Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
119,90 10% 1,04 Mr 110,30 / 119,90
34,80 9.99% 88,44 Mn 34,80 / 34,80
85,95 9.98% 225,25 Mn 76,30 / 85,95
17,30 9.98% 29,56 Mn 16,41 / 17,30
6,39 9.98% 504,02 Mn 6,02 / 6,39
2,90 -9.94% 883,30 Mn 2,90 / 3,13
1.351,00 -9.81% 173,34 Mn 1.349,00 / 1.508,00
21,66 -8.84% 250,63 Mn 21,42 / 24,44
6,51 -8.44% 93,23 Mn 6,42 / 6,88
7,80 -8.24% 5,48 Mn 7,80 / 8,01
3,21 4.9% 21,55 Mr 3,06 / 3,32
319,50 0.71% 8,62 Mr 317,75 / 322,25
12,96 8.63% 5,44 Mr 11,64 / 13,12
196,20 2.19% 4,70 Mr 189,40 / 197,00
412,50 0.36% 4,13 Mr 407,00 / 416,25
18,42 -0.86% 470,87 Mn 18,28 / 18,66
77,80 -0.38% 2,98 Mr 77,40 / 78,50
196,20 2.19% 4,70 Mr 189,40 / 197,00
747,00 0.13% 1,45 Mr 742,50 / 752,00
93,50 0.32% 217,20 Mn 92,75 / 94,05
115,80 -0.17% 97,42 Mn 114,90 / 116,30
30,98 0.52% 114,96 Mn 30,62 / 31,62
10,75 0.47% 109,21 Mn 10,71 / 10,82
81,85 0.55% 213,83 Mn 81,35 / 82,95

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 171/853 ÝlkÝlk ... 71121161169170171172173181221271671 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 1,361 - 1,368 arasý.

Konu: Bana kalýrsa.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Aziz Nesin'den bir fýkra.

Bir zamanlar Anadolu köylerinden birinde, Þükrü efendi ile Yaylý Yahya arasýnda geçen bir hikaye bu. Þükrüefendi''nin hali vakti yerinde. Yaylý Yahya ise çok fakir. Bir ayaðý da sakat bu Yahya'nýn, o yüzden yaylana yaylana yürüyor. Bir gün Þükrüefendi traktörüne kurulmuþ kasabaya pazara giderken, bir de bakmýþ yolda yaylý yahya sallana yaylana kasaba pazarýna gidiyor. Acýmýþ,

Þükrüefendi - Ben de kasaba pazarýna gidiyorum, bin traktöre de götüreyim

Anlatýcý - demiþ. Yaylý Yahya da binmiþ traktöre. Bunlar söyleþe gülüþe giderken çok þakacý olan Þükrüefendinin asklýna bir hinlik gelmiþ

Þükrüefendi - Len Yaylý Yahya!

YY - Söyle aðam

Þükrüefendi - Bak þurda, yolun üstünde manda pislemiþ, buðusu tütüyor taze taze. Boku gördün mü?

YY - Heee gördüm

Þükrüefendi - Ýþte o bokun hepisini yer yutarsan aha bu traktörü sana veirirm

(gözlerini hareket ettirerek -traktör gidiyor ya- yavaþ yavaþ geride kalan boka bakarlar)

Anlatýcý - Yaylý Yahya þöyle bir düþünmüþ, boku yesin mi yemesin mi? Yahu ömründe bunca halt yemiþ zaten ilk deðil ya... Þuncacýk boku yerse koskoca traktör kendisinin olacak.

YY - Dur aðam dur, yerim ben o boku (aþaðý iner boku yer)

Þükrüefendi - Hakettein len Yaylý Yahya, buyur traktör öz malýn! Beni de kasabaya kadar götür hele

(Yer deðiþirler ve yola devam ederler. Kasabaya vardýklarýnda sandalyenin yani traktörün önünün yönünü deðiþtirirler, geri dönmeye hazýr hale gelirler)

Anlatýcý - Yaylý Yahya geçmiþ direksiyona, kasabaya varmýþlar, pazarda iþlerini görmüþler. Akþama da köye beraber dönmek üzere anlaþmýþlar. Dönerken yine konuþa söyleþe gidiyorlar. Gelgelelim yediði bok bir türlü Yaylý yahya'nýn aklýndan çýkmýyor. Nasýl etsem de yediðim bokun acýsýný þu heriften çýkarsam diye içinden düzenler kuruyor. Derken yol üztünde taze bir bok görmez mi!

YY - Þükrüefendi be

Þükrüefendi - Buyur Yaylý Yahya

YY - Þimdi bu traktör benim ya...

Þükrüefendi - Evet senin

YY - Bak þurda tüten taze bok varya, önde gördün mü?

Þükrüefendi - Gördüm Yaylý Yahya

YY - Ýþte o boku yer bitirirsen, nah bu traktörü sana vereceðim.

Anlatýcý - Þükrüefendi de traktörü elden gitti diye kendi kendine kýzýyor, traktörü Yaylý Yahya'dan geri almanýn bir yolunu düþünüyormuþ. Yaylý yahya böyle deyince bunu fýrsat bilip elinden kaçýrdýðý traktöre yeniden sahip olmak için atýlmýþ yere...

(Þükrüefendi boku yer)

YY - Buyur, traktörü hakettin!

(Yer deðiþip yola devam ederler)

Anlatýcý - Yaylý Yahya ile Þükrüefendi tarktörün üstünde köye dönüyorlar. Ama o zamana kadar konuþup gülüþürken, birden ikisini de bir suskunluk almýþ.

Þükrüefendi - Ne düþünüp duruyorsun Yaylý Yahya, neden susuyorsun?

YY- Yahu, biz sabah seninle köyden çýkarken bu traktör senindi, öyle deðilmi?

Þükrüefendi - Eveeet, benimdi.

YY - Þimdi akþam oldu köye dönüyoruz, traktör gene senin. Sabah benim traktörüm yoktu, þimdi gene yoook...

Þükrüefendi - Evet öyle Yaylý Yahya

YY - Traktör gene senin benim gene bir þeyim yok, demek hiç bir þey deðiþmedi. Öyleyse biz bu boku niye yedik?
    Son düzenleme : alicemal; 23-06-2019 saat: 16:13. Sebep: syntax
    Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Madem hafta sonu, Bi fýkra daha.

Eþeðin ipini çözen þeytan.

"Eþek aðaca baðlýydý.

Þeytan geldi, ipini çözdü. "Rahatça otlasýn diye" dedi niye çözdüðünü soranlara.

Serbest kalan eþek hemen komþunun tarlasýna daldý ve filiz vermiþ ekinleri yemeye baþladý.

Tarla sahibinin karýsý tarladaydý, eþeðin ekinlere daldýðýný görünce kovalamak istedi ama eþek gitmedi. Kadýn bunun üzerine domuzlara karþý yanýnda bulundurduðu çifteyi çýkarttý, eþeði vurup öldürdü.

Eþeðin sahibi tüfek sesini iþitti, baktý ki eþek öldürülmüþ ve elinde tüfekle bir kadýn ona doðru geliyor. O da elindeki tüfeði kadýnýn üzerine boþalttý.

Çiftçi kahveden döndüðünde karýsýný ölmüþ buldu.

O da tüfeði alýp eþeðin sahibini öldürdü.

Eþeðin sahibinin oðlu eve geldiðinde babasýný ölmüþ bulunca, gitti tarla sahibini öldürdü.

Tarla sahibinin oðlu eve geldi. Bir de baktý ki anasý ve babasý öldürülmüþ.

O da tüfeði kapýp eþeðin sahibinin oðlunu ve anasýný öldürdü.

Haber ailelere ulaþtý.

Ýki taraf birbirlerinin çiftliklerine hücum ettiler.

Ne varsa yakýp yýkýldý, kim varsa öldürüldü.

Sonunda þeytana sordular:

"Utanmýyor musun bu yaptýðýna?"

Þeytan yanýt verdi:

"Ben bir þey yapmadým. Sadece eþeðin ipini çözdüm rahat etsin diye."

Bazen bir eþeðin ipini çözmek bile bir ülkeyi karýþtýrmak için yeterli olabilir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Buda benden. uzun bir hikaye yazmýþým. Ýlk yarýsýný asayým. Ýkinci yarýsý, bu ülkenin gerçeklerine dokunduðundan, þu an yazamam. Bir gün eðer yargý düzelirde, temiz çalýþkan dürüst insanlar rahatça fikir söyleyebilir hale gelirse, hikayenin ikinci kýsmýnýda asarým.

Kýrmýzý baþlýklý Fadime Teyze ile Çoban'ýn hikayesi.

Fadime Teyze : "Çoban amca, biz zenginiz deðilmi."
    Çoban : "Evet kýzým çok zenginleþtik, tüm dünya bize gýpta ile bakýyor."

Fadime Teyze : "O zaman ben neden açým Çoban amca.? Madem zenginim, neden kendime ait evim arabam yok.?"
    Çoban : "Duble otoyollar köprüler yaptýk kýzým, seninkisi geçici durum, düzelecek."

Fadime Teyze : "Ama benim arabam yok Çoban amca, banane otoyoldan köprüden."
    Çoban : "Öyle deme kýzým, ilerde seninde araban olacak, o zaman geçeceksin, þimdiden seni düþündüm kýzým."

Fadime Teyze : "Ama benim kazandýðým para ancak ölmeden yaþamama yetiyor, nasýl araba alacaðým Çoban amca.?"
    Çoban : "Kýzým dededen kalma tarlan yokmu. Sat tarlaný."

Fadime Teyze : "Evet var Çoban amca, dedem kurtuluþ savaþýnda kurtarmýþ tarlalarýmýzý. Dedemin, babamýn, anamýn birikimini sat diyorsun. Satarým, ama arabanýn benzinini karþýlayamam, vergisini karþýlayamam, kaskosunu karþýlayamam, karným zor doyuyor Çoban amca. Sattým diyelim, her yýl tarladan gelen 3 kuruþ gelirimde olmazsa, çocuklarýma nasýl bakacam, onlara miras ne býrakýcam ben Çoban amca.?"
    Çoban : "Kýzým yollar köprüler býrakacaksýn, bu barajlar, köprüler yollar hepimizin, senin için yaptým .?"

Fadime Teyze : "Ama ben batýda oturmuyorum, sen yollarý köprüleri kanallarý hep Ýstanbul da yaptýn Çoban amca."
    Çoban : "Kýzým ilerde Ýstanbul a taþýnýrsýn, sen taþýnmazsan çocuðun, torunun taþýnýr, þimdiden düþündüm, kötümü.?"

Fadime Teyze : "Peki otoyoldan, köprüden geçerken para vermeyeceðim deðilmi Çoban amca."
    Çoban : "Vereceksin kýzým. Vermesen ülke kalkýnýrmý, bu ülke için canýmýz feda."

Fadime Teyze : "Hani benimdi.? Para veriyorsam benim deðildir, parayý kim alýyorsa onundur. Çoban amca, verdiðim vergiyi, benim için otoyol köprü yapmak için harcadýðýný söylüyorsun, yüksek vergiler sebebi ile ben fakirleþtim, açým, ama benim paramla yaptýðýn, benim olduðunu söylediðin otoyoldan köprüden geçerkende benden, çocuðumdan, torunumdan para isteyeceksin.?"
    Çoban : "Evet kýzým."

Fadime Teyze : "Ben aptalmýyým Çoban amca.?"
    ....
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Bi tane daha patlatayým. Bu da benden.

(Gerçek hayattaki kiþileri korumak amacý ile, isimler ve yerler tamaaaamen yumurtlanmýþtýr, ona göre. "Yaw o benim kuzen oluyor" diyene darýlýrým.)

Etyopya masai kabilesi, sönmüþ kraterin eteklerinde sýðýr ve keçi yetiþtirerek geçinen bir kabile var. Reisleri makambo.

Dýþ dünya ile baðlarý yok, sýðýr ve keçi besleyip, sütü ve eti ile yaþýyorlar. Tüm kabile, odunlarla çit duvar yaptýklarý bir köyde yaþýyorlar. Evler çamur ve samandan. Kabile reiside çamur ve saman evde, sýðýr çobanýda çamur ve saman evde. Hep ayný düzen.
    Doðuyorlar, çobanlýk yapýyorlar, köyden bir kýzla evleniyorlar, çocuklarý oluyor ve yaþlanýp ölüyorlar.

kabile reisi makambo de ayný, sýðýr çobaný kýlýmba da ayný. herkes fakirliktede zenginliktede eþit. Kimse kimseyi kýskanmýuyor, kimsede nefret yok, kimsede kin yok. Zorluklarý ve mutluluklarý ile bir yaþam sürüyorlar.

Derken köye bir araç geliyor. Ýçinde beyaz insanlar var. Arkada bir sürü kamyonda var.

Gelen beyazlar kabile reizi makambo ile anlaþýyorlar. uzakta nehrin kenarýna beyazlar binalar yapýyorlar. Çok katlý, betonarme süper binalar. Gýcýr gýcýr arabalarla gelip gidiyorlar.

Kabile ne betonarme bina görmüþ, ne çelik yapý, ne motorize gýcýr araç.

beyazlar kendi site lerini kurarken iþgücüne ihtiyaç duyuyorlar.
    kabileden bir aileyi alýyorlar yanlarýna. ne makambo nede çoban kýlýmba yeni duruma hakim. ne olduðunu, ne olacaðýný bilemiyorlar. Binlerce yýldýr ilk defa baþlarýna böyle biþey geliyor.Araçlar binalar onlar için yeni ve süper.

Beyazlar kendi sitelerine kabileden yalambo ailesini alýyorlar. Apartmanýn zemininde klimalý ev veriyorlar.
    yalambo ailesi, yazýnda serinledikleri zemin kat apartman dairelerine inanamýyorlar.

Buzdolaplarý var. Önceden yoktu ama ihtiyaçlarýda yoktu. Þimdi var ve artýk vazgeçilmezleri.
    Arabada þoförlük yapýyorlar. Önceden arabalarý yoktu. Þimdi var ve vazgeçilmezleri oldu.
    Televizyonlarý telefonlarý var. Önceden yoktu ve vazgeçilmezleri oldu.

yalambo nun ve ailesinin baþý dönüyor. Çamur evde yaþarken birden bire dünyalarý deðiþti. Yeþil bir sitede klimalý evde yaþýyorlar.

Kabileye arada gidiyorlar ve ziyaret ediyorlar. Kabile hala ayný odun çitle çevrili çamur evlerde, arslanlara yem olma korkusu ile yaþýyorlar. Hala çobanlýk yapýyorlar, hala her yere yürüyerek gidiyorlar. Hala nehirde çýplak yüzüyorlar timsah korkusu ile.

Ama yalambo yeþil sitede, þoförü olduðu araçla geziyor, klimalý evde kalýyor, yemek derdi yok, vahþi hayvan derdi yok.

Yaþam standardý on a katlanmýþ.

yalambo kabile reizi makambo ile konuþuyor.
    yalambo "Reizim, yürüyerekmi geziyorsun. Ben araba ile dolaþýyorum."
    makambo "Evet çok geliþmiþsin, çað atlamýþsýn. biz yürüyoruz." "Sizin sitede havuz vardý, orada yüzüyormusun, biz nehirde ölüm korkusu ile yüzüyoruz."
    yalambo "hayýr havuzda yüzmüyorum yasak. Öyle herkes yüzemez. Kural var, kabile deðil burasý reizim. Kimyasalla temizliyorum. Hiç bilmediðim bi hastalýða yakalandým. Kimyasaldan dediler. Acý çekiyorum."
    makambo "olacak o kadar süper sitede yaþýyorsun. biz hastalýk nedir bilmeyiz ama havuzlu sitede yaþamak baþka. peki oðlun ne yapýyor, sýðýr güttüðünü görmedim."
    yalambo "oðlum sitede önemli kiþi oldu. Sitenin boklarýnýn aktýðý kanalizasyonu temizliyor. gece bile týkansa direk boka dalýp temizliyor. Beyazlar oðlum olmadan yapamaz. O kadar önemli oldu. yanlýz beyazlarýn boku bildiðin gibi deðil, parazit kaptý hasta oldu. Ama ilaç veriyorlar. yeþil biþey var para diyorlar. Onu veriyosun, ilaç alýyosun. Süper bi sistem. Tüm yeþil kaðýtlarýmýz ilaça gidiyor. Yeþil kaðýt olmasaydý ne yapardýk. Bu beyazlar yeþil kaðýt çýkararak uzay çaðýný yakalamýþlar. Reizim kusura bakma ama sizin kabilede hala yeþil kaðýt yok deðilmi.? Olsun, olsun önemli deðil. Senin oðlun hala sýðýr çobaný deðilmi.?"
    makambo "evet sýðýr çobaný. Maalesef beyaz boku temizleyecek kadar yükselemedi. Hasta deðil ama apartman zemin kattada emir eri olarak yaþama þansý yakalayamadý. Peki kýzýn vardý o ne yapýyor."
    yalambo "onun durumu en iyisi, bir eli balda. Anasý ile beraber beyaz evlerine temizliðe gidiyor. yemek bedava. vahþi hayvan tehlikesi yok. bazý ev sahibi beyler mesaiye kal diyormuþ. Sabaha doðru elinde 1 kg etle geliyor. Anasýda peçete tutuyormuþ ne demekse artýk. Üstün beyazýn iþlerine akýl sýr ermez. Benim karý ile kýzým süperler maaþallah. Kýskanýyorum onlarý."
    makambo . "bizde hala vahþi hayat yaþýyoruz. Sitenin keyfini siz sürüyorsunuz. Beyaz boku temizle, mesaiye kal beyazlarýn çavuþunu tokatla. Çok þanslýsýn yalambo. Darýsý bizim çocuklarýn baþýna artýk."
    yalambo "iþallah makambo iþallah. Yakýnda siteye gökdelen denen þey yapacaklarmýþ. Biz gökdelende beyaz boku temizlerken, siz hala sýðýr çobanlýðý yapýyor olacaksýnýz. üzülmemek elde deðil... Mesela ben o yeþil kaðýtlarla gelir senin köyde 10 evi alýrým. Ama çamur ne yapayým, klime bile yok."
    makambo "Haklýsýn yalambo ciðerim. Biz ilkel kaldýk. Yeþil kaðýdýmýz yok. Benim kýzý yanýna al. Etide senin kemiðide senin. Beyazlarla tanýþtýr adam olsun, çavuþ tokatlasýn gerekirse kanal temizlesin. Ne diyon.?"
    yalambo "bakarýz reizim. Artýk önemli bi aileyiz biz. Boþ zamanýmýz yok. Senin kýz köyün en güzel kýzý. Komambu ile evlenecekti ama olmadýmý o iþ. Gönder kýzý, biraz eðiteyim, çavuþ tokatlama uzmaný olsun beyazlara vereyim. Ama kolay deil bilesin."

Ne çýkardýk bu hikayeden.
    Maallenin orspusu, onuru ile yaþayan köylüden daha üstün olabiliyormuþ.
    Dünyaya nasýl baktýðýnla ilgili bi olay. Her þey göreceli. YEDÝRÝRLERSE, çalýþarak aileni geçindirmek yerine, beyaz boku temizleyerek kendini önemli kiþi sanabilirsin. yeþil kaðýt peþinde koþarsýn, her türlü hastalýðý doðal sayar sýn. YERSEN.
    Medyan yahudideyse yedirirler.

Binlerce yýllýk eþitliðe dayanan adaletli kültür, 2 beyaz arabanýn gelmesi ile yok olur. Kölelik baþlar ve köle olanlar kendilerini diðerlerinden üstün görmeye baþlarlar. Al sana sýnýf farký. Sýðýr çobanýnýn boku olamayacak adam, beyaz boku temizleyince kendini üstün sanmaya baþlar.

Neyseki keçi var. easy boy, easy...
    Son düzenleme : alicemal; 23-06-2019 saat: 17:53.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Seçim bitti, tayyip fark yediðinden kayyum olayý ortadan kalkmýþ gibi görünüyor.
    Hesaptaki nakit ile hisse alým emri verdim. Yarýn hesaba geçer.

ABD ve kýbrýs problemleri sebebi ile fazla bir yükseliþ beklemiyorum. 100bini geçerse sevineceðim. abd ile ilerleme olmadan, önceki kýsa-orta vade tepeyi geçemeyiz. 106 bin miydi.

Seçim sonucunu ise, önceki iptal edildiði anda yazmýþtým. Ýsteyen önceki sayfalarda arar bulur.
    akp eðer büyük hile yapamazsa, imamýnoðlu büyük farkla kazanýr, akp de imamoðlunu kahraman yapar diye biþeyler yazmýþ olmam lazým.

Aynen de öyle oldu. Hile döndüremediler. Onun yerine, saadet partisine, apo ya gidip yalvardýlar. Herkese milletin cebinden para daðýttýlar, yinede fark yediler. Adam her sorunu para ile çözmeye alýþmýþ. Ýlahý para.
    AB ile sorun oldu, gitti 5 milyar dolarlýk airbus sipariþi verdi yine iþe yaramadý.
    3 yýl kadar önce abd ile sorun oldu, gitti milyarlarca dolarlýk boing sipariþi verdi, iþe yaramadý.
    Rus uçaðýný düþürdü, iki kere rusyaya madik attý, gitti s400 e 2,5 milyar dolar verdi, iþe yaramadý.

Ýþin kötü yaný, ödülü kendisi alacak, para bizden çýkýyor.
    Seçimlerdede 400 er TL daðýtmýþ, fark yedi... adamýn hayatý para. Aðzýndanda din eksik olmaz.

imamoðlu proje adamý. Bunu ilk ben yazmýþtým. Artýk önü açýldý. Emir gelir kýlýçdaroðluna, yerini ona hazýrla diye. Olur biter. imamoðlu büyük ihtimalle rum deðil ermeni. kýlýçdaroðlu döneminde epey bi ermeni alýndý partiye.
    Hali ile abd ye hizmet edecekler.

Þimdi böyle dedim diye diðer partilerden sanan olursa. Bu hali ile bile chp diðer partilerden kat kat iyi... ülkenin hali feci. Düzgün bir parti yok. Bu ülkeye hizmet edecek parti yok. chp kötünün iyisi.

Her neyse artýk. Olan oluyor, biz iþimize bakalým.
    Son düzenleme : alicemal; 24-06-2019 saat: 13:33.
    @NeAcaipDunya

6. Sizi beðenerk okuyorum ali cemal bey, ibretlik þeyler yazýyorsunuz vesselam. Yalnýz talimat gelince genel baþkanlýðý deðiþtirebilecek bir parti nasýl kötünün iyisi oluyormuþ? anlayamadým.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Ýmdi bir ihtimalden bahsedelim.

Ýnsan doðasýnda dolanalým biraz.
    Hangi köpek havlar.? Bunu yanlýþ anlamayýn. Tamamen canlý doðasýna yönelik bir analiz.
    Korktuðu için köpek havlar. En agresif, en saldýrgan köpekler, en çok korkan köpeklerdir. Tabi sahibi tarafýndan kötü karakterli EÐÝTÝLENLERÝ klasman dýþý tutuyoruz. Doðadan bahsediyorum.

Gelelim insana. Bu davranýþ tarzýnýn aynýsý insandada vardýr.
    ÝYÝ BÝR EÐÝTÝMÝN YOKSA, Kafada boþluk varsa, orasýný korkularla doldurursun. Korku seni sürüye baðýmlý ve saldýrgan yapar. yani kafasý boþ olan, saldýrgan ve sürü baðýmlýsýdýr. Bade dendiðinde en önde o koþar çünki sürü lideri öyle istiyordur.

Savaþta düþmana doðru en önde koþanlar. Kaçarkende en önde koþanlardýr.

Gelelim BIST e.

tayyip, imamoðluna farklý kaybetti. akp nin aþýrý saldýrgan ve agresif olduðunu biliyoruz. Bi kaç seçim kazanýnca, cahil cesareti ile hurmalarý çuvallara doldurdular evlerine götürdüler. O dönem sürü güçlü idi, çünki abd destekli fetö, orduyu hapse atmýþtý, polis zaten ellerindeydi, korku yoktu, savaþta en önde koþturuyorlardý.

Þimdi farklý kaybettiler, ve cumbaba seçiminde kazanamayacaðýný görmeye baþlamýþtýr.

Eðer tayyip'in bilgiye erdeme dayalý saðlam bir cesareti varsa. 18 yýldýr yaptýklarýna, ilerki cumbaba seçimlerine kadar devam edecektir. Deðiþmeyecektir.
    Yok tersi ise. O zaman savaþta en önde koþan, yenilgidede en önde kaçacaktýr kuralý iþler ve neler olur neler.

fetö yeniden fetullah olur, abd olur kankardeþ, IMF olur dayý, apo olur sayýn apo, ypg olur bizim çocuklar.

Bakalým hangi doða yasasý iþleyecek. Önde savaþan, önde kaçar, yada savaþa hevesli olmayan, ailesi vataný sözkonusu olduðunda savaþtan kaçmaz. tayyip hangisi. cumbaba seçimine kadar göreceðiz.

ilk baþlangýç, trumpla sarmaþ dolaþ olma olayý. Bakalým gerçekleþecekmi. Sonra fetullah ve sayýn apo lar gelir... s400 leride üstüne çýkýp zýplaya zýplaya kýrarlar. ama maketini.
    Son düzenleme : alicemal; 24-06-2019 saat: 14:25. Sebep: colored
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    yaw kitapçý, yannýþ anlama ama, kullandýðýn foto bana çok itici geliyor.
    Tabi bu tamaamen benim problemim, senin deðil.
    Ama þu an sana cevabý kenmdimi zorlayarak veriyorum.

Soruna açýk yanýt verirsem, partilerin yaptýklarýndan bahsetmem gerekir, o zaman þikayet üzerine mahkemelik olma ihtimalim var, o sebeple örnekle açýklayayým.

3 adam var karþýnda. ellerin baðlý.
    Biri 10 dakkada bir sana tokatý çakýyor, aðzýn burnun daðýlýyor. bu chp.
    Biri elinde býçakla 10 dakkada bir vücudunun bi yerine faça atýyor, bi parçaný koparýyor. bu mhp veya iyi parti.
    Biride bir elinde balta. Bacaðýndan baþlamýþ katýr kutur vurup duruyor. bacaklarýnýn parçalanmasýný seyrediyorsun. buda akp ve diðer dinci partiler.

Hangisini seçersin.? Normalde tokatý tercih eder herkes. yani kötünün iyisini. chp yi... çünki sömürgeciler seni öldürmüyor. Temel eðitimini verip para kazanmana izin veriyor. Özgür olmana izin verilmiyor. Ne emrederlerse yapman gerekiyor, yoksa ortadan kaybediyorlar.
    Ama diðer partilerle direk bangladeþ yolculuðuna çýkýyorsun. Sadece gidiþ bileti. 500 yýl önceki feodal yapýya 10 sene içinde geçirirler seni. Çok güçsüz kalýrsýn. O zaman baþka bir ülke gelir seni katleder ve ülkeni alýr.

her neyse. anlaþýldý sanýrým.
    Benim görüþümüde baþtan beri açýk yazýyorum. Üçününde caný cehenneme.
    Son düzenleme : alicemal; 24-06-2019 saat: 14:20. Sebep: hell
    @NeAcaipDunya

Sayfa 171/853 ÝlkÝlk ... 71121161169170171172173181221271671 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •