Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
15,73 10% 16,70 Mn 14,21 / 15,73
19,14 10% 378,76 Mn 17,35 / 19,14
232,40 9.99% 456,47 Mn 226,40 / 232,40
79,25 9.99% 169,22 Mn 74,90 / 79,25
182,00 9.97% 488,95 Mn 165,60 / 182,00
3,87 -10% 2,97 Mn 3,87 / 4,35
23,76 -10% 494,00 Mn 23,76 / 27,68
114,40 -9.99% 127,33 Mn 114,40 / 127,10
3,22 -9.8% 283,76 Mn 3,22 / 3,57
2,94 -8.98% 2,53 Mr 2,91 / 3,37
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
3,06 2.34% 20,72 Mr 3,00 / 3,19
317,25 -0.63% 13,59 Mr 315,50 / 324,50
268,00 2.58% 7,53 Mr 261,50 / 268,00
78,10 -1.01% 6,65 Mr 77,50 / 80,50
18,58 -1.28% 756,46 Mn 18,49 / 19,09
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
746,00 -0.93% 2,59 Mr 744,00 / 765,00
93,20 -0.9% 525,81 Mn 92,65 / 95,75
116,00 -2.19% 231,93 Mn 115,50 / 120,40
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
30,82 -0.9% 95,64 Mn 30,68 / 31,60
10,70 0.66% 395,01 Mn 10,66 / 10,95
81,40 -0.91% 272,06 Mn 81,20 / 83,00

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 192/853 ÝlkÝlk ... 92142182190191192193194202242292692 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 1,529 - 1,536 arasý.

Konu: Bana kalýrsa.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Pek takip edemedim. BIST de Epey bi ortalýk karýþmýþ. Bu son derece normal.

VOB daki sanal plan þimdilik tuttu. Aþaðý çok salladýklarý ve ilavetende bazý söylentilerle çok korkuttuklarý için, vob da aþaðý kademelere yazdýklarýmýn çoðu yada hepsi geldi diyelim.
    Þu an zararda deðilim çünki çok altlara yazdým. Tabi vob satanlar o kadarda aþaðýda sattýlarmý bilmiyorum. Sattýlar varsaydýk.

100 altýna düþmez ve 103 ü geçerse, malý götürdüm, 105 i geçerse voleyi vurdum olarak varsayacaðým. Herkese ejder suyu. Tabi vob hesabý gibi oda sanal.
    Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Hayrettin bir durum, benim sanal vob iþlemime müdehale eden çok olur diye stresteydim "keþke yazmasaydým" derdindeydim. Kimse müdehale etmedi.
    Sanýrým bu ülkenin kurtulmasý için yazdýðým tonla yazý iþe yaramýþ olmalý. Ülkeyi kurtarmama ramak kalmýþ. Yeniden ümitlenebilirim mi.?

vob iþlemime gelirsek, umduðum gibi olmadý. amb iþi bozdu. Vole vuramadým. Ancak iyi para býrakýr o pozisyon. en azýndan 103 geçilene kadar tutulmalý.
    VOB sanal iþini tadýnda keseyim.

Daha ilk gün AMB kararý sebebi ile TR de moral bozulmuþ, umduðum alýþlar gelmemiþ. AMB olayý hesapta yoktu. Peki kurtarýrmý.? Kurtarmaz tabiki AMB yide iyi bir temel analistin hesaba katmasý gerekirdi. Bi arada FED i hesaba dahil etmemiþtim.

AMB sebebi ile neden bu kadar korktu oyuncular.? Netçede AB nin verileri kötü idi, daha da kötü açýklandý. Üstelik iþleri kötüden daha kötüye getiren abd baþkanýda deðiþmedi.

Çünki TR de bir hikaye yok. Bizdeki baþganda ayný. Ekonomimiz kötü ama baz etkisinden dolayý þu aylardan itibaren, ekonomimiz toparlýyor gibi görünecek hepsi o. Piyasayý hoplatacak ana karar IMF veya benzeri kurumla anlaþma kararý. tayyip de halkýn parasýnýn, malýnýn mülkünün kontrolunu kaybetmek istemiyor. Daha satacak þeyler bulmuþ demektir bu. Sonuçta balinalarýn(Büyük oyuncularýn) acele etmesine gerek yok. Sanýrým son 3 gün pek ortada deðillerdi.

Tam haþlanan kurbaða hikayesi zamaný.

Kurbaða gül gibi normal ortamýndan alýnmýþ ve ýsýnan tencereye konmuþ. --- akp nin gelmesi.
    Tencere ýsýnmaya baþlayýnca aptal kurbaða sevinmiþ. "Oh" demiþ "iliklerim ýsýndý" --- akpnin ülkede herþeyi satýþýný serbest býraktýðý, ithalatý serbest býraktýðý, kamu mallarýný satmaya baþladýðý 2003 den sonraki 2013 e kadarki dönem. Para bolluðu aptallarý sevindirmiþti.
    Tencere iyiden iyiye ýsýnýp kaynamaya baþlayýnca kurbaða "yandým anam" demiþ --- akp nin 2013 den donraki döneminde milletin durumu.
    Son düzenleme : alicemal; 27-07-2019 saat: 09:15.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Ýþin ilginci, 2003 ve 2013 arasýnda olanlarý çok iyi eðitimli MUHALÝF akademisyenlerimizin bile anlamamýþ olmasý. Eþeði çok iyi eðitsende beyni yine eþek beyni.

Nasýl trump dünyayý tehdit etmeye baþlayýnca, hemen "kýsa vadede iyi gibi görünür ama uzun vadede abd nin batýþýný hýzlandýrýr" dedim.

Aynýsý TR de 2003 de yabancýya koþulsuz gayrýmenkul satýþý serbest býrakýldýðýnda dedim. Çünki bizden zengin ülkeler geldi 100 kat yüksek fiyata mal mülk aldý ama o parayý alan bizim cahil bilinçsiz halk, parayý ithal lüks mallar alarak o parayý yurt dýþýna iade etti. O para yatýrýma dönmedi. Lüks ürün ithalatýný patlattý.

Ortalýk lüks araba ve TV ceptel gibi ithal ürünlerle doldu taþtý.
    Üzerine akp nin batýya koþulsuz kapýlarý açmasý, batýnýn bize aferin deme yöntemi olarak dovizi düþürmesi fed in amb nin daðýttýðý paralar, ülke mallarýnýn yabancýya satýþý vb.. sebeplerle faizlerde çok düþtü. Ülkeye faydasý olmayan sebeplerle doviz düþtü faiz düþtü dünya konjunktüründen dolayý tüm dünyada para bollaþtý. TR de faiz düþtü çünki batýya teslim olan kararlarý akp almýþ kapýlarý açmýþ, kamu þirket ve arazilerini satmaya baþlamýþ. Faizde düþünce millet hücum etti borca.
    Borç 120 milyardan 450 milyar dolara zýpladý. Buda ülkedeki parayý bollaþtýrdý. Halkýn borcu yoktu 10 yýlda borca gömüldü.

10 yýllýk para bolluðunda, finans kesiminin yüzü bolca güldü.

Finans kesiminin bayramý ortada bolca para döndüðü dönemlerdir. Bu paradan komisyonlarýný alýrlar. Ne kadar çok para dönerse, o kadar iyi.

Para bolluðu ister üretim artýþýndan kaynaklansýn, ister millet yada devlet malý mülkü satsýn, ister halk kendini satsýn, finans kesimini ilgilendirmez. Finans kesimi bu paradan payýný bolca alýr.

Para bol olacak ve dönecek. Aynen 2003 ve 2013 arasýnda olduðu gibi. 10 yýl boyunca finans kesiminin kaymak tabakasýnýn her biri onlarca milyon dolarý servetlerine eklediler.

Bolluk dönemi bitti, borçlanacak ve satacak mesafe azaldý, finans kesimi aðlamaya baþladý. Ufaktan yardým istiyorlar.

Otomotiv aðlamaya baþladý. O kadar pahalý satýyorlarki ancak zengin ülkelere satabiliyorlar, artýk TR içinde satamýyorlar. Çünki millet artýk tarlasýný satamýyor, borçlanacakta yeri kalmamýþ.
    Yetmemiþ tayyip YÝD lerle halkýn geleceðinide satmýþ. Belli kesimlerin cebine paralar girmiþ. Milyoner milyarder sayýlarýmýz son 10 yýlda uçmuþ gitmiþ.

Þimdi o millet malýný mülkünü satýp geleceklerini borçlanýrken gülüp oynayan, servetlerine servet katan hayvanlar aðlamaya baþladý.

Devletten yardým istiyor. Gelirim azaldý, halktan al bana ver diyorlar.
    Musluk kesildi.

2 gece önce tek kulaklý sarýþýn yine bluumbergde idi.
    Oda akp döneminde ne olduðunu anlamayanlardan. 2013 e kadar çok iyiydi diyor. Neden.? Bolluk içindeydi kendiside ondan. Baþka þeyi görecek kadar bakýþlarýnýn menzili yok.
    Ýþin kötü yaný okuldada gençleri eðitiyor bu miyop insanlar.

Akþamlarý yahudi kanallarýna çýkýpta ahkam kesen ekonomistlerde zerre beyin yok. Durmadan eveleyip geveliyorlar. Ayný konuþmalarý yýllardýr ayný þekilde yapýyorlar. Yahudi kanallarýn kadrolu elemanlarý mübarek. hepsini toplasan tek adam etmez.
    Çok nadir olarak bilgi verebilen insana denk geliyorum.
    Gündüz vakti Çakýr diye bir adam çýktý. Her söylediði saðlam bilgiydi. Þaþýrdým tabi.

Birde CNN Türk te de "para doktoru" diye bir adam çýkýyor. CNN in yabancý ortaðý yahudi. Yerli ortak yahudi aydýn doðandý, ama akp döneminde satýldý þimdi her hükümete yandaþ demirören grubu cnn Türkün yerli ortaðý.
    Bu "para doktoru" denen adam hakkatende bu ülke için çok faydalý þeyleri program yapýyor. yahudi aydýn doðan dönemindede vardý, o zaman bu adamý atarlar diyordum, atmadýlar hala cnn Türk te.

1000 adam çýkarýyorlar 10 tanesi bu ülkeye faydalý geri kalaný sülük.

Her neyse, bu yazýdan sonrada ülkeyi kurtaramadýysam, koyver gitsin. Akþama bakayým kurtuldukmu.?
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Orta halli geliri olan bir adamsýnýz.
    Orta halli bir araba olmuþ 150 bin tl LÝSTE fiyatý. Az yaksýn, geniþ rahat olsun, engelde dursun, filan gibi teknolojik þeyler isterseniz, tutuyor 150bin LÝSTE fiyatý.

150 bin tl ye neler alabilirsin.?
    Ýstanbul bodrum gibi kolay para kazananlarýn bol olmadýðý, marmaris gökova gibi bina yapýmýnýn kýsýtlanmadýðý herhangi bir yerde, ikinci el, orta halli güzel bir ev alabilirsiniz.

200 bin TL lik SUV fiyatýnada orta halli sýfýr güzel bir ev alabilirsiniz.
    Yada iyi yerde üç beþ dönüm bað bahçe tarla zeytinlik vb. alabilirsiniz.

Sonuç:
    20 yýl sonra araba aldýysanýz gelmiþ 20 yaþýna ekonomik ömrü çoktan dolmuþ. Üstelik bu arabaya verdiðiniz kadar bir parayý devlete vergi, sigortacýlarada trafik sigortasý ve kasko olarak ödemiþsiniz. 150 binlik araba size 300 bine patlamýþ. tamir ve benzin hariç.
    Þimdi ayný harcamayý yeniden yapmanýz gerekiyor. Arabayý yenileyeceksiniz.?

Ama ev arsa vb. almýþsanýz. Onlar hala ayný deðerde duruyor. üstelik ürün yetiþtirdi iseniz yada kiraya verdiyseniz, cebinize ilave para girmiþ.

Peki bu size ANORMAL gelmiyormu.?
    Sizce araba fiyatlarý NORMAL mi.?

Aman cevap vermeyin susun, sinirlerimi oplatmayýn.!

Neden bizde araba lüks.?

Araba fabrikalarýnýn sahiplerine bakarsanýz, bu durum normal. Nerdeyse hepsi yahudi. Orta sýnýf bir aile iseniz hayatýnýz yahudiler için çalýþmakla geçiyor. Alttaki %40 dansanýz zaten yahudilerin tenceresinde ýsýtýlýyorsunuz.

Peki neden uygun fiyatlý araba boþluðu varken, hiç bir fabrika ortaya çýkýpda uygun fiyatlý araba üretmiyor. Serbest pazar sisteminde, þimdiye kadar 10 tane fabrika uygun fiyatlý araba üretmeye baþlamýþ olmasý gerekirdi.?

Çünki medyan ve devletinde patronlarýn emrinde. Sen böyle bir fabrikayla çýk. Onlara uþaklýk etmezsen, medyada karalanýr, devletçe engellenirsin.? Uþaklýk edersende arabaný o fiyata satamazsýn hali ile batarsýn, dolayýsý ile o iþe hiç girmezsin.

Hintli Çinli firmalar TR ye otomobilleri ile girdiðinde. Fiyatlar yarýya düþecek ama bu ülkenin kaymaðýný yiyenler buna izin vermezler.

Ben yapacamda yerim dar.
    Bi atelye lazým, bi ilgili mekanik mühendisi lazým. Geri kalaný üniversitelere ve aselsan gibi TR firmalarýna üretiriz. Yarý fiyatýna ayný kalitede arabayý satmazsam, bende biþey bilmiyorum...

Yaw bu iþin içindekiler atlamasýn hemen þu lazým bu lazým diye, çekerim diþinizi.? ben üst seviye proje yöneticisiyim. kestirme olsun diye öyle yazýyorum, kalkýpta projeyi komple düþünüp buraya yazacak halim yok. mevcut tecrübeme dayanarak söyledim.

Benzeri baþýma 2 kez geldi. yaparým dedim yaptýrmadýlar, 5milyon dolara satýn aldýlar. Transfer edilerek iþ deðiþtirdim ve daha iyisini 2 kez yaptým. yapamazsýn diyen beyni ezilmiþler her yerde bolca var, birde siz eklenmeyin. karþýnýzda sýradýþý biri var. Kýrmýyým kalbinizi.
    Kýrmam ama, bazen mecbur býrakýyorsunuz, kaçacak yerim kalmýyor.

Bunu, araba yapmak için yardým istiyorum gibi algýlamayýn. Sadece hayallerimdeki projelerden biri.
    Yanlýz çalýþýrým.
    Son düzenleme : alicemal; 27-07-2019 saat: 12:29. Sebep: colored
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    s 400 konusunda ilginç bilgiler okudum.
    Bugün epey bilgi okudum, aslýnda bu pek olmaz. Her girdiðim sitede bilmediðim biþeyler vardý. En önemlisi s-400.

Aslýnda eski haber ancak bugüne kadar geliþen olaylarla birleþtirince gerçeklik kazanýyor.

abd ve TR yönetimi arasýnda aylardýr karþýlýklý iyi niyet gösterileri var. TR, suriye ve Ýran konusunda abd politikalarýna uymuþ görünüyor.

TR içindeki yahudi bankalar, son aylardaki pek çok olumsuz habere raðmen USD yi oplatmadýlar sakin kaldýlar.

Eski haber þuki.!
    abd, tayyip den s-400 leri 2020 ye ertele demiþ.
    Son haftanýn haberi ise, tayyip sistemi aktif etmeyecek, o iþi 2020 ye ertelemiþ.

Bu durumda caatsa yaptýrýmlarýnda beklenen olacak gibi. yani TR yi pek etkilemeyecek yaptýrým kararlarý çýkacak.

Bu arada Çin ülkesi karakteri hakkýndada acaip korkutucu bilgiler edindim. Resmen týrstým. Çevrede sýðýnacak maðaralarý þimdiden araþtýrmaya baþladým, o kadar týrstým yani.!!!
    Bu güne kadar batýlýlarýn vahþetini görüyor ve biliyorduk.

Tarihte Türkler, Moðollarda asya ýrký olarak çok vahþet yapmýþalar.
    Japonlar her ne kadar çok fazla prensipli olsalarda, ilk fýrsatta saða sola saldýrdýklarýný biliyoruz. Saldýrgan milletler.

Çin liler hakkýnda fazla þey bilmiyordum. Kendi içlerinde tarihte epey savaþmýþlar gibi görünüyor ama saða sola saldýrdýklarýný ben okumamýþtým. O sebeple acaba Çin liler çok saldýrgan deðillermi? Diye düþünüyordum. Aslýnda Japon, Moðol Türk farklý SOY lar olsada ayný IRK tanlar.
    IRK ayný olduðundan içgüdüleri ayný, farklý soylar olduðundanda kültürleri farklý.

Acaba diyordum, çin liler uysalmý.? Bu dileðimdi tabi çünki gelecek Çin lilerin. Ayný IRK olduklarý içinde Çin lilerinde Türkler, Japon lar ve Moðollar kadar saldýrgan olmalarý gerekir. Doða kanunu bu.? Buda gelecekte bir çinlilnin elinde býçakla boðazýma yapýþacaðýný gösterir. Fakat yinede Çin liler saldýrgan olmasýn istiyordum, çocukça tabi.

Maalesef bazý ip uçlarý yakaladým. Sanýrým Türk, Moðol yada Japon dan farklarý yok. Yinede bekleyip görmek lazým. Güçlendiklerinde ne halt yiyecekler görmek lazým. Görmesek daha iyi gibi görünüyor ya.!
    Son düzenleme : alicemal; 28-07-2019 saat: 10:48. Sebep: colored
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    Adana
    Gönderi
    11,215
     Alýntý Originally Posted by alicemal Yazýyý Oku
    s 400 konusunda ilginç bilgiler okudum.
    Bugün epey bilgi okudum, aslýnda bu pek olmaz. Her girdiðim sitede bilmediðim biþeyler vardý. En önemlisi s-400.

Aslýnda eski haber ancak bugüne kadar geliþen olaylarla birleþtirince gerçeklik kazanýyor.

abd ve TR yönetimi arasýnda aylardýr karþýlýklý iyi niyet gösterileri var. TR, suriye ve Ýran konusunda abd politikalarýna uymuþ görünüyor.

TR içindeki yahudi bankalar, son aylardaki pek çok olumsuz habere raðmen USD yi oplatmadýlar sakin kaldýlar.

Eski haber þuki.!
    abd, tayyip den s-400 leri 2020 ye ertele demiþ.
    Son haftanýn haberi ise, tayyip sistemi aktif etmeyecek, o iþi 2020 ye ertelemiþ.

Bu durumda caatsa yaptýrýmlarýnda beklenen olacak gibi. yani TR yi pek etkilemeyecek yaptýrým kararlarý çýkacak.

Bu arada Çin ülkesi karakteri hakkýndada acaip korkutucu bilgiler edindim. Resmen týrstým. Çevrede sýðýnacak maðaralarý þimdiden araþtýrmaya baþladým, o kadar týrstým yani.!!!
    Bu güne kadar batýlýlarýn vahþetini görüyor ve biliyorduk.

Tarihte Türkler, Moðollarda asya ýrký olarak çok vahþet yapmýþalar.
    Japonlar her ne kadar çok fazla prensipli olsalarda, ilk fýrsatta saða sola saldýrdýklarýný biliyoruz. Saldýrgan milletler.

Çin liler hakkýnda fazla þey bilmiyordum. Kendi içlerinde tarihte epey savaþmýþlar gibi görünüyor ama saða sola saldýrdýklarýný ben okumamýþtým. O sebeple acaba Çin liler çok saldýrgan deðillermi? Diye düþünüyordum. Aslýnda Japon, Moðol Türk farklý SOY lar olsada ayný IRK tanlar.
    IRK ayný olduðundan içgüdüleri ayný, farklý soylar olduðundanda kültürleri farklý.

Acaba diyordum, çin liler uysalmý.?

Maalesef bazý ip uçlarý yakaladým. Sanýrým Türk, Moðol yada Japon dan farklarý yok. Yinede bekleyip görmek lazým. Güçlendiklerinde ne halt yiyecekler görmek lazým. Görmesek daha iyi gibi görünüyor ya.!
    antik çini bir türk sülalesi 300 yýl yönetti.....Ama boþver ali cemal abi çini....cin þiþeden bizde çýkýyor gibi..þu yazýya yorumunu merak ediyorum...http://www.hakanozyildiz.com/2019/07...la-artyor.html

Beni az çok bilirsin..yazýlarýný sessizce dýþarýdan takip ederim.Ama bu yazýyý yorumlaman da isterim doðrusu...
    Burdaki tüm yorumlarým yatýrým tavsiyesi deðildir.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    human okudum.
    Yazýnýn bildiðim kýsmý, hazinenin geçen yýlýn 2 katý borçlandýðý. Birazda seçimlere baðlamýþtýk.
    Bilmediðim kýsmý borcun %50 sinin doviz olduðu. TL bulamayýnca, ülkenin satacak malý mülküde azalýnca, dovize saldýrmaya baþlamýþ.
    2003 dede doviz borç oraný %50 imiþ ama bu yýlki borç, 2003 deki borcun nerdeyse 8 katý.

Tabi devenin bi yerinin daha eðri olduðunu öðrenmek gibi biþey. O kadar çok rezillik varki, iþte bi rezillik daha diyorsun.

Devlet IMF gibi bir kurumla anlaþma yapmazsa, ülke bi kaç yýlda karman çorman olacak. Çok kýsa sürede olmaz. Þu ana kadarki her þey BIST de fiyatlarýn içinde.

ANCAK.

Fiyatlarýn içinde olan bi þey daha var, batý bizim tayyibi (yani bizi) kurtaracak. Ya IMF ile ya baþka þekilde. Herkes bunu umuyor o sebeple fazla panik yapmýyor.

Ýþ tayyibe kalýrsa, gelecek seçimlere kadar BIST kapýya kilidi asar. adam haalaaa ülkenin satacak þeylerini arýyor kendinin ve çevresinin servetine eklemek için. batý da bunu kullanýyor. Sýrtýný sývazlýyor aferim diyor. tayyip bizi her sattýðýnda, batý liderleri tayyiple resim vererek aferim diyorlar. tayyiple yanyana görünmek, aferim anlamýna gelir.
    Sadece batý deðil tüm dünya liderleri ayný. rusya doðu akdeniz petrol ve gazýný tayyip ten alýrsa, oda aferin diyecek tayyiple resim verecek.

Þu an çocuklarýmýzýn torunlarýmýzýn rýzkýný satýyoruz yabancýlara. Þu an derken özal ailesinden beri satýyoruz. akp tüy dikti, þimdide kazanýn dibini kazýyor.

Her neyse, okumam gereken 20 yazý daha var. Bugün geç kaldým.
    Son düzenleme : alicemal; 28-07-2019 saat: 11:08. Sebep: ek
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    Adana
    Gönderi
    11,215
    Eline saðlýk,
    Burdaki tüm yorumlarým yatýrým tavsiyesi deðildir.

Sayfa 192/853 ÝlkÝlk ... 92142182190191192193194202242292692 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •