Geçen ay sonu benim aylýk bilançoyu asmayý unutmuþtum, asayým.
Banka hisse fon %17,29
Þirket hisse fon %67,38
Altýn fon(gram) %14,43
Nakit %1 in altýnda.
Yýlbaþýndan bu yana K/Z +%5,23
Geçen ay sonu benim aylýk bilançoyu asmayý unutmuþtum, asayým.
Banka hisse fon %17,29
Þirket hisse fon %67,38
Altýn fon(gram) %14,43
Nakit %1 in altýnda.
Yýlbaþýndan bu yana K/Z +%5,23
Son düzenleme : alicemal; 08-06-2019 saat: 13:55.
Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
@NeAcaipDunya
pars bunu açýklamýþtým.
Birincisi, geçen yýl baþý faizler düþük olduðu için borsaya girdim. Þimdi yükseldi ama çýkmasý zor, olay hormonal ve psikolojik. Yenilgiyi kabul etmek gerekir.
Ýkincisi. %kaç kazanacaðýný önceden bilen varmý.?
Mesela geçen yýl, papaz krizi çýkmasaydý faizin en az 2 kat üzerinde kazanacaktým. Senetle deðil, karma yatýrýmla. Planlarý önceki sayfalarda.
Bu yýl seçim iptal edilmese þu an en az %30 artýdaydým. Endeks 106 bindeyken %20 yi geçmiþtim.
Sonuç: Medyum deðilim.
Bi dahada bu tür soru sormayýn yaw. Cautionary nin borsa genel de, beyaz yaka topiðini tavsiye ettim. O topik süper.
Son düzenleme : alicemal; 09-06-2019 saat: 09:19. Sebep: colored
@NeAcaipDunya
Milli takýmý ve ekibini tebrik ederim.
Pek seyretmedim arada sýrada baktým, ama çok gayretli oynuyorlardý.
Þenol Güneþ te artýk kendisini tam olarak ispatladý. Bence bu ülkenin züper ligdeki en iyi teknik direktörü.
Biliyorum fatih terim in kupalarý çok daha fazla ancak bence Þenol hoca daha iyi. Tek maçla söylemedim, geçmiþinide yeterince biliyorum.
Þu ara Altýnordu takýmý bu ülkeye faydalý. Onun destekçisi ve taraftarýyým.
Son düzenleme : alicemal; 09-06-2019 saat: 10:09.
@NeAcaipDunya
Yaw sahaf, herkesi kovaladým diye biraz sakinleþmiþtim.
Ama hala buralarda gezinen bi kaç zibidi kalmýþ.
Sabah sahilde çok koþtum, bitkinim, o sebeple fazla sinirlenemiyorum. Akþama iþallah.
Sahilde ve trafikte gördüðüm onlarca arýzayý ve sebeplerini yazmadým bak. Niye. Bitkinim.
Yoksa anlatmaya baþlar, sebeplerine iner, yahudilere kadar yol alýrdým.
Ýþkembe çorbamý içtim, midem þiþ. Biraz soft haber okuyup gevþeyeyim.
Bu arada chp seçmeni sahili doldurmuþ. Bir saða, bir sola göbek gezdirip duruyorlar.
Ýstanbul Seçimlerini ne kadar etkiler acaba.? Görecez.
@NeAcaipDunya
Geçen eylül de abd hakkýnda ne yazdýysam gerçekleþiyor ve gerçekleþmeye devam edecek.
Ýlk yazdýðýmda FEDi hesaba katmamýþtým. abd ve FEDi ayrý tutmak, piyasa ile ilgilenen birinin yapmamasý gerken bi þey ancak benim aklýma o an gelmedi. Tabi ana iþim piyasa takibi olmadýðý için olsa gerek.
KISACA Ne demiþtim.
abd uçurumdan aþaðý gidiyor. %40 obez insan var. Ýnsanlarý tembel ve hantal. Üretimleri pahalý ve hantal. Bu pahalý hantallýðýn ana sebebi, paralarýný altýna dayamaktan vazgeçmeleri. bedava para basmaya baþlamalarý. para bolluðu. 1973 müydü o karar alýndýðýnda...
Her neyse.
Sadece dünyada kabul gören usd ve sömürgeleri sayesinde ayakta duruyorlar. Dünyada hakim medyanýn %85 inin siyonist yahudilere ait olduðu söyleniyor. Bir yandan dünyada yapýlan bedava abd þirketleri reklamlarý, diðer yandan tonla basýlan USD ve bedava para sebebi ile hantallaþan, yüksek maliyetlerle çalýþan bir abd sanayisi.
trump ýn yaptýklarýnýn ise kýsa vadede iþe yarýyormuþ gibi görüneceðini ama uzun vadede abd nin çöküþünü hýzlandýracaðýný söylemiþtim. Tüm dünyayý tehdit ve zorbalýkla kendi mallarýný almaya, ülkeye para sokmaya zorluyor. Sýnýrlarýný kapamaya çalýþýyor.
Bu hantallýkla sýnýrlarýný kapamasý, hantallaþmayý hýzlandýracaktýr. bedava basýlan paralarla, pahalý ve teknolojisi gitgide geride kalmaya baþlayan abd ürünlerini al bakalým.
trumpýn tehditleri sonucuda Avrupa ve asyada kendi çüzümlerini üretmeye baþladýlar. abd yi dýþlamaya baþladýlar.
Son bir kaç aydýr, iyi verilerden daha çok kötü veriler geliyor.
dow için ne demiþtim. Yýllarca aþaðý. Ama son bir omuz daha yapabilir. FED güvercine dönmese o son omuzuda yapmayacaktý, yýllarca aþaðý gidecekti. Ama FED güvercine dönünce iþler deðiþti.
Þimdide faiz indirme ihtimali belirdi. Yýllar sonra belki tekrar para daðýtmaya baþlayacak ve obez finans kurumlarýna FED hortumu yenideb baðlayacak.
Ama neyi biliyoruz.
Ayný þeyler tekrarlayýnca, etkisi her seferinde biraz daha azalýr. Her seferinde daha az zýplayan top gibi. Sonunda etkisi kalmaz.
Üstelik dünyada deðiþiyor ve abd haricinde bir finans sistemi kurulmaya baþlýyor. USD nin dünyadaki kabulü gitgide azalýyor.
abd duraklama dönemindeydi, bir müddettir düþüþ dönemine geçti. Beraberinde kankalarý ingiltere ve fransayýda götürecek. belki kanada ve avustralyayýda. Ýngiltere kesinde, diðerleri kendilerini belki kurtarabilir. abd sandalýndan inmeleri gerekiyor.
fransa durumu görmüþ ve sandaldan inmeye çalýþýyor gibi davranýyor, ancak fransaya her zaman þüphe ile bakmýþýmdýr. rusyaya da, almanya ve hollandayada, yaw þüpheyle bakmadýklarýmýmý yazsaydým...
her neyse...
batý egemenliðinin çöküþü devam ediyor. yahudilerin yönettiði katliamcý batý, kendini kurtarmaya çalýþýyor. Ancak birileri sandalýn deliklerini týkamaya çalýþýrken, trump ve ensesindeki yahudiler elinde balta sürekli yeni delikler açýyor.
Önümüzdeki yýl yada sonraki yýl, FED para daðýtmaya baþlar, yine dow uçar kaçar.. ama artýk sanal dýr dow daki fiyatlar... abd ve kankalarýndan baþka, kimse abd þirketlerine UZUN VADELÝ para koymaz.
@NeAcaipDunya
pars dün çomak sokunca, tabi takýntý haline geldi. beyin saðlýklý deðil.
Madem aðlýyosun, Niye faize koymadýn anlamýna gelecek þeyleri resmen yazdý.
Evet hiç düþünmeden ve teklemeden, çatýr çatýr yazdý ve yukarda buðusu tüten yazýsýnýda görebilirsiniz.
Peki nooldu. Parayý kafaya takan biri olmadýðýmdan, parsa yaw sen ne diyosun diyememiþtim. Suçlu psikolojisi ile ezilmiþtim. Ancak bugün doðru hesaplamayý yaptým ve parsýn burnunu sürtme fýrsatý doðdu.
Bunu kaçýracak deðilim.
Normalde hesap adamýyým. 1987 yýlýndan beri hayatým matematik oldu.
Fakat yukarda yazdýðým bilançoda bir hesap eksik. pars da ordan vurdu, bende savunma ihtiyacý hissetmediðimden, yaw öyle deðil þöyle hesaplayacaksýn diyemedim.
Aslýnda tam þu an, bankalarýn verdiði yýllýk faizden daha fazla kazanmýþ durumdayým.
Benim yukarda verdiðim %5küsürlük oran, basit oran. Yýl sonuna uyarlanmýþ oran deðil. Bankanýn verdiði %23 lük brüt faiz yýllýk faiz.
Bugün üþenmedim, olanaklarý zorladým ve banka sitesine tekrar girdim. Gizlice bilançomun yüzdesini aldým. Aldýðým yüzde dünki kapanýþ. Bugünki yükseliþ deðil.
geçen gün yadýðým %5 küsür rakamýda, 90 bin civarý endeksin rakamýydý. 93bib endeksin rakamý deðil.
Bugünki oran %9,17. Yýllýða uyarlarsan %22,52 ediyor. Bu rakam aðýrlýklý bileþik rakam. Her þey bugünki gibi giderse yýlsonu kazanacaðým net rakam.
Peki banka net ne veriyor. Benim banka Brüt %23 verdi, netide herhalde %20 filan eder. vergilerini bilmiyorum. %20 yi salladým.
Yani 93bin endekste bile, yýllýk banka faizinden fazla kazanmýþým. Buda pars a kapak olsun.
Dicem ama yazdýklarým gýrgýr tabi.
Rakamlar doðruda, pars a olan laflarým gýrgýr.
Para ile iþim olmaz. %5 kaybetsem ne olur, %bin kazansam ne olur. Ben aþmýþým abicim. Eðer afrika taraflarýna giderseniz beni sorun, hikayemi destansý bi þekilde anlatacaklardýr. Kabile bakireleri adýmý söyleyerek þarkýlarýna baþlayacak ve meydanda ayak vurmaya baþlayacaklardýr. Nepalde beni sorun, saatlerce anlatsýnlar.
öhö.
hakkatende sinirim biraz alýnmýþ gibi.
sahafa ayýp olmasýn diye sinirlenmeye çalýþýyorum, olmuyor.
Sýcaklardanmýdýr.?
Sýtkýmýn sýyrýldýðý tarih, sevgili moruk'un "Türkiyenin neden uçak gemisine ihtiyacý var" diyerek yazýsýna baþlamasý ve Türk uçak gemisinin özelliklerini anlatmaya baþlamasýyla ayný dakkaya denk geliyor.
O anda hayattan vazgeçtim ve çiçek böceðe odaklanayým dedim. Toprakla kucaklaþmamýn vakti gelmiþ olmalý diye düþündüm.
Sanýrým diðer dünyaya olan yolculuðumun baþlangýç evresine girdim. Melekler sinirlenmeme izin vermiyorlar tabiki. Kimbilir çevremde kaç bin melek kanat çýrpýyor. Sizde 60 ar tane standard takým var.
Çalýþýn sizdede daha fazlasý olsun, benimkilere nazar deðdirmeyin.
Son düzenleme : alicemal; 10-06-2019 saat: 17:00. Sebep: Moruk tabiki.
@NeAcaipDunya
Yer Ýmleri