Alicemal bey akþam "ABD ile iliþkilerimizi baltalamak isteyenler baþarýsýz oldular" ý izledikten sonra artýk pes dedim. valla pes..
Alicemal bey akþam "ABD ile iliþkilerimizi baltalamak isteyenler baþarýsýz oldular" ý izledikten sonra artýk pes dedim. valla pes..
proleter, bende kýlýçdaroðlu Ankara'dan, Ýstanbul'a yürümeye baþlayýnca pes ettim.
O zaman anladým chp ninde abd uþaðý olduðunu. Ondan önce azda olsa chp den ümidim vardý. Diðer partilerin CIA tarafýndan üretildiði zaten belgeleri ile tonla yerde açýklandýðýndan biliyordum. Ama içinde olduðum için chp yi bilmiyordum.
Adam Ýstanbula doðru yürümeye baþlayýnca, "lan nooluyo?" dedim.
"yargý hapse atýldý, yürümedi,
ordu hapse atýldý yürümedi,
eðitim sistemi baltalandý yürümedi,
sermayenin adamý bi gazeteci için yürümeye baþladý. Bi iþ var bunda" deyip chp yi incelemeye baþladým. taaaa 1938 e kadar indim.
O zaman aydýnlanma yaþadým. baykal dönemindede yapýlan bir sürü anlamlandýramadýðým uygulamada açýklanmýþ oldu. Her þey yerli yerine cuk oturdu. chp ninde abd den emir aldýðýna karar verdim.
Ondan sonrada ülkeden ümidi kestim. hayatý gýrgýra vurmaya baþladým.
Epey rahatlatýcý oldu. Ülkeyi sahiplenmeyi býrakýrsan, rahat ediyorsun.
Bedeni sahiplenmeyi býrakýrsan, dahada rahat ediyorsun. Ölümü kast etmiyorum, farklý biþey.
Bu konuda yeni biþey buldum, ama paylaþmicam.
Son düzenleme : alicemal; 08-02-2019 saat: 15:49.
Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
@NeAcaipDunya
BIST de kontrolum dýþýnda biþey yok o sebeple girmiyorum. Ekistýra bi veride gelmedi, herþey beklendiði gibi. Son yazdýðým öngörüde deðiþen biþey yok.
BIST baþganý da aradý "abi böyle iyimi?" dedi. Bende "iyi iyi." dedim.
Hali ile portfoy belli, aynen devam.
"Avrupa asya durgunluða gidiyor.? PMI lar 50nin altýna inmeye baþladý.!"
"Evet biliyorum, durgunluðu yazmýþtým."
"O zaman TRyi kötü yönde etkilemezmi.?"
Yaw biz zaten dibe yakýnýz, minimumda yaþýyoruz. Bizda aylardýr PMI 45in altýnda, daralma korkunç.
Halkýn iþsizlik fonu gibi biriktirdikleri ve geleceðimiz YÝD lerle borçlandýrýlarak, cila yapýp, uydurma verilerle TVlerden reklam yapýlýyor. Kaç kiþi kendini yaktý. Tarihte böyle bir dibe inmemiþtik. Ancak bunu dillendirmesi gerekenler uzayda yaþadýðý için farkýnda deðiller. Adamlar, yani medya(gazete TV) ve kaymak tabaka siyasetçi, halktan baðýmsýz yaþýyor. Halkýn parasý ile halktan UZAK sefa sürdüklerinden, durumu görmüyor, anlamýyor dolayýsý ilede anlatmýyorlar.
Netçe: dünyanýn durgunluða gitmesi bizi fazla etkilemez. biz zaten diplere yakýnýz. Avrupanýn devlet yardýmý ile yaþayanlarý Türkiyeye gelip herþey dahil otellerde tatil yapýyorlar yaw. daha ne olsun. 10 TL lik þortla gelmiþ, cafe de çay içmeye parasý yok cafe önündeki bankta oturuyor, ama devlet yardýmý parasý ile ailecek denize sýfýr 4 yýldýzlý otelde herþey dahil 7 gün kalabiliyor. daha ne olsun... ekmeðe hücuma bak, pazardan çürük toplayanlarýn sayýsýna bak... her neyse yaw...
Tek hatýrlatmak istediðim þu var.
hükümet abd nin kucaðýna yerleþti. Birde ortak halay çekmeye baþlarlarsa, o zaman seçim sonrasý USD uçacak, BIST yükselmeyecek beklentisi deðiþir. IMF parasý baþka isim altýnda gelir.
Burda dikkat edilmesi gereken husus. Halay iþareti.
hükümet yada damadý, sað eline mendil alýpda sol kolunu da kaldýrýr, kafayýda aþaðý eðerse, seçim sorasý tüm beklentiler sýfýrlanýr. Herþeyi, halay ortamýna göre yeniden analiz etmek gerekir.
2018 son çeyrek bilançolarý idare eder nitelikte, kötü deðil. devletin halktan alýp verdiði paralarla, kötü olmasý gereken bazý þirketler durumu kurtarmýþ. Tamamen ithalata dayalý iþ yapan firmalarda zarar oluþmuþki batsýn namussuzlar. Tabi onlarý buna itende yine siyasetçi. Sistemi ithalata göre kurarsan, iþ adamýda ithal eder.
Kötü yan, bu ithalatçýlarýn kurtarýlmaya çalýþýlmasý.
Ýthalattan büyük paralar kazanýrken, halkla paylaþtýnmýki, zarar yazmaya baþlayýnca elini halkýn cebine koyuyorsun.
Ama sistem böyle ne yaparsýn.
Halk ölsün kimse umursamaz. Ancak dolandýrýcýlar tarikat ve iþadamý kýlýðý altýnda, kurtarýcý olarak senin çevrene doluþur.
Yok þu iþi yapacaz, yok cennete götürecem.
Son düzenleme : alicemal; 08-02-2019 saat: 16:20. Sebep: colored
@NeAcaipDunya
Almanya da emekli maaþý ortalamasý 700 avro.
Türkiyede ortalama 1500 TL. (tahminim. özellikle baðkurlulardan bi sürü kiþi hala 1000 tl altýnda alýyordu geçen sene)
Türk emekli gitsin almanyada yaþasýn. 1500 TL / 6 = 250 AVRO eder.
Yaþa ayda 250 avro ile Almanyada. Kira dahil 3 gün yaþayabilirmisin bilmem.
Alman emeklisi gelsin Türkiyeye. 700 avro * 6 = 4200 TL eder. Git antalyada 2+1 güzel ev tut 1500 TL. Kalýyor 2700 TL. Çok rahat orta sýnýf hayat yaþarsýn. Emekli neye harcarki.? Birde karý koca emekli ise.? yada emekli maaþý ortalamanýn üstündeyse. Zengin hayatý yaþarsýn.
Ýddia ediyorum. Hepsine Türk vatandaþlýðý ver.
Tüm avrupa emeklileri bu ülkede yaþar. Tabi kendi ülkeleri maaþý kesmeyecek.
Bu sene kýþ oldu, bi sürü yaþlý avrupalý görüyorum buralarda. Geçen sene tek kiþi yoktu.
@NeAcaipDunya
Hakkatende, bu avrupalý ortalama ve üstü emeklilerle anlaþma yapýlsa. Hepsine ömür boyu oturma izni verilse. güzel kaynak.
Tabi bu kaynaðý yine hýrsýzlar yer, halka kýrýntýlar düþer.
Bide gelenler gruplaþýp Türkü aþaðýlayýp dýþlýyorlar, öyle bi durumda var. Kapatýlmýþ bölgeler yaratýyorlar. kendi ülkende bazý yerlere giremiyorsun, ancak kýzýn oðlun hizmetçi olarak girebiliyor.
Bunu kabulleniyorsan çaðýr. benden izin.
@NeAcaipDunya
Sebze meyve konusu bitmiyor. Bitmezde.
Halkýn %40'ý, ekmek bulamazsa pasta yiyor ama kalan %60 yiyemiyor. Mecburen konuþacaksýn.
Þu depoculuðun aptalca kötüye kullanýlmasýna bir örnek daha vereyim. O zamanlar anlayamýyordum ama þimdi sebebin depoculuk olduðunu anlýyorum.
kiwi meyvesi yazýn olgunlaþýr, fiyatýnýn en ucuz olmasý gereken dönemdir.
Geçen yaz bizim en büyük migrosda 19 TL idi.
Þimdi kýþýn ortasýndayýz kiwi yetiþmiyor ve fiyatý 5-6 TL arasýnda deðiþiyor. Yinede kimse almýyor. Olmasý gerekende bu. ÝTÝ UÐURSUZU cezalandýrmazsan, sonun çöp çuvalý olur. Aslýnda biz o çuvalýn içindeyizde, yeni nesiller çuvalda doðduðundan, koku onlara normal. Onlarýn normali bu. Zamanýnda buralar dutluktu desen, kafasýnda canlandýramýyor.
Aþýrý pahalýlanmýþsa, PARAN BOL olsada almayacaksýn. Suçluyu cezalandýracaksýn.
Her neyse.
Dün gene domatis alayým dedim, baktým koca 4 kasa sera domates dolu ve hepsi saydamlaþmýþ.
Almadým. Üste para verseler almam.
Saydamlaþma, meyvenin ve sebzenin dondurucudan çýktýðýný gösterir.
Salkým domateste, açýk domateste saydamdý. Salkým domates geçen seneye kadar hep taze yedim. Son senedir böyle. Saydam geliyor.
USD nin fýrlamasý ile ayný döneme geldiðinden belliki tüm kaliteli ürün ihraç ediliyor. Yabancý bizim ürünü bizden daha ucuza ve taze yiyor.
@NeAcaipDunya
Bugün bilimin karanlýk taraflarýnda dolaþýp, belli kesimlerini aydýnlatalým diyorum.
Hafta içi aklýma konular geliyor. Bu konuya gireyim, konuyu ýþýldatayým diyorum.
Hafta sonu gelince unutuyorum. Þimdide aklýmda hiç biþey yok.
Aklýma Fransa ile italyanýn kapýþmasý geliyor. Kavga etmeye baþladýlar. Almanlarla ingilizler kavgalý.
Para bolken kavgalar bu kadar bariz deðildi, bel altýna vurmuyorlardý. Ortak odaklarý doðu ülkeleriydi, afrikaydý, güney amerikaydý. Soyup duruyorlardý.
Þimdi soygun parasý yetmiyor, kavgaya baþladýlar.
Ailede böyle deðilmidir.? Aha bilime burdan girebilirim.
Para bolsa ailede kavga olurmu.? Bel altý hadým edecek þekilde vururmusunuz.?
Para bol, baba metres tutmuþtur, kadýnýn haberi vardýr
Kadýnda bol para harcayarak intikam alýr ve gittiði kursta intikam için kendine metres tutar-tutabilir(yapmayaný çok günahlarýný almayayýmda. Erkeðin garantisi var ama. Yapabiliyorsa, 100 diþi bulsa hepsine atlar. Niyet garantidir, cesaret ise çocukluktaki yetiþtirmeye baðlýdýr.), babanýn haberi vardýr. Ama ikiside hallerinden memnundur.
Eve parayý getiren Baba kafayý uçkura takýnca, iþler bozulmaya baþlar, para suyunu çeker. Ciddi kavgalar baþlar. Önce diþiler bayrak kaldýrýr. doða belgesellerindede sürü halinde yaþayan hayvanlarda böyledir. Erkek güçden(para) düþmüþse, diþi, kuyruk ve iþmar sallayarak yedekte tuttuðu en yakýndaki erkeði sisteme sokar.
Kadýn ayaklandýktan sonra, erkekler "sizde orspusunuz biz biþey demedik ama yetti" demeye baþlar filan.
Avrupadada olan bu.?
Dediðim gibi batýnýn krallýðý bitiyor ve dönüþü olmayan yoldalar. Aynen bizim gibi her seferinde daha kötü yöneticileri seçmeyi baþaracaklar.
Aslýnda bu durum sürpriz deðil. Nash kanunu nu okuduysanýz, az çok biliyorsunuzdur.
Ýnsanlara özgür seçme hakký verirseniz, sürekli kendi ayaklarýna sýkarlar. Eni sonu kendi çocuk ve torunlarýnýn geleceðinin içine ederler.
Nash kanununu, ondan öðrendim. Genelde hep ben bulurdum, ancak bu konuya hiç kafa yormamýþtým. Nash filmini izleyince biraz kafa yordum ve olayý detaylandýrdým.
Mesela apartmana yönetici seçeceksin. Kimi seçersin.?
En iyi yöneticiyi, apartmana en faydalý olacak, kapasitesi yüksek ve dürüst temiz hýrsýz olmayaný.!!!
Deðilmi.?
Maalesef, orta-uzun vadede, en hýrsýz en namussuz kimse o seçiliyor.
Neden.?
Çünki insanlar karar verirken, gruba en faydasý olacak olaný düþünmez. Kendi kiþisel çýkarýný düþünür.
Sebepler boldur.
"Vay ben zemin kattayým, zemin katta oturaný seçeyim, giriþe mermer yaparýz."
"Vay ben adanalýyým, adanalýyý seçeyim."
"Ben bakkalým, marketçiyi seçeyim."
"10 numaranýn karýsý süper, onu seçeyim sýk sýk görüþürüz."
"7 numara bana hep selam veriyor, diðeri bana uzak."
"3 numara ile aram iyi onu seçeyim"
"8numara þunu þunu yaparýz diyor, çok iþime yarar onu seçeyim."
Lan en çok yapacam verecem diyen en hýrsýz olandýr. Senin istediðini söyler. Sonra kendine yontar.
Her neyse ...
10 kiþi varsa, her biri grubun deðil kendi çýkarýný düþündüðünden, çok küçük þeyler bile uzun vadede düþmanlýklar, kin, nefret doðurur. Bakmýþsýnýz apartmaný, apartmanda oturan kadýn ve uyuþturucu satýcýsý pzevenk yönetiyor.
Peki neden orta-uzun vadede pzevenkler tarafýndan yönetiliyoruz.
Çünki maymunuz abicim. kaç sefer söyledim haala anlamadýnýz. maymunuz, yani hayvan ýýýýz. Ýnsan ismi verilmiþ bir hayvan türüyüz.
Hey allaaam ya. yine kýzdým. Bilimde sinirlenme olmamalý. Siz böyle yapmayýn.
Ýþte yahudilerin tüm dünyayý 300 yýldýr seçimli sisteme geçirme sebepleri bu. neyse bu konuya girmeyeyim yoksa anlaþýlmasý için, avrupada yahudilere yasaklanan mesleklere girmem lazým, bu kýsýtlamalar sonucu yahudilerin geliþtirdikleri çözümleri yazmam lazým filan..
Netçe de yahudiler seçimli sistemin profesörleri. Bugüne kadar krallýklarý yýkýp seçimli sisteme geçirdiler, sonrada o ülkelerin, maden, arazi ve deðerli neleri varsa ele geçirdiler. Bunuda kendi yetiþtirdikleri adamlarý seçtirerek yaptýlar.
Misyoner okullalrýnda yetiþtiriyorlar. Bizde 100 yýl önce robert kolejlerdi o iþi üstlenen. þimdi fetö okullarý daha önde.
Sonra bolca sahip olduklarý parayý ve satýn aldýklarý gazete ve dergilerle, kendi adamlarýný seçtiriyorlardý. Sonrasý kolay. Devlet senin adamýndaysa, zamanla o ülkenin her þeyi senin emrinde olur.
Her neyse... bilimden uzaklaþmayayým, hafta sonu...
Bu mavzuda karanlýk biþey kalmadý umarým.
Son düzenleme : alicemal; 10-02-2019 saat: 14:22.
@NeAcaipDunya
Soyulan halk daha ucuza gýda alsýn diye izmir de 1973 de tansaþlar açýlmýþtý. Bir kýsmý 1996 da yahudi koç ailesine ait migroslara satýldý. Sonra tamamen kayboldu.
Yýl 2019, tansaþlarý açma müjdesini veriyor. 45 yýl önce açýlmak zorunda kalan tansaþlar, avrupanýn kýskandýðý, yere göðe sýðdýrýlamayan süper hükümetimiz tarafýndan yeniden açýlýyor.
Ülke 45 yýl geri gitti. Zihniyet açýsýndansa 100 yýl gerideyiz.
Eðitimli gençler yurtdýþýna kaçmaya devam ediyor. Ülkedeki devlete ait teknoloji firmalarýnýn teknolojisi ve fabrikalarý çember sakallýlara ve katar lýlara verilip duruluyor. Halka ait son mallarda gidiyor.
4 milyon cahil eðitimsiz suriyeliyide ülkeye aldýk, %90 ýný sýrtýmýzda taþýyoruz. Eðitimliler giderken cahilleride bi yandan dolduruyoruz.
Eðitim sistemide baðnaz sisteme dönüyor. hastaneler özelleþiyor...
Geri gitmeye devam ediyoruz. Soyulduðu için akp ye sýðýnan halk, þimdi gýrtlaða kadar borçla akp den ümidini kesti. Artýk son yalan dolanlarla devam ediliyor.
akp gidecek, yerine cübbeli gibi birinin kuracaðý daha berbat bir parti gelecek, millet bayýlacak...
yýlmaz özdil yine kahramanlýða soyunacak, 5bin kere Atatürk dedikten sonra, yeni Atatürk kitabý basýp 10 milyon daha cebe atacak. Eðitimli baðnazlarda yýlmaz özdil gibi sahte kahramanlarý zengin etmek için koþturacak.
hayýrlý olsun.
@NeAcaipDunya
Yer Ýmleri