Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
15,73 10% 16,70 Mn 14,21 / 15,73
19,14 10% 378,76 Mn 17,35 / 19,14
232,40 9.99% 456,47 Mn 226,40 / 232,40
79,25 9.99% 169,22 Mn 74,90 / 79,25
182,00 9.97% 488,95 Mn 165,60 / 182,00
3,87 -10% 2,97 Mn 3,87 / 4,35
23,76 -10% 494,00 Mn 23,76 / 27,68
114,40 -9.99% 127,33 Mn 114,40 / 127,10
3,22 -9.8% 283,76 Mn 3,22 / 3,57
2,94 -8.98% 2,53 Mr 2,91 / 3,37
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
3,06 2.34% 20,72 Mr 3,00 / 3,19
317,25 -0.63% 13,59 Mr 315,50 / 324,50
268,00 2.58% 7,53 Mr 261,50 / 268,00
78,10 -1.01% 6,65 Mr 77,50 / 80,50
18,58 -1.28% 756,46 Mn 18,49 / 19,09
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
746,00 -0.93% 2,59 Mr 744,00 / 765,00
93,20 -0.9% 525,81 Mn 92,65 / 95,75
116,00 -2.19% 231,93 Mn 115,50 / 120,40
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
30,82 -0.9% 95,64 Mn 30,68 / 31,60
10,70 0.66% 395,01 Mn 10,66 / 10,95
81,40 -0.91% 272,06 Mn 81,20 / 83,00

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 195/853 ÝlkÝlk ... 95145185193194195196197205245295695 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 1,553 - 1,560 arasý.

Konu: Bana kalýrsa.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    bluumbergin oturum yöneticisi hafiften þýmarmayamý baþladý ne.? Dolar alanlardan bahsedilirken sürekli "bunlar" dedi. Herifi fazla övdük, otokontrolu gevþedi sanýrým. Yönetmek yerine yorum yapmaya çalýþtý. Yorum yapmaya kalkarsa kýsa sürede batar söyleyeyim. Oturum yöneticiliði baþka, yorumculuk baþka. Yorum iþi akýl gerektirir. Yöneticilikde ise zeka ve disiplinle idare edebilirsin. Yoruma kalkýnca akýllý olmadýðý çabuk ortaya çýktý.
    Karþýsýnda tek kiþi vardý. Boþ olmayan ve dinlenebilecek adamlardan biri. Esmer jöleli geri yatýk saçlý, asya tipli bir adam. rýdvan dilmen gibi hýzlý konuþuyor. Þant Manukyan da iyidir, boþ adam deðil, kendine güvenli.

her neyse..

murat muratoðlu bir ara formdaydý, son günlerde iþi sadece saldýrýya indirgedi. üç beþ yazýda bir millete hakaret ederse, muhalif siyasi þeklini tutturmuþ olur.

Kendi çapýnda delikanlý fatih altaylý, tüm halkýn elektrik paralarýndan futbol kulüplerine para istemiþ. Bu herifte tavuk kadar beyin yok ama kazandýðý paranýn haddi hesabý yok. Medyada önde gelenlerden.
    Kural neydi. Üretim olmadan kazanan varsa, hýrsýzdýr. Bilerek yada bilmeyerek baþkasýndan çalýyordur.
    altaylý bu fikirleri söylemese, altaylýnýn koltuðu boþ kalsa bu ülke ne kaybeder.??? SIFIR. Demekki kazandýðý para, çalýþan üretenlerin cebinden çýkýyor.
    altaylý gibilerin çalýþtýðý medyamýz toptan ortadan kalksa, bu ülke býrak zarar görmeyi, faydasý bile olur. Bizim medya tamamen yolsuzluða batmýþ olanlarla ortak çalýþan bir grup. hep kendi hýrsýzlarýna çalýþan bir sürü insan. Ýçlerinde temiz dürüst olanlarda var ama %10 u geçmez bence.

abd olayýna þaþýrýyorum. Sanayi verileri aylardýr aþaðý giderken, iþsizlik verileri sürekli iyi geliyor. Sanayi ve finans iþten adam çýkarýyor ama birileri iþe adam alýyor. Hizmet sektörü olmalý. Ýþin aslý detayý bilmiyorum bilmem gerektiðinide þimdilik düþünmüyorum. Bi yerde analiz okursam öðrenmiþ olurum.
    Ýmalat düþerken sanayi ve finanstan adam çýkarýlýrken, ben abd nin yokuþ aþaðý gittiðini görüyorum, ama dünya baþka þeylere bakýp abd iyi gidiyor diyor... Tabi þaþýrýyorum.!!! abd gibi bir dev, dýþarýya kapý kapar ve dünyayý tehdit ederse batar. Hemde hýzla batar.

Düþünün, forumda herkes erkek olduðuna göre bu örnekte sakýnca yok.
    Genel ev iþletiyorsun, rakiplerinde var ama sindirmiþsin.
    Derken çalýþtýrdýðýn kadýnlarý tehdit etmeye baþlýyorsun, elinde odunla kafa göz yararým deyip duruyorsun. Yetmiyor rakip genel ev patronlarýnada odun sallýyorsun.
    Onlarda bu cehennemden kurtulmak için alretnatif planlar yapýyorlar. O patronla O genel ev uzun süre yaþarmý.? Üstelik çalýþan kadýnlarýn %60 þiþman ve tembel. Sadece yiyorlar. Parayý, haraca baðladýðýn rakip genelevlerden kazanýyorsun. Rakipler ise býkmýþ, kendi ellerindeki gýcýr kýzlarý piyasaya sürmek için hazýrlanýp duruyorlar.

Neyse örneði beðenmedim... daha iyisini yazabilirdim... bakalým göreceðiz.. abd TV lerin dediði gibi iyiyemi gidiyor yoksa sýyýrmak üzere olan belkide sýyýrmýþ keçinin dediði gibi kötüyemi.?

Yanýldýðým da görülmemiþtir. Ýsreketi mutlaka tuttururum, detayda farklýlýklar olabilir.
    Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    vay vay ortalýðý boþ sanýyodum, kalabalýkmýþ.
    Doktor önerileriniz için saðolun varolun. Ama ben çözümü biliyorum. ABD bi mikrodalga silah geliþtirmiþ diyorlar. Düðmeye basýyorsun, tüm canlýlar kumpir oluyormuþ.
    O silahýn düðmesini buldummu iþ biter. Sorun hallolur.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    cüneyt baþaran süzmesi kendi ayaðýna kurþun sýkmýþ. hem dünyayý soyan yahudi firmada çalýþ, hýrsýzlýk parasý ye, hem dünyaya merkez bankalarýnýn saçtýðý tonlarca dolardan faydalanan medyanýn merkezinde en çok beslenenlerden ol, hemde "daðýtýlan para gelir daðýlýmýný bozuyor" de. Buda dünyada olup bitenden, kendisinin büyük ölçüde haramzade olduðundan haberi yok.
    altaylý gibi tam haramzade diyemem çünki bu adam bilgi analiz edip üretmeye çalýþýyor. Kazandýðý gelir ve olanaklarýn küçük bir kýsmý haram deðil diyebilirim.

her neyse... durumu nihayet çözer gibi olmuþ. Ben bu dingilin dediklerini, daðýtýlan paralarýn nereye gittiðini görünce 2008 ve 2009 yýllarýnda yazmýþtým. Ýkinci krizin geleceðini ve sebeplerini kýlýçdaroðlunada mail olarak atmýþtým. O zaman bu adam baþgan deðildi. Baþgan olunco kuvöz içine aldýlar.
    Demek o dönemler kurtuluþ ümidini hala taþýyormuþum, saf ve temizmiþim... ne günlermiþ be.!!!
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Merkez medya nýn yalan söylemeyen kýsmýný okuduk.
    Tabi bunlar da süt deðil, yalan yok ama iþine geleni, iþine geldiði dönemde, iþine yarayacak þekilde yazýyorlar. Bunlar da nitelikli dolandýrýcý. Yalancý medya ise bildiðin adi hýrsýzlar.

Cuma düþüþüde bilinmeyen biþey yok. Anlaþýlan sadece powel ýn konuþmasý etkilemiþ.
    Ekonomistlerin konuþmadan anladýklarý, 2020 de yeniden faiz artýrýmlarý baþlayacak. Hortum kesilecek o sebeple panik yapmýþlar.

Þu anki durum ne.?
    FED 2019 da faiz artýrmayacak, piyasadan para çekmeyecek. Belki bir 0.25 daha faiz indirecek.

Hýrsýzlarýn FED den para beklemesi rezil bir ortam ama mecburuz ayný ortamda bunlara katlanmaya. Yorumlamak zorundayýz.

Evet, FED in faiz artýrmaya geçmesi ve para çekmeye devam etmesi özellikle batýyý ve dolayýsý ile dünyanýn geri kalanýný çok etkiler. Dolayýsý ile bizide etkiler.

Balonlar PATLAR.

Cevaplanmasý gereken soru, hangi ülkede, hangi sektörde, ne kadar balon var. Bizde balon varmý? Varsa ne büyüklükte.

Yine zor bir soru sordum ve yükün altýna girdim.

batýda balon olduðu açýk. En büyük balon abd borsasýnda. Avrupadada balonlar büyük, kötü verilere raðmen sürekli yükseldiler. Onlarda düþüþ, geçendede söylediðim gibi SON DERECE NORMAL.

Bizde balon ne kadar emþerim.?

Balon büyükse, gümlemeside þiddetli olur.

Bizde BIST de balon bence yok. Tabi olay göreceli, ülke yi tayyip yarýn Ýran la savaþýn eþiðine getirir, bizim BIST þu anki hali ile birden bire balon halini alýr... akp ile herþey mümkün. Yarýn ne olacaðý belli deðil.

Ýnþaat sektöründe balon vardý. Finansta balon vardý ancak o balonlar fazla þiþmedi kanaatindeyim. batmasý gerekenler halkýn paralarý ile yaþatýlýyor. Ancak BIST, batý borsalarý gibi uçup kaçmadýðýndan, bu balonlarýn patlamasý büyük olmaz.

Oda patlarsa tabi.

Hoþ sektörleri fazla takip etmediðimden, onlar konusunda balon analizi yapmamda abes oldu. Ancak TR de, batýdaki gibi balon olmadýðý açýk. Ekonomimiz kötü ve gelecek aydýnlýk görünmüyor çünki yöneticilerimiz kötü. 4 sene sonra muciza olmazsa gidecekleri garanti gibi. Ancak FED çok para daðýtýrda, TR yede bolca doviz girer, doviz tekrer 3 TL nin altýna iner, millet ve ülke olarak tekrar bolca borçlanmaya baþlarsak. yeniden feraha ulaþmýþ gibi oluruz ve akp yaptý zanneder bizim cahil millet, yeniden akp kazanabilir... onun haricinde ihtimal yok gibi.

Her neyse, odaktan uzaklaþmayayým..

Evet, FED olayýný ciddiye almak gerekir, ancak bizde hangi sektörlerde ne kadar balon var, bunu çözmek gerekir... Bizim batý kadar etkilenmeyeceðimiz açýk.

Mucize oluda, tayyipin IQ su50 puan birden yükselirse belki biþeyler olabilir. yada adam hazstalanýrda konuþamaz ve yazamaz hale gelirse, acaba bu ülkede biþeyler olurmu.? Yerine geçecek olana baðlý tabi.!!! akp de adam yok yaw.. kim geçse daha beter.

her neyse... iþin içinde çýkamadýk ama FED in bu haftalardaki etkisini görmüþ oldum.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    Adana
    Gönderi
    11,215
     Alýntý Originally Posted by alicemal Yazýyý Oku
    Merkez medya nýn yalan söylemeyen kýsmýný okuduk.
    Tabi bunlar da süt deðil, yalan yok ama iþine geleni, iþine geldiði dönemde, iþine yarayacak þekilde yazýyorlar. Bunlar da nitelikli dolandýrýcý. Yalancý medya ise bildiðin adi hýrsýzlar.

Cuma düþüþüde bilinmeyen biþey yok. Anlaþýlan sadece powel ýn konuþmasý etkilemiþ.
    Ekonomistlerin konuþmadan anladýklarý, 2020 de yeniden faiz artýrýmlarý baþlayacak. Hortum kesilecek o sebeple panik yapmýþlar.

Þu anki durum ne.?
    FED 2019 da faiz artýrmayacak, piyasadan para çekmeyecek. Belki bir 0.25 daha faiz indirecek.

Hýrsýzlarýn FED den para beklemesi rezil bir ortam ama mecburuz ayný ortamda bunlara katlanmaya. Yorumlamak zorundayýz.

Evet, FED in faiz artýrmaya geçmesi ve para çekmeye devam etmesi özellikle batýyý ve dolayýsý ile dünyanýn geri kalanýný çok etkiler. Dolayýsý ile bizide etkiler.

Balonlar PATLAR.

Cevaplanmasý gereken soru, hangi ülkede, hangi sektörde, ne kadar balon var. Bizde balon varmý? Varsa ne büyüklükte.

Yine zor bir soru sordum ve yükün altýna girdim.

batýda balon olduðu açýk. En büyük balon abd borsasýnda. Avrupadada balonlar büyük, kötü verilere raðmen sürekli yükseldiler. Onlarda düþüþ, geçendede söylediðim gibi SON DERECE NORMAL.

Bizde balon ne kadar emþerim.?

Balon büyükse, gümlemeside þiddetli olur.

Bizde BIST de balon bence yok. Tabi olay göreceli, ülke yi tayyip yarýn Ýran la savaþýn eþiðine getirir, bizim BIST þu anki hali ile birden bire balon halini alýr... akp ile herþey mümkün. Yarýn ne olacaðý belli deðil.

Ýnþaat sektöründe balon vardý. Finansta balon vardý ancak o balonlar fazla þiþmedi kanaatindeyim. batmasý gerekenler halkýn paralarý ile yaþatýlýyor. Ancak BIST, batý borsalarý gibi uçup kaçmadýðýndan, bu balonlarýn patlamasý büyük olmaz.

Oda patlarsa tabi.

Hoþ sektörleri fazla takip etmediðimden, onlar konusunda balon analizi yapmamda abes oldu. Ancak TR de, batýdaki gibi balon olmadýðý açýk. Ekonomimiz kötü ve gelecek aydýnlýk görünmüyor çünki yöneticilerimiz kötü. 4 sene sonra muciza olmazsa gidecekleri garanti gibi. Ancak FED çok para daðýtýrda, TR yede bolca doviz girer, doviz tekrer 3 TL nin altýna iner, millet ve ülke olarak tekrar bolca borçlanmaya baþlarsak. yeniden feraha ulaþmýþ gibi oluruz ve akp yaptý zanneder bizim cahil millet, yeniden akp kazanabilir... onun haricinde ihtimal yok gibi.

Her neyse, odaktan uzaklaþmayayým..

Evet, FED olayýný ciddiye almak gerekir, ancak bizde hangi sektörlerde ne kadar balon var, bunu çözmek gerekir... Bizim batý kadar etkilenmeyeceðimiz açýk.

Mucize oluda, tayyipin IQ su50 puan birden yükselirse belki biþeyler olabilir. yada adam hazstalanýrda konuþamaz ve yazamaz hale gelirse, acaba bu ülkede biþeyler olurmu.? Yerine geçecek olana baðlý tabi.!!! akp de adam yok yaw.. kim geçse daha beter.

her neyse... iþin içinde çýkamadýk ama FED in bu haftalardaki etkisini görmüþ oldum.
    aslýnda dünyada balon oluþurken bu ekonominin kötü yönetilmesinin tek karý bistin þiþmemesi oldu.Yabancý ciddi giriþler yapmadý.Onlar bile çok tereddütlü...
    Burdaki tüm yorumlarým yatýrým tavsiyesi deðildir.

6. Abi senin ekonomiyle ilgili yazýlarýný okuyayým diye kaydoldum geldim ama þimdi 195 sayfa yazýyý görünce týrstým yahu. Maþallah her sayfada da en az 2-3 A4'e yetecek kadar yazý var. Kitap haline getirsek 600 sayfayý bulur, klavyene bereket ) En baþtan baþlayamicam sanýrým, ömrüm yetmez o kadarýna. Ben bu mesajýmdan itibaren bakarým artýk unutmaz ve fýrsat bulursam )

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Vay dinlex gelmiþ. Hoþgeldin. Site bu yýl sonu bitecek gibi.

---

Bi kaç gün internete ve piyasalara ara verdim, komþulara iþlerinde yardým ettim halada edeceðim. Evet doðru tahmin ettiniz. Süper ötesi yardýmseverim.

Dün dow %3 düþmüþ, AB borsalarý þu an yeþilde o ilginç olmuþ. Bizimkinin yeþil olmasý normal, kýrmýzýda olabilirdi oda normal olurdu. Ama dediðim gibi, batý kadar düþersek o normal olmaz. Satanlarý aþaðýdan toplarlar.

Açýlýþta aþaðýdan baþlamadýklarýna göre, her neyse yaw... kafa bi kaç gündür baþka yerlerde... fazla BIST yorumu yazmayayým.

Çin le anlaþma olmayacaðý baþtan belli idi. Çin e teknolojiden çekil þartý koymuþlar. Sömürgemiz olacaksýn cümlesinin farklý söyleniþi.

abd yaþlanmýþ ve diþlerinin bi kýsmý dökülmüþ aslan. Çin genç aslan, henüz yaþlý aslan ve sürüsü ile baþ edemez ama, baþ edebilecek güce ulaþmasý yakýndýr. Yakýndan kastým 20 yýl falan. Ülkeler söz konusu ise kýsa vade bile 5-10 yýldýr.

TR de ise 2 yýldýr bi problem bitiyor diðeri baþlýyor. Çok sýkýcý ve rahatsýz edici.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Geçen ayýn gelirinden artan nakiti senet FON alým emri girdim.

Fazla düþünerek hareket etmedim.

Avrupa ve abd nin ekonomileri kötü gidince, "ekonomi kötü olduðu için merkez bankalarý para daðýtacak" diye borsalarý yükseltiyorlar. Ekonomiler iyi gidincede, "ekonomi iyi" diye borsalarý yükseltiyorlar.
    Bunun bi yerde kýrýlmasý gerekir. abd, avrupaya göre daha embesil. O sebeple avrupa nýn önce kýrýlma ihtimali daha yüksek çünki azda olsa zeka kýrýntýlarý var.

Tam maymunlarýn uygulayabileceði bir sistem.

Bizim borsada yabancý kuklasý olduðu için, yabancýya teslim olursan yükseliyor, direnirsen düþüyor. Bizimki de afrika ülkeleri sistemi olsa gerek.

Üç beþ gündür haber takip etmiyordum...

Yýlbaþýnda portfoyu, seçimlerden sonra IMF anlaþmasý olur mantýðýna göre kurduk. Seçim sonrasý BIST, altýndan fazla kazandýrýr diye hesap yaptýk.

tayyip in, IMF nin yüzüne baktýðý yok. Yinede yeterince artýdayým ama maalesef moralim pekde iyi sayýlmaz.

Son umut Eylül ayý.
    Eylül ayýndada çýkýþa geçmezsek, bu seneyide kaybettim demektir. Zarar yazmam, geçen seneki gibi çoðunluðun kötü gittiði bir senede bile yazmadým, bu senede yazmam. Ama amaç zarar yazmamak deðil, enflasyon üzeri kazanmak..

Her neyse yaw.

Ons Altýn güzel yükseldi.
    Gram altýn ise hala benim son partiyi sattýðým fiyat olan 265 TL nin altýnda.

Her neyse, Eylülde gel...
    @NeAcaipDunya

Sayfa 195/853 ÝlkÝlk ... 95145185193194195196197205245295695 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •