Sayýn Alicemal;
Sizin için sorun olmayacak ise üstünkörü hayat hikayenizi özetleyebilir misiniz?
Sayýn Alicemal;
Sizin için sorun olmayacak ise üstünkörü hayat hikayenizi özetleyebilir misiniz?
dealer bi sen eksiktin. Ýlk defa bu çok gülen ikon u koydum. Psikanaliz filan edeceksin herhalde. Yaw ben kendimi zaten abartýlý þekilde dövüp duruyorum, daaa üstüne napacaksýn.?
Eskiden baþkalarýný döverdim. Kolaydý. Karþýndakini aþaðýlar, dalga geçer sorada hahaha diye hep beraber gülerdik.
Büyüyünce "naapýyosun olm" dedim. "karþýndaki insan. Ýllada aþaðýlayarak espri yapacaksan kendini döv. Kolaya kaçma, zoru baþar."
"Bende senin gibi efsane olmak istiyorum" dersende. Onun imkaný varmý bilmiyorum. Genetiðin uygun olacak, üzerine anne karnýndayken dayak yemeye baþlayacaksýn, devamýndada hayat boyu dayak yiyeceksin. Bu þekilde tozun alýnýnca ortaya cevher saf çýkýyor.
Genetiðini bilmem ama dayak konusunda yardýmcý olabilirim. Biraz stress neyim atarýz. Sakýncasý yoksada, bi kaç arkadaþýda beraber getireyim. Sinirli çýkarsýn "du iki tanede ben ekleyeyim" dersin, sora baþýmýza bela almayalým deðilmi.?
her neyse...
Alman ve ingiliz borsalarý grafiðine baktým. Azda olsa takip etmiþseniz, son aylarda bu ülkelerin verileri kötü geliyor. Hele ingilterenin onlarca yýldýr ne ürettiði belli deðil. Sadece uluslararasý sömürgeci þirketleri var, birde londra finans ülkesi var. Kowboy filmlerindeki hýrsýzlarýn toplandýðý teksas gibi, Londra þehri içindeki özerk londra ülkesi, tamamen dünyada kendi ülkelerini soyanlarýn toplandýðý bir yer. Onlara imkan tanýmýþlar.
Peki almanya ve ingiliz borsalarý, durumlarýný gösteriyormu.? Nayn, not. geleceklerini göstehriyormu.? Nayn, not, fazla iyimser olur.
Peki niye onlarýn borsalarý tepelerde...
FED ve AMB yüzünden. Para basýp finansa veriyorlar. Onlarda para piyasalarýna sokuyor. Tabi para, bize gelmiyor.
Her neyse, öyle bi bakmýþtým. Geçende dow un durumunu anlatmýþtým, aynýsý alman ve UK dede varmýþ. fransaya bakmadým ama onlarda öyledir. Netçede bunlar çete.
Son düzenleme : alicemal; 18-04-2019 saat: 14:27. Sebep: zopa
Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
@NeAcaipDunya
Bir alýþveriþ gününü daha kazasýz belasýz atlattýk.
Yeni cafe arayýþlarým sürüyor. Henüz starbaksýn yerine koyabileceðim bir yer bulamadým. Bi tane sahilde var ancak oda çok kötü yönetiliyor. Devralsam geliri en az beþe katlarým.
Ýyi yerlerde 100 cafe varsa 20 tanesi iþ yapýyor, 80 tanesi yýlýn sekiz ayý bomboþ. Kalan 4 aydada gelen azcýk müþterinin, tüm yýlý kurtarmasýna imkan yok.
Tabi hemen aklýnýza "yaw bunlar sürekli zarar yazýyordur, o zaman nasýl açýk kalabiliyorlar.?" sorusu gelmiþtir.
Özellikle tatil yerlerinde oteller restoranlar cefeler, bomboþtur, bazýlarý iþ yapar. Ama boþ olanlar kapanmazlarda.
Neden diye sordunuz tabi her normal insan gibi.?
Kara para aklýyorlar.
Sürekli boþ olupta sahip deðiþtirmeyen yerler görüyorsanýz, kara para aklýyorlar.
Bu ülkenin kara parasý o kadar çokki.?
Suriye, Irak, Ýran, Gürcistan sýnýrlarý kaçakçýlýk otobaný gibi. Baþta uyuþturucu olmak üzere her þey kaçýrýlýyor. Hem gümrüklerden rüþvetle geçiriyorlar hemde sýnýrdan katýrlarla.
Gümrükte çalýþan akrabam var, kýsa sürede bugünün parasý ile 700bin TL lik ev aldý.
Daha önce anlatmaya çalýþmýþtým.
Sisteme dýþarýdan müdehale olursa, sistem içindeki her þey sapýtýr. Her þey etkilenir ve bozulur.
Kara paralarýný aklamak için, oteller, cafeler alýyorlar boþ boþ tutuyorlar. Taksi plakalarý tonla alýyorlar, plaka oluyor 2 milyon TL, düzeni bozuyor. Þoför olarakta düzensizliðe alýþmýþ bir kültürden gelen akrabalarýný koyuyorlar, sonra þoförlerle papaz olan olana.
Gerçekten düzgün bi cafe iþletmeye çalýþsan, her yeri bunlar kapmýþ, ya iyi yerde boþ yer bulamýyorsun, yada piyasaya bunlar bol para sokunca, piyasa uçmuþ gitmiþ. Cafe kiralayamazsýn, iyi yerde dükkan alamazsýn.
Hali ile bunlar her yerde iþletmeci. Düzensiz kültürden gelenlerin iþlettiði cafe, restoran ve otellerede ancak bitli turist geliyor. Eðitimli yerli yada eðitimli paralý yabancý gelmiyor.
Sistem bu þekilde bozuluyor.
Ankarayada, Ýstanbulada her yere düzensizliklerini götürüyorlar. Rüþvetle, zorbalýkla iþ yapmaya alýþmýþ bir kültür, düzgün yer býrakmýyor.
Çözüm nedir, bunlarý hapsemi atalým, þehirlerden atalýmmý.?
Bunlarýn suçu neki.? Adam uyuþturucu satacaðým diye doðmamýþki.?
Sende doð kýzýltepede, ya tarlada aç gezersin, yada kaçakçýlýk yapar bol paralýlar arasýna karýþýrsýn.
Ýstanbul'da Florance Nightingale hastahanesinin beyin cerrahý nýn çocuðu olarak doðarsanda, uyuþturucu kaçakçýsý olamazsýn.
Ýyi bir üniversite bitirip, iyi iþler yapacaksýn. BAÞKA ÞANSIN YOK.
Doðduðumuz yer aile bizim seçimimiz deðil.
Netçeye gelirsem, çözüm düzenli yerlere duvar çekip baþkalarýný yasaklayamazsýn. Ýyi yerde doðmuþ olanýn yanýnda yer alýp, diðerlerini hapse atamazsýn.
Bizim devlet bunu yapýyor çünki devlet ve medya, 80 yýldýr bu sistemi kuranlarýn elinde.
Normali, aþaðýdakini yukarý çekmek. yukarýdakini aþaðý indirmek deðil.
Peki bunu nasýl yapacaksýn. Çok kolay.
Ülkeye benzini dökeceksin, çakmaðý çakacaksýn. Baþka yolu varmý bilmiyorum. Bide makineli ile tarama var ama uzun sürer ve verim alamazsýn.
Ülkeyide kurtardýktan sonra.. Hafta sonu olduðundan bilime dalayýmmý bilemiyorum.
Düzenim bozulduðundan keyfim yok...
Son düzenleme : alicemal; 20-04-2019 saat: 15:47. Sebep: tiny arrange
@NeAcaipDunya
Bayaðýdýr Venüs tlf yazmadým bý kaç cümle yazayým[emoji854]
Emeksiz paralar ile bu iþyerlerini yüksek fiyatlara alýp sattýklarý dan civarýnda bu tür yeri kiralamak veya devralmak harcý borcunu kurtarmiyor.
iki gün önce durakta beklerken denk geldi adam Ford son model jiple geldi üç þerit yol en sað parketmis arabalar var o sýrada yerde var ikinci þeritte durdu indi arabanýn yanýnda birini bekliyor belli ki gelen geçen bayanlara diþ bileyip etrafý keserken beklenen adam geldi kafa tokusturup binip gittiler.
Arabadan inen adamý gormesem derim bayaðý görmüþ geçirmiþ biri vardýr, gördüm ki adam bildiðin hanzo hemide kabadayýsýndan
Memleket bunlarla kaynýyor, Avrupa birliðine [emoji817] sene geçse almazlar bizi çünkü bunlar sürekli çoðalýyor
Venus_V3_5580 cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
vay macar abimiz gelmiþ...
bende bi sürü rastlýyorum. tamamen kültür farký ile alakalý.
Kültürler birbirine karýþýnca bu sonuç doðuyor.
Bu insanlar kötü deðil, ben hep kötüymüþ gibi anlatýyorum. Büyük ihtimalle benden de daha iyi insanlar. Ancak kültür farklýlýðýna sahip insanlarý ayný yerde yaþamaya zorlarsan, herkes az çok deliriyor.
Bakýn sörvayvýr ýn Türk sürüsüne. Birbirlerini yiyorlar, reisleride acun. O körüklüyor.
Yunan tarafýna bakýn. Tipleri farklý olsada kültürleri ayný. Alt oyan, grup kurup kumpas yapan yok. Tartýþarak halletmeye çalýþýyorlar. Kültür tüm yunan grubunda benzer.
Bu seferinde seçilenlermi ayný kültürden seçilmiþ, yoksa Yunanistan ýn tamamýmý ayný kültürden, o kadar bilgim yok.
Türkiyenin problemi tamamen soygun. 80 yýldýr hep soyguncular baþta olunca, ülke kendi haline býrakýldý. Batý bölgeleri zenginleþti. Doðu ve güneydoðu anadolu zenginleþemedi. Oralarýn zenginleþmesine sanýrým özellikle izin verilmedi. Orada israil ve batýnýn gözü var. Fakir býrakýp halkýný ayaklanma için kullanýyorlar. Zengini ayaklandýramazsýn.
Her neyse... bizde devlet fakirleri eðiteceðine, fakirin emeðini alýp yahudi gruplara daðýttý. Þimdide yahudilerin yetiþtirdiði dinCÝ gruplar aralarýnda paylaþýyor.
her neyse yaw...
Ýstanbulda yeþilköydeyim(Florya mýydý yoksa?). 18 yýl kadar önce. Ýstanbulun en zengin semtlerinden biri.
Gece biþey arýyordum, yürüyerek geziyordum.
Gýcýr gýcýr Beyaz bir C sýnýfý mercedes, bir restoranýn yan duvarýnýn kenarýna park etmiþ.
Restorandan orta yaþlý takým elbiseli biri çýktý.
Mersedesin ön tekerine geldi, tekere iþemeye baþladý. restoran içkili olmalý.
Çü dedim, milletin arabasýna iþiyor.
Adam iþedi bitirdi, sonrada arabanýn kapýsýný açtý bindi gitti.
Kesin istanbuldaki Rus kadýnlarý satanlardandý. O dönem yeltsin dönemi talanýndan sonraki dönem. SSCB daðýlmýþ, mallarý mülkleri paylaþýlmýþtý. Halk bir gecede fakirleþmiþ, kadýnlarda açýlan sýnýrlardan dünyaya daðýlmýþtý.
Her neyse.
Bugünde ana cadde. 2 kenarda park yapýlmýþ. Ortada 2 þeritden arabalar gidip gelecek. Benim þeride bir SUV park etmiþ. Yol tek þeride inmiþ. Sýra bekliyoruz.
Adam flaþörleri yakmýþ, orta þeritte bekliyor. Tipik þempanze örneði. Flaþörleri yakýnca istediðini yapabilirsin diye ezberlemiþ.
Korna çalmadým çünki buranýn kültürü öyle. Ýlk geldiðimde sürekli kavga dövüþ halindeydim, bir sefer karakollukta oldum.
Sora beni yola getirdiler, artýk kabullendim.
Yaklaþýnca baktým adamýn 10 metre ilerisinde 10 arabalýk boþ yer var. Oraya yanaþmamýþ, ana yola flaþör yakmýþ durmuþ. Adamda içinde. Kimsede korna çalmýyor. Dayanamadým korna çalýp gittim. Eskiden olsa daha ileri giderdim. Ama insan eðitilebiliyor. Bende hayvandým, adam oldum. Artýk ne çöp atana kýzýyorum, ne flaþör yakýp yol ortasýna park edene, nede ýþýklarda beklerken saðdan çimlerden gelip en öne geçenlere.
Buralara ilk geldiðim 10 sene kadar önce o kadar çok kiþi ile kavga ettimki. Mimlendim. Ben yokken park halindeki arabamý anahtarla çizen çizene. Haritaya döndü. bebelerle, þoförlerle, perakendecilerle, doktorlar hemþirelerle, herkesle en az bir olayým vardýr.
Son 3 yýldýr duruldum. Olaylarým azaldý. Starbaks tada dayak yemiþ gibi oldum.
Bugün manavýn biri ile tartýþtým. Adam elma kadar çilekleri koymuþ.
Baktým baktým.. 2 kasa var, tek küçük çilek yok. Hepsi elma kadar. Belliki köylü tek tek çileklere dayamýþ þýrýngayla hormonu.
Hani çileklerin tipi düzgün olsa, dicemki, seyreltmiþ.
Yani tarýmdan eh iþte anlarým biraz. Ama tipleride ben hormaonluyum diye baðýrýyor. Eskiden olsa, çileklerin çoðu küçük olur, tek tük orta boy olur. Hormonu idareli kullanmýþtýr.
"Ya dedim küçük çilek yokmu.?" Niyetim kavga etmek deðil. Çilek almak.
"Yok abi burdan vereyim."
dedim "onlar hormonlu almam, sora hastanelerden çýkamýyoruz."
Buraya kadar herþey normal. Çekip gidecem, baþka yerde arayacaðým.
"abi hormonlu deðil, buranýn çileði. Bende tarým iþindeyim."
Tam orda tepem attý. Sussa biþey yoktu.
Tabi bunlarýn tamamý, Samsun ilimizde oluyor.
Haçan ben Samsun'liyum da.
Neyse Samsundaki olaylari anlatmayayum, millet uyiz olmasun.
baaaay...
@NeAcaipDunya
Erdoðan'ýn etrafýndaki korumalarla Ýsveç Baþbakanýnýn bisikletli fotosunu yan yana koyup 'halkla içiçe olamama' ahkâmý kesenler Kýlýçdaroðlu'nun yediði dayaktan sonra "nerde bu devlet" havasýna girmiþler. Yaw hani halkýn arasýnda rahatça gezebiliyordun ? N'oldu ? Burada asýl sýkýntýmýz siyasetçilerin halký da kendileri gibi 'oynak', 'dün dündür' zihniyetinde olduðunu zannetmeleri. Bir de "yapanlar baþka yerden' deyip iþi hafifletmeye çalýþtýlar. Halbuki onlar da TC vatandaþý !
Tam analizlik konu.
kýlýçdaroðlunun dayak olayýnýn detayýný bilmiyorum benide ilgilendirmiyor ama ne kýlýçdaroðlu nun temsil ettiði eðitimli seçkinci züppeler tarafýnda, nede dayaðý atan halký soyan azýlý adi hýrsýz hayvanlar tarafýnda elle tutulur bir þey yok.
londra swap olayýndan beridir MB ye vurup duruyorlar. yahudi soyguncularýn elinde olan TV ler, internet haber siteleri, uþak besleme yazarlar hepsi vurup duruyorlar. Sanýrým iþimize çomak sokarsan böyle olur demeye getiriyorlar. Azcýk kalmýþ olan itibarýný yok etmeye çalýþýyorlar.
@NeAcaipDunya
Bu haftayada planlarda deðiþiklik yapmadan girdim.
Endeks 90binlere inerse, senetlere takviye, 110 binlere çýkarsa senet azaltma ve altýna takviye. Kriz ortadan kalkarsa planda deðiþiklikler olabilir.
Haziran-Temmuz aylarý S400 lerin teslim alýnacaðý tarih diye hatýrlýyorum. TR deki bankalar abd den gelecek emri bekliyor. Emir gelince USD yi çýkaracaklar yada düþürecekler. Ne emri gelirse.
Bizim hükümet, görüldüðü kadarý ile abd ile nasýl anlaþacaðýný þaþýrmýþ durumda. Ne s400 den vazgeçti, nede IMF veyabenzeri bir kuruma gitti. Tabi bu grup saman altý çalýþan bir grup, kültürleri öyle. Þu an bi yerlerde acaip pazarlýklar dönüyor olabilir. Hatta yüksek ihtimal.
@NeAcaipDunya
Yer Ýmleri