batýlý paradigmalarla yerli çözümler üretemezsin. ikide birde belge diyorsun sorular zor mu geliyor...
batýlý paradigmalarla yerli çözümler üretemezsin. ikide birde belge diyorsun sorular zor mu geliyor...
Yetersiz belge ile topiðe giriþ yapan bir kiþi daha engellendi.? red listesine eklendi.
Olayý kiþisele indirmek istemediðimden espri ile karýþýk mesajý veriyorum ama almak istemiyor. Yapacak biþey kalmamýþtý.
Yorgunum, bezginim. Küçük hesaplara girecek durumda deðilim. Kimseye karýþmýyorumki, banada karýþan olmasýn.
Umarým takýntý huyu yoktur.
ayne rumuzlu forumdaþtan yeni kurtulduk. Bak yaw ayne diye ismini andým damlar þimdi. Eyvah 2 oldu.
Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
@NeAcaipDunya
Bende bunlari anlamýyorum..Topic de oku ,yararlan çek git...birþey ispatlamak gibi bir derdin mi var ?fikirleri tart biç ..Ýlla Topic sahibine yorum mu yapmak lazým
...ilginç..
MI MAX cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
Burdaki tüm yorumlarým yatýrým tavsiyesi deðildir.
human saðol...
Problemli kiþiye durumu izah etmek gerektiðinde, eðer destek veren olmazsa, insanda güç kalmýyor. Eni sonu "Bana ne yaw" diyorsun.
Bugün kavganýn eþiðinden döndüm yine. Rakip yaþlý olduðundan fiziki kavga olmayacaktý ama tatsýz durum olacaktý.
Cahil cesaretine sahip kiþiler, doðru ve yanlýþý ayýrd edemediðinden, bazen hataya düþebiliyorlar. Doðruyu göstermek istiyenide düþman olarak görüyorlar. Maalesef insanýn doðasýnda bu var.
Son 2 ayda bir kaç kez sýraya uymayan, dolayýsý ile sýrada bekleyenlerin HAKKINI GASP EDEN kiþiye denk geldim ve 2 tanesinde kendimi tutamadým.
Sýraya uymayani sýra bekleyene saygý göstermeyip onu geçmeyi maarifet sayan az geliþmiþ ezber beyinliler var. Maalesef eðitemiyoruz bu kiþileri. Hayat içinde karþýna çýkýyorlar.
Gelir daðýlýmý düzgün olsa, herkes ayný eðitimi alacak ve problem kalmayacak. Ya herkes kaynak yapacak, ya herkes sýraya uyacak sýra bekleyene saygý gösterecek.
geçen gün 1 yýldýr gittiðim fýrýnda, sýraya uymayan orta yaþlý adamý, sýrasýný gasp ettiði kadýnýn biri fýrçalamýþ. Hakký gasp edilen kadýn, hýþýmla çýktý ben girdim. Fýrça yiyen adamla, ona sýraya uymadýðý halde ekmek veren 20 yaþlarýndaki kýz, kadýnýn arkasýndan konuþuyorlar.
Çýkan kadýnýn sýrasýný gasp eden adam biþeyler söylüyor, kýz biþeyler söylüyor.
Ben sinir küpü haline geldim. Bi yere kadar kendimi tuttum sora patladým. Hem adama hemde kýza verdim allah verdim. Hormonlar tavan yaptý. Adam cevap verse, elimi kolumu tutamayacaðýmdan kaçýp gideceðim. Adam allahtan fazla ileri gitmedi. Kýzla adamýn aðzýnýn payýný verdim.
Ancak önümde sýra bekleyen embesil, sýraya uymadý, o esnada bizi saðlayýp geçenler oldu. O kadar sýra bekleyin nutku attýktan sonra sýra bozulunca, fýrýndan çýktým gittim. Bi dahada o fýrýna gitmedim.
Bugünde daha tehlikeli olay oldu.
Araba ile kasaba giriþinde gidiyorum tarfik týkanmýþ. 2 þerit biri gidiþ, biri geliþ. Geliþ kýsmý boþ, ancak gidiþ kýsmý sýra bekliyor. Sebep belli deðil.
Z80 belgesi olmayan yani geri zeka sýnýrý olan 80 IQ nun altýnda olanlar, geliþ kýsmýný boþ görünce, cehil cesareti ile harekete geçebiliyorlar. Soldan basýp gidiyorlar, karþýlarýna araba çýkýnca, saða girmeye çalýþýyorlar, o arada kaç araba geçtilerse, onlarýn hakkýný gasp etmiþ oluyorlar.
Sýra beklerken önümdeki ve arkamdaki bi kaç araba, o þekilde soldan bastý gitti. Karþýlarýna araba çýkýnca sað tarafý sýkýþtýrýp, kuyruða dahil olmaya çalýþtýlar. Hýrsýz bunlar. Hakkýný gasp ediyorlar. kendilerini akýllý sanýyorlar. Halbuki akýllý olanýn yapacaðý þey, baþkasýnýn hakkýný gasp etmemek. Ancak bu ülkede bu mümkün deðil.
baþka bir lüks arabada soldan basmýþ gelmiþ, tam benim yanýmda iken karþýsýna araba çýkmýþ, benim arabanýn arkasýna girmeye çalýþýyor. geri zekalý kadýn þoför bana sinyal çakýyor bi kaç santim gitte araya gireyim diye.
Sol cam açýktý, elimi çýkardým þak diye parmak iþaretini çaktým.Tabi kendimde deðilim. O esnada sinir küpüyüm, hormonlar tavan. Olay ani geliþmese, boþver deyip hýrsýza yol vereceðim ama olay ani geliþti, refleks olarak þak diye hareketi çektim.
Ne yaptýðýmýn bilincinde deðilim o esnada. refleks olarak geliþti.
Þoför Kadýn þaþýrdý. Gasp etmeye o kadar alýþmýþki, benim gibi biri ile karþýlaþýnca dumura uðradý. Aynadan saniye saniye kesiyorum.
Yanýnda iri kýyým bir adam var, emniyet kemerini çözmeye yeltendi arabadan inecek.
Ýnse olay var.
Allahtan kadýn biþeyler söyledi, iri kýyým adamdada azcýk zeka kýrýntýsý varmýþki arabadan inmedi. Yoksa almýþtýk baþýmýza belayý. Son bi kaç yýlda 2 kez daha böyle olay oldu. Birinde 3 genç vardý arabada, indiler benim arabanýn kapýsýnýda açtýlar. Ben çýktým, kavgadan vazgeçtiler.
Ýkincidede yapýlý bir adam indi arabadan ben çýktým, adam laf söyleyip döndü gitti. Allahtan aðzým bozuk deðil, tek kötü laf etmem. Sadece Dinlerim ve durumu tartarým. Krþý taraf küfürleri sýralar, rahatlar ve gider. bende arabama biner giderim. Karþý tarafýn küfürlerinden etkilenmem. Çünki anlýktýr. Eve gidince hatasýný umarým anlar diye düþnürüm.
Sadece 1 kez karþýmdaki durmadý. yaþým 30 u geçmiþ. Ticari bir taksi þoförü, elinde odunla üzerime yürüdü. Olay ankara da gerçekleþti. ben kaçtým kaçtým, peþimden geldi. Kaçýþýmý zayýflýk olarak algýladý. Tüm zeka yetersizler öyle algýlar. Geri çekilirsen zayýflýk olarak algýlarlar ve daha cesur üzerine gelirler.
Kaçacak yer kalmayýnca, elinde odunlu ticari taksi þoförü ile birbirimize girmek zorunda kaldýk. Hayatýmdaki tek olaydý. Allahtan o kadar geri zekalý baþka biri çýkmadý.
Poliste olaya girdi, ama þahit çoktu. Elinde odunla üzerime saldýrmýþtý ben uzaklaþtýðým halde. Hali ile o olaydan kolay yýrttýk.
Maalesef her 10 insandan 8 tanesi bilinçsiz eðitimsiz, doðru ile yanlýþý ayýrd edemeyen, karþýsýndakinin ölçüsünü tartamayan, dünyanýn kendi çevresinde döndüðünü sanan insan var. Sýk sýk karþý karþýya geliyorsunuz.
Eskiden sidik yarýþtýrýrdým ama bi iþe yaramadýðýný gördüm. Bir tanesini o anlýk bilinçlendirsen, karþýnda 50 milyon daha var. Üstelik her yýlda çoðalýyorlar.
Anlamsýz yani.
Ben kendi iþime bakayým.
Sende topik aç kendi fikirlerini anlat.
Forumda kimseye kiþisel olarak bulaþmýyorum ki cevap hakký doðmasýn diye.
Bizi yönetenler ve ekrandakilerin yanlýþ olarak gördüðüm yerlerini eleþtiriyorum. Bu benim hakkým. TV de çýksam, gazetede MAAÞLI köþe yazsam, sizde beni eleþtirin. Bizi yönetenleride eleþtirmek benim doðal hakkým. Herkesin doðal hakký.
Her neyse...
Gereksiz ve anlamsýz biri yüzünden, gereksiz ve anlamsýz bir yazý daha.
Aman diyim siz benim yaptýklarýmý yapmayýn. Hýrsýza yol verin. Benim çoluðum çocuðum yok, eþim yok. Yanlýzým. baþýma bela gelse arkamdan aðlayacak kimse yok. Kaybedecek bir þeyim yok.
Aman ha deliye uymayýn ve hýrsýza yol verin. Sürüye uyun.
@NeAcaipDunya
Aslýnda gerçek þu ki.
Ýnternette bir fikir sunuyorsam, karþýmdakinin eleþtirisinide dinlemeliyim.
Ancak internetin kötü tarafý þu ki. Akýllý adam sana eleþtiri yöneltmiyor. Fanatik biri sinirlenip sana eleþtiri yöneltiyor. Bakýyorsun adamýn aklý tavuk kadar.
Fanatik çýkar gruplarýnýn yalan ve uydurma haberlerini okumuþ, yanlýþý ayýrd edecek beyin yok, tecrübe yok, bilgi çeþitliliði yeterince yok, karþýna çýkmýþ.
Þimdi bunla niye vakit kaybedip doðrularý öðretmeye çalýþasýn.???
Eskiden yapardým. Yorgunum ve bi iþe yaramadýðýný gördüm. Artýk 80 IQ altý ile uðraþmýyorum, 80 IQ üzeride zaten bana bulaþmýyor çünki yalan yazmýyorum. Devletin ve dünyanýn gerçek verileri ne ise onlarý yorum luyorum. yalan olmadýðý için akýllý adamýn söyleyeceði þeyi olmuyor. Aptallar karþýma çýkýyor.
Umarým bu tür yazýlarý bi daha yazmak zorunda kalmam. 1 ay sonra, eski yazýlarý okumamýþ biri yine karþýma çýkacak...
Naaaparsýn, internetinde olumsuz yaný bu...
Dolar almayýn çocuðunuza kazýk atýyorsunuz diye elli tane yazý yazdým. yerine altýn alýn ayný þey dedim.
80 IQ nun altýnda biri kalktý beni dolar almaya özendiriyorum diye devlete þikayet etti.?
Þimdi siz söyleyin ne yapayým.?
Söylemeyin yaw susun... Yeterince derdim var zaten.
@NeAcaipDunya
Burdaki tüm yorumlarým yatýrým tavsiyesi deðildir.
Neyse ekonomiye dönelim.
Benim yan tarafa yeni komþular taþýndý, akþamlarý oturup sohmet neyim ediyoruz. Kafalarýný fizik biyoloji ve felsefe ile doldururken, bende rahatlýyorum. Artýk burada o konulara girmeme gerek kalmýyor.
Komþular evi satýlýða çýkarýp kaçana kadar, burada fizik, tarih, felsefe gibi meraklý olduðum konularda yazma hevesim olmayacak gibi görünüyor.
Ýmdi ana konuya dönelim.
BIST neden yükselmiyor emþerim.?![]()
@NeAcaipDunya
Buna direk bir cevap bulamayacaðýz çünki TR verileri nispeten önceye göre iyi geliyor ve kavgalý olduðumuz abd yede teslim olduk. Her dediðini yapýyoruz. Yinede BIST düþüyor.
O zaman dolaylý yoldan olaya yaklaþmamýz gerekiyor.
BISTi yada hisse borsalarýný düþüren etkenler nelerdir.?
* Uzun vadede trendi belirleyen, ülkenin gelecek yýllardaki ekonomik beklentileri.
Biz dibi gördük, eðer tayyip savaþ çýkarmazsa, þu yaþadýðýmýz çeyreklerden daha kötüsü zor görünüyor. Tabi öyle bir talan varki, devletin parasý, gerçek harcamalara yetmez hale geldi. Fakat bu kýsýmda biraz sis bulutu var.
* Diðer önemli sebep ise belirsizlikler. O aylarda-haftalarda ekonomiyi etkileyecek parametrelerde belirsizlik varsa, fon yöneticileri alýmlarý durdurur hatta bir miktar satar ve güvenli limandan mal alarak beklemeye geçer. Genelde güvenli liman altýn olur.
Peki belirsizlikler neler.? Aslýnda þu aylarda hem bizde hemde dünyada epey belirsizlik var.
En önemlisi, para piyasalarýnýn aðzý açýk beklediði FED kararlarý. Faiz indirecekmi indirmeyecekmi.? Para daðýtacakmý daðýtmayacakmý.? Bu konuda söyleyecek biþey yok, tüm geliþmeler açýk ve düþürüp düþürmeyeceði net deðil. ABD verileri bana göre çok kötü geliyor, para piyasalarýna göre yiy geliyor ki borsasý son haftaya kadar zirvelerde dolaþtý.
Dünyada diðer belirsizlik, trump ile karþýsýna aldýðý dünyanýn ticaret savaþý. O konuda belirsizlik pek kalmadý, herkes saflarýný belirledi. Çin geri çekilmedi, trump kendini dev sanýrken öyle olmadýðýný görme aþamasýna kadar geldi. Ekonomik veriler suratýna çarpmaya baþladý. FEDle kurtulmaya çalýþýyor. tayyipin yaptýðý gibi merkez bankasýný suçluyor.
Bizdeki belirsizlik ne.?
Bizde BIST þirketlerinde belirsizlik pek yok, olmasý gerekenden daha kötü fiyatlanýyorlar, balon yok.
Bizdeki sorun þurdaki, muhalif medya ve ekonomistleri, ülkenin kýsa süre içinde batacaðýný savunuyorlar. Batýþ sonucu USD uçacak beklentisi var.
Haklýlarmý.?
Haksýzlar diyemezsin. Haklýlarda diyemezsin.
Haksýzlar diyemezsin çünki ülkeyi 12 yaþýndaki çocuk yönetse daha kötü olmaz. En azýndan danýþman lafý dinler.
Ülke 500 milyar dolara yakýn borç içinde, kamu mallarý satýlmýþ, arazileri þirketleri satýlmýþ, yetmemiþ yap iþlet devret(YÝD) lerle geleceðimiz borçlandýrýlmýþ. Önceden batýlýlar bizim burnumuzu sürtmek ve istediklerini elde etmek için sanal kriz çýkarýr, kýsa sürede çýkardýk. Çünki boðazýmýza kadar borç içinde deðildik, kamu mal ve þirketlerimiz vardý. ÞÝMDÝ YOK.
Maden haklarýna kadar herþeyimizi yabancýlara sattýk, bi kaç bin kiþi direnmeye çalýþýyor.
Bugün O direnenler asgari ücret belirlenirken direnselerdi, ülke bu hale gelmezdi.
akp gibilerini eðitimsiz garibanlar baþýmýza getirdi.
Eðitimliler, geçmiþte garibanlarý ezecekleri yerde kalkýndýrmaya çalýþsalardý ülke bu hale gelmezdi. Artýk iþ iþten geçti.
Neyse BIST e dönelim.
Görünen oki, TR deki sis perdesi BIST in yükselmesini engelliyor. Batýdaki balon sebebi ile borsalarýnýn düþmesi bizi etkilememeliydi, ancak bizdeki sis perdesi, endiþeleri artýrýyor. Muhaliflerin dediði gibi USD uçacakmý.? Öldükte haberimizmi yok.? Zombi miyiz emþerim.
@NeAcaipDunya
Yer Ýmleri