Altaylý yý haftada 3-4 kez okurum. Orda bi kaç daha yazar okuyup, bazen altlarýna yorum yazarým.
Yalak yorumlar yayýnlanýyor ama benim gibi eleþtiri yazanlarýn çoðu onaydan geçmiyor. 50 yorum yazdýysam 3 tanesi onaydan geçmiþtir. Yinede dayanamayýp yazýyorum ama sivri kýsýmlarý keserek. Ne kadar yumuþatýrsam yumuþatayým yinede sivri oluyor. yayýnlanmýyor.
Netçede turgay ciner isimli yahudinin gazete ve TV si. New yorklu siyonist yahudi bloombergle ortaklar.
Turgay ciner'in(park holdin) Kýsa sürede bu ülkede zenginleþmesinin sebebide bu. siyonist desteði. Bu ülkenin tapusu ellerinde.
Altaylýnýn yazýsýna dayanamayýp bi yorum ekledim. Onaylanmayacak, o sebeple burayada asayým. Konusu ABD ilemi dost olacaðýz, Çin ve Rusya ilemi.?
"Ýllede birileri ile ortaklýk kuracaksak, bu orangutan kuþaðýndan olursa, geleceði kurtarmýþ oluruz.
Þimdi yanlýþ anlamasýn kimse konu evrim. Hakeret filan algýlamayýn.
BAtý hindistan ile mezopotamya arasý, aðýrlýklý olarak orangutan kuþaðýdýr. Dostluk ve bað kurulacaksa burasý ile kurulmalýdýr.
Batý, þempanze kuþaðýydý. Þempanzeden dost olmaz, en vahþi hominid türüdür. Rusya ve çin ise makak kuþaðýdýr. Þempanzeden daha iyidir ama orangutanýn yerini tutmaz. tarihe bakarsanýz makak kuþaðýndan gelen Moðollarla Türklerin nasýl dünyaya kan kusturduðunu görürsünüz. Þempanze kuþaðýda tüm dünyaya, makak kuþaðýndan çok daha acý tecrübeler yaþatmýþlar.
Orangutan kuþaðýnýn yerini ne makak tutar, ne þempanze.
Tarihin GERÇEKLErine bakarsanýz. Bugünki medeniyet ve felsefe(dinler) nin tamamen orangutan kuþaðýnýn eseri olduðunu görürsünüz."
Sonunda yazýyý renklendirmenin yolunu buldum. Yönetimin yazý renklendirme kýsmýnýn hatalý çalýþtýðýndan haberi varmý bilmiyorum.

Alýntý yaparak yanýtla

Yer Ýmleri