Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
119,90 10% 1,04 Mr 110,30 / 119,90
34,80 9.99% 88,45 Mn 34,80 / 34,80
17,30 9.98% 29,57 Mn 16,41 / 17,30
6,39 9.98% 504,12 Mn 6,02 / 6,39
85,95 9.98% 239,89 Mn 76,30 / 85,95
1.349,00 -9.95% 184,92 Mn 1.349,00 / 1.508,00
2,90 -9.94% 883,58 Mn 2,90 / 3,13
21,66 -8.84% 265,05 Mn 21,42 / 24,44
6,49 -8.72% 98,62 Mn 6,42 / 6,88
7,80 -8.24% 5,48 Mn 7,80 / 8,01
3,20 4.58% 21,84 Mr 3,06 / 3,32
320,00 0.87% 8,87 Mr 317,75 / 322,25
12,98 8.8% 5,46 Mr 11,64 / 13,12
193,40 0.73% 5,03 Mr 189,40 / 197,00
413,00 0.49% 4,18 Mr 407,00 / 416,25
18,50 -0.43% 492,30 Mn 18,28 / 18,66
78,00 -0.13% 3,07 Mr 77,40 / 78,50
193,40 0.73% 5,03 Mr 189,40 / 197,00
749,00 0.4% 1,51 Mr 742,50 / 752,00
93,70 0.54% 223,21 Mn 92,75 / 94,05
116,00 0% 98,61 Mn 114,90 / 116,30
31,00 0.58% 115,93 Mn 30,62 / 31,62
10,75 0.47% 110,97 Mn 10,71 / 10,82
81,90 0.61% 215,20 Mn 81,35 / 82,95

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 116/853 ÝlkÝlk ... 1666106114115116117118126166216616 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 921 - 928 arasý.

Konu: Bana kalýrsa.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alýntý Originally Posted by proleter Yazýyý Oku
    bugünde 25 milyar tl kredi paketi açýklandý yahu ne paralar akýyor deðil mi. var demek ki..eski 1994 2001 krizleri kriz deðilmiþ aldatýlmýþ o dönemde batanlar. o dönemki hükümetler kandýrmýþ insanlarý. kriz felan o yýllarda ki medyanýn uydurduðu þeylermiþ.
    hükümet desteksiz üfürüp duruyor. Yiyene tabi. 35 milyar yabancý ülkelere yardým yaptým diyor.
    Nerde belgeleri.?
    Üç beþ milyar yapýlmýþtýr, oda müslüman kardeþler gibi tayyipe biat eden mýsýrdaki filistindeki afrika ve ortadoðudaki örgütlere verilmiþtir. oda tamamý verilmemiþtir. 100 milyon gönder, 1 milyar yardým yaptým diye not et. Karþýndaki zaten dünyada terör örgütü olarak kabul ediliyor. Adam 100 milyonu cebe indirmiþ, 1 milyar deðil 100 milyar bile aldým der.

25 milyar kaynak açýklar. Gerçekte ne kadar daðýtýlýr, ne kadarý namuslu kiþilere verilir bilemezsin.
    Ekonomi yýllardýr geri gittiðine göre demekki ya paket daðýtýlmýyor, yada daðýtýlan paketler yurt içinde kalmýyor, alan man adasýna götürüyor. içerde battým demek kolay. hesap soranmý var.
    Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alýntý Originally Posted by Maydonozcu Kamil Yazýyý Oku
    Sanki içeride "birileri" altýn satýp dolar alýyor ?
    Seçime yaklaþltýkça dolarýn yüselmesi normal gibime geliyor. MB etkili olmak istiyorsa daha fazla dolar short lamalý ama Hükümetin 2019 hedefi yüksek olduðundan, belkide MB fazla baskýcý olmaz.

Altýn dýþarda düþüyor, içeri yansýyor. 1346 dan 1306 ya kadar düþmüþ.?

Tabi bunlar benim tahminim, ne kadar doðrudur bilemiyorum. Fakat destekli.
    @NeAcaipDunya

3. FETÖ'nün en büyük gelir kaynaðý (kendi basýnýna göre) yurt dýþýndaki okullarýymýþ.Bu okullar devlete! devredildiðine göre bütçe epey düzelmiþtir bana kalýrsa.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    ons altýn 1346 dan çok hýzlý denebilecek bir biçimde 1300 ün altýna geriledi.?

Normal görünmediði için sebebini bulmak lazým. Hani her zamanki hýzýnda inse çýksa, tamam dersin piyasa böyle. Ama normalin dýþýna çýktýmý, yukarýda gitmiþ olsa, aþaðýda gitmiþ olsa sebebini bilmek gerekir.

Ýþin kolayýna kaçayým dedim VOB tarafta biri yazmýþ olabilir. Baktým din tartýþmasýna girmiþler, faiz þarap harammý diye.?
    Din tartýþmasý mantýklý ve normal birinin yapacaðý tartýþma deðil tabi, girmek istemem. Ýþin içinde mantýk yok çünki.

Her neyse altýn bilgisini oradan alamadýk. Bakalým bu hafta sonu sebebi bulabilecekmiyim.

Manipulasyon a en açýk kýymetli maden, ALTIN.

Çünki sanayide kullanýmý yok. Yok denecek kadar az.
    Petrolle o kadar kolay oynayamazsýn, gümüþle, titanyumla. Madenlerin çoðu sana ait deðilse, bi yerden patlar.
    Ama altýn la istediðin gibi oyna. Rusya 1 ayda 30 bin ton altýn alýr, ama fiyatý Londrada, alým satým yapmýþ gibi bi kaç iþlemle düþürürsün. Kimse sormaz kim aldýda kim sattýda fiyat böyle oldu diye.
    Ama mesela ptrol, bakýr vb. öyle deðil. Tüm sanayicilerin gözü üzerinde. Noluyo lan derler sebebi araþtýrýrlar. Dünyada nerde ne kadar çýkýyor, kim alýyor satýyor litre litre bilirler.

Bu sebeple altýn ýn hareket sebebini bulmak zor. Londradaki üç beþ yahudi öyle istemiþ olabilir. Yinede bi araþtýralým.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Haftasonu bilime dalalým.

Konuda hazýr.

Ruh nedir.

Niye bugün aklýma ruh geldi anlatayým.
    Her cumartesi kuþadasýna gider, starbaksta kahvelerimi hüpletir, sora alýþveriþ yapar dönerim.

Sabah arabayý çalýþtýrdým çýktým yola. Baktým söke deyim.

Söke dediðin kasaba, kuþadasý ile tam ters yönde. her salýda sökeye giderim, ama bugün kuþadasý günümdü. Yýllardýr böyle alýþmýþým.

Her neyse söke giriþinde uyandým. lan nooluyo dedim. Azda gelmemiþim 30 km dað tepe ova nehir geçmiþim gelmiþim.

Týrýs döndüm kuþadasýna yollandým.

Sebebi ben biliyorum niye sökedeydim ve nasýl olduda bi evden çýkýþý hatýrlýyorum bide sökeye giriþi.

Evden çýktýktan sonraki hiç bir þeyi hatýrlamýyorum. Tabi yolla ilgili hiç bir þeyi hatýrlamýyorum, kafa baþka yerdeydi. kafa yerine geldiðinde söke deydim.

Peki yolu hatýrlamýyorsam, sökeye kadar nasýl geldim.?
    O kadar viraj döndüm, o kadar araba geçtim, tümseklerde durdum, yayalara yol verdim, kýrmýzý ýþýklarda durdum. Hiç birini hatýrlamýyorum.
    Sökede uyandým.?

Normalde kafa gider gitmez, yolda duvara toslamalýydým.
    Beyin yada her ne götürdüyse beni, nasýl sökeye kadar götürdü.? benmi gittim? Birimi götürdü.? Nooldu hemþerim...

Evet bu sorularýn cevaplarýný arayacaðýz.

ben aramaya baþladým, sizde oralara bakýn. Koltuk altýna, dolaplara filan bakýn. Bulan saklasýn.

Evet, biliminde ebesini belledikten sonra, iþimize bakabiliriz.

Gelecek hafta. Þarap niye yasak hemþerime dalalým diyorum.

Þarap incil de serbest. kuranda incilden sonra gelmiþ ve Ýncil i tanýyor. O zaman nasýl oluyorda, Allah hristiyanlara þarap sernest derken Müslüman lara yasak hemþerim diyor.?

Bunu nakþi imamlarýn yetiþtirdiði bi adama sordum. Daha doðrusu konusu açýldý.?
    Dediki, Ýncil sonradan deðiþtirilmiþ. yani incil sahte diyor. Ýmam lar iþin içinden böyle çýkmýþlar. Koyunlarda ezberlemiþ söylüyor.

Halbuki Ýncil MS 300 yýlýnda izmit de deðiþtirildi. her kes toplandý, iþlerine gelen maddeleri toplayýp son halini verdiler. Kuran sa izmit den 300 yýl sonra çýktý. hali ile sahte incilden sonra çýktý. Allah ýn ve meleklerinin, kuraný indirirken 300 yýl önce incil in deðiþtirildiðini bilmemesine imkan varmý.? Ama yinede incil i tanýdý ve bu incil benim incilim demedi, þarap incil de serbest.

Ýzmit deðilde iznik miydi.?
    Her neyse, haftaya bu konuyu deþelim. belkide deþmeyiz çünki kimseye faydasý yok. Dine inanan ihtiyacý olduðundan inanýyor. Ýncil sahteymiþ desen bu seferde uzaylýlara tapmaya baþlar.

Yani ihtiyacý var. Neden ihtiyacý var anlattým sanýyorum.? Anlatmadýmmý.? 3 maymundan evrilmiþizi anlattým. Peki bu 3 türün tek tek özelliklerini anlattýmý.?
    Anlattýmsa biliyorsunuz kimin tapma ya, biat etmeye ihtiyacý var ve neden hemþerim.?

her neyse...

Önemli olan dinde zorbalýk yapýlmamasý ama maalesef yapýlýyor...
    Son düzenleme : alicemal; 02-03-2019 saat: 18:05.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Çook üzülüyorum.
    Bir sürü projem var. Hiç birini gerçekleþtiremiyorum. Yýllar sonra bakýyorum baþkalarý yapmýþ.

Þimdide bir baþka tasarýmýmýn ikinci defa yapýldýðýný görüyorum.

Büyük þehir içinde Bir site kurarsam nasýl biþey yaparým diye kafamda bir tasarým var.

Verimli tarým topraklarýný veya ormanlarý kaybetmemek için yatay deðil dikey yapýlaþmadan yanayým. Ne kadar yükseðe çýkarabiliyorsan gökdeleni, o kadar çýkaracaksýn.

Ancak dikey bina yaparkende, yeþillikten, spordan, temiz havadan vazgeçmeyeceksin.

Bunun yoluda katlarda parklar kurmak. Yani gökdelenlerde aðaç yetiþtirebileceðin sistemi kurmak. Zor deðil.

Ýkinciside saðlýklý ve zinde kalmak için spor yapabilmek. Koþabileceðin, yürüyebileceðin parklar yapmak.

Bunun yoluda binalarýn en tepesine boydan boya park yapmak. AMA NASIL.

Binalar birbirine yakýn olacak, mesela kare þeklinde bir alanýn çevresine 30 tane 500 katlý gökdelen dikmiþsin.

Hepsini tepeden birbirine baðlayacaksýn. 30 gökdelenin tepeside kesintisiz birbirine baðlý. Binlerce metrelik kesintisiz alan elde ettin. Koþu yolu yap, aðaçlar parklar, cafeler yap. Üzerinide cam la kapaki yaz kýþ kullanýlabilsin. Camdan gökyüzünü dünyayý yaz kýþ gör. Yaðmur yaðar seyredersin, kar yaðar seyredersin.

Düþünsene 500 metre yüksekte, müthiþ manzaralý bir yerde yürüyüþ yaptýðýný, koþtuðunu, çevrende kuþlar arýlar aðaçlar. Koþtun yoruldun, cafede portakal suyunu iç, kahvaltýný yap.

Ýþte bu projeyi yapmýþlar YÝNE.
    Ýlki singapurda. 3 gökdeleni tepeden birleþtirmiþler. Ama tepede benim projedeki gibi tamamen alaný kaplayan park varmý yokmu bilmiyorum. Snaýrým yok.

Þimdide çin de yapmýþlar. üstten 4 gökdeleni birleþtiriyorlar. Ama ondada benim tasarýmdaki gibi park yok. Yine ticaret alanlarý.

Park, spor ve aðaç kýsýmlarý eksik. Sadece üstten birleþtirmeyi yapmýþlar.

Amaç ne.? Benimkisi, toprak kaybetmeden, saðlýklý, doða içinde huzurlu yaþam.
    Onlarýnki ne.? daha çok PARA
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    Adana
    Gönderi
    11,215
     Alýntý Originally Posted by alicemal Yazýyý Oku
    Çook üzülüyorum.
    Bir sürü projem var. Hiç birini gerçekleþtiremiyorum. Yýllar sonra bakýyorum baþkalarý yapmýþ.

Þimdide bir baþka tasarýmýmýn ikinci defa yapýldýðýný görüyorum.

Büyük þehir içinde Bir site kurarsam nasýl biþey yaparým diye kafamda bir tasarým var.

Verimli tarým topraklarýný veya ormanlarý kaybetmemek için yatay deðil dikey yapýlaþmadan yanayým. Ne kadar yükseðe çýkarabiliyorsan gökdeleni, o kadar çýkaracaksýn.

Ancak dikey bina yaparkende, yeþillikten, spordan, temiz havadan vazgeçmeyeceksin.

Bunun yoluda katlarda parklar kurmak. Yani gökdelenlerde aðaç yetiþtirebileceðin sistemi kurmak. Zor deðil.

Ýkinciside saðlýklý ve zinde kalmak için spor yapabilmek. Koþabileceðin, yürüyebileceðin parklar yapmak.

Bunun yoluda binalarýn en tepesine boydan boya park yapmak. AMA NASIL.

Binalar birbirine yakýn olacak, mesela kare þeklinde 30 tane 500 katlý gökdelen dikmiþsin.

Hepsini tepeden birbirine baðlayacaksýn. 30 gökdelenin tepeside kesintisiz birbirine baðlý. Binlerce metrelik kesintisiz alan elde ettin. Koþu yolu yap, aðaçlar parklar, cafeler yap. Üzerinide cam la kapaki yaz kýþ kullanýlabilsin.

Düþünsene 10 metre yüksekte, müthiþ manzaralý bir yerde yürüyüþ yaptýðýný, koþtuðunu, çevrende kuþlar arýlar aðaçlar. Koþtun yoruldun, cafede portakal suyunu iç, kahvaltýný yap.

Ýþte bu projeyi yapmýþlar YÝNE.
    Ýlki singapurda. 3 gökdeleni tepeden birleþtirmiþler. Ama tepede benim projedeki gibi tamamen alaný kaplayan park varmý yokmu bilmiyorum. Snaýrým yok.

Þimdide çin de yapmýþlar. üstten 8 gökdeleni birleþtiriyorlar. Ama ondada benim tasarýmdaki gibi park yok. Yine ticaret alanlarý.

Park, spor ve aðaç kýsýmlarý eksik. Sadece üstten birleþtirmeyi yapmýþlar.

Amaç ne.? Benimkisi, toprak kaybetmeden, saðlýklý, doða içinde huzurlu yaþam.
    Onlarýnki ne.? daha çok PARA
    Keçinin aklý fikri nolacak, yükseklerde,zirvelerde olur...Doðal karþýladým
    Burdaki tüm yorumlarým yatýrým tavsiyesi deðildir.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    human bende her þey doðal abicim, organik.

---

resmi enflasyon 0.16 açýklandý. Bu rakamla açýklayan kiþi iþini kaybedermi bilemiyorum. hükümet seçime yaklaþýrken bu rakamýda beðenmeyebilir.

Bu enflasyon rakamý ile faiz yerinde sayýyor, þu an piyasadaki büyükler birbirine bakýyordur. Lider olarak gördükleri kiþiler faize dokunursa, hepsi birden dokunacak. Aþaðýdada koyun, yukarýdada.

Ons altýn düþtü ama içerde USD azcýk yükseldiðinden bende de TR altýn olduðundan kaybým yok denecek kadar az.
    Ocak ayýný %11 artý kapamýþtým. Bu ayda bir kazanç olmadý. Hala %11 de duruyorum.

Yanlýz seçimden sonra herkes karanlýk bekliyor. Sürü doviz stoklayarak bekliyor. Beklentilerin bu kadar karanlýk olduðu anda bile BIST 100bin üstündeyse, seçim bitip belirsizlik gittiðinde doviz stoklayan vatandaþýn hali harap olacak gibi görünüyor. Yaw altýný azaltsammý acaba. Beklentim buysa altýný azaltmam lazým.

Evet bu konuda düþüneyim.
    Ama FED para çekmeyi durdurursa ons altýn yükselecektir. Ýçerdede doviz düþse düþse nereye kadar düþer. Bu seviye belirlemede teknik analiz lazým. yuvarlak bi rakam atayým. 5.0 yada aþaðý kýrsa 4.50 kadar. Buda altýnda fazla zarar yazmamý engeller. Altýný azaltýrsam risk oraným artar.

her neyse biraz düþüneyim.

Sürü, 170 milyar dolar bankalarda stoklamýþ. Tabi bankalar o parayý öyle tutmuyor kullanýyor.
    Bankalarýn kazancý için iyi haber. Her kes kazanacak sürü yine kaybedecek.

Ya sürü kazanýrsa...

Vallahi mantýken sürü bi yöne gitmiþse, büyüklerin aðýlý oradadýr. Zaten gazete ve TVlerle o yöne sürüyü yönlendirende büyükler. Büyüklerin tahmin ve hesap yapmaya ihtiyaçlarý yok. Ya kapanlarýnýn olduðu yöne sürüyü yönlendiriyorlar, yada kontrolsuz koþan sürüye göre aðýllarýný ve kasaplarýný taþýyýp pozisyon alýyorlar.

Büyük ihtimalle bankalardan baþka kimse kazanamayacak. Yüksekten o dovizleri kullandýrdýlar. Doviz düþüncede sahiplerine geri ödeme yapacaklar.

Bu ihtimal ne. Yani seçim sonrasý doviz stoklayanlarýn zarar etme olasýlýðý.?
    Bence %51 di ama doviz miktarý bankalarda arttýkça, bu ihtimalde artýyor. Þu an bence %60. yani tam ters korelasyon var.
    Hep çobanlarýn aklý ile düþünmeye çalýþmak gerekir.

Göreceðiz az kaldý. Pozisyonum 2 tarafada uygun, zarar etmem ama kazanç lazým, boþa para tutmuyoruz BIST de...

her neyse artýk..
    @NeAcaipDunya

Sayfa 116/853 ÝlkÝlk ... 1666106114115116117118126166216616 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •