Erken seçim istememelerinin arkasýnda Erdoðan'ýn bir sonraki seçimlerde aday olmayacaðý öngörüsü vardýr bana kalýrsa. Bence de olmayacak.
Erken seçim istememelerinin arkasýnda Erdoðan'ýn bir sonraki seçimlerde aday olmayacaðý öngörüsü vardýr bana kalýrsa. Bence de olmayacak.
Endeksi etkileyen son 3-4 günlük hareketler ölçü olmamalý. Sonuçta para basmaya meyletmiþ bir FED ve diðer merkez bankalarý var. Para giriþi olmasa bile en azýndan çýkýþ olmaz. GARAN dolar bazýnda 22 yýl önceki fiyatlarýnda dayý.
USD son tepesine göre çok düþtüðü halde, BIST de epey düþtüðü halde, kimse hisselere girmiyor, giremiyor.
Öðrenilmiþ çaresizliði kaç kiþi biliyor.? Bu konu ile ilgili maymun deneyini yazmýþ olmalýyým.
kafeste maymunlar ve muz. Muzu almak isteyen maymuna elektrik veriliyor filan.
Bende týrsýyorumda... kafa çok rahatda deðil aslýnda... Fakat ana iþim borsa olmadýðýndan, aldýrmýyorum. Zaten uzun vade oynamanýn rahatlýðý var. Sizin stresinizide anlarým. Geçmiþte bi kaç sene VIOP oynamýþlýðým var... aman allahým...
Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
@NeAcaipDunya
Geçen hafta çarþamba gününden baþlayan düþüþte þort olanlar Merkezin haftalýk repo iptal kararýný iyi okuyanlar. Bir önceki hafta merkez 2 küsur milyar dolarlýk net alým yaptý ve piyasaya tl yükledi. Belki de "birilerine" yem attý. Arka planda bankalarýn da içerisinde olduðu çok kapsamlý bir plan yapýlmýþ artýk daha net anlaþýlýyor.
Long tarafýnda olanlar ise tekniðe göre flama formasyonun gereði pozisyonlandýlar ve seçim sonrasý zaten dolar bazlý diplerde olan bankalar eþliðinde yukarý hareket beklentisindeydiler. Týpký ben.Buradaki temel nedense enflasyonun yýl sonuna doðru tek haneye düþeceði yönünde yapýlmýþ açýklamalardý. Düþen faiz ortamý demek yükselen banka hissesi demek sonuçta.
Bu son volatilitenin tamamen finansal enstrüman kaynaklý olduðunu düþünecek olursak enflasyon beklentilerinde radikal bir deðiþiklik yapmayacaðý sonucunu çýkarabiliriz. Tanzim satýþlarýnýn daha da geniþ bir satýþ aðýna yayýlacak olmasýyla çok kýsa sürede bu türden bir algý yaratmak gayet mümkün. Ekonomi demek algý yönetimi demek. Kýsa bir süre sonra hiç kimse hatýrlamayacak bu olanlarý.
Dün de yazmýþtým, Londra piyasasýnda Dolar long TL þort pozisyonu açanlarýn kaldýraç miktarý sanýlandan fazlaysa piyasayý teknik anlamda takip etmenin fazla bir faydasý olmayacaktýr. Ayrýca son bir haftada borsadan çýkan para çok ciddi takip altýnda olacaktýr. Uçaklara, gemilere hatta göçmen taþýyan botlara dikkat etmek lazým. TL karaborsasý oluþtu bir anda. % 650 ile dünyanýn tartýþmasýz en bulunamayan parasý þuan.
Ha böyle maydonoz yaw.
Yazdýklarýn detay bilgiler, benim ilgi alanýmda olmayan ama bilinmesi gereken bilgiler. Banada faydasý olur.
Düzgün bilgi paylaþan altýn bulsun.
Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
@NeAcaipDunya
Bu fiyatlardan GARAN satanlarýn iki amacý vardýr dayý. Ýlki varolan pozisyonunu kapatmak ya da satýþtan elde ettiði nakitle bu pozisyonu daha düþük maliyetle taþýmaya devam etmek. Diðeri ise açýða satýp seçim sonrasý belirsizliklerde aþaðýlardan yerine koymak. Þayet -yukarýda yazdýðým Merkez destekli- þort pozisyonu taþýyanlar buna devam ediyorlarsa birileri çok feci para kaybetti öyle böyle deðil. Böyle bir þey görmedim. Bankalardan sonra sanayi þirketlerine de vereceklerdir. Výþþ !
Yer Ýmleri