Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
15,73 10% 16,70 Mn 14,21 / 15,73
19,14 10% 378,76 Mn 17,35 / 19,14
232,40 9.99% 456,47 Mn 226,40 / 232,40
79,25 9.99% 169,22 Mn 74,90 / 79,25
182,00 9.97% 488,95 Mn 165,60 / 182,00
3,87 -10% 2,97 Mn 3,87 / 4,35
23,76 -10% 494,00 Mn 23,76 / 27,68
114,40 -9.99% 127,33 Mn 114,40 / 127,10
3,22 -9.8% 283,76 Mn 3,22 / 3,57
2,94 -8.98% 2,53 Mr 2,91 / 3,37
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
3,06 2.34% 20,72 Mr 3,00 / 3,19
317,25 -0.63% 13,59 Mr 315,50 / 324,50
268,00 2.58% 7,53 Mr 261,50 / 268,00
78,10 -1.01% 6,65 Mr 77,50 / 80,50
18,58 -1.28% 756,46 Mn 18,49 / 19,09
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
746,00 -0.93% 2,59 Mr 744,00 / 765,00
93,20 -0.9% 525,81 Mn 92,65 / 95,75
116,00 -2.19% 231,93 Mn 115,50 / 120,40
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
30,82 -0.9% 95,64 Mn 30,68 / 31,60
10,70 0.66% 395,01 Mn 10,66 / 10,95
81,40 -0.91% 272,06 Mn 81,20 / 83,00

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 111/853 ÝlkÝlk ... 1161101109110111112113121161211611 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 881 - 888 arasý.

Konu: Bana kalýrsa.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    macar 'ý bi yerden hatýrlýyorum ama tam çýkaramadým. Fikirleri olmasý iyi, kafa yorduðunu gösterir.
    Problem, herþeyi Allah'tan geliyor sanýp direk kabul eden kesimde.

Kasiyer kadýn olayýnda bir yöntem aklýma geldi. Çözüme yakýn gibi.

Geçirdiði 10 TL lik 1 kg domates görünmüyordu demiþtim. Poþetledikten, iþim bitip kartý aldýktan sonra baktým, kasa önünde hiç bir þey kalmamýþtý, boþtu.
    Zaten sayýlamayan, kontrolu yapýlamayan bir ürünü, kasadan geçirmesinin mantýksýzlýðýný yukarda anlatmýþtým. Direk al çýk, üzerinde elektronik çip de yok. Yada arkadaþýn alsýn kadýnýn olduðu kasadan geçirsin, hiç kasa açýlmadan.

Sanýrým olay direk hýrsýzlýk. Masum biþey deðil.

Ben meþgulken, 1 kg lýk bir aðýrlýðý tartýya koymuþ olmalý, yada tartýya eliyle bastýrmýþ olmalý, sonrada kasadan domates kodu girerek geçirmiþ olmalý.

Domates, sayýmý yapýlamayan, çalýnýrsa eksikliði fazlalýðý anlaþýlmayan ürünlerden biri.

Kasada 10 TL fazla var. Nakit olarak kasadan 10 TL yi almýþtýr. Akþam kasa hesabýnda toplam hesabý yapýlýyorsa, nakit ve kart ayrýmý yapýlmýyorsa.!

Durun yaw buda olmadý.!!! Abicim saçma çözümlerle gelmeyin bana yaw.

Kasadan geçen her þeyin akþam parasýný vermek zorunda. Kasa nakit 100 TL, kredi 1000 TL gösteriyorsa, 100 TL nakiti vermek zorunda. Kartda 10 TL fazla var olduðu anlaþýlmaz ki.???

Yok abicim, domates geçirmesinin bu kadýna hiç bir MADDÝ faydasý yok.
    Domatesi kasadan geçirmeden direk al götür. Ya çantanda çýkarýrken yakalanýrsýn ya yakalanmazsýn. kasadan geçirmenin sana faydasý yok, fiþi sende deðil.

Kadýný daha önce görmüþ, tanýmýþ olsam, bana nefreti var diyeceðim. Hayatýmda ilk defa gördüm.

Hata desem, nasýl böyle bir hata olur. Ben yarým kg almýþým, onu geçirmiþ, sonrada 1,15 kg geçirmiþ.!!

Bu bilmece bayaðý bir zorlu.. kasada elektronik arýza desem, bu türüne hiç rastlamadým.?

Bu iþi ancak kasiyerlere sorarsan çözebilir. Direk sorsan olmaz. Bir dahaki gidiþinde aldýðýn ürüne zehir katabilirler.

Öðrenmek için bi tane kasiyerle çýksam desem, yaþ farký büyük.
    Onlar üzerime atlýyorda, ben yapamýyorum. Kýz benimle çýksa, sýnýf atlamýþ olacak hemde 2 kademe birden.O sebeple talibim çok da, nasýl yapýlýr unutalý çok oldu.
    Öyle yabanileþmiþimki, biriyle konuþmayý unutalý çok olmuþ.

Bilmece gizemini korumaya devam ediyor. Kasiyer kadýnla beraber mezara gidecek gibi.
    Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Aaaaaa bu sefer buldum sanki.

Þimdi çoðu insan fiþi almadan gidiyor. kadýnda beni ilk defa gördü. "Erkek bu, fiþi almadan gider" diye hesap yaptý ise.? Fiþ kendisinde, domatesi alýr çýkar. Fiþteki diðer ürünler nerde.? Onlar sorun yaratmayabilir, onlarý arkadaþým aldý bunuda ben diyebilir filan. Fiþin altýnda money kart isim var ama orada uydurma isim var, kadýn ismi uydurdum yada arkadaþýmýn money kartý diyebilir.

Sanýrým en mantýklý açýklama bu. Fiþi almam kadýnýn planlarýný bozdu ama bi sonraki erkek müþteride ayný domatisi bi daha geçirir.
    Kadýnýn yüzünde pek zeka emaresi yoktu, yakalanana kadar geçirir o domatesi.

Evet bir bilmece daha çözüldü. rafa kaldýrabiliriz artýk.

Kadýna durumu anladýðýmý belli etsemmi.?
    Bir dahaki gidiþte, kasada iken fiþi tek tek inceleyerek, anladým ama ses çýkarmadým diyerek kadýna ders versemmi.? Eve gidince hüngür hüngür aðlatsammý.?

Yaþý genç olana yapmýyorum ama bu kadýn azmýþ.

Þimdi bazýlarýnýzýn aklýna, yaw 10TL lik ürün için kimse bunu yapmaz diyebilir.
    Abicim o zaman halkýn arasýnda yaþamýyorsunuz ve paranýzýn hesabýný tutmuyorsunuz derim. Kolay kazanýyorsanýz ki bu aslýnda farkýnda olmadýðýnýz HARAM PARA dýr, o zaman halkýn durumunu bilmezsiniz, üç beþ TL için adam öldürecek duruma geldiklerini fark etmezsiniz.

Üstte soyan kesim %40 içindeysiniz, bu 10 TL lik olay size komik gelecektir. Avrupada ayný, soyan ve soyulan var, ordaysanýzda ayný. Siz farkýnda olmayan kesimde olabilirsiniz. Ya baba parasý yiyorsunuzdur, yada haram. ya farkýndasýnýz ya deðilsiniz.

Herkesede geçirdikten sonra bu dosyayý kaldýrabiliriz.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    Adana
    Gönderi
    11,215
     Alýntý Originally Posted by alicemal Yazýyý Oku
    Aaaaaa bu sefer buldum sanki.

Þimdi çoðu insan fiþi almadan gidiyor. kadýnda beni ilk defa gördü. "Erkek bu, fiþi almadan gider" diye hesap yaptý ise.? Fiþ kendisinde, domatesi alýr çýkar. Fiþteki diðer ürünler nerde.? Onlar sorun yaratmayabilir, onlarý arkadaþým aldý bunuda ben diyebilir filan. Fiþin altýnda money kart isim var ama orada uydurma isim var, kadýn ismi uydurdum yada arkadaþýmýn money kartý diyebilir.

Sanýrým en mantýklý açýklama bu. Fiþi almam kadýnýn planlarýný bozdu ama bi sonraki erkek müþteride ayný domatisi bi daha geçirir.
    Kadýnýn yüzünde pek zeka emaresi yoktu, yakalanana kadar geçirir o domatesi.

Evet bir bilmece daha çözüldü. rafa kaldýrabiliriz artýk.

Kadýna durumu anladýðýmý belli etsemmi.?
    Bir dahaki gidiþte, kasada iken fiþi tek tek inceleyerek, anladým ama ses çýkarmadým diyerek kadýna ders versemmi.? Eve gidince hüngür hüngür aðlatsammý.?

Yaþý genç olana yapmýyorum ama bu kadýn azmýþ.

Þimdi bazýlarýnýzýn aklýna, yaw 10TL lik ürün için kimse bunu yapmaz diyebilir.
    Abicim o zaman halkýn arasýnda yaþamýyorsunuz ve paranýzýn hesabýný tutmuyorsunuz derim. Kolay kazanýyorsanýz ki bu aslýnda farkýnda olmadýðýnýz HARAM PARA dýr, o zaman halkýn durumunu bilmezsiniz, üç beþ TL için adam öldürecek duruma geldiklerini fark etmezsiniz.

Üstte soyan kesim %40 içindeysiniz, bu 10 TL lik olay size komik gelecektir. Avrupada ayný, soyan ve soyulan var, ordaysanýzda ayný. Siz farkýnda olmayan kesimde olabilirsiniz. Ya baba parasý yiyorsunuzdur, yada haram. ya farkýndasýnýz ya deðilsiniz.

Herkesede geçirdikten sonra bu dosyayý kaldýrabiliriz.
    Hay senin domatesine Ali Cemal abi [emoji23][emoji23]...yaw biz global dünyada ki geliþmelerden bahsetmeni istiyoz...Sen domates anlatýyon....Biz o iþi tanzimde çözdük...Ahaberle de üstüne krema surduk yaw........Sen þimdi býrak onuda su Soçi'de ne oldu ne konuþuldu ?onu söyle bize ...

MI MAX cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
    Burdaki tüm yorumlarým yatýrým tavsiyesi deðildir.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Yaw salkým domates. Alelade tarla domatesi deðil.

Her neyse.

Hafta sonu bilime dalýyorduk, þu ana kadar aklýma bile gelmedi. Kýsmet deðilmiþ.
    Zaten salkým domatisin akýbetini bilimsele yakýn açýlardan ele aldýk ve çözdük.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Sanayinin kötü verisinden sonra konut satýþý veriside rezil geldi.

Geçen yaz sonundan beridirde otomotiv verileri kötüydü.

Otomotiv satýþý düzenli düþüyor, Sanayi üretimi düþüyor, inþaat üretimi düþüyor.

Bu 3 üretimden otomotiv, içerde üreten firmalar, dýþ satýmda aldýðý yüksek gelirle durumu kurtarýyor. 100 USD ye sattýðý arabanýn 70 USD si ithal, o kýsmý sayma. 30 USD satýþ geliri var. 2 sene önce bu 30 USD 90 TL ederken bu sene 150 TL ediyor.
    USD farkýndan kazandýðý para ile, iç satýþ düþüþünü telafi ediyor.

Problem þurdaki avrupa da geriliyor, alýmý kýsabilir, bu durumunda bizimkiler fiyat kýracaktýr. 30 USD olacak 20 USD.
    Bizde fiyat kýrmayacaklar, bize geçirmeleri BAKÝ. Dýþarý ucuza verecekler. yahudi bunlar.

Yinede durumu kurtarma þanslarý var eðer avrupa alýmý kesmezse.

Ýnþaatda ise, üretilen binalar bize pahalý ama yabancýya artýk yarý fiyatýna. Adam cebindeki atýyorum 1000 avro ile TR de ev alamýyorken, þimdi alabilir hale geldi.
    Bize ise pahalý, içeri geçirmek ve dýþarýya hizmet etmek kültürümüze oturmuþ. osmanlý denen garabetde dýþarý hizmet ederdi. Kýsa süreli Atatürk yönetimi istisna, Atatürk ten sonra yine dýþarý hizmet edip, birbirimize geçirmeye baþladýk. Aslýnda doðru deðil. Ýçimizdeki yahudiler bize geçiriyor. Onlar olmasa zamanla doðru yolu buluruz, hep bulduk, yine buluruz.

Ýnþaatda içeri satýþ çakýlýyor ama dýþarý satýþda katlanarak artýyor. Yinede dýþ satýþ çok az, içerdeki düþüþü kurtarmaz.

Sanayi ise en berbatý.
    Ýthal aramallarý getirip monte edip dýþarý satýyoruz. Böyle bir sahtekarlýðý baþarý diye millete kakaladýlar.
    Aramallarýda içeride üretmeye baþlamazsak, sanayide durumu uzun vadedede kurtaramazsýn.

Üç daldada durum kötü.
    Ýnþaat sektörü akp tarafýndan yönetildiðinden, bunlarýn mesleðide imamlýk okduðundan gelecekleri karanlýk.
    Otomotiv sektörü yahudilerin elinde. Ýçerde parça üreteceðine, avrupadaki yahudi fabrikalarýndan parça ithal edip, montaj edip dýþarý satýyorlar. Bu sistemle yahudi soyuna hizmet edip, bizi sömürüyorlar. Otomotivi yahudilerden almazsan, oradan biþey bekleyemezsin. Ýhraç ettiði kadarda ithal ediyor. Ülkeye yükler.

Sanayi ise, yahudilerin elindeki otomotiv gibi kýsýmlar problemli, kalanda yetmiyor.

Çok iyi eðitilmiþ bebelerimiz var fakat engelleniyorlar. hem akp hemde yahudiler tarafýndan engelleniyorlar. Hoþ akp de yahudi sisteminin ürünü.
    Eðitimli bebeler kaçýyor, eðitimsiz 4 milyon Suriye li geliyor. %10 fayda saðlar, %90 ý yük.

Tabi bütün bunlar bizim milletin problemi.

BIST baþka türlü biþey. Orada endeksi belirleyen farklý mekanizmalar var. Millet moka battý diye BIST düþecek olarak algýlamayýn.

neyseki kudretli keçi var ve size yol gösteriyor.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    ons altýn bi kaç hafta durakladýktan sonra gaza basmýþ görünüyor. Bakalým önceki tepe 1350 ye gelince ne yapacak. Önceki tepe 1350 dedim ama baþka rakamda olabilir, grafiðinde eski fiyata bakmadým. O sebeple rakam farklý olabilir, ama önemli olan önceki tepeyi geçecekmi.? Gidiþata bakýlýrsa alýcýlar hevesli, geçme ihtimali yüksek.

BIST de durum farklý deðil, seçime kadar 100 110 aralýðý oyalanýr dedik.
    Bu arada kötü verilere çok kötü veriler eklendiði gibi avrupa ve asyada kötü verilerde istikrarý yakaladýlar.

Tabi biz dipteyiz onlar dipte deðil. Bizim aþaðý þelale durumu zor, onlarda kolay.

Bizde ayný kârý eden ayný iþletme 5 TL ise avrupada 25 TL.
    Yani bizim kötü devlet yönetimlerimiz zaten fiyatlarýn içinde.
    Bunu anlamasý zor ama durum böyle. 3-5 yýllýk net kârýna devlet þirketi sattýk.(ttelecom-TPAO...) Ayný þirketi avrupada 10-15 yýllýk net kârýna zor alýrsýnýz.

Yani biz hep diplerdeyiz. Ama millet dibe alýþýp yeni nesillerde dipte doðduðundan.
    Bizdeki normale, avrupada olsa dibin dibi derlerdi.

90bin endeks, düzgün yönetilen, devleti dolandýrýcý olmayan bir Türkiyede BEDAVA demektir.
    Mevcut þartlarda ise normal sayýlýr. Bi sonraki sene, devletin kimden alýp kime vereceði, kime geçireceði belli deðil çünki.

Vatandaþ bu ortamda doðduðundan düzeltmeninde imkaný yok. Vatandaþ bu ortamý normal görüyor. Sorun görmediði içinde onlara raðmen düzeltemezsin.

Sen anormal olarak algýlanýyorsun.
    Beni anormal görüyorsanýz, bilinki gübreli ortam, sizin normaliniz olmuþ.

Tabi bu sizin suçunuz deðil, babanýzýn suçu, çünki nenenize akýllý ol dememiþ. Eveeet her yazýnýn sonunda millete geçirmek adet oldu gibi. nasýl oluyorda yazýlar buraya varýyor anlayamýyorum.

BIST e döneyim en iyisi.

hükümet bi aptallýk yapmaz, yerel seçimlerdede en az bir %40 hile yaparsa, krallýðýný bi sonraki seçime kadar sürdürür ama bunun BIST le alakasý yok.

BIST de yukarý saðlam çýkaracak durumu 72 kere yazdým. IMF veya benzeri bir kurum yada devletle anlaþma yapacak. Onlarý sömürge valisi gibi, eskiden olduðu gibi baþýmýza getirecek. Onlarda ülkede kalan ne varsa tapusunu alacak.

%40 hile yapmayý beceremezde, seçimleri kaybetmiþ görünürse, o zaman millet akp olmadý saadet yada iyi parti demeye baþlayacak, borsa belki... her neyse yaw. ülkede mantýk yok ki, mantýklý bi analiz yapabilesin.

Altýnda durum iyiye gidiyor, BIST de seçime kadar bi 110 bin yapsaydý iyi olurdu. Ancak daha öncede yazdýðým gibi, mevcut durumda 110 a yaklaþýnca satacak çok kiþi olacaðýndan, yaklaþtýrmazlar gibi görünüyor. Zaten önemide yok.

Uzun vadeciyiz, bekliyoruz koyun gibi.

Tek tek senet analizi yapýpta kazananlara helal olsun. baþka türlü UZUN VADEDE kaz***** görmedim zaten. Ben uzun vade kazanýyorum ama ancak harçlýðýmý çýkarabiliyorum. Ýyi kazananlar tek tek senet analizi yapanlar. Yani þirket seçip çok iyi þekilde o þirketin takipini yapanlar. Onun haricinde endeks yada çizgi takip edenlerde UZUN VADEDE kaz***** görmedim. Üç kat 6 kat kazandým diyen bebe ler çokda. 30 yýlda ciðer okuma uzmaný olmuþuz, o tür konuþma yapanlarý biliyoruz.

Adam acaip kazanýyorum diyor. bakýyorsun mandalina bahçesini satmýþ. Anlýyorsunki parayý batýrmýþ, taze para getiriyor. yaw bana ne. Bat yada çýk. yalaný yine kendine söylüyorsun. Kazansan millete faydasý ne, kaybetsen millete zararý ne.? Yalan niye.?

Benim durumum istisna. Türkiyenin normaline uyan biri deðilim, hiç bi zamanda olmadým.

Konuyu kendime getirdikten sonrada sorumluluðumu yerine getirmiþ gibi rahatladým.

Bol þanslar.

EK: ons altýnda önceki tepeye baktým, 1350 civarý imiþ. Doðru hatýrlamýþým.
    Son düzenleme : alicemal; 19-02-2019 saat: 18:35.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Dolarda millete kötü geçme ihtimali var.?
    Bakýyorum her yerde seçim sonrasý dolar uçacak kaçacak konuþmalarý.

Ev kadýnlarýndan 2 tanesi aradý dolar konusunda bilgi aldý. Aklýma 2001 bankalar krizi geldi Rus kadýnlar bile aramýþtý hesabýmýn olduðu banka batarmý diye.

O kadar saklandýðým halde beni buluyorlar.

Yine bir ev kadýnýný 15 binden bitCoin almaktan kurtarmýþtým. Þu an bitCoin kaç oldu. 4 bin filan. Kadýnýn komþularý almýþ, hala bitCoin alýn diye ikna etmeye çalýþýyorlarmýþ.

Altýn 300 USD den 2000 USD ye çýkarken doðrusu hiç bir kadýn aramadý. Yanlýz bi garson beni samimi bulup annemin birikimi ile 1600USD den altýn aldýk diye mutlu mutlu dolanýyordu. Üzmek istemedim. Altýnde en az 2-3 yýl biþey kazanamazsýn demiþtim. Olsun bekleriz demiþti. Kaç yýl oldu bilmiyorum, hala bekliyorsa 2 yýl sonra aldýðý fiyata belki gelir ve geçer. Enflasyonuda katarsan altýn 2000i geçecekki zararlarý çýksýn.

TV EKONOMÝSTLERÝ MAALESEF ÝNSANLARI TAMDA YAHUDÝLERÝN ÝSTEDÝÐÝ GÝBÝ YÖNLENDÝRÝYORLAR. 100 ekonomist konuþuyorsa TVde, bunlardan 10 tanesi yahudilerden maaþlý kötü niyetli uþak, diðer 90 taneside cehalet ve yetersizliklerinden o 10 kiþiyi takip edip, maaþ alanlardan daha çok reklam yapýp milleti aðýla sürüyorlar. Tamamen bilinçsizlik ve cehalet.

Peki þu anki DOVIZ krizi.
    Seçim sonrasý uçup kaçacakmý.?

HAYIR.
    Yükselirmi? Yükselir. Ama 1 yýl beklediðinize deðermi bilmem. Þu an alanlar için demiyorum.
    Zaten yükselirse, profesyonel olmayan çoðunluk, dahada yükselecek diye ellerinde tutacak, yine zarar yazacaklar.

Ekonomik veriler Doviz krizini destekliyor, ama zaten fiyatýn içinde.
    Yükselecek beklentisi tamamen halkýn þartlandýrýlmasý ile ilgili.
    Sýradan vatandaþta, iþ adamlarýda, ekonomistlerde 80 yýlda þartlandýrýlmýþlar.

Hükümet sabah akþan dolar ile verdiði ihaleleri anlatýp duruyor, herþeyi dolarla yapan bir devletin varsa halkýn zaten hiç þansý yok. imam osurursa millet zýçar diyede atasözümüz var.

Yine aradý kadýnlar. Seçim sonrasý USd uçacakmýþ ne yapalým diye.?

%50 %50 dedim. Yukarýda gidebilir aþaðýda. yukarý gitse fazla kazanmazsýnýz en fazla 7 olur 7,5 olur. Ondada daha yükselecek diye satmazsýnýz, sonra düþer 5e, yine zarar yazarsýnýz.

"Kararý sen ver, yukarýda çýkabilir, aþaðýda gidebilir." dedim.

para piyasalarýnýn en önemli ip uçlarýndan biri nedir. Herkes bilir.

"Ev kadýnlarýda almaya baþlamýþsa, satma zamaný gelmiþtir. Almamýþsan uzak durma gerekir." diye.

Her hafta milyar dolarlar elýnýp stoklanýyor, seçim sonrasý uçacak diye.? Millet bu kadar almýþsa, kim yükseltir USD yi.?

Soruyorum size kim yükseltecek.? Adam alacak 8 e çýkaracak sizde adama satacaksýnýz. Uzaylýlarmý yapacak.?

Bunu yapsa yapsa gücü yeten Türkiye düþmaný ülkeler yapar. Al papazý ver papazý olaylarýndada arkada abd ve sunni-selefi katiller suudi ler vardý. bunlar tetikledi bizim sürü takip etti. Sürü kolu bacaðý kaptýrdý.

Hükümet bunlarla anlaþtý ise, kim yükseltecek dolarýda sizi zengin edecek.?

Ekonomik veriler desteklediði ve kötüye gittiðimiz için, evet USD yükselebilir, ama þu anki Doviz seviyesinde mevcut veriler zaten fiyata dahil.
    USd 10 TL olsun, artýk afganlar ve sefil ýrakla suriyelilerde gelir ülkende her þey dahil 5 yýldýzlý tatil yaparlar.

Ekonomik veriler sebebi ile fifty fifty diyorum. Yukarýda çýkar aþaðýda inebilir. Ýki tarafada fazla yolu yok.
    Yukarý giderse ilk anda bi zýplama ihtimali var ama sonra düþer ve yükseliþini yýllara yayar. Belki 3 yýl sonra 8...
    dur yaw, bu hükümetle 3 ay sonrasý muaallak iken 3 yýl sonraya biþey söylemek akýllýca deðil.

Birde seçimi kaybederlerse.? Diðer partilerde ayný akp gibi abd üretimi.

Her neyse yaw. Son söz, çýksada fazla yolu yok. Bende %de kaçtý, galiba 34 dü altýn var.
    Her þeyimi dovize baðlamazdým.

ons altýnda kaptýrmýþ gidiyor. Son tepesine gelmek üzere... bu hýzla geçer gider. Belki bi realizasyon gelir, sora devam...
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Yaya sýn, karþýdan karþýya geçiyorsun, bi araba geliyor, geçme hakký sende ama tehlikeli þekilde seni rahatsýz ediyor.

Arabaya deðil, direk þoforun gözünün içine bakarým. Aradan arabayý çýkarýrým.
    Adam titremeye baþlar çünki zýrhýný, silahýný, kamuflajýný elinden almýþýmdýr. Frene basar durur, usluca beklemeye baþlar.

USD ye bakarsanýz, güçlü USD olur. Yener sizi.
    Ama USD yi kim yükseltecekte MÝLLETÝ zengin edecek diye bakarsanýz, aracýlar ortadan kalkar çýplak gerçeði görürsünüz.?

Aynýsý endeks içinde geçerli. Neden hep büyüklerden yani endekse yön verenlerden bahsediyorum.?

Bu soruyu doðru cevaplayabilen zarar etmez.
    öyle embesil bi hükümetimiz varki, bizzat kendileri USD alýyorlardýr þimdi. USD yükselecek diyorlar, USD alýp man adasýna taþýyalým diye.?
    Hükümetle damadý USD almamýþlarsa bende hiç biþey bilmiyorum.

Ýþte o sebeple kesin USD çýkmaz demiyorum. %50 %50 diyorum.

1 ay içinde Diðer ülkelerle siyasi bir kriz çýkmazsa, USD 6 yý geçemez. Siyasi kriz çýkarsad a seçimleri beklemez þimdiden yükselmeye baþlar.

Þu anki hafif yükseliþin sebebi, uluslar arasý piyasadada diðer paralara karþý USD yükseliyor.
    ABD verileri iyice gelirken, avrupa ve asyada veriler çok kötü, o sebeple abd parasý yükseliyor.

Tekrar son kez yazayým. %50 %50 diyorum. Kesin yükselmez demiyorum. Ama kim yükseltecek diye kendime sorduðumda cevap bulamýyorum.?
    Avrupa ve asya da kötüye gidiyor.
    Mevcut kötü durum yaklaþýk olarak fiyatlarýn içinde.

6 yý geçirecek bir ekonomik HIZLI, DAHADA kötüye gidiþ yok. Milleti ihalelerle hafifletmeseler, halkýn mallarýný talan görünümünde paylaþmasalar bu halede gelmezdik.

Þu an en büyükler, halkýn bu USd beklentisini nasýl olurda paraya çeviririz diye durmadan hesap yaptýklarýndan eminim.
    @NeAcaipDunya

Sayfa 111/853 ÝlkÝlk ... 1161101109110111112113121161211611 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •