Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
15,73 10% 16,70 Mn 14,21 / 15,73
19,14 10% 378,76 Mn 17,35 / 19,14
232,40 9.99% 456,47 Mn 226,40 / 232,40
79,25 9.99% 169,22 Mn 74,90 / 79,25
182,00 9.97% 488,95 Mn 165,60 / 182,00
3,87 -10% 2,97 Mn 3,87 / 4,35
23,76 -10% 494,00 Mn 23,76 / 27,68
114,40 -9.99% 127,33 Mn 114,40 / 127,10
3,22 -9.8% 283,76 Mn 3,22 / 3,57
2,94 -8.98% 2,53 Mr 2,91 / 3,37
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
3,06 2.34% 20,72 Mr 3,00 / 3,19
317,25 -0.63% 13,59 Mr 315,50 / 324,50
268,00 2.58% 7,53 Mr 261,50 / 268,00
78,10 -1.01% 6,65 Mr 77,50 / 80,50
18,58 -1.28% 756,46 Mn 18,49 / 19,09
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
746,00 -0.93% 2,59 Mr 744,00 / 765,00
93,20 -0.9% 525,81 Mn 92,65 / 95,75
116,00 -2.19% 231,93 Mn 115,50 / 120,40
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
30,82 -0.9% 95,64 Mn 30,68 / 31,60
10,70 0.66% 395,01 Mn 10,66 / 10,95
81,40 -0.91% 272,06 Mn 81,20 / 83,00

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 110/853 ÝlkÝlk ... 1060100108109110111112120160210610 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 873 - 880 arasý.

Konu: Bana kalýrsa.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Dün, biraz hacimli satýþ oldu. Önemli biþey deðildi ama biraz ekonomi kanalý seyredeyim dedim.

Tüm kanallar çýkar gruplalrýnýn olduðundan tarafsýz kanal bulamazsýn, mecburen en çok haber vereni seyrediyorum.

Doðru yanlýþ diye içinden gerçekleri ayýklamaya çalýþýyorum.
    Yeterince tecrübe ve bilgi sahibi iseniz, yanlýþlarý yalanlarý, yönlendirmeleri epeyce ayýklayabiliyorsunuz. Bilginiz yoksa sürü içinde bir elemansýnýz dmektir. Nereye sürerlerse oraya gidersiniz.

Her neyse, þu ders vermeye çalýþma alýþkanlýðýný býrakamadým. Kötü huyum bu, faydasýný zerre görmedim ama keçi genetiði böyle yapcak biþey yok.

Her neyse.

Adamýn biri 10 dakka hararetli hararetli biþeyler anlattý, sanki son yaptýðý beyin ameliyatýný anlatýyor. Araya ingilizce terimler sýkýþtýrýp kendini pazarlamaya çalýþýyor filan.
    10 dakka sonra baktým, basit bir konuyu tek cümlede söyleyebilecekken 10 dakkadýr anlatýyor. Söylemesede olur bir cümle. Adamýn siyasete atýlmasý lazým.

Eminim önemli bir kurumda önemli bir mevkidedir.
    Anlattýðý þeyide unuttum aklýmda kalmadý, dünya ekonomisi ile ilgili biþeydi. önemli olsa aklýmda kalýrdý.
    Mesela THY ile ilgili söylenen aklýmda kaldý. Bi söylentiden dolayý dün çok satýþ yemiþ. Düþüþün hacimli olma sebebi buymuþ...

Tabi kýsa vadecileri ilgilendiriyor günlük satýþlar. Sebepsiz bi kaç günlük hacimli satýþlarda orta vadecileri ilgilendirir.
    Uzun vadecileri ilgilendiren sektörler ve sektörleri kapsayan ekonominin bütününde ne olduðudur. Kýsa vade haberleride anlamaya çalýþýrsýn çünki teker kýrýlmak üzereyse bilmelisin, otobüs devrilir. Haberin, geneli ne kadar ilgilendirdiðini anlamaya çalýþmak zorundasýn.

Gördüðüm kadarý ile olay seçimlere kadar zamana yayma olayý. 100 - 110 arasý dolanýr dedim. 110 a yaklaþýrlarsa satarým dedim. Tek diyen ben deðilimdir, 110 a yaklaþýrken satacak bir SÜRÜ vardýr ve bende o sürünün içindeyimdir. O sebeple haberlerle destekleyip acaip yükselecek algýsý oluþturmadan 110 bine dayamak akýllýca olmaz.

Yoksa millet satar, kucaðýna 110 maliyetle mallarý alýrsýn. eee, ne yapacaksýn 110 maliyetli mallarý, 130 a çýkýp satýþa geçsen ortalama 120 ile satmýþ olursun kurtarýr. peki 130 a çýkarýlacak bir ortam varmý.?
    Yok.
    O zaman, yukarý aþaðý zamana yayýlacak. Eminim büyüklerde 100 e yaklaþýnca alacaklardýr, aradaki çizgileri yapanlar orta oyuncular.

beni ilgilendiren bir durum yok. Beklemeye devam.

Haber okumam lazým ama bugünlerde keyfim yok. Hiç içimden gelmiyor.

Endeks plan doðrultusunda ilerleyince gevþiyorum. Gevþeyince önemli geliþmeleri kaçýrýyorum, kaçýrýnca kazancým azalýyor. Yinede huyum aynen devam ediyor. Kazancýmýn azalacaðýný bile bile gevþiyorum.

Bende para hýrsý yok naapiiim anacým.. öliimmi.?

Keçi manevidir, yaþayacaðý kadar kazansa ona yeter. Hiç zorlanmadým yaþayacaðým kadar para kazanma iþinde.
    Para hýrsý, madde hýrsý maymunlarda var.

Her neyse yaw...
    Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    ermenilerin sahip olduðu odaTV.com sitesinde, bir haberin altýna dayanamayýp bi yorum yazdým.
    Orada yayýnlanýrmý emin deðilim ama burayada asayým, vakit harcadým, iþe yarasýn.

Haber, devletin açtýðý tansaþ larla ilgili. Bende, sebze meyve olayýna çözüm olarak 2 yöntem ortaya koydum.

1. Yöntem.
    - Tarým ve sanayide maliyetleri düþürecek adýmlarý at. Bunu yapabilmen için devletteki hýrsýzlarý temizlemen þart. Siyasetçi içindeki ve devlet içindeki hýrsýzlarý temizlemezsen, elektrik üretmek için güneþ ve rüzgar enerjisine gireceðine(ALMANYA ve ÇÝN gibi), ÝTHAL doðalgaz dan, ÝTHAL nükleerden elektrik üretme iþine girersin(Türkiye gibi), yüksek enerji maliyetlerin oluþur ve doðalgaz ve nükleer ithalatýna giren siyasetçinin ailesi ise, holding ve banka sahibi olur(MESUT YILMAZ).
    - Medyadaki çýkar gruplarýný temizle, sadece gerçek gazeteciler kalsýn. taraf tutaný aðýr cezalandýr, meydanda as. Medya(gazete, tv, internet bilgi siteleri, dergiler vb..) çok çok çok önemlidir.
    - KÖYLÜ nün tapusu kendilerinde kalsýn ama tarlalarý birleþtir, kooperatifler kur, profesyonellere yönettir. Yöneticileri devlet ve köylü kurullarý denetlesin. Köylüler tapularý oranýnda kooperatiflerden gelir elde etsin. Köylü kazanýrken, tarlalar profesyonellerce verimli yönetilir, üretim artarken, cahil köylünün bolca saçtýðý kimyasallarlada zehirlenmeyiz, çocuklarýmýz ALERJÝ ile boðuþmaz. Kullanýlmayan tarlalar canlanýr, toplanmayan ürünler toplanýr. Verim üçe beþe katlanýr. Köylünün geliri artýnca, tarlasýný inþaatçýya satmasýna gerek kalmaz. Zaten izinde verme.
    - Piyasada þirket kayýrýp kollamayý kes, bunu yapan medyaya, batmasýna sebep olacak kadar aðýr cezalar ver. Bunu yapan hükümet görevlisini vatana ihanetle yargýla as.
    - Kötü yönetilen þirketlere halkýn parasýný teþvik diye verme, o parayý yeni üretim sahalarý açmakta kullan. Üretimi artýr.
    - Yargý ve eðitim sistemini düzelt. Adil ve eþitlikçi hale getir.(aslýnda bu ilk maddede, baþta bunu görünce yazýnýn kalanýný okumama ihtimaliniz vardý. O sebeple sona aldým.)

Ýlk yöntem bu ve tavsiye etmiyorum. Siyasetçinin, þiyasetçi olmaktaki YÜCE amaçlarýnada uygun deðil.

2. Yöntem.
    Ýkinci ve dahiyane yöntemse, devlete manav kur. manava alacaðýn ürünleride belli kiþilerden al.! Anladýn sen onu.!
    Böylece halký ve çocuklarý süper ötesi bir ülkeye hazýrla.

Tavsiye ettiðim yöntem de aynen hükümetimizin akýl ettiði bu yöntemdir. Akýl etmeyi baþaran bakan a, 500 danýþman, her ay ikramiye az bile.

Son düzenleme : alicemal; 14-02-2019 saat: 12:35.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Ýþgücüne katýlým rakamý 32 milyon. Sallýyorum 8 milyonda kayýtsýz çalýþsa, 40 milyon. Demekki diðer 40 milyonu boþ tutuyoruz, çalýþanlarýn üretimi ile ayakta kalýyorlar. Tabi atalarýndan kalan ev ve tarlalarý satýp idare edende çok.

Üretim ABD hariç her yerde epey düþtü, AB ve asya da düþüþler devam ediyor. Sanayi devi almanyadada düþüyor.
    Türkiye ise çakýldý.
    Çakýldýðýný nerden anladý millet. Veri açýklanýnca.

Beni okuyan varsa bilir, çakýldýðýný yazýp duruyorum. Ýllada %9.8 düþmüþ diye rakamý beklemem gerekmiyor.
    Akýllý adam ipuçlarýný okuyup GERÇEÐÝ GÖRÜR.
    Onu kandýramazsýnýz, yanýltamazsýnýz, yalan söyleyemezsiniz, sürüye sokamazsýnýz.
    Kandýrdýðýnýzý sanýyorsanýz, sizi kýrmamak için yutmuþ görüntüsü verebilir..

2006 da yazdým, devletin açýkladýðý enflasyon rakamý doðru deðil diye. Uydurma enflasyon verilerini diðer uydurma devlet verileri, her yýl artarak takip etti. Millet ancak 13 yýl sonra uyandý.

Dolaylý göstergelerden gerçeði bulabilirsiniz. Ýllada hoparlörü kulaðýnýza dayamalarý gerekmiyor.

2006 dan beridir her yerde yazýyorum, bunlar iyi günleriniz diye. halada söylüyorum, bunlarda iyi günleriniz.

20 yýl önce halk gýrtlaða kadar borçlu deðildi, ülkenin 450 milyar dolar borcu yoktu, þirketler, madenler, limanlar, barajlar, yollar, köprüler, tüneller, ormanlar, araziler HALKA AÝTTÝ. Devletin elindeydi.

Krize girsekte, görüntüde giriyorduk, aslýnda zengindik. Ülke de büyük þirketler yahudilerin olsada madenler, nehirler, araziler, ormanlar HALA BÝZE AÝTTÝ. yahudiye çalýþýyorduk ama malýmýz mülkümüz vardý. BORCUMUZ YOK DENEBÝLÝRDÝ.

Þimdi hem borçlusun hemde malýn mülkün yok. çýkar gruplarýnýn elinde.

BUNLAR DAHA ÝYÝ YILLARIMIZ. Dahasýda geliyor.

Ýktidarda cep doldurma düþkünü aileler var, muhalefette koltuk paylaþma derdinde, cep doldurmak için sýra bekleyen kaymak tabaka var.

Gelecekte ýþýk yok.

Neyseki ben varým. Sizi kurtarmam tek parmaðýmý oynatmama bakr. Ama istemiyorum.
    Kaç seçime girdiysem tek oy bile alamadým.
    Hadi ben sürü lideri olmak istemediðimden kendime oy atmýyorumda, siz niye atmýyosunuz hemþerim.

Hak ediyosunuz ama þanslýsýnýz, kin tutmam, nefret etmem, bana zarar verene zarar vermem sadece bir daha zarar görmeyeyim diye uzaklaþýrým.
    Hormonal arýzadan dolayý anlýk parlamalar hariç, kavga etmem yapýcýyýmdýr.
    Kýsaca mükemmelim yaw.
    @NeAcaipDunya

4. Herþey kötü peki piyasa nasýl iyi ?

Ýyi olma zorunda çünkü bu faiz vurgun düzeni devam etmeli. Faizcilerin saltanatý ve müthiþ gelir kapýlarý sürmeli. Para üstlerine yaðarken fakirler daha fakirleþmeli.

Açalým mý açalým.

Türk lirasý kur deðerlerine bakalým milat olarak aðustos öncesini alalým. Kuru 7.20 ye çýkartan faiz düzeni ve bunu geri almak için büyük faiz artýrýmý öncesi yani.

8. Aðustos 2018 kapanýþlar. 1 dolar 5.28, 1 euro 6.13, altýn 207.
    15. þubat 2019 1 dolar 5.27 1 euro 5.95 altýn 222

faizi 24 e çýkarttýlar. Aylýk %2

7 ay oldu. %14 faiz

100.000 dolara 8 aðustostan itibaren 14.000 dolar faiz vermiþsin.
    100.000 euroya 8 aðustos itibaren 14.000 euro dan fazla faiz vermiþsin.
    100 kilo altýna 8 aðustos itibaren kura göre 7 kilo faiz vermiþsin.

bakýyoruz euro faizde rekorda. avrupa nýn faiz çöplüðü olan burasýna avrupalý bankalarýyla getirdikleri paraya %15 faiz almýþlar. peki kurun fýrladýðý zamandan alýrsak tepeden aþþaðý ne oluyor ? en az %40 faiz almýþ durumdalar.

EURO YA 7 ayda %15-40 arasý Faiz kazancý havadan para kazandýrmýþsýn.

EEE

Avrupalý bankalar TÜRKÝYE faiz cenneti neden mi destekliyor. Neden avrupa sermayesi burada ?

Çünkü dünyada bu denli vurgun vurabileceði hiçbir yok. EURO YA %15-40 arasý hangi ülkede vurgun kazanç var.

?

Bu yüzden faiz cenneti ülkemizin piyasalarý avrupa bankerleri için önemlidir. Ve bu müzik devam edecektir. Avrupanýn kur artýþýndaki desteðinin altýnda yatan neden budur.

Fakir vatandaþlarýmýz daha fakir olmaya devam edip avrupa bizi kýskanýyor sloganýna devam ederken iþte uyutulmanýn en güzelliði buradadýr. Cepte paralarý yokken üstüne borçlandýrýlmýþ bir halk avrupa faiz düzenine para taþýrken alkýþlayarak sömürgeciliðin bittiðini köleleðin olmadýðýný söylemek.

Boþversenize yahu..

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    proleter güzel yazmýþsýn, bende ek yapayým.

BIST niye bi sürü kârlý þirketle dolu.?

Çünki halk'ý, yani %60 ý kanunlara uygun olan ve olmayan yollardan soyan bir %40 kesim var.
    Devlet yöneticileride bu grupta. Uygun kanunlarý çýkaranlar bunlar.
    BIST þirketlerinin çoðu bu grupta. Medya bu grupta. Saðlýk kesimi, bankacýlýk kesimi bu grupta. Devletten ve belediyelerden Ýhale alanlar bu grupta. Birde tüm bu kolay zenginlere iþ yapanlar var. Adam devleti soymuþ milyar kazanmýþ. Ona lüks konut yapýp satan, lüks arabalar, elektronikler satanlar, otellerinde aðýrlayanlar, çocuklarýný okutanlar eðlendirenler var. Hepsini topla üç aþaðý beþ yukarý %40 eder herhalde.

Hali ile sülükler kanýný emdiði canlý sayesinde þiþer þiþer, o kadar çok kan emerlerki sonunda canlý ölür, kendileride yeni canlý ararlar yada ölürler.

Bizim BIST þirketlerinin çoðuda bu emme durumunda. Vataný öldüremediler daha ama çabalýyorlar.

Neyseki ben varým.

Oylarýnýzý bekliyorum.
    Oy verirken keçi resmini bulun ve üzerine "tek geçerim" yazýn.
    Baktýnýz keçi resmi yok, o zaman ortaya boþ bi yere tek geçerim yazýn tamamdýr.
    Son düzenleme : alicemal; 15-02-2019 saat: 16:08.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Ons altýna bakayým dedim, bi kaç haftadýr yerinde sayýyordu, heyecanýný kaybetmiþ gibiydi.
    Grafiðine baktým, tehlike göremedim, o esnada yükselmeye baþlamýþ. Demek ilgisizlikten bunalmýþ. Ýlgilenince yeþerdi.

BIST deki þirketlerin verileri idare eder ama ÜLKEnin son veriler çok kötü. Beklentilerin çok dýþýnda deðil. Yaklaþýk bu veriler 4 ay öncede bekleniyordu, 1 ay öncede.

Yükselten neden yükseltti, 1 yýl sonraki deðerinin 90 binden daha yüksek olacaðýný düþündüðü için.

Peki mesela bu yýl sonu deðeri þu anki deðerden yüksek olacakmý.? Yani TR ekonomisinde yada BISTi çeken þirketlerde iyi yönde geliþme olacakmý.?

Olacak derseniz 105bin de geçer 110 binde. Ama dediðim gibi önce seçimler beklenmeli. Seçim sonrasýný herkes karanlýk görüyordu.
    Eðer aydýnlanma olursa, seçim önceside yukarý çýkýþ baþlayabilir. Ama seçim sonrasý durum belirsiz kalýrsa, o zaman seçim beklenir.
    Seçimden sonra millet bakar satýþmý var, alýþmý.? Ona göre bir yöne gider.
    Aþaðýda gitse, yukarýda gitse, önünde fazla yolu olmaz.

Tabi 72 kere dediðimiz gibi, önümüzdeki haftalarda, IMF veya onun etkisini uyandýracak bir kurum yada ülke ile anlaþma yapýlýrsa, o zaman anlaþma yapýlacak sinyali alýndýðý anda çýkýþ baþlar. Ama uçuk kaçýk biþey beklemiyorum.

karanlýk tablo ise, hükümetin aynen bu kafada devam etmesi. Böyle giderse seçim ertesi günü ne olacaðý kestirilemez. Ama dediðim gibi iki tarafada fazla yol yok. Ýlk heyecan atlatýlýnca, büyükler sazý ellerine alýr.

netçe: bekliyoruz.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Anlayamdýðým bir durumki nadirdir.
    Migros kasiyeri kadýn, bana 10 TL iteledi.

Bi kaç kez bahsetmiþtim.
    Büyük marketlerdeki kasiyer kýzlar, çok ürün almýþsanýz, 3-5 TL lik kendi ihtiyacý olan bir þeyi size iteliyorlar. Son ürün olarak geçirip, sizin tarafa deðil kasa önüne koyuyor. Sýrada Bekleyenlerde olduðundan sýkýþýklýktan farketmiyorsunuz. Fiþi incelerseniz anlaþýlýyor. Kadýnlar kasa önünde inceliyor bense eve geldiðimde inceliyorum.Kýzlarýn yaþý hata yapmaya müsait olduðu içinde itelemelere aldýrmýyorum.

Bugünki iteleme farklý, ilk defa böyle biþey oldu.

Ýteleyen kasiyerin yaþý büyüktü. 30 u epey geçmiþ gibiydi.

1 kilodan fazla Domates itelemiþ.
    Benim aldýðým yarým kg domateside geçirmiþ ardýndan kendininkini. Ve geçirdiði domateste ortada yok. Yani saklamýþ. Direk hýrsýzlýk. Kasa önüne koysa, yanlýþlýk oldu ayaðýna yatabilir ama ortada domates yoktu.
    Ayný ürünü 2 kere geçirdi hata oldu deseniz, kg farklý tutar farklý.

Bana Karmaþýk gelen durumsa þu.?
    Markette sayýmý yapýlan ürünler var, sayýmý yapýlamayan açýk ürünler var.
    Eðer sayýmý yapýlabilen bir ürünü çalacaksan, kasadan geçirmen gerekiyor. Diðer türlü sayýmda ortaya çýkar. Sayýmý yapýlamayan manav ürünlerinde ise kasadan geçirmene gerek yok.?

Direk çantana koy, akþam eve götür. Akþam çýkýþta kontrol ediliyorsa.? Ýyide domatesin fiþi bende, yine hýrsýzlýða girer.
    Fiþi baþkasýnda olan sayýmý yapýlamayan ürünü kasadan geçirmenin anlamý yokki.?

Kadýnýn problemi, domatesi manav reyonundan torbaya koyup almasý. Bunu bir arkadaþýna yaptýrýr, arkadaþý dýþarý çýkarken domatesi kasaya býrakýr. kapýda güvenlik görevlileri var onlar görmez.
    Sonra kasadaki torbayýda akþam marketten çýkarmasý lazým. Çýkarabilmesi için fiþ lazým yada gizli çýkaracak. Yaw domates bu, cep tel çalmýyorki.?

Fiþ bende gizli çýkarmasý lazým. Yakalanýrsa ne diyecek, sayým yapýn bunun parasý ödendimi diyecek. Karnýbahar deðilki tane tane sayasýn.?

Hiç bi þekilde domatesi müþteri fiþine itelemenin mantýklý açýklamasýný bulamadým.? Bilmediðim biþeyler olmalý.

Domatesi kasadan geçirmekle geçirmemek arasýnda bu kadýn açýsýndan fark yok.?

kasa hatasý desen.? Böyle hata nasýl olurki.? Benden sonraki müþterinin domatesi desen. Benim poþetlemem bittiðinde, benden sonraki müþterinin ürünlerini geçirmeye baþlamamýþtý. Bunu iyi hatýrlýyorum.

Hani genç kýz olsa, süslü biþey geçirse, hata derim. Genelde hep böyle olmuþtu. Yaþ ilerleyince düzelir derim.
    Ama yaþý 30u aþkýn kadýnýn bunu yapmasý bayaðý rahatsýz etti beni.

Toplu halde hýrsýz oluyoruz galiba. Tabi yaþlýlar deðiþmezde, yeni nesilleri hýrsýz yetiþtiriyoruz, hayýrlý olsun.

Benden sonraki kiþi arkadaþý olsa, domatesi geçirip geri alsa.? iyide yine ayný durum, kontrol olsa fiþ bende. Anlamý yok. Arkadaþý ise zaten kasadan geç git, kasiyer, orada býrakýlan fiþlerden birini sana versin. Hatta fiþþiz geç...

Þimdi bu anlamaya çalýþma olayýný çoðunuz garipsemiþtir. 10 TL yaw, gül geç diyeceksiniz.

Olay baþka abicim. Ben neden borsada HÝÇ kaybetmiyorum.
    Her þeyi anlamaya çalýþan bir beynim olduðu için. Olayýn küçüðü büyüðü önemli deðil. kadýna biþey yapmayacaðýmki. Suç iþlediði için helal etmem ama hesap soracakta deðilim.

Olay anlamakta. Anlamazsan, ileride çok büyük þeyler baþýna geldiðinde, hazýrlýklý olmazsýn.

Yüzüne vuran hafif meltemin neden kaynaklandýðýný anlamalýsýn. Bu sokakta yürüdüðün için yüzüne vuran meltemde olabilir, þelaleye giden nehirdeki yaptýðýn hýz sebebi ile yüzüne vuran rüzgarda olabilir. Sebebini anlamazsan, þelalede bol þans.

Örnek tam oturmadý. belki deprem örneði vermeliydim. Her neyse.
    Son düzenleme : alicemal; 16-02-2019 saat: 16:17.
    @NeAcaipDunya

8.  Alýntý Originally Posted by alicemal Yazýyý Oku
    ermenilerin sahip olduðu odaTV.com sitesinde, bir haberin altýna dayanamayýp bi yorum yazdým.
    Orada yayýnlanýrmý emin deðilim ama burayada asayým, vakit harcadým, iþe yarasýn.

Haber, devletin açtýðý tansaþ larla ilgili. Bende, sebze meyve olayýna çözüm olarak 2 yöntem ortaya koydum.

1. Yöntem.
    - Tarým ve sanayide maliyetleri düþürecek adýmlarý at. Bunu yapabilmen için devletteki hýrsýzlarý temizlemen þart. Siyasetçi içindeki ve devlet içindeki hýrsýzlarý temizlemezsen, elektrik üretmek için güneþ ve rüzgar enerjisine gireceðine(ALMANYA ve ÇÝN gibi), ÝTHAL doðalgaz dan, ÝTHAL nükleerden elektrik üretme iþine girersin(Türkiye gibi), yüksek enerji maliyetlerin oluþur ve doðalgaz ve nükleer ithalatýna giren siyasetçinin ailesi ise, holding ve banka sahibi olur(MESUT YILMAZ).
    - Medyadaki çýkar gruplarýný temizle, sadece gerçek gazeteciler kalsýn. taraf tutaný aðýr cezalandýr, meydanda as. Medya(gazete, tv, internet bilgi siteleri, dergiler vb..) çok çok çok önemlidir.
    - KÖYLÜ nün tapusu kendilerinde kalsýn ama tarlalarý birleþtir, kooperatifler kur, profesyonellere yönettir. Yöneticileri devlet ve köylü kurullarý denetlesin. Köylüler tapularý oranýnda kooperatiflerden gelir elde etsin. Köylü kazanýrken, tarlalar profesyonellerce verimli yönetilir, üretim artarken, cahil köylünün bolca saçtýðý kimyasallarlada zehirlenmeyiz, çocuklarýmýz ALERJÝ ile boðuþmaz. Kullanýlmayan tarlalar canlanýr, toplanmayan ürünler toplanýr. Verim üçe beþe katlanýr. Köylünün geliri artýnca, tarlasýný inþaatçýya satmasýna gerek kalmaz. Zaten izinde verme.
    - Piyasada þirket kayýrýp kollamayý kes, bunu yapan medyaya, batmasýna sebep olacak kadar aðýr cezalar ver. Bunu yapan hükümet görevlisini vatana ihanetle yargýla as.
    - Kötü yönetilen þirketlere halkýn parasýný teþvik diye verme, o parayý yeni üretim sahalarý açmakta kullan. Üretimi artýr.
    - Yargý ve eðitim sistemini düzelt. Adil ve eþitlikçi hale getir.(aslýnda bu ilk maddede, baþta bunu görünce yazýnýn kalanýný okumama ihtimaliniz vardý. O sebeple sona aldým.)

Ýlk yöntem bu ve tavsiye etmiyorum. Siyasetçinin, þiyasetçi olmaktaki YÜCE amaçlarýnada uygun deðil.

2. Yöntem.
    Ýkinci ve dahiyane yöntemse, devlete manav kur. manava alacaðýn ürünleride belli kiþilerden al.! Anladýn sen onu.!
    Böylece halký ve çocuklarý süper ötesi bir ülkeye hazýrla.

Tavsiye ettiðim yöntem de aynen hükümetimizin akýl ettiði bu yöntemdir. Akýl etmeyi baþaran bakan a, 500 danýþman, her ay ikramiye az bile.

Abi bence çözüm

*Devlet adaleti yeniden inþa etmeli
    *Namuslu ile namussuz ( vergi vb. Anlamda) ayýrmalý
    *Adamcilik iþinden ( dayý yeðen) vaz geçmeli
    *Savurganlýk tan ivedi vaz geçmeli ( akþam cumhur baþkaný konuþmasý vardý o röportaj yerindeki gösteriþ þatafat berbat
    )
    *Acil var olan makam araçlarýn %90 ni satýlmalý
    *özgürlük ve demokrasinin önünü açmalý

bunlar bitmiþ yetmemiþ insanlarýn ar damarý çatlamýþ

[emoji848] Yukarda yazdým ama iþin özü

ADALET & DEMOKRASÝ & ADAMCÝLÝK & EÐÝTÝM

Ayem sori [emoji22]

*

Venus_V3_5580 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sayfa 110/853 ÝlkÝlk ... 1060100108109110111112120160210610 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •