Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
119,90 10% 1,04 Mr 110,30 / 119,90
34,80 9.99% 88,44 Mn 34,80 / 34,80
6,39 9.98% 503,71 Mn 6,02 / 6,39
17,30 9.98% 29,48 Mn 16,41 / 17,30
85,95 9.98% 225,25 Mn 76,30 / 85,95
2,90 -9.94% 882,75 Mn 2,90 / 3,13
1.353,00 -9.68% 159,20 Mn 1.353,00 / 1.508,00
6,43 -9.56% 91,04 Mn 6,42 / 6,88
21,66 -8.84% 249,84 Mn 21,42 / 24,44
7,80 -8.24% 5,48 Mn 7,80 / 8,01
3,19 4.25% 21,18 Mr 3,06 / 3,32
319,50 0.71% 8,58 Mr 317,75 / 322,25
12,99 8.89% 5,43 Mr 11,64 / 13,12
196,50 2.34% 4,14 Mr 189,40 / 196,70
412,50 0.36% 4,10 Mr 407,00 / 416,25
18,40 -0.97% 466,71 Mn 18,28 / 18,66
77,85 -0.32% 2,93 Mr 77,40 / 78,50
196,50 2.34% 4,14 Mr 189,40 / 196,70
747,00 0.13% 1,42 Mr 742,50 / 752,00
93,40 0.21% 214,62 Mn 92,75 / 94,05
115,70 -0.26% 96,66 Mn 114,90 / 116,30
31,00 0.58% 114,76 Mn 30,62 / 31,62
10,75 0.47% 108,60 Mn 10,71 / 10,82
81,80 0.49% 211,22 Mn 81,35 / 82,95

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 204/853 ÝlkÝlk ... 104154194202203204205206214254304704 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 1,625 - 1,632 arasý.

Konu: Bana kalýrsa.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Almanyada Türk ve Alman 2 kiþi yine saadet piramidi kurmuþlar. Yine koca bir sürü yü dolandýrmýþlar.
    Bu saadet zincirinin formülüde þu.

Bizden altýn alýn, aldýðýnýz altýný bizim kasada tutun yýlda %10 ve %30 arasý faiz verelim. Bilmeyene söyleyeyim almanyada mevduat faizleri ya sýfýr, yada eksi olmasý lazým.

Ama bu 2 dolandýrýcý, parana ortalama %15 faiz vereceðiz diyor.

Kolay para peþindeki sürü de paralarýný kaptýrmýþlar. Bunun sonu gelmeyecek.

Yöntem farklý ama ÖZ HEP AYNI. 1 koy 2 al. Kýsa yoldan çok kazan. Millet hücum ediyor.

---

Dün gece uydu TV kanallarýndan birinde mavi renkli bir saç ilacý satýyorlar.

Tüm dolandýrýcýlar gibi bi sürüde saf temiz gibi görünen bi sürü kiþiyi çýkarmýþlar. Nasýl saçlarýnýn çýktýðý anlatýlýyor.

Görüntülere bakýyorsun, saçý yokken ve varkenki VÝDEO görüntüsü. Yokkenkinde adamýn yüzü görünmüyor. Hali ile var ve yoktaki kelleler baþkalarýnýn.
    2 kiþide gösterdiler, yokken ve varkenki saçlarý. Yüzleride görünüyor, 2 saat de konuþturuyorlar, evet merak ettim seyrettim. Ýlk kez karþýlaþtýðým için.
    Baktým o iki kiþi kafalarýna saç ektirmiþler. Ýlaç sonucu deðil.

Saç ekilince aðaçlandýrma alaný gibi askeri düzende olur, sýnýr çizgisi muntazamdýr. hemen anlaþýlýr ekilen saç tecrübeli gözlerce.

Hali ile sahtekarlýkla ilaç satmaya çalýþýyorlar. DEVLET YÝNE SEYREDECEK.

Bu tür saðlýk ilacý satanlarýn bildiðim 2 YÖNTEMÝ OLUYOR.

Birincisi tamamen, zararsýz yenebilen çeþitli otlarý öðütüp, kutulara doldurup her derde deva diye satýyorlar. Yersen Sana bir zararý yok. Bazýlarý aktardan faydalý bitkileri öðrenip onlarý kutulayýp kutusunu 60 TL den sanki labaratuvarda doktorlarca üretilmiþ formül gibi satýyorlar.

Ýkinci yöntemse, diyelimki cinsel güç artýrýcý ilaç satacak yada kellik ilacý.
    Gidiyor 1 kutu cinsel güç artýrýcý gerçek ilacý alýyor eczaneden. Kendisi eczacý ise yada ecza depocusu ise ithal maliyetine ilacý alýyor.
    O bir kutu ilacý öðütüyor. Baþka zararsýz tozlarda ekleyip 10 kutu ilaç haline getiriyor.
    Satýn aldýðý gerçek ilacýn kutusu 100 TL diyelim. 10 kutuya çýkardý, kutu baþýna maliyeti oldu 10 TL. Kutusunu kaç para tutturabilirse satýyor, 30 TL 60 TL 90 TL...

Satýn alanda hafif iyi etki görünce uyanmýyor.
    Bir dönem satýyorlar sürüye. Millet bir parti alýnca ara veriyorlar bir kaç ay sonra baþka isimle. Millet almayý kesene kadar devam ediyorlar.

Bu kellik ilacýda bu yöntemdir. Gerçek ilacýn 1 kutusunu alýp 10 kutu 20 kutuya çýkarmýþlardýr. Alan kiþide hafif bir saç güçlenmesi görünce sevinmiþtir. tamamen dolandýrýcýlýk.
    Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Belediyelerdeki Talan ýn boyutlarý ortaya çýkýyor. KORKUNÇ GERÇEKTEN KORKUNÇ.

Bazýlarý resmen 40 haramiler gibi dalmýþlar. ne onur ne haysiyet.

Bir yýl boyunca yerinden kýpýrdamayan araç için 252bin TL lik benzin faturasý kesmiþler. 1 tek araç.

20 Yýl öncede söylüyorum, bu halkýn her yýl en az 5 milyar dolarý, yolsuzluða bulaþmýþ siyasetçiler, bürokratlar ve ortaklarýnca yasal gibi görünen ve yasal olmayan þekillerde cebe indirilip yurt dýþýna çýkarýlýyor diye. Tüm partilerce. bazýlarý azýlý, bazýlarý nitelikli.

Hep söylerim, problem hýrsýzda deðil, hýrsýzý yakalayýp cezalandýrmasý için maaþ verdiðimiz yargý sisteminde. Hýrsýz var desen gelip seni tutukluyorlar.

Ýþin traji komik yaný ise, geçen günki yazýmda var.

Devleti soyanlar, zengini yada diðer siyasi partileri soymuyor. Bizzat garibaný soyuyor.

Eðitimliler, zenginler, eðitimli þirket sahipleri, hýrsýzlar, tüm siyasetçiler, bi þekilde devletin kendilerinden aldýðýný fazlasý ile geri alýyorlar.

Ama gariban çalýþan halk geri alamýyor. Ayda 5bin TLlik çalýþýyor, cebine bi kaç bin lira ya giriyoor ya girmiyor. 10 bin TLlik çalýþýyor, cebine 3-4bin TL ya giriyoor ya girmiyor, aradaki farký talancýlar her yýl cebe indiriyor. gariban emeðinden çalýnan kýsmý geri alamýyor.
    Ama kendilerini soyanlar için canlarýný verecek kadarda aptallaþtýrýlmýþlar. 80 yýlda bu hale getirilmiþler.

Biz bu deðiliz. yada buyuz. Tüm veriler eskidende bu olduðumuzu gösteriyor yaw... olay maymun genlerinde... Tabi tüm dünya böyle bize özel deðil diyerek olayý kapatalým. Kurtuluþ yok....
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Bu arada süleyman soylunun imasý boþ çýktý... il baþkaný tutuklanýnca soyluya cesaretmi geldi diye düþünmüþtüm. Yok bildiðin sülüman.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Bu dolandýrýcýlar adamý deli edecekler.?

Yýlda üç beþ kez, bazen ayda bi kaç kez aranýyorum.
    Önce bilgi veriyorlar, sonra güven kazandýklarýný düþünüp kiþisel bilgi istiyorlar.

Kiþisel bilgi istediklerinde kapatýyorum. Bilemezsin gerçekmi dolandýrýcýmý...

Maalesef YENÝ Türkiye rezil bir yer oldu. Her yer dolandýrýcý doldu. hapishaneler 2 katýna çýktý ama yinede yer kalmadý, yakaladýklarýný hakim serbest býrakýyor.

Polise söylüyorsun. "Seni dolandýrsýn öyle gel" diyorlar.

Lan dolandýrdýktan sonra kaçýyorlar. Al çiftlik dolandýrýcýsý arjantinde, yakalayabildinmi.? Yakalama çaban olmadýki.? Sonra sana gelsem ne olur.

Böyle dönemlerde millet mafya ya gidiyor.
    Polis devlet senin yanýnda deðilse, halk kendisi hakkýný aramaya çalýþýyor. Ya eline silah alýyor, ya mafyaya gidiyor. sedat peker denen mafya nýn bu dönem kral olmasý o sebeple.
    Adama her yerden para yaðýyor. içerdeki mafya liderleri kral hayatý yaþýyor, dýþardaki elemanlarý para basýyor.

Her neyse...
    2 tane site var... Size yardýmcý oluyorlar.
    Bu tür þüpheli numaralar hakkýnda bilgi veren http://www.nosorgulama.com/tel/ sitesi var. Numarayý sorgulayýp bilgi alýyorsunuz.
    Birde www.sikayetvar.com var. kazýk yediðiniz þirketi yazýyorsunuz. Bu site þirketi yada kiþiyi arýyor durum bu diyor. Ciddi þirketler bu sitede yer almamak için ciddi çaba sarf ediyorlar. Hemen sizi arýyorlar. Site çok etkili.

Devlet devlet olmayýnca, halk kendi baþýnýn çaresine bakma yöntemleri geliþtiriyor.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Endekse bakýlýrsa, cuma günü sülümandan korkup düþürmüþler. Düþüþ bana anormal gelmiþti.

Önümüzde ne var. ? Tehlike yaratabilecek siyasi olaylar var. Maalesef klavuz karga olunca, burnumuzda suriyeden çýkamadý.

abd ve Rusya ile ayný anda vals yapmaya baþladýk. Yürümeyeceðini ilk okul çocuðu bile bilir. Yok bilemez, lise bebesi bilebilirmi.? Bilemez. Üniversite.? Þüpheli, mevcut üniversitelerin %80 i, lise seviyesi eðitim veriyor diyorlar.

Neyse ben biliyorum, konuyla alakalý 40 yaþ üstü IQ da en az 80 se bilmesi lazým...

Yaw durun konuyu gereksiz yöne esnettik.

Bizimki baþladý tehditlere.. kapýlarý açarým. Nükleere bakarým. Fýratýn doðusuna dalarým filan...

Ekonomi takip etmemiz lazým, sülümaný takip ediyoruz, tayyipi takip ediyoruz, siyasi kararlarý yönünden. Ekonomi ile alakamýz yok. tam tersi olmalýydý...

Of ya, gereksiz bir yazý daha oldu, yazdýk silmeyelim.

Ne saçmasapan bir borsa, ne saçmasapan bir ülke toklumu.

Deliye vuralým bari. toklumu kelimesinde tek harfi deðiþtirirseniz, daha anlamsýz bi kelimeye dönüþüyor. Þu anki haline bi týrnak koysanýz, süper bi faydalý hayvana dönüþüyor.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    tayyip rahat durursa,
    BENCE perþembe 14:00 TCMB faiz açýklamasýna kadar, endeksde pek biþey olmaz. 100 üzerinde kalýr ama fazlada yükselmez. Bi kaç bin çýkar iner.

Dolarýn bir türlü inmemesi þaþýrtýcý. Bi kaç ay daha inmezse, bu seviyeler normalleþecek.
    Bu seviyeler normalleþirse, tayyipin ustalýk dönemi baþlayacak. Nasýl geldi de geçti. Geçtiyse kime geçti.

Orta sýnýf yeni durum karþýsýnda biraz daha azaldý. Orta sýnýfýn ortasýnda atýyorum, 10 milyon kiþi varsa, en az 8 milyonu aþaðý indi, 1 milyonu yukarý çýktý, geriye bir milyon kalmýþtýr.
    Ortasýnýfýn altýnda olanlar, alt gelir sýnýfýna inmiþtir. Çok azý orta sýnýfýn ortasýna çýkmýþtýr...

Her neyse anladýnýz siz onu..

Üretim son 20 yýlda çok az arttý, oda büyük ölçüde otomotiv sektöründe, o sektörde çoðunluk ihracata çalýþtý, þimdi neredeyse hepten ihracata çalýþacak. Bolluk oldu çünki atadan kalan malý mülkü sattýk ve ilaveten borçlandýk.

Onbinlerce yeni zengin türedi. onlarca yeni milyarderimiz oldu.

Üretim artmadý ise bu yeni zenginler nereden türedi. Kuralýmýz neydi.?
    Üretim artmadan birilerinin cebine para giriyorsa, mutlaka ve mutlaka diðerlerinin cebinden çýkýyordur.

Ýþte yeni milyonerlerimizin cebine giren para, alt sýnýflara düþenlerden çýktý.

Hayýrlý uðurlu olsun.
    Yakýnda yayýnlarlar istatistiðini.?
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    "Üretim artmadan birilerinin cebine para giriyorsa, mutlaka ve mutlaka diðerlerinin cebinden çýkýyordur."

Üretim artma veya artmama lafýný, zenginleþme fakirleþme olayýnda mutlaka kullanýyorum. Sebebini açýklamaya çalýþayým.

En basit hali ile anlatayým. Köy örneðide süperdi, bu dahada basit.

Elma aðacý: Türkiye üretimi.
    Muhtar: Hükümet, siyasetçiler, yargý, devlet gibi tüm yöneten, denetleyen, yargýlayan kesim.
    3 kiþi: TR deki sektörler, veya toplumun farklý kesimleri.

3 kiþi 1 elma aðacýna bakýyorsunuz. Yýllýk ürünü eþit ortaklar olarak bölüþüyorsunuz.
    Elma aðacýnýn ürününü her yýl Üç kiþi arasýnda eþit paylaþtýrýlýyor, paylaþtýran muhtar, bu görevi karþýlýðý ona %10 veriyorsunuz.(VERGÝ)

Bu yýl da önceki yýllarda olduðu gibi 100 elma verdi. Muhtar 30 ar tane 3 kiþiye paylaþtýrdý, 10 tane kendi %10 payýný aldý.

Ertesi yýlda elma aðacý 100 elma verdiðini biliyorsunuz, Muhtar size 25 elma getirdi.!

Üretim ayný 100 elma, ama siz bu yýl daha az kazandýnýz.?
    Bu ne anlama gelir.?
    Sizin cebinize girmeyen 5 elma, diðer 2 kiþi ve muhtar arasýndan birilerinin cebine girdi.? Ayarlayan mutlaka muhtar yani devlettir. Herþeyi bilen o. Organizasyonu yapan o. Kurallarý koyan ve uygulayan o.

SOYULDUÐUNUZU ANLAMAK ÝÇÝN HERÞEYÝ BÝLMENÝZ GEREKMEZ. HER YIL AYNI ÇALIÞIP YÝNEDE HAYAT ÞARTLARINIZ ZORLAÞIYORSA, SOYULUYORSUNUZDUR. Tek þart ülkede üretim düþmemiþ olmalý.

Bu yýl Üretim düþtü, elma aðacý 90 elma verdi, o zaman cebinize giren elma azalýr. Ama herkeste azalýr, diðer 2 kiþi ve muhtardada azalýr. herkes fakirleþir.

Ertesi yýl muhtar geldi size 35 elma verdi.! Toplam üretim yine 100 elmaydý.? Nasýl olduda 35 elma aldýnýz.

FAZLADAN ALDIÐINIZ 5 ELMA DÝÐER 2 KÝÞÝDEN ÇIKTI.

Muhtar(hükümet) size 5 elmayý gözünüzün hatýrýna vermez. Demektirki muhtar da cebine fazla elma indirdi, size sus payý verdi. Bu durumda siz ya yargý sistemisiniz yada ordu ya medya. Muhtarý denetleyen, yaptýklarýný duyuran kiþisiniz.
    Muhtar sizi suçuna ortak etti, hýrsýzlýk payýnýzý verdi, susmanýz karþýlýðýnda.
    Sizde aþaðýlýk soytarý iseniz fazladan aldýðýnýz 5 elmayý cebe indirdiniz.

Sýk sýk görürsünüz, polise yargýya þu kadar fazladan zam yapýldý diye. Askere þu kadar zam yapýldý diye. Gazetecilerin emeklilik þartlarý milletvekilleri ile eþitlendi diye. Bunlar, hýrsýzlýðýn sus paylarýdýr.

Peki hýrsýzlýk olmadan gelirinizin artmasý nasýl olur.

Atadan kalma malý mülkü satma olayý konumuzun dýþýnda.?

nasýl olur. TEK BÝR ÞARTI VAR, ÜRETÝMÝN ARTMASI.

Elma aðacý o yýl 120 elma verir. Muhtar %10 u olan payýný alýr, 12 elma eder. Üretim artýþýndan kendi payýda 2 elma artar. kalan108 elmayý 3 eþit parçaya böler. Kiþi baþý 36 elma düþer. Bu yýl 6 elma fazla aldýnýz zenginleþtiniz. Ama herkes eþit þekilde zenginleþti, bu sebeple zenginliðinizi fark edemezsiniz. Yani adil.

MUHTAR(DEVLET=hükümet, polis, savcý,hakim, ordu, ortaklarý medya) HIRSIZ DEÐÝLSE, FAZLA ÇALIÞMANIN KARÞILIÐI TÜM ÜLKEYE YAYILIR.

Üretim azaldý bu yýl 80 elma oldu. Herkes eþit þekilde fakirleþir. Ama herkesin yediði yaptýðý azaldýðýndan, kimse kendini fakir hissetmez. Kýyaslayacaðý kimse yoktur.(TV ler o dönem yok var sayýyoruz. Lanet TVler tüm dünyanýn anna koydu.)
    Zenginliðide farkedemezsiniz çünki herkes zenginleþiyor, kýyaslayacaðýnýz kimse yok. Beyaz yoksa siyahýn siyah olduðunu anlayamazsýnýz.(TVler malum... Þu TVleri serbest býrak diyen ökkeþ nerde kafasýný kýrmak isterimde ne muhatab olacam yaw... koyver gitsin, kýrmaya kalksan milyarlarcasý var, niye uðraþasýn salak olman lazým.)

Her neyse, konuyu çok kolay daðýtma yeteneðim var. Allah vergisi, yada beyinde arýza var. Doðrusu sebebinide biliyorumda, sizi ilgilendirmez, adamý sinir etmeyin...

Her neyse... Üretim olayýný anladýnýz.

Üretim ayný, fakirleþtiniz. Muhtar sizi soyuyor.
    Üretim arttý ama siz ayný kaldýnýz. Muhtar ebenizi seviyor.
    Üretim 10 arttý ama siz 3 zenginleþmeniz gerekirken 1 zenginleþtiniz, muhtar anna koyuyor.
    Üretim 10 düþtü siz fakirleþmediniz ama ülkede fakirleþenler oldu, sen milletin anna koyan kesimindesin. (her dönem siyasetçisi ve medyasý, pop top kültürü, saðlýk kesimi, finans kesimi, devletten ihale alan siyasetçi çevresi kesimi ve yahudi þirketleri)

Her neyse... buda böyle bi yazý oldu...

Kesip saklayayým, arada hatýrlatmak için asarým.
    Son düzenleme : alicemal; 10-09-2019 saat: 11:15. Sebep: Colored, syntax, tiny add und other
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Biraz haber okuyayým dedim her yerden talan haberleri fýþkýrýyor.

Kan verdiðiniz kýzýlayýn malýný mülkünü, kamu þirketi koyup oraya aktarýyorlar. Orada yönetecekler, yönetecek olanlar huzur hakký adý altýnda kendi belirledikleri maaþlarý olanaklarý alacaklar. Kýzýlayýn malýný mülkünü satma haklarý var. Bana satmayacaklarý kesin, kime hangi fiyata satacaklarýda bellidir. Boþuna kýzýlayýn dýþýna çýkarmadýlar. Devletin tüm deðerli mallarýný varlýk fonuna aktarýp danýþtay denetiminden çýkamadýlarmý.? Çýkardýlar. Demek sýra kýzýlayda, mevcut durumdada istediklerini yapýyorlardý, ama dýþarý çýkarmýþlar.
    Kaný paralý satmaya baþladýklarýndan beri kýzýlaya kan baðýþý yapmýyorum. Doðruda yapmýþým, o tarihten sonra kýzýlayýn yaptýðý saçma sapan hareketlerin haddi hesabý yok. Kendi ülkende hastahane ve okullar dökülüyorken, gidip filistin ve baþka ülkelerde evler okullar yapýp hibe etmeler(göründüðü gibi temiz deðildir, oradaki güçlü kiþilerle ayar yapýlmýþtýr en fazla %20 si hakedene gitmiþtir oda reklam amaçlý, kalaný paylaþýlmýþtýr. Az geliþmiþ ülke her yerde ayný. Ülken muhtaçken baþka ülkeye hibe vermek için hakkaten beyinsiz olmak lazým yada allengirli iþlere girmiþsindir.). Devlet baþkanýna 10 yýl öncenin deðeri ile 50 bin TL lik altýn takmalar filan...

Yaw niye hatýrlatýyorsunuz böyle þeyleri resmen mideme beynime kramp giriyor.
    YÝD lerin geleceðimize yükünü rakamlarla vermiþler... inanýlmaz...

her neyse... haber okumayý kýsa keseyim...

Perþembe MB kararý var.
    Normalde trend deðiþtirmez en fazla trendin hýzýný deðiþtirir ancak büyükler bu tür beklentilere temkinli giriyorlar ve karar açýklandýðýnda satmaya yada almaya hevesli gruplarý saðýyorlar. Saðmak için medyayýda sürekli kullanýyorlar. Medyadaki kanallarý aracýlýðý ile "hööö hööö" diyerek sürüleri aðýllarýna yönlendirip, aðýllarý sürekli dolu tutuyorlar.
    @NeAcaipDunya

Sayfa 204/853 ÝlkÝlk ... 104154194202203204205206214254304704 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •