zaten þöyle bir uðramýþtým içerde kim var diye girdim baktým kimse yokmuþ beni ilgilendiren çýktým.
zaten þöyle bir uðramýþtým içerde kim var diye girdim baktým kimse yokmuþ beni ilgilendiren çýktým.
sürcü lisan ettikse affola
Evet hafif bir rüzgar esmiþ...
Direk hakarete uðraman, doðru tespit yaptýðýný gösterir.
Atatürk ü kullanarak hýrsýzlýk yapanlara karþý yazdýðým yazýyý görenler beni akp li yada dinci bi partiyi savunuyorum sanýyor.
Elde ve aðýzda kuran'la hýrsýzlýk yapanlara karþý yazdýðýmý görenler ise beni chp li filan sanýyor.
Doðrunun, iyinin, adaletin, eþitliðin yanýndayým, hiç bir sürünün, hiç bir hýrsýzýn fanatiði deðilim.
Bildiðim, doðru sandýðým bir yol var. O yolda ilerliyorum.
O yolda ilerleyen baþkalarýna YOLDA YÜRÜDÜKLERÝ MÜDDETÇE destek olurum. O yoldan çýkarsa yoldaþlýðýmýz biter.
Bazen yürüdüðüm yola girenler oluyor, bu neyi gösterir. Benim onun yoluna girdiðimi göstermez. belki geçici belki kalýcý ayný yolda gittiðimizi gösterir. Kim yoldan çýkarsa, yoldaþlýk biter.
Bende melek deðilim, bende yoldan çýkabilirim. 100 trilyonda birde olsa ihtimal var.
Yanlýz para için yoldan çýkmadýðýmý bi kaç kez ispatladým. Korkutularakta yoldan çýkmýyorum, bunuda iþkence altýnda ispatladým.
Ýspatlamadýðým tek þey, harika bir kadýn görürüm, bana iþmar çakar, kuyruk sallar, kikir kikir cilve yapar. O zaman yoldan çýkabilirmiyim emin deðilim. Bekar olduðumuzdan olabilir. Hoþ evliler daha sapýtmýþ oda var ya.
Beyinden kan gittiðinden, keçilikten çýkýp, bir kaç saniyeliðine þempanze olabilirim.
test için Merkel ablamýza haber uçurdum, yedi güzel alman kýzýný gönder, test yapacam dedim. "Ayýpsýn" dedi.
Her neyse, iþimize bakalým.
Son düzenleme : alicemal; 01-03-2019 saat: 11:00.
Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
@NeAcaipDunya
Bizde ihracat, ekonomi bilen herkesinde tahmin edebildiði gibi hafif hafif artýyor, ithalat düþüyor. Dovizin anormal yüksekse bu olur, normaldir, sonuçtur.
Tabi USD 20 TL de olsa doviz pahalý demek olmayabilir. Yada USD 2 TL dir ucuz olmayabilir. Nerden dovizin anormal yüksek olduðunu söylüyorum. Senin asgari ücretlin karnýný ancak doyurup, almanyada 1 gün bile tatil yapamýyorken, asgari ücretli Alman gelip senin ülkende 5 yýldýzlý 15 gün tatil yapýyorsa, acaip anormal bir durum var demektir. Buyaklaþýmý, asgari ücretli üzerinden deðilde, senin fakirin, onun fakiri diye açýklamak daha mantýklý aslýnda da, boþver artýk.
Ancak sorun þuki, içerde üretmediðinden evde ne varsa satýyorsun. Ýnþaat üretirim satarým dedin, onuda yanlýþ yoldan yaptýðýn için ancak 10 yýl faydasý olur gibi oldu, oda kendi orta sýnýfýna büyük zarar verdi. Çünki her türlü yabancýya saýþý serbest býrakman, içerde fiyatlarý çok artýrdý.
Fiyat çok artýnca 2 þey oldu.
Birincisi arsasý tarlasý olan vatandaþ küçük servetler aldýlar. Ama bu servetleride ithal arabalara ve elektroniðe yatýrdýlar. Maalesef bunun ülkeye faydasý olmadý. Satýþ istatistiklerini yükseltince, herkes zenginleþtiðimizi sandý. Ýstatistiklerin yükselmesinde borçlanmanýn kolaylaþmasýda etkiliydi. 120 milyardan 450 milyara çýktý borcun. Saðcý solcu aptallar sürüsü "galiba zenginleþtik" demeye baþladý, bense muhalif görünen köþe yazarlarýna mailler atýp "hayýr öyle deðil böyle" diye umutsuzca baðýrýyordum.
Arsayý çok yüksek fiyata alýp yüksek fiyata yerliye yabancýya satan müteaahit ne oldu. Þu an satamadýðýndan, kazandýðý paranýn bir kýsmýnýda dýþarý çýkardýðýndan, ülkeye sadece 10 yýl faydasý olur gibi göründü. Þu an yine millete el açmýþ durumdalar. Kazançlarý batý bankalarýnda, onlara faydasý var, ama bizim vergilerimize el açmýþ durumdalar. Durmadan teþvik alýyorlar. paralar batýyor. Cepler doluyor.
Ýkinci þey ise, Yabancý alýþý ile aþýrý yükselen arsa ve ev fiyatlarý yüzünden, arsa ve ev alma hayaliyle yaþayan bizin insanýmýz, istediði evi ve arsayý alamaz hale geldi. Þu an bi sürü kuralý ev çekiliþi yapan firmanýn ortaya çýkmasý bunun sonucu.
2001 de 10 bine orta sýnýf bir daire alabilirdin, büyük þehirlerde ise 20 bine. Onun için çalýþýp para biriktiriyordun. Yada emekliliðin için bahçeli bir ev istiyordun. Belki hayvanda besleyecektin. 2003 de yabancýya serbesti ile ev ve arsa fiyatlarý uçunca, maaþýnla hayalini gerçekleþtiremez hale düþtün. Halkýn bir kýsmý bu umutsuzluða düþtü. Ama o kiþilerin maaþý ilede, bina yapanlara teþvik veriyorsun. hem adamýn ev alma hayalini yýktýn, hemde adamýn maaþýndan aldýðýn vergi ile yükselen fiyatlardan faydalanan inþaatçýlara teþvik verdin, halada veriyorsun.
Yani çifte darbe yiyenler çok.
Peki bunun doðrusu neydi.? Seninle ayný gelir grubundaki ülkelere satýþý serbest býrakacaktýn, ama onlarda sana serbest býrakacaktý. Pek çok ülke böyle yaptý, dahi olmak gerekmiyor.
Neyse konuyu daðýttým.
ABD de ise,6 aydýr söylediðim teori iþliyor. Son omuzu yapýyor, sonra yýllarca aþaðý. Tehditleri iþe yaramýþ ve 1 yýl kadar abd verileri iyi gelir gibi görünmüþtü. Son omuzu bu yatptýrýyor. Yapýsal olarak ise kötüye gidiyorlar.
ABD nin bu gidiþatýný ne deðiþtirir demiþtik. FED faiz artýrmayý ve para çekmeyi býrakacak, tersine yeniden para daðýtacak yada o ihtimal belirecek.
FED karýþýrsa abd yükseliþi bi kaç yýl daha devam edebilir. Bu ihtimal var. Karþýlýksýz para bastýklarý için, para basmanýn maliyeti adamlara SIFIR. Durmadan basýp duruyorlar. Enflasyonlarýda yükselmiyor çünki dünyanýn en gçlü gibi görünen ordusuna sahipler. Tehditle, küçük savaþlarla, CIA ile iþi yürütüyorlar.
Bunlarýda detaylý yazmýþtýk...
...
Son düzenleme : alicemal; 01-03-2019 saat: 11:50.
@NeAcaipDunya
Neredeyse 1 senedir bizde üretim PMI 50 nin altýnda. Hatta bi ara 42 gördüm. Þu ara 46 olmuþ. 50 nin altýnda ise ekonomin daralýyor demektir. 42 ise korkunç bir rakamdýr.
Ama bizde kriz yok diyecek kadarda anormal bi ülke olmuþuz. 2008 krizinde en büyük GSMH düþüþü dünyada bizde oldu. %2 düþen ülkeler batýyoruz krizdeyiz dedi, bizde %6 düþtü, ülkede kriz yok süper gidiyoruz dediler.
hani bu haltý yiyenlerin demesi normalde, adamlarda utanma yok dersin geçersin.
Muhalefetten akademisyen ekonomistlerin bile galiba teðet geçti demeleri iþin acý tarafýydý. Bir tanesi dün gece yine yahudi kanalýnda gülüp eðleniyordu.
@NeAcaipDunya
Albayrak, yeni vergi reformu, adaletli vergi sistemi filan demiþ...
Cep telefonu seçimden önce almak þart oldu. Yoksa en az bi 500 TL daha fazla ödemem gerekebilir.
Adam açýkça, vergi verenlere bi daha geçirecez diyor.
vergi almadýðýndan zaten almýyor.
Ben markete gidince ortalama 100 TL de 10 TL KDV olarak para veriyorum.
O 10 TL leri marketlerin devlete vermeleri gerekir.
Ama 10 TL lerin 8 TL sini devlete vermiyorlar. Af bekliyorlar. cebe atacaklar.
maðazaya sen peþin 10 TL vergi veriyorsun. Adam o paralarý 1 yýl tutuyor faiz alýyor, sonrada devletede vermiyor, af bekliyor.
Devlette gidip ceza yazmýyor.
Bunun gibi onlarca örnek veririm de...
Þimdi bunlardan almýyor, fiþ kesmeyene ceza kesmiyor, doktora avukata dokunmuyor, 15 yýldýr dokunmuyor... Þimdi hazine tamtakýr olunca adaletli vergi demeye baþladý.
Olm 15 yýldýr ordasýnýz. Karakteri ortaya koydunuz. O karakterde adalet anlayýþý diye biþey yok.
Yine vergi verene yeni vergi geçireceksiniz.
Cep teli bu hafta alayým. Adamlarýn ilk aklýna gelen, cep teller gibi elektronik, yakýt, sigara, alkol, emlak, otv, kdv.
@NeAcaipDunya
Sanki içeride "birileri" altýn satýp dolar alýyor ?
Yer Ýmleri