Originally Posted by
alicemal
Merkez medya nýn yalan söylemeyen kýsmýný okuduk.
Tabi bunlar da süt deðil, yalan yok ama iþine geleni, iþine geldiði dönemde, iþine yarayacak þekilde yazýyorlar. Bunlar da nitelikli dolandýrýcý. Yalancý medya ise bildiðin adi hýrsýzlar.
Cuma düþüþüde bilinmeyen biþey yok. Anlaþýlan sadece powel ýn konuþmasý etkilemiþ.
Ekonomistlerin konuþmadan anladýklarý, 2020 de yeniden faiz artýrýmlarý baþlayacak. Hortum kesilecek o sebeple panik yapmýþlar.
Þu anki durum ne.?
FED 2019 da faiz artýrmayacak, piyasadan para çekmeyecek. Belki bir 0.25 daha faiz indirecek.
Hýrsýzlarýn FED den para beklemesi rezil bir ortam ama mecburuz ayný ortamda bunlara katlanmaya. Yorumlamak zorundayýz.
Evet, FED in faiz artýrmaya geçmesi ve para çekmeye devam etmesi özellikle batýyý ve dolayýsý ile dünyanýn geri kalanýný çok etkiler. Dolayýsý ile bizide etkiler.
Balonlar PATLAR.
Cevaplanmasý gereken soru, hangi ülkede, hangi sektörde, ne kadar balon var. Bizde balon varmý? Varsa ne büyüklükte.
Yine zor bir soru sordum ve yükün altýna girdim.
batýda balon olduðu açýk. En büyük balon abd borsasýnda. Avrupadada balonlar büyük, kötü verilere raðmen sürekli yükseldiler. Onlarda düþüþ, geçendede söylediðim gibi SON DERECE NORMAL.
Bizde balon ne kadar emþerim.?
Balon büyükse, gümlemeside þiddetli olur.
Bizde BIST de balon bence yok. Tabi olay göreceli, ülke yi tayyip yarýn Ýran la savaþýn eþiðine getirir, bizim BIST þu anki hali ile birden bire balon halini alýr... akp ile herþey mümkün. Yarýn ne olacaðý belli deðil.
Ýnþaat sektöründe balon vardý. Finansta balon vardý ancak o balonlar fazla þiþmedi kanaatindeyim. batmasý gerekenler halkýn paralarý ile yaþatýlýyor. Ancak BIST, batý borsalarý gibi uçup kaçmadýðýndan, bu balonlarýn patlamasý büyük olmaz.
Oda patlarsa tabi.
Hoþ sektörleri fazla takip etmediðimden, onlar konusunda balon analizi yapmamda abes oldu. Ancak TR de, batýdaki gibi balon olmadýðý açýk. Ekonomimiz kötü ve gelecek aydýnlýk görünmüyor çünki yöneticilerimiz kötü. 4 sene sonra muciza olmazsa gidecekleri garanti gibi. Ancak FED çok para daðýtýrda, TR yede bolca doviz girer, doviz tekrer 3 TL nin altýna iner, millet ve ülke olarak tekrar bolca borçlanmaya baþlarsak. yeniden feraha ulaþmýþ gibi oluruz ve akp yaptý zanneder bizim cahil millet, yeniden akp kazanabilir... onun haricinde ihtimal yok gibi.
Her neyse, odaktan uzaklaþmayayým..
Evet, FED olayýný ciddiye almak gerekir, ancak bizde hangi sektörlerde ne kadar balon var, bunu çözmek gerekir... Bizim batý kadar etkilenmeyeceðimiz açýk.
Mucize oluda, tayyipin IQ su50 puan birden yükselirse belki biþeyler olabilir. yada adam hazstalanýrda konuþamaz ve yazamaz hale gelirse, acaba bu ülkede biþeyler olurmu.? Yerine geçecek olana baðlý tabi.!!! akp de adam yok yaw.. kim geçse daha beter.
her neyse... iþin içinde çýkamadýk ama FED in bu haftalardaki etkisini görmüþ oldum.
Yer Ýmleri