Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
119,90 10% 1,16 Mr 110,30 / 119,90
3,63 10% 501,00 Mn 3,31 / 3,63
8,14 10% 2,47 Mr 7,54 / 8,14
53,90 10% 982,81 Mn 47,32 / 53,90
34,80 9.99% 91,16 Mn 34,80 / 34,80
2,90 -9.94% 955,51 Mn 2,90 / 3,13
1.353,00 -9.68% 284,03 Mn 1.349,00 / 1.508,00
7,81 -8.12% 11,40 Mn 7,80 / 8,01
21,92 -7.74% 421,11 Mn 21,42 / 24,44
269,25 -7.16% 258,51 Mn 268,25 / 290,00
329,00 3.7% 35,57 Mr 317,75 / 335,00
3,14 2.61% 34,03 Mr 3,03 / 3,32
39,30 4.86% 15,25 Mr 37,14 / 39,36
15,11 4.64% 14,63 Mr 14,36 / 15,11
83,55 6.98% 13,83 Mr 77,40 / 83,85
19,42 4.52% 1,50 Mr 18,28 / 19,42
414,00 0.73% 8,67 Mr 407,00 / 417,50
196,70 2.45% 9,71 Mr 189,40 / 197,60
765,00 2.55% 4,53 Mr 742,50 / 770,50
95,55 2.52% 697,12 Mn 92,75 / 95,95
118,70 2.33% 332,28 Mn 114,90 / 119,30
414,00 0.73% 8,67 Mr 407,00 / 417,50
32,04 3.96% 257,43 Mn 30,62 / 32,14
10,95 2.34% 240,15 Mn 10,71 / 10,95
80,10 -1.6% 845,03 Mn 78,55 / 82,95

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 176/853 ÝlkÝlk ... 76126166174175176177178186226276676 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 1,401 - 1,408 arasý.

Konu: Bana kalýrsa.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    BIST endekse bakýlýrsa, sanki felaket gerçekleþmiþ. G20 foto da ne görünüyordu, trump, tayyipin bileðinden yakalamýþ, kendine doðru çekiyor, dudaklarýnýda ooo þekline getirmiþ ve kafayý tayyipe doðru götürüyor.
    Foto tam o aný yakalamýþ. tayyipde baþý yerde kikir kikir durumundaydý. Demekki trump TR yi yalamýþ yutmuþ abicim. Bize fransýz öpücüðünü yapýþtýrmýþ gibi. tayyip sadece aracý, orda aldýðý öpücüðü, TR ye getirip bize yapýþtýracak.

Zaten her gelen hükümet milleti öptüðünden, millet yalama olmuþ durumda, hevesle bekliyoruz, tayyipteki emaneti.

Bu ay enflasyon negatif çýkacak gibi, MBnin toplantýsýnda indirme kararý çýkar eðer abd ile alevlenme olmazsa.

Batýda bi kaç PMI açýklanmýþ. 50 nin epey altýnda, yani kötüyü koruyorlar ve gelecekleride aydýnlýk deðil ama borsalarý uçup kaçýyor. Merkez bankalarýnýn bastýðý ve bunlara daðýttýðý paralarla para piyasalarýnda oynayýp, ÜLKELERE SIFIR FAYDA ÝLE, 10 milyonlarca dolar maaþlarý primleri ceplere indirip duruyorlar. Neyi ürettinde bu parayý cebe indiriyorsun, üretimin SIFIR. para piyasalarýnda al sat yaptým, kaðýt üzerinde rakamlar yükseldi, üretim sýfýr ama kaðýt üzerindeki artýyý, cebe indirdim.

Ne aþaðýlýk bir düzen. Basýlan paralar halka daðýlmýyor, tamamen yukarlarda kurulan sistemle paylaþýlýyor.
    Köy kuralýmýz neydi.?
    ÜRETÝM YAPMADAN BÝRÝLERÝ CEBÝNE PARA ÝNDÝRÝYORSA, O PARA MUTLAKA VE MUTLAKA DÝÐERLERÝNDEN ÇIKAR.

Bizdeki PMI da çok çok kötüden, kötü ye yükselmiþ. 45 den 48 olmuþ.
    Bugünki bayram a katký saðlamýþtýr.
    Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Uzun süredir seyretmediðim ancak zap yaparken denk gelirsem kimlerin elendiðine baktýðým acun'un survivor unda, aynen her zaman yaptýðýný yapmýþ ve kendi yakýn çevresinden oluþan gruptan seda finale kalmýþ. Yusuf ta, acunun arkadaþýnýn arkadaþý. Ancak asýl acun un yakýn çevresinden olan seda. Yusufta yabancýsý sayýlmaz.

acun un baþýndan beri soðuk davrandýðý okayý ise finale kadar gitmesine izin vermiþ, seyircisini kaybetmek istememiþ, etinden sütünden faydalanmýþ. Zurnanýn zýrt dediði yerde elemiþ.

Noter çekiliþi filan hikaye, milli piyangoda bile yapýlan hilelerin haddi hesabý yokken, noter olayýný ciddiye alan yanýlýr. Ancak telefon þirketlerinde gelen oylarý bilen kiþi olacaksýnýz, o zaman gerçeði bilirsiniz.

Bu sadece benim gözlemim. Belkide hile yoktur.
    Hile olmasada, acun 5 ay boyunca kendi grubuna destek verdiðinden, onlar istedikleri gibi at oynattýlar. Hali ile eðitimsiz gözlere sahip halktan en çok oyu almalarýda normal olur. Tayyip yýllardýr en çok oyu almýyormu.? Ülkeyi getirdiði yere bak.

her neyse...
    yunanlýlarý merak ettiðimden baþlamýþtým survivor seyretmeye, bi kaç ay seyredip býrakmýþtým. Yunanlýlar hafif deðiþsede, sonuna kadar karakterlerini korudular.
    Gelir daðýlýmý çok bozuk ülke ile, yunanistan arasýndaki fark. Yunanistaný bilmiyorum gelir daðýlýmý nasýl. Yorum yapamadým o sebeple.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Eðer bugün veya yarýn 100 bin geçilmezse. Bugünki yükseklik, G20 yi iyi algýlayýpta malda olmayanlara, yüksekten mal verme amaçlýdýr.
    Açýlýþta yukardan açarlar, alýcý gelmiþse, daha yukarý taþýrlar, alýcý varsa, alýcý larýn nefesi kesilene kadar yukarda tutar gelene yüksekten mal verirler. Alýcý bitince, serbest býrakýrlar. Ya yavaþ, yada hýzlý aþaðý, panik yapacaklara baðlý.

Yok eðer 100 bin geçilirse, yükseliþ sahte deðildir. Hacim de fena deðil.

G20 de atla deve olmadý ancak, Ýran ve Suriye de abd nin yoluna girmemiz fiyatlanmamýþtý.

Her neyse... bende durum kaðýt üzerinde iyi görünüyor. bu günün keyfini çýkarayým.

Olurda 100 bin geçilirse, biraz havaya girebilirim, lütfen kusura bakmayýn.
    Havaya girdiðimi, para piyasalarý konusunda akýl vermeye baþladýðýmda anlarsýnýz.
    Öyle bir durumda, panik yapmadan, tek sýra halinde uzaklaþýn.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Uydudaki TV kanallarýnda uyduruk çeþitli ürünleri satanlar var. Kimisi her derde deva diye satýyor, kimisi orjinal diye elektronik sahte mallar satýyor.
    Bu aralar satýþlarý pek görünmüyor, sadece cinsel biþeyler satanlar kaldý.
    TV den sahte mallarý öyle satýyorlarki, çaðrý merkezleri bile kurmuþlar. Resmen yasala benzer soygun. Vergi ne kadar ödüyorlar oda belli deðil. Devletin uydusundan satýyorlar.

Adamýn biride bal gösterip satýyordu.
    Adam "Allah" a güvendiðini söyleyip duruyordu.
    Bende bi ara demiþtimki, "dinCÝler dolar alanlara kýzýp duruyordu. Eminim en çok alanlarda yine bu dinCÝ'lerdir.". Eski sayfalara dönün, bu lafýmý görürsünüz.

Balcýnýn 1.5 milyon DOLARýný kirada kaldýðý villadan çalmýþlar. Hemde güvenliði olan, çok yüksek aidatlý bir siteden.
    Adam o kadar çok kazanmýþki, villayý satýn almamýþ, acaip yüksek kiralý ve aidatlý villada yaþýyor.

KOLAY KAZANAN KOLAY HARCAR.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Bu arada aklýma gelmiþken tarihe not düþeyim.

Kendini inanç konusunda din alimi zanneden bülent arýnç. Bu ay hiç bir iþ yapmadýðý halde 13 binTL danýþman adý altýnda durup dururken maaþ baðlanýyor. Ýþe baþlayýnca maaþlarýný 18 bine kendi kendilerine yükseltiyorlar. Birde soranlara "size ne" diyor. Lan o maaþ benim cebimden çýkýyor zýrtapoz. Tabiki soracam.

Her neyse.. çýkarýlacak derse gelelim.

Az geliþmiþ adam iç güdüleri ile hareket eder. Ýç güdüleri hep sahip olmayý emreder. Paraya sahip ol, kadýna sahip ol, mala mülke sahip ol.

Sen bu kiþiye gençliðinde ne öðretirsen öðret fark etmez. Baþýnda durmadýðýn anda, iç güdüleri ne emrediyorsa onu yapar.

Gençliðinde öðretirsin.

"Dersimiz inanç. Allah birdir. Söyle bakayým delikanlý Allah neymiþ.?"
    "Allah birdir hocam."
    "Dersimiz bilim. iki çarpý iki dört eder. Söyle bakayým delikanlý iki çarpý iki ne eder.?"
    "Ýki çarpý iki dört eder dediniz hocam."
    "Aferim delikanlý."

Delikanlý mezun olur, meslek sahibi olur. Birgün rastlarsýn.

"Oðlum sen niye halkýn malýný çaldýn.? Ben sana ne öðrettim.?"
    "Allah birdir hocam, o sebeple çaldým."
    "Peki neden komþunun tavuðuna tecavüz ettin.?"
    "Ýki kere iki dört ettiði için hocam."

Ýlkel adam budur. Ne öðretirsen öðret, baþýnda sopa ile durmazsan, tavuðunu kovalamaya baþlar. Anlattýklarýný anlamamýþtýr, ezberlemiþtir.

Çocukluðunda eðitirsen durum deðiþir. Bu sefer "iki kere iki dört etmeyebilir" diyenleri kovalamaya baþlar.

Bizdeki ön plandaki din temelli örgütlerin hepsi, suudi parasý ve abd emrine dayandýðýndan, en baþtan uzak dururum. isterlerse melek olsunlar fark etmez. Eni sonu biyerde sana ve ailene geçireceklerdir.? Neden diye soran olursada Allah bir olduðu için diyeceklerdir.

Aslýnda üstteki örneklere pek iyi baðlayamadým da, neyse böyle dursun, baðlamak için uðraþmayayým.
    Buda eðreti dursun.
    Son düzenleme : alicemal; 01-07-2019 saat: 17:58.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    BIST dünki endeksin en yükseðine yakýn kapadý.
    Ýþlem hacmide en yükseklerden biriydi.

Bu demektirki alýcýlarýn hevesi dün geçmedi. Bugün 100bin geçilir. Ancak kalýcý olurmu bilmiyorum.? Yüzde elli, elli benim gözümde þans var. Çünki görüntüde tayyip s400 den vazgeçmedi. Görüntüde trump istediðini alamadý.
    Tabi bunlar hep görüntüde, özellikle bu hükümetin arka planda apo ile bile yaptýðý anlaþmalarý biliyoruz, bizzat kendileri en tepedekinin aðzýndan itiraf ettiler.

Dün akþam bluumbergde bir kaç ekonomist dinledim. Akþam 22:00 dekilerden keltoþ olanýný ilk defa gödüm. Genelde suya sabuna dokunmaz konuþmacýlar, bu keltoþ suyada dokundu, sabunada. Baþta vay canýna dedim, bilmediðim þeyler anlatýyor, ismini not alayým, internettende takip edeyim dedim. Cesareti bilgisinden kaynaklanýyor gibi. Diye düþündüm. Sonra baktým her konuda aþýrý cesur ve her ihtimali düþünmeden konuþuyor. Þüpheye düþtüm. Acaba þu sürekli yükselecek diyenlerdenmi.? Biliyorsunuz, sürekli olarak yükselecek derseniz, yada sürekli olarak düþecek derseniz, BIST eni sonu dediðinize gelir. Belki 6 ay sonra belki 1 yýl sonra.

Acaba dedim bu tür bir vatandaþmý. Oturuþu zaten maðara adamý oturuþu, baþta böyle oturan bir adamdan iþ çýkmaz diye düþünmüþtüm. Bilmediðim konularda cesur konuþunca dinleyeyim dedim. En sonunda adamýn aklý konusunda þüpheye düþtüm.

Diðeri manken kesimli olanda keltoþtan cesaret alýp biraz cesur konuþtu. Normalde suya sabuna oda dokunmazdý. TV desin, hata yapma korkun var. hata yaparsan meslek hayatýnda madara olma ihtimalin var. Ne kadar kendine güvensizsen o kadar dikkat ederek suya sabuna dokunmadan konuþursun.
    Ama yanýndaki keltoþ esip gürlüyorsa, sen silik kalmýþsan, o zaman mecburen ataða geçmen gerekir gibi hissedersin. Altta kaldýn sanýrsýn. Boþ adam böyle yapar.

Her neyse. Karakter analizini bir tarafa býrakýrsak, dün akþam gördüðüm kadarý ile en azýndan 2 ekonomist, BIST de yukarý, USD de epey aþaðý hedefler konuþmaya baþlamýþlar. Keltoþ 5.20 dedi. Yýlsonu 5.65 mi ne dedi.

Benim normalim ise 5 in alt tarafý. Hiç bir bilimsel tabana dayanmýyor tahminim, "tamamen bitli turist endeksine" dayandýrýyorum. Bana kalýrsa bu yýl için bu hükümetle 5-6 TL arasý normal olur ama iyi bir hükümetle 3-4 TL arasý mevcut ekonomimize göre, sanayileþme ve eðitim seviyemize göre normal olurdu. 5 in altýna inersede þaþýrmam. Tabi Kriz üretme fabrikasý kapanmýþsa.

185 milyar dolar kiþiler, 25 milyar dolarda þirketler stokta USD tutuyormuþ. Ýþi USD ile olupta korunmak amaçlý doviz alanlarý anlarým. Ama yatýrým amaçlý alanlara acýmam. Boðulsa elini uzatsa elini tutmam tersine suratýna tükürürüm. "Sen ülkene kazýk, çocuklarýmýzýn geleceðine kazýk attýn. yaþaman bu ülke için zarar." Tabi zarar verdiðini bilerek alanlar için bu laflarým, ne halt yediðini bilmeden alanlara lafým yok, onlarý eðitmek lazým. En çokta tayyip ve çevresi dolar stoklamýþtýr bundanda emin olabilirsiniz. tayyip ailesi ve onlarla iþ yapan müteahhitlerin Batýda ve abd de aldýklarý gayrýmenkulun haddi hesabý yok.

Suriyeliler ortalama seviyeyi epey düþürmüþtür de ne yapacaksýn, çok sinir bozucu yaw. Ekonomik sebeplerle bu sene intihar eden sayýsý 2 kiþi. Biri kadýn. Olacak þey deðil.

Embesilsen hiç bir þey bilmiyor duymuyorsan, bu durum sana normal gelir, netçede senin durumun iyi.

Ama görüyorsan, cehennem gibi bir ülke. her yýl milyarlarca dolarý dünyanýn terörist olarak gördüðü gruplara daðýt, adam kessinler diye. Vergisini aldýðýn vatandaþýn intihar etsin. Olacak þey deðil. 3 kiþide kendini yaktý son 5 senede... 1 tane açlýktan ölen bebe var... her neyse...

Bugün 100 bin geçilir, kalýcý olurmu görecez.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    ABD de herþey bir yýl önce öngördüðüm gibi gidiyor.

trump tehditlere baþlayýp, ticaret sýnýrlamalarý ile abd nin sýnýr duvarlarýný yükseltip, kendi içine kapanmaya baþlayýnca ne demiþtim.

Baþlangýçta her þey iyi görünecek, ancak sonrasýnda iþler hýzla kötüye gidecek. yay þeklinde yukarý bombeli bir eðri.

Bir iki yýl veriler epey iyi geldi, iþsizlik büyüme verileri iyi geldi, sanayi verileri ise kötü idi, onbinlerce iþçi çýkarýlmaya baþladý dev sanayiden, bankalardan.

Ancak trumpýn aþýrý korumacý kiþiliði halka güven verdi, ve harcamalar arttý, iþe alýmlar arttý. Sanayide deðil ama kim aldýysa bi þekilde iþsizlik çok azaldý. kendine güvenen halk, kolay borçlanýr ve varsa birikimi harcamaya baþlar. O zaman garson sayýsý artar, esnaf yeni dükkan açar, ama bu harcamalar alt taraftaki küçük küçük birikimlerdir, yukardaki pahalý sanayi ürünlerini o kadar etkilemez.

Üzerine internet þirketlerine dünyadan her yýl yaðan 100 milyarlarca dolar var. facebook, youtube, windows, apple, google,twitter, instagram vb... resmen para matbaalarý gibi.. Tabi onlarýn geliri stoklanýyor ancak abd nin gelirini yüksek gösteriyor.

Netçede bu bombe bi yerde aþaðý dönecek. Ülkeler için yýllar kýsa zamanlardýr. Bakalým ne zaman uçurum kenarýnda olduklarýný fark edecekler.

Bunu tek þey deðiþtirir, ÇÝN in teslim olmasý. Þu ana kadar teslim olmadýlar, olmazlarda. ÇÝN teslim olsa bile, sadece abd nin çöküþü ileri tarihe ertelenir. Çöküþ kesin. Yýlý kesin deðil.

Eðer doðru ise, abd, Çin'den, teknolojiden çekilin diyormuþ. Ceptelefonu teknolojisi, G5 filan çekilin diyorlarmýþ. Çin in bunlarý kabul etmesi gerekiyor. Tabi doðrumu bilmiyorum, bi yerde okumuþtum.
    @NeAcaipDunya

8. Cin tum know how ini bize versin cekilsin abi
    En dogru yol
    Aklin yolu bir
    Ýki degil

Sayfa 176/853 ÝlkÝlk ... 76126166174175176177178186226276676 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz