bizdeki tuik i onlardaki iþsizlik verisi gibi düþün
bizdeki tuik i onlardaki iþsizlik verisi gibi düþün
yani burdaki dostluða binaen
yalnýþ annaþýlýrsam da sorry, peþinen
senin sýkýntý
fazla detay düþünmen
ne diyodu borsa atasözü
biþey karanlýkta ördek gibi vakvaklýyýp
ördek gibi paytak yürüyosa
ördektir
aceba , manipulasyon mu diye daha da
fazla düþünce üretmeye gerek yoktur
neyse ben kaçtým
sen fýrça atarsýn þimdi
selamlar :-)
yahudi kanallarý var, pek çok kez yazmýþtým. Tamamen sömürge valisiler. abd nin ve yahudilerin çýkarýna olan haberleri servis edip, halkta algý oluþturup, ilgili aðýla sokuyorlar.
yahudi medya 80 yýldýr bunu yapmýþ, yapýyor. Kendi kötülüðümüze, sömürgecilerin iyiliðine olan þeyleri bize doðru diye öðretmiþler. Cahili baþka þeye inandýramýyorsun. 80 yýlda genlerine iþletmiþler.
Bunlardan en rezili sanýrým yahudi ferit þahenk in NTV si.
ferit þahenk, garanti bankasýnýn eski sahibi, bi kaç yýl önce satmýþ. ayrýca wolksvagen grubunun ithalatçýsý. Bildiðim kadarý ile vosvos fabrikasýný 2. dünya savaþýndan sonra yahudiler ele geçirdi.
Yani yahudiden ithal ediyor ve bizim paramýzý alman yahudisine aktarýyor. Ülkeye zerre faydasý olmayan ancak ülkenin sermayesini ÝTHALAT YOLU ÝLE yurt dýþýna aktaran bir sömürgeci ferit þahenk. Tam zararlý. Koç grubu filan hiç olmazsa yurt içinde fabrikalarý var. Onlarda dað gibi ithalat yapýyorlarda, hiç olmazsa kötü görünmemek için yurt içindede üretiyorlar. Zararý, faydasýný götürüyor.
Her neyse..
bu NTV ye ne zaman denk gelsem, mutlaka sömürgecilerin lehine bize baský oluþturan bir haber görüyorum. resmen ellerinde kýrbaç, her dakka bu milletin beynine þaklatýp duruyorlar.
Bi açýyorum ermeni yasasýný hangi ülkeler geçirmiþ, eyvah eyvah mahfolmuþuz.
Bi açýyorum, abd bize f35 leri vermezse mahfolurmuþuz,
Bi açýyorum fransa bize þunlarý söylemiþ...
resmen ellerinde odun, vuruyorlarda vuruyorlar...
ntv, bluumberg filan buralarda çalýþan ekonomistlerde benim yazýya denk gelirse þaþýrýyorlardýr... ne sallýyor bu diye..
embesiller, eðer orada çalýþýyorsanýz, onlarýn þertlarýný yerine getirdiðiniz içindir... 10 ekonomist varsa sadece 2 tanesi direk yahudiden emir alýyor ve geri planý biliyordur. 8 taneniz, hiç bir þeyden haberi olmayan kullanýþlý aptallarsýnýz...
onlarýn alehine 1 hafta yayýn yapýn, bakýn orada kalýyormusunuz... Oradaysanýz, kullanýþlý aptallar olduðunuz içindir, kendini adam sandýðýnýzdanda eminim... herkes orada çalýþmak istiyor deðilmi.? O zaman siz büyüksünüz... uþak deðilsiniz.
Peki neden genelde gençlerden oluþuyorsunuz. Neden 40 yaþ üstü ön planda yok.? Önünüzde ulusal kanal var Perinçek in TV si.
O kanalda býrak 40 yaþý 30 yaþ üstü kimseyi kolay kolay göremezsin.
Neden.? Neden? neden.?
Neden guys.?
Çünk dünyayý yaþ ilerledikçe anlarsýn. Çevreni anlayabilmen için beyninin olgunlaþmasý gerekir. Buda 25 yaþtan sonra baþlar.
Gerçekleri görebilmen içinde tecrübe gerekir. Buda 40 yaþtan sonra yeterli olmaya baþlar.
Yaþ ilerleyince neler döndüðünü anlamaya baþlarsýn ve kötü karakterli deðilsen, kötü yerde durmazsýn. Ben doðruyu yapayým dersende kapýnýn önüne konulursun.
her neyse artýk...
Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
@NeAcaipDunya
tüh, moruk kaçmýþ... tamda ntv ye kýzmýþ sinirimi çýkaracak bi þeyler arýyordum.
ördek hikayesini ilk duydum, derin biþeye benziyor, temeli nedir, hangi ortamda bu hikaye oluþmuþ inceleyeyim biraz.
@NeAcaipDunya
yaz abi google a bulursun
özeti þu
finansal piyasalarda pek çok þey fulu olsa da
bi kaç temelli kabulle hareket edip
býçaðý basacan
o ka
hadi selamlar
Endeks doksaný aþaðý devirmiþ. 91bin endekste senet almakla erken davranmýþým.
Tepeleri yakaladýðým çok oluyorda, diplerde çok nadir yakalýyorum.
Þu 21binden 7bine düþtüðü kriz hangisiydi. 3 gün önceden yakalamýþtým. Balon patlamak üzere çýkayým demiþtim. Sora dipte çuvalladýk 12binde alýþa geçtik, oda o dönem canýmý çok yakmýþtý.
Her neyse... neden dün aldým da fazla incelemedim.
Altýnlarý hesaba kattým. 90 binin altýný görmesi yüksek ihtimal, Çünki 23 haziran seçimine kadar USD yi yukarda tutacaklar. BIST de yükselemez. Ama ne kadar aþaðý gider, bunu bilemem, tahmine bile kalkýþamam. Çünki durum acaip anormal.
Þu anki durum hem yapay, hem deðil. Birilerinin kafasýný kýrmak için yapýyorlar ama o kafa kýrýlmazsa, ülke ekonomiside bataktan çýkamayacak. Yani hem yapay hem deðil.
Altýnlardan kalaný satýp, o para ilede hisseye geçmek için, BISTin seviyesine deðilde USD nin seviyesine bakacaðým.
6.50 denmi döner, 7.0 denmi döner yoksa 7.0 yide devirirlermi bilemem... Sallarým belki tutar ama sallamaya yaþ müsait deðil.
Altýn satýp senede geçmek için Haziran sonunu bekleyeceðim. Sanýrým 23 hazirana doðru pik yaptýrýrlar.
@NeAcaipDunya
Benim için harika senaryo þu olur.
Haziranda seçimlere doðru USD epey yükselmiþ olur, dolayýsý ile TR altýnda çok yükselir, üzerine þerbet olarak ons altýnda yükselir, en azýndan düþmez. Þu an altýn %20 artýdayým. Haziran sonu %50 olur herhalde.
Haziran sonu altýnlarý satar, gelen para ile senede takviye. O esnada BIST endeks kaç olur hiç bilemem. ama 90 ýn epey altýnda olur herhalde.!!!
%50 kazançla altýný sat, çok düþük maliyetle senede takviye yap.
Sora eðer büyük hile olmazsa chp nin istanbulu alacaðý yüksek ihtimal. Senetler yükseliþe geçer, derken 110 bini gördüðünde ben hem geçen senenin enflasyon zararýný çýkarmýþ olurum, hemde bu senenin enflasyonunu daha aðustos ayýnda filan çýkarmýþ olurum.
Sora senetten ya çýkar faize geçerim, yada duruma göre karar veririm. BIST yükselmiþse USD ve faiz düþmüþ demektir ve faize geçmek akýllýca olurmu o anki seviyeye bakmak lazým...
Güzel senaryo.
Olma ihtimali çok yüksek ancak tayyibi biliyorsunuz.
Geçen seneki senaryom çok akýllýca ve mantýklýydý, tutuyorduda derken papaz krizi.
Bu senede daha ilk 6 ayda 2 kriz birden, seçim sonucunu kabul etmeme ve seçimi iptal ettirme. Daha S400 ü saymadým bile.
Seçime kadar veya hemen sonrasý kriz çýkarmaz demeye kim cesaret edebilir.?
Her neyse, yapacak biþey yok. Bu senaryonun olmasýný bekleyeceðim. Haziran sonuna kadar BIST ve USD ye hiç bakmamak lazým.
Ev hanýmlarýda hala aramadý, bize USD aldýrmadýn bak ne oldu diye... "nerden bileyim seçimi kabul etmeyeceðini, sonrada iptal edeceðini" desem, anlamazlar...
aman aramasýnlar...
@NeAcaipDunya
Su katýlmamýþ yahudi ekonomist, mahfi eðilmez, son haftalarda, özellikle londra daki swap kavgasýndan sonra, bizim merkez bankasýnýn açýklarýný kovalayýp duruyor.
mahfi hoca, yine yahudilerin elinde olan NTV televizyonunda meþhur oldu.
Geçen yýl, abd deki yahudilerin kurduðu princeton üniversitesinin kontrolunde olan bitcoin'in reklamýný yapýyordu.
swap kavgasýnda baþrolde, TR deki yahudi bankalarý vardý.
Merkez bankasý ile yahudi bankalarý kapýþmýþtý.
Hemen sonrasýnda ne oldu, yahudi mehfi eðilmez, merkez bankamýzýn açýklarýný bulup piyasaya sermeye, yahudi TVlerincede pazarlanmaya baþladý.
Adam yalanmý söylüyor.?
Hayýr ama, kötü amacý için doðruyu kullanýyor. Anlamasý zor deðilmi.?
O zaman kolay yoldan anlatayým.
Gece evinize 2 hýrsýz girmiþ, malý paylaþamamýþlar, evde baþlamýþlar kavgaya. Sizde gürültüye uyanmýþsýnýz. "Nooluyor" demiþsiniz. Adamlardan biri mahfi, ev sahibine diyorki "abi bu herif hýrsýz.".
Yalanmý.?
Doðru. Ama söyleyenin niyet kötü. Mallar kendisine kalsýn istiyor.
Bu arada malda hepimiziz. Malýn biri durumun farkýnda. Geri kalan geviþ getirmede.
Adam, arabistanlý lawrence mübarek. Bunlardan çok var.
@NeAcaipDunya
Yer Ýmleri