Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
119,90 10% 1,16 Mr 110,30 / 119,90
3,63 10% 501,00 Mn 3,31 / 3,63
8,14 10% 2,47 Mr 7,54 / 8,14
53,90 10% 982,81 Mn 47,32 / 53,90
34,80 9.99% 91,16 Mn 34,80 / 34,80
2,90 -9.94% 955,51 Mn 2,90 / 3,13
1.353,00 -9.68% 284,03 Mn 1.349,00 / 1.508,00
7,81 -8.12% 11,40 Mn 7,80 / 8,01
21,92 -7.74% 421,11 Mn 21,42 / 24,44
269,25 -7.16% 258,51 Mn 268,25 / 290,00
329,00 3.7% 35,57 Mr 317,75 / 335,00
3,14 2.61% 34,03 Mr 3,03 / 3,32
39,30 4.86% 15,25 Mr 37,14 / 39,36
15,11 4.64% 14,63 Mr 14,36 / 15,11
83,55 6.98% 13,83 Mr 77,40 / 83,85
19,42 4.52% 1,50 Mr 18,28 / 19,42
414,00 0.73% 8,67 Mr 407,00 / 417,50
196,70 2.45% 9,71 Mr 189,40 / 197,60
765,00 2.55% 4,53 Mr 742,50 / 770,50
95,55 2.52% 697,12 Mn 92,75 / 95,95
118,70 2.33% 332,28 Mn 114,90 / 119,30
414,00 0.73% 8,67 Mr 407,00 / 417,50
32,04 3.96% 257,43 Mn 30,62 / 32,14
10,95 2.34% 240,15 Mn 10,71 / 10,95
80,10 -1.6% 845,03 Mn 78,55 / 82,95

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 170/853 ÝlkÝlk ... 70120160168169170171172180220270670 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 1,353 - 1,360 arasý.

Konu: Bana kalýrsa.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Yine FED fiestasý yapýlmýþ. Sülükler, kan emiciler, parazitler, dünyayý yiyenler bayram yapmýþ. FED daðýtacak, bi kaç bin kiþinin servetleri katlanacak. Para halka çok az indiði için, ürün satýþlarý artmayacak, kýsa vadeli artar gibi olacak.

Ürün satýþlarý artmadýðý için, yeni fabrikalar kurulmayacak, FEDin trilyonlarýný paylaþanlar, para piyasalarýnda bu parayý deðerlendirecekler. Uydurma verilerle süperiz derlerken, dünya halklarýnýn bu paralardan faydalanamayan %60 ý sürünecek ve radikalleþecek.

Para piyasalarý yine 4-6 yýl coþacak. Buralardan kazananlar kendilerini çok baþarýlý sanacak, haram paralar fazlasýyla ceplere girecek, lüks tüketim 4-6 yýl patlayacak. Ferrariler, poche ler, kiþisel uçaklar peynir ekmek gibi satacak.

Dünyadaki hýrsýz Diktatörler halkýna masal anlatacak zemin bulacaklar, onlarý borçlarla yerin altýna gömecekler. Çocuðunun torununun geleceðini borçlanan cahil millet sevinecek, para harcýyabildi diye.

FEDin saçtýðý dönemde, soysuzlar rahat edebilecekler.

Bu arada dün akþam bloomberg de aklý baþýnda bir ekonomist vardý. Kendini bilmediðini sandýðým þýmarýk kadýn spiker bu adama karþý çok saygýlýydý.
    Adam nefes almadan konuþuyordu, ama bloombergde ilk defa mantýklý þeyler söyleyen bir ekonomiste denk geldim. Hoþ benim söylediklerimi söylüyordu ama yanlýz olmadýðýný bilmek güzel þey.
    "Çalýþanýn geliri artacakki, tüketim artsýn, yeni fabrikalar kurulsun, her sýnýftaki insanlar kazansýn" benzeri, benim burada geçmiþte yazdýklarýmý söylüyordu.

2 kere 2 dört. Bundan baþka bir þey söyleyen, ya kapasitesi yetersizdir, saftýr, aptaldýr, kandýrýlmýþtýr. Yada kötü niyetlidir. Bu kadar basit þeyi göremeyen ekonomist olamaz.

FED e gelirsek. Zaten yapacaklarý belliydi. Bu durumda olacaklarda belli.

Batý borsalarýný yükseltenler, biyere gelince realizasyona geçecekler. Sonra yukarý coþkuya devam edecekler. trump oldukça, FED matbaasý durmayacaktýr.

Bize etkisi umarým iyi olur. Bol ve ucuz para fazla girmez ve geçici sahte bir bolluða kavuþmayýz. Boþver yaw... þoför deðiþsede araba karanlýða yine gidecek... Ben BIST e odaklanmaya, kendi yolculuðumu düzenlemeye çalýþayým. Halk cahil, kötü eðitimli ve yanlýþ yönlendirilmiþ. Benim suçum deðil. Doðruyu söylemeye çalýþsan düþman ediniyorsun. Derdim ne.?

Genetiðim böyle olmasa, dert edinmez paramý kazanmaya çalýþýr, yer içer kýz kovalardým. Normal bir insan gibi davranýrdým ama bi sebepten öyle olmamýþým. Hoþ sebebide son ayrýntýsýna kadar biliyorum ya.?

Her neyse...

tayyip imamoðlunu görevden alýp, kayyum atayacakmý, YENÝ KONUMUZ BU.

Böyle bir durumda, muhalif partilerin istanbul belediye binasýndan ve ankara meclis bahçesinden ayrýlmamasý gerekir. Siyasilerden beslenenler ve yanlýþ yönlendirilmiþler hariç, normal halk ne iktidara ne muhaliflere destek vermez. Al birini vur ötekine.

Ama tayyip öyle bir býktýrdýki, öyle bir köþeye sýkýþtýrdýki milleti, "gezi" deki gibi "yeter artýk" diye, küçük hýrsýzlar olan muhaliflere mecburiyetten destekte verebilir.
    Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Bi kaç seneye FED para daðýtacaðý ihtimali çok yükseldiðine göre, ons altýn artýk 1200 lerin altýna inmez herhalde.

Benim altýn fon hem USD/TL hemde ons altýna baðlý olduðundan, eðer seçim sonrasý USD düþerse, ons altýnýn yükselmesinden gelen kazancýn bir miktarýný götürür.
    Seçim sonrasý eðer tayyip Ýstanbul'a kayyum atamazsa, kýsa vadede yani bir kaç ayda, BIST endeksinin, altýndan daha çok kazandýracaðýný düþündüðümden, altýný azalttým ve sýfýrlamak üzereyim. Seçim sonrasý BIST ten yeterince kazanýrsam, tekrar altýna yada faize geçeceðim. Ne zaman geçerim bilmiyorum. IMF ve benzeri kurumla anlaþma olursa, yýl sonuna kadar BIST lede devam edebilirim.

tayyipin yapacaklarýna baðlý. Adam yerinde rahat durmuyor.

BIST, GAP lý açar ama sanýrým yarým saat sonra satýþ gelir. Seçime kadar, endeksi ve dovizi rahat býrakacaklarýný sanmam.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Uzun vadeci için, oyun tarzý dersi çýkarmamýz gereken bir davranýþým oldu.

Hem bana, hemde erken davrandýn diyenlere ders olmalý.

Elimde az biraz nakit ve altýn kaldý.

Son senet alýþlarýmýda 90bin üzerinde yaptým halbuki endeks 83 bine kadar indi. 90bin ve 83bin arasýnda en az 1 parti senet almam gerekirken, almadým. 80 bini bekledim. BU HATAYDI.

Peki daha önce parça parça altýn satmayýp senet almayýp, dip olarak gördüðüm 80 bini bekleseydim ne olurdu.?

Ýþte bu olurdu. BIST 95 binde ve eðer tayyip yeni kriz çýkarmazsa 90 bin altýný dahada görmeyeceðiz.
    SIFIR senetle 95 bini geçmiþ olacaktým eðer parça alým yapmayýp tüm alýmý tek parçada 80 bin bekleseydim.

BENCE uzun vade oyunun kuralý, benim yaptýðým parça parça alýþ. Erken geç demeden ufak ufak alýp satacaksýnki, çok da iyi yapmadýðým, 85 binde senet takviyesi yapmamamdan görüldü.
    Tabi þunuda cepte tutun, hayatým borsa deðil. günde bi kaç saat arada sýrada bakýyorum hepsi o. Buna raðmen baþarý oraným bence oldukça iyi.

Hedge olayýnýda iþin doðrusu bu sene kavradým. 30 yýldýr biliyordum ancak ilgilenmediðim için kavrayamamýþtým. Son 1 senedir negatif korelasyonlu TR altýn ve senet tutmam, hedge olayýna girmeme sebep oldu ve ve alým satýmlar yaparken faydasýný görünce, olayýn mantýðýný kavradým. Bilmek, okumak, ezberde tutmak ayrý, kavramak ayrý olay, bilmem anlatabildimmi.? Maalesef okullarda ezberletiyorlar, kavratmýyorlar. Bizde Tüm okul sistemi ezbere dayalý. Dahada kötüye gidiyor din temelli eðitime aðýrlýk vermekle. Din eðitimi %100 ezber.

Tabi hedge araçlarý çok çeþitli ve derin. Benimki en basit hedge olayý olsa gerek. Ýþim borsa olmadýðýna göre, sadece enflasyon üzeri getiriyi yeterli gördüðüme göre, derinliði bilmem gerekmiyor.

TR Altýn ve hisse olayýný sevdim. Devam edeyim.

Ayrýca FON olayýda benim için iyi. Çünki senet almak istesem, en azýndan 30 senedi ve tüm sektörleri sürekli takip etmem gerekecekti. Benim yerime FON u yönetenler yapýyorlar.

Elde kalan altýn ýn zararý yok, ons yeterince yükseliyor.
    Elde kalan nakitide, olasý kayyum olayýnda BIST çakýlýrsa senet almak için kullanýrým.
    Birde trump-tayyip görüþmesi var. Ordan kötü koku çýkarsa, BIST çakýlýr, doviz fýrlarsa, yine senet yada altýn almak için fýrsat olabilir.
    Þu an portfoyun yaklaþýk %88 i senet de.
    Son düzenleme : alicemal; 20-06-2019 saat: 11:28.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Seçime kadar, endeksi ve dovizi rahat býrakacaklarýný sanmam.

Demiþtim, sanýrým bu sebeple, hevesli alýcýlarý hesaba katarak, yukarýdan açtýlar, yukardan verip, biraz aþaðý indirdiler. Aslýnda ilk bir saatde satýþa geçerler diyordum, ancak alýcvýlarý ölçüp, daha yukarý çekip oradan vermiþler. ben gündüz pek bakamadým. Hýyarýn teki ile iþim vardý.

Seçim geçse, imamoðlu kazansa iþ bitmiyor, bide kayyumu çýkardý.

Hali ile belirsizlik var. siyonistler imamoðlunu istiyor. Belirsizlik o sebeple. Acaba alacakmý.

Hani siyonistler imamoðlunu istiyor dedim diye akp li sanan ergenleri uyarayým. imamoðlu 5 para etmezse, din i aðzýndan eksik etmeyenler, bin para etmez. Parti olarak örgütlenmiþ din tüccarlarýnýnda sahibi CIA, imamoðlununda sahibi CIA.

her neyse... bu ergenler yüzünden sinir þeyler yazmak zorunda kalýyorum.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    ABD mayýs PMI, 50.1 e düþmüþ. 1 yýl önce 56 idi.
    Dediðim gibi uçuruma gidiyorlar.

FED 1-2 yýl içinde para daðýtmaya baþlasada, o paranýn %90 ý para piyasalarýnda kalýp, kullananlarýn servetlerine eklenip, sonrada kalaný FEDe döneceðinden, satýþa dolayýsý ile üretime katkýsý çok az olacak. %10 u ekonomiye dahil olsa. oda tahminen 1-2 yýllýðýna, zorlarsan 3-5 yýllýðýna hafif bir heyecanlandýrýr ortalýðý, biraz rakamlar düzelir gibi olur, "iþte düzeliyoruz, iyiki para daðýttýk" diyerek halký sakinleþtirmeye faydasý olur.

Batýda para piyasalarýnda olan herkes biliyordur, para daðýtmakla sonuç alýnamayacaðýný. Ama daðýtýlacak para onlar arasýnda paylaþýlacaðýndan, kimse karþý çýkamýyor. Çýkan varsada, medya sahipleri ile finans sahipleri ayný aileler olduðundan, karþý çýkanlarýn sesini duyamazsýnýz.

Dünyanýn iyiliði için trump ýn tehditleri ve FEDin para daðýtmasý iyi haber. 500 yýldýr dünaya kan kusturan batýlýlarýn(þempanzelerin) çöküþü hýzlanýr.
    Batý çökünce, birazda kuzey doðulular(makaklar) at oynatsýn. Belki bi 300 yýl sonrada güney doðululara(orangutanlar) sýra gelir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    bin Ali yeni bir kart ortaya sürdü ve seçimin sonucunu deðiþtirebilir.
    Akþam zap yaparken denk geldim. Ýstanbulun affa uðramýþ tüm gecekondularýna tapu verecem diyor. 1milyon tane var dendi ama kesin sayýyý bilemezsin. 100bin bile olsa, sonucu deðiþtirme kapasitesi var.

akp 10 yýl içinde pek çok affa girmiþ ama belge almamýþ cahil, okumasý bile olmayan insanlarýn ellerinden gecekondularýný aldý ve onlara müteahhit gibi ev satmaya çalýþtý. Tek avantajý uzun vade idi. Ýþin ilkel tarafý ise, kendi vatandaþýnýn gecekondularýný alýp atýyorsun, ama yurt dýþýnda ülkelere þu kadar milyar dolar yardým yaptým diyorsun. Vallahi iblis olsa bunu yapmaz, þeytan olsa yapabilir bak bunu TV de tartýþmak gerekir. üstüne birde marmara depreminde verilen deprem evlerini zorla geri aldý, olacak þey deðil, gitti filistin ve pakistanda kýzýlay toki aracýlýðý ile ev yaptý bedava verdi.

Aynýsýný chp de yaptý, izmir chp belediyeleri aracýlýðý ile gecekonducularý attý, akp gibi vadeli ev sattý ve sonra binlerce parsel deðerli yazlýk arazisini bedava gazeteciler cemiyetine üye gazetecilere daðýttý. Arsa verilen gazeteciler içinde, dinç bilgin gibi, bedava yazlýk araziye ihtiyacý olmayan zengin gazete patronlarý bile var. Köþe yazarlarý yöneticiler.

Al birini vur ötekine.

Þimdi ise tapu verecem diyor.
    Aynýsýný imamýn oðluda vaad etmezse iþi çok zor.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Teoride serbest piyasa sisteminde, üretimin karþýlýðý para dýr. Üretim yoksa para olmamalýdýr, üretim varsada para karþýlýðý basýlmalýdýr.

Üretim demek, sanayi ürünü üretirsin, ev üretirsin, mobilya üretirsin yada hizmet üretirsin. Masaj yapmak bile üretimdir ve karþýlýðýnda para alýrsýn, ortada bir emek vardýr.

Az emekli üretim ise maden bulmaktýr. Altýn bulursun az emekle altýn karþýlýðý para sahibi olursun. Alltýn bulmakta bir üretimdir çünki bir ihtiyacý karþýlýyor, talep var. Altýný çýkarýp, iþleyip satýþa hale getirerek üretim yapar emek harcarsýn.

Tarým üretimdir, enerji üretimdir. Hepsinde emek vardýr. Karþýlýðý paradýr.

Eðlence sektörüde üretimdir, spor üretimdir çünki talep vardýr, karþýlýðýnda arz vardýr ve bir ihtiyaç giderilerek karþýlýðý para basýlýr.

Ne kadar üretim varsa, ülkede o kadar para basýlarak karþýlýk yaratýlýr. Bi ara altýndý, oiþ abd ile beraber ortadan kalktý ve þimdi Çin önderliðinde yeniden canlandýrýlmaya çalýþýyor.

Ancak iþin özü þuki, emek sonucu üretimin karþýlýðý paradýr.

1 birim emek ürettin ve 3 birim para kazansýnsa bu yasal hýrsýzlýktýr, haramdýr. Yardým yaparak kurtaramazsýn çünki fazladan aldýðýn 2 birim kimin cebinden çýktý bilemezsin. Ahmetten çaldým, mehmete baðýþ yaptým demek hýrsýzlýðý ortadan kaldýrmaz. Belki Ahmet aç kaldý öldü, süründü, iþkence çekiyor, çocuklarý sefil oldu. Sen Mehmet e baðýþ yaptýn.

3 birim ürettin ama 1 birim cebine para girdi.
    Üretmeden fazla kazananlarýn cebine giren para, üretipte karþýlýðýný alamayanlardan çýkar.

Örnek:
    1000 inþaat iþçisi, günde 10 saat aðýr çalýþýr. Alýr ayda 2000 TL. hakettiði para 10000 TL dir.
    Diðer yanda futbolcunun biri yada pop çunun biri bir yýlda 3 milyon avro kazanýr. 20 milyar TL cebine girer. Halbuki almasý gereken para inþaat iþçisinden daha az olmalýdýr.
    1000 inþaat iþçisinin emeðinin karþýlýðý alamadýðý para, 1 tek futbolcunun cebine girer, yada pop çunun, TV yýldýzýnýn filan.

Devleti soyanlarý hiç katmýyorum, yasal düzene girdik, bakalým çýkabilecekmiyiz. Kafa karýþtý þimdi, niye konuya girdiðimi unuttum ve hayatý sorgulamaya baþladým.

Kapatayým en iyisi.

Þu anki dünya düzeni böyle.
    Var olmasý mecburi üretim yapanlar, yani karnýmýzý doyuranlar, barýnmamýzý saðlayacak ev yapanlar, içtiðimiz suyu üretenler, çok çok az üretimlerinin karþýlýðýný alýrlar. Onlar olmasa hayat durur. Çalýþan olmasa patron ne yapsýn.?
    Bir tek saðlýðýmýzý koruyanlar belli ölçüde karþýlýk alýyorlar ama daha fazlasýnýda hak ediyorlar. Ýçlerindeki soyguncularý saymýyorum tabi. Ýlaç firmalarý ile ortaklýk kurup soyuyorlar, onlarý katmadým. yasal düzen diyelim...

neyse yaw... anladýnýz sanýrým.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Bangladeþ gibi halkýn aðýr ezildiði ve köleleþmek zorunda býrakýldýðý ülkeler var. Gördüðüm kadarý ile, güney amerika, afrika ve güney asyada varlar.
    Kimisi hristiyan kimisi müslüman.

Halkýn %60 dan fazlasý, aylýk çok çok az bir gelirle, 1 ay ancak karnýný doyurabiliyor. yýlda 4 kiþilik aile 100 dolar kadar bir para ile yaþýyor. Teneke barakalarda, kanalizasyonsuz, kirli suyla. Vatandaþýn parasý olmadýðý için, devlet sadece yönetenler ve çevresine çalýþtýðý için bu halk kesimi Eðitimsiz kalýyor.
    Cahildir, ne yapacaðýný bilmez. Tamamen dilenci kafa yapýsýna ve kültürüne sahip olmuþtur. Þartlar onu oraya sürüklemiþtir. Kendi bilinçli seçimi deðildir. Cahil parasýz bir ailede doðmuþ, eðitilmemiþ sadece karný doyurulmuþ çocuða neden okumadýn adam olmadýn diyemezsin.

Bizim Devletin ve Belediyelerin yaptýklarýna bakarsanýz, tamaaamen o yolda HIZLA ilerliyoruz.

Ýyi eðitimin yerini, dilenci kafa ile yetiþtirilen imam hatipler alýyor. Orada yetiþen çocuklara sen niye böyle oldun diyemezsin.
    Devlet tamamen belli kesimlere çalýþýyor.

Belediyeler, kaynaklarý ile halka hizmet etmek yerine tamamen kendi çevrelerine çalýþýyor, kalan kaynaðýda göstermelik olarak dilenciye verir gibi halka para veriyor. Devlet ve belediye, eðitmek, iþ yaratmak yerine, halký gençleri dilenciliðe alýþtýrýyor.

imamoðlu ve abilerindede yaklaþýk ayný kafa var, dinci kesimin zaten doðasý öyle baþka türlü davranamaz.

2006 dan beri söylüyorum, bunlar iyi yýllarýmýz diye. O tarihte kimse anlamýyordu. Bu tarihtede hala anlaþýlmýyor çünki yavaþ ilerliyor.

Yavaþ ilerliyorsa insan anlayamaz. hayvan anlar. Bende keçiyim malumunuz.

Neyse cývýttýk, keseyim, çok acý bir yoldayýz. Adamýn nesli tehlike altýnda, reis yada imamoðlu diye kendi gelecek nesillerini yiyen yamyamlara biat ediyorlar, akýl alacak þey deðil.

Aslýnda alýyor, abartmayada gerek yok. Sizinki almýyor o ayrý, benimki alýyor. Almasa daha iyiydide alýyor lanet þey.

Meþhur efsane keçinin 3 Maymun teorisini biliyorsanýz, insanlara dair açýklayamayacaðýnýz hiç bir þey kalmýyor.
    @NeAcaipDunya

Sayfa 170/853 ÝlkÝlk ... 70120160168169170171172180220270670 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •