Bazen soldan bazen saðdan imkan olsa ayak ucundan da yataktan kalkabilen birisiniz Sayýn alicemal. Olsun, biz de kalkýþýnýza uygun zamanlarda ziyaret eder, hasbihal eyleriz. Saygýlar.
Bazen soldan bazen saðdan imkan olsa ayak ucundan da yataktan kalkabilen birisiniz Sayýn alicemal. Olsun, biz de kalkýþýnýza uygun zamanlarda ziyaret eder, hasbihal eyleriz. Saygýlar.
Aklýma takýlan ama cevabýný bulamadýðým bir konu vardý. En son yabancý dil sitelerede bakayým belki oralarda bulurum demiþtim.
Ancak cevabý buldum ve mantýklý izah ediliyor.
Aradýðým cevap, hibrit denen tohumlar, aslýnda GDO lumu.? hibrit kelimesini sadece kamuflaj amaçlýmý kullanýyorlar.?
Hibrit tohum nedir.? Kýsýr tohumdur. Satýn alýrsýnýz, çekirdeðini tekrar dikeyim yeniden ürün alayým dersiniz, alamazsýnýz. Normalde tüm doðal ürünlerin çekirdeðini diktiðinizde, ayný ürünü alýrsýnýz.
Ama hibrit tohumu bir kez kullanabiliyorsunuz, onun çekirdeði kýsýr oluyor. Tekrar gidip tohum satýn almanýz gerekiyor.
Bu hibrit tohumlarý onaylayan ve satan firmalarla, onlara onay veren siyasetçiler, hibrit tohum doðal tohumdur GDO lu deðildir diyorlar. Örnek olarakta katýr kullanýyorlar. Bilmeyen olabilir açýklayayým. Atla eþek çiftleþirse katýr doðar. Katýr kýsýrdýr. Olay doða olayýdýr.
Bu þekilde konuyu bilmeyen kalabalýklarý kandýrýyorlar. Bu iþin sonunda teslimiyet var.
israille savaþa girdiniz, israil sana o yýl tohum vermez, tüm ülke aç kalýr kýrýlýr teslim olursun.
SANA TOHUMU SATAN ÜLKENÝN KÖLESÝ OLURSUN.
Hibrit tohumunda GDO lu tohum olduðunu anlatan yazý link i burada.
https://patikayolculari.wordpress.co...dasimiz-verdi/
Açýklama çok uzun sadece ilgili bölümü kopyalayayým.
Hibrit ve kýsýr tohum da aslýda GDO" dur (meraklanmayýn açýklayacaðým). Bakýnýz sizin derneðinizin dokümanýndan hibrit tohum tanýmý:
"Hibrid veya melez tohum, ayný bitki türüne ait ve uzak akraba konumunda olan iki doðal bitki kümesi veya popülasyonundan (örneðin A ve B) seçilen saf hatlarýn veya bireylerin birbirleri ile çaprazlanmasý (A x B) sonucunda elde edilen ilk nesil (f1) melez tohumlara verilen isimdir."
Konuyu açmak içi detaylandýrmak zorundayým. Hibrit tohum þöyle yapýlýr:
1- Ýki tane saf ýrk tohum hattý bulunur. Bunlar özel bakýma alýnýr.
2- Bunlar uzun süre belli özellikleri geliþtirilmek üzere klasik ýslaha maruz býrakýlýr ve bu hatlarýn akrabalýlýk oraný sürekli arttýrýlýr. Artýk öyle bir noktaya gelinir ki ilk aldýðýnýzda doðada neslini kolayca sürdürebilen bu hatlar, aþýrý akrabalýlýk stresinden yaþam döngüsünü zor devam ettirebilir hale gelir.
3- Ýþte bu zavallý hale gelmiþ iki tohum hattý birbiri ile melezlenir. Ortaya çýkan yeni hat ise hibrit, yani melez ancak doðru tanýmý ile "melez azmaný" olur.
Þimdi lütfen önce kanun taslaðýndaki GDO tanýmýna, sonra sizin hibrit tanýmýnýza ve en son da benim hibritin nasýl oluþturulduðuna dair olan tanýmýma bakýn.
Soruyorum:
" Normal bir çiftçi, bir hibrit tohum yapabilir mi?
" Siz tek baþýnýza bir hibrit tohum yapabilir misiniz?
" Ben yapabilir miyim?
Yapamayýz. Çünkü bunu yapmak için büyük ve modern bir teknolojik altyapýya sahip olmak zorunluluðu var. Böyle bir altyapýnýz olacak ki bu tohumlar doðal ortamlarýndan belki kilometrelerce uzakta bir araþtýrma sahasýnda, laboratuarda aslýnda doðada asla sahip olamayacaklarý bir genetik yapýyý kazanýp melez azmaný olsunlar!
Kabul ediniz ki hibrit tohumlar hiç doðal olmayan bir þekilde ve modern biyoteknolojik teknikler kullanýlarak (örneðin çeþitli gen analizleri, doku kültürü tekleri vs.) genetik materyali deðiþtirilen tohumlardýr.
GDO tanýmýnýn bu þekilde, yani aslýnda GDO" yu bizlere tam olarak tarif etmeyecek þekilde kimler hangi amaçla çýkardýlarsa çýkarmýþ olsunlar, bu eski ve hatalý taným deðiþmek zorundadýr. Ve kabul edilmelidir ki melez azmaný hibrit tohumlar GDO" dur
Þimdide ÖZET yazayým.
GDO nedir.?
Bir hücreyi alýrsýn, mesela bir buðday tohumu hücresini. Labaratuvarda kerpetenle tohumun DNA sýndan bir geni çýkarýrsýn, yerine iþine yarayan baþka bir geni koyarsýn.
En basit anlatýmý bu. Ýþin özü bu. Tohumun doðal A geninini çýkar, baþka yerden elde ettiðin ve tohumu kýsýr býrakacak X genini yerleþtir. Tohum artýk GDO lu ve kýsýr.
Hibrit nasýl GDO lu olur.?
Buðday tohumunu alýp öyle melezleme aþamalarýndan geçiriyorlarki, yýllar süren labratuvar melezleme aþamalarýndan sonra buðday tohumundaki A geni, X genine dönüþüyor. Kýsýr oluyor.
GDO da kerpetenle iþi yapýyorsun.
Hibritte ayný sonuca yýllar süren labratuvar melezleme aþamalarýndan sonra ulaþýyorsun.
Ýkisindede doðal buðday tohumunun genini deðiþtiriyorsun. Yöntem farklý.
Yabancýlara hizmet eden hibrit tohumcu .... , ülkemizi köle yapma amacýna hizmet ediyorlar. kelime oyunlarý ilede sürüyü aðýla götürüyorlar. (noktalar yerine konacak kelimeler size kalmýþ.)
Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
@NeAcaipDunya
GDO ve hibrit tohum olayý önünde sonunda hibrit ve GDOlu insan nesilleri yetiþtirmeye yönelik olmalý. Malum dünyadaki nüfus artan bir ivmeyle çoðalmakta.
Sonsuz görünen evrenin içinde bir kum taneciðinden küçük dünyamýz da bir laboratuar, bizler de deney hayvanlarý olmalýyýz. Çok da önemsememek gerek herþeyi![]()
Yalanýn evrensel olduðu bir zamanda, gerçeði söylemek devrimci bir eylemdir.
waaaay, kumraladada hibrit çi çýktý. monsanto dan maaþ alýyormuþ diye duyumladým.
Urun arkadaþlar durmayýn, uruuun yahudi iþbirlikçilerine, urun komayýn.
eyözgürlük sende ur.
kanser olupta sürünen nesiller için vur, köle olacak gelecek nesiller için ur, tüm yollarý kapayýn kaçamasýn.
@NeAcaipDunya
Ýster koyun ol, ister keçi... En nihayetinde dönüp dolaþýp geleceðin yer, çobanýn aðýlý... Bu kapitalist düzende keçiye ancak tuz yalatýrlar. Keçinin keçiliði de saðýlýncaya kadar... O da olmazsa tüyünden, yününden, tiftiðinden... Bu iþler böyle güzel kardeþim, sürüden ayrýlaný kurt kapar. Çoban kime hizmet eder dersen, o da aðanýn emir kulu sonuçta.
Zamanýnda Erbakan hocamýza türlü engeller çýkarmalarý boþuna deðildi. Bu gidiþatý kökünden deðiþtirecek, sömürü düzenini yýkacak, aðýr sanayiyi ve nitelikli üretimi ülkeye getirecek yegane insandý. Ýftiralarla, çamur atmalarla, yahudi basýnýnýn oyunlarýyla, senin gibi saf seçmenlerin zihinlerini bulandýrdýlar. Masonlarýn emriyle adeta, partisinin kapýsýna kilit vurdular.
Þimdi sen biber aldým patlýcan sattým; mercimeði vadeliye yatýrýp nohutu bonoya koydum gibi, günü kurtarmalýk fasulyeden iþlerle uðraþýyorsun güzel kardeþim. Kendi fasit dairende dönüp duruyorsun, ama farkýnda deðilsin. Sol arka teker çamura yatmýþ, habire patinaj yapýyor. Oysa kurtlar sofrasýnda bir oðlaksýn, ancak aðalarýn diþinin kovuðunda kalýrsýn. Atý alan üsküdarý çoktan geçmiþ, üstelik yaþ kemale ermiþ.
Sana kendimizden örnek verdik. Katýlým bankalarýna gel, önce faizden yakaný kurtar. Kazancýnda bereket olsun. Sel ile gelen, yel ile gider... Ömrünün sonbaharýnda mevduatýný sepet yap, stresten uzaklaþ. Bir kýsmýný da yastýk altýna at.
Bu iþte altýn kural, ister arsa, ister ev, ne olursa olsun, yerine daha iyisini koyamadýðýn sürece hiçbirþey satma. Hayatýný satmamak ve elden çýkarmamak üzere kur. Cin olmadan adam çarpmaya kalkma. Küçük büyük demeden tasarruf silahýný elden býrakma. Ne namerde, ne de merde muhtaç ol. Sað gözün, sol gözüne el açmasýn.
Yoksa senin gibi sadece borsaya ve dövize bel baðlayan al-sat'çýlarýn akýbeti, ABD'li bir papazýn iki dudaðýndan çýkacak söze kalýr. Hem bu verimsiz iþlerin de kumardan bir farký olmaz. Her ne ise, söz gümüþse, sükut altýndýr. Abdal düðünden, çocuk oyundan usanmazmýþ derler. Vesselam.
Herhangi bir konuda baþlýk açmýþ olan forum yazarýnýn engellediði yazarlar o baþlýkta yazamamalý.
Görüþümdür.
Yönetime sordum, engellediðim kiþi beni göremesin, bende onu göremeyeyim diye.
Öyle bi seçenek yokmuþ.
O seçeneðide ekleyemezler, çünki forum yazýlýmý kendilerinin deðil. Maalesef, engellediðimiz kiþilere katlanmak zorundayýz.
Yazý kapalý geliyor, hayatta açýp okumam, ne yazdýðýnýda bilmiyorum. Umrumdada olmaz. Ama topiðe girenler okuyorlar.
Bu durum problem.
Tabi benim ne insanlardan beklentim kaldý, nede hayattan. O sebeple, hiç kimse umrumda deðil. Bi tek iyi insan sandýðým bi kaç kiþi ile þakalaþýrým, bana yeter.
Bana kalsa tüm siyasetçileri asarým. Ülkenin sýrtýna yükler. Nerde beþ para etmez adam varsa, kolay para peþinde koþar.
Siyaset de kolay para gibi göründüðünden, o bölgede düzgün adam göremezsin. Azý laf yapanlarý, kalýn derili olanlarýda yükselirler.
Her neyse, ben iþime bakayým...
Son düzenleme : alicemal; 19-03-2019 saat: 16:34.
@NeAcaipDunya
Bugün söke starbaks günümdü.
Havada harika olduundan güzel bir gün geçirdim.
Þu an BIST e baktým, oda beni güzel karþýladý. Daaa noolsun.
Þimdide en sevdiðim yemeði yapmaya baþlayayým. Sarýmsaklý ýspanak kavurmasý... süpeeer..
Aðþamada dMax in programlarýný seyrederim, birazda acun ýlýcalý nýn sörvayvýr ýna bakarým..
3-4 yýldýr acun programlarýný seyretmiyordum. Adam çok hýrslý. Tabi siz hýrslý gibi görmüyorsunuz, ancak bað kurabilen beyinler adamýn azgýn hýrsýný görebilir.
Bu hýrsý sebebi ile, kamera arkasýnda finale gidenleri belirliyor. Bunu fark ettiðimde rahatsýz oldum.
Katýlýmcýlarýnda önemli kýsmýnýn acun un çevresinden olduðunu fark ettiðimdede seyretmeyi tamamen býrakmýþtým.
Geçen yýl o ses Türkiye de komedyen beyaz ý görünce yeniden biraz bakmaya baþladým.
Sörvayvýr dada Yunan grubunu görünce seyretmeye baþladým...
Yunan grubunun kültürel özelliklerini merak ediyordum. Bu tür programlarý belgesel seyreder gibi bir gözle seyrederim.
Yunanlýlarý inceliyorum, epey þaþkýným. Anlamlandýrmaya çalýþýyorum. Anlamlandýrabilmem için henüz erken. Karakterleri yarýþmanýn sonlarýnda doðru, iþler iyice zorlaþmaya baþladýðýnda anlaþýlýr.
Bizimkiler ise, bildiðin bizimkiler. Gruplaþýp birbirlerinin altýný oymaya baþladýlar. En çok alt oyan ve hakaret edenleride acun ön plana çýkarmaya baþladý. Onlara daha çok süre verip daha çok soru sorarak onlarý öne alýyor. Büyük ihtimalle yine kendi çevresinden birileri. ya akrabasý, ya spor hocasý, ya uçaðýnýn pilotunun çocuðu, yada karýsýnýn kardeþi filandýr.
Her neyse... bu gün dükkaný kapatayým..
@NeAcaipDunya
Yer Ýmleri