Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
15,73 10% 16,70 Mn 14,21 / 15,73
19,14 10% 378,76 Mn 17,35 / 19,14
232,40 9.99% 456,47 Mn 226,40 / 232,40
79,25 9.99% 169,22 Mn 74,90 / 79,25
182,00 9.97% 488,95 Mn 165,60 / 182,00
3,87 -10% 2,97 Mn 3,87 / 4,35
23,76 -10% 494,00 Mn 23,76 / 27,68
114,40 -9.99% 127,33 Mn 114,40 / 127,10
3,22 -9.8% 283,76 Mn 3,22 / 3,57
2,94 -8.98% 2,53 Mr 2,91 / 3,37
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
3,06 2.34% 20,72 Mr 3,00 / 3,19
317,25 -0.63% 13,59 Mr 315,50 / 324,50
268,00 2.58% 7,53 Mr 261,50 / 268,00
78,10 -1.01% 6,65 Mr 77,50 / 80,50
18,58 -1.28% 756,46 Mn 18,49 / 19,09
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
746,00 -0.93% 2,59 Mr 744,00 / 765,00
93,20 -0.9% 525,81 Mn 92,65 / 95,75
116,00 -2.19% 231,93 Mn 115,50 / 120,40
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
30,82 -0.9% 95,64 Mn 30,68 / 31,60
10,70 0.66% 395,01 Mn 10,66 / 10,95
81,40 -0.91% 272,06 Mn 81,20 / 83,00

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 20/853 ÝlkÝlk ... 1018192021223070120520 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 153 - 160 arasý.

Konu: Bana kalýrsa.

1.  Alýntý Originally Posted by alicemal Yazýyý Oku
    Ýþimi yapamaz oldum ya.!!!

Keþke senet iþine bulaþmasaydým dicem nerdeyse.
    Belliki bu ayýda zarar kapatacaðýz. Toplamda bu yýlki pozitif durumum sýfýrlandý.

damadýn yerinde olsam, USD alýp satýp kâr edenin kârýna el koyardým, devletin zor durumundan dolayý. Borç ödeyene karýþmazdým ama yatýrým için alan finans kurumlarýnýn ve þirketlerin kârýna el koyardým.
    Her neyse böyle biþey olmayacak, açýða satýþlarý bile kapamýyorlar.
    Yabancý borsalarýn ilk yaptýðý iþ, açýða alým satýmý kapatarak, krizin derinleþmesini önlemek.

Her neyse...
    bence bu yorum size yakismamis.

Nicin el koyulacak benim parama yatirim yapmak yasakmi ?

Arttiraydin faizi yuzde 50 yr bende dolar almayaydim.

Veya fisa bu kadar bagimli olmayaydin su an dolarda bu denle hareket edemezdi.

Tum hatalari yap yap sonra bu hatalari gel yine bizden tahsil et olmaz.
    Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alýntý Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazýyý Oku
    bence bu yorum size yakismamis.

Nicin el koyulacak benim parama yatirim yapmak yasakmi ?

Arttiraydin faizi yuzde 50 yr bende dolar almayaydim.

Veya fisa bu kadar bagimli olmayaydin su an dolarda bu denle hareket edemezdi.

Tum hatalari yap yap sonra bu hatalari gel yine bizden tahsil et olmaz.
    Yaw senin parana el koymuyorum, yukarda belirttim, "erhan hariç" diye.

Ben yönetici olsaydým zaten ülke bu durumda olmazdý. tüm ülke halay çekiyor olurduk, yada hazýr çekilmiþ halay varsa onu kullanýrdýk, hatta farkýný verip alamanyadan den ithal ederdik.
    Derdimiz, USD, pkk, trump, rusya, çin, ermeni, rum olmazdý.

Üniversitelerimiz ilk uçan daire üzerinde çalýþýyor olurlardý. Sora uçan altýgen, kaçan 8gen.

Paraya niye el koyayým, çalýþanlar þirketler gönülü olarak gider vergi verirdi hemde tam, kaçýran olmazdý ama vergilerde çok düþük olurdu. Ýhtiyacýndan fazla kazananlar, en alt gelir grubu öðrenciler için üniversite ve yurt yapma yarýþýna girer, ilk okuldan üniversiteye kadar en iyi eðitimi bedava ötesi vermek için yarýþýrlardý.

ben USD verirdim, millet "naapiim ben USD yi abi derdi, yak gitsin, at gitsin."

Anlatabiliyomuyum. Ben el koymam...
    Ülkeyi bu hale getirenlerin pisliðinden bahsettim hep...
    Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Ülke açýsýndan berbat bir veri daha geldi.

Dördüncü aydýr imalat PMI daralma gösteriyor. Anlaþýlan hükümetle bakanlarý 17 yýldýr bu verinin sahtesini üretmeyi baþaramadý.
    Bildiðim kadarý ile anket ile belirleniyor bu veri. Aynen turizm gelirleri verisi gibi.
    Yani turizm geliri geçen yýl 15milyar oldu de, yada 10 yada 20. Kimse gerçeði bilemez, çünki anketle belirleniyor rakam.

Ýmalat PMI 46 küsür açýklandý. 50 altýnda olursa imalat sektörü daralýyor demektir. 50 üstünde ise geliþme var.
    Bu sene bu rakam AB ve ABD de 52-56 aralýðýnda diye hatýrlýyorum.

En baþýndan beri söylediðim gibi, önümüzdeki yýllarda ekonomi GÖSTERGELER sürekli kötüye gidecek.

2002 den beridir kötüye gidiyordu ancak HOVARDA aile reisi, arabayý sattý, tarlayý sattý, evdeki TV yi koltuklarý sattý eve para yarattý, kadýn para var öyleyse iyiyiz diye düþündü.
    Adam kredi kartýný borca batýrdý, dað kadar kredi çekti, tarlayý sattý, tefeciye borçlandý eve para getirdi. Kadýn zevkten bayýldý, eline tonla para geçti, iyiye gidiyoruz diye düþündü.

Þimdi satacak mal mülk azaldý, borç omuzlarý aþtý, artýk para bulmasý zor... O sebeple kadýn biþeyler oluyor diye huylanmaya baþladý...

Önümüzdeki on yýlda kadýn görecekki, kendisi, çocuðu, doðmamýþ torunu hep bataklýðýn içinde... Bunu fark edeceðiz önümüzdeki yýllarda...

15 yýldýr para geldiði için hayal içinde yaþýyorduk. O PARA NERDEN GELDÝ SORAN YOKTU.

Þimdi sormaya baþlayacaklar... Az daha bekleyin...

Tek kurtuluþ var, oda Çin devlet baþkanýnýn kucaðýna bizim hükümet ve damadý oturacaklar, ve elleriyle tavuk yedirecekler.

erhan kýzacak, bu çözüm önerisi sana yakýþmadý diyecek, ama bu hükümetin kapasitesi bu... ancak bunu yapabilir... ben yapmam... yukarda anlattým, ben baþkayým abicim...
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Endeks þu an 94.400 de ve USD 6.62 de... USD çýkýyor, BIST çýkýyor....???

VAY CANINA!!!! diyorum... USD 10 TL olsada yükseltecekler sanki.?

USD krizinin baþýndan beri ip uçlarý vermiþlerdi, satýþta isteksizdiler. fazla olumsuz durumlardada hacimsiz alt kademeye inip oradan aldýlar. Dahada olumsuz fazla geliþme olunca, bir alt kademeye daha indiler. yoðun satýþ olmayýnca, USD krizi bitmemiþ olsada alanlar var...

Dediðim gibi, satan az ve büyüklerden her satýþta ufak ufak alanlar var. Yakýnda "eyvah kaçýrýyoruz alýþlarý baþlarsa þaþýrmam."

Endeks 92bin altýna inince bilançom bu yýl eksiye inmiþti... Bilançom eksi yazarken bakmayý sevmiyorum o sebeple buraya rakam asmadým. Endeks 96bini geçerse, normal durumuma döneceðim o zaman bilanço durumumu yine haftalýk koyarým.

Bi ara endiþe etmeye baþlamýþtým ancak göründüðü kadarý ile teorim henüz çuvallamadý. Kasým-aralýka kadar senet. Sora doviz ve altýn...

Aralýkta bankalar bu yýlki bilançolarýný kapatacaklar... Kasým aralýk söylemimin temelinde o yatýyor. Birde endeks 120binden buraya gelmiþ... bunlarý unutmamak lazým.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Yinemi 92.bine düþtük, benim bilançoda eksiye düþmüþtür.
    Bugün yine hisse alýþ emri verdim.

Alternatiflerim, doviz ve altýn.
    Göründüðü kadarý ile bizde altýn fiyatýda direk dovize endeskli.
    Þaþýrdýðým þey ise ile banka FON larýda az yada çok dovize endeksli çünki, saðlam garantili getirili FON diye aldýðým yatýrým aracý bile son bir haftada azda olsa düþmüþ.? Nasýl iþ anlamadým.? Þirket tahvili fiyatýný FON diye almýþým, nasýl fiyatý düþer.?

Her neyse, iþe odaklanmalýyým.
    yarýn sabah biraz daha hisse almýþ olacaðým. maliyetim biraz daha düþmüþ olacak. Faiz ve repoya koymak istemediðimden mecbur hisse senedine koydum. 90 bin altýna inmesini beklesem daha iyiydi ama dediðim gibi iþlerim var. Kafayý tamamen borsaya vermek istemiyorum. Ýþlerim çok aksýyor.

Önemli haber görürsem buraya girer yazarým, onun haricinde aðýrlýðý iþime verip bilançomu unutmam lazým.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Elektrik fiyatlarý uçtu kaçtý.

Bi sürü suçlusu var ama baþ suçlularýndan biri geçmiþ baþbakanlardan mesut yýlmaz.

Adamý vatana ihanetle yargýlamalý. Aslýnda tüm vekil ve belediye baþkanlarýný her neyse... konu bu deðil...

mesut yýlmaz denen yaþam formu baþbakanken, dünya güneþ ve rüzgar enerji sistemlerini yeni keþfetmiþti. hýzla o konuda araþtýrmalar yapýyorlardý. geleceðin enerjisi gözü ile bakýlýyordu.

En önde almanya ve çin gidiyordu. Büyük yatýrým ve ar-ge yapýyorlardý.

Ayný dönem, adýný bile anmak istemediðim bu baþbakan, güneþ ve rüzgar yerine önce nükleer enerjiye yöneldi.
    enerji bakaný cumhur ersümer denen zevatýn, kanada nükleer firmasýndan 50 milyon dolar rüþvet istediði ortaya çýkýnca nükleer iþi rafa kalktý.

Bu kezde "gelecekte türkiye büyük enerji sýkýntýsý çekecek" diyerek rus doðalgazýna yöneldiler.
    Gazete ve köþe yazarlarýda destek verdi.

Þunu unutmayýn, gazeteler ve TV lerin sahipleri yöneticileri, yorumcularý, yazarlarý...
    millet vekili, bakanlar ve iþ adamlarý ile hep ayný sofrada yemek yerler, planlarý ortaktýr.

Ayný anda azerbeycan biz size yarý fiyatýna doðalgaz veririz dedi.

Ama azerbeycan dan almadýlar, 2 kat fiyatýna, tüm karadenize boru döþeyerek rusyadan aldýlar.

Boruyu bize döþemiþ olmalýlarki, o anlaþmadan sonra mesut yýlmazýn kardeþi turgut yýlmaz, zenginlikte aldý yürüdü.

banka sahibi oldu, holding sahibi oldu...

o dönemki eski rus silahlarýný afrika ülkelerine satmaktan baþka iþi olmayan silah kaçakçýsý ali þen isimli zat, rusya türkiye doðalgaz anlaþmasýna aracýlýk etmiþ olmalýki, hala ödediðimiz her 100 tl doðalgaz fiyatýndan komisyon alýr.

rusya ve türkiye anlaþma yapýyor, ali þen isimli kaçakçý anlaþmaya dahil oluyor.? nasýl anlaþma siz düþünün...
    baþbakanýn kardeþi turgut yýlmazda þu an acaip zengin.

Sonra alýnan doðalgazdan elektrik üretip, elektrik maliyetinide yukarý çektiler.

Nasýl soyuluyoruz... Siyasetçilerin bize döþediði borulardan sadece biri bu.

Peki gözümüzün içine baka baka halka boruyu düþeyen ve rüþvet isteyen cumhur ersümerle mesut yýlmaza biþey oldumu.?
    Hayýr... vekillerin yönettiði bir tiyatro var, adýna yüce divan diyorlar. mesutla ersümeri o tiyatroya çýkardýlar, biþey yaptýnýzmý dediler, onlarda yapmadýk dedi, böylece hukuken aklamýþ oldular.

Netçede almanya ve çinden taaa o zamandan beridir rüzgar türbini ve panel ithal ederiz, yüz milyonlar öderiz. doðalgaza milyarlar öderiz. Sorada yine Azerbeycan ve Türkmenistan deðil Ýranla gaz anlaþmasý yaptý soraki hükümetler. Yine kazzýk fiyattan.
    Milyarlar yine Ýran'a. Son 3 yýlda azerilerle gaz anlaþmasý yaptýk ama aramýz bozulmuþtu artýk yarý fiyatýna vermiyorlardý. Yinede rusya ve iran anlaþmalarýndan daha ucuz.

Ancak bu son 10 yýlda güneþ ve rüzgara yöneldik. Onunda detayýný bilmiyorum, panel ve rüzgar türbinlerinin ne kadarý yerli.?

Türkiyenin dýþ açýðý, ithal ettiðimiz enerjiye denkti eskiden. yani içerde enerji üretseydik, USD krizi diye biþey bilecekmiydik emin deðilim... bu siyasetçilerle her þey mümkün.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Dün yazdýðým þirket hisse senedi alýþ emri bu sabah gerçekleþti.
    FON olduðu için ertesi gün gerçekleþiyor.

Endeks düþerken diplerde alýþ emri giriyorum. Emri girince direk USD aþaðý dönüyor, BIST yukarý... Sanýrým bana takmýþlar.
    Bugünde emri girdiðim saate göre 1000 puan yukardan alýþ yapýldý.

hali ile BIST maliyeti yeterince düþüremedim.

Þu anki oranlar þöyle.
    %46 Þirket hisse senetleri.
    %22 BIST banka hisse senetleri
    %32 de özel sektör borçlanma FON.

Bilanço K/Z þu an sýfýr civarýnda... Küçük bir artý var ama lafýný etmeye deðmez.

Bu sene ortalama üçüncü aydan bu yana baþladým iþlemlere.
    USD krizi çýkmasa parayý en az %50 artýrmýþtým... Her þey yolunda gidiyordu. derken USD krizi ile duvara tosladým.

Yindede yýl sonuna kadar bir %30 kazanma þansým çok yüksek.

Herkese bol þans...
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    2 yabancý ünlü fon yöneticisi geçtiðimiz günlerde þöyle demiþler. Haber sitelerinde vardý. "Türk yatýrým araçlarý süper oldu mutlaka alýn."

Bugünki haber ne, geçen hafta yabancýlar net satýcý.

Lan hani milleti alýn diye davet etmiþtiniz.?

Türkiye aylarca bitcoin haber ve reklamlarýna boðuldu. Þöyle zengin oldum, böyle zengin oldum. Sora bitcoin 20binUSD den 5bin USD ye düþtü. Millet cayýr cayýr telef oldu.
    Türkiye aylarca ALTIN haber ve reklamlarýna boðuldu. Þöyle zengin oldum, böyle zengin oldum. Sora altýn 2000 USD den 1100 USD ye kadar düþtü. Millet cayýr cayýr telef oldu.

Hani bu piyasadýr, her türlü iner çýkar, ama medya yani gazete, tv lerin bu oyuna destek vermeleri problem.

Þimdi ÜLKE BÝLÝNCÝ henüz oluþmamýþ kiþiler, benim cebime girsinde, millete ne olursa olsun, kendileri kaþýndý diyebiliyorlar. Ülke batsýn ama kendi cepleri dolsun sorun olmuyor.

Ýþte bun için devlet var. Devlete halký korusun diye vergi veriyorsun. Baþýmýza padiþah olsunlar diye deðil.

Devletin en önemli iþide halk içindeki bilgisiz ve güçsüz kiþileri korumak. Bilgili ve zengin-güçlü kiþiler zaten danýþmanlarý avukatlarý lobileri aracýlýðý ile kendilerini koruyorlar. Tabi onlarýn servetlerinide garanti altýna almak diðer konu(yasalsa ve adilse) ama asýl halký koruyacaksýn.

Bu þekilde, yabancý ortaklarý ile beraber yerliler, topyekün soyguna ve saldýrýya geçmiþse, ayný þekilde ama çok daha aðýr devleti ve halký korumak gerekir.

Benim cebim dolsunda ülke batsýn demek, ülke bilinci oluþmamýþ kiþilerin söylemidir. O an senin cebin dolar, yarýn boþalýr baþkasýnýnki dolar.

Aslolan, devletin aldýðý vergi ve maaþlarýn karþýlýðýný vererek, adaleti ve eþitliði saðlamasýdýr...

Her neyse ya, ne kadarda boþ ve gereksiz yazý oldu.

Uðraþtýk, silmeyeyim dursun.

Aslýnda bu eðitim, ilk okulda verilmeli de.

Bizim gibi ülkelerde ülke bilinci yerine padiþaha tapýn bilinci oluþturuluyor.
    Sorada teksas. Kim kimi yerse.
    @NeAcaipDunya

Sayfa 20/853 ÝlkÝlk ... 1018192021223070120520 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •