Dün biraz arkeoloji ve tarih okudum.
Benim 3 maymun teorimi bilirsiniz.?
Bugün, dünyada insanlarý oluþturan tüm insanlar, 3 tür maymun grubundan evrilmiþler. Bunu epeydir yazýyorum.
1985 lerde insanlarýn ayný ýrktan gelemeyeceðini fark etmiþ, 2015 da ise son delili bulup, tamam bu böyledir diyebilmiþtim. 2015 de internettede yazmýþtým.
Ýlk yazanda dünyada benim ona göre. 2015. Bu tarihi not edin. 2015 den sonraki insanlar farklý maymun türlerinden evrilmiþtir teorisi ortaya çýkmýþsa, kaynak benimdir.
Yabancýda olsa fark etmez. Ben nasýl google sayesinde hint sitelerini okuyabiliyorsam, onlarda Türkçe siteleri okurlar.
Bize okullarda avrupanýn ürettiði uydurma bilgiler empoze edilir.
Buna göre tüm insanlar hominid maymundan evrilen tek ýrktýr ve Kenya da insan haline gelmiþler, sonra dünyaya yayýlmýþlar.
Bana göre ise 3 farklý maymun türünden evrilmiþiz.
Afrika maymunlarý, kuzey Asya maymunlarý ve Güney Asya maymunlarý.
Buralarýn insan davranýþlarý, o bölge maymunu ile bire bir uyum saðlýyor.
Tabi bu 3 grup maymun nerden evrilmiþ derseniz, yeterince geri gidildiðinde tek maymuna çýkar.
Benim ilgilendiðim kýsým, insanlarýn evrildiði maymunlar.
Sonuca geleyim.
Þu an Avrupa sapýtmýþ gibi görünüyor. Hala çoðunluk Kenya dan tek maymunu savunsada, çok grup maymun olayýna girenlerde var. Özellikle Güney Asya ve Endonezyada bir çok yeni insan türü kemiði bulmuþlar.
Tabi buluyorlar ama deðerlendirirken taraflý davranýyorlar.
En geliþmiþ maymun ýrký hangisi ise, avrupalýyý o maymun türünden evrilmiþ olabileceðine inanýyorlar ve hemen uydurma baðlar arýyorlar, yoksa yaratýyorlar.
Örneðin, Avrupada Neandertal insan türünü buldular.
Baktýlar ilkel bir maymun türü. Hemen Avrupalý Neandertal deðildir, Kenyada çoðalan modern Homo Sapiens tir dediler.
Derken Neandertallerin, Homo Sapiensten daha geliþmiþ olabileceðine dair arkeolojik buluþlar ortaya çýkýnca, biz Neandertallerden geldik diyen Avrupalý bilim adamlarý ortaya çýktý.
Derken Denisovanlar kuzey asyada ortaya çýktý, 40 bin yýllýk kemik iðne filan bulundu, yakýnda Avrupalý Denisovan dýr filan derlerse þaþýrmayýn.
Ben biliyorum. Avrupalý afrika maymunlarýndan türemiþ. Davranýþlarý Þempanze, Bonobo gibi afrika maymun türleri ile birebir ayný.
Son düzenleme : alicemal; 21-07-2019 saat: 10:33.
Sebep: colored
Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
@NeAcaipDunya
Yer Ýmleri