Artan
Azalan
lem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Dk / Yksek
15,73 10% 16,70 Mn 14,21 / 15,73
19,14 10% 378,76 Mn 17,35 / 19,14
232,40 9.99% 456,47 Mn 226,40 / 232,40
79,25 9.99% 169,22 Mn 74,90 / 79,25
182,00 9.97% 488,95 Mn 165,60 / 182,00
3,87 -10% 2,97 Mn 3,87 / 4,35
23,76 -10% 494,00 Mn 23,76 / 27,68
114,40 -9.99% 127,33 Mn 114,40 / 127,10
3,22 -9.8% 283,76 Mn 3,22 / 3,57
2,94 -8.98% 2,53 Mr 2,91 / 3,37
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
3,06 2.34% 20,72 Mr 3,00 / 3,19
317,25 -0.63% 13,59 Mr 315,50 / 324,50
268,00 2.58% 7,53 Mr 261,50 / 268,00
78,10 -1.01% 6,65 Mr 77,50 / 80,50
18,58 -1.28% 756,46 Mn 18,49 / 19,09
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
746,00 -0.93% 2,59 Mr 744,00 / 765,00
93,20 -0.9% 525,81 Mn 92,65 / 95,75
116,00 -2.19% 231,93 Mn 115,50 / 120,40
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
30,82 -0.9% 95,64 Mn 30,68 / 31,60
10,70 0.66% 395,01 Mn 10,66 / 10,95
81,40 -0.91% 272,06 Mn 81,20 / 83,00

Masrafsz Bankaclk + 1.000 TL Nakit! Enparadan ifte Avantaj

Masrafsz Bankaclk + 1.000 TL Nakit! Enparadan ifte Avantaj
Sayfa 148/853 lklk ... 4898138146147148149150158198248648 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 1,177 - 1,184 aras.

Konu: Bana kalrsa.

Duhul
    Jul 2018
    kamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gnderi
    4,401
    Bu arada dn gece itibar ile, srvayvr seyretmeyide braktm.
    Amacm ORADAK Yunan llarla Trk ler arasndaki byk fark anlamaya almakt.

Yunanllar, lkelerinin tamamna genelleyemem ama, zemediim biey kalmad. Tm sorular yantlarn buldu ve am eytanlarn seyretmeme gerek kalmad.

Bora denen vatandan olay kafama taklmt. Neden daha ierdeki kimseler birbirlerini tanmyorken, bu adamn evresine 7-8 kii toplanp biat etmeye balamlard. Sebebinin g olduunu biliyordumda, hangi gc temsil ettiini bilmiyordum. Sr gce tapar. Gnmzde g ise, para, kariyer, devlet gc, bazen fiziksel g, d grn filan bu tr eyler gc temsil ediyor ancak ana g para nki para ile dier tm saydklarnz alabilirsiniz.
    Peki bora hangi gc temsil ediyordu. Hyar aas meer hem acun un hemde Murat Boz un arkadaym. Bizzat Murat syledi. Kimbilir daha kimlerin arkada. bora, ynetimi ve pop dnyasn temsil edenlerin yakn arkada olduundan, tm zayflar daha ilk gnden biat etmeye balamlar.

acun orada her hafta 3-4 gn kalyor ve kameralar yokken hep yarmaclarla beraber. Hali ile, yarmaclarn iindeki kendi arkadalar ile srekli muhatap olduundan, dierleride bunu gryor ve yarmada adalet bozuluyor. nki sr oluturanlar, milletde biey zannedip oy atyorlar. Art kameralar srekli acun un arkadalarnn evresinde. En ok onlara sz veriliyor. Onlarda kendilerini gl hissedip, ne geiyorlar, dierleri sinmek zorunda kalyor. ok gl karakterseniz, khya hikmet gibi veya yusuf gibi, belli lde ne kabiliyorsunuz. Ho Yusuf'ta, acun un arkadann arkada. O sebeple onada sk sk sz veriliyor. (bu arada aka uda grlyor, eer Dalaka stanbul a gelirse, Atakan'dan nce Yusuf kz ufalayacak. Bu tr yledir. Kardeindir ama karn kzn ayartp ddklemek kardelii bozmaz. Hayatlar ukur ve mide arasnda geer.)
    Okay gibi ortalama karizmanz, medeni cesaretiniz varsada geri planda kalyorsunuz ve destekiniz az oluyor, kazanma ansnz azalyor. Okay n laf her aldnda, acun ksa kesti laf deitirdi. Adam sumo yarnda ok baarlyd. acun baarsn kltmek iin elinden geleni yapt. Yani acun tarafsz kalmay baaramyor. Zaten tarafsz olmasda gerekmiyor. Kendi program, isterse ailesini dldurur. Seyredilmesi ona yeter, benide rgalamaz. Tek abam, anlamak zerine, yoksa benide rgalamaz.

Bir ey daha grdm. erdekilerin yars acun un evresinden. Arkadalar, arkadalarnn arkadalar. hep onlar n planda.

350 bin kii mracaat etti diyor. 20 kii seecek, 10 tanesi kendi evresinden adalete bak. Kameralarda hep onlar gsteriyor. TV deki acun un yorumcularda onlar parlatyorlar nki onlarnda arkadalar. Zaten maa garantisi iin acun un arkadalarna fazla lafada edemezler.

Her neyse.

Yunanllar ise yava yava bozuldular. Artk bizimkilermi bozdu yoksa kendilerini daha azm kontrol ediyorlar tartmaya ak.

Yarmann patronu Trk olduundan, ok rahat ak davranamazlar. Bu tr durumlarda sk bir sr oluur. Doasnda bu var.
    kinciside bizimkiler, tamamen acun un hayat tarzn yanstyor. Acunun hayata baknn bir kesiti. Adamn hayat berbat, yarmadaki Trk takmda onu yanstyor. Trkiyenin tamamn yanstmyor.
    Berbat lafn benim dnyaya bakma gre syledim. Yoksa hepiniz yahu benimde yle berbat hayatm olsa mutlaka dediniz.

Yanstyor ancak abartl olarak. acun deilde o yarmann patronu abdullah gl olsa. Ayn yarmaclar ok daha farkl davranr, kemal kldarolu olsa ok daha farkl.
    Yunanllarda gerek karakterlerini tam gsteremiyorlar, biraz basklyorlar. Trklerde acun yle istiyor diye abartl adileiyorlar. Hali ile ortaya byle biey kyor.

Artk seyretmiyorum, bana retecei bieyi kalmad.
    Yazmamsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

2. siyasi yazlarn , hisselerin temel analizi alakas nedir

Duhul
    Jul 2018
    kamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gnderi
    4,401
    azak belliki ekonomi temel bilgin yetersiz. Sebep sonu balarn doru kurmak, temel analizin bel kemiidir. Temel analiz nedir, topiin birinde detayl anlatmtm, onu bulmalsn.
    Siyasetinin tek kelimesi ile ekonomin gmlyor, tek kelime ile dev irketler batyor. 2006 dan beridir siyasetilerin istei ile devlet verilerin uydurma.
    Tek emirle ilalamzn %85 ini karlayan SGK nn ila kurumu kapatlyor yabanc ila tekellerine teslim oluyorsun, SGK da da gibi zarar oluuyor herkesin emekli maa dyor, ila hastane doktor katk paylar artyor.
    Tek emirle dedelerinin kurduu tank fabrikas ne id belirsiz birilerine bedava veriliyor.
    Siyasetinin keyfiyeti ile savaa giriyorsun, 4 milyon kiiyi lkene alyorsun, siyasetinin istei ile snrlarn terrist gruplarn yol geen han oluyor. Bu ortamda onlarca yldr yayorsun, ba kuramamsn ve ve stne borsadasn. yi cesaret
    Haftasonu yazlar ise yeillik iin, okumazsn.

Neyse boa cevap verdim grmemezlikten gelmeliydim..

yeni haber abd ile ilgili.

"ABD imalat PMI gstergesi nceki ay kaydedilen 55.3'ten Nisan'da 52.8 seviyesine geriledi."

Anormal olan 55 lerde gezmesiydi. Bizimkiler gibi uydurma veridir de diyemiyorum nki abd derin devleti, trump a kar gibi grnyor. Uydurma yaynlasalard, ekonomiyi kt gstermek isterlerdi, o sebeple 55 leri doru kabul ediyorum.

u an dt 52.8 e. Bu daha mantkl ve tekrar ykselie geermi, sanrm in anlamasna bal. hala son noktay koymadlar.

ABD verileri 2 kt 1 iyi eklinde ilerleyip duruyor. Ta yolda ilerler gibiler. Tabi gnn sonunda yine FED in basaca trilyonlara ballar. Yoksa sapr sapr dklecek dnyaca nl yahudi finans kurumlar.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    kamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gnderi
    4,401
    Bu arada, bi konuyu aratrrken, eski notlarm iinde dnya finans sektrne ilikin tuttuum listeye denk geldim. Burayada asaym. J:Sahibi Jewish demek. ?:Sahibi yahudimi bulamadm demek.
    Bu arada notu aldm gnden bu gne kadar, halka aklk oranlar yada sahipleri deimi olabilir. ok el deitirme var. Yanlz yahudi satarsa ve irket batmak zere deilse, yine baka bir yahudiye satyor.

Bankalar - yabanc ve yabanc ortakllar.
    ------------------------------------------------------------------------------
    Kod:
    garanti 	J	ispanyol		%49 BBVA ispanyollar %58 halka ak. BBVA nn %49 unda, borsadan topladklarda olmal.
    yap kredi	J				%18 halka ak.	%41 ko holding %41 uniCredit-italya
    akbank		EJ				%41 Sabanc  %10 citiBank
    bank asya 	JU				%54 halka ak - kalan fet grubu
    TEB		J	fransa			%68 BNP-Paribas Fransa.  %28 olakolu grup.
    ING Bank	J	Hollanda. 		eski Oyak.
    HSBC		J	ngiliz.

finansBank	?	yunan			National Bank of Greece
    denizbank	?	Rus			Sberbank of Russia. %25 halka ak.
    ekerbank	-				%32 halka ak. %34 ekerbank alanlar vakf. %34 kazakistan devleti.
    aktif bank	J				alk grubu
    FibaBank	J				zyeinler-fiba grup. kk ortak dubai merkezli abraaj kapital(10-2018 de, dubaideki ana irketi batt).
    Odeabank	?	Lbnan
    burganBank	?	Kuveyt (tekfen inde sahibi)
    alternatifBank	?	ABank - katar

Dnyadaki bankalar ve finans kurumlar
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------
    ICBC				-	in		Dnyann BIS den sonraki en byk bankas.
    Bank of England(BOE)		J	ngiltere 	ngiltere Merkez Bankas. Sahibi yahudiler.
    PBOC				-	in 		in Merkez Bankas
    FED				J	ABD		
    Deutche Bank			?	Almanya	-(aydnlkta sabahattin nkibar siyonist banka diye yazm?) 
    						ABD€™de ipotekli emlak piyasasnda yapt ilemler nedeniyle 14 milyar dolar, libor faizlerinin yapay ekilde belirlenmesi skandalnda da 2.5 milyar dolar ceza ald.
    Commerzbank			?	Almanya Frankfurt - Kurucu: Theodor Wille et al. Deutschebank'tan sonra en byk ikinci banka. 
    Danske bank			?	Danimarka. - deutche bank ile ortak yllk 100 milyarlarca avro kara para aklad ortaya kt. Bu sistemin abd aya ise JPMorgan ve Bank of America. ABD aya yahudi. Dier ikiside yahudimi acaba.?
    BNP-Paribas			J	Fransa - 2008 krizinde, uyuturucu paras ile kurtarlan bankalardan biri. Bankalar, kara paray bir lkeye sokup, sahibine meru i kurarak aklanmasn salyor. Kriz dneminde 352 milyar dolar aklanm.
    Societe General 		?	Fransa -(aydnlkta sabahattin nkibar siyonist banka diye yazm?)
    Goldman Sachs			J	ABD
    Merrill Lynch			J	ABD
    BIS				J	ABD 		rothschild €™lerin. lke merkez bankalarna €œkpr borlar€ verir. Bat banka sisteminin tamam BIS tarafndan kontrol edilir. Merkez bankalarnn Merkez Bankas.Dnyann en byk bankas.
    Morgan Stanley			J	ABD
    Wells Fargo			J	ABD
    JP Morgan, 			J	ABD		Rockefeller
    Bank of America, 		J	ABD
    Citigroup, 			J	ABD		Rockefeller
    U.S. Bancorp, 			J	ABD
    Bank of New York Mellon,	J	ABD
    --Sahibi 10 aile olan 4 banka, Bu 4 banka FED i ynetiyor ---
    BlackRock			J	ABD
    State Street, 			J	ABD		Rothschild
    Vanguard ve 			J	ABD
    Fidelity			J	ABD
    Carlyle Group			J	ABD		
    Royal Bank of Scotland(RBS)	J	ingiltere	Londra- libor aklayan kurum. 
    Unicredit S.p.a.		?	talya-milano	Yap kredinin %41 orta. 1998 ylnda 5 italyan bankasnn birlemesi ile kuruluyor.

"City of London" irketi-devleti. 	ingiltere		Londra - Vatikan gibi kendi anayasas ve bayra olan, kanunlardan muaf bamsz bir blge. Bu devlette 225 banka var. egemen bir finansal devlettir. Yerel yetkili, City of London irketi€™dir.

Dnyada en byk 500 irketin arkasndaki ekirdek 10 irket ---
    Barclay Bank			J	(ngiltere), 	Rothschild
    CapitalGroupCompanies 		J	(ABD), 
    FidelityInvestments 		J	(ABD), 
    AXA 				J	(Fransa), 
    State Street Corporation 	J	(ABD), 		Rothschild
    JP Morgan & Chase 		J	(ABD), 		Rockefeller
    Legal & General Group 		J	(ngiltere), 
    VanguardGroup 			J	(ABD), 
    UBS 				J	(svire), 
    Merrill Lynch 			J	(ABD).

SoftBank 			?	Japon		SoftBank group- Halka ak, telekomnikasyon irketi. yahoo bunlarn. 

Rothschild ailesi; Bank of England, Federal Rezerv Bankas, Avrupa Merkez Bankas, IMF, Dnya Bankasve BIS€™i kontrol etmektedir. 

LONDRA - KARA PARA AKLAMA MERKEZ -----------------

€œngiltere kresel para aklama faaliyetlerinde bulunanlar iin kilit nemde bir destinasyon. Dikkate deer seviyede para aklanyor. Bu ite araclk yapanlar var.€ 

ngiliz Ulusal Sularla Mcadele Kurumu'nun (NCA) resmi sitesinde ise "Uluslararas boyutta kara para aklama faaliyetlerinin hacmine ilikin eldeki en iyi tahmin, 2009 ylnda kresel Gayri Safi Yurtii Hasla'nn (GSYH) yzde 2,7'sine eit olduu, yani 1,6 trilyon ABD dolarna eit olduu ynnde. NCA yzlerce milyar ngiliz sterlinin ngiltere'deki bankalar ve itirakleri zerinden aklandn deerlendirmektedir." ifadelerine yer veriliyor.

Dankse Bank€™n eski yneticilerinden Howard Wilkinson, yaknda zamanda 2007-2015'te Danske Bank€™n Estonya€™daki ubesi zerinden geen yaklak 200 milyar avro hacmindeki kara parann  muhabir bankaya transfer edilerek aklandn aklamt.

Uluslararas bir haber ajansnn 21 Kasm€™daki haberinde ise bu  bankann Deutsche Bank, JPMorgan ve Bank of America olduu belirtilmiti.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    kamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gnderi
    4,401
    Bizim yanar dner hkmet, bir frldakla daha hazrlanyor gibi grnyor.

USD nin, seimden sonra, yurt ii yerleiklerin sata balamasna ramen dmemesi, bankalarn hala sk durmas dovisi yukarda tutmas, veeeee trump n Trkiye ziyaretinin konuulmas.

Geen yl myd, N den fze alm anlamas yapmtk. Her ey bitmiti. Fzeler gelecekti aynen S400 lerde olduu gibi. N fzelerinden vazgeildiini N devlet bakan ne zaman rendi. tayyip le girdikleri uluslararas bir toplantda.
    Srpriiiiz, fze almyoruz.
    Byle bir hakarete urad N devlet bakan.

S400 fze lerinin gelmesine 2 ay kald, Temmuzda gelmeye balyor. Almasak bile denen milyarlar geri alamazsn. O paralar bize zam olarak girecek, kaar yok. Zaten ilk parti zamlar gelmeye balad. Cep teller bu hafta 300-500 pahaland. OTV leri artt.

trump n geli zamannn konuulmaya balamas, u an telefonla mzakereler sryor anlamna geliyor.

Bizim frldaklarn, alacamz S400 lerle ilgili ortak komisyon kuralm. abd lilerin Suriyede ortak hareket edelim, gibi cilvelemeleri, telefonla pazarlklarn devam ettiini, kamuoyu denen srnn olaylara hazrlatldn gsterir.

Birdenbire trumpla enseye tokat haline gelebilirler. Gstergeleri var.
    BISTin, 94 altna braklmamasda, ucuza mal kaptrmama dncesi olabilir. Yukarda karmyorlarki, devlet zerinde bask devam etsin. Hem BIST hemde USD zerinde bask devam ediyor.

arlacak konu ise, frldaklarn her hafta kp, S400 kesin demeleri. Tabi abd ile ortak komisyon kuralm ne anlama geliyorsa artk. parasn biz verecez siz kullannm demek istiyorlar, kontrol sizde olsunmu.?

yide gelecek S400 lerin banda, ilk zamanlar Rus askerleri olacak. Onlar ne yapacaksn. Rusya ne kadar izin verecek abd kontrolune.?

Ho rum larn ald S300 ler israil kontrolunde.!

Neyse bakalm ne olacak. trumpla anlarlarsa, lke bi kez daha batya satlr. yahudilerle frldaklar YNE kucaklar. Millet smrlmeye zaten her halukarda devam edecekti.

Fakat benim portfoy iin iyi olur... Bu seneyi kurtarrm..

haydi bebe trump, haydi frldaklar...
    Son dzenleme : alicemal; 02-05-2019 saat: 12:08.
    @NeAcaipDunya

6. Day kzma ama 100 krlmaz dedin krld, 94 krlmaz dedin o da krld. Baka krlmaz neresi var ona gre aalar bekleyelim.

Duhul
    Jul 2018
    kamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gnderi
    4,401
     Alnt Originally Posted by Maydonozcu Kamil Yazy Oku
    Day kzma ama 100 krlmaz dedin krld, 94 krlmaz dedin o da krld. Baka krlmaz neresi var ona gre aalar bekleyelim.
    Yok yav, mantkl ey syleyene kzmam. Bide saygl olana.

Ho seninki pek mantkl deilde, yinede kzmadm. Niye bilmem.?

Belki faydal olmaya altn iindir.

Mesela geende azak rumuzlu vatanda, sen niye siyaset yazdnda temel analiz yazmadn diyor. Ona kzarm hemde ok. nki haddini bilmemi. Senin bana ne faydan olduda benden temel analiz bilgisi istiyorsun demem gerekirdi. Demedim.
    Kardeim senin millete ne faydan olduda milletten biey bekliyosun. Bunlar o anda aklma gelmedi. Gelseydide yazarmydm bilmiyorum.

bana hi bir faydas olmam zibidi, benden temel analiz istiyor. Neye dayanarak istiyorsun.? Param verdin, anam babammsn.?
    Bu uyary ancak bana site ynetimi yapabilir. Temel analiz ksmnda baka ey yazma diye.? Onlarn haklar var.

Ama hadisiz vatandalar hereyi istemeye haklar olduunu sanyorlar.!

Her neyse...

maydanoz, senin itirazna gelirsek. 100 krlmaz demimiydim.? Demisem mutlaka hkmet arza karmazsa diyede eklemiimdir.

Hkmet bu yl epey arza kard. nce trumpa israil golan tepeleri konusunda ayar vermeye alt, o ara usd baya bi zplad, sorada seimler dolays ile akp yi gndermeye alan gler harekete balad filan..

Aslnda haklsn. Btn bunlar ngrmem lazmd. Kesin 100 aa inmez dediysem Yanlmm.

Dolar 6.0 y bu sene gemez demitim, ondada uvallayacam gibi.

Her tahminime, hkmet kriz karmazsa diyorum. Hkmette kriz fabrikas. Savunmam salam ama yinede hakl saylabilirsin.
    Endeks 100 bini aa krarken mutlaka hkmet bi haltlar yemitirde, nemi yok.

Yanlmak sorun deil. herkes yanlr.

Dow dada, ons altndada her sylediim kmyor.

ant Manukyan TV de ne demiti. "Yaw bana yl sonu endeksi soruyorsunda, 30 aralkta tahmin yapsam bile, 1 oca doru bilemiyorum."
    Ki bunlar para piyasalar ile yatp kalkyorlar.

Demek istediim. Yanlmak sorun deil. Herkes yanlr. Profesyonelsen, herkesin yanlacan bilmen lazm.

Yl sonu K / Z oranm yeterli ise, isterse yl iinde 10 kere yanlaym. Bunun nemi yok.

Tabi 100 aa krlmaz deyip sana para kaybettirdi isem, zr dilerim. Bidaha tahminlerimi buraya yazmam. Benim iin sorun olmaz.
    Son dzenleme : alicemal; 03-05-2019 saat: 19:01. Sebep: kendime zopa.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    kamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gnderi
    4,401
    Buldum, BIST 100 bin altna %70 ihtimalle dmez demiim, eer kriz karan olmazsa.

Ayn gn tayyip konumu, golan tepeleri israilindir diyen trumpa atm. tayyipin konumasndan sonra USD 5.40 lardan 5.75 lere km, BIST de 100 bin altna inmi.(bu arada 94 krlmaz dememitim. "Galiba yeni dip 94" demiim. 94 krlmaz deseydim eldeki nakitle hisseye girer, girmeden ncede yazardm. nakit duruyor.)

Tabi bu bahane. Gerek olan, seimler yaklarken, akp yi bask kt gstererek dier partilerin kazanmasn salamak. Seimlere doru hereyi ktletirecekleri akt.

Bunu yazdm diye akp li sanmayn. Gerei syleyince bi taraf tuttuunuzu gstermez. Gerei sylemek baka biey, taraf tutmak baka biey.
    Sana ceza vermeyeceiz deyin. Elimede makineli verin. lk geberteceim parti akp olur. Sonada chp yi saklarm smrgeci ua olduklar iin. aradada dier meclis partilerini temizlerim...

Kriz karm hkmet, BIST de dm.

Yanlmm, ama dayanam var.

Uzun vadeci iin bunlar byk sorun deil. Ksa vadeci zaten kumarbaz demektir ve ilgi alanmda deiller, onlara bol ans dilerim.

Bu lkede para piyasalarnda oynamak ok zor. Bunu kabul edersiniz herhalde. Yllsonuna art kapamsak, enflasyonada yenilmemisek ne ala.
    @NeAcaipDunya

Sayfa 148/853 lklk ... 4898138146147148149150158198248648 ... SonSon

Yer mleri

Yer mleri

Gnderi Kurallar

• Yeni konu aamazsnz
  • Konulara cevap yazamazsnz
  • Yazlara ek gnderemezsiniz
  • Yazlarnz deitiremezsiniz
  •