Yine FED fiestasý yapýlmýþ. Sülükler, kan emiciler, parazitler, dünyayý yiyenler bayram yapmýþ. FED daðýtacak, bi kaç bin kiþinin servetleri katlanacak. Para halka çok az indiði için, ürün satýþlarý artmayacak, kýsa vadeli artar gibi olacak.
Ürün satýþlarý artmadýðý için, yeni fabrikalar kurulmayacak, FEDin trilyonlarýný paylaþanlar, para piyasalarýnda bu parayý deðerlendirecekler. Uydurma verilerle süperiz derlerken, dünya halklarýnýn bu paralardan faydalanamayan %60 ý sürünecek ve radikalleþecek.
Para piyasalarý yine 4-6 yýl coþacak. Buralardan kazananlar kendilerini çok baþarýlý sanacak, haram paralar fazlasýyla ceplere girecek, lüks tüketim 4-6 yýl patlayacak. Ferrariler, poche ler, kiþisel uçaklar peynir ekmek gibi satacak.
Dünyadaki hýrsýz Diktatörler halkýna masal anlatacak zemin bulacaklar, onlarý borçlarla yerin altýna gömecekler. Çocuðunun torununun geleceðini borçlanan cahil millet sevinecek, para harcýyabildi diye.
FEDin saçtýðý dönemde, soysuzlar rahat edebilecekler.
Bu arada dün akþam bloomberg de aklý baþýnda bir ekonomist vardý. Kendini bilmediðini sandýðým þýmarýk kadýn spiker bu adama karþý çok saygýlýydý.
Adam nefes almadan konuþuyordu, ama bloombergde ilk defa mantýklý þeyler söyleyen bir ekonomiste denk geldim. Hoþ benim söylediklerimi söylüyordu ama yanlýz olmadýðýný bilmek güzel þey.
"Çalýþanýn geliri artacakki, tüketim artsýn, yeni fabrikalar kurulsun, her sýnýftaki insanlar kazansýn" benzeri, benim burada geçmiþte yazdýklarýmý söylüyordu.
2 kere 2 dört. Bundan baþka bir þey söyleyen, ya kapasitesi yetersizdir, saftýr, aptaldýr, kandýrýlmýþtýr. Yada kötü niyetlidir. Bu kadar basit þeyi göremeyen ekonomist olamaz.
FED e gelirsek. Zaten yapacaklarý belliydi. Bu durumda olacaklarda belli.
Batý borsalarýný yükseltenler, biyere gelince realizasyona geçecekler. Sonra yukarý coþkuya devam edecekler. trump oldukça, FED matbaasý durmayacaktýr.
Bize etkisi umarým iyi olur. Bol ve ucuz para fazla girmez ve geçici sahte bir bolluða kavuþmayýz. Boþver yaw... þoför deðiþsede araba karanlýða yine gidecek... Ben BIST e odaklanmaya, kendi yolculuðumu düzenlemeye çalýþayým. Halk cahil, kötü eðitimli ve yanlýþ yönlendirilmiþ. Benim suçum deðil. Doðruyu söylemeye çalýþsan düþman ediniyorsun. Derdim ne.?
Genetiðim böyle olmasa, dert edinmez paramý kazanmaya çalýþýr, yer içer kýz kovalardým. Normal bir insan gibi davranýrdým ama bi sebepten öyle olmamýþým. Hoþ sebebide son ayrýntýsýna kadar biliyorum ya.?
Her neyse...
tayyip imamoðlunu görevden alýp, kayyum atayacakmý, YENÝ KONUMUZ BU.
Böyle bir durumda, muhalif partilerin istanbul belediye binasýndan ve ankara meclis bahçesinden ayrýlmamasý gerekir. Siyasilerden beslenenler ve yanlýþ yönlendirilmiþler hariç, normal halk ne iktidara ne muhaliflere destek vermez. Al birini vur ötekine.
Ama tayyip öyle bir býktýrdýki, öyle bir köþeye sýkýþtýrdýki milleti, "gezi" deki gibi "yeter artýk" diye, küçük hýrsýzlar olan muhaliflere mecburiyetten destekte verebilir.
Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
@NeAcaipDunya
Yer Ýmleri