Türkiyenin durumuna bak.
Türkiyede ev sahibi olamayan, kirada sürünen milyonlarca aile var. Ama yüzlerce evi olup kiraya veren popçu topçu artis, vekiller filan kolay para kazananlar var.
Bunlarý biliyoruzda yeni öðrendiðim.
Avrupada düzenli iþi gücü ve parasý olmayan, devletten sosyal yardým alan 12 bin kiþi, Türkiyede ev satýn almýþ.
Türkiyenin sistemine bak.
Ev alamayan kendi vatandaþýnýn vergisi ile ithalatçýlara, ihracatçýlara teþvik verirsin. O teþviklerle ithalatçý kolay ithalat yapar, ihracatçý yabancýya daha ucuza satar.
Hem kendi vatandaþýnýn vergisi ile yabancýyý ucuza doyurursun, hemde ucuza yiyen o yabancý, gelir ülkende 12 bin ev alýr. Senin vergilerle ve düþük maaþlarla sömürdüðün yerli, ev alamaz kirada sürünür.
vay canýna... 12 bin kiþi sadece hollanda da, avrupa nýn tamamýný yazmamýþlar...
inanýlmaz.
Önce dovizi 1 TL ye getirmeyi marifet zannettiler. O 1.20 TL lik USd ile ülke ithalat cenneti oldu. Ýthal edilenlerin parasýnýda borçlanarak ödedik.
Borçlanacak yer kalmayýnca ülkenin malýný mülkünü sattýk.
Oda azalýnca USd fýrladý ve gerçek halimiz ortaya çýktý...
Taaa en baþýnda yazdým hepsini... kim se inanmadý..
Þimdide trump ýn yaptýklarý ABD nin batýþýný hýzlandýracak diyorum... Çoðunuz abd verilerinin yükseliþine bakarak inanmýyorsunuz...
10 yýl sonra anlayacaksýnýz...
2006 da Türkiye hükümetinin açýkladýðý enflasyon verisi uydurma diye yazmaya baþladým. Kimseyi inandýramadým... O zaman inanmayanlar, þimdi benden çok baðýrýyorlar enflasyon uydurma diye...
yahudileri anlata anlata dilimde tüy bitti.. yine bilgiden çok fikri olanlar abartma diye söyleniyorlar... 20 yýl sonra en keskin yahudi düþmaný onlar olacak... Halbuki ben yahudi düþmaný ýrkçý deðilim... sadece adamlarýn yaptýklarýný anlatýp önlem almamýz gerektiðini söylemeye çalýþýyorum...
Her neyse, keçi hiç bir þeyi deðiþtiremiyor... keçi üzgün, keçi dargýn...
Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
@NeAcaipDunya
Yer Ýmleri