Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
15,73 10% 16,70 Mn 14,21 / 15,73
19,14 10% 378,76 Mn 17,35 / 19,14
232,40 9.99% 456,47 Mn 226,40 / 232,40
79,25 9.99% 169,22 Mn 74,90 / 79,25
182,00 9.97% 488,95 Mn 165,60 / 182,00
3,87 -10% 2,97 Mn 3,87 / 4,35
23,76 -10% 494,00 Mn 23,76 / 27,68
114,40 -9.99% 127,33 Mn 114,40 / 127,10
3,22 -9.8% 283,76 Mn 3,22 / 3,57
2,94 -8.98% 2,53 Mr 2,91 / 3,37
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
3,06 2.34% 20,72 Mr 3,00 / 3,19
317,25 -0.63% 13,59 Mr 315,50 / 324,50
268,00 2.58% 7,53 Mr 261,50 / 268,00
78,10 -1.01% 6,65 Mr 77,50 / 80,50
18,58 -1.28% 756,46 Mn 18,49 / 19,09
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
746,00 -0.93% 2,59 Mr 744,00 / 765,00
93,20 -0.9% 525,81 Mn 92,65 / 95,75
116,00 -2.19% 231,93 Mn 115,50 / 120,40
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
30,82 -0.9% 95,64 Mn 30,68 / 31,60
10,70 0.66% 395,01 Mn 10,66 / 10,95
81,40 -0.91% 272,06 Mn 81,20 / 83,00

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 109/853 ÝlkÝlk ... 95999107108109110111119159209609 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 865 - 872 arasý.

Konu: Bana kalýrsa.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Köy de ne olmuþtu.
    Köyde bi kaç kiþi zenginleþirken, köylünün tamamý fakirleþmiþti.
    Peki o bikaç kiþi zenginleþirken, köylünün evine girip cebinden paramý çalmýþtý.?
    Hayýr, köyün mera, göl, daðlar, ormanlar, madenler gibi ortak mallarýný sahiplenmiþlerdi. Köylü direk kendi cebinden alýnmadýðý için ne olduðunu anlayamamýþtý. Ýþ bittikten sonra baktýki, geliri hiç düþmediði halde, sürekli hep daha fazla çalýþtýðý halde, kendisi, ailesi çok fakir. Kendisinden çok daha az çalýþan köydeki bi kaç komþusu ise, çok zenginleþmiþ.

Biz 1938 den beridir bunu yaþýyoruz.

katarlýlara devletin tank palet fabrikasý verilmiyor, senin fabrikan, çocuklarýnýn torunlarýnýn fabrikasý veriliyor, senim rýzkýn, geleceðin veriliyor.
    Ýþ adamlarýna devletin ormaný madeni barajý daðý verilmiyor. Senin daðýn, ormanýn, madenin, barajýn veriliyor, çocuklarýnýn torunlarýnýn geleceði onlar.

Aaah be abilerim be öyle kütsünüz, öyle ... ne diyeyim kýrmadan bilemiyorum ama beni kýrýyorsunuz be abicim...

Sadece þu anki durum deðil 80 yýldýr bu soygun artarak devam ediyor... dedeniz canýný verdi bu ülkeyi kurtardý, sömürgecilere ülkenin emeðini her yýl veriyoruz.
    80 yýl önce baþladý gazeteler ve satýn alýnan dini liderler. Þu insanlar kötüdür onlara oy vermeyin, þu insanlar iyidir onlara oy verin diye... 80 yýldýr.

jet fadýl 4 kez soyar seni, beþincide yine onu dinlersin...
    Son düzenleme : alicemal; 11-02-2019 saat: 10:44.
    Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    BIST de bi numara yok. Seçime kadar ki planýmý yazmýþtým, 100bine gelirse senede takviye yap, 110 bine yaklaþýrsa senet azalt.

Tabi her planým ekistra biþey olmayacaðý varsayýmýna dayanýyor. Planý etkileyecek bir geliþme olursa, yeniden analiz ve gerekirse plan deðiþikliði.

Geçen hazirandan bu yana 1 kez plan deðiþti. Onun sebebide durup dururken "al papazý ver papazý olayý" nýn çýkmasý sonucu USDnin oplatýlmasý.

Seçime kadar plan belli. Seçime yaklaþýrkende duruma göre senetleri satma-azaltma yada devam kararý vereceðim.

Altýnda yerinde sayýyor. Portfoyumde TR altýn var. Ons altýn 1300 üstünde tutunuyor. Alýþlar çok ancak AVROya karþý USD nin deðerlenmesini bahane gösterip düþürmeye çalýþýyorlar. Bakalým alanlarmý kazanacak yoksa düþürmeye çalýþan yahudilermi. Piyasa kontrolu yahudilerde ancak yapabileceklerinin sýnýrlarý var. 40 yýl öncesi gibi deðil, artýk internet var herkes herþeyi öðreniyor. Öðrenmeye direnenler var onlarda tarihin tozlu sayfalarýnda kullanýlmýþ ancak kullanýldýðýný anlayamamýþ kalabalýklar olarak yerlerini alacaklar.

Tansaþ larda kuyruk olmuþ.

Ispanak örneði vermiþtim. migrosta 700 gram paketlenmiþi alýþ 9.90, satýþ 12 TL idi. Bugün pazardan 1 kg ýspanak aldým yine 6 TL ye taze güzel ýspanak.
    Pazarcýnýn 3 TL ye halden aldýðý ýspanaðý, migros 9.90 TL ye almayý baþarýyor hemde 700 gramýný. Hadi 700 gram deðil 1 kg de çünki paketlenmiþ, demekki aracýdan almýþ ona say.

Her neyse. yaw..
    Bu günlerde keyfimi getirecek olay hiç olmuyor.
    @NeAcaipDunya

3. alicemal bey tansaþlar gýda iþine bir yaklaþým olarak algýlýyorum. ordu hazýrlýklarýný tamamlamýþ siyasi talimatý bekliyor gördüðüm. tansaþlar ile birlikte bir sýkýntý olursa çözüme yönelik hazýrlýk olarak algýlýyorum. msb hazýrlýklarýn tamamlandýðýný siyasileri beklediðini deklare ediyor. siyasiler sýkýþmýþ durumda. çin e laf attýlar anýnda cevap geldi. abd girersen sistemi kapatýrým dedi. þimdi ne abd ne çin tarafýndan bir destek görünmüyor. iran dan soðan gelmeye baþlamýþ týrlarla. bakýyoruz binlerce abd zýrhlýsý akdenize taþýndý. siyasiler seçim öncesi operasyona girilmesinin kendilerine maliyetini görmekte ama anladýðým ordu hazýrlýklarý tamamladýðýný bugün belirterek orada da bir sýkýþma var. abdye yanaþmak istediler olmadý çin e laf attýlar olmadý. varlýk fonuna ne çin ne abd kurumlarý borç vermeyeceðini son tahlilde analiz ediyorum.

yeniþafak yazarý haftasonu yazýsýnda hemen bugün ordu girmeli þeklinde yazý kaleme aldý. girmezsek 7 ülkenin ordusu geleceðinden bahsetti. tam seçim öncesi öyle bir sýkýþtýrýlma varki böyle bir sýkýþma ben hatýrlamýyorum.
    orduya talimat verilip suriye ye girmemiz an meselesi mi ? bu sýkýþma nerede açýlacak ?

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    proleter, tayyip erdoðan'ýn kararlarýnda gizli biþey aramamak gerekiyor. Bu adam istanbul belediye baþkanýyken, ben istanbulda çalýþýyordum.

Adamýn herþeyi açýk. Gizliyecek kapasitesi yok. Servet yapýyor ve serveti nereden nasýl yaptýðýda açýk, nerede sakladýðýda açýk.

15 yýl önce ne yazdýysam bu adam halkkýnda bugünde ayný þeyi yazacaðým. Adamýn her hareketi bizim lise ergeni seviyesinde.

Adam bildiðin, lise çaðýnda kalmýþ. Geliþememiþ.

Karþý siyasiler nasýl alt ederiz diye kafa yoruyorlar baþaramýyorlar. En büyük sebebi arkada deha aramalarý. deha yok, ergen beyin var.

Servete olan açlýðýný, çok yüksek hatip yeteneði ile birleþtirmiþ. Yenmek çok kolay. karþýsýna ayný seviyede çýkacaksýn. yani ergen kafasýyla.
    karþýsýna Einstein'i çýkarsan, bizim nobel ödüllü Fizik çiyi çýkarsan 3 dakkada yenilirler. tayyip kazanýr.

Ama BENCE 72 IQ lu, ergen beyinli cübbeliyi çýkar, kapýþýrlar, belki cübbeli kazanýr belki tayyip.

Karþýlaþmayý kaz***** jüri belirler. Jürin eðer tavuklardan oluþuyorsa, en çok baðýran kazanýr. Jürin eðer akýllý adamlardan oluþuyorsa, tartýþmada akýllý olan biri varsa o kazanýr.

Bizde jüri kim.?
    vatandaþ.
    Bu durumda en çok baðýran, en çok yalan söyleyen kazanýr.

Suriye zaten ayak yolu oldu. tayyip girer bunun önemi yok. kahramanlýk uydurup seçim kazanmak için girer, birde orada servet yapabileceði biþeyler varsa onun için girer.

Dünyanýn çoðunu kontrol eden yahudi ailelerin en öne çýkan söylemleri neler.? Savaþ çýkar, para kazan. Kavga çýkar, kaos çýkar para kazan.
    Ýlk kazandýðý paralar, alman prenslerinin savaþý. O savaþtan, prensin birinin parasý ile çok büyük servet yapmýþlar Sonrada ayný sistemle 300 yýldýr bir sürü savaþ çýkarmýþlar ve savaþan 2 taraftanda para kazanmýþlar. Savaþ yoksa çýkarmýþlar.

erdoðan da suriye savaþýnýn ilk yýllarýnda, kuzey suriyede petrol ticaret yaparak büyük para kazandý. Ben söylemiyorum, putin söylüyor.

Hali ile suriyeye girerse, birinci sebebi seçimlere katkýsý olur diye. Ýkinci sebebide servetini artýrabilirmi.? Adamýn sinekten yað çýkarma uzmaný olduðunu fetö nün yayýnladýðý tape denen teyplerden biliyoruz.

Tansaþlarýda gerçekten ne yapacaðýný bilemediði için açtýrdý. Biri fikir vermiþ olmalý, oda yapmýþ. Adamýn kapasitesi yetersiz.
    15 yýlda güvendiði þeylerle ülkeyi kalkýndýramadýðýný gördü, þimdi çevresindekiler ne akýl veriyorsa yapýyor. Sonucunu bilmiyor.

Ama hatipliði sayesinde, iþe yaramaz kedi gübresi satsa bile çok iyi satýyor. Çünki jüri vatandaþ. 80 yýlda yahudilerin körelttiði, yanlýþ yola soktuðu vatandaþlarýmýz.

Her neyse yaw... kafa yorsakta nafile...

Madem siyasilerin yönettiði trendeyiz. Aþaðýda inemiyoruz. O zaman trende hayatý geçirmenin olasý yollarýný arayacaðýz. vatandaþ oy veriyorsa, yapacak biþey yok. Hoþ oylarýn en az %20 si hile ama akp ye vermese ona benzer baþka bir partiye verecek, saadet, mhp, iyi parti, diðer baðnazlar filan.. þimdiden seçiyorlar...
    akp ile abd kölesi olacaðýz. yok chp kazanýrsa eskisi gibi abd sömürgesi olacaðýz.
    Sistemden mal götüremeyen benim gibi vatandaþlar açýsýndan, kim kazanýrsa kazansýn yol belli. Çukur.
    Fazla kafa yormanýn anlamý yok.

Hoþ böyle yazýyorum ama en çok eleþtirende benim. valla rahatlamak için yazýyorum. Akýl verir gibi yazýyorum. Onun sebebi alýþkanlýk. Baþka türlü yazmayý bilmiyorum.

Amma bencilim yaw, olayý yine kendime döndürdüm. ego tavanda..
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    abd ve dünya ilginçleþti.

Geçen hazirandan beridir UZUN VADE için söylediðim 3 temel þey vardý.
    ons altýnýn yüksemesi lazým demiþtim ve sebeplerini yzmýþtým. Ýlk partiyi geçen 22 ekim de 1222 den almýþ sonra bi kaç kez takviye yapmýþtým.

Sonra BIST e 90bin de ucuz demiþtim ve sebeplerini yazmýþtým. Hazirandan beridir aldýðým BIST senetler duruyor. Yýl sonu çýkacaktým çýkamadým plan tutmadý.

dow 2 tepe yapmýþtý, üçüncü tepeyi (OBO) ya yapar yada yapmaz aþaðý gider yýllarca demiþtim. Yaklaþýk 6 ay sürecek bir son omuz yapabilir demiþtim. 26bin - 26500 aralýðýnda yataya sararsa son omuz gerçekleþiyor demektir. 2019 ortalarýnda düþüþe geçebilir.

Peki uzun vade tahmini zordur, hoþ kýsa vadede zordur ya. Uzun vadede arada pek çok önemli olay olabiliyor ve zamanlama tutmayabiliyor.
    BIST de "al papazý ver papazý" olayý ile dolarýn tahminimden önce zýplamasý gibi. O sebeple dediðim çýksada zamanlama çok kaydý.

dow dada bu ihtimal belirdi.? Peki son omuzdan sonra aþaðý dönmemesi ihtimali ne kadar ve sebep ne olabilir.?

Çok önemli olay, tüm dünyayý ve bizi etkileyebilecek olay. 2008 krizinden sonra dünyaya gemiler dolusu para saçan abd kurumu FED, tüm dünyanýn bol ve uzuc paraya boðulmasýna sebep olmuþtu.

Derken geçen yýldan beridirde saçtýðý paralarý yavaþ yavaþ toplamaya baþlamýþtý. Hem faiz artýrýyor, hemde daðýttýklarýný parça parça alýyor.
    Derken zorba trump bastýrdý ve FED e boyun eðdirmmeye baþladý. Þimdi FED, daðýttýðý trilyonlarý daha uzun vadede geri çekme ihtimali belirdi.
    dahada ilginci çekmeme ve faiz artýrmama ihtimali belirdi.

Aslýnda bunun ekonomilere faydasý yok. Aptal oyuncaðý.
    Daðýtýlan tüm paralar, belli kesimlerce stoklandý. Önemli kýsmý piyasada deðil. Ay büyüklüðünde para bassan daðýtsan, yine ayný kesimlerce stoklanýr ve dünyaya faydasý olmaz tersine o arada insanlar tembelleþir, obezleþir. Onun üstüne kaymak olarak uyuþturucu serbestisi ve eþcinselliðiðn normalleþtirilerek aile kurumlarýnýn yok edilmesini sürüyorlar. Yani seri katil tutup bu ülkeyi yok et desen bunlarý yapar. Belkide amaç budur insanlarýn çoðunu yok etmek.

Hali ile paranýn çoðu YAHUDÝLERÝN dünyaya yayýlmýþ olan finans sistemi kurumlarý ve medya kurumlarý aracýlýðý ile, yahudi ailelerin depolarýna girmiþtir. Ne kadar daðýtsan boþ.

Önemli olan çalýþma alýþkanlýðý, ve çalýþana hakkýný verme alýþkanlýðý.
    ABD ve avrupa, her krizde bol para daðýtarak çalýþma alýþkanlýðýndan uzaklaþýyor. Hoþ abd hiç bir zaman çalýþmadý ama avrupa çalýþmýþtý.

Netçe: FED para çekme iþini durdurursa yada tersine daðýtma sürecine girerse, dow da son omuz olmaz yükseliþe döner olay. Bu bizede 110 u filan çok kolay geçirtir. Netçede böyle bir durumda benim bu yýl içinde bi yerde senetten faize geçme olayýmda erteleebilir. Konuþmak için erken, bekleyip görelim.

Ancak dediðim gibi para daðýtmak çözüm deðil, tersine aðrý kesici. Hastalýk ilerliyor(tembellik ve tembelliðin sonucu zorbalýk. Olmayan Hakkýný zorbalýkla istemek) Ne kadar yükselirlerse o kadar tepeden düþerler. Çünki her yýl yeni yetiþen nesil çalýþmadan aldýklarý yardýmlarla dahada tembelleþir obezleþir.

Þaþýrdýðým nokta ise, Geçen yýl kasým ayýna kadar avrupa ve asya þahinken. merkel önderliðinde abd ye kafa tutarken. Bozulmaya baþlayan ekonomik göstergeler sonucu, birden bire abd ye kuyruk indirmeleri göbeklerini göstermeleri. Gördükçe öðreniyoruz.

Onlar boyun eðdiði için trump dahada zorbalaþýp dahada çok þey isteyecek. Bu dünya açýsýndan iyi biþey. abd, trump denen deli ile ne kadar çok kalýrsa o kadar çok obezleþir ve çakýlma o kadar þiddetli ve ölümcül olur. dünyada abd zorbalýðýndan kurtulur. Yeni zorbalar yerini alýr. Bu tarih boyunca hiç deðiþmedi.
    Son düzenleme : alicemal; 13-02-2019 saat: 11:35.
    @NeAcaipDunya

6. ülkede faiz harici hiç birþey kazanmak mümkün deðil. tüm bilgi birikimimiz think tank gibi akþama kadar fikir üretmemiz karþýsýnda bakýyorum ki hiç birþey kazanamamýþým. faizciler paraya para demezken beynimizi yakýyoruz.

ülke geldiði nokta itibariyle tüm ekonomi tüm jeopolitik ve politik tamamen sýkýþmýþ durumdadýr.

vatandaþ dövize yönelmiþ gram hareket etmeyen ekonomi çýkmaza girmiþ zararna tansaþ ile biþey yaptýðýný sananlar ve vergi verenlerin parasýnýn çarçur edildiði bir süreç..

imf ile bu can bu tende olduðu sürece anlaþma olmayacak söylemi üzerine kurguladýðýmýzda rahip olayýný hemen hatýrlýyoruz.

imf programlarý her zaman develüasyon ile birlikte gelmiþtir. acaba diyoruz. yoksa kendi baþýna bir program mý uygulayacaklar ? peki para nereden gelecek ? cevapsýz sorular. rahip sistemini mi uygulayacaklar.

bir çok soru iþareti ile birlikte sýkýþmýþlýk içinden çýkýlmaz bir yapý ile birlikte hergün oradan oraya savruluyoruz. faiz hariç herkes açýz aç modunda.

üstte yazýda çin e çaktýðýmýzý ve çin den borç gelmeyeceðini de analiz ettik. abd ise tam bir pusuda. bizi kuþatmaya devam ediyor.

katar ile fransa anlaþma imzalýyor. katar ablukada. suudiler kara listede. ama faizciler keyfi yerinde..

sahi bu faiz saltanatýnýn faturasýný kim ödeyecek ? þýk bir gece ansýzýn devalüasyon ile bu faiz saltanatý kim bilir ?

7. doðu perinçek kul sýkýþmayýnca HIZIR yetiþmez diyip bir yazý kaleme almýþ bugün.

çok ilginç

https://www.aydinlik.com.tr/kul-siki...ari-subat-2019

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    proleter güzel yazmýþsýn.

---

Yýllardýr sinir olduðum konuyu kýsaca yazayým.

Dün Muðla'nýn Bodrum ilçesinden akraba aradý, ev alýyor kredi çekmiþ halk banktan, faiz 1.88.
    Hani devlet bankalarýnda faiz 0.99 filandý dedim.?
    O faiz sadece istanbul gibi bazý yerlerde basý proje siteler için veriliyormuþ. Her yere deðil. O pahalý proje sitelerdede zaten faizi fiyata gömüyorlar. Halkbank sana 0.99 kredi verse bile, inþaat firmasýndanda kalan 1.0 faizi alýyor. Ýnþaat firmasýda bankaya ödediði faiz farkýný evin fiyatýna ekleyip müþteriden alýyor.

Sýfýr "0" faiz diye taksitle satýlan tonla ürün var. Hepsinde faizi fiyata gömüyorlar. faizsiz diye bi saçmalýkla ortaya çýkýyorlar.
    Fiyatýn içinde faiz olduðunu 2x2=4 hesabýný yapabilen herkes biliyor. Ama yüzde sýfýr faiz diye on yýllardýr reklam yapýp duruyorlar.

Adam diyorki fiyatý 100 TL 48 ay %0 faizle alabilirsin.

Hayýr benim nakitim var, fiyatý 100 TL dedin, 100 TLyemi satýyorsun.
    Hepsini verirsen peþin fiyatý 70 TL, ama siz iyi pazarlýkçýya benziyorsunuz pazarlýkla 60 TL yaparým.

Þimdi anlamaya çalýþayým. Evin fiyatý ne.?
    100 TL.
    Peþin verirsem.?
    60 TL.
    48 Ay %0 taksit yaparsam.?
    100 TL.

- "Abicim sende 2 fiyat yokmu? Biri 60 TL diðeri 100 TL."
    - "Evet."
    - "60 TL ye peþin satýyorsun. 48 ay taksit yaparsam 40 TL fazladan almýyormusun.?"
    - "Alýyorum."
    - "Peki fazladan aldýðýn bu 40 TL ne.?"
    - "Faiz."
    - "Peki neden %0 faiz diyorsun o zaman.? Faizi fiyata gömmüþsün."
    - "Sana ne lan hýyar aðasý, ben öyle satýyom. Milleti öyle alýþtýrmýþlar. Baþta siz naapýyosunuz diyen olmamýþ, yapmak istemeyenlerde mecburen uymuþlar sisteme. Bi sen dedin nooluyo diye, baþka diyen yok. Öküzmüsün sen.?"
    - "hayýr keçi"
    - "Keçinin kavurmasý güzel olur.! Çocuklar mangalý hazýrlayýn keçi gelmiþ. Yakalayýn hýzlý koþuyo."
    Son düzenleme : alicemal; 14-02-2019 saat: 11:04.
    @NeAcaipDunya

Sayfa 109/853 ÝlkÝlk ... 95999107108109110111119159209609 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •