Originally Posted by
alicemal
ermenilerin sahip olduðu odaTV.com sitesinde, bir haberin altýna dayanamayýp bi yorum yazdým.
Orada yayýnlanýrmý emin deðilim ama burayada asayým, vakit harcadým, iþe yarasýn.
Haber, devletin açtýðý tansaþ larla ilgili. Bende, sebze meyve olayýna çözüm olarak 2 yöntem ortaya koydum.
1. Yöntem.
- Tarým ve sanayide maliyetleri düþürecek adýmlarý at. Bunu yapabilmen için devletteki hýrsýzlarý temizlemen þart. Siyasetçi içindeki ve devlet içindeki hýrsýzlarý temizlemezsen, elektrik üretmek için güneþ ve rüzgar enerjisine gireceðine(ALMANYA ve ÇÝN gibi), ÝTHAL doðalgaz dan, ÝTHAL nükleerden elektrik üretme iþine girersin(Türkiye gibi), yüksek enerji maliyetlerin oluþur ve doðalgaz ve nükleer ithalatýna giren siyasetçinin ailesi ise, holding ve banka sahibi olur(MESUT YILMAZ).
- Medyadaki çýkar gruplarýný temizle, sadece gerçek gazeteciler kalsýn. taraf tutaný aðýr cezalandýr, meydanda as. Medya(gazete, tv, internet bilgi siteleri, dergiler vb..) çok çok çok önemlidir.
- KÖYLÜ nün tapusu kendilerinde kalsýn ama tarlalarý birleþtir, kooperatifler kur, profesyonellere yönettir. Yöneticileri devlet ve köylü kurullarý denetlesin. Köylüler tapularý oranýnda kooperatiflerden gelir elde etsin. Köylü kazanýrken, tarlalar profesyonellerce verimli yönetilir, üretim artarken, cahil köylünün bolca saçtýðý kimyasallarlada zehirlenmeyiz, çocuklarýmýz ALERJÝ ile boðuþmaz. Kullanýlmayan tarlalar canlanýr, toplanmayan ürünler toplanýr. Verim üçe beþe katlanýr. Köylünün geliri artýnca, tarlasýný inþaatçýya satmasýna gerek kalmaz. Zaten izinde verme.
- Piyasada þirket kayýrýp kollamayý kes, bunu yapan medyaya, batmasýna sebep olacak kadar aðýr cezalar ver. Bunu yapan hükümet görevlisini vatana ihanetle yargýla as.
- Kötü yönetilen þirketlere halkýn parasýný teþvik diye verme, o parayý yeni üretim sahalarý açmakta kullan. Üretimi artýr.
- Yargý ve eðitim sistemini düzelt. Adil ve eþitlikçi hale getir.(aslýnda bu ilk maddede, baþta bunu görünce yazýnýn kalanýný okumama ihtimaliniz vardý. O sebeple sona aldým.)
Ýlk yöntem bu ve tavsiye etmiyorum. Siyasetçinin, þiyasetçi olmaktaki YÜCE amaçlarýnada uygun deðil.
2. Yöntem.
Ýkinci ve dahiyane yöntemse, devlete manav kur. manava alacaðýn ürünleride belli kiþilerden al.! Anladýn sen onu.!
Böylece halký ve çocuklarý süper ötesi bir ülkeye hazýrla.
Tavsiye ettiðim yöntem de aynen hükümetimizin akýl ettiði bu yöntemdir. Akýl etmeyi baþaran bakan a, 500 danýþman, her ay ikramiye az bile.
Yer Ýmleri