MB iyi tokatladý ama, bu iþten en çok parayý götüren Katarlý fonlardýr muhtemelen. Fetö ekibiyle iþ tutanlar cortladý aldýklarýnýn kat kat fazlasýný geri verdiler.
MB iyi tokatladý ama, bu iþten en çok parayý götüren Katarlý fonlardýr muhtemelen. Fetö ekibiyle iþ tutanlar cortladý aldýklarýnýn kat kat fazlasýný geri verdiler.
erdoðanýn karakteri, zengine biþey yapmaya uygun deðil. Hep zengin ve güçlülerin önünde el pençe divan durmuþ. evrim ve 3 maymuna girmem lazým ama hevesim yok.
USD düþþsede çýksada zenginlerle beraber yürür. Onun için zenginin türüde fark etmez. Ýþine yarayacaksa abd li musevi siyonistle yürür, iþine yarayacaksa hristiyanla yada müslümanla. Hangisi kendi cebine yarayacaksa onla yürür, sonra bahanesini düþünmeye baþlar. ne söylesemde haklý göstersem.
En çok usd yide yine akp lilerin aldýðýndan emin olabilirsin. Bundan adým gibi eminim. Cahil in her yaptýðý cahilcedir.
Epey geçmiþte mhp li prof. bakanýn cebinde TL çýkmaMAsý gibi. Sadece dolar çýkmýþtý.
Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
@NeAcaipDunya
Palamut aðacý da ne allahaþkýna?!
Hele projeler tam bir harika, zihni sinir sizi kýskanacak. Tren hattýný anladýk da yer altýna yapýlmasýnýn bedelini ve süresini hesapladýnýz mý? Ama Ýzmir körfeziyle ilgili projenizi hükümet çok beðenip uygulayabilir, malum denizi doldurma iþi var tam onlara göre.Yine de en mantýklýsý dip akýntýdan enerji üretme iþi, ama o da imam kafasýný çok aþar.
Çok yaþa alicemal neþelendirdiðin için![]()
Yalanýn evrensel olduðu bir zamanda, gerçeði söylemek devrimci bir eylemdir.
(gýrgýrdýr ha)
Bugün söke starbaks günümdü, iyi geçmedi. Kavga edecek bahane arýyorum, maydanozdan iþ çýkmadý.
yaw kusura bakma maydanoz, gýrgýr geçtiðimi sanýyorum ama karþýmdaki ne anlýyor onu bilmiyorum. Þu an yazacaklarým gýrgýr. En iyisi gýrgýr yazýlarýmýn en baþýna (gýrgýrdýr) diye yazayým.
Dün vergi yatýrmaya kuþadasýna gidince ordaki merkez starbaksa gitmiþtim. Geliþmiþ kasaba baþka oluyor. Beldede hep þiþman köylü kýzlarý görmekten býkmýþtým. Kuþadasýnda endamýna bakýlýr bi kaç hatun gördüm içim açýldý.
Bugün söke hayal kýrýklýðýydý. Söke bildiðin ova kenarý tarým kasabasýnýn hormonlusu. Para bulmuþ köylüler ve bebeleri var. bebeleri altlarýnda güzel arabalar, ama köt yerde, göbek marsda. Tabi hepsi iyi çocuklar, hoþ para bulmuþ köylü epey kurnazlaþmýþ oluyor, o saflýk kayboluyor. Tabi suçluda kendileri deðil, þehirli gelince saf köylüyü paraya alýþtýrýyor. Yaþlýlar bozulmuyor ama hayata küsüp köþeye çekiliyorlar, çocuklar arada kaldýðýndan ilk nesil alamancý bebesi gibi oluyor. her neyse, analizi betimlemeyi geçelim.
Betimleme dedim ama umarým doðru kelimedir, anlamýný tam bilmiyorum, hava olsun diye ekledim.
Nerde kalmýþtým. Kavelerimi içdim, gazetemi okudum. Hoþ hatun günü deðilmiþ, kimse yoktu. Bodrumdan gelipte söke AVM de mola verip kave içenlerde yoktu. yaza doðru transitçiler doluþuyorlar, starbaksta yer bulmak zorlaþýyor.
Sora big migrosta alýþveriþ edecem. Ýçinde ilginç bir lokanta-restoran-cafe vardý, artýk her neyse.
Migrosun sanýyordum deðilmiþ. Anlaþmýþlar.
seçTat diye bir firma. Açýk büfe. Ýstediðini alýyorsun, KASADA TABAÐI TARTIYORLAR, ona göre para ödüyorsun.
3 yarým porsiyon yemek aldým 22.5 TL ödedim. Ýçecek ve ekmek yok. Ekmeði ve su-ayran hariç asitli içeceði býrakalý 10 yýllar oldu.
Yemekler güzel görünüyordu ama vasat dý, bir daha yemem. Aþçý çok önemli. Yakýnda BU ÞUBE batar. Baþka illerdede þubeleri varmýþ. Bu þubenin aþçýsý kötü. Bu þubenin müdürü neden battýklarýnýda anlayamaz. Lan bi tat yemekleri Gidip dönercide yeme, kendi yemeðini ye.!!! Yada tat alma duyunu kontrol ettir. Belki ben ettirmeliyim.? Aþçý deðiþtirmeden 2 yýla kapanmazlarsa, problem bendedir.
Neyse hala moralim düzgün.
Migrosta kasaya gidince sinirlerim tepeye çýktý. Yine kasalar bomboþ müþteri yok. 3 kasiyer bir yerde birleþmiþ muhabbetteler. Kýçlarýný müþteriye dönmüþler.
Tabi ben arýza olduðumdan, kasayla muhabbet derdinde deðilim, ödiyeceðim gideceðim. ne kasiyer beni ilgilendirir, nede muhabbet. Yýkama yaðlamayý bilmem beceremem. Bi kez denedim olmadý elime yüzüme bulaþtýrdým. 2 hafta uyuyamadým.
Her neyse, lütfetti yüzünü döndü ama kafa diðer tarafta, kýçý bana dönük, eller kasada. Nasýl oluyor bilemiyorum bu þekli becerebiliyor kasiyerler. 10 yýl daha genç olsam üste para vereceðim bi manzara ama genç deðilim. Dönsede burnunu kýrsam diye içimden geçiriyorum, türlü türlü hayaller kuruyorum. Poþet isteyeceðim, kafa diðer tarafta car car konuþuyor.
Neyseki baðýrmadan çaðýrmadan kafa göz yarmadan kendimi tutmayý baþardým ve ayrýldým.
Son 5 yýl içinde bir hemþire, 2 doktorla kavga etmiþliðim var.
Eðitimsize bulaþmýyorum, sanýrým onlara doðal görüyorumda, ayný þeyi eðitimli yapýnca kafa gidiyor.
Her neyse, yazýnca sinirim geçti...
Ekonomiyemi baksam, iþ mi yapsam.?
Endeks 98 binde görünüyor.
USD geri aþaðý düþtüðü halde BISTi düþüren siyonist bankalar senetleri geri almamýþ.
Sürüde, tekrar atak gelir diye korkuyordur, almazlar. Bizim (baþ çobanlar) siyonistlerin vereceði kararý bekliyorlardýr...
@NeAcaipDunya
(yarý gýrgýr)
dingil kumral, sadece istanbul boðazý yer altýndan. Birde belki sýradaðlarýn bazýlarý.
Sen ingiltere ile fransayý birbirine deniz altýndan baðlayan yer altý tünelleri projesi belgeselini seyrettinmi. Demek karar verici sen olsan o iþ olmayacak. Belgeseli 2 kez seyrettim.
gerekirse Çin e kadar yer altýndan yaparým. Yine kâr ederim. benim Ülke çapýnda uluslararasý ismi bilinen DEV firmalarla yaptýðým 3 adet preoje var. Birinde proje lideriydim, diðer ikisinde ekip elemaný.
Sen yapamazsýn, ben yaparým.
Yaw bu konuþmayý bi kaç ay önce biri ile yapmýþtým...!!!kumral deðildi...
devrim arabasý niye kýzaða cekildi, iþte bu yapamayýz edemeyiz þartlanmasý yüzünden. Memleket nasýlda ithalata baðýmlý köleler hale gelmiþ yuh yaw.
Sinirim geçmiþti yine tepem attý... en iyisi bu günnük forumu kapatayým..
yaw yine bebelerle sidik yarýþýna girdik..
Kendi topikimde, baþkasýnýn yazmasýna nasýl engel koyabilirim acaba.???
Kendim bi forum satýn alayým. Topik açanlar, kendi topiklerinde yazabilecekleri, kendileri belirlesinler... Bak güzel fikir de kim uðraþacak.?
Son düzenleme : alicemal; 26-03-2019 saat: 16:12. Sebep: zopa
@NeAcaipDunya
Senin yazýný bulamadým dayý, bir ara yazmýþtýn sanki. Altýn rezervlerini artýranlarla ilgili haber.https://twitter.com/Dragonomi/status...52881577041920
Central banks as a whole bought 651.5 tonnes of gold last year, the biggest buying spree for almost half a century, led by Russia, Turkey and Kazakhstan. Russia bought 274 tonnes of gold, its largest net purchase on record, according to the World Gold Council.
Altýn demiþken. akp den biri, bizden önce Türkiyede altýn üretilmiyordu demiþ. Bende merak ettim araþtýrdým. Çünki baþganlarýný biliyorsunuz, "dünyada arabayý biz icad ettik bizden önce yoktu" gibi bi sürü cümle kurabilen bi kimse. Hakkatende doðruymuþ altýn akp den önce üretilmiyormuþ. Keþkede hiç üretilmeseymiþ.
Tarihe not düþelim. Ýþte altýn üreten süper firmalarýmýz. Dedim ben, "adam kötü karakterli ise, yemek yapmasý için verilen býçakla herkesi doðrar" diye. Tam böyle dememiþtimde her neyse. iþte kýsa sürede bulduðum altýn bilgileri. Türkiyenin altýn macerasý.
Türkiyede Altýn üreten baþlýca firmalar.
-----------------------------------------
- Koza altýn(akýn ipek) pay %35 2001 - fetö nündü, TMSF el koydu 2016. fetönün olduðuna göre, 2001 den 2015 darbesine kadar devletten aldýðý teþvik ve desteðin haddi olmamasý lazým. Parsel parsel ebemizi bellediler.
- Tüprag Madencilik 2006 - Kanadalý. Kanadalý madencilik firmasý olan Eldorado Gold Corporation‘ýn Türkiye’de 100% katýlýmýyla oluþturulmuþ olan uzantýsýnýn ismi Tüprag Metal Madencilik San. ve Tic. A.Þ.’dir. Köylülerin satmak istemediði belirtilen 35 parsel arazi , akp Bakanlar Kurulu tarafýndan "acilen" kamulaþtýrýldý. Kamulaþtýrma kararýnda arazinin, Kanadalý Eldorado Gold’un Türkiye þirketi Tüprag Metal Madencilik’e verileceði yer aldý.(2008)
- Çukurdere Madencilik 2010 - ABD-Avustralya.(Alacer Gold Corp.) ANAGOLD Madencilik San. ve Tic. A.Þ., Çukurdere Madencilik San. ve Tic. Ltd. Þti adýyla 2000 yýlýnda Ankara'da kurulmuþtur. Þirket ilk olarak merkezi ABD'nin Denver þehrinde bulunan ve Kanada borsasýnda iþlem gören Anatolia Minerals Development Limited'in Türkiye'de faaliyet gösteren bir alt þirketi olarak madencilik alanýnda çalýþmaya baþlamýþtýr. 18 Þubat 2011'de Anatolia Minerals Development ile Avustralya Menkul Kýymetler Borsasýna kayýtlý ve Avustralya'nýn en büyük üçüncü altýn üreticisi konumunda olan Avoca Resources Limited'in birleþmesi sonucu Alacer Gold Corp. kurulmuþtur. Böylece Alacer Gold, Türkiye ve Avustralya baþta olmak üzere dünyanýn farklý yerlerinde sahip olduðu varlýk portföyü ile orta ölçekli lider bir uluslararasý altýn üreticisi ve arama þirketi olmuþtur. Anagold Madencilik þu an Erzincan ili Ýliç ilçesine 8 kilometre mesafedeki Çöpler Altýn Madeni'ni iþletmektedir.
- Pomza export 2001 - Manisa'nýn Salihli Ýlçesi yakýnlarýndaki Sart beldesinde altýn madeni var. Erzincan da 1969 yýlýnda perlit madeni iþletmesiyle baþladýðý endüstriyel hammadde üretimini bugün ; Ýzmir-Menderes, Manisa-Salihli-Sart, Hatay-Merkez, Erzincan Refahiye olmak üzere sürdürmektedir. Perlit üretimine; Kuvars, arsit, Pomza, Mikronize pomza, Hematit, Rutil, Barit, Kurþun, Çinko, Manyezit ve Altýn maden üretimlerini de ilave ederek madencilik sektöründe Türkiye’nin sayýlý yerli üreticileri arasýnda yerini almýþtýr.
Pomza Export Madencilik Sanayi ve Ticaret AÞ Yönetim Kurulu Ýkinci Baþkaný ve Murahhas Üye Hakan Ürün.
pomza nýn sahibini bulamadým. Kendi sitelerinde bile yazmamýþlar gizlenmiþler. Arasam bulurumda, þimdilik gerek görmedim zaten altýn iþinde payý küçük.
Dünyada yýlda yaklaþýk 2 bin 500 ton altýn üretiliyor. En büyük üreticiler her yýl 250 ton dolayýnda altýn üreten Çin, ABD, Güney Afrika ve Avustralya.
@NeAcaipDunya
Bu ayki gelirden artan nakiti ne yapacaðým diyordum.
Hiç biþey almasammý.?
Altýn ONS fiyatý uygun deðil.
Hissede siyonist baský var. Muhalifler yerelde fark atarsa, sonrasýnda siyonistler muhaliflere destek için borsada ve USD de baský kurarlarmý.?
Az önce hisse FON alýþ emri verdim. Yarýn sabah gerçekleþir. Portfoyu etkileyecek bir miktar deðil.
Neden hissede karar kýldým. Faize koyamam o kadar küçük paraya %8 verirler. Altýnda kýsa vadede biþey beklemiyorum.
DOVIZ almam doðru olmadýðýný düþünüyorum.
Dün bir haber okudum, chp eðer farklý kazanýrsa, erken seçim istemeyecekmiþ. Anlaþýlan akp yi seçenler 20 TL lik biber fiyatlarý ile üç beþ yýl daha boðuþsunlarda akp nin ne mal olduðunu görsünler istiyor olmalý. Nasýl olsa kendi çevresinin tuzu kuru, sýrtýmýzdan kan emen siyasetçiler olarak.
Þimdi bunlar erken seçim istemeyeceklerse, 100 bin altýndan hisseye girmek mantýklý görünüyor. Þu an 96 binde.
Bizim hükümetler yolsuzluða batmýþ olmasalar, gerçek bir yargý ve hukuk sistemimiz olsa, BIST teki hisselerin fiyatý ucuz. Ama bu yargý sistemi ve bu siyasetçilerle ucuz deðil... O sebeple millet almakta çekiniyor haklý olarak...
@NeAcaipDunya
Yer Ýmleri