Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
119,90 10% 1,04 Mr 110,30 / 119,90
34,80 9.99% 88,45 Mn 34,80 / 34,80
17,30 9.98% 29,57 Mn 16,41 / 17,30
6,39 9.98% 504,12 Mn 6,02 / 6,39
85,95 9.98% 239,89 Mn 76,30 / 85,95
1.349,00 -9.95% 184,92 Mn 1.349,00 / 1.508,00
2,90 -9.94% 883,58 Mn 2,90 / 3,13
21,66 -8.84% 265,05 Mn 21,42 / 24,44
6,49 -8.72% 98,62 Mn 6,42 / 6,88
7,80 -8.24% 5,48 Mn 7,80 / 8,01
3,20 4.58% 21,84 Mr 3,06 / 3,32
320,00 0.87% 8,87 Mr 317,75 / 322,25
12,98 8.8% 5,46 Mr 11,64 / 13,12
193,40 0.73% 5,03 Mr 189,40 / 197,00
413,00 0.49% 4,18 Mr 407,00 / 416,25
18,50 -0.43% 492,30 Mn 18,28 / 18,66
78,00 -0.13% 3,07 Mr 77,40 / 78,50
193,40 0.73% 5,03 Mr 189,40 / 197,00
749,00 0.4% 1,51 Mr 742,50 / 752,00
93,70 0.54% 223,21 Mn 92,75 / 94,05
116,00 0% 98,61 Mn 114,90 / 116,30
31,00 0.58% 115,93 Mn 30,62 / 31,62
10,75 0.47% 110,97 Mn 10,71 / 10,82
81,90 0.61% 215,20 Mn 81,35 / 82,95

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 135/853 ÝlkÝlk ... 3585125133134135136137145185235635 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 1,073 - 1,080 arasý.

Konu: Bana kalýrsa.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Bi dönemde TV ekonomistleri arasýnda þöyle bir EZBER dönüyordu.? Bunlara öðretilmiþti.

"Yabancý gelmesi için reel faiz vermen lazým."

"Tamam verelim peki reel faizden kastýn ne.? Kaç vereyim.?"

"TR enflasyonu %20, demekki %25 verirsen gelir."

Bu ezber her hafta TV lerde dönüp duruyordu. Benim mantýkta almýyordu.!!!

"Lan" diyordum, "Ben yabancýysam, TR deki enflasyondan bana ne.? Kendi ülkemdeki enflasyona bakarým. Üzeri kârdýr. Ýster mozambikte kazanayým, ister TR de. Benim enflasyonum %2 ise, üzeri kazançtýr."

Örneðin, ben Alman para sahibiyim 1 milyon avro'm var. TR ye getirip faize koyacaðým. TR de yýllýk enflasyon %20, bankalarýn mevduata verdiði faizde %20, Almanyada ENFLASYON %2. Belki daha düþüktür.

Kur farký olmadýðýný varsayarak hesabý yapýyorum.

1 milyon AVRO yu getirdim TL ye 7 TL den çevirdim, oldu 7 milyon TL.
    Koydum 1 yýllýk %20 faize, yýlsonu oldu 8 milyon 400 bin.
    Döndüm 7 TL den AVRO aldým oldu 1 milyon 200 bin AVRO.
    Param bir yýlda %20 arttý. Alman enflasyonu %2, kazancým %18. Sadece kurfarký riskini göze aldým. Kur farký ilave kazançta getirebilirdi, ilave kayýpta. Onu bilemeyiz hesaba katmadýk. Geçen 10 yýl kur farký hep yabancýnýn kazancýna çalýþtý. Son 3-4 yýl tersine döndü.

Yani Alman olarak TR ye paramý getirip geri almýþým %20 kazanmýþým. Bana ne TR deki enflasyondan. %2 nin üzerindeki her kazanç benim için reel kazançtýr.

Ama TR ekonomistleri öyle þartlandýrýlmýþlardýki, yabancýya reel faiz olarak, TR enflasyonu üzeri hesabý söylüyorlardý.

Her keste bunu tekrarlýyordu.

Çok eskiden hesabý yazdým, internette paylaþtým. Sonraki yýllarda ekonomistlerde duymadým, bu reel faiz TR enflasyonu saçmalýðýný. Hala kullanýyorlarmý bilmiyorum.

Parayý TR de tutarsan, yerleþeceksen yada þirket kuracaksan TR enflasyonu seni baðlar. Eni sonu para piyasalarýnda para kazanýp tekrar çýkaracaksan TR enflasyonu seni baðlamaz. Çoðunluk vur kaç için geliyor.

Bu þartlandýrmayý, dýþarýdan maaþ alan besleme ekonomistler baþlatýyor. Sonra ezberci bizim ekonomistlerde ne döndüðünü bilmeden takip ediyorlar. Adamlarda zeka var akýl yok. Sadece ezberliyor. abdurrahman yýldýrým söylemiþse doðrudur bende kullanýrým.. Bu ezberle yahudi TV lerde millete akýl veriyorlar. lan ezberi aldýðýn adam yahudi beslemesi.

Her neyse...

yazý süper oldu, üstüne bugün biþey yazabilirmiyim bilmiyorum..

Bu þekilde bi kaç ezber bozmuþtum. hatta birde dünya ezberi bozmuþtum. TR sýnýrlarýný aþmýþ durumdayým, aman dikkat.!!!
    Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    ...
    neyse dün verdiðim emir gerçekleþmiþ.
    Baktým þu an K/Z %2 artýda.
    BIST 90 bin altýna inerse bende zarar yazmaya baþlayacaðým gibi görünüyor.

Geçen yýl hesabýný yýlbaþýnda kapamýþ ve maliyet olarak yýlbaþýný almýþtým. Bilmeyene hatýrlatayým.
    Son düzenleme : alicemal; 28-03-2019 saat: 11:49. Sebep: düzeltme
    @NeAcaipDunya

3.  Alýntý Originally Posted by Maydonozcu Kamil Yazýyý Oku
    Dün de yazmýþtým, Londra piyasasýnda Dolar long TL þort pozisyonu açanlarýn kaldýraç miktarý sanýlandan fazlaysa piyasayý teknik anlamda takip etmenin fazla bir faydasý olmayacaktýr. Ayrýca son bir haftada borsadan çýkan para çok ciddi takip altýnda olacaktýr. Uçaklara, gemilere hatta göçmen taþýyan botlara dikkat etmek lazým. TL karaborsasý oluþtu bir anda. % 650 ile dünyanýn tartýþmasýz en bulunamayan parasý þuan.
    Mesela dayý, sence Malta Ordusunun kurtardýðý kaçýrýlan Türk gemisinin kargosundaki nakit paralar kime ait ? Malta vatandaþlýðý için sýraya girmiþ saygýn iþ insanlarýmýzdan birine olabilir mi ? Baþlýðý kirletmeyeyim diyorum ama gelmek istediðim noktayý anladýn sen. Zaten burada ne yazýyorsam sana yazýyorum. Sen uzun farlarý açmýþ giderken ben de yanlara el feneriyle bakýyorum gibi bir þey yani. Biraz fazla yaladým ama neyse olur o kadar.

*

Yalnýz, bir önceki yazýdaki TV yorumcularýnýn EZBER ekonomisi tabirine bayýldým. Literatüre not edip senin adýna tescillettirdim. Belgeyi bir ara gönderirim.
    Son düzenleme : Maydonozcu Kamil; 29-03-2019 saat: 08:59. Sebep: ilave bilgi

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    maydonoz, haber takip ediyorsun anlaþýlan, ekonomi bilginede þaþýrdým doðrusu.
    Gaz verme, yýkama yaðlama iþlerini yýl sonu topluca yapalým, biriktir.

Bu para çýkarma iþlerini ve para kazanma iþlerini o kadar çok yazdýmki, kendimi bile býktýrdým.
    Bizde 4 tür zengin var.

biri ülkeyi sömüren yahudiler. Tüm medya, dýþ destek, devlet kurumlarý arkalarýnda, yýkamazsýn. En büyükler bunlar.

Her partinin halký soyarak zengin ettiði geçici zenginler var. þu ara ethem sanca, milletin anasýnda gözü olan cengiz, limak gibi,
    fetö gibi, ama onun arkasýnda yok yok. CIA, dinCÝ siyasal partiler, tarikatlar. vb.

Üçüncü grup zenginde sýnýr kaçakçýlýðýndan zengin olanlar.Gürcistan sýnýrý, ýrak iran sýnýrlarý. Her yýl korkunç para dönüyor. Her türlü þey kaçýrýlýyor. Orada yükünü tutan mafya babalarý, istanbula taþýnýp þirketler kuruyorlar ve SAYGIN iþ adamlarý oluyorlar. baský, haraç, gasp, kavga kültürlerinide büyük þehirlere taþýyorlar.

Dördüncü grupsa, çalýþarak, iyi bi þeyler yaparak zengin olabilenler. Bunlar fazla büyüyemiyor çünki devlet karþýlarýnda, medya karþýlarýnda. Orta büyüklükte kalýyorlar, bi kaç nesilde yok oluyorlar.

Ýlk üç soyguncu grup, her yýl kazançlarýnýn önemli kýsmýný dýþarý çýkarýyorlar. Hem yasal hem yasal olmayan yolla. Birgün bir Atatürk çýkar, bizden hesabýný sorar diye. paralarý hepte ingiltere ve abd ye taþýrlar nedense. Yahudiyi anlarýmda yobazda oraya götürüyor. Tabi varlýk sebepleri onlar.

Temiz grupta, soyulmamak için parasýný dýþarý çýkarmaya çalýþýyor.
    Çok iðrenç bir ülkeyiz.

Gemi Türk gemisi, bandýra yabancý. Türkiyeye vergi vermemek veya arkasýna güçlü devlet almak için avrupa bandýrasý takýyorlar. Lanet rahmi koç bile vergiden kaçmak için süper lüks yatýna avrupa bayraðý çekti. Küçük bir ülkenin, sanýrým malta idi.

Her ay Türkiye tasarruf etmiyor diyolar ya. tasarruflarýn tamamý yurt dýþýna kaçýrýlýyor. Onu diyenlerin patronlarý tarafýndan.

Her neyse artýk, biraz haber okuyayým...
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Yuh, hem ons altýn düþmüþ hemde USD yükselmiþ...

Yerleþiklerin parasýda 179 milyara çýkmýþ, lan TL yi nerden bulupta doviz alýyorsunuz.

Mesela borsada bir milyon küsür oyuncu var, 1milyonu küçük oyuncu. Ellerindeki tüm para 5 milyar. Kalaný büyük oyuncu ve kurumlara ait.

Bu 179 milyarda aynýdýr, 10 milyarý vatandaþýn, kalaný bi kaç bin kiþinindir... arkalarýnda abd ve uþak ülkeleri ve uþak örgütleri ve bizdeki uþak þirketler ve uþak medya vardýr. araplar, batý ülkeleri, fetö... vay vay vay ne ararsan var dýr.

Bizim banka sahipleride USD yükselten ler arasýnda baþ roldedirler. Bu herif ve damadý ile devam ederlerse batacaklarýný biliyorlar.

Ülke hem ayakta kalmalý, hemde rahatça sömürebilmeliler. Yetiþtirdikleri bu tarikat bebeleri bu iþi ARTIK baþaramýyor.

Ülkenin tüm zenginliklerini verdiler yabancýlara, maden haklarýda onlarda. Nasýl 2001 den sonra altýn çýkarmaya baþlamýþ bu adiler. Çünki hak verilmiþ, önceki siyasi partiler ne kadar adi olurlarsa olsunlar yinede maden haklarýnýn tamamýný vermemiþler. Ama bunlalrýn indiði karanlýðýn haddi hesabý yok. En baba solcular bile oy verdiler, hepsi suç ortaðý sayýlýr.

Her þeyi verirken yabancýlar alkýþladýrla. Ama baktýlarki hayvan ölüyor, kan ememeyecekler, orada dur dediler. Yeni çoban lazým. Hem hayvan ölmeyecek hemde kan emicileri besleyecek kadar üretim emek olacak.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Veriler, benim gibi piyasanýn çok içinde olmayan biri için sapýtmýþ görünüyor.
    Netçede mesleðim para piyasalarý deðil. Ek gelir olarak arada bakýyorum.

USD yükseliyor, MB londra sülükleri ile anlaþmýþ olabilir. Çünki USD 5,50 altýndan 5.64 e böyle yükselmiþse, ülke ayaða kalkardý.
    MB, sülüklere nefes almalarý için, ben þöyle yapacaðým, þuradan gevþeteceðim, sizde piyasa kurallarý içinde böyle yapacaksýnýz, siz aldýktan sonra ben cam kapý kapatacaðým filan gibi biþeyler döndürmüþ olabilir. Karþýlýðýnda onlarda ortalýðý ayaða kaldýrmayacaðýz sözü vermiþ olabilirler.
    Anlaþma olduysa kaybedeni yine bizizdir.

ons altýn ayaðýna kum torbasý baðlanmýþ denize atýlmýþ gibi. Ondaki hareketlere þaþýrmam, dediðim gibi sanayide karþýlýðý olmadýðýndan, fiyatýný londradaki 3-5 banka, karþýlýklý al satlarla belirliyorlar. Tabi þartlanmýþ gözle bakarsan, USD ye endeksli gibi görürsün. ABD egemenliði yaratmak için petrol altýn gibi deðerli her emtia yý USD ye endeskli yapýyorlar. Ama bazen bakýyorsun, bað kopmuþ, önemli hareket olmuþ. Sonra tekrar USD ye baðla.

AVRO/dolar 1.12 lerde. Almanyanýn son verisimi etkili olduki.? ABD verileride iyi deðil son haftalarda.

Cuma olayýný haberTürk ekonomisti yahudi anlatmaya çalýþmýþ. Günaydýn. Üstelik yazý içinde spekülasyon demiþ sonra manipulasyon. Kendini yalanlamýþ.
    Tabi hýzlý geçtiðimden ben hatalýda anlamýþ olabilirim, çok baþýma geliyor. Kýsa sürede çok yorum okumaya çalýþýnca böyle oluyor.

Baþka yerdeki 2 ekonomistten biri londrayý dize getirdik mealinde yazmýþ, öteki londra bize CDS ile dersimizi verdi diye. Kimin uþaðý iseler ona göre yorum yapmýþlar.

Her neyse... seçim sonrasý 1 haftaya kadar olacaklarý anlamlandýrmak bir þeye yaramaz. Olan oluyor.

Dün gece biraz daha altýn satýp, senet alsammý diye düþündüm.

Biraz daha düþüneyim, aslýnda pozisyonum iyi. Altýn satarsam zararýna satmýþ olacaðým. USD nin yükseliþi kurtarmaz gibime geliyor, banka hesabýna girip bakmam lazým. Düþerken bakmayý sevmiyorum.
    Yýlbaþýný baz aldýðým maliyetim ons 1285.

Geçen þubatta benim bankanýn kazýðý sebebi ile mecburiyetten borsaya girdim.(ilk giriþ 1989 civarý)
    10 satýþ yapmýþým sadece birinde zararýna satmýþým. Oda %2 zararýna.

En iyisi portfoye elleþmeyeyim. Hem portfoy FON olduðundan, satsam alsam 3 iþ günü sürüyor. Seçim geçmiþ olacak.

Elleþmeyeyim...
    Son düzenleme : alicemal; 29-03-2019 saat: 11:14.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    yaw maydonoz etkisi ile fazla ciddi yazmaya baþladým gibi... acil kurtulmam lazým, çekilmez bu kadar ciddilik.

Geçen salý, söke starbaks günümde, seçTat isimli lokantadan bahsetmiþtim. Gramla yemek satýyorlar.
    Denemek için girmiþtim normalde dýþarýda nadiren yemek yerim, sýrf konsepti merak ettiðimden. Birazda oturma yerlei tam bana hitab ediyordu, bir köþede gazetenle baþ baþa kalabiliyorsun, mucize kýsmý ise manzaranda var.

Her neyse. Self servis, ama yemeðim bitince, tepsiyi götürüp koyacak yer bakýnýyordum. 15 yaþlarýnda bir erkek çocuk koþtu geldi, tepsiyi aldý. Oranýn çalýþaný olmalý, ilk kez gördüm, oraya ilk kez oturmuþum.

Çocuk mahalle arkadaþýna sorar gibi "abi sen polismisin" diye soru sordu.!!!

Tabi þaþýrdým. Bu soruyu uzun süre beni gözleyen biri sormaya cesaret edebilir yada aklýna gelir. Beni nerden gördünde bu yaþta..!!! Belki biri sordurmuþtur. Yýllardýr ayný günlerde ayný yerlere gittiðimden, çizdiðim resimde oralara uygun olmadýðýndan, oralarýn çalýþanlarýnda merak uyandýrýyorum.

her neyse. Bu baþýma ilk gelmiyor.
    3-4 yýl boyunca ayný çay bahçesine gittim, bahçede oturdum çay kahve ve gazete olayýna girdim. hayatým büyük þehirlerde aðýr çalýþarak geçmiþ, yerli yabancý kalbur üstü, okullarda ders veren mühendislerle projeler üretmiþim, mizacým oralara uygun.

Oralarda sýrýtmam, ama ayný mizacla burada yaþayýnca sýrýtýyor olmalýyým.

Çay bahçesinin karþýsýnda belediye sarayý var. Evet küçük bir kasabaya saray yapmýþ DP li belediye baþganý. Ama kasabanýn kanalizasyonu yok. belediye sarayýný kendi gübreleri üzerine kurmuþlar. Kanalizasyon parasý ile saray yapmýþ.

Belediye baþganý sürekli beni tek baþýma çay bahçesinde gazete okurken görünce iþkillenmiþ. Karanlýk adamsan korku içinde yaþarsýn.

Büyük þehirde, özellikle 3 büyük þehirde tek baþýna kafede gazete okuyup çay kahve içen adam veya kadýn bolca görürsün, doðaldýr.
    Ama burada dikkat çekiyorsun.

Belediye baþganý karanlýk tip, bizden ev yaparkende imar müdürü 5bin rüþvet istemiþ. Böyle tipler.
    Normal üretken bir adam olsa, gelir benle çay içer muhabbet eder, tanýmaya çalýþýr. Ama bok çukuru üzerine milletin kanalizasyon parasý ile saray yapan, yasal evlerin iþini zorlaþtýrma tehdidi ile rüþvet isteyen bir grubun baþý isen, o zaman korkarsýn.

hayatýn korku ile geçer.

Bu baþgan, garsonun anlattýðýna göre, jandarmaya görev vermiþ, 1 hafta beni takip ettirmiþ. Tüm esnafa sormuþlar bilgi almaya çalýþmýþlar. Sora tehlike görmeyince takibi býrakmýþlar.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    swap konusunda en anlaþýlýr açýklamayý yahudi mahfi eðilmezde gördüm. özeti þu ama swapta alýnan TLnin gecelik TL faizi kýsmý eksik.

Diyelim ki TL'nin deðer kaybedeceðini düþünen bir yabancý 1.000 Dolarýný bir Türk Bankasýna mevduat olarak yatýrýyor ve ayný bankadan bu parayý teminat gösterip o günkü kurdan (5,00 diyelim) 5.000 TL borç alýyor. Diyelim ki bu yabancý ayný gün aldýðý bu borçla hemen 1.000 Dolar alýp yine ayný bankaya 1.000 Dolarlýk mevduat daha yapýyor. Bu durumda bu yabancý 1.000 Dolar getirerek bankada 2.000 Dolarlýk hesap açmýþ ve 5.000 TL borçlanmýþ oluyor. Bir hafta sonra kur 5,50 TL'ye çýkmýþ olsun. Bu durumda bu yabancý 2.000 Dolarlýk mevduatýný bu yeni kurdan (5,50 TL) bozarak karþýlýðýnda 11.000 TL elde edecek demektir. Bu paradan 5.000 TL'lik borcunu ödeyince elinde (11.000 - 5.000 =) 6.000 TL kalýr. Bunu o günkü kurdan Dolara çevirince (6.000 / 5,50 =) 1.090 Dolarý olacak. Özetle bu yabancý 1.000 Dolar getirerek bir haftada 90 Dolar kazanmýþ olacaktýr. Bir haftada yüzde 9 kazanç çok yüksek bir kazançtýr.

Hocalýkta yapýyor diye biliyorum o sebeple basit anlatabilmiþ.

Yazýsýnýn devamýný okuyuncada tepem attý, yarýda býraktým.
    Suç kimde diyor.? Kendince tarafsýz analiz yapmaya çalýþýyor. Derin bilgin yoksa gözyaþlarý içinde adamý kucaklarsýn.

Okuduðum kýsýmda diyorki, bu þekilde MBnin kýsýtlamalarý ile iþ çözülmez. Zarar verirsin. Meali, bizim uþaklar sizi soysun izin vermeli. Ýþte Türk ekonomistleri þartlandýranlar bunlar. 80 yýl söyleye söyleye maymun ettiler milleti.

Sonra diyorki, doðrusu ülkeyi ve ekonomiyi düzgün yönet...

Her yazdýðý doðru ve haklý.

Ancak eðer bu tür yetersiz hükümetleri yetiþtirip ülkeyi sömürmek için kullandýklarýný biliyorsan, ve bu hükümetleri baþýmýza saran grupun hizmetkarlarýndan birininde mahfi bey gibiler olduðunu biliyorsan. O zaman tepen atýyor.

Lang ülkeyi uþaklaþtýrmak için senin aðalarýn dinCÝ leri kullanýp ülkeyi bu hale getirdi. Sizsiniz akp nin üreticisi. Kendi ürününe bakýyorsun.

Ýþte böyle tepen etýyor sayýn seyirciler yaw... bu adam gibiler saygýn ekonomistler olarak sabah akþam yahudi kanallarýnda cirit atýyor, çay ve kurabiye olayýna giriyorlar.

Her söylediðide doðru.

Adamýn biri býçaðý boðazýmýza saplamýþ kan akýyor.
    Gazetede yazýyor, "býçak boðaza saplanmýþsa kan akar. "

Lan sen üretmiþsin o býçaðý, saplayan adamýda sen yetiþtirmiþsin býçaðýda eline sen vermiþsin.
    Hafif çizip kaný bardaða doldursun diye vermiþsin býçaðý, ama adam saplamýþ. Akýllý olsa adamý kullanamayacaksýn, akýllý olmayaný seçersende ya çizer ya saplar. Doðasýnda var. Ýlk 5 yýl çizdi, çok memnundunuz, bardak bardak kan içtiniz, sonra saplamaya baþladý. Doðasýnda var.

Her dediðinde doðru saplarsan kan akar. Çok doðrucu adamlar bunlar çoook...

Bu kadar haber yeter iþime döneyim... portfoye yapçak biþey yok, koyun pozisyonund seçim sonrasýný bekleyeceðim.

Benim tüm plan akp seçim sonrasý IMF benzeri bir kurumla anlaþma yapmasý üzerine. Yapana kadarda çok acý çektirecektir benim portfoye, allahtan maliyetler çok iyi.
    Son düzenleme : alicemal; 29-03-2019 saat: 12:00. Sebep: ayar
    @NeAcaipDunya

Sayfa 135/853 ÝlkÝlk ... 3585125133134135136137145185235635 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •