Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
15,73 10% 16,70 Mn 14,21 / 15,73
19,14 10% 378,76 Mn 17,35 / 19,14
232,40 9.99% 456,47 Mn 226,40 / 232,40
79,25 9.99% 169,22 Mn 74,90 / 79,25
182,00 9.97% 488,95 Mn 165,60 / 182,00
3,87 -10% 2,97 Mn 3,87 / 4,35
23,76 -10% 494,00 Mn 23,76 / 27,68
114,40 -9.99% 127,33 Mn 114,40 / 127,10
3,22 -9.8% 283,76 Mn 3,22 / 3,57
2,94 -8.98% 2,53 Mr 2,91 / 3,37
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
3,06 2.34% 20,72 Mr 3,00 / 3,19
317,25 -0.63% 13,59 Mr 315,50 / 324,50
268,00 2.58% 7,53 Mr 261,50 / 268,00
78,10 -1.01% 6,65 Mr 77,50 / 80,50
18,58 -1.28% 756,46 Mn 18,49 / 19,09
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
746,00 -0.93% 2,59 Mr 744,00 / 765,00
93,20 -0.9% 525,81 Mn 92,65 / 95,75
116,00 -2.19% 231,93 Mn 115,50 / 120,40
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
30,82 -0.9% 95,64 Mn 30,68 / 31,60
10,70 0.66% 395,01 Mn 10,66 / 10,95
81,40 -0.91% 272,06 Mn 81,20 / 83,00

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 123/853 ÝlkÝlk ... 2373113121122123124125133173223623 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 977 - 984 arasý.

Konu: Bana kalýrsa.

1.  Alýntý Originally Posted by proleter Yazýyý Oku
    temelin bu kadar sarsýldýðý bir tarih ben hatýrlamýyorum. inanýlmaz konuþmalar oluyor. %4 ü bile arayacaksýnýz diye düþünüyorum.
    Biraz detaylandýrýr mýsýnýz bu cümlenizi.
    Yalanýn evrensel olduðu bir zamanda, gerçeði söylemek devrimci bir eylemdir.

Alýntý Originally Posted by alicemal Yazýyý Oku
    Bu arada devletler, insanlar gibi birden bire zenginleþip birden bire batmazlar. Duraklama, gerileme ve çökme süreçleri onlarca yýlda olur. abd ve ingiltere gerileme devrindeler. Çökme iþlemi ise, dünya bunlarýn parasýný red ettiðinde olacak.

Asya ve Rusya önderliðinde adýmlar atýlýyor. Ýngiltere ve abd yi ayakta tutan finans dünyasýna alternatif kuruyorlar. ABD parasý ile deðil kendi paralarý ile iþlem yapmaya çalýþýyorlar.
    Dün avrupaya ilk defa Rus parasý ile gaz satýþý gerçekleþti.

Eskiden 40 yýl içinde ingiltere ve abd diye ülke kalmayacak diyordum. Sanýrým o kadar sürmeyecek.
    Ayrýca özellikle ABD nin batýþý çok kanlý olacak. Kendi içlerinde katliamlar yapacaklar. yahudiler kaçacak. Ülkelerinde korkunç bir sýnýf ayrýmý var. %51 i latin ve siyah lardan oluþuyor ve ayrýmcýlýða uyruyorlar. nefret dolular, iyi eðitim alamýyorlar. Avrupadan gelen ve kendini üstün gören beyazlara karþý nefret duyuyorlar. ABD karýþtýðýnda ortalýk kan gölüne dönecek. SSCB nin batýþý gibi olmayacak.
    SSCB de halk eðitimi ve devlet olanaklarýndan faydalanma olayý birbirine yakýndý. Ezilen etnik gruplar yoktu, nefret yoktu.

Tabi bu hemen olmayacak... Dünya bunlarýn paralarýný red ettiðinde olacak. Ýthalatlarýný altýn la yapmak zorunda kaldýklarýnda olacak.
    Tabi bunu onlarda biliyor, o sebeple, o aþamaya gelmeden bir dünya savaþý çýkarmak isteyebilirler.

Bu yazdýklarýmý ilk yazalýda 5 yýl filan oldu sanýrým.
    Çin, riskleri önlemek için dolardan altýna kayýyor

Çin Merkez Bankasý (PBC) da dâhil olmak üzere tüm dünyadaki merkez bankalarý, son aylarda ABD dolarý cinsinden varlýklarýný azaltarak altýn alýmlarýný artýrdýlar.

Çin Devlet Döviz Ýdaresi'nden yapýlan açýklamaya göre Çin Merkez Bankasý, Þubat ayýnda 179 milyon dolar deðerinde altýn aldý. Ocak ayý sonunda 79,319 milyar dolar olan, Çin'in resmi rezerv altýn varlýklarý Þubat ayýnýn sonunda 79,498 milyar dolara ulaþmýþ oldu.

Çin, daha fazla altýn satýn alan ülkelerden sadece biri konumunda bulunuyor. Dünya Altýn Konseyi'ne göre, küresel talep 2018'de yýllýk bazda yüzde 4 artýþla 4.345.1 tona ulaþtý. Bu artýþýn arkasýnda dünyadaki merkez bankalarýnýn altýn rezervlerini artýrmak için yaptýðý alýmlar yatýyor. 2018 yýlýnda, dünya merkez bankalarýnýn resmi rezervlerine yýllýk bazda yüzde 74 artýþla 651.5 ton altýn daha eklemiþ oldular.

Uzmanlar, Çin ile ABD arasýndaki ikili iliþkideki belirsizliklerin, özellikle de devam eden ticaret anlaþmazlýðýnýn, Çin'i ABD dolarý cinsinden rezervlerini düþürmeye ve altýn gibi diðer finansal varlýklar cinsinden rezervlerini arttýrmaya zorladýðýný vurguluyorlar.

ABD Hazinesi tarafýndan açýklanan rakamlara göre, Çin anakarasý 31 Aralýk 2018 itibariyle 1.1235 trilyon ABD Dolarý tutarýnda hazine bonosu elinde tutuyor bu rakam bir önceki yýl 1.1849 trilyon $ düzeyinde bulunuyordu.

Wuhan Üniversitesi Finans ve Menkul Kýymetler Enstitüsü Müdürü Dong Dengxin, küresel sistemde hegemonya kurmaya yönelik davranýþlarý nedeniyle ABD'nin kredibilitesinin düþtüðünü bunun sonucu olarak da birçok ülkenin ABD dolarý cinsinden varlýklara olan güveninin azaldýðýný belirtti.

ABD Hazinesi'nin verileri, Japonya, Hindistan ve Almanya gibi ülkelerin de 2018'de ellerinde tutuklarý ABD devlet tahvillerini azalttýklarýný gösteriyor.

Çin Uluslararasý Radyosu

Vays iki gozum nassýn ?..

4. Alicemal Abi[emoji848] Bist her on yýlda bir kýrmýzýya hassas tribal inatçý bi yol izlemiþ ..
    2019 da deli boða olur mu dersin [emoji6]

Bkz. 88/99/2009 gibii gibii ..

Ýyi insan olmanýn da ,hoþgörünün de , sevmenin de sermayesi bedava.. Sevin lan birbirinizi !
    S.Alýþýk

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    proleter haklý. Tabi cümleyi anladý isem. Maalesef daha kötüsüde gelecek. Sebebinide yazmýþtým. Hatta Nash kanununuda örnek vermiþtim.
    iki göz, copy paste ile astýðýn altýn bilgilerini zaten geçen yazdan beri detaylý yazýyorum, biliyorum saðol. Tekrar hatýrlatýlmýþ oldu okumayana. Çinliler ruslarýn altýn kararlarý ve sebeplerini yazdým.
    Bakýn birincide kýzmadým, keçiler ruhanidir affeder. Çok yüce gönüllüyüz çok, o kadar olur. Ama ikincide dalarým ona göre.
    ey özgürlük gýrgýrmý geçmiþ, ciddimi yazmýþ tam çýkaramadým, ciddi gibi görünüyor.

Her 10 yýlda bir kýrmýzýya döndüðünün farkýnda deðildim. Bi grafiðe bakayým. ...
    Evet 2008 civarý ve 2018 civarý, diðer kýrmýzýlardan daha derin bi kýrmýzý var. Ancak böyledir diyemeyiz. Veri eksik. 2008 de dünya kýrmýzýya dönmüþtü. 2028 dede derin bir kýrmýzý olursa yine diyemeyiz ancak nooluyor yaw diyebiliriz. 2038 ide ben görmem zaten arada kalpten nallarý dikmiþ olurum. belediyenin kimsesizler mezarýnda çürüyor olurum.

Yaw keçi olmakta ne zormuþ. Yanlýz yaþýyorsun, yanlýz ölüyorsun. Tesla da yanlýz ölmüþtü, tabi o benden daha küçük bir deha. Sen dünyayý deðiþtiren ne buldunki diyen densizler olacaktýr. Bende evrenin sýrlarýný buldum. Ölünce ne oluyor biliyorum.. Tabi kimseye söylemiyorum, yakýþmaz.

Þimdi yukardaki analizleri aþaðýya taþýyayým, arada kaybolmasýn.
    Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    ÇÝN hakkýnda iyi bir gözlemim de var.
    Aslýnda kötü gözlemlerde var, iyi gözlemlerde. Bu seferki iyi, hatta bayaðý bir temel karakter iyi si. Sýradan iyi deðil.

Fýkralarda 3 adam var, biri Türk, biri Çinli, biri Amerikan derler ya. Onun gibi anlatalým.

Vay canýna yazma hevesi geldi. Nerden geldi bilmiyorum, hava güzel camlar açýk, sanýrým ýlýk rüzgarla camdan girdi.

Þimdi;
    Kriz durumunda ne oluyor, devletin vergi geliri düþüyor, parasýz kalýyor.

Þimdi parasýz kalan 3 devletin davranýþ tarzýna bakalým.

ABD krizde ne yapýyor. Her seferinde FED de yani merkez bankasýnda para basýp, ülkenin kaymaðýný yiyen yahudi þirketlere daðýtýyor. (trump azcýk deðiþiklik yaptý, dünyayý tehditle karýþýk iþi götürmeye çalýþýyor. Birde kendisi özel hayatýndada patron olduðu için, kurumlar vergisini düþürdü. Ýyi niyetten yada akýllý olduðundan deðil, kendi sýnýfýna hizmet etti.)

Türkiye ne yapýyor.? Halkýn vergilerini artýrýyor, aldýðý vergilerle kendi harcamasýný karþýlayýp, þirketlere teþvik adý altýnda para veriyor.

Çin ne yaptý.? Halkýn ve þirketlerin vergilerini düþürdü. (Tabi iþin detayýný görmedim, halkýn ne kadar þirketlerin ne kadar vergisi düþtü bilmiyorum)

Hangisi DOÐRU.?

Soru cevapla ilerleyelim.

Devletin geliri neden düþtü.?
    - Çünki þirketlerin kazancý azaldý az vergi veriyorlar, halk kriz sebebi ile daha az harcýyor, dolaylý vergilerde düþtü. Devletin geliri azaldý.

Þirketlerin kazancý neden azaldý.?
    Çünki krizde daha az sattýlar, kazançlarý düþtü.? Sonuçtada az kazancýn vergiside az oldu. Satamayýnca yeni yatýrýmda yapamadýlar.

Peki þirketler neden satamadý.?
    Çünki millet almadý-alamadý.

Millet neden almadý-alamadý.
    Çünki zaman içinde onlarýn gelirleri azaldý, krizde çýkýnca gelecek kaygýsý ile daha az harcamaya baþladýlar yada harcayacak paralarý ancak bu kadar.

Nereye geldik.?
    Devletin gelirlerinin azalmasýnýn sebebi, halkýn gelirinin azalmasý sonucu az harcamasý.

Nasýl çözersin.?
    Halkýn gelirini artýrarak.
    Halk harcar þirket kazanýr. Þirket vergi verir devlet kazanýr.

Sistemin iþleyebilmesi için halkýn harcayacak parasý olmasý gerekir. yada almanya gibi dýþarý satacaksýn. Biz dýþarý sattýðýmýzdan çok aldýðýmýza göre o seçenek geçerli deðil.

Demekki halkýn gelirini artýracaksýnki, sistem dönsün.

Peki bu 3 ülke ne yapmýþ.
    ABD tam nitelikli hýrsýz gibi davranmýþ. Para basmýþ, finans kurumlarýna daðýtmýþ. 22 trilyon para basmýþlar.

Türkiye ne yapýyor. Þirketlerin ve halkýn vergilerini artýrarak, halkýn harcayacaðý parayý azaltýyor. Yani tam bir embesil gibi davranýyor. bataklýða batan vatandaþýn sýrtýna çýkýp, kolundan yukarý çekerek kurtarmaya çalýþýyor.

Çin ne yapmýþ. Vergileri düþürerek devletin gelirlerini artýrýyor. Yani daha az alarak, daha çok alýyor. Anlamsýz gibi deðilmi.? Ama bu durumda anlamlý.

Vergi düþerse halkýn harcayacak daha çok parasý olur. Halk harcayýnca þirketler kazanýr, yeni yatýrýmlar yapar. Devlete ödedikleri vergiler artar. Hem þirketler, hemde harcamalarý dolayýsý ile devletin aldýðý vergi artar.

Neticede, halk kazanýr, þirketler kazanýr, devlette sistemini sürdürür.

Bu durumda ÇÝN in yaptýðý doðru görünüyor. tabi detay bilmek lazým. Sadece þirketlerin vergisi azalýyor, halkýn direk ve dolaylý vergileri ayný kalýyorsa, etki düþük kalýr.

Alýn en basit kural. Koskoca 2 ülke bunu yapacak akýl yok. ABD ve TR... sonrada imam eðitimli adam ben ekonomistim diye ortaya çýkýyor.

Tabi devletin, yargýnýn çürümüþ olduðu ülkede bu tür hesaplarý yapmak anlamsýz, vergilendirme ve vergi topama sistemleri anormal. Rüþvet, kayýrma almýþ baþýný gitmiþ. Vergin adil ve herkesten toplayabiliyorsan bunlar geçerli.

Yukardaki açýklamalar teoride.

---

Küçük bir ekle, yukardaki, vergi olayýný tatlandýrayým.

Þimdi 2 aile var, biri tüccar, ayda 100 bin kazanýyor, 10bin harcýyor.
    Diðer aile iþçi, ayda 3 bin kazanýyor 3 bin harcýyor, üste borçlanýyor.

2 ailenin aylýk ticarete etkisi ne.? 13 bin TL. Devlet 13 bin TL den ticaret vergisi alýyor.

Þimdi devlet ticareti artýrmak için para verecek. Kime verirse ticaret artar.??? Buyrun çok basit bir soru.

AYDA 100 bin kazanýp, 10 bin harcayan tüccar aileye, ilaveten her ay 2 bin daha verirse ne olur.?

Ticarete etkisi sýfýr olur.
    Yine ayda 13 bin TL piyasada döner. Devletin ticaretten aldýðý vergi artmadýðý gibi, 2 bin TL side zenginin servetine ek olur. ABD nin yaptýðý bu.

Peki 2 bin TL yi ayda 3 bin kazan iþçi aileye verirse ne olur.?

Bu aile, fazladan gelen 2 binide harcar çünki hayatý eksik yaþýyor. Çamaþýr makinesini yeniler, evini boyar, çocuklarýna yeni giysiler alýr, borçlarýnýn bi kýsmýný kapar filan, gelen 2 bin tamamen piyasaya girer, ticaret 2 bin artar. 10 bin kazanan tüccar aile, 2 bin TL lik daha fazla satar. Onunda geliri artar. Piyasada dönen para 15 bin olur, devlet 15binden vergi alýr, vergi geliri artar.
    Ýþçiye verdiðin 2 bin, tüccarýnda cebine girdi, devletinde.

Bu yöntemde hem halk kazanýyor fakir fukara nefes alýyor, hemde halka mal ve hizmet satan tüccarlar kazanýyor, hemde devlet kazanýyor.

Çin bu yöntemi uyguluyor... obamada 340 milyar dolarlýk bir halkýn vergisini azaltma giriþimi yapmýþtý. 3 ay abd de tüm göstergelerin düzeldiði görüldü. Sonra finans kurumlarýna vermeye baþladý ve abd göstergeleri kötüye gitti.

Türkiyeye hiç girmeyeyim... Çünki devlet 3 bin kazanandan bin TL daha alýp, 2bin TLye ekliyor ve çember sakal býrakmýþ birilerine veriyor... onlar 3binin yarýsý ile içerde göstermelik iþ yaparken kalaný sürekli ülke dýþýna çýkarýp stokluyor.

Ýnsan katil olur.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Bu arada seçimlerden önce, 98 bin görme ihtimalimiz de var. Ýhtimal kuvvetli deðil ama azda deðil, mümkün.

Þu anki tarým bakaný, kuzey amerikada merkezi olan, dünyanýn en büyük tarým ürünleri firmalarýndan birinin danýþmanýymýþ.

Bu durum o kadar korkunç bir olayki anlatamam. Ülkenin nasýlda abd nin kucaðýnda kanýnýn emildiðini gösteriyor. O kadar utanmaz, o kadar ahlaksýzlarki, yaptýklarýný gizlemiyorlar bile.

Adamlarýný eðitip, devlette kilit yerlere yerleþtiriyorlar. Bunu 80 yýldýr yapýyorlar.

Eskiden bilmiyorduk, duyuyorduk ama inanamýyorduk. Þimdi ise internet var, sýnýrsýz bilgi var, ve her þey o kadar açýk anlatýlýyorki.???

Hakkaten bu dünyayý þeytan yaratmýþ olmalý. Yani illada biri yaratmýþ diyeceksek, olsa olsa þeytandýr. Ýnanamýyorum sayýn seyirciler.

Hani bunlarý biliyorum, düþmaný biliyorum, bana o kadar koymaz. Düþmanla meydanda savaþýrým.

En çok koyan, soyulan, kaný emilen insanlarýn, yaw abartýyorsun demeleri... o zaman deliriyorum ama çaktýrmýyorum tabi.
    Keçiler böyledir, suya gider, su içer ama içmedi sanýrsýn. Ruhun duymaz. Yaðdan kýl çeker, çekmedi sanýrsýn. Çayý hüpletir, köfteyi gümletir, gümletmedi sanýrsýn.

Boþa efsane keçi denmiyor.
    @NeAcaipDunya

8.  Alýntý Originally Posted by alicemal Yazýyý Oku
    Bu arada seçimlerden önce, 98 bin görme ihtimalimiz de var. Ýhtimal kuvvetli deðil ama azda deðil, mümkün.

Þu anki tarým bakaný, kuzey amerikada merkezi olan, dünyanýn en büyük tarým ürünleri firmalarýndan birinin danýþmanýymýþ.

Bu durum o kadar korkunç bir olayki anlatamam. Ülkenin nasýlda abd nin kucaðýnda kanýnýn emildiðini gösteriyor. O kadar utanmaz, o kadar ahlaksýzlarki, yaptýklarýný gizlemiyorlar bile.

Adamlarýný eðitip, devlette kilit yerlere yerleþtiriyorlar. Bunu 80 yýldýr yapýyorlar.

Eskiden bilmiyorduk, duyuyorduk ama inanamýyorduk. Þimdi ise internet var, sýnýrsýz bilgi var, ve her þey o kadar açýk anlatýlýyorki.???

Hakkaten bu dünyayý þeytan yaratmýþ olmalý. Yani illada biri yaratmýþ diyeceksek, olsa olsa þeytandýr. Ýnanamýyorum sayýn seyirciler.

Hani bunlarý biliyorum, düþmaný biliyorum, bana o kadar koymaz. Düþmanla meydanda savaþýrým.

En çok koyan, soyulan, kaný emilen insanlarýn, yaw abartýyorsun demeleri... o zaman deliriyorum ama çaktýrmýyorum tabi.
    Keçiler böyledir, suya gider, su içer ama içmedi sanýrsýn. Ruhun duymaz. Yaðdan kýl çeker, çekmedi sanýrsýn. Çayý hüpletir, köfteyi gümletir, gümletmedi sanýrsýn.

Boþa efsane keçi denmiyor.
    Ülkemin þeytani belli zebanilerle okeye dönücek %52 e girmiyorum bile Alicemal Abi [emoji28]
    Allah hidayet versin [emoji4]

Ýyi insan olmanýn da ,hoþgörünün de , sevmenin de sermayesi bedava.. Sevin lan birbirinizi !
    S.Alýþýk

Sayfa 123/853 ÝlkÝlk ... 2373113121122123124125133173223623 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •