Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
119,90 10% 1,04 Mr 110,30 / 119,90
34,80 9.99% 88,86 Mn 34,80 / 34,80
6,39 9.98% 504,53 Mn 6,02 / 6,39
85,95 9.98% 240,10 Mn 76,30 / 85,95
4.557,50 9.95% 265,40 Mn 4.147,50 / 4.557,50
1.349,00 -9.95% 202,34 Mn 1.349,00 / 1.508,00
2,90 -9.94% 883,75 Mn 2,90 / 3,13
6,48 -8.86% 112,77 Mn 6,40 / 6,88
21,74 -8.5% 274,70 Mn 21,42 / 24,44
7,80 -8.24% 5,48 Mn 7,80 / 8,01
3,20 4.58% 22,15 Mr 3,06 / 3,32
320,00 0.87% 9,02 Mr 317,75 / 322,25
13,01 9.05% 5,47 Mr 11,64 / 13,12
192,80 0.42% 5,24 Mr 189,40 / 197,00
413,50 0.61% 4,24 Mr 407,00 / 416,25
18,46 -0.65% 498,35 Mn 18,28 / 18,66
78,05 -0.06% 3,14 Mr 77,40 / 78,50
192,80 0.42% 5,24 Mr 189,40 / 197,00
747,50 0.2% 1,52 Mr 742,50 / 752,00
93,70 0.54% 225,07 Mn 92,75 / 94,05
116,00 0% 101,32 Mn 114,90 / 116,30
30,98 0.52% 116,32 Mn 30,62 / 31,62
10,75 0.47% 112,47 Mn 10,71 / 10,82
81,95 0.68% 219,74 Mn 81,35 / 82,95

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 142/853 ÝlkÝlk ... 4292132140141142143144152192242642 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 1,129 - 1,136 arasý.

Konu: Bana kalýrsa.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Bir parti daha altýn satýþ emri verdim. Bu satýþla altýnýn %50 si gitmiþ olacak.

Elimde biraz nakit olmasýnda fayda var diye düþünüyorum.

Eðer seçim yeniden yapýlacak denirse, USD dahada yükselir, dolayýsý ile altýnda yükselir. Bunun farkýndayým.

Ancak uzun vadeci iseniz, en tepeyi ve en dibi yakalamanýz gerekmiyor. Þansa denk gelebilir. Süper olur.

Ama en dip ve en tepeyi yakalamaya kalkarsan, o zaman iþiniz daha kötü gider. Tepelere diplere kafayý takmayacaksýn. Yani aç gözlü olmayacaksýn.

Önemli olan yýlsonu bilançosu.

Yanlýz içinde olduðumuz rezil ortamda...

her neyse yaw... satýþa koyduk iþte. Milyon dolarla oynamýyoruz, kýsa sürede çok kazanayým hýrsýmda yok... Sidik yarýþtýracak yaþýda geçtik.
    Son yazdýklarým suçu kabul etme çabasý gibi oldu.

Her neyse... Her kese bol þans.
    Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

2.  Alýntý Originally Posted by alicemal Yazýyý Oku
    turk çok güzel yazý yazmýþ, engellesemmi.?
    Benden iyi anlataný yaþatmamalýda 2 bebesi varmýþ... bakcaz.
    alicemal abi teþekkür ederim de oyle yazýyoruz iþte.

þimdi biraz hesap kitap yaptým. bana 500 gayme lazým. 300 gaymesine hanýma ev araba alýp baþýmdan atacaðým. geriye kalan 200 gayme ile bu iþleri çok çok kotarýrýz.
    elde var cücük sermaye. þimdi bu hayal için 500 kat kazanmalýyým. yada önce 10 kat kazanmalýyým sonra bi on kat geriyede 5 kat kalýyor. toplamda 25 kat olunca biraz daha hayal edilebilir oluyor emme zor iþ. eh bizimde hayalle gençlik gidiyor.

bazen haným yanýmdayken tutamýyorum kedimi þöyle karþýdan endamý güzel yüzü güzel bir haným abla gelirkene tutamýyorum kendimi, diyorum param olursa bunlardan alacam bi tane. oda diyor için kötüya vermiyor allahta iþte. doðru diyor. aslýnda bizimkisi de sapýklýk deðil de aha bu adamýn gözü dýþarda desin biraz kýymet bilsin diyoruz. böyle geçti gençlik iþte.

dediðim gibi sen yukarýdan bak 500 kat de ben aþþaðýdan bakýyým 25 kat diyim o parayý kazanmak lazým. geriye kalan ömrü kýymetlendirmek ilazým.

diyorlarki insanoðlunun en üretken, biliçli dönemi 30 lu yaþlarmýþ. hani la diyorum nerde benim üretkenlik. ben mi üretemiyorum
    yavaþtan senin kafaya yaklaþýyorum

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    turk bu sefer çok iyi yazamamýþ. Ýlk yazýsý, çok iyi bir anlatýmdý. Doðaldý.
    Bu ikinci yazý adamý ipe götürür. Hele baþka kadýnlara bakýp içine çekmen, direk sehpalýk.

Tabi keçiler arasýnda sehpalýk, maymunlar arasýnda doðal. Sizin durumu anlýyorum, yargýlamýyorum.
    Arslana niye ortalýða iþiyorsun diyebilirmisin.? Diyemezsin, doðasýnda var.
    Maymunada uçkurunu hiç olmazsa evliyken tut diyemezsin. Doðasýnda var. Arslaný "niye ortalýða mýçtýn lan" diye tüfekle avlýyoruz. Maymunuda makineli ile taramak lazým, kalanlarýda el bombalarý ile sakinleþtirmek lazým. Doðal bi olay þaþýrmayýn.

Benim kafayla aynýmýsýn bilemiyorum tabide. Çünki sende bi aile var, sorumluluklarýn var. Hem elin kolun baðlý, hemde yapmak zorundasýn. Ben ehli keyfim.
    Hayal kuruyorum ve bazen yapýyorum çoðunlukla vazgeçiyorum. Sebebi bezginlik.

Kaç kaymeye ihtiyacýn olduðunu yazmýþsýn. Belki ilgilenen biri çýkar, ortak iþ yaparsýnýz.
    Aslýnda kimseye ihtiyacýnda yok ya.? Gidip devlet teþviklerini araþtýrsan, belkide direk iþe baþlayacaksýn.

Ama borsada olman, Ýstanbul da yaþýyor olman. Niye imkanýn varken, kolayý aradýðýnýda izah ediyor.
    Ýstanbullu adam bezmiþtir. Ýstanbul, çalýþan adamý bitirir.
    Tabi eðer topçu,popçu,TV artizti, devlet soyguncusu, yani kolay kazanan deðilsen.
    Borsayada girmiþsen zaten kolayýn peþindesindir.

Kýzma darýlma ama otur bi düþün.

Devlet tarlasý olana, 10 hayvan alýrsan 7 tanesinin parasýný ödüyor. Bildiðim en güzel teþvik bu. Sendede tarla var. %70 hibe alacaksýn.

O zaman geriye ne sorun kalýyor.? Üretip kazançlý þekilde satmak.

Kazançlý satmanýn önündeki en büyük engel, maliyetler.

Hayvancýlýk yada tarýmdaki maliyetleri bilemiyorum, ancak hepsininde çözümü vardýr mutlaka. Sadece arayacaksýn.
    Hayvancýlýkta en büyük maliyet ne.? Yem, belki veteriner parasý, baþka.? JHakim deðilim bilmiyorum.

Tarlan var, yemi kendin üret. Yem seçerken tohumu doðal tohum olacak, artý tarlandan 1 yýlda 2 ürün alman lazým. Ziraatten nasýl yapacaðýný öðrenebilirsin.

Veteriner ilaç parasýda internetten basit tedavileri öðren kendin uygula, zor iþlerde veterinere git.
    Su dersen kuyu aç.

Elektrik, güneþ paneli kullan. yada rüzgar gülü hangisi ucuzsa, akar su varsa elektrik üretme daha kolay. Hiç birine para yetmese bile elektrik, hayvancýlýkta ana maliyet deðil... hayvancýlýða girerkende önce ziraate git sor.

Arazide en kazançlý hangi hayvaný yetiþtiririm. teþvikler neler.?

Ýstanbulda çevren varsa, organik ete gir. Çiftliðinde üret, istanbul'da yeri önemli deðil ucuza küçük bir dükkan kirala. Ýkinci el buzdolabý al, internetten sat, dükkandan postala. Sen çiftlikte, hanýmýn Ýstanbulda.

Eðer turistik yada eðitimli bir þehir civarýndaysa tarlan, istanbulda þart deðil, direk o þehirdede organik satarsýn. Organik olmasýda þart deðil, hormon, GDO ve kimyasal kullanma, doðal ürün reklamý ile dükkanýna koy, internetten sat.

Ticari siteler bedava, sadece yýllýk 250 TL filan hosting ödemen gerekiyor.. hatta faceBook tan bile satanlar o kadar çokki.?

Her neyse... Bunlarý tamaaaaamen örnek olsun diye yazdým... Bunlarý yap diye yazmadým.

Ayrýca para hibeleri, avrupa birliði hibeleri filanda var. Bu hibeler, siyasetçiler ve çevresi tarafýndan cebe indiriliyor. Maalesef millete tam duyurulmuyor.

Senin durumunda, köyde hayvan yetiþtiriciliði yada organik iþi, direk AB hibesi alýrsýn. Sadece araþtýrman lazým.
    Ama millet hap gibi cebine istiyor. Bu siteye bak. herkes dibi ve tepeyi bulanýn, en kazançlý þirketi bulanýn peþinde. Çalýþ desen en büyük düþmanýn olur. ne anlatabilirsinki bu kafaya.!

Yani olanak çok..

Yeterki yapamam edemem deme...

Ama ailen olduðu için riske girmende zor.. Bekar olsan belki daha cesur olursun... hanýmý takma, engel olarak görme. Anlatýrsan anlayacaktýr. Anlamak istemezse, ve çalýþmýyorsa. O zaman seninde çalýþman lazým de. bak o zaman en büyük destekçin olacak.
    Çalýþýyorsada hanýmýnýn ellerinden öp, "baþka kadýna baktýðým için eþþeðin önde gideniyim" de..

Neyse yaw...

nasýl olsa yapmayacaksýnda... yazmýþ bulunduk... piyango al desem onuda devlet soyuyor. Milyonda bir þansýmýz bile yok. Alýrdým ama 3 yýldýr filan almýyorum, direk hýrsýzýn cebine koy piyangoya sayýsala filan vereceðin parayý, ayný þey.

Belki anlattýklarýmý ben yaparým. 1 yýl kadar sonra harekete geçmeyi düþünüyorum.

Ya turiztik bi yerde, bi daire alýp, arabayý yenileyip ölene kadar bezgin bekir gibi yatacaðým.
    Yada ev ve araba parasýný küçük bir çiftliðe gömeceðim.

Aslýnda evli olmak çiftlik için avantaj.

Mesela ben çiftlik kursam, koyunlar, keçiler, tavuklar, küçük iþ aletleri.
    Biþeyler almak için þehre insem, koyunlarla keçiler direk çalýnýr, iþ aletleri çalýnýr, güneþ panelleri çalýnýr.
    O sebeplede cesaret edemiyorum. Çok istiyorum küçük bi çiftlik.

Yeterli paramda var ama iþte hem bezginlik hemde evli olmamam. Ortak iþde yapmam. Bende ego çok çok çok büyük. Baþkasýna katlanamýyorum. Direk aklýmdan nasýl öldürürüm senaryolarý geçiyor. O sebeple ortak yapalým dersen imkansýz ötesi...
    Zaten yaparsam turistik yerde yaparým. Akdeniz yada ege kenar þeridinde.

Sisin tarla neredeydi.? AB teþviði kolay alan illerden birinde ise, iþin daha kolay.

Uzun yazdým.

Neyseki bugün iþ günüm deðil...
    Son düzenleme : alicemal; 13-04-2019 saat: 15:46. Sebep: colored
    @NeAcaipDunya

4. Ziraat mühendisi ve bir ilçede müdür olan arkadaþým geçen yýl 2 dönüm çilek serasýndan 75 bin TL kazandýðýný söylemiþti. Þimdi yeni bir teþvik daha çýkmýþ cebinden para çýkmadan (tarla senin olacak) her þey beleþ diyorlar. Yeþil biberin kilosu 18 TL olmuþ dayý, 2 dönüm eksen 7/24/365 ürün. Bu yýl 70 milyon turist gelecekmiþ domatesi 10 kaattan aþaðý -yine- yiyemiyeceðiz anlaþýlan. Yapacaksan biber serasý yap, en kolayý; millet menemeni (melemenimiydi yoksa) unuttu, yazýk yaw.Acý bu millete dayýcýðým.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Maydonoz cuk oturtmuþ.

Birde ayne vardý. Seracý. Ama onu kýzdýrdým sanýrým, yazdý kaçtý.

Onada teþvikleri yazacaktým ama o gün hiç enerjim yoktu. Bugünki enerjimide turk e kullandýk.

Yaw ayne, sera iþini nerede yapýyorsun.? Akdeniz yada ege sahil þeridinde olsa gerek.
    Çiftlik için doðal güzelliði olan, orman içi yada orman kenarý, (tercihen yazýn kurumayan deresi olan), turiztik kasabadan çok uzak olmayan bi tarla bahçe arazi filan varmý sizin oralarda. Ýnternette çokda, fiyatý uygun olan arýyorumki çiftliðede para yetsin. Param Artarsa, Aðaç evlerden oluþan küçük bir butik otel bile ikinci planda kurabilirim.

Ben yaparým, sizede yol gösteririm. Yakýn olursak, 1 bardak acý kahve karþýlýðý, iþinizi gözlemler, analiz eder, yanlýþ yaptýðýnýz þeyleri gösterir, yol yordam bulur, gösteririm. TR ve AB hibelerini araþtýrýr, AB için hibe projesi hazýrlamayý öðretirim. Zaten benim çiftlik için yapmam lazým, sizin içinde ek yaparýz beraber.

Benim meslek bu. Analiz, tasarým ve sonuçta üretim.
    30 yýldýr, analiz yapýp çözüm üretiyorum.

Kafayý sýyýrmasam, þimdi barselonada oynuyordum, yani o derece.
    Son düzenleme : alicemal; 13-04-2019 saat: 17:25. Sebep: add kayfe
    @NeAcaipDunya

6. Alicemal abi guzel yazmissin hos yazmisin da biraz istanbulda yasayip ciftcilik hayvancilik yapacagim diyen bebelerinkine benzemis.
    Sukur simdiye kadar harama uckur cozmesik. Isin latifesiydi hanim anliyor.
    Ben fabrikada kalite muduru iken en son tubitaka bir proje hazirlamistim. Makine arge projesi. Arge dediysek fasa fiso. Firma 30 yildir makineyi uretiyor zaten, uzerine bi yenilik yapiyor devlete argecyaptim diyor hooop 300-500 bin cepte. Sanirim 375 bin kilciksiz almistim. Destek kostek proje isleri benim isim yani.
    Ancak bunu yapamamin 2 sebebi var. 1. Sebep sicilim cok kotu ki destek devlet tarafindan kabul gorsede banka kismi olmaz. Burdasa hanima ihtiyac var. Oda yanasmaz bu ise 2. Ve en onemlisi su. Bizim devlwtimizin destekleme yontemi soyle, diyor ki sen projeyi hazirla ben inceleyim kabul edersem plana uygun harcamani yap bende sonrasinda sana bunun odemesini yapayim. Sanayici is adami el8nde sermayesi var harciyor. Mesala o makina icin 120 bin civari para harcamisti, 375 aldi+ 350 falanda yaptigi makimayi satti. Bu sebeple destekleri bu kesimler yiyor. Ben simdi bi hayvancilik projesi yapsam kabul ettirsem daha paeam arazi tahsisi sirasinda biter. Ortak isini unutun 2 defa denedim husran.

Kolay para icin borsaya gelme kismi vardi: 3 yildir ticarst yapiyorum sabah 8 gece 12 haftanin 7 gunu calisiyorum. Bu kadar emek ozveriye masraflari anca basabas getiriyor ve karnimizi doyuruyoruz. Sermaye birikmiyor bir yere yatirim yapamiyoruz. Yani kisaca buyuyemiyoruz. Reelde buyumeyi nasil yaparsiniz guclu sermaye ile. Sermaye olunca 2 veya 3. Subeyi acsr mali cesitlendirir veya dukkan mulkunu satinalirdiniz. Bunu yapamadiginiz icin borsaya gelirsiniz. Niye bu soylediginiz seylere daha hizli ulasabilmek icin rahat para kazanmak icin degil. Yani kaldirac avantajindan yararlanmaya calisiyoruz.
    Hali hazirda ticari veya maddi sermayesi birikmis bir aileden gelmedigimize gore bir sekilde babam azik derdi o azigi temin etmeliyiz. Ya bizim cocuklarimiz buyutmeli yada biz.
    Gerci benim son 4 yilimda cektigim butun batik hallerimin sebebi borsadýr. Meshur 17-25 mevzusunda battim daha da cikamadim gitti.
    Bu arada koy sivasin koyu. Koyun tamami emekli, koyun genel kismi istsnbulda yaslanan koye donuyor. Yazlari tatile gider gibi koye gelir. Koye gelen koylulerin buyuk cogunlugu devlet memuru. Ben ve benim kusagimdan sonrasi degil tabi. Oncesi telekom emeklisi falan. Koyde yazin haziran-agustos arasi en az 150-200 kurbanlik satiliyor koyun. Yine koy doluyken tereyagi bal yumurta ekmek ne aearsan musterisi var. Falan filan iste. Dukkan acmaya falan gerek yok. Ordan kargo ile her seyi gonderirsin ki benim isim bu zaten hali hzirda musterim vsr.
    Amasyadan bi cocuga ogretmistim bunu. Simdi instegramdan satiyor. Pekmez recel amasya elmasi ne varsa kargoyla gonderiyor. Reklam vermeyi bile bilmiyordu ilk reklamini ben yayinlamistim. Gecen aradi amasya merkeze ikinci subeyi acmis.

SM-G610F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

7. Yazmayi unuttum. Bizim her seyimiz distlar alisveriste gorsun usulu. Destekleme isleri de oyle. Yada kaynak aktarmanin yasal yolu.
    Amerikada soyle bir sistem var. Simdi sen girisimcisin projeni hazirliyorsun devlete sunuyorsun. Bunun bizdeki karsiligi kosgeb. Bakiyor uygulanabilir goruyorsa tamam diyor. Sonra devlet gidiyor ××× bankaya diyor ki kardesim boyle bir proje getirdi vatandas incele sunu onay veriyormusun. Projeyi bankada inceliyor onay veriyor. Buraya kadar bizim sistemlerle hemen hemen ayni. Ancak bu noktada devlet bankaya diyor ki bu projenin %70 destegini vereceksin kalanini da ben verecegim
    Eger ki bu proje yurumezse once sen hakkini alacaksin sonra ben diyor. Olmadi ben devlet olarak sana zararini verecegim diyor. Burdaki guzel nokta su. Projesi olup parasi olmatanlar projelerini hatata gecuriyor cebinde sifir para varken. Girisimci isler yoluna girinceconce bankayi oduyor sonra devleti. Onlarin parasi ile parasi yokken proje gelistirmis oluyor.
    Destek dedigin boyle olur. Meshur chobani boyle kurulmus. Dusunun adamlar elin erzincanlisina bile destek vermis

8.  Alýntý Originally Posted by Maydonozcu Kamil Yazýyý Oku
    Ziraat mühendisi ve bir ilçede müdür olan arkadaþým geçen yýl 2 dönüm çilek serasýndan 75 bin TL kazandýðýný söylemiþti. Þimdi yeni bir teþvik daha çýkmýþ cebinden para çýkmadan (tarla senin olacak) her þey beleþ diyorlar. Yeþil biberin kilosu 18 TL olmuþ dayý, 2 dönüm eksen 7/24/365 ürün. Bu yýl 70 milyon turist gelecekmiþ domatesi 10 kaattan aþaðý -yine- yiyemiyeceðiz anlaþýlan. Yapacaksan biber serasý yap, en kolayý; millet menemeni (melemenimiydi yoksa) unuttu, yazýk yaw.Acý bu millete dayýcýðým.
    Dostum benim seraci bir suru musterim vsr. Su siralar ekim yapuyorlar. Su anda tek bir dal salatalik fidesini 2.60 tl ye aliyorlar. Ilaci sulamasi isciligi vs.vs. bir suru seyden sonra adam bu mali toplayacak pazara goturecek. O hafta pazarda fiyat iyiyse para kazanacak, kotuyse zarar edecek. Devlet bir bakmissin bir tanzim modeli daha cikarmis. Arkadasinin 4 kelime ile anlattiklari kadar kolay degil durum.
    Bir sera 800 fide ediyor. 800×2.60 =2080 tl fide parasi.
    800 fideden 600 tsnesinden mahsul alsa ve 600 tsnesinden ortalama adet basi 3 kilo alsa onuda 5 liradan satsa toplam 9 bin yapar. En basta bunun 2 binini zaten fideye verdiydi. Iscilik gubre tasima giderleri yer kiralari, pazar kiralari derken ne kalir bu 9000 binden. Hadi kaldi diyelim bu kadar alsa satsa gibi ucu acik risklere girmeye deger mi.

Sayfa 142/853 ÝlkÝlk ... 4292132140141142143144152192242642 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •