Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
119,90 10% 1,04 Mr 110,30 / 119,90
34,80 9.99% 88,44 Mn 34,80 / 34,80
6,39 9.98% 503,71 Mn 6,02 / 6,39
17,30 9.98% 29,48 Mn 16,41 / 17,30
85,95 9.98% 225,25 Mn 76,30 / 85,95
2,90 -9.94% 882,75 Mn 2,90 / 3,13
1.353,00 -9.68% 159,20 Mn 1.353,00 / 1.508,00
6,43 -9.56% 91,04 Mn 6,42 / 6,88
21,66 -8.84% 249,84 Mn 21,42 / 24,44
7,80 -8.24% 5,48 Mn 7,80 / 8,01
3,19 4.25% 21,18 Mr 3,06 / 3,32
319,50 0.71% 8,58 Mr 317,75 / 322,25
12,99 8.89% 5,43 Mr 11,64 / 13,12
196,50 2.34% 4,14 Mr 189,40 / 196,70
412,50 0.36% 4,10 Mr 407,00 / 416,25
18,40 -0.97% 466,71 Mn 18,28 / 18,66
77,85 -0.32% 2,93 Mr 77,40 / 78,50
196,50 2.34% 4,14 Mr 189,40 / 196,70
747,00 0.13% 1,42 Mr 742,50 / 752,00
93,40 0.21% 214,62 Mn 92,75 / 94,05
115,70 -0.26% 96,66 Mn 114,90 / 116,30
31,00 0.58% 114,76 Mn 30,62 / 31,62
10,75 0.47% 108,60 Mn 10,71 / 10,82
81,80 0.49% 211,22 Mn 81,35 / 82,95

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 169/853 ÝlkÝlk ... 69119159167168169170171179219269669 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 1,345 - 1,352 arasý.

Konu: Bana kalýrsa.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    FEDin faiz indirmeye baþlayacaðý ciddi ciddi konuþulmaya baþlandý. Seviye verenler var.

Bu da demektirki, faiz indirimi ardýnda FEDin helikopterlerle para daðýtmasý var. trump istemiþ bir göz, FED verecek 4 göz. trump ýn aç gözlü saldýrganlýðý yüzünden, bu sefer FED daha fazla para basýp daðýtacaktýr. Tabi hemen deðil. Önce faizler inip sýfýrlanacak sonrada para bas daðýt. Önümüzdeki yýlýn ortalarý yada sonunu bulur. Belki geçer.

BIST adýna bu ne demek.? Artýk aþaðý þelale hikayelerini unutun demek. Tabi tayyip bizi bir savaþa filan sokmazsa. Hoþ onunda ömrü fazla deðil.
    FEDin para saçmasýndan, üç beþ TR de faydalanýr...

Dur yaw.
    Para saçýlýrda TR ye çok ve ucuz para girerse, yeniden düþük faizler, yeniden halkýn ve þirketlerin borçlanmaya devam etmesi, yeniden SAHTE bolluk dönemi. Vatndaþýn zeka seviyesi ortada, tayyip yaptý sanýp yeniden oy verebilirler ve tayyipin padiþahlýðý, önümüzdeki cumbaba seçimindede devam edebilir.

Her neyse bunun önemi yok. tayyip giderse mayyip gelecek, bizi sevenlerin ismi deðiþecek, sevgi sistemi baki kalacak.
    Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    FED e dönersek. Aklý baþýnda olanlar ne görüyor. FED 2008 de para saçtý ama bugüne geldik. O paralarýn abd konomisine kalýcý faydasý olmadý. Dünyada bi kaç yüz milyarder daha yarattý hepsi o. Mevcut milyarderlerinde servetleri katladý.

BATI ülkelerine zerre faydasý olmadý. Ýlkeller çünki. Herkez benim gibi olamaz.

Aklý baþýnda olanlar bunu görüyordur. FED para saçsada, daðýttýðý müddetçe oluþan sanal hoþ luðun dýþýnda bir þey olmayacak. Aðrý kesiciden farký yok. Acýlar unutulacak, yara dahada derinleþecek ama aðrý kesici sebebi ile hissetmeyecekler. FED para daðýtmayý kesince, eskisinden çok daha kötü bir halle baþ baþa kalacaklar.

Kolay paraya alýþan halk ve ekonomi sebebi ile, Daha obez bir halk. Daha pahalý bir üretim, daha hantal bir yapý...

Neyse, o kadar uzun vadeye gitmeyelim.

2008 krizinde FEDin daðýttýðý paralarý ve dünya ekonomilerinin tepkisini görünce, bugünü yazmýþtým. Hiç bir þey düzelemez, bu para daðýtýmý sebebi ile tekrar krize girilecek demiþtim.

2008 de bugünü yazdým.

Þimdide yarýný yazdým.
    FED in para saçmasý, batýnýn çöküþünü hýzlandýrmaktan baþka bir iþe yaramýyor. Çalýþmadan Bol para, batýyý hantallaþtýrýyor.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Yeniden spora baþladýðýmý yazmýþtým. Bu konu herkesi ilgilendiriyordur o sebeple yazmam lazým.
    Baklavalar filan yeniden çýktý, sahil kumunda deparlarda baþladý. Maþallah yani. 3 yýldýr tartýlmýyordum, geçen gün bi tartýldým. 74 kg çýktým.

Yuh dedim. 78 filanýmdýr sanýyordum. Normal kilom 78 dir, boyuma göre normal.
    Aslýnda güzel kilo 74, kendisini epey sevdim. Yinede 76 düþünüyorum.

Kilo alýp verme olayýna girmek için bu konuyu açtým.

Çok kolaylýkla kilo alýp verebiliyorum.
    TVleri, gazeteleri, diyetisyenleri unutun. Onlarýn geri planýnda hep para kazanmak vardýr. Çoðu, ürün satan þirketlerden para alýp yazýyor. Bi ürün örenmiþse, mesela "ahududu yeyin þunlara süper geliyor o kadar olur" demiþse, ahududu ithalatçýsý firmadan nakit aferim almýþ olabilir.
    Kendi kilo verme kampýnýn reklamýný yapýyor olabilir. Diyetisyenlede zayýflarsýnýz ama doktorun sopasý tepenizdeyken. Doktor sopayý çektimi yine kilo almaya baþlarsýnýz. Buda doktorlarýn iþine gelir, ömür boyu sizi haraca baðlar.
    Tabi doktor kamplarýný sevgi ve ilgi görmek için kullananlar var. Onlara biþey diyemem, onlar için canýz feda. Tabi benimki deðil sizinki. Ama ciddi anlamda kimseye baðlý kalmadan kilo vermek almak istiyorsanýz, doktorlarý unutun diyemem siz bilirsiniz, fazlada ileri gitmeyeyim.

Yanlýz sanýrým çelik gibi irade lazým.

Kilo vermek istiyorsan, yediðini azaltacaksýn, hepsi o. Hala vermiyorsan, dahada azaltacaksýn. Son 1 yýldýr tek öðün yemek yiyorum. Ondan önceki yýl 2 öðündü. Ýlaveten akþam meyve ve süt olayýna giriyordum.

3 yýldýr masa baþýnda oturduðumdan, sporuda býraktýðýmdan, kilo almaya baþlamýþtým. Bunu farkedince hemen yediðimi azaltmaya baþladým. Ya spora devam edecektim yada öðün azaltacaktým.
    Spora devam o an istemedim ve öðünleri azaltmak zorunda kaldým. Ekmeði sýfýrlamýþtým. Tatlýyý asitliyi zaten 10 yýldýr sýfýrlamýþtým. Zararlý þeyi farkedince hemen kesebiliyorum, böyle bir irade var bende. Ayný irade sebebi ile hiç bir þeyin FANATÝÐi deðilim.

Olay budur. Yediðini azaltacaksýn.
    Azalttýðýndan emin olmak için, belli saatlerde belli öðün ye. Arada abur cubur sakýn atýþtýrma. Abur cubur atýþtýrýyorsan, hayatta kilo veremezsin.

Pastane ürünlerini kesinlikle býrak. Kanserojen yaðlardan þekerlerden sütlerden yapýyorlar.

Kilo vermeye baþlayana kadar yediðini azaltaaksýn.

Ýstediðin kiloya gelince, yeniden yemeye baþlayacaksýn ama hafif hafif artýracaksýn.

Örneðin 74 kg a düþtüðümü 3 gün önce tartýlýnca gördüm. Tek öðün akþam yiyordum, arada sebze ve meyveyi saymýyorum. Abartmamak þartý ile meyve ye, marul, roka filan sebze ye. Sorun yok, bol su iç.

Þimdi 76 kg a çýkmayý düþünüyorum. 75 de olur. Daha önemlisi kilo vermeyi durdurmam lazým. O sebeple hafif bir kahvaltýya baþladým. Sadece peynir domates ve bir dilim esmer ekmek.
    Alýþtýðým için caným istemiyor ama yinede yiyorum. Bir müddet sonra caným istemeye baþlayacak.

Sonuç: kg vermek için düzenli ye arada yeme ve kilo vermeye baþlayana kadar yavaþ yavaþ yediðini azalt. Mesela 3 öðün yiyorsun ve arada abur cubur.

Önce abur cuburu kes. 2 hafta geçti baktýn kilon ayný. O zaman 2 öðündeki yamaði azalt, yarým porsiyon ye. 2 öðün yarým porsiyon, bir öðün tam. Bunu 2 hafta sürdür, Baktýn hala kilo vermeye baþlamamdýn. 1 öðünü kaldýr. 2 öðün ye ve 2 hafta devam et...

Ýþte bu þekilde anlatabildimmi bilmiyorum.
    Kilo alýrkende tersi.

Kilomu sabit tutmak istiyorum dersen. Onada çelik irade lazým.
    3 öðün ye arada sakýn yeme.
    3 öðünde hamur iþlerini abartmamak þartý ile Ýstediðini ye. Sadece þuna dikkat et. Doyduðunu hissettiðin anda yemeyi býrak. 1 kaþýk bile fazla yeme. Zamanla doyacaðýn kadar yemek almaya alýþýrsýn, tabakta yemek kalmaz.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Erkenmi baþladýlar USD yi aþaðý indirmeye.?
    Seçimden sonra baþlamalarýný bekliyordum.

Geçen seçimdede eðer yanlýþ hatýrlamýyorsam son 3 gün çakmýþlardý aþaðý.

Normalde bir yaptýðýný bir daha yapmazlar. Çünki kalabalýk ayný þeyi bekler. Bunlarda kalabalýðý imbiklediklerine göre, YEDÝÐÝ SÜRECE bi yaptýklarýný bir daha yapmamalarý normal.
    Geçen sefer son günlerde aþaðý çakmýþlardý, bu sefer her kes ona göre pozisyon almýþsa çakmayabilirler.

Ancak bu sefer durum farklý, bu sefer bir amaçlarý var. Durumu olduðundan çok daha karamsar gösterip, seçimlerde kendi iþlerine daha çok yarayacak adamý seçtirmek. O sebeple kýsa vadede zararý göze alabileceklerini haftalar önce yazmýþtým. Tavuk kaz hikayesi.

Bugün yarýn kafa göz dalabilirler.

Tabi kafa göz olayý beni ilgilendirmez, her ihtimali hesaplayýp ona göre pozisyon alýyorum. Benim mesleðin özü bu, her ihtimali hesaplamak.

Okkalý alanlarýda görmüyorum, siyonist bankalarsa durum farklý, diðerleri ise durum farklý olur.
    Son düzenleme : alicemal; 18-06-2019 saat: 13:02.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Kýbrýstada herþeyi ellerine yüzlerine bulaþtýrdýlar.

Kýbrýsýn genelini ilgilendiren ama rum kesimi tarafýnda olan bölgede rumlar gaz, petrol aramasýna baþlama kararý alýndýðýnda. KKTC nin yapmasý gereken BENCE tek þey vardý. "Eðer rumlar kýbrýsýn geneline ait gaz ve petrolu, güneyde sahiplenirlerse, bizde TR ye dahil oluruz. KKTC illerinin tamamýna Ýstanbul ismi veririz. rum sýnýrýnada boydan boya sýrýtan tayyip posterleri asarýz."

O zaman rumlar týrsardý. TR ye dahil olmalarýndan çekinmezlerdide, tayyip posterlerine katlanamazlardý. Sýnýrda hoparlörden dakka baþý "eeeyyyy rumistan" diyede tayyipin ünneme sesini verdilermi tamamdýr.

Sonuçta geri adým atardý yada devam ederdi. Devam edince, Türkiye KKTC yi kendi topraklarýna dahil ederdi, özerk ama baðlý yapardý. Büyük sorun olurdu ama sorunsuz bir günü varmý KKTC ve Türkiyenin.
    Uzun vadede, özerklikte kalkardý. Ýlk iþ trafiði TR deki gibi saðdan düzenlemek. Yada TR yi KKTC deki gibi soldan düzenlemek. Ayný olsun, milletin baþý dönmesin.

Sorada ingiliz üssünün çevresini kazýp deniz seviyesinin altýna inerek, üssü bir ada haline getirmek. ingilizleride pasaportla gümrük kapýsýndan içeri almak.

Güzel fikirler bunlar. Deðerlendirmezseniz darýlýrým.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401

Çok güldüm, Allhta onu güldürsün.

yahudi haberTurk gazetesinde abdurrahman yýldýrýmýn yazýsýný okuyordum. Kendisi TR de GDO yok diyerek büyük bir gazetecilik baþarýsýnada imza atmýþtýr. Belkide gazete yönetimi zorladý, bunu yazacaksýn diye. O tür baský çok yaygýn ve bu baskýya boyun eðenler gazetelerde TVlerde kalabiliyorlar. Zaten alýrken uygunluk derecene göre tartýp alýyorlardýr.

Adam ekonominin kötü gidiþatýndan bahsetmiþ, otomobil ve ev satýþlarýnýn azalmasýndan bahsetmiþ. Sonrada otomobil ve ev satýþlarýnýn düþmesine ilk sebep olarak millet arabayada evede doydu diye belirtmiþ.

Ýþte burda kendimi tutamadým patladým, ihohohaa diye gülmeye baþladým..

Bu adam aðýr adam olarak baþ medyamýzda baþ köþelerden birinde milleti ve gençliði aydýn latýyor.

Otomobil fiyetlarýnýn son birbuçuk yýlda 2 katýna çýkmasý, ev fiyatlarýnýn 2003 den beri enflasyondan fazla yükselmesi, buna karþýn halkýn çoðunluðunun gelirlerinin düþmesi sonucu ne ev nede araba alamamalarýný saymamýþ. Sayamamýþ Belki görmemiþ.

Adamda haklý.

Belkide þunu diyor. Halký soyan sektörler var. Devletle iþ yapanlar, saðlýk ve bankacýlýk sektörü gibi. Bu sektörler otomobile eve doydu, o sebeplede satýþlar düþtü.

Hmmmm. Bu açýdan bakýnca haklý.
    Adama haksýzlýk etmiþ olabilirim.

Bu kesimde az deðil. Soyan sektörlerle, bol paralý bu sektörlere iþ yapan gruplarýn oraný %40 ý bulur herhalde. %40 olarak eve arabaya doyduk diyor adam. %60 ýn caný cehenneme.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    BIST de bugün biraz düþüþ var.
    Dün yazdýðým kafa göz yarma ihtimali konusu ile alakasý yok gibi görünüyor. 2 gündür TR yi etkileyen bi sürü kötü veri geldi. Hem sanayi üretim, hem moodysin ülke ve banka notlarýný düþürmesi ki moodys i kimse takmasada, bir sürü kötü veri ile birleþince rahatsýzlýk yaratýyor. Ekonomi haricinde daha önemli olarak medyanýn bize pompaladýðý, trump ve ekibi toplantý yapýyor, TR ye nasýl vuralým diye, bunada biraz alýþmýþtýk ama sürpriz yumurtaki yine tayyipin sepetinden çýktý, önce fransa nýn sonrada almanya liderliðindeki AB nin bize bazý yaptýrýmlar uygulayabileceði haberleri.

Güney kýbrýs denizlerinde gemi gezdirmemiz sonucu oralarda petrol ve gaz aramasý yapan avrupa ülkeleri, TR yi tehdit etmeye baþladý. Bizim yaptýðýmýz, arama gemisi süsü verilmiþ gemi gezdirmek sahte, avrupanýn tehdidi gerçek.

O konuda çok yanlýþ bir politika izleniyor. Taaaa annan'ýn planýndan beri yanlýþ. KKTC yi ayýrýrsanýz, TR ile birleþtiririz politikasýna baþlanmalýydý taaaa annanýn planý zamanýndan beri.

Hadi onu yapmadýn, ciddi bir kaç sondaj gemisi üret ve ciddi sondaj yap. Hem karadenizde hem akdenizde. Sana en fazla 124 milyon dolara mal olur ama tonla petrol gaz bulursun. Güney kýbrýsýn yediði haltlardanda etkilenmezdin.
    Evet bi kaç arama gemisi getirtip karadeniz ve akdenizde arattýk, ama onlar yabancý ülkelerin sondaj kuleleriydi. Petrolu gerçekten aramadýlar ve yüzmilyonlarca dolarý alýp gittiler. Petrolu bulsalardý, kendilerine rakip yaratmýþ olacaklardý. Petrol üretip satan ülkeye, gel bizde petrol ara, bulursan petrol benim demek kadar acemice biþey olamaz. Aldýlar yüzmilyonlarý gittiler. Ya kendi sondaj kuleni üreteceksin(ben öyle yapardým), yada batý uþaðý araplar gibi gelin petrolu çýkarýn, petrol sizin, benimde önüme biþeyler atýn diyeceksin.

Sýrf yýllýk olarak dýþ ülkedeki gruplara yaptýðýn yardým milyarlarca dolar. Büyük ihtimalle tarikatlere yapýyordur gene kendilerine biat etsinler diye, mesela müslüman denen kardeþlere. O paralarla neler yapýlmazdý yaw...

Her neyse... demem oki. Seçim sebebi ile düþseydi ciddiye almazdým ve altýný satýp, senetlere takviye yapacak pozisyon arardým. Ama sebep özellikle avrupanýn baskýsý olunca durum deðiþiyor.

Aslýnda hem abd hemde avrupa bize ihracat yapýyor. yani bizden faydalanýyorlar. Aslýnda biz onlarý tehdit etmeliyiz, ithalatý keseriz diye. Ancak 80 yýldýr öyle zavallý yöneticilerimiz olduki.?
    (Eceviti ayýrmazsam ayýp ederim, kýbrýsa çýkan oydu, suriyeden apo denen katili çýkaran oydu.)
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    imamoðlunun ses kaydý olayýný ciddiye almamýþtým, ancak vob tarafýnda konusu çok geçtiðinden bir araþtýrayým dedim. Bu konudaki kanunlar ne diyor.? Bildiðim kadarý ile, fetö nün, akp nin ve erdoðanýn konuþmalarýný içeren teyp bantlarýný yayýnlayýnca, bu kanun yeniden düzenlenmiþ ve gizli ses bantlarý delil olarak kabul edilmez denmiþti. Bu þekilde erdoðan ýn ve akp nin sýfýrlamalarý suç olmaktan çýkarýlmýþtý.

Kanunun son haline baktým. Maalesef tamamen mevcut hükümetin çýkarlarýna göre düzenlenmiþ. Ses bandýnda hükümetin hoþuna gitmeyen biþey varsa suç, hoþuna giden varsa suç deðil. Bu türden bir sürü madde. Hali ile imamoðlunun o her yoruma açýk ses bandýný akp isterse kullanabilir, yargýda malum kabul edebilir.

Bu kanunlar neden bu hale geldi.?

Çünki daha önceki hükümetler, tüm kanunlarý yontmuþlardý, devlet, gazeteciler, TVciler, güçlü partiler ve hükümet ne yaparsa yapsýn suç olmayacak þeklinde hafiften yoruma açýk hale getirmiþlerdi. Yargýyýda hafiften siyasileþtirerek, medya ve partiler ufak ufak malý götürüyorlardý.

Düþünemedikleri þeyse, ya rakipleri baþa geçerse.? Sizin açtýðýnýz deliði caaart diye yýrtýp kanunlarýn ebesini kendi çýkarlarý doðrultusunda severse.

Netçede öyle oldu. Önceki hükümetlerin ufak ufak kanunlarý yontmalarýný örnek alýp, akp kanunlarý tamaaamen deðiþtirerek tüy dikti. Herþeyi hükümetin çýkarýna göre deðiþtirdi.

Ýþte ayný hataya onlarda düþtüler. Ya kendilerinden nefret eden biri sonraki seçimi kazanýrsa. Mevcut kanunlarla ne akp býrakýr nede erdoðan. Her istedikleri þeyi yaparlar. Mal varlýklarýna el koyarlar, ceza verirler, yargýnýn polisin askerin bu hali iel herþeyi yapabilirler. En büyük cezayý, bu kanunlarý bu hale getirenler çeker. muhalif medya zaten eski krallýklarý kalmadý bi ölçüde ceza çekiyorlar, þimdiki güçlülerde yarýn çok daha beter olabilir...

Amma yazdým yaw, gereksizdi... her neyse yazdýk bi kere...
    @NeAcaipDunya

Sayfa 169/853 ÝlkÝlk ... 69119159167168169170171179219269669 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •