Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
15,73 10% 16,70 Mn 14,21 / 15,73
19,14 10% 378,76 Mn 17,35 / 19,14
232,40 9.99% 456,47 Mn 226,40 / 232,40
79,25 9.99% 169,22 Mn 74,90 / 79,25
182,00 9.97% 488,95 Mn 165,60 / 182,00
3,87 -10% 2,97 Mn 3,87 / 4,35
23,76 -10% 494,00 Mn 23,76 / 27,68
114,40 -9.99% 127,33 Mn 114,40 / 127,10
3,22 -9.8% 283,76 Mn 3,22 / 3,57
2,94 -8.98% 2,53 Mr 2,91 / 3,37
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
3,06 2.34% 20,72 Mr 3,00 / 3,19
317,25 -0.63% 13,59 Mr 315,50 / 324,50
268,00 2.58% 7,53 Mr 261,50 / 268,00
78,10 -1.01% 6,65 Mr 77,50 / 80,50
18,58 -1.28% 756,46 Mn 18,49 / 19,09
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
746,00 -0.93% 2,59 Mr 744,00 / 765,00
93,20 -0.9% 525,81 Mn 92,65 / 95,75
116,00 -2.19% 231,93 Mn 115,50 / 120,40
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
30,82 -0.9% 95,64 Mn 30,68 / 31,60
10,70 0.66% 395,01 Mn 10,66 / 10,95
81,40 -0.91% 272,06 Mn 81,20 / 83,00

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 102/853 ÝlkÝlk ... 25292100101102103104112152202602 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 809 - 816 arasý.

Konu: Bana kalýrsa.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    ey özgürlük topiðin baðýmlýsý oldu. yaw sen ya çok kazanýyorsundur, yada çok kaybediyorsundur.
    Arasý yoktur.

yýlmaz özdil, Atatürk ü kullanarak malý götürmeye devam ediyor. Toplamda kazancý en az 10 milyonu geçmiþtir. DinCÝ yobazlar ellerinde kuran milleti soymaya çalýþýyorlar. Tabi onlar cahil olduklarýndan yöntemleride cahilce ama baþarýlý. Kaç tane holding kurdular.

yýlmaz özdil in içinde bulunduðu eðitimli sýnýf ise, nitelikli. Uzmanca soyma yöntemi buluyorlar. Kaz gönüllü soyuluyor.
    %10 nunu baðýþ yaptým diyor. Baðýþ yaptýðý kurumun zaten paraya ihtiyacý yok, her yýl milyonlarca dolarý basketbol takýmýna harcayan darüþþafaka. Yöneticisi arkadaþý olmalý.
    Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    ermeni odaTV.com sitesi ve habertürk sitesinde haber okuyunca bazen dayanamayýp yorum yazýyorum.
    odaTV de, ermenilere ve yahudilere dokunmayan bazý yazýlarým onay alýyor. Çoðu onay almýyor.

habertürk sitesinde ise hiç bir yazým onay almýyor. Sadece tek kelime "meraba" yazsam bile onay almýyor. Ama yinede yazma hastalýðý var yazýyorum, rahatlatýyor.
    Az önce habertürk sitesinde delikanlý yazýlar yazan fatih altaylý nýn, yýlmaz özdil i kitap konusunda koruduðu yazýsýnýn altýna bi kaç cümle yazdým. Orada onay almayacak, burayada asayým.

"yýlmaz özdil'in kitabýna fiyat koymasý önemli deðil. Ýsterse 10bin TL fiyat koysun. Problem, ezilen bir kesimin koruyucusu gibi ortaya çýkýp, sonra çevresine topladýðý kalabalýklarý paraya çevirmesi. Millet kitabý deðil kurtuluþu satýn aldýðýný sanýyor."
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Yazmadan edemicem.

hükümetin damadý, devletin USD hedefini 5in üzerinde koymasa, iddia ediyorum, þu an USD nin fiyatý 5 in altýndaydý. Þu an inmese bile bi kaç ay içinde inerdi. Ekonomi iyi olduðundan deðil. USD kýsa sürede anormal yükseldiðinden. dört-altý yýlda çýkmasý gereken yere zart diye çýktýðýndan.

Ama hükümetin tepesindekilerin tek derdi, kendi cepleri olunca, sadece onda baþarý gösteriyorlar. Ben ne kadar çok koyun gütme heveslisi isem, bu hükümetde o kadar devleti yönetme heveslisi. Tek odaklandýklarý konu kendileri. Geri kalan herþey angarya ve výzýltý.

Halkýn iþleri ise rasgele geliþiyor. oyuncak oluyor millet.
    @NeAcaipDunya

4. Post

Alýntý Originally Posted by alicemal Yazýyý Oku
    "yýlmaz özdil'in kitabýna fiyat koymasý önemli deðil. Ýsterse 10bin TL fiyat koysun. Problem, ezilen bir kesimin koruyucusu gibi ortaya çýkýp, sonra çevresine topladýðý kalabalýklarý paraya çevirmesi. Millet kitabý deðil kurtuluþu satýn aldýðýný sanýyor."

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Zabah biraz bizim padiþahlarýn resimlerine baktým. Ýlk bikaç padiþah hariç, hiç birinde Türk tipi yok. Anlaþýlan Kuzey Ýran, Kuzey Irak ve Anadoluda, melezleþmiþler.

Fakat detaya girmedim. Normalde hangi padiþahta ve neden Türk soyundan uzaklaþtýlar anlamak istiyordum. Zamanla Türkleri katledecek dereceye kadar geliyorlar.

Bir kaç haftadýr hiç keyif yok. Nedenini tam olarak bilemiyorum. Vitamin eksikliðindendir. Hastane ve doktora gitmekten nefret ettiðimden, çok mecbur kalmazsam iþlerimi hep eczane ve aktarlardan hallediyorum.

1 yýldýr aile hekimine gidip ilaç bile yazdýrmýyorum. Eczaneden para ile alýyorum.
    Bizim Aile hekimi Hakan bey, 30lu yaþlarda iyi biriydi. 2 yýl kadar önce kýsa devre yaptý, kýsa yoldan para kazanma yoluna girdi.

Önceden hastanede bana hangi ilacý yazmýþlarsa ayný markayý yazardý. Son 2 yýlda baþka markalar yazmaya baþladý. O zaman ilaç firmalarý ile komisyon karþýlýðý anlaþtýðýný ve anlaþtýðý ilaç firmalarýnýn markalarýný yazdýðýný anladým. Bir müddet katlanmaya çalýþtým. Ýnsanlarýn %80 i böyle, kaçamazsýn, kabullenmek ve hazmetmek zorundasýn, yoksa daðlarda gezen yanlýz keçi olursun. Zamanla efsaneleþirsin, ve genç kýzlar hallaya dururken, yaþlý erkekler hikayelerini anlatmaya baþlarlar. "bir tos vururdu, 3 deniz öteden toklamasý duyulurdu"

Dur yaw, efsane keçi olmakta fena deðilmiþ... en iyisi daðlarda yannýz gezmeye devam ediyim. Hangi kýzlar halaya durdu acaba.?

Doktorlarýn ilaç firmalarý ile komisyon karþýlýðý anlaþmalarýnýn ne kadar kötü biþey olduðunu yazmýþtým diye hatýrlýyorum. Ama buradamý yazdým baþka yerdemi bilemiyorum.

Yinede kýsaca hatýrlatayým.
    Þimdi sen isviçreli ilaç firmasýsýn. Bilim adamlarýna yüksek maaþlar verdin çalýþtýrýyorsun. 2 yýlda bir merhem ürettiler, senin bu arada milyonlarca dolar masrafýn oldu. merheme ÝS markasýný koydun, fabrikada seri üretmeye baþladýn satýþa geçeceksin. FÝYAT belirlemen lazým.
    Patenti sana ait, milyonlarca dolarlýk AR_GE masrafýn var. fabrikada üretim maliyetin her bir merhem için 10 TL ama AR-GE maliyetlerini ve rakipsiz olduðunu düþünerek fiyatý 35TL karþýlýðý isviçre frangý olarak belirliyorsun. Buradan elde edeceðin yüksek kâr ile yeni araþtýrmalar yapýl çok yüksek maaþlý AR_GE bilim adamlarýna yýllarca para ödeyeceksin.

Buna orjinal ilaç deniyor.

Orjinal ilaç patentleri 10 yýl geçerli, senden izinsiz kimse bu ilacý üretip satamaz. Aslýnda bu yýl olayý deðiþiyorda net bilmiyorum diyelimki 10 yýl.
    10 yýl dolunca diðer firmalarda ayný formülle bu kremi üretip farklý marka ile satabiliyorlar.

Urfalý bir Türk ilaç firmasý olduðunu düþün.? Ýsviçrede üretilip ithal edilen ÝS markalý merhemin formülünü aldýn ve üretmeye baþladýn. AR-GE maliyetin yok. Hammadde Türkiyeden. Merhem üretsin diye bi kaç uzman çalýþtýrýyorsun, maaþlarý isviçreli AR-GE uzmanlarýndan en az 6 kat daha düþük.

Sana bir kutu merhemin maliyeti 2 TL. Vergiydi taþýmaydý %33 daha koy, kutu baþýna 3TL maliyetin var.
    Ýsviçreden ithal edileni 35 TL. Sen þimdi eþdeðer ilaç diye kendi merhemine fiyat koyacaksýn kaç TL koyarsýn.?

Þimdi orjinali ile ayný fiyatý koysan maliyetin 3 TL, satýþ 35 TL korkunç kâr edersin. AMA SATAMAZSIN.
    orjinali varken kimse senden eþdeðerini istemez.

O zaman fiyatýný daha düþük tutmalýsýn zaten maliyeti 3 TL. 30 TL desen yine olmaz. Millet orjinalini 35 e almayý tercih eder. 25 de riskli. Normalde 10 TL ye satsan ihya oluyorsun 7 TL temiz kâr kalýyor, çok güzel para.

Fiyatýný 17-20TL filan belirlersin. Biraz reklama pazarlamaya para ödersin o zaman merhem baþýna maliyetin 6-7 TL ye filan çýkar, reklamýna göre çok deðiþir.

Yani 20 TL ye çok güzel para kazanýrsýn. Çokda satarsýn. O zaman ne olur. orjinali ilaç satýþý düþer. orjinal ilacýn satýþý düþünce sahipleri fiyat kýrar. 30TL ye veya daha aþaðý çeker.

Ne olur.?
    Ülkede fiyatlar düþer, çalýþanýn cebinden daha az para çýkar, YÝNEDE ÜRETEN FÝRMALAR GÜZEL PARA KAZANIR.
    orjinali ucuzlayýnca sen 20TL fiyatý 17 ye çekersin, orjinali de çeker sen çekersin netçede biyerde dengelenir. orjinali 20 TL olur sen artýk tanýnmýþsýndýr 14 TL ye bolca satarsýn ve maliyetin 7 TL ve %100 kârla satýþ yapýyorsun.

Halk kazançlý, ucuza ilaç alýyor.
    Üreten kazançlý %100 kâr ediyor.
    Devlet kazançlý vergisini alýyor ve SGK olarak ilaç firmalarýna az para ödüyor.

Þimdi buraya kadar olaný, devletin hýrsýzlýða batmamýþ sa geçerli.

Bizim ülkede Urfalý firmanýn merhemide 35 TL. Ben alýyorum, orjinalide 35, Urfalýsýda 35.

Ama o zaman Urfalýnýn satamamasý lazým.?
    Gidip doktorlarla anlaþýrsan satýyor. Reklamada gerek yok. 3 TL maliyetle fabrikadan çýkýyor 1 TL pazarlamacý parasý 4TL. Satýþ 35TL. kâr 31 TL ve sen bu parayý ilacý yazan doktorlarla paylaþýyorsun.

SONUÇ.
    Halkýn cebinden 2 kat para çýkýyor. Halk fakirleþirken, doktorlarla ilaç firmalarý haksýz kazanç elde ediyorlar.

15TL ye alacaðýn ilaca 35TL veriyorsun.
    Sadece ilaçta deðil TÜM PÝYASA BÖYLE. Rekabet ortamý, kapitalist yada liberal sistemlerde YASAK OLAN anlaþmalarla delinince. ÇALIÞANLAR KAYBEDÝYOR, HIRSIZLAR ZENGÝNLEÞÝYORLAR.

Maaþ yetiþtiremiyorsun. 20 yýl sonra bakmýþsýn, ucuz gýda ürünleri almak zorunda býrakýlmýþsýn. Ucuz gýda ürünleride kanserojen katkýlarla yapýlýyorlar. Sürekli ailecek hastasýn. Doktora git, yine soysunlar...

Bunu her yerde yazdým. Saðlýk bakanlýðýna yazdým... tek bir RESMÝ kiþi çýkýpta, bu sistem soygun sistemi demedi.

Ýþin acý yaný, o doktorlar halký soyup fakirleþtiren kesimdeler. Ama fakirleþen halk dilenci durumuna düþüncede onlarý makarnacý kömürcü diye aþaðýlýyorlar... Bu durum keçiye çok koyuyor. Acý çekiyorum abicim. Size biþey olmaz keçi deðilsiniz. Çok þanslýsýnýz.

Bu durum tamamen insanlarýn maymun doðasýndan kaynaklanýyor. yani bu soygun doðal bir durum. Sakýn doktorlara saldýrmayýn. Sakince cüzdanýnýzý masada býrakýp uzaklaþýn. Bu sizin doðanýzda var... adamý sinir etmeyin.

Bakýn kýzdým yine... biraz nefes alayým.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Maalesef para piyasasýnda paran varsa haber takip etmen gerekiyor.

Az önce Türkiyede ÖNDE GELEN 2 ekonomistin yazýlarýný okudum. Ýkiside ülkenin 2 farklý sorununa çözüm yazmýþlar.

Ege Cansen abim her zaman olduðu gibi patronlarý rahatlatacak çözüm üretmiþ. Pazarcýlarýn vergisini artýrýn demiþ. Kötü niyetmi, doðasýndamý var, yoksa körlüðündenmi bilemiyorum. Aptal olmadýðý açýk.

Diðeri Murat Muratoðlu, oda Türkiyedeki ilaç sorununu zam yapýlmamasýna baðlamýþ. Zam yaparsak herþey düzelecek.

Bu ikisini gebertsen, verdiðin maaþý kurtarýrsýn. Ülke kayýp deðil kazanç yaþar. Ama yerlerine yine bu ikisi benzeri kiþi gelir. uzun vadede kazanç ve kayýp birbirini götürür.

Maalesef bizim ekonomist diye AYDIN olarak halkýn önüne sürdüðümüz ekonomistlerin genel durumu bu. Ki bu ikisini yahudi uþaðý yada beslemesi olarakta görmüyorum ama detay bilmiyorum tabi. Birde direk yahudi veya yahudi uþaðý kanal ve ekonomistler var. Her gün TVlerde seyrediyorsunuz. Onlar görevini yapýyor, onlara laf söyleyemem. Direk yargýlayýp vatana ihanetten asacaksýnda, bu 2 ekonomist farklý...

her neyse yaw... iþime döneyim.

Yarýn, aylýk kazancýmdan artan kýsýmla altýna takviye yapacaðým.
    Aslýnda tamda senetler yükseliyor ve ons altýnla TR USD düþüyorken altýn almak size mantýklý gelmeyebilir.
    Yazýnca banada mantýklý gelmedi...

Neyse yaw, yarýna vakit var, zaten küçük bi para... yarýn karar vereyim...
    Elimdeki portfoy eskisi gibi %34 TR altýn, kalaný BIST senet.
    Son düzenleme : alicemal; 24-01-2019 saat: 14:09.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    samsung cep teline 4 kamera koydu satýyor. baktý millet kamera delisi. baþkasý 8 kamera koyar satar. En son biri çýkar, 12 kamerayý tek kamerada birleþtirdik diye, yine tek kameraya dönülür. Sora baþkasý çýkar, kamera sayýsý deðil zoom önemli, 60x optik zoom bizde der, hoppalaaa zoom olayýna gider.
    Aslýnda ayna ile telefonu uzunlamasýna kamera için kullansan, zoom miktarý çok artýrýlabilir.

Neyse ana konu fiyat. Elektronik maðazalarda 3000 TL fiyat koymuþlar.
    Ama 99 TL ye bu telefonu alabiliyorsunuz.

Çanakla TV seyrediyorsanýz, uydu kanallarýnda bu telefonu 99 TL ye satýyorlar.
    samsung galaxy A9 diye reklamý var ve görüntüde bu telefon.

Dolandýrýcýdan alýrsanýz 99 TL.

Bu dolandýrýcýlar 10 yýldýr kanallarda ben görüyorum.

BAÞLANGIÇTA tedbirliydiler.
    OT'larý kutulara koyup, kutusunu 60 TL ye her derde deva diye satýyorlardý. DEVLET SEYRETTÝ.
    Sora alýcýlar bitince kutu oldu 30 TL. DEVLET SEYRETTÝ.
    Alýcý bitince bedava diye satmaya baþladýlar. Ama kargo 20 TL. 10TL maliyet olsa 10 TL kargo parasýndan yine karlý iþ.
    Sonra telefona geçtiler. Marka kullanmadýlar ama marka izlenimi ve sagte görüntü kullandýlar. S5 129 TL. DEVLET SEYRETTÝ.
    Alýcý azalýnca markada daha cesur oldular. Galaxy S5 129 TL. DEVLET SEYRETTÝ.

Baktýlar yýllardýr ceza alan yok. Artýk azdýlar, direk markayý toptan kullanýyorlar.

Samsung galaxy A9 99 TL... Süper deðilmi.?

Aptallar alýyor diye düþünüyorsunuz. hayýr hepimize giriyor.

akp nasýl baþa geçebildi sanýyorsunuz. Devlet ezileni korumadýðý için. peki akp nasýl baþa geçebildi.? Siz seyrettiðiniz için halk ezildi. Kurtuluþu akp de aradýlar, tarikatta aradýlar.
    Ne oldu. akp hepimize geçiriyor.

Yani 99 TL ye mal sataný seyrettik. Hepimize geçti. Aptallar almadý, hepimiz aldýk yani hepimiz aptalýz.
    Kim hariç. Her ne kadar biz desemde efsane keçi hariç.

Ben 10 yere þikayet ettim ama polis ne dedi. Önce soysunlar seni sonra gel...

Adam TV den baðýra baðýra ben dolandýrýcýyým diyor. Polis önce soysun ...

her neyse...

Suçlunun ceza almadýðý toplumlarda, uzun vadede herkes hýrsýz olmak zorunda kalýr. Hýrsýzlýk doðal, dürüstlük anormal olur...

AAAAA biz zaten öyle deðilmiyiz...? Bak ya...
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Bu ayki gelirden artan nakiti ne yapacaðým konusunda karar veremedim. BIST endeks ve Tr altýn fiyatlarý seviye olarak orta da.
    2 tarafada biraz yollarý var. Bekleyip fýrsat kollamayý düþünüyorum.

Günlük repoya koyayým dedim, benim bankanýn internet iþlem sitesinde repo seçeneði bulamadým. Tüm seçenekler banka soygunu üzerine. Repoyu bi þekilde gizlemiþler. Eskiden bu seçenek olurdu. Belki devlet bankalarýnýn sitesinde vardýr.
    repoyada koyamayýnca para nakit olarak bekleyecek demektir. Ama bankayada faydasý olsun istemiyorum, benim gözümde hýrsýzlar sürüsü hepsi.
    Her neyse..

Durum eskisi gibi. %34 TR altýn, kalaný BIST hisse. Çok azda nakit.
    Geçen yýlý enflasyon hariç %4 artý kapadým ve bilançoyu sýfýrladým. Yýlbaþýný maliyet olarak aldým.
    2019, yýlbaþýndan buyana Son durum %8 artý.

Senetde gelecek beklemediðimden, bu seneki planým, yýl içinde bi yerde senetleri satýp, senet parasý ile faize geçmek.. Altýn büyük ihtimalle kalýr.

Tabi imam hükümetle bu plan çok deðiþir o ayrý konu. geçen seneki planda deðiþmek zorunda kalmýþtý. Yýl sonu senetleri satýp... her neyse yaw... durum bu iþte...

herkese bol þans...
    @NeAcaipDunya

Sayfa 102/853 ÝlkÝlk ... 25292100101102103104112152202602 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •