Dolaylý yoldan bana çalýþýyor.(TSKB den dolayý)
Gündemin 5 ci maddesi alttaki linkdedir.
http://www.baticim.com.tr/assets/pdf...anagi_2017.pdf
YTD
Dolaylý yoldan bana çalýþýyor.(TSKB den dolayý)
Gündemin 5 ci maddesi alttaki linkdedir.
http://www.baticim.com.tr/assets/pdf...anagi_2017.pdf
YTD
Son düzenleme : iki gozum; 13-03-2019 saat: 23:25.
Arkadaþ bey...
Muhasebede temel ilke... girdiler alýþ maliyeti ile muhasebeleþtirilir...Girdiler belli... hammadde dediðiniz TL cinsinden... bunun döviz kuru ile ne alakasý var?...
Döviz kuru, ihraç kaydý ile satýmda ki o da satým tarihindeki TC Merkez bankasý döviz kurunun TL karþýlýðý ile gelir (hasýlat) kalemine yazýlýr... Döviz cinsinden alýnmýþ krediler ise bilanço tarihindeki TC Merkez bankasý kuru ile deðerlenip, kredinin alýndýðý tarih ile bilanço tarihindeki fark hesaplara yansýtýlýr...
Teþekkürler...
Ýsabetli öngörüler...
Ancak sermaye arttýramaz... pamuk eller cebe gider... zaten zor hakim olabiliyorlar... hakimiyet sýnýrda BSOKE deki %4 le ancak %51 i saðlýyorlar... geriye ne kalýyor?...
Varlýk satýþý...
Örneðin 57 milyon sermayeli ve vergi öncesi 20 milyon TL karlý Batý Limanýn % 40 ýný halka açsa... gibi, gibi....
Ama o da TSKB ye teminat olarak verilmiþ...
Son düzenleme : mterkan; 14-03-2019 saat: 01:59.
Tamam þirketin kredilerini döndürmek için paraya ihtiyacý var. Ama gayrimenkul fiyatlarýnýn dip yaptýðý bu günlerde neyi, nasýl ve ederinde satabilirler ki. Böyle bir düþünceyi -ki o da var ise- bugünlerde yapmak yine baþarýsýz bir borç azaltma operasyonu olur. Nasýl ki 1.05 civarý paritede Eur ile borçlanýlýp yapýlan baþarýsýzlýðýn zararý ödeniyorsa bu satýþ fikri de bugün için ayný olur.
Böyle bir þeyi aylar öncesinde duyduklarýný söyleyenler var. Ben ve benim gibiler ise burada okuyordur. O zaman benim aylar önce sattýðým hisseyi %35 daha aþaðýdan alma fýrsatý veren spek demek ki bu konuyu bilmiyor. Almak isteyene, alýþ yazana da veriyor. Ne salakmýþ bu tahtayý yapan spek.
Hadi yine hikayeler baþladý. Yeniden deðerleme fiyaskosu sonrasý yeni bir oyun mu. O günlere göre hisse fiyatý daha düþük. Bu fiyatlarda bile mal mý pazarlanmaya çalýþýlýyor anlayamadým.
Þirketten böyle bir açýklama gelmeden inanmam. Yerseniz…
YTD.
Sayýn Asyurt burada ben bu hikayelere falan girmem.Ýsterse hiçbir hikaye olmasýn bu þirketin ederi bu fiyatlar deðil bunu isteyenle sonsuza kadar tartýþýrým.Ama Ýsteyen istediði malý alabiliyor kýsmýna katýlmýyorum.Ýsteyen sadece ortada olan malý alabilir.Mesela daha 2 ay öncesine kadar TUKAS da 1,5 liradan lotlar havada uçuþuyordu bakýn bakalým þimdi ne olmuþ?Hemde ödenmiþ sermayesinin % 10 u kadar kar etti diye.Bu þirket ödenmiþ sermayesi kadar kar etti biz o zamanda gün yüzü göremedik ki.
Elbet bu tahtada kurulan saçma düzeninde bir sonu olacak.Tek biþey daha yazýcam anlayan anlasýn üzerine düþen dersi alsýn ; riskin erken saptanmasý komitesi burada bir kaç arkadaþa dua etsin...5-6 yýldýr aldýðýnýz hak etmediðiniz maaþlarý çocuk esirgeme kurumuna ya da hayýr kurumlarýna baðýþlayýn.Artýk bu kararlarý alýrken arkadaþ eþ dost bankacý olarak kime danýþýyorsanýz yýllardýr sizi fena halde yiyor çünkü.
Hadi bizi susturdular burada sabah akþam patrona bize sallayana kadar konuþulmasý gereken neler vardý neler.Bari bize sallarken hiç olmazsa o konulara da deðinilseydi gam yemezdik.
Yd konusuna gelirsek en kötüde biz 800 mln -1 mlr tl bekliyorduk sanýrým sizde 750 mln tl bekliyordunuz.Hadi öyle deðiliz ama biz kötü niyetliyiz.Yaw 500 mln gelen deðerleme bile ortada kalmadý.Bugün iþlem gördüðümüz pd yi hangi mantýklý adam normal diye lanse edebilir.Bunu da mý biz yaptýk?Ya da buna da mý biz sebep olduk.Yd zamaný bir hatamýz oldu ise buralarda kayyum laflarý edilirken biþeyler yazarak bunu telafi etmeye de çalýþtýk.Bir de sanki bu topicde ben Yd zamaný 10 liralarda iþlem yaparken ilk kez ortaya çýktým.Daha önce hiç yoktum bu topicde.Bir yd olayýnda yanýldýk diye tüm yaptýklarýmýzý birileri resetledi.Hemde sadece sanalda yazý yazan ahkam kesen sanal kiþiler.
Þu tahtada yapýlmaya çalýþýlanýn finansal izahý yok,olamazda.
Son düzenleme : Zdx&Lunar Soul; 14-03-2019 saat: 12:24.
"Hayalleriniz için sessiz bir þekilde savaþýn. Çünkü onlarý gerçekleþtirirken yaratmýþ olduðu etki insanlarýn tahammül edemediði bir þeydir."
Þeklini þemalini bilmem bu þirket banka boyunduruðundan kurtulmalý-kurtarýlmalý.
Medet umuyorsunuz bir Sanko Çimko olayý var çok güzel.Bu sene de gelirler Gk ya kaldýr indir yaparlar sizde onlardan hala medet ummaya devam edersiniz.Hadi mevcut yönetim kötü niyetli.Burada aðzýnýza geleni söylüyorsunuz.Ya SANKO.Onlarýn hisse geri alým yapmasýnýn önünde bir engel mi var.Hemde en son çimkoya çaktýklarý gün dolar olarak hisseleri hesaplarsak hisseler bugün yerlerde.Sanýyorsunuz ki biz yönetim adamýyýz öyle lanse ediyorsunuz biz hiç kimseye sen Sanko nun adamýsýn demiyoruz ama.
Þimdi diyebilirmisiniz Gk da normal bir vatandaþ gibi el kaldýr indir yapan hiçbir þeye gýkýný çýkarmayan Sanko iyi niyetli öylemi?Onlar bu þirkete ortak deðil mi?Hiç bir aksiyon hiçbir giriþim duydunuz mu ya da gördünüz mü?
Beðenmiyorsunuz ama mevcut yönetim bu fiyattan memnun deðiliz diyor hiç olmazsa SPK þikayeti yapýyor.Hani diyorum Sanko nun eli kolu baðlý mý?Onlarda bu kadarýný bari yapsa da görsek deðil mi?
"Hayalleriniz için sessiz bir þekilde savaþýn. Çünkü onlarý gerçekleþtirirken yaratmýþ olduðu etki insanlarýn tahammül edemediði bir þeydir."
Sadece Sanko mu....Yüzde 5 ile 10 arasýnda hisseye sahip alieler var.Ünal ailesi % 9.98..ilkin ailesi %8.19 meþhur izmirlipðlu ailesi %8.17 egeli ailesi %7.64 güneller var % 6.6 bunlar bu fiyatlardan neden rahatsýz olmazlar.Dünyanýn hiç bir ülkesinde büyük hissedarlar hissenin fiyatýnýn dolaylý olarak PD nin düþük kalmasýný istemez.Bizde böyle deðil.Yerlerde sürünsün canlarýna minnet.Bunun tek sebebi imtiyaz garabetidir.Þirketi halka aç fiyatý sorgulama nasýl olsa imtiyazlý hisse var.Borsadan isteyen istediði kadar alsýn þirketi senden kimse alamaz.Tahtayý baskýla çaktýrmadan tuz parasý olan hisseyi devþir.spk mevzuatý bir deðiþsin görürüm gö....ü o zaman.
Yer Ýmleri