Son bi iþ yapýp uzun vadeli tahminlerimi tekrar hatýrlatayým.
- Bu yýl USD 6 yý geçmeyecek demiþtim. Bu tahmin IMF(benzeri kuruluþ) anlaþmasý üzerine kurulu. Tabi anlaþmaya zorlamak için USD ye 6 yý geçirebilirler. Anlaþma olunca 5in bile altýna inebilir... Bu kadarýný bilsem, barselonada oynardým.
- Dow 26 veya 26 500 civarýnda yataya sarýp son omuzu yapar yýllarca aþaðý demiþtim Sonra onu deðiþtirip yýllarca aþaðý yerine FED kurtaracaka çevirdim. Biraz aþaðý iner sonra çýkar. Çok zuzun vadeli tahmin olduðundan ve beni direk ilgilendirmediðinden seviye veremem. Tahmini ilk yaptýðýmda FED kartaldý. Sora döndü. Ama benimde madem abd ekonomisi kötüye gidecek, FED devreye girer diye düþünmem lazýmdý. benim eksiðim oldu bu. Tabi piyasa asýl mesleðim deðil, piyasaylada yatýp kalkmýyorum oradan yýrtarým diye düþünüyorum.
- Altýn ons da uzun vadede yükselmeye devam edecek demiþtim. Sebep Çin ve Rusyanýn paralarýný altýna dayamasý.Mecbur altýn topalyacaklar fiyatda artacak. Ama topluyorlar hemde öyle böyle deðil, yiede altýn yerinde sayýyor. Sebebini yazmýþtým 52 kere...
- BIST de biraz yükselecek demiþtim. Ekonomi berbat olduðundan ve düzelme þansý olmadýðýndan uçup kaçma olayý olmaz. Sadece IMF rüzgarý ile üç-beþ yýl daha uyuþturuluruz hepsi o. Yýlsonu 110-120 aralýðýnda bi yerde olabiliriz.
110 bana bu yýl için yetiyor, geçen yýlý kurtarabilmem için 120 lazým.
Bayaðý cesur tahminler...
USD ve BIST mecburen ihtimalli oluyor ama malum, ülke ülke deðilki... Yarýn ne olacaðý belli deðil.
Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
@NeAcaipDunya
Yer Ýmleri