Originally Posted by
alicemal
Suriyede Rus lar ilginç davranýyor.
Bi ara þöyle yazmýþtým. Ruslar'la abd, her iþte ortak hareket ediyor olabilir.
Kesin inanýyorum demedim, þüphelerimi sýraladým.
Normalde nasýl görünüyor.?
Rus lar ile abd (+avrupa) dünyada her cephede savaþýyorlar. Birbirleri ile düþmanlar. Deðilmi.?
Görüntü öyle. Þüpheye yer býrakmayacak kadar net.!
Ancak alt plandaki olaylara bakýyorsun, sanki ortak gibi davranýyorlar. Kanka bunlar diyorsun.
1. SSCB daðýlýp ülke parçalandýðýnda, yeltsin döneminde bütün büyük Rus, kamu þirketleri Rusya daki yahudi azýnlýðýn eline geçti. Kendi söylediklerine göre 273 milyar dolara Rusya yý satýn almýþlar. Rus yahudiler 273 milyar dolarý kominist bir ülkede nasýl buldular.? Mal mülk edinmek yasak herkes ayný gelirli bir ülkede.??? Belliki abd ve ingiliztereyi yöneten yahudiler para vermiþ. Rusya da ve Ukraynada yahudi azýnlýk var, Rus krallýðýný yýkan Lenin bile yahudi. Lenine fikir önderliði eden karl marks yahudi. Yeltsin döneminde Rus kamu þirketleri yahudi azýnlýðýn eline geçince(TR dede 1950 den sonra ele geçirdiler), o þirketler her yýl milyarlarca dolar kazançlarýný avrupaya ve abd ye taþýdýlar. Putin ve Rus devleti buna ses çýkarmadý. Bir tek rus milyarder siyasetede karýþmaya kalkýnca putin onu hapse attý. Siyasete karýþmasa biþey olmayacak. Her yýl milyarlarca dolarýn Rusya dan çýkmasýna, Rusya nýn sömürülmesine putin ve Rus devleti izin veriyor. (TR dede ayný)
2. Düþman görünmeleri ne raðmen dünyada istedikleri her iþi kolayca gerçekleþtiriyorlar, birbirlerine engel olmuyorlar. abd ortadoðuda ve afrikada arap baharlarý ile istediðini çok kolay almadýmý.? TERSÝNE düþman görünmeleri iþlerini çok kolaylaþtýrýyor. Ortak görünseler, Rusya, Suriyeye bu kadar kolay giremezdi. Suriye ne yaptý, abd saldýrýyor diye Rusya yý çaðýrdý. Rusyada kolayca girdi. Arap ülkeleri Rusya saldýracak diye abd yi çaðýrýyor, hop oradalar. Orta doðu öyle. Afganistana Rusya saldýrýyor diye abd afganistana yerleþti. Þu an orada uyuþturucu yetiþtirip dünyaya satýyorlar CIA operasyonlarýný finanse ediyorlar. Ukraynayý ise bölüp paylaþtýlar. Rusyada istediðini aldý, abd de.
3. Gelelim Suriyeye, Suriyenin üçte birini abd ele geçirmiþ, yerleþmiþ oraya. Türkiye ise kendi sýnýrýný korumaya çalýþýyor. Tabi akp liderleri abd ye yardým için baþta suriyeye açýkça saldýrdýlar, bazý gruplarý kullanarak, ama Suriyede asýl iþgalci abd. Türkiye onun uþaðý oldu. Suriye ve Rusya açýsýndan bakýn. Ülkenin en sulak bölgesi olan üçte biri ele geçirmiþ bir abd var, ve diðer tarafýnda kendi sýnýrýnda güvenli bölge oluþturmaya çalýþan, daha fazla biþey alamayacak olan Türkiye var. abd nin asýl amacý ise tüm Suriyeyi ele geçirmek. Rusya ve Suriye olsanýz hangisi ile savaþýrsýnýz, abd ilemi TR ilemi.? Gerçek düþmanýnýz hangisi. Açýkça abd. Ancak Ruslar korumasýnda suriye abd ye ellemiyor, TR ye baský kuruyorlar çýk diye. Tabiki son derece haklýlar asýl konu o deðil. ABD yi görmezden gelmeleri asýl konu.
Bunun gibi göstergeler, rusya ve abd nin GERÇEKTE ortak olduðunu düþündürüyor.
Ortaklar demiyorum. Arka plan görüntü böyle diyorum. Ortak deðiller de demiyorum.
Ýlerde bir gün ortaya çýkacak ortaklarmý deðillermi. abd yide yahudiler ele geçirmiþ, rusya yýda abd yahudilerinin parasý ile rus yahudiler ele geçirmiþ. Ama ikisi birbirine düþman görünüyor.
Tarihe not düþülmesi gereken bir analiz oldu.
ÇÝN devleti, abd saldýracak diye Rusya yý ülkelerine sokarlarsa çok büyük bir hata yapmýþ olabilirler. Rusya önemsiz askeri yardýmlarla Çin le ortak gibi davranýyor ancak ÇÝN devleti þimdilik Rusya ile mesafeyi koruyor.
Dünyada güçlü devlet olarak yahudilere teslim olmayan bir tek ÇÝN kaldý.
Tarihe tanýklýk ediyoruz, bakalým nelere þahit olacaðýz.
Yer Ýmleri