Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
15,73 10% 16,70 Mn 14,21 / 15,73
19,14 10% 378,76 Mn 17,35 / 19,14
232,40 9.99% 456,47 Mn 226,40 / 232,40
79,25 9.99% 169,22 Mn 74,90 / 79,25
182,00 9.97% 488,95 Mn 165,60 / 182,00
3,87 -10% 2,97 Mn 3,87 / 4,35
23,76 -10% 494,00 Mn 23,76 / 27,68
114,40 -9.99% 127,33 Mn 114,40 / 127,10
3,22 -9.8% 283,76 Mn 3,22 / 3,57
2,94 -8.98% 2,53 Mr 2,91 / 3,37
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
3,06 2.34% 20,72 Mr 3,00 / 3,19
317,25 -0.63% 13,59 Mr 315,50 / 324,50
268,00 2.58% 7,53 Mr 261,50 / 268,00
78,10 -1.01% 6,65 Mr 77,50 / 80,50
18,58 -1.28% 756,46 Mn 18,49 / 19,09
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
746,00 -0.93% 2,59 Mr 744,00 / 765,00
93,20 -0.9% 525,81 Mn 92,65 / 95,75
116,00 -2.19% 231,93 Mn 115,50 / 120,40
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
30,82 -0.9% 95,64 Mn 30,68 / 31,60
10,70 0.66% 395,01 Mn 10,66 / 10,95
81,40 -0.91% 272,06 Mn 81,20 / 83,00

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 140/853 ÝlkÝlk ... 4090130138139140141142150190240640 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 1,113 - 1,120 arasý.

Konu: Bana kalýrsa.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Verileri birleþtirelim.

Papaz krizinde ne öðrendik.

USD yi çýkaranda indirende içerideki bankalar.

Tamaamen abd nin emrinde abd çýkarlarý için çalýþýyorlar. Bunu, bankalarý satarak bizim siyasetçilerimiz zaten kabul etmiþ. O imzalarýn altýnda akp de var. Madenleri, þirketleri, limanlarý, ormanlarý, gölleri ve tarýmý abd ye ve dýþ ülkelere teslim eden imzayý atanlardan biri akp.

Seçim geçti. Ýstanbul yeniden seçime gitse sonuç deðþþmeyecek.

Daha önce ne demiþtim.

Seçim geçsede, IMF anlaþmasý için akp yi zorlayacaklardýr. Nasýl zorluyorlar. USD seviyesi ile.

Seçim geçtiði halde, Ýstanbul bahane ederek USD neden yükseltilir. IMF ile anlaþma amacý ile. IMF derken mak kinseyde olur. Önemli olan batýnýn hazýrladýðý kaðýdý imzalaman.

O imza ile son kalan tapularýda teslim edeceksin.

Karþýlýðýnda akp kendisi için dokunulmazlýk isteyecektir. geçmiþimi hiç bir yargýç sorgulamasýn isteyecektir. O kýsým kolay zaten abd ve batý o sistemle çalýþýr.

Ne hitleri bulabildiler, ne el kaide liderini, nede ilerde iþid liderinin cesedini bulabilecekler.

akp o konuda endiþelenmesin.

USD nin yükseliþine bakarsak, IMF anlaþmasý için baský baþladý.

MB nin elindede pek biþey kalmadý.

mak kinsey gibi bi kuruluþla anlaþma yapýlacak. S400 ya alýnmayacak yada alýnsada, incelemesi amaçlý abd elemanlarýna teslim edilecek. yunanlýlar s300 ü aldý ve israil elemanlarýna teslim etti. Onlarda s300 den kendi uçaklarýný korumanýn testlerini yapýyorlar.

Ýþ oraya doðru gidiyor...

Benim iþim ise, ne yapmalýyým. Bu iþten en çok kazançla nasýl çýkarým. hala elim çok baðlý sayýlmaz. Yeterince esneklik var.
    Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Ne zamandýr kafa yormamýþtým, portfoyu kurup beklemeye geçmiþtim.

Bu sabah biraz kafa yordum, deðiþen biþey varmý.? Portfoyde ayar gerekiyormu diye.

Mevcut tehlike ve avantajlarýn haricinde ekstra bir geliþme yok, bulamadým.

Bu yýlý portfoyum açýsýndan kevgire çevirebilme potansiyeli olan S400 meselesi var. O meseleden yara almadan çýkmayý baþarabilmeliyim. Esnek portfoyu bozmamalýyým.

USDnin HIZLI yükseliþi ülkeyi hýzlý bir krizin içine soktu ancak, geçiþ dönemindeki zararlardan sonra, yüksek USDnin zararlarý yanýnda avantajlarýnýda görmeye baþladýk. bazý fabrikalarýn üretiminin ülke içine alýnmasý, ithalatýn düþüp, ihracatýn artmasý gibi.

Bunlarýn hepsi biliniyor ve tonlada yazýldý.

Canlýnýn hayatta kalabilmek için, deðiþen þartlara hýzlý uyum saðlayabilmesi, BIST de ve ekonomide algýlarýmýzý köreltebiliyor.
    Özellikle aþýrý taraflý ve kötü niyetli bir medyanýzda varsa, algýlar iyice sapýtabiliyor.
    Bi taraf süperiz gibi bi saçmalýðý kolayca yutturuyor, öbür tarafta battýk bittik, bizim hýrsýzýmýz gelirse herþey süper olacak söylemlerini.

Süper hýzlý uyum yeteneðimiz, dipte bataklýktada olsan, en tepede uçuyorda olsan, kýsa sürede orayý normali yapmayý baþarýyor.
    Normal olarak algýlayýp, geleceðe odaklanýyor.

-100 ve +100 diye bir skalan var.

Ýndin -100 e. En dibin dibindesin. Ama bir kaç ayda ne oluyor, canlýnýn uyum yeteneði, -100 ü normalleþtiriyor. -100 oluyor sana sýfýr.
    Yeni bir -100 daha yaratýyorsun, ve eskiden sýfýr olan yeride +100 yapýyorsun.
    10 puan yükselsen hoþuna gidiyor, "ooo sýfýrdým +10 oldum." Halbuki eskiye göre -90 dasýn...

Ýþte bu canlýnýn hayatta kalabilmek için geliþtirdiði uyum yeteneðine piyasalardan bir örnekti.

Aynýsý pozitif taraftada geçerli.

Sýfýr seviyeden +100 e çýkmýþsýn. Bir kaç ayda orasý normalin olur. Sýfýrý oraya taþýrsýn ve yeni bir +100 belirlersin.
    Eskiden sýfýr olan yer artýk senin -100 ündür.

gelelim ekonomimize...

Gerçek verilere bakarsan, hatta sadece çevrene bakman yeterli. market raflarýna bakman yeterli. Ürünleri ucuzlaþtýrabilmek için nasýl berbat ucuz ithal mallarý doldurmuþsun, organik ürünlerde maliyeti düþürmek için nasýl kanserojen katký maddelerini doldurmuþsun. Bir organik ürünün içindeki vitamini kalsiyumu alýp, baþka ürün olarak satmýþsýn, 1 ürünü 2 ürün olarak satmýþsýn filan.. Bu kadarýný görmen ülkenin nasýl bir bataklýkta olduðunu görmene yeterli.

Ama bu -100 olayý normalimiz olmuþ. Daha dipte bir -100 yaratmýþýz. Eskinin sýfýrý olmuþ sana +100.

30 sene öncenin orta sýnýfý artýk zengin sýnýf olarak algýlanýyor...

Nereye gelecektim... Derine inmek amaçlý uzatýnca hedefi unuttuk iyimi.

...

Ha þuraya varacaktým. kýsa yazayým.

USD 6.0 TL ler TR nin bugünü ve önümüzdeki en azýndan 1 yýlý için pahalý.
    Ancak bu seviyeler, insanýn uyum saðlama yeteneði dolayýsý ile yeni normalimiz gibi algýlanýyor. Burayý sýfýr aldýk, zihnimizde yeni artý tepe ve eksi dip yarattýk.
    Gerçeklikle baðýmýzý zihnimizde kopardýk.

Evet buraya varacaktým... hakkaten bu yazdýðým çok önemli ve gerçek bir temel analistin bilmesi, farkýnda olmasý gereken bir þey.
    Gerçeklikle baðý koparmaman gerekir.

Bunu nasýl yapacaksýn. Sanayi, hizmet, tarým, enerji üretimi, inþaat gibi direk olarak üreten sektörlerin verilerini sürekli karþýnda tutarak. Tüm para piyasalarýnýn temeli budur... geri kalan, üretenlere yardýmcý sektörlerdir.
    Karþýnda sürekli USD yi ve bankalarý tutarsan, gerçeklikten az yada çok uzaklaþýrsýn.

Alýn okullarda okutulmasý gereken bir ders daha.
    tabi detaylandýrýp örneklendirmek gerekir.
    Son düzenleme : alicemal; 09-04-2019 saat: 12:53.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Portfoy planýmýn iskeletinde deðiþiklik yok... Bu sabah, vakit ayýrýp planýmý detaylandýrdým.

Endeks 110 bine, S400 krizi çýkmadan yaklaþýrsa. Senet portfoyumden az bir kýsmý satýp nakite geçeceðim. 1/6 gibi biþey satabilirim.
    BIST yükselmiþse, USD az veya çok aþaðý inmiþ demektir, altýna dokunmayacaðým.

Tersine beklenen kriz sebebi ile USD 6 yý geçmiþse. BIST yine 90 binlere, muhtemelen biraz daha aþaðýya inmiþ demektir. O zamanda USDnin tepeye yaklaþtýðýný düþündüðüm yerlerde parti parti altýn satýp. USD nin dönmeye baþlayacaðýný düþündüðüm yerlerdede, sattýðým altýndan gelen nakitlerle BIST banka ve þirket senetlerine ekleme yapacaðým...

Plan bu...

Bu planý yazýp, göreceðim yere koyayým. Sýk sýk bakýp hatýrlamam gerekiyor. kafamda tutmama gerek yok.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    damat açýklamýþ.
    Bi kaç cümle okudum tepem attý devamýný okumadým. yarýn özetini ekonomi yazarlarýndan okurum.
    Zaten bu adamýn bu ülkeye faydasý olacak biþeyler açýklamasýný bekleyen varmýydý.?

Bankalarý kurtaracaðým demiþ.
    Bankalarýn kuruluþ amacý ne. Banka nedir? Ne demek? Niye varlar.?

Banka üretene destek olan yardýmcý bir kurumdur.

Birileri üretmek isteyecek, gidecek bankadan kredi alacak.
    Birileri üretilen ürünü satýn almak isteyecek, gidecek bankadan tüketici kredilerinden birinden faydalanacak.

ORTADA ÜRETÝCÝ NÝN ÜRETME ÝSTEÐÝ VE TÜKETÝCÝNÝN TÜKETME ÝSTEÐÝ GEREKLÝ, YOKSA BANKAYA ÝHTÝYAÇ YOK.

Üreticinin üretme isteði olmasý için satabilmesi lazým.
    Satabilmesi için millette para olmasý lazým.

Millette para olacakki satýn alsýn. Satýn alýnca üretici satsýn yenisini üretme isteði olsun.

Bunlar olmazsa banka hiç bir iþe yaramaz. Tali sektördür bankacýlýk.

Bankalara destek olacakmýþ. Lan lanet herif, milletten alýp bankalara ve diðerlerine aktarýyorsun.

yapman gerekenin tam tersini yapýyorsun.

Milleti soyma, ceplerinde para kalsýn. Millet gitsin ürün alsýn. Ürünü satan yeni fabrika kursun, kredi çeksin. Fabrikalar iþçi çalýþtýrsýn maaþ versin. Ýþsiz fabrikada çalýþýnca maaþ alsýn, o maaþla gitsin ürün alsýn. Ürünü satan yine kredi çeksin yeni fabrika kursun.

Millette harcayacak para býrakmamýþsan, dünyanýn parasýný bankaya versen ne olur...

Tükkaný kapatayým yaw...
    Aklým hayalim almýyor bu sistemi.

Kötü yaný, TVlerde, gazetelerde tek ekonomist yokki, bu kadar basit bir þeyi anlatsýn... Hepsinin bankalarla maddi çýkar iþi var. Yada ilerde bankada iþe girerim planý.

Bankada banka... Lan olm, çalýþan iyi maaþ alan millet olmazsa, fabrika ne iþe yarar, banka ne iþe yarar.?

Medya tamamen milleti soyan grubun elinde maalesef. Sistem böyle. Dünyadada sistem böyle bize özel deðil.

Bi tek ÇÝN i bilmiyorum, yahudiler orayý ele geçirmeye baþladýmý? Ýlerleme kaydettilermi acaba.?

Sinirle özensiz yazdým. Daha saðlam ve daha düþünülmüþ yazabilirdim..

Ama bunlarý 10 kere yazdým zaten, bende býktým...
    Son düzenleme : alicemal; 10-04-2019 saat: 12:18. Sebep: colored
    @NeAcaipDunya

5.  Alýntý Originally Posted by alicemal Yazýyý Oku
    damat açýklamýþ.
    Bi kaç cümle okudum tepem attý devamýný okumadým. yarýn özetini ekonomi yazarlarýndan okurum.
    Zaten bu adamýn bu ülkeye faydasý olacak biþeyler açýklamasýný bekleyen varmýydý.?

Bankalarý kurtaracaðým demiþ.
    Bankalarýn kuruluþ amacý ne. Banka nedir? Ne demek? Niye varlar.?

Banka üretene destek olan yardýmcý bir kurumdur.

Birileri üretmek isteyecek, gidecek bankadan kredi alacak.
    Birileri üretilen ürünü satýn almak isteyecek, gidecek bankadan tüketici kredilerinden birinden faydalanacak.

ORTADA ÜRETÝCÝ NÝN ÜRETME ÝSTEÐÝ VE TÜKETÝCÝNÝN TÜKETME ÝSTEÐÝ GEREKLÝ, YOKSA BANKAYA ÝHTÝYAÇ YOK.

Üreticinin üretme isteði olmasý için satabilmesi lazým.
    Satabilmesi için millette para olmasý lazým.

Millette para olacakki satýn alsýn. Satýn alýnca üretici satsýn yenisini üretme isteði olsun.

Bunlar olmazsa banka hiç bir iþe yaramaz. Tali sektördür bankacýlýk.

Bankalara destek olacakmýþ. Lan lanet herif, milletten alýp bankalara ve diðerlerine aktarýyorsun.

yapman gerekenin tam tersini yapýyorsun.

Milleti soyma, ceplerinde para kalsýn. Millet gitsin ürün alsýn. Ürünü satan yeni fabrika kursun, kredi çeksin. Fabrikalar iþçi çalýþtýrsýn maaþ versin. Ýþsiz fabrikada çalýþýnca maaþ alsýn, o maaþla gitsin ürün alsýn. Ürünü satan yine kredi çeksin yeni fabrika kursun.

Millette harcayacak para býrakmamýþsan, dünyanýn parasýný bankaya versen ne olur...

Tükkaný kapatayým yaw...
    Aklým hayalim almýyor bu sistemi.

Kötü yaný, TVlerde, gazetelerde tek ekonomist yokki, bu kadar basit bir þeyi anlatsýn... Hepsinin bankalarla maddi çýkar iþi var. Yada ilerde bankada iþe girerim planý.

Bankada banka... Lan olm, çalýþan iyi maaþ alan millet olmazsa, fabrika ne iþe yarar, banka ne iþe yarar.?

Medya tamamen milleti soyan grubun elinde maalesef. Sistem böyle. Dünyadada sistem böyle bize özel deðil.

Bi tek ÇÝN i bilmiyorum, yahudiler orayý ele geçirmeye baþladýmý? Ýlerleme kaydettilermi acaba.?

Sinirle özensiz yazdým. Daha saðlam ve daha düþünülmüþ yazabilirdim..

Ama bunlarý 10 kere yazdým zaten, bende býktým...
    Ali cemal bey yazayýmmý yazmayayýmmý diye çok düþündüm ama yiede birþeyler karalamaya çalýþtým katýlýr veya katýlmazsýnýz o size kalmýþ birþey bunlarýda size cevapolsun diye deðil sadece fikrimi söylemek için karaladým sizin yazdýklarýnýza tamamen katýlýyorum ülkemizin sorunu bankacýlýk deðilki reel sektör öncelikle reel sektör için ne yapacaksýn onu söylemesi lazýmBenlisansüstübir okul mezunuyum naranciye ve sera ürünleri ereticisiyim malumunuz enflasyon verileri açýklandý tüfe 19, küsür tüfe 29, küsür arada 10 puanlýk bir fark var ben kendi ürettiklerimden örnek vereyim50 kg lýk dap gübre85 tlden çýkmýþ 150 tl ye damla sulama yapmak için elektriðe ihtiyaç var onun da kw saatý çýkmýþtopladýðým ürünü hale götürmek için araba lazým onada mazot lazým ben bütün bunlarý erettiðim ürünlerin üzerine koymazsam 2,3,5,6 ay sonra seraya neyi nasýl hangi parayla ekeceðimþu damat sizin büyükköyde isegörürsen bir söyleyiversen çok hora geçecek

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    ayne çok güldürdün yaw.

Üreticinin baþýmýn üstünde yeri var da yinede korkarak yazman iyi olmuþ. Zýrt pýrt yazmazsýn hiç olmazsa. þaka þaka... tabi olmayabilirde.

Tabi ben gýrgýr yapýyorum, sen çile çekiyorsun, bu sebeple benim gýrgýra kýzacaksýn farkýndayým.

damat denen kiþi ve yedi sülalesini görsem, çevredede kimse yoksa, giriþip kafa göz yaracaðým. Büyük ihtimalle benim kafa göz gidecek onada biþey olmayacakta.

Düzen böyle ama eðitimli üretici köylü abicim...

Görüyorum ve elimden hiç bir þey gelmiyor. Ýnan senden çok ben sinirleniyorum.

Hani ben hýrsýza ve kötü adama biþey demem. o kiþi mesleðini yapýyor. En sinir olduðum, iyilerin yani çalmadan üretenlerinde hýrsýzlarla birlik olmasý. Cehaletten tabi, 80 yýldýr þartlandýrýlmýþlar, tarikatlarýn, imamlarýn oyuncaðý olmuþlar.

Yanlýz þuda var.

Ne kadar kötü bir ortama sokulmuþ isen sokul. ÇIKIÞIN HER ZAMAN EN AZ 1 TANE YOLU VARDIR.

Bulunduðun durumunda çözümü vardýr, hemde devletin üreticilere yaptýðýna raðmen.
    Çözüm bulup, gelirini artýrýp, her türlü olumsuzluða raðmen çok kâr edebilirsin.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Üstteki yazýyý kýsa kestim çünki biraz düþünmem gerekiyordu.

Geçmiþ hayatýmda en az 2 kez rastladým.

Bir kiþinin sorunu var. O sorunla beli bükülmüþ, bunalýma girmiþ, neredeyse intahar edecek hale gelmiþ. Dertleri ile sürünüp duruyor.

Bakýyorsun, çok kolay bir çözümü var ama göremiyor.

Neden ben görüyorumda o göremiyor.? Ýþte problem burada.

Ayný duruma bende düþtüm. Geçmiþte bende bir kaç kez bunalýma girdim. Çýkýþý göremiyordum. Halbuki çýkýþ yanýbaþýmdaymýþ, göremiyordum.

Ýçinde olduðumuz durum, çýkýþý görmemize engel olur. Ama içine girdiðimiz zor durumdan her zaman için pek çok kurtuluþ yolu vardýr.

Seninde çýkýþ yolun yüzde yüz vardýr. Devlet bu hali ile kalsada vardýr.

Çýkýþ yolunu neden göremeyiz.? Bunuda biraz düþünmem lazým.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Örneðin, köyde yaþayan, þehirle baðý olmayan, her problemini kendileri çözmeye alýþmýþ bir köy, bir kadýnýn gözleri git gide kötüye gidiyor. neredeyse kör kalacak. Yýllar geçtikçe eve kapanýyor, ne yaptýysa gözü düzelmiyor, sürünüp duruyor.

Bir gün köye bir doktor geliyor, kadýna denk geliyor. Bakýyor yüzüne "abla senin kataraktýn var. Çözümü çok kolay 2 dakkalýk iþ. Minibüse atla, þehirde þu hastahaneye git, randevunu ben aldým. Kimliðini göster, gözünü düzeltsinler. Parada almayacaklar, devlet bu ameliyatý ödüyor."

Kadýn, yýllardýr içinde olduðu bunalýmdan 1 günde çýkýyor. Tüm köyün göremediði bir çözümü, görüyor ve düzeltiyor.

Çünki köyün hiç bilmediði basit bir konuda bilgiye sahip.

Ýlgili konuda birazcýk bilgi, sorunlardan kolayca çýkmamýzý saðlar.

Bunalýmda olduðumuz, yorgun düþtüðümüz, bezgin hale geldiðimiz için çözüm aramaya mecalimiz olmadýðý durumlarda, konuda bilgili, GENÝÞ BAKABÝLEN, AT GÖZLÜÐÜ TAKMAYAN biri, sorunu kolaylýkla çözebilir.

tek sorun þu ki... yardým ederim diyenlerin çoðu, karþýsýndakinden alabildiðine faydalanma amacýndadýr. Büyük ihtimallede, sorunumu çöz diye gittiðin kiþiler, sana ek yük olacaklardýr.

Elimde proje olmasaydý, sen verileri gönderirdin, bende konuya yoðunlaþýp fikirlerimi söylerdim. Sende bunlar ne abicim ya!!! hastir ordan derdin bende "du bakayim bi daha inceleyeyim" derdim.. derken sen batardýn.

Þaka bi yanada...
    3 yýla kadar bende basit bir sera ve balýk yetiþtirme yeri yapmayý planlýyordum.
    Sen sera deyince merakým uyandý.

Güneyde bir yerde, kendime ve yakýn çevreme yetecek kadar küçük bir sera, bi kaç küçük havuzdan oluþan balýk üretim yeri kurmayý planlýyordum... fazla üretirsemde, bi þekilde satacaktým.
    Belki bikaç keçi ve koyunlada uðraþýrdým...

Evet sayende güzel hayallere daldým...

Netçede demem oki. Ýstisnai hastalýklar hariç, tüm sorunlarýn çözümü var. hele senin durumun epey kolay görünüyor. Tabi uzaktan.

Bol þans. kýsa vadeli al sat yapýyorsan, borsadan uzak dur abicim ya.! hemde VOB dan.

Bak kýzar gibi oldum. Üreten adamýn ne iþi var borsada.?
    @NeAcaipDunya

Sayfa 140/853 ÝlkÝlk ... 4090130138139140141142150190240640 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •