Artan
Azalan
lem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Dk / Yksek
15,73 10% 16,70 Mn 14,21 / 15,73
19,14 10% 378,76 Mn 17,35 / 19,14
232,40 9.99% 456,47 Mn 226,40 / 232,40
79,25 9.99% 169,22 Mn 74,90 / 79,25
182,00 9.97% 488,95 Mn 165,60 / 182,00
3,87 -10% 2,97 Mn 3,87 / 4,35
23,76 -10% 494,00 Mn 23,76 / 27,68
114,40 -9.99% 127,33 Mn 114,40 / 127,10
3,22 -9.8% 283,76 Mn 3,22 / 3,57
2,94 -8.98% 2,53 Mr 2,91 / 3,37
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
3,06 2.34% 20,72 Mr 3,00 / 3,19
317,25 -0.63% 13,59 Mr 315,50 / 324,50
268,00 2.58% 7,53 Mr 261,50 / 268,00
78,10 -1.01% 6,65 Mr 77,50 / 80,50
18,58 -1.28% 756,46 Mn 18,49 / 19,09
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
746,00 -0.93% 2,59 Mr 744,00 / 765,00
93,20 -0.9% 525,81 Mn 92,65 / 95,75
116,00 -2.19% 231,93 Mn 115,50 / 120,40
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
30,82 -0.9% 95,64 Mn 30,68 / 31,60
10,70 0.66% 395,01 Mn 10,66 / 10,95
81,40 -0.91% 272,06 Mn 81,20 / 83,00

Masrafsz Bankaclk + 1.000 TL Nakit! Enparadan ifte Avantaj

Masrafsz Bankaclk + 1.000 TL Nakit! Enparadan ifte Avantaj
Sayfa 11/853 lklk ... 9101112132161111511 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 81 - 88 aras.

Konu: Bana kalrsa.

Duhul
    Jul 2018
    kamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gnderi
    4,401
    Aklma gzel bir rnek geldi, konuyu ok gzel aklyor, bakalm anlalr ekilde yazabilecekmiyim.

Hkmet d gleri suluyor. Muhalefetin eitimli kesimide "ekonomiyi bu hale getiren sensin" diyor.
    Hakllar, ekonomi gerekte ktyd, bu hkmet ok daha kt hale getirdi.

Hakl olarak sen bu hale getirdin d g arama deniyor.

ok hakllar...

Ancak olaya derin bakmak lazm... Yzeysel bakarsak, sopa ile urarz, sopay tutan grmeyiz.
    rnee gelirsem.

Benim adm Cevat.
    Birde kar komum var.

Komumun maln mlkn ele geirmek istiyorum. Ben zenginim.

Onlarca yl urap, kyn ileri gelenlerine para verip yanma ekiyorum. Kyn yerel gazetesi benim emrimde, kendi lehime haber yapyorum, komu alehine yayn yapyorum.
    Yllar sonra baaryorum ve Komumun bana ynetici olarak bir deliyi koyuyorum. Akll adam koysam bana bi faydas olmayacak. Benden hesap soracak, "naapyorsun, bana ne yaptrmaya alyorsun" diyecek. Deli koyuyorumki, istediim gibi kontrol edip komum alsn, her yl gelirlerini ben alaym.
    Bir sistem yaratyorum ve komumun bana ynetici olarak koyduum deliler deisede yenisi geliyor. Bi deli gidiyor, dier deli geliyor. Bu sayede komuu iftlikteki ana damarlarda tamamen ele geiriyorumki, deli nin biri arza karsa kontrol elden tamamen gitmesin.
    80 yl ler iyi gidiyor, koyduum sistem 80 yl sper yryor, her yl komumun gelirlerini cebe indirecek sistemi kurmuum. Tm dnya ilerlerken, komum ok alt halde ok yava ilerliyor. Dnya lkeleri birer birer komumu geiyorlar. nki komunun geliri kurdurduum sistemle bana akyor, komunun ilerlemesi iin kullanlamyor. Medya bende, cahil halkn lider olarak grd din adamlar bende olduundanda komunun slalesinde kimsenin durumdan haberi olmuyor. Fark eder gibi olanda sistem yok ediyor. Ses karmasna izin verilmiyor yada ldrlyor.

Ama deli bir gn ba kaldryor, dediimi yapmyor, "Bu iten benim daha ok pay almam lazm" diyor.

Deli bu, ii deliye verirsen her zaman kontrol edemezsin. Akllya versende iine yaramaz.
    Bende deli ile mcadeleye balyorum. Glym, zenginim, bana alan sistemimi 80 ylda kurmuum.

Deli diyorki "Tarlada meyvelerin rmesinin, evin duvarlarnn atlamasnn sebebi d glerdir, benim suum yok."

Kurduum sistemin adamlar diyorki,
    "tarlada meyveler rd, evin duvarlar atlad, bu adam bu ii yrtemiyor."

Deliyi sulayan Adamlar Hakl. 100 kerede hakl, bin kerede hakl. deli bu ileri bu hale getirdi.

Peki deliyi o komunun bana koyan kim.?

Deliye deli deyip sulu yaparsak, o deli gider, yeni deli gelir. Soyulmaya devam eder komu. AKILLI ADAM GELMEZ.
    Deliyi oraya getiren sistemi kuran bulman lazm. Ancak o zaman smr sisteminden kurtulursun...

Bu rnekte, bugnki sreci anlatamyorsa, hi bir ey anlatmaz...

Gazete ve TV lerde kim SADECE deli yi suluyorsa, deli giderse bu iler dzelir diyorsa. Ya saftr aptaldr, yada Cevatn kurduu sistemin adamdr.
    Yazmamsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

2. https://tr.sputniknews.com/analiz/20...rusya-tehlike/

https://www.dw.com/tr/t%C3%BCrk-lira...%B1/a-45033196

Salomon byk bir ekonomik sknt geirmektedir.areyi Mion'dan bor istemekte bulur.Zaten ileri de evleri de ayn sokakta ve kar karya olan Mion, Salomon'a bor vermeyi kabul eder ama en ge 1 ay sonra paray geri vermesini art koar. Salomon da kabul eder.

Gnler abucak geer ancak Salomon'un ileri bir trl istedii gibi gitmez. Borcu demesine 1 hafta kalmtr ancak demesi mmkn grnmemektedir. Geceleri yatanda dnp durmakta, uyku bile uyuyamamakta, sabah zor etmektedir.

Salomon'un bu huzursuzluunu gren ei, Salomon'a sorar;

- Bey bey, ne oldu, neden uyuyamyorsun, neden bu kadar huzursuzsun?

O ana kadar durumu eine syleyemeyen Salomon durumu anlatr.

- Paray Mion'a en ge gn iinde demek zorundaym ve malesef hi param yok, ben ne yapacam yandm...

Ei; "Bunun iin mi bir haftadr uyku uyumuyordun, dndn eye bak" diyerek, gecenin kr kandilinde pencereyi aar ve hemen karda uyuyan Mion'larn duyabilecei kadar barr;

"Miooooon, Miooooon, Salomon var ya... Sana olan borcunu deyemeyecek !!! "

" Haydi yat bey imdi o dnsn..."

3. Donald Trump ve Tayyip Erdoan, tarz olarak birbirine benzeyen liderler. atmac davranmaktan ekinmiyor, elitlerden nefret ediyor, uluslararas kurallar sorguluyor, pazarl seviyor, yeri geldiinde dnya meselelerini ahsiletiriyorlar. kisi de ‘Bat ittifak’ denen kavrama pheyle yaklayor; sanki 20. yzyl hi yaanmam gibi dnya meselelerini byk gler arasnda bir al-ver olarak gryorlar.
    Bu benzerlik, bata iki liderin de birbirini sevmesine neden olmutu. Hatrlarsanz yanda medya, Donald Trump’ yere ge koyamyor, ABD lideri ise Tayyip Erdoan’ her grdnde vglere bouyordu.
    Ancak Brunson krizinde bu hayranlk ie yaramad. ki lider arasndaki mzakereler, resmi kanallar deil byk lde zel araclar zerinden gitti. Dileri, ancak Brunson ii akut bir krize dntkten sonra devreye girdi.
    Anladm kadaryla Donald Trump, Brunson’un braklmamasn, ahsna yaplan bir hakaret olarak alglyor. ddia o ki, ABD Dileri Bakan Mike Pompeo, ABD Bakan’na Trkiye’nin son teklifini ilettiinde, cevab, “Peki. [Brunson] Kalsn o zaman!” olmu. ABD Bakan, ‘dostu’ kabul ettii Tayyip Erdoan’n tek ricasn geri evirmesine kzm, Trkiye’ye ynelik yaptrm karar alrken, herhangi bir stratejik denge ya da ittifak hukuku gzetmiyor. Ne NATO, ne de Trkiye’nin Bat’dan kopmas umurunda. ABD’nin kresel gcn, yaptrmlar zerinden hissettirmekten keyif alyor.
    Devlet meseleleri stratejik dengeler deil ahsi meseleler haline geldiinde, herkesin ba arr. u anda yaadmz da bu durum. Bu yzden de tehlikeli.

Peki ne olur? nce ktleir, sonra dzelir.

http://www.cumhuriyet.com.tr/koseyaz...ne_demis_.html

Duhul
    Jul 2018
    kamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gnderi
    4,401
    Gece baya bi iler dnd.
    Bizdeki yahudi kanallar dnyada Trk ve bat piyasalar kapal olduu halde USD fiyatn 7.0 zerinde gsterdiler. Bi ara 7.32 grdm.

Yahudiler bo durmuyor.
    Yahudilerden koparp alnan CNN Trk kanal, USD seviyesi vermeyi kesti. Yahudilerde kalsayd onlarda barp duracakt, bugne insanlar hazrlayacaklard. Herkes panik yapp dvize saldrsn diye.

Hep sylerim, bu lkeden yahudileri atmadan, lke refaha eremez, huzura kavuamaz.

Yobazlar yetitirende yahudiler.
    Yobaz yetitirmeye yzlerce yl nce baladlar. Selefilik diye karanlk bir mezhep uydurdular ve para verdikleri ve destekledikleri selefi eyhleri ile halk ynlendirdiler.
    Bi yandan sermayeyi cebe indirip, kalabalklar fakir braktlar, dier taraftan selefi eyhleri destekleyip bu kalabalklar onlarn kucana attlar.

Amalar, bu lkeyi din basks altnda bilimden, kaliteli eitimden koparp gsz brakmak, cahil brakmak ve bu sayede ynetmek. Tm kaynaklarn emmek.

80 yldr bunu yapyorlar. Halada yapyorlar. Smryorlar bizi. Asya lkelerinin tamam sanayi ve teknolojide gerimizdeydi, avrupann ingiltere, fransa, hollanda, isvire, italya, ispanya belki avusturya hari tm lkeleri gerimizdeydi. Hem asya, hem avrupann tamam, bir ka kk lke hari, geldiler bizi getiler.

Biz hala smrgeyiz, hala her yl milyarlarca dolar sermayemiz yurt dna karlyor.

u anki kavgann, grnen iki tarafda bu lkenin dmandrlar.

Hem "d gler var sulu onlar" diyen dinci ynetimler.
    Hemde d g yok, sulu sizsiniz diyen sac ve solcu muhalefet.

ki tarafta bu lke zararna alan, 80 ylda bu lkede rgtlenmi, tm damarlar elegeirmi yahudi maalar.

Evet stres attk.
    Birazda borsaya bakalm...
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    kamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gnderi
    4,401
    Gece hkmet bi ka adm att.
    Demekki ABD de pazarlk sonulanmad.

Anlald kadar ile ABD ynetimi bizimkilere hayvan muamelesi yapm. Bizimkilerde alnmlar.

ABD 100 isteyip 0 vermek istediinden, anlama u ana kadar olmam gibi grnyor. 2 devlet deilde abd ve ua pazarlk yapyormu gibi bir hava estiriyorlar.

Gerekte doru ama bunu dar yanstmamalar gerekiyordu, bugne kadar yanstmamlard.

Gece hkmet ne kararlar alm.
    TCMB, zorunlu karlklar geveterek likidite salamaya alm.
    Doviz ilemlerinede kstlama getirilmi.

u NTV, fox ve bloomberHT yide yahudiden alp yobaza verselerdi, hi panik olmazd. Gemi panik yapmadan batar giderdi.
    Nasl olsa batyorsun, bari sakin bat.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    kamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gnderi
    4,401
    TCMB, piyasaya TL pompalayacak.
    Doviz ilemlerini bankalar iin snrlandrd.
    Dn, doviz hakknda yalan ve manipulatif haber yapanlar da aratrlyormu. Ceza vereceklermi.

in komik yan erdoan km Atatrk sahiplenmeye balam. "100 yl nce mandacl elimizin tersi ile ittik" demi. Eski Mandacl bitiren Atatrk.

Gemite erdoan bir kez daha 1 haftalna Atatrke sarlmt.

fetullahn darbe gecesi.
    Zor duruma dnce 1 haftalna Atatrke sarld. lkede dostu kalmadndan, sarlacak dal arad. 1 hafta sonra bakt kendisine biey olmuyor, Atatrk dmanlna devam.

imdi ayn eyi yine yapmaya balad.
    akp vekilleri depodan Atatrk posterlerini karmaya balamtr.

hkmetin B ve C planlar varm. dnyasna sesleniyor, ayanz denk aln B ve C var diyor.
    Demekki B ve C de, fabrikalara yada patronlarn paralarna el koyacak...

adam B ve C de haklm HAKLI.
    yi ama devlet ihaleleri ile o aalk i adamlarn cebine halkn paralarn ve GELECEN pompalayan kimdi.?

binali babakan olursa bu halkn anasnn orasna koyacaz diyen adam, en ok devletten ihale alan adam... byle bi adam bu lkeyi dnrm.?
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    kamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gnderi
    4,401
    Azck yaw, kk bir akllar olsa.
    Bu i, ithalata bamllktan kurtulmak iin bir FIRSAT...

trump a ise yaptklar ok kt bi ekilde geri dnecek.

Snrlar yabanc sanayiye kapatyor, ama kendi sanayisi tembellemi, hantal ve pahal retim yapyor. Snrlar kapamas demek, kendini tuzan iine yerletirmen demek.

Tm dnyay dman grp kafana gre ceza kesmek, yaptrm uygulattrmak ise yapabilecein en kt ey. Kendi kurduun kapann iinde oturuyorsun, birinin tetii ekmesi yetecek. Herkesi dman ilan etmisin, tetii ekecek insanlara gaz veriyorsun.

Byle giderse "yeter artk ABD" diyecekler. USD kullanmay brakacaklar.
    Sanyin tembel ve hantal, pahal retim yapyor. USD ve dnyaya hakim medyan sayesinde ayakta duruyorsun. USD kullanlmaynca bittin demektir.

Uzun vadede ABD kendi ayana kurun skp duruyor. Tm dnyayla kaprlarsa, sonlar yakndr. Bakmayn u anki ekonomik verilerin biraz dzelmesine.

Sebebi d dnyaya kar koruma kalkanlar kurmas. Ksa vadede iler onlar asndan iyi gider, verilerde dzelme olur. Ancak d dnyada kendi nlemlerini almaya balaynca, ABD kendini yksek duvarlar iinde hapsettiini fark edecek. Sonra duvarlar yksa bile kprdayacak hali kalmayacak nki hem insanlar, hemde sanayisi obez.

Dnyaya hakim medyalar sayesinde ayakta duran ve ok kazanan yazlm teknolojileri irketleri var. Bedava Medya reklamlar olmasn, ertesi gn yoklar.

rana yaptrm koyunca, avrupal ve abd li irketler irandan kmaya balad, yerini inli irketler alyorlar.
    @NeAcaipDunya

Sayfa 11/853 lklk ... 9101112132161111511 ... SonSon

Yer mleri

Yer mleri

Gnderi Kurallar

• Yeni konu aamazsnz
  • Konulara cevap yazamazsnz
  • Yazlara ek gnderemezsiniz
  • Yazlarnz deitiremezsiniz
  •