Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
15,73 10% 16,70 Mn 14,21 / 15,73
19,14 10% 378,76 Mn 17,35 / 19,14
232,40 9.99% 456,47 Mn 226,40 / 232,40
79,25 9.99% 169,22 Mn 74,90 / 79,25
182,00 9.97% 488,95 Mn 165,60 / 182,00
3,87 -10% 2,97 Mn 3,87 / 4,35
23,76 -10% 494,00 Mn 23,76 / 27,68
114,40 -9.99% 127,33 Mn 114,40 / 127,10
3,22 -9.8% 283,76 Mn 3,22 / 3,57
2,94 -8.98% 2,53 Mr 2,91 / 3,37
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
3,06 2.34% 20,72 Mr 3,00 / 3,19
317,25 -0.63% 13,59 Mr 315,50 / 324,50
268,00 2.58% 7,53 Mr 261,50 / 268,00
78,10 -1.01% 6,65 Mr 77,50 / 80,50
18,58 -1.28% 756,46 Mn 18,49 / 19,09
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
746,00 -0.93% 2,59 Mr 744,00 / 765,00
93,20 -0.9% 525,81 Mn 92,65 / 95,75
116,00 -2.19% 231,93 Mn 115,50 / 120,40
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
30,82 -0.9% 95,64 Mn 30,68 / 31,60
10,70 0.66% 395,01 Mn 10,66 / 10,95
81,40 -0.91% 272,06 Mn 81,20 / 83,00

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 100/853 ÝlkÝlk ... 50909899100101102110150200600 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 793 - 800 arasý.

Konu: Bana kalýrsa.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Peki hiç ekonomi kanalý seyretmeyelimmi.? Hiç ekonomist köþesi okumayalýmmý.?

Hepsini seyrediyor, hepsini okuyorum.
    Gerektiðinde bende ekonomi kanalý seyrediyorum ama sizin gibi deðil. Hamuda kalkarak seyrediyorum. O zaman gerçek kabak gibi görünüyor.

Dün haberturk te bi köþe yazýsý okudum ama hamuda kalkmadan okumuþum, resmen delirdim. Yazýyý güntay þimþek isimli deðerli þahýs yazmýþ.

Tusaþ ve bayraktarýn IHA hikayelerini biliyorum, epey araþtýrdým o konuyu.

Adam bayraktarlarý öve öve bitirememiþ. Yazýsý baþtan sona yanlýþ. bayraktarlarýn, (devletten sözlü alým garantisi almadan hiç bir ticaret adamý tecrübesi olmayan ileri teknoloji iþe dað gibi para baðlamaz, o parada devlet bankalarýndandýr ya, adam mezun oluyor IHA üretiyor dünyada sadece 6 ülkenin ürettiði IHA yý) tusaþ'ýn IHA mühendislerini projeleri ile beraber transfer etmesi ile IHA üretiyorlar. Dünyada böyle biþeyi yapýn direk vatana ihanetle ipin karþýsýndasýnýz. Pardon, dünyanýn bi kaç ülkesinde.

Her neyse tam delirecem, hamuda kalkmadýðýmý fark ettim.
    Hamud pozisyonunda tekrar okuyunca, kabak çiçeði gibi güzelleþti yazý. Adamýn günahýný almýþým...

bu habertürkün yazarlarý korkunç... oray eðn abd maceralarýný güzel anlatýyor, araya çok reklam sýkýþtýrýyor ama okunuyor. fatih altaylýnýn delikanlý yazýlarýnýda okurum ama adamýn patron adamý olduðunu bilerek okurum kapalý gözle deðil. birde ekonomist yazarlarýna haftada bir bakýyorum, bilmediðim biþey varmý diye...

ama korkunç bir gazete... hamuda kalkmadan okursanýz, suya götürür susuz getirir. döndüðünüzde, evi arabayý karýyý kaybetmiþsiniz demektir.

Ege Cansen hocamda bugün saçmalamýþ.
    Her zaman söylerim, zeminden baðýmsýz, o zeminin üzerindeki olaya yorum yapamazsýnýz. Diye.
    Eskiþehir belediyesi, halk ekmek büfelerinde açýk süt satacak, ona kýzmýþ. Hem zarar edermiþ kimse almazmýþ, hemde þirketlere rakip olmasý doðru deðilmiþ. Hamuda kalkýnca yazýyý farklý algýlýyorsunuz tabi.
    Ege hocam hayatýnda hiç fakir hayatý yaþamadýðýndan, orta sýnýf mahallelerde bile 25 kuruþ daha ucuza alabilmek için kýþ soðuðunda milletin halk ekmek kuyruðuna girdiðini bilmez. 10 sene önce TBMMnin 500 metre ilerisindeki kýzýlay halk ekmekte kýþýn sabah soðuðunda kuyruk gördüm. Baþka yerlerdede gördüm. Þu ara görmüyorum sanýrým büfe sayýlarý arttý, belki eskiden belli saatlerde satarken þimdi her saat satmalarý etken oldu.
    Kalite sütü uygun fiyata sat, alan çok olur. Ne sen zarar edersin, ne üretici, nede satýcý. Herkes kazanýr. Araya kimseyi sokma.

Peki zemin ne.?
    Tabiki belediye bu iþi yapmamalý ama ülke bozuk. O iþe mecbur býrakýlýyorsun. ülke soygun talan düzeni ile iþliyor. Devlet arýzalý olunca kendi mahallende düzeni kurabilmek için devletin düzeninden farklý iþler yapmak zorunda kalabiliyorsun.

Her neyse... kendi iþime bakayým artýk...
    Son düzenleme : alicemal; 17-01-2019 saat: 11:53.
    Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Bi kaç gündür VOB tarafýna bakýyorum. Bu sefer fazla muhabbete sarmýþlar bilgi azdý. Yanlýz deniz43 ün bi yazýsý vardý, Doviz mevduatlarý 161 milyar dolarý bulmuþ. MB her hafta açýklýyor. En son 153 dü diye hatýrlýyorum.

Demekki sirketler ve parasý olanlar, seçim sonrasý kaos bekliyor.

Tabi þu riskte var. Hükümet bi müddettir tekrar abd ile cilveleþmeye baþladý. Olurda seçime kadar yada seçim sonrasý IMF veya benzeri bir kurumla anlaþýrda, ülkeye onlarca milyar dolar sokmanýn yolunu bulursa, doviz alanlar yine kaybedecekler.
    Riskli iþ. Tüm paramý dovize veya dovize endeksli þeylere baðlamazdým.

Doviz borcu olan þirketleri, dovizle dýþarý iþ yapanlarý anlýyorum, onlarýn almasý satmasý doðal ama yatýrým amaçlý alanlarý anlamýyorum desem onuda anlýyorum. Doðalarý böyle deðiþtiremezsin. Ancak sopa yada havuçla kontrol altýnda tutabilirsin.

Ancak gerçekten iyi ve kapasitesi yüksek bir insan çýkacak, yapmayýn ülkenize zarar veriyorsunuz diyecek, bak o zaman vazgeçebilirler. Çünki insanlarýn %99 u gerçekte iyidir. Verdikleri zarar cahillikleri yada aptallýklarýndan.

Tabi siyasette öyle iyi ve kapasitesi yüksek biri kalmadý. Hepsi ... þimdi yazsam mahkemelik olma riskim var ama anladýnýz.

Mecliste olmayan alternatif partileri inceliyorum, oy verebilecek birilerini arýyorum. Ama bir müddet inceleyince onlarýnda arýzasý çýkýyor. Yinede meclistekilerden iyiler. Haydar Baþ ý dinledim. Çok iyi þeyler söylüyor ama tipi erbakan tipi, konuþma tarzý çok rahatsýz edici. Vatan partisi Perinçeki epey bi izledim. Onunda zekasý ve kapasitesi yerlerde, ayrýca kötü niyetini fark ettim. Bu ara TKP yi dinliyorum, Türkiye Kominist Partisi. Adam tam benim düþündüklerimi söylüyor, yahudi veya yahudi uþaðý tipide yok gibi... Emin olamadým ama yahudi dir diyemem. Þu ara kafa TKP de.

Eðer arýzalarýný bulmazsam ona oy vereceðim. Benim düþündüklerimin haricinde biþey söylemedi adam. tabi söylemek baþka, uygulamak baþka. Meclisteki hangi parti ben azýlý hýrsýzým katilim nitelikli dolandýrýcýyým diyorki.? Hiçbiri. hepsi ben süperim diyor.

En iyisi benim parti kurmam ama oda çok büyük bir örgütlenme gerektiriyor. Büyük sermaye lazým. Zaten kurmaya kalksan hemen çevreni abi ben çok iyiyim diyen aþýrý hevesliler doldurur. Aþýrý heves-fanatiklik, zayýf irade demek. Zayýf irade demek, ben her yola yatkýným demek. Elinde sopa ile baþýmda durmazsan her haltý yiyebilirim demek...

Yani durum umutsuz. TKP her sene %0 oy alsada fark etmez, vicdaným rahat olsun... incelemeye devam edeyim.. Hýrsýzlýk ve kötü niyet bulmazsam, altýndanda yine yahudiler veya yahudilerin 100 yýldýr kullandýðý diðer azýnlýklardan biri(rum ermeni) çýkmazsa, onlara oy vermeyi düþünüyorum.
    hadep abd uþaðý olmasaydý ve pkk temsilcisi olmasaydý onlara oy verirdim ancak abd uþaðý olmasaydý zaten %10 oy alacak kadar yükselemezdi. Hep %0 alýrdý. Sistem ona izin vermiyor. medya lazým, devlette güç lazým.
    Uþak olmak bu kadar deðerli bu maymun dünyasýnda.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    trump, hedeflediðini ufaktan baþarmýþ görünüyor. Tüm dünya þaþýrtýcý bi þekilde aman dilemeye baþlamýþ gibi görünüyor.

Vurucu olsun diye abarttým ama durum görüntüsü bu.

trump ýn hedefleri kendi ülkesini batýþa gidiþte hýzlandýracak hedefler bunu defalarca yazdým ancak kýsa vadede durumu iyileþtiriyor gibi görünüyor. Güneþli havada gökdelenden düþersiniz. Aþaðý inerken güneþ yaðý sürüp güneþten korunuzsunuz, ama yað düþüþünüzü hýzlandýrýr, yað gibi kayarsýnýz. trumpýn yaptýðý iþler güneþ yaðý sürme iþleri..

abd bu duruma, karþýlýksýz para basma sayesinde HIZLA geldi. Aynen güneþ yaðý sürme örneðinde olduðu gibi, 1971 de altýna dayalý USD basma anlaþmasýndan vazgeçtiler ve karþýlýksýz para basma anlaþmasýna döndüler.

abd neden bunu istedi. Dünyaya hakim olma hevesleri vardý, aç gözlülüklerinin sýnýrý kalmamýþtý. Dünyaya hakim olmak büyük ordu ve büyük para gerektirir. baþka ülkeler teknoloji geliþtirip kendilerinden güçlü hale gelemesinler diye büyük gizli servisler gerektirir. Hepsine korkunç para lazým.
    CIA nýn bütçesi, dünyanýn %96 ülkesinden fazladýr. Türkiye dahil. Resmiyette hariç ama gayrýresmi CIA nýn kazandýðý parada yýlda yüzlerce milyar dolar olmalý. Afganistandaki yýllýk 500 milyar dolarlýk uyuþturucu transferini yönetiyorlar. Güney amerika uyuþturucu ticareti CIA kontrolunde. kendi halkýný uyuþturucu ile zehirleyerek yok ediyor dünya hakimiyeti için. Bu arada dünyayýda zehirliyor.

Her neyse yaw, bu konuya neden girdimki.?

1971 de karþýlýksýz para basmaya baþlamasý, kolay para, abd yi tembelleþtirdi ve obezleþtirdi.
    Þu anda abd de aðýr iþlerde çalýþan onmilyonlarýn hepsi göçmen. trump göçmen alýmýnýda durdurursa tam obez olacaklar.
    Teknolojide çalýþanlarda benim gördüðüm hep göçmen. Proje yayýnlanýyor bakýyorsun ekibin yarýsýnýn ismi çinli yada hintli. Nobel alan ekibe bakýyorsun çinli hintliler var. Onlar olmasa büyük ihtimalle o buluþ gerçekleþmeyecek. Ama ödülü alan ekip baþý anglo sakson, germen, frank yada ibrani.

Ha konuya neden girdim.

Hani long oynamaya baþlarsýnýz, endeks shorta dönmüþtür ama sizin kafa bi türlü dönmek istemez. Epey bi zarardan sonra dönersiniz.

Onun gibi.
    ABD karþýlýksýz bol para basmaya baþlayýnca dünyaya para saçmaya baþladý. Enflasyonuda yükselmedi çünki parayý halk deðil üstteki azýnlýk kullanýyor. Dünyayý satýn alýyorlar. ucuz ithalatlada halklarýný besleyip uyutuyorlar. Bizde bunu 15 yýl yaptýk ama sadece ucuz ithalat kýsmýný. Dünyada dev þirketler alamadýk. Ama tüm dev þirketlerimizi dolarlarla gelenlere sattýk. Üstüne gýrtlak bor.ç, üstüne arzi orman sat filan... her neyse konu bu deðil...

Þimdi abd 40 yýldýr para saçýyor, abd ile iþyapan firmalar ülkeler ihya olup geliþiyordu.
    trump buna dur demeye çalýþýyor. Ama kapasitesi yetersiz olduðundan bu iþi ticari refleksleri ile yapýyor ve baþaramayacak. Sebebi bilmezsen sonucu deðiþtirmen þansa kalýr, deðiþtiremezsin.

abd, dünya gücünü kaybetmemek için habire para basýyor. Bu saçýlan paralardan faydalanan avrupa ve asya ihya oluyor, teknoloji geliþtiriyorlar. Biz ise o paralarý birilerinin cebine koyup yurt dýþýna gönderdik. Yine bize getirdiniz ama konu biz deðiliz diyorum.

Þimdi trump dünyayý tehdit edip kýsýtlamalar getirince, asya ve avrupa bunu kabullenip küçülmeye gidecekleri yerde, abd tehditleri ile kuyruðu kýstýrma durumuna geçmiþ gibi görünüyorlar... Bol paradan vazgeçmek istemiyorlar.

Bunu küçük örnekle anlatayým... Ýnsanýn doðasý en kolay yoldan istediði þeye ulaþmak üzerinedir. SSCb daðýlýp halký bir kaç yýlda çok fakirleþince, rus kadýnlarýn ilk aklýna gelen neydi.?
    Çalýþmak deðil.
    TV lerde sinemalarda gördüðü Batýdaki eðlenceye ulaþmak ve bunun içinde bedenlerini satmak. Tüm dünyaya götürüldüler ve bedenlerini sattýlar. Bunlardan 10-15 tanesi ile istanbulda iken tanýþtým ve durumu irdeledik. Neden SSCB bu hale düþtü diye dost sohbetleri yaptýk. .

Suriye halký baþka örnek. Dýþardan saldýrý olunca ne yaptýlar.? Savaþýp ülkeleri için öldülermi.? Hayýr. Fýrsatýný bulan milyonlarca insan, TV lerde gördükleri eðlenceye ulaþmak için bunu vaad eden ülkelere doðru yola çýktýlar. Savaþý fýrsata dönüþtürmeye çalýþtýlar. rusya olmasa Suriye devleti þu an fiiliyatta yoktu.

Dahada küçük örnek..

Apartmana mantolama yapýlacak. Bu sebeple 1 yýllýk geçici olarak aidatlar arttý, atýyorum 200 dü 300 oldu.
    1 yýl sonra mantolama bitti, yöneticiler 300 ü, 200 e geri çektilermi.? hayýr. Çünki kendi ceplerinden çýkmamýþ olan beleþ para geliyor. O parayý kaybetmek istemediler ve aidatý düþürmek yerine yeni iþler uydurmaya baþladýlar. Uydu takarýz, bahçeye çardak yaparýz gibi... Kolaya beleþe alýþtýysan, onu býrakmak zor gelir. Ýnsanýn doðasýna uygundur bu.

Hali ile avrupa ve asya þimdilik trump la anlaþmanýn yolunu arýyorlar. özellikle Çin, %10 küsür büyümelerden %7 büyümeye gelince sapýttý.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    biogenetik te müthiþ müthiþ üzeri geliþmeler var. Bi kaç gündür okumaya çalýþýyorum ama zaman ayýramadým bi türlü...
    tarih bir sayfa okudum delirdim. Batýnýn yazdýðý tarihi saçmalýklarý kakalamaya çalýþan bi sürü embesil akademisyen ve öðrenci.

Neyse artýk son bi kaç haber okuyup iþime bakayým...
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    2 gün önce þunu yazmýþtým.
    "BIST 100 bine yaklaþýrsa veya 95bin üstüne çýkarsa hafifçe senet azaltabilirim. Senet satarsam, o parayla yine altýn alýrým."

Yapabilirim demiþtim.
    Þimdi BIST 97 binde ve bu konuyu hesapladým. BIST bank dan azaltma yapayýmmý.?

Vazgeçtim.

Sebebi.
    Altýn 1300 de. Önceki tepesi 1350 idi. Önünde fazla yol yok yüzde üç kadar. Portfoydede epey altýn var.

Peki, USD yükselirse, TR piyasasý altýn coþar.?
    Seçimlere kadar hükümet kendi çýkarý için, piyasanýn her istediðini verecek gibi görünüyor. Piyasa istediðini alýyorsa, seri katil olsan yinede sýrtýný sývazlar "aferim" der. Bunu avrupalý, rus, abd li bize sýk sýk yapýyor. Onlara kapýyý açýnca aferim e geçiyorlar ama biz hayatta ders almýyoruz çünki medyan yahudi, partilerin yahudi üretimi, tarikatlarýn bile yahudi üretimi.

her neyse...

Seçimlere kadar USD, dolayýsý ile altýnýn coþacaðý beklentisi zayýf.

endeks 100bini geçermi.? Bi realizasyon gelir herhalde sorasý geçermi.?

Eðer piyasanýn istediklerini vermeye devam ederse, seçimlere kadar geçme ihtimali var. Ýhracat artýyor, faiz düþüyor...

BISTin alternatifi þu an için pek çekici olmadýðýndan azaltmaktan vazgeçtim.

hele bide IMF veya benzeri kuruluþla anlaþma olursa, altýn doviz el yakar, BIST den daha çok kaybettirir.
    Pozisyonum, mevcut þartlarda iyi gibi görünüyor, beklemeye devam.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Bazen medyada haber okumak iþime gelmiyor çünki acaip sinirlerim bozuluyor, terastan aþaðý atlayayým diyorum.
    Tabi benim teras 1 metre siz denemeyin.
    O zaman bizim VOB taraftan haber alayým diyorum, giriyorum topiklerine.

Abicim içlerinde zeki çokta, þunu anlamýyorlar. Çok sýra dýþý biri deðilsen, endeksi kýsa, orta ve uzun vadede yönlendiren oyuncularýn hafiflettiði sürünün içindesin.
    Kýsa orta yönlendirenlerle uzun vade trend belirleyenler farklý olabiliyor. bazen manipulatörlerle spekülatörler, vur kaç amacýyla saatlik, günlük ve haftalýk yön belirleyebiliyorlar. Sanýrým büyükler onlara elleþmiyor.

Ýþte bu adamlarýn güttüðü sürünün içindesin.
    Þunu bilmek þart.
    Ben sattýðýmda, yada ben aldýðýmda, sadece ben alýp satmýyorum. Sürü halinde alýp satýyoruz. Bu sürü küçükte olabilir, büyükte olabilir. Ama %90 sürü ile alýp satmýþsýnýdýr.

Sen alýrken durup dururkenmi alýyorsun.? HAYIR. Mutlaka bi sebebe dayalý alýyorsun yada satýyorsun. Peki o sebep bi tek sanamý iþliyor.? HAYIR. Hangi vade oynuyorsan, o vade oynayanlarýn tamamýna etki ediyor ve bir kýsmý senle beraber alýyor yada satýyor. Ama sen sadece kendini biliyorsun.

Hele hele günlük çizgilere ve haberlere bakarak alýp satýyorsan %100 sürü içindesin.

Sürü içinde olup olmadýðýný nasýl anlarsýn.

Aylýk K/Z hesabý tut. 5 ayda 3 veya daha fazla kez kýrmýzý kapadýysan sürü içindesin. Ama toplamda yani finalde artýdaysan.? O þansa denk gelmiþ olabilir bir 5 ay daha tut, hatta 2 defa 5 ay daha tut. %70 oranýnda aylarý kýrmýzý kapýyorsan sürü içindesin.
    %30 dan daha fazla yeþilsen ve finaldede yeþilsen o zaman sýradýþý bi adamsýn demektir. Sürü psikozundan az etkileniyorsun ve daha çok mantýðýnla iþlem yapýyorsun demektir. Sürüden baðýmsýz kimse olamaz doðamýz öyle. Az veya çok mutlaka etkileniriz. maymun deðilde kaplandan evrilseydik o zaman sürü diye biþey bilmezdik tabiki.

Sen sattýðýnda, senin satma sebebinle ayný nedenden sürüde satýyordur.
    Sen aldýðýnda, senin alma sebebinle ayný nedenden sürüde alýyordur.
    Alma-satma sebebin haberde olabilir, temel analiz veya teknik analizde olabilir.

Bunu unutmamak gerekir. Kurumda fon yöneticisiysende ayný dýr bu. Kurumdasýn diye genlerin deðiþmez, diðer fon yöneticileri ile sürü oluþturursun. KY sürülerini avlamaya çalýþýrsýn, senide balinalar avlamaya çalýþýr. Senin aldýðýn eðitim ve oyun tarzýna göre balinalar taktik geliþtirir. Ýstersen dünyanýn en iyi eðitimini al fark etmez. Balina, yaptýðýný görüyor.

Tek istisna var oda kim? Tabiki efsanevi keçi.
    Atalarýmda keçiydi. Denizden kertenkele olarak deðil, direk keçi olarak çýkmýþýz.
    Ana karnýnda siz önce kurbaða yavrusu iribaþ, sora kertenkele þeklindesinizdir, koca kuyruðunuz vardýr. Son aylara doðru insana benzersin. Bense ana karnýndada keçiyim, her daim keçi oðlu keçi.
    Son düzenleme : alicemal; 18-01-2019 saat: 14:52.
    @NeAcaipDunya

7.  Alýntý Originally Posted by human01 Yazýyý Oku
    Ali Cemal abi senin durumunu iyi görmüyorum...Acil müdahale lazým [emoji16][emoji16] https://twitter.com/Angel565Angel65/...183810560?s=19

MI MAX cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
    Ali Cemal Abi bu yavru için dað keçiliginden salon keciligine terfi etmen gerekebilir ahahaa[emoji28]

SM-C7000 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    tüh be eyÖzgürlük izimi kaybetti sandým ama yine ortaya çýktý.

Bu hafta sonu evrimin dibine vursammý diyorum. Pardon felsefenin. Borsada biraz ferahladýk, geçicimi deðilmi, 100bini devirirsek anlayacaðýz.

hükümet, seçime kadar sorun çýkarmamaya, herkese þirin görünmeye çalýþýyor. Nefret ettiði adamýn konserine bile gidiyor. Seçime kadar yine kendine AtatürkÇÜ'yüm diyen nitelikli dolandýrýcýlarýn trenine bindi. (Bu trene binme lafý kendi lafý. Hedefime ulaþana kadar herkesin trenine binerim diyen kendisi.) Atatürk, kendi adýný kullanarak milletin sýrtýndan geçinen bu AtatürkÇÜ sülük sürüsünü görseydi, mezarýnda ters dönermiydi.?
    Bence oda benim gibidir, milletin kapasitesini biliyor ve teþhisini koymuþ, öyle gitmiþtir. O kapasitedeki adam kendinden sonra olacaklarýda bilir. Zaten olacaklarý nutukta 90 yýl önceden görmüþ yazmýþ. Ölüp kurtulduðu için huzur içindedir.

Millet öleceðini sandýðý zaman acaip korkar. bende ise tam tersi.
    Bi kaç yýl önce kafama çok þiddetli ani bir acý saplandý. Þiddetli acýya raðmen o kadar çok huzur doldumki. "Ölüyorum kurtuluyorum" diye düþündüm.

Sora maalesef ölmedik... döndük maymun sürüsünün içine... þimdi din'nin peþine takýlanlarla, AtatürkÇÜ'nün peþine takýlanlarla beraber yaþamaya çalýþ, bakalým ne kadar yaþayabileceksin.
    @NeAcaipDunya

Sayfa 100/853 ÝlkÝlk ... 50909899100101102110150200600 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •