Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
119,90 10% 1,16 Mr 110,30 / 119,90
3,63 10% 501,00 Mn 3,31 / 3,63
8,14 10% 2,47 Mr 7,54 / 8,14
53,90 10% 982,81 Mn 47,32 / 53,90
34,80 9.99% 91,16 Mn 34,80 / 34,80
2,90 -9.94% 955,51 Mn 2,90 / 3,13
1.353,00 -9.68% 284,03 Mn 1.349,00 / 1.508,00
7,81 -8.12% 11,40 Mn 7,80 / 8,01
21,92 -7.74% 421,11 Mn 21,42 / 24,44
269,25 -7.16% 258,51 Mn 268,25 / 290,00
329,00 3.7% 35,57 Mr 317,75 / 335,00
3,14 2.61% 34,03 Mr 3,03 / 3,32
39,30 4.86% 15,25 Mr 37,14 / 39,36
15,11 4.64% 14,63 Mr 14,36 / 15,11
83,55 6.98% 13,83 Mr 77,40 / 83,85
19,42 4.52% 1,50 Mr 18,28 / 19,42
414,00 0.73% 8,67 Mr 407,00 / 417,50
196,70 2.45% 9,71 Mr 189,40 / 197,60
765,00 2.55% 4,53 Mr 742,50 / 770,50
95,55 2.52% 697,12 Mn 92,75 / 95,95
118,70 2.33% 332,28 Mn 114,90 / 119,30
414,00 0.73% 8,67 Mr 407,00 / 417,50
32,04 3.96% 257,43 Mn 30,62 / 32,14
10,95 2.34% 240,15 Mn 10,71 / 10,95
80,10 -1.6% 845,03 Mn 78,55 / 82,95

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 136/853 ÝlkÝlk ... 3686126134135136137138146186236636 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 1,081 - 1,088 arasý.

Konu: Bana kalýrsa.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Son bi iþ yapýp uzun vadeli tahminlerimi tekrar hatýrlatayým.

- Bu yýl USD 6 yý geçmeyecek demiþtim. Bu tahmin IMF(benzeri kuruluþ) anlaþmasý üzerine kurulu. Tabi anlaþmaya zorlamak için USD ye 6 yý geçirebilirler. Anlaþma olunca 5in bile altýna inebilir... Bu kadarýný bilsem, barselonada oynardým.

- Dow 26 veya 26 500 civarýnda yataya sarýp son omuzu yapar yýllarca aþaðý demiþtim Sonra onu deðiþtirip yýllarca aþaðý yerine FED kurtaracaka çevirdim. Biraz aþaðý iner sonra çýkar. Çok zuzun vadeli tahmin olduðundan ve beni direk ilgilendirmediðinden seviye veremem. Tahmini ilk yaptýðýmda FED kartaldý. Sora döndü. Ama benimde madem abd ekonomisi kötüye gidecek, FED devreye girer diye düþünmem lazýmdý. benim eksiðim oldu bu. Tabi piyasa asýl mesleðim deðil, piyasaylada yatýp kalkmýyorum oradan yýrtarým diye düþünüyorum.

- Altýn ons da uzun vadede yükselmeye devam edecek demiþtim. Sebep Çin ve Rusyanýn paralarýný altýna dayamasý.Mecbur altýn topalyacaklar fiyatda artacak. Ama topluyorlar hemde öyle böyle deðil, yiede altýn yerinde sayýyor. Sebebini yazmýþtým 52 kere...

- BIST de biraz yükselecek demiþtim. Ekonomi berbat olduðundan ve düzelme þansý olmadýðýndan uçup kaçma olayý olmaz. Sadece IMF rüzgarý ile üç-beþ yýl daha uyuþturuluruz hepsi o. Yýlsonu 110-120 aralýðýnda bi yerde olabiliriz.
    110 bana bu yýl için yetiyor, geçen yýlý kurtarabilmem için 120 lazým.

Bayaðý cesur tahminler...
    USD ve BIST mecburen ihtimalli oluyor ama malum, ülke ülke deðilki... Yarýn ne olacaðý belli deðil.
    Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Tamaaamen hayvani bi sebeple USD toplamaya karar verdim.

Daha önce USD alan bu ülkenin altýný oyar, kendi çocuklarýnýn, torunlarýnýn geleceklerini karartýr diye yazýp duruyordum. USD yerine yine USD ye endeksli altýn alýn diyordum. Ayný kazanç yada kayýp, hiç olmazsa yurtiçindede üretiliyor.

Þimdi vazgeçtim, artýk sizin gibi USD ciyim.

Kuþadasý AVM starbaks günüm bugüm.
    Tükkanda 2 tane orta yaþlý turiz hatun vardý, oturmuþ biþeyler içiyorlardý. Tam diþime göre. Hem atletik vücutlu, hemde orta yaþlý.

Üstelik banada pas verdiler. Ýlk þoku atlattýktan sonra, miyop olmalýlar diye düþündüm. Önümde engel yok.

Mart ayýnda yannýz turiz hatun bulmak imkansýzdý. Hiç görmedim. Eskiden bi kaç yaþlý görürdünüz, yerleþik emekli ailelerdi. USD 2 TL nin altýna düþünce hepsi evlerini satýp gitmiþti. Þimdi USD 5 TL olunca hepsi geri geldi, üstüne kýþýn tatil için gelen tonla turiz var. Hepsi bitli turisz ama önemli deðil.

Bu hatunlardan esmer olanýn bitlerini kýrmaya talibim. Kaþ göz yaptým ama miyop olduklarýndan göremediler. Artýk avlama olayýmýz bi dahaki gidiþime kaldý.

Neden kýþýn bu 2 miyop hatun burada.? Çünki USD 5 TL. Onlara tatil bedava sayýlýr. Yazýn çok indirimli yer bulamazlar, o sebeple kýþýn gelmiþler. Hoþ gelmiþler sefa gelmiþler.
    Bu olanaðý biz maadur keçilere yaratan tayyip ve saz heyetine teþekkür eder, sülalesindeki hatunlarý hararetle kucaklar, yanaklarýndan öperim.
    Yada kucaklamaz ve öpmem, yazýnca mideme aðrý düþtü.

Her neyse... Bolca USD alýn abicim. Bende alacam. Almazsanýz darýlýrým. Alýn, aldýrýn.
    Bende çoluk çocukta yok, sizin geleceðinizin ebesi ile dans etmiþ olacam, keçilik bi yere kadar artýk hepimiz hayvanýz...
    Ayýn 1 gününüde USD alanlar bayramý ilan edelim, o gün toplaþýp halay çekelim.

Oh be rahatladým, yük kalktý omuzlarýmdan...
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    2 bitli turiz hatun keyfimi yerine getirdi. Biraz piyasa dýþý yazayým, heves geldi.

Lan ne zaman piyasa içi yazdýnki diye kesin söylenmiþsiniz dir. Çok .. neydi o laf yaw... yaþlýlýk unutuyoruz, çokta umrumdaydýnýn magandacasý.

Evet torwais aklýma geldi, seviyesini bilmediðimden, þu an yazacaklarým onun iþine yararmý bilmiyorum.

Bugün acýyý yok etme yollarýndan bir yada iksine girelim. USD almak birinci yolmuþ bugün 2 bitli turiz hatun bunu bana öðretti. Kimden ne öðreneceðiniz belli olmuyor.

Ýkinci yolsa, telkin.
    Telkin ama hipnoz gibi yada kendini kandýrma gibi bi telkin deðil. Gerçeði kendine öðreterek bu telkini yapýyorsun. Aslýnda telkin de denmez ya... Gerçeði bilirsen, istersen acýyý kolayca yok edebiliyorsun. Tabi fiziksel acýtý tamamen yok etmek akýllýca deðil, o sebeple ben kendi üzerimde gerçekleþtirdim, sonra tadýnda býraktým.

Her neyse...

Size vücudunuzla ilgili zaten embesil olmayan týb adamlarýnýn, okulda öðrenip bildiði þeyi anlatýp detaylandýracaðým. Sonrada bu bilgi ile acýyý nasýl geçireceðinize geleceðim.
    Tabi fiziksel acýyý, ruhsal acýyý geçirmek istiyorsanýz, USD alýn, o cepte.

Yoruldum yaw... kestirme mi anlatsam, zaten torwais ortada yok...

Ýmdi abicim, þu bizim esmer turiz, bitli olan.

Unun vücudu tamamen tek baþýna özgür, bireysel hücrelerden oluþuyor...

Yaw çok uzun anlatmam lazým...

Vazgeçtim...

Kolay bi konu bulayým.

Yeni konumuz, komþunun tavuðu bize niye kaz görünür.

mesela bugün 2 kez, höst denen, þu arabalarý yavaþlatmak için yola yapýlan tümsekten geçtim.
    Bi giderken, bide gelirken ayný höstten geçtim.

Ýki seferdede, karþý taraf bana daha alçak geldi. Yolda boþ olduðundan, kendi þeridimden deðil karþý þeritten höstü geçtim.

Sorada "lang" dedim, "bu iþte bi terslik var. Höst, ayný höst, her seferinde karþý taraf nasýl alçak görünür.? Olay psikolojik olmalý..." diye düþünürken dikiz aynasýna bi baktým, gerçeði gördüm.

Köylünün biri gitti bi kolu çevirdi, höstün 2 tarafýda eþit hale geldi... Meðerse benim geçeceðim tarafý, elmalý köyünün muhtarý, manivelayý çevirerek yükseltiyormuþ.

Muhtarla husumetimiz var.

Netçeye gelirsek, eðer sizede komþunun elindeki tavuk kaz görünüyorsa, elmalý muhtarýný arayýn, oralarda bi yerlerdedir, adi lavuk.
    Son düzenleme : alicemal; 30-03-2019 saat: 16:21. Sebep: colored
    @NeAcaipDunya

4.  Alýntý Originally Posted by alicemal Yazýyý Oku
    Tamaaamen hayvani bi sebeple USD toplamaya karar verdim.
    Her neyse... Bolca USD alýn abicim. Bende alacam. Almazsanýz darýlýrým. Alýn, aldýrýn.
    UStad(farketmeden US yazmisim ama vardir bunda da bir hikmeti muhakkak) buralardayiz ancak bizim ellerde hafta tatili 3 gundur oda onceki gun, dun ve bugundur

Dolarizasyon olayina gelince elinde imkani olan-ki bende de bolca var- alsin evet ama asiri firsatcilik olmaz mi? Al sonra cok degil eccuk bekle yukselsin git ver sirtini mevduata ve otur tepeden seyreyle guzel kudreti mevlam neler eyler ...

Bilemedim aslinda niyetim yillik %6 ile kredi-ki yurtdisinda yerlesik olanlardan bahsediyorum yine- alip dolarize olup, yaz sonu bir ust cumleyi tatbik etmekti ama keskin sirkelik olmaz mi bu yaa kafam karisti bak haftanin ilk is gunu sabahi

5.  Alýntý Originally Posted by alicemal Yazýyý Oku
    2 bitli turiz hatun keyfimi yerine getirdi.
    Evet torwais aklýma geldi, seviyesini bilmediðimden, þu an yazacaklarým onun iþine yararmý bilmiyorum.

Bugün acýyý yok etme yollarýndan bir yada iksine girelim. USD almak birinci yolmuþ bugün 2 bitli turiz hatun bunu bana öðretti. Kimden ne öðreneceðiniz belli olmuyor.

Ýkinci yolsa, telkin.
    Telkin ama hipnoz gibi yada kendini kandýrma gibi bi telkin deðil. Gerçeði kendine öðreterek bu telkini yapýyorsun. Aslýnda telkin de denmez ya... Gerçeði bilirsen, istersen acýyý kolayca yok edebiliyorsun. Tabi fiziksel acýtý tamamen yok etmek akýllýca deðil, o sebeple ben kendi üzerimde gerçekleþtirdim, sonra tadýnda býraktým.
    Oto-hipnoz mevzularina bir ara yuzeysel bakmisligim var evvelliyatimda, komple beginner sayilmam ancak yine de ogrenmeye her zaman ac ve acigim

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    torwais bu civarda dolanýyormuþ, ama sanýrým TRde yaþamýyor. O sebeple muhatab almam gerekmez. Keyfime bakayým.

Bi kaç hafta önce, sýrf Yunanlýlarý anlamak çin sörvayvýr a baktýðýmý söylemiþtim. Normalde acun programlarý seyretmem, çünki adam korkunç hýrslý ve kazanmak için her þeyi yapabileceðini gösterdi. Tabi gören gözlere.

Yarýþmalardada kendi çevresinden insanlar oluyor ve onlarý ön plana çýkararak oy almalarýný saðlýyor. yada sevdiði birileri olursa onlarý öne çýkarýyor. Tarafsýz olmadýðý gibi anormal taraflý.

Tekrarlamýþ oldum da...
    Yunanlýlar acaip bir profil çiziyorlar. Tabi bize acaip geliyorda belki karþý cenahta normaldir.

Bizimkiler her zaman olduðu gibi gruplaþýp birbirlerine saldýrmaya baþladýlar, acun yönetimide rating amaçlý çanak tutuyor.
    Yarýþmalarda en adiler seçildiðinden, oraya giden gençlerde ne kadar adileþirsem kameralar o kadar çok gösterir, para kapma olasýlýðým o kadar yüksek olur diye hesap yapýyor.

Yunan ekibi gruplaþmadý, aða maraba sistemi onlarda hiç yokmuþ gibi davranýyorlar. Bu ilginç.

Bizimkiler ise daha ilk günden aða maraba sistemini oturttular. bora denen kötü karakterlinin çevresinde toplandýlar. Diðer grup ise kick boks çu yusufun çevresinde. Ýkiside gücü temsil ediyor. Yusuf fiziksel gücü, bora ise avrupada yaþýyormuþ, oradaki zayýf karakterlilerin gözünde avrupayý temsil ediyor olmalý. Önce acunun arkadaþý kankasý filandýr diye düþündüm çünki ilk günden çevresinde toplandýlar. Dün avrupada yaþadýðýný öðrendim. Orada fýrýn çýraðýmý, þirket yöneticisimi bilmem, umrumda olmaz ama özellikle sude adamýn uþaðý ve askeri gibi davrandýðýna göre, bora dan beklentisi olmalý. melisa ne öyle ya, yarýþmada kalmak için izin olsa tüm erkeklerle yatmaya hazýr gibi görüntü veriyor. seda da mama sý olmaya aday gibi duruyor. Neyse amaç bu konular deðildi, niye girdim bilmem.

Ýmdi, Aða maraba sisteminde(sürü sistemi-psikolojisi) zayýf karakterliler gücün çevresinde yada gücü TEMSÝL edenin çevresinde dönerler.

Sörvayvýrda gücü kim yada ne temsil ediyor.

Tabiki orada güç acun denen patron. yarýþmacýlar içinde acun un arkadaþý ve çevresinden olanlarýn çevresinde ilk günden gruplanma oluyor. Anladýðým kadarý ile seda ve atakan acunun çevresinden. bora seda ve hikmet, saldýrgan grubun liderleri gibi idi.

Hikmet doðuþtan maraba olduðundan boraya biat etmiþ, fiziksel gücü sebebi ilede direk kâhya olmuþ. Netçede fiziksel yarýþma temelli. bora her hareketi ile hikmet denen zibidiyi aþaðýlayýnca, hakettiði gibi maraba muamelesi yapýnca, bir müddet sonra ayrýlmak elzem oldu.

Neyse olay Yunanlýlarda.

Acab diyorum, bizim ekibi de yunanlý yönetici seçseydi, karaktersizler sürüsü yerine düzgün bir sürümü seçilirdi. Bizimkileri acun denen yaþam formunun seçtiði kesin.
    TYunan ekibini kim seçti. Belkide onlarý seçenler, düzgün insanlarý seçtiler, bizimkileri seçenler, rating olur diye en arýzalýlarý seçtiler.

Bizimkilerde 2 tane düzgün adam var.
    Biri Okay, diðeri Yusuf. Yusufda yarým karakterli, kendisi hakaret etmiyor aðzý bozuk deðil alt oymuyor ama baþarý için kötü karakterlilerle iþ birliði yapmaktan çekinmiyor.
    Bide Atakanla son giren bebe var adý neydi emremi. Atakan geride olduðu için karakteri belli deðil, zaten anlamadýðým bi þekilde kýzlar çevresinde döndüðünden o ödülünü almýþ, adileþmeþmeye gerek hissetmeyebilir. O muallak, emre de yeni girdi net belli deðil ne olduðu.

Neyse karakterler deðilde Yunanlýlara gelelim.

Acaba seçenler düzgün insanlarý seçtiði içinmi hepsi düzgün görünüyor.? Aylar geçti hala gruplaþýp birbirlerine saldýrmadýlar. Oy verirkende baðýmsýz hareket ettiler. tony agresif olduðundan, diðer ikisinide güçsüz olduklarýndan yazdýlar. Mantýklý yani. Akýllý olanlarýn yapmasý gerektiði gibi davrandýlar. Alt oymada görmedim, bir arada toplanýyorlar.

Tabi henüz pek biþey belli deðil, cevaplanmasý gereken sorular var. Yunan ekibi Yunanlýlarýmý temsil ediyor.?
    Ayrýca patron Türk. patron yunanlý olsa belki bizimkilerde gruplaþmayýp birlik olarak Yunanlýlara karþý yarýþacaklardý. Mucize olurdu ya.! Yinede soru iþareti.

Acaba bizimkiler TR milletinimi temsil ediyor, yoksa rating için en berbatlarýmý seçtiler. 2 tanede numune iyi insanmý koyalým dediler.?
    Ama olamaz, bizde 3 kiþi bi araya gelse, dördüncüyü nasýl soyarýz diye hesap yapar. hemen lider yaratýrlar ve biat etmeye, en yakýnýnda yer kapmaya çalýþýrlar.. Maaalesef, bizimkilr bizi temsil ediyor.

Suç bizdemi deðil. Çünki 80 yýlda bizi bu hale getirmiþ olabilirlerde, yada daha öncedende böyleyizdir. Bu aðýr bir soru, bilgim cevaplamaya yetmez. Bizi yahudilermi planlý olarak bu hale getirdi. Yoksa kültürümüz zaten 600 sene öncede böylemiydi. yahudi sömürgeciler, 500 sene önce ispanyadan gönderiliyorlar. 100 sene sonrada ottoman empire ýn helva malzemesi hazýrlanmaya baþlýyor. Onlar geldikten sonraki padiþah tiplerine bakarsanýz, hiçbirinde Türk tipi yok. Tersine Türk düþmaný kesiliyorlar. Ülkede duraklama ve gerileme dönemine giriyor.

her neyse.. olay netleþmedi.. Yunanlýlarý izlemeye devam.. Lang Yunanlýlar böyleyse, vay halimize... yanlarýnda þeytan gibi kaldýk.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Bir seçim macerasý daha bitti.

Milli piyangoda, üniversite seçme sýnavlarýnda bile milletin umudunu emeðini çalmakta sakýnca görmeyen, süper dindar hepimiz onlara göre þeytan olan parti %44 oy almayý baþarmýþ.
    Bu kadar hile yapan birinin seçimlerde numara çekmediðini düþünmek saflýk olur.

Fakat ne önemi varki, ülkenin neresine baksan elinde kalýyor. Saðý solu, ilerisi gerisi hep ayný kafa. renk deðiþik.

Benim seçim kararsýzlýðýmda, seçim bitince nihayet rahata erdi..

chp ninde CIA dan emir aldýðýný fark etmemle beraber kime oy versem diye aramaya baþlamýþtým.

Önce vatan partisi dedim, baktým perinçek akp den daha çok akp þakþakçýsý. Ýnsan çocuk zekalý olursa böyle olur, sora vazgeçtim.
    BTP li baþgan Ehli Beytim diyor onamý oy versem diye baktým ama adamýn konuþmasý duruþu erbakan ý andýrýyor. Ehli Beyt olmasýna imkan yok. Her önüne gelen Ehli Beytim diyor halbuki deðiller, saf Ehli Beyt hem tipinden hemde duruþundan belli olur. Bu adamda tipte duruþta yarým yamalak. Demekki melez. Onada oy vermekten vazgeçtim. Saf Ehli Beyt olsa oy verecektim.

Ovacýk belediye baþkanýnýn çalýþmalarý gazetelerde yayýnlanmaya baþlayýnca, ona dikkat ettim. Adam gerçekten iyi þeyler yapýyor. TKP den Tunceli adayý oldu. Kazandýda. TKP yöneticilerini tanýmýyorum ama bu adam yüzünden onlara oy vereceðim diye son kararýmý vermiþtim.

Ancak dün seçim olduðunu unuttum geç farkettim. Oy vermeyede gidemedim. Gidebilseydim TKP ye oy verecektim.

Bizi kimin soyacaðýný seçtiðimize göre yola devam edebiliriz. Bu demokrasi denen þey tamamen yahudilere çalýþýyor.
    Yani para ve medya sahiplerine.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Seçim bitti bakalým USD ne olacak. USD ye göre BIST de yolunu tayin edecektir.

Hoþ bana göre BIST dibe yakýn duruyor da, USD yükselirse yinede korku panik ve sürü hareketi ile 84 binlere indirip, satanlarý avlayabilirler.

swap krizi ile mal boþaltmak zorunda kalan londra sýrtlanlarý yeniden mallanacaklarmý acaba.?

Sanýrým herkes bekliyor... USD yada BIST de yüklü bir alýþ satýþ görürlerse, sürü olarak hepimiz möööö diyerek oraya doðru koþacaðýz. Orada balinalar aðýzlarýný açmýþ, hamsileri bekliyor olacak.

haydi hayýrlý olsun seçim denen garabet bitti...
    Son düzenleme : alicemal; 01-04-2019 saat: 12:02.
    @NeAcaipDunya

Sayfa 136/853 ÝlkÝlk ... 3686126134135136137138146186236636 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •