Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
15,73 10% 16,70 Mn 14,21 / 15,73
19,14 10% 378,76 Mn 17,35 / 19,14
232,40 9.99% 456,47 Mn 226,40 / 232,40
79,25 9.99% 169,22 Mn 74,90 / 79,25
182,00 9.97% 488,95 Mn 165,60 / 182,00
3,87 -10% 2,97 Mn 3,87 / 4,35
23,76 -10% 494,00 Mn 23,76 / 27,68
114,40 -9.99% 127,33 Mn 114,40 / 127,10
3,22 -9.8% 283,76 Mn 3,22 / 3,57
2,94 -8.98% 2,53 Mr 2,91 / 3,37
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
3,06 2.34% 20,72 Mr 3,00 / 3,19
317,25 -0.63% 13,59 Mr 315,50 / 324,50
268,00 2.58% 7,53 Mr 261,50 / 268,00
78,10 -1.01% 6,65 Mr 77,50 / 80,50
18,58 -1.28% 756,46 Mn 18,49 / 19,09
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
746,00 -0.93% 2,59 Mr 744,00 / 765,00
93,20 -0.9% 525,81 Mn 92,65 / 95,75
116,00 -2.19% 231,93 Mn 115,50 / 120,40
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
30,82 -0.9% 95,64 Mn 30,68 / 31,60
10,70 0.66% 395,01 Mn 10,66 / 10,95
81,40 -0.91% 272,06 Mn 81,20 / 83,00

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 155/853 ÝlkÝlk ... 55105145153154155156157165205255655 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 1,233 - 1,240 arasý.

Konu: Bana kalýrsa.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Rusya ve Çin.
    USD, dolayýsý ile zorba abd den kurtulabilmek için, USD ye dayalý para sisteminin etkisini azaltmaya çalýþýyorlar. Kendi paralarýda dünyada diðer güçlü ülkelerce kabul görmediðinden, tüm dünyada kabul gören altýn a yöneldiler.

2018 in baþýndan beridir durmadan altýn alýyorlar.

Geçen yýlbaþý altýn ons 1300 ün üzerinde iken, bu 2 dev ülkenin alýmlarýna raðmen þu an 1300 ün altýnda.

Dahada önemlisi, altýna dayalý ticarete yönelme niyetlerini açýklayan bu 2 dev ülke, altýn almayada devam edecek. Hemde yýllar boyu.

Ama yinede altýn yükselmiyor.

Ayný miktarda altýn ý, ingiltere yada abd alsaydý(yahudiler alsaydý) þu an altýnýn fiyatý 2000 USD yi çoktaaan geçmiþti.

Neden yükselmediðini bir kaç kez anlatmýþtým. Altýn petrol gibi EMTIA fiyatlarý, aslýnda finans piyasasýna dahil herþeyin fiyatý, Londra ve new yorkta 5-10 tane dev banka tarafýndan belirleniyor. O finans kurumlarýnýn tamamýda yahudilere ait. Geçen gün dünya finans devlerinin listesini asmýþ, sahiplerinide yazmýþtým.

Altýný 300 USD den 2000 e çýkarýp, malý dünyaya kaktýrdýktan sonra aþaðý indirende onlar. Rusya ve Çin alýmlarý olmasa, þu an 1000 USD nin altýndaydý altýn fiyatlarý.
    Petrolu 120 USD den 40 USD ye indirende onlardý. 120 USD ye çýkaranda onlardý. Kendi çýkarlarýna göre karar veriyorlar. Tamamen petrol ve gaz parasý ile yaþayan Rusya ve Ýran ý yola getirmeye, batýrmaya çalýþýyorlar. 40 USD ye inme sebebi buydu.

Altýn da Anladðým kadarý ile, Rusya ve Çin alýmlarý bitene kadar bu civarlarda tutup, sonra 1000 USD nin altýna indirecekler. Hesapta bu 2 ülkeye ceza verecekler.

Ancak obez beyinlerinin unuttuklarý þeyse, eðer Rusya ve Çin, istediklerini baþarýrlarsa. yani londra ve newyork yerine kendi para piyasalarý merkezlerini asyada kurarlarsa, dünyada fiyatlarý artýk asyada belirleyecekler.
    londra ve newyork yavaþ yavaþ etkisizleþecek. Batý ülkelerinin Kafalarýna göre Belirledikleri EMTIA fiyatlarýnýn bir anlamý kalmayacak. tayyib in, bizim ülkeye, bizim bankalara kredi derecesini ben veririm demesi gibi. Para piyasalarýnda Batýnýn etkisi azalacak.

Tabi baþarabilirlerse.
    Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Çok ilginç.
    haberturk de gökhan þen, "TR deki doviz bi kaç bin kiþinin elinde. Üstüne devletde dovizle her iþi yapmaya baþlayýnca" diye gerçeklere dokunmaya çalýþan bi yazý yazmýþ.

gökhan beyin kendisininde haberi belki yoktur ama tipi yahudi tipi ve yahudi medyasýnda çalýþýyor.
    Biraz daha derine girerse, kendi patronlarýnýnda içinde olduðu "seçkin" yahudi zümreye dokundurmasý gerekecek.
    Abartýrsa burnunu sürterler.

Yüzeyde dolaþ gökhan, diðerleri gibi. Yoksa o üst konumdan aþaðý alýrlar seni.

yahudi deyince aklýma geldi. Dün gecemiydi, o ses Türkiyeye arada baktým. Çok þaþýrdýðým bir olay gerçekleþti.

acun ýlýcalý yý bilirsiniz. Hýzla yükseldi. Yükseliþi temiz görünsede, adamýn sülalesi medya dünyasýndan. Adam 10 kere düþmüþ, 10 kere kaldýrýp yine iyi iþ vermiþler. En sonunda magazin iþinde tutturmayý baþarmýþ. devamý malum.
    Biz bir kere düþsek, alkýþlayan çok olur ama kaldýran olmaz.

Bu herifi araþtýrdým yahudimi? diye. Medyada bu hýzý ancak yahudi yapabilir.
    Biþey bulamamýþtým. Erzurum Ilýca kasabasýndan gelmiþ. Orasý hakkýndada güvenebileceðim bilgi yoktu. Bu tür bilgileri google engelleyebilir diye yandex dende araþtýrýrým.

robert kolej'lere deðdirmiþtim. Gerçekte misyoner okullarýdýrlar. Ayný fetullahýn okullarý gibi. Amaç içinde olduðu ülkeyi ele geçirmek ve sömürgeleþtirmektir.
    Okuldaki öðretmenler, öðrencilerden gelecek vadedenleri belirlerler. Kafa yapýsý uygun olanlarýda ele alýr eðitir ve yahudilerce destekleyerek devlette yükselmesini saðlarlar. Medyada yahudi medyasý olduðundan, gencin önü sürekli açýlýr ve hem para hem medya ile desteklenir.
    Bu tür bir sürü öðrenci, devlette kilit noktalarda, partilerde desteklenir yükselir. Sürekli para ve medya arkalarýndadýr. Yahudi þirketler arkalarýndadýr.

Ýþte dün gece o ses Türkiye yarýþmasýnda, birden bire acun ýlýcalý robert kolleji çok anlamsýz ve abartýlý bir þekilde övmeye baþladý.???
    Bir kaç cümlede, robert koleji, bu ülkedeki tüm okullarýn çok üstüne yerleþtirdi.!

Ýlginçti.? Buna bakarak acun yahudidir diyemem. Ancak bu olay not edildi. Gelecekte vereceði ip uçlarý ile yahudidir veya deðildir diye mutlaka ortaya çýkar.

Peki bu ne iþe yarayacak.? Adam diyelimki yahudi. Niye beynini bunlara yoruyorsun.?

Abicim elimde deðil, yapým bu.! Ýstesemde beyin baþka türlü çalýþmýyor. Hem insanlarýn beynini bilirseniz, söyledikleri ve yaptýklarýnýn sebebini hemen anlayabiliyorsunuz. Yani analiz kolaylaþýyor.

Mesela spor programlarý.
    Yorumcularýn önüne, hangi takýmý tuttuklarýný, fanatiklik derecelerini yazan bir tabela koysalar. Anlattýklarýnýn sebebi hemen anlaþýlabilir. Çok daha kolay neler döndüðünü anlarsýnýz.
    Bazý yorumcular resmen takým amigosu. onlarýda seyreden var diye ekranlara çýkarýyorlar.

her neyse.. gereksiz yazý oldu... haftasonunuda böyle kapayayým... haber sitelerinde diþe dokunur, gidiþatý etkileyecek bir haber yoktu.

Birde Ýran kuþatýlýyor. O olay dikkat çekici.? Ýranda agresif cevaplar vererek ortalýðý kýzýþtýrýyor. "sýkýyosa gel döv" der gibi.

O iþ çok önemli. trump deli olduðundan Ýran a kýsa sürede saldýrýrmý.? yahudilerin böyle bir planý varmý? trump ý konuda desteklerlermi.? Bizim BIST açýsýndan takip edilmesi gereken bir konu.
    Bir FED, bir IMF anlaþmasý, birde Ýran kuþatmasý. Siyasi sorunumuz hariç, dýþ etkenli olarak, þu aralar BIST i en çok etkileyebilecek konular. Ýran olayý biraz daha uzun vadeli, ama kýsalma potansiyeli var.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Vay canýna. Banka sitesine girince portfoyede bakayým dedim. Ekside olduðumu sanýyordum.
    Hala %2,5 artý dayým.

Portfoydeki %15 civarý altýn ve yýl içi kazançlý altýn satýþlarým etkili olmuþ.
    Eðer 23 haziranda akp kaybederse ve üzerine imf benzeri bi anlaþma filan çýkarsa. Benim portfoy uçar gider.
    kendim bile güldüm þu an. bizim hükümet en az 2 yeni kriz daha üretir. adamýn serveti dolarda sanýrsam.
    @NeAcaipDunya

4. 1-Yahudilik ve masonluk ayrý þeyler,masonlarýn Yahudi olmasý þart deðildir.2-Ýran'a saldýrýnýn ne zaman olacaðýný bilmek için Ýran'ýn iç dinamiklerini iyi bilmek gerekir,bunu bilmek çok zor ama genelde savaþlar ABD'de cumhuriyetçi partiler baþtayken çýkar,cumhuriyetçiler silah gücünü kullanýrken demokratlar soft power kullanýrlar.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    cumartesi, masonluðu yahudiliði filan fýstýk, o kadarýný biliyorum, ama bilmeyene açtýðýn için faydalý olabilir. Tabi ona açmak denirse, çünki söylediðin þeklide bi anlam ifade etmiyor.
    Önemli olan kime hizmet ettiði. Kimin kurduðu filan. Kimin kurduðu, kime hizmet ettiði konusundada ip uçlarý verir.
    Ülkeye faydasýmý var zararýmý.? yazýnca bunlarý yazmak lazým. Ben yazmam, çünki detay o iþ. Detayla uðraþmayý sevmem. Tabi bazen mecbur kalýyoruz, o ayrý.

her neyse hafta sonu bilim günü, benim kafamý baþka þeye yönlendirmeyin.
    Bi kaç gündür iyi uyuduðum halde uykulu geziyorum. Hava sýcaklýklarý 30 dereceye yaklaþtý sanýrým sebep budur.

Bugün hangi konuya dalsam. yada biraz haber okuyayým, köþe yazarlarýna dalayým. Bakalým bilgi veren biþey yazan olmuþmu.? Çok nadiren bana doðru gelen bilgiye denk geliyorum. Kalaný hava civa gibi. Boþ yazýlar ama iyi götürüyo namissizlar.
    Hoþ 60 IQ lu ülkeye, 145 IQ lu yazarlar koysan, kimse biþey okumaz. Yine 60 IQ lu yazarlar lazým. En fazla 80 diyelim. Ara açýldýmý okuyan, ilgi duyan sayýsý azalýr gibime geliyor.

Fizik nobeli almýþ bilim adamýmýz Aziz Sancar konuþsa, 100 bin kiþi dinler ama eski tayyip yada bugünki cübbeli konuþsa milyonlar dinler ve seyreder diye düþünüyorum. O hikaye.
    Kesin konuþmadým çünki rating verileri elimde yok. Kesin konuþsam, haddimi aþmýþ olurum. Aslýnda epey aþýyorda olabilirimde, terazi olabilecek kimse yok. bende yazýp duruyorum. Arada biri burnumu sürtüyordu kimdi o ya, sonra cývýttý ama burunsürten bilgili insanlar her zaman lazým. Banada lazýmki seviyemi bileyim. Yoksa uçar giderim, farkýnda olmam.

Böyle yazýncada kendini bilmezleri çekiyorum... her neyse yaw.
    Haber okuyayým.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    abd gitgide daha despotlaþýyor.

Aslýnda tam olarak öylede deðil. Ýletiþim hýzý çok yükseldiði ve herkese ulaþtýðýndan, anýnda 10 farklý kaynaktan haberleri alabiliyorsun. Gerçeklere dokunan yazýlar okuyabiliyorsun.

Hala dünyadaki haber kaynaklarýnýn %85 i yahudilere ait. Hala masallarla milleti uyutuyorlar. Ancak benim gibilerde çok. Ýnsanlarýn akýllarýnda "acaba" duygusunu uyandýrabiliyoruz.

Eskidende abd despottu, katildi, soykýrýmcýydý. Daha öncede ingiltere, daha önce hollanda, ispanya, portekiz, daha geri gidersen asya ülkelerine sýra geliyyor filan.

Þimdi internet sayesinde anýnda gerçeðe ulaþabiliyoruz.

abd, huawei ye ambargo koyunca. google da koymuþ.
    google koydumu, bayaðý bi koyuyor çünki gençlerin kullandýðý pek çok ürün, google ile geliyor. Bi kere android, google ýn.

Ancak ÇÝN liler bizim gibi maraba kafalý, sömürge deðiller. Ýþletim sistemlerini hazýrlamýþlar bile. Maps e karþýlýk gelecek, uydu sistemleri çoktandýr var. Navigasyon eksikleri yok. Sosyal medya zaten batýlýlarýnki, Çin de az kullanýlýyor.

Biz tamamen batý esiriyiz. Bunun tek sebebide yahudi sömürgesi olmamýz. Herþeyimiz batýdan. Vermeyiz deseler hemen teslim oluyoruz, çinki medya yahudi. Anýnda yaygarayý koparýyorlar.

Bizde pardus iþletim sistemi yapýldý, devlet bile kullanmadý. Devletin yahudi uþaðý. Bütün partilerini yahudiler kurdurmuþ. her baþkan gidip el etek öpüp geliyor. Öyle lider olabiliyor.

Her neyse... meditasyona baþlamalý yine. 1 kez yaptýk, arkasý gelmedi.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Portfoyde deðiþiklik yok. Haziran sonunu beklemece. Plan belli. Çok düþerse altýn sat senede takviye.

Plan, hükümetin imf veya benzer kurumla yapacaðý anlaþmaya dayanýyor. Tabi maliyetler çok düþük olduðundan, anlaþma yapmasada zarar etmem. Sadece kazancým enflasyonun altýnda kalýr.

Suriye de abd ile anlaþtý. imf ile anlaþmýyor. Sebebinide tahmin edebiliyorum. imf, anlaþma þartlarý olarak, hükümetin elini kolunu baðlýyor. Talan yaptýrmýyor. tayyipin musluklarý kapanacak, ondan korkuyordur. Yoksa bu milleti zerre düþünen siyasetçi yok. Düþünen olsa, partilerde barýndýrmazlar. Bizzat þahit oldum. Temiz, dürüst, namuslu, çalýþkaný barýndýrmýyorlar.

Hali ile beklemedeyim. Ekonomiyede fazla bakmýyorum. Sadece endeks çok düþerse, altýn satacaðým, senetlere takviye yapacaðým.

Yahudi medyasý kamu bankalarý ve MB nin peþinde. Sürekli açýk yakalayýp ilan ediyorlar. chp de körükle gidiyor. Sanki batan baþka ülke. Acýyý çeken vatandaþ. Siyasetçi ve medya nýn tuzu kuru. Hepsi parazit, bolluk içinde yaþýyorlar. Onlar etkilenmiyor.

Bu arada þampiyon olan GS dei ilk 11 de tek Türk futbolcu yokmuþ gibi görünüyor. Soradan 2 Türk oyuncu girmiþ. Rezilliðin daniskasý.
    UEFA kupasýný ve süper kupayý sadece 2-4 yabancý oyuncu varken aldýlar. Geldiðimiz yere bak. Sürekli geri gidiyoruz. Milyoner ve milyarder sayýmýzda artýyor.

Geri giderken Milyoner ve milyarder sayýmýzýzn artmasý, devletteki ve ülkedeki rezilliðin açýk göstergesi.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Murat Muratoðlu, gazetecilik konusunda gittikçe ustalaþýyor.

Anlaþýlan yýlmaz özdil gibi bilgi tasnif ediyor. Hemde iyi anlatýyor. Edebi yönüde geliþmiþ.
    Tek sorun batýya hizmet ediyor olmasý. "Mevcut hýrsýzlar gitsinde, bizim sömürgecilerimiz gelsin" diyen grubun içerisinde. tersine davranýþda görmedim. Belki sürü içindedir, yani güden deðilde, ne olduðunu bilmeden sürü içinde giden, güdülen, kullanýlan kesim.
    Sürüler içindeki kalabalýðýn %99 u, kime hizmet ettiðini bilmez. Süslü laflarla, ihtiyacý olan vaadlerle toplanýp aðýla sokulmuþtur. Kullanýldýðýný bilmez, doðruya hizmet ettiðini sanýr.

https://www.sozcu.com.tr/2019/yazarl...radan-4870586/

ege hoca ise ilk defa hükümete karþý sivri yazý yazdýðýný gördüm. Daha doðrusu sivri kelimeler diyelim.
    Okuduðum tüm yazýlarý, yüzeyde dolaþan, kimseye dokunmayan, doða kanunu anlatýr gibi anlatýrdý. Ýlk defa akp ye palavracý filan demiþ ve cânâna hafiften dokundurmuþ. canan: akp nin bünyesi oluyor.

Benim 10 yýldýr gazetecilerin ciðerine soktuðum konuya yeni deðinmiþ. Yabancýya satýþý serbest býraktýn. Köylünün arsasý 10bin ederken þimdi 500bin ediyor. Ama köylü aldýðý parayý gidip ithalata yatýrýyor. Bu þekilde Yabancýya serbesti bizi batýrýr. Diye yazýp dururdum. Çünki arsaný sattýn yabancýya, arsa orada bin yýlda olsa yabancýnýn. Ama aldýðýn para ile gittin volkwagen SUV ve audi otomobil aldýn. Arabalarýn 20 yýl sonra hurda. tarlan gitti. Cebinde parada yok.? Emeklisin belki ama çocukarýnýn iþi yok, okulu imam hatipte okumuþ iþsiz. Ülkenin geleceðini, yeni nesilleri kararttýn, ama tarlalar, þirketler artýk yabancýnýn elinde. Üstüne 450 milyar dolar dýþ borç, üstüne yap iþlet devretlerle gelecek yýllarýn vergilerinide ipotek ettirdin yani gelecek nesilleri borçlandýrdýn.

Bunlarý yazdým durdum. para girdi bolluk oldu, ama o para da dýþarý gitti... hepsini yazdým.
    Bu arada chp li akademisyen ekonomistler bile kalkýndýklarýna inanýyorlardý. Özellikle asaf savaþ hocaya çok sinirlenip bi kaç mail atmýþtým. ege hoca durumun farkýndaydý ama yüzeyde dolaþtý durdu hep.

her neyse... Yeni nesli ailelerinden alýp 30 yýl eðitmeden düzeltemezsin bu ülkeyi. Bununda imkaný yok.
    Son düzenleme : alicemal; 21-05-2019 saat: 11:35. Sebep: colored
    @NeAcaipDunya

Sayfa 155/853 ÝlkÝlk ... 55105145153154155156157165205255655 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •