TR nin PMI verisi kaç aydýr çok düþük seviyelerdeydi, 42 lere kadar inmiþti. 42 demek bir ülke için çok kötü bir veri.
Þu an 47 ye çýkmýþ. Yine kötü ama eþeðini kaybetmiþsen, eþeðin ayak izini gördüðünde sevinirsin. Onun gibi biþey. Ayak izi yada kurt izi görünmüþ.
Almanyaya þaþýrdým, inanamayacaðým þekilde 44 açýklandý. vay be bu günleride görecektik demek. Dahada kötüye gitmesi çok muhtemel çünki onlar açýsýndan deðiþen biþey yok.
Bizim krizler, kendi içimizde birlik olamadýðýmýz için, dýþ destek ile kendi kendimize yarattýðýmýz suni sorunlar.
Almanyanýnkisi tam olarak öyle deðil. Onda veri kötüde kalmýþsa, biraz ciddiye almak gerekir.
Bizim ekonomi, arazi aracý gibi. Bir daða týrmanýyor, bir derin çukura düþüyor, sonra yine týrmanýyor filan.
Ama alman ekonomisi tren. Raydan çýkar gibi oluyorsa, iþ ciddidir. Arazi aracý gibi deðilki þoför deðiþince arabanýnda karakteri yüzde yüz deðiþsin.
Tabi 44 açýklanmýþ ama detay bilmiyorum. Sektörlerini bilseydim, hakkaten ciddimi deðilmi net konuþabilirdim. Fakat almanya yada dýþ ülkeler ilgi alanýmda deðil. Daha çok öksürünce bizim titremeye yakalandýðýmýz abd ye dikkat ediyorum, oda mecburiyetten.
Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
@NeAcaipDunya
Yer Ýmleri