Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
15,73 10% 16,70 Mn 14,21 / 15,73
19,14 10% 378,76 Mn 17,35 / 19,14
232,40 9.99% 456,47 Mn 226,40 / 232,40
79,25 9.99% 169,22 Mn 74,90 / 79,25
182,00 9.97% 488,95 Mn 165,60 / 182,00
3,87 -10% 2,97 Mn 3,87 / 4,35
23,76 -10% 494,00 Mn 23,76 / 27,68
114,40 -9.99% 127,33 Mn 114,40 / 127,10
3,22 -9.8% 283,76 Mn 3,22 / 3,57
2,94 -8.98% 2,53 Mr 2,91 / 3,37
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
3,06 2.34% 20,72 Mr 3,00 / 3,19
317,25 -0.63% 13,59 Mr 315,50 / 324,50
268,00 2.58% 7,53 Mr 261,50 / 268,00
78,10 -1.01% 6,65 Mr 77,50 / 80,50
18,58 -1.28% 756,46 Mn 18,49 / 19,09
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
746,00 -0.93% 2,59 Mr 744,00 / 765,00
93,20 -0.9% 525,81 Mn 92,65 / 95,75
116,00 -2.19% 231,93 Mn 115,50 / 120,40
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
30,82 -0.9% 95,64 Mn 30,68 / 31,60
10,70 0.66% 395,01 Mn 10,66 / 10,95
81,40 -0.91% 272,06 Mn 81,20 / 83,00

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 205/853 ÝlkÝlk ... 105155195203204205206207215255305705 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 1,633 - 1,640 arasý.

Konu: Bana kalýrsa.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Bankalardan yatýrým fonu kullanýmý %70 artmýþ.?

Bana çok ilginç geldi.
    Buraya üye olduðumdan beri fon alýp satýyorum ve bunu yazýyorum. Benim etkim bu yükseliþte ne kadar olmuþtur acaba.?

Medyada yazýlan þeylerin etkisi tahminlerinizden çok daha yüksek oluyor.

FON almanýn hisse senedi almaktan çok da bir farký yok.

Farklardan biri, hangi senedi alsam diye düþünmüyorsunuz. Sizin yerinize fon yöneticisi karar veriyor desem günümüzde yanlýþ olur. Yapay zekalar karar veriyordur. Fon yöneticileri, paramýzý yiyen ve havasýný atan kesim.

Diðer fark ise, hisse senedi alýmýnýza göre daha az kazanýrsýnýz, daha az kaybedersiniz. FON da pek çok büyük senedin ortalamasý alýndýðý için.

Baþka bir fark, senetde batma olasýlýðýnýz var, çünki söylentilere aldanýp kýsa yoldan para kazanayým diye þiþirilmiþ uyduruk bir kaðýda girersiniz. Senedin tahtasýnýn sahibi manipulatör ve þirket patronunun ortak operasyonu ile sizin gibi o tahtadan tüm senet alanlarý batýrýrlar.

Fon almanýn kötü yönü, endeks kadar kazanýrsýnýz. Ýyi bir senet seçen kiþi çok daha fazlada kazanabilir. Belki parayý parçalamak gerekir. Çok iyi olduðunu düþündüðünüz bir kaç kaðýda paranýzýn yarýsýný, kalan yarýyýda fona gibi..

Her neyse bunlar önemli deðil.
    Normalde ben büyük ölçüde IMKB30 senet alýrdým. Ancak 3 senedir baþka iþle uðraþtýðýmdan, para piyasalarýna günde bi kaç saat ayýrabiliyorum, o sebeple benim için FON almak mantýklý geldi.

FON dada senetdede ortak olan bir þey var.

Alým satým zamanlamasýný sizin yapmanýz gerekiyor. FON alýp yatmamanýz gerekiyor. Bu durumda eðer tek iþiniz para piyasalarý ise, FON almak mantýklý deðil.
    Ama ek iþ olarak para piyasalarýnda iseniz, benim gibi FON almak mantýklý.

Tabi tekrar söyleyeyim, öyle fon alayým yatayýmla para kazanamazsýn. Sadece fon yönetimi ve banka kazanýr senin iþin þansa kalýr.
    Alým satým yapman ayrýca uzun vade trendi ve zamanlamayý yeterli ölçüde tutturman gerekir.

FON alýmýnda etkim olmuþsa, neden doviz almayýn yerine ayný iþi gören altýn ve emtia yuro bond FON larý filan alýn lafýma uymuyorsunuz.? DTH(döviz hesaplarý) hep arttý ayný dönemde. Çocuklarýnýzýn geleceðini bellediniz ökkeþ sürüsü.
    Du yaw, bu doðru olmadý, döviz almasanýzda ayný þeyler farklý þekilde olacaktý. Çocuk ve torunlarýmýz, dedelerimiz bizi nasýl belledi ise, onlarada ayný þey olacak. Her cumayý ülkeyi bu hale getiren dedelerimizin mezarlarýna iþiyerek kutsayalým diyorum.

Daha doðru hareket, sadece siyasetçi ve medya mensuplarýnýn mezarlarýna iþeme töreni yapalým, NASIL.? Her cuma. Mýzýka takýmý, davullar ve ponpon kýzlarda olsun.
    Son düzenleme : alicemal; 11-09-2019 saat: 11:18. Sebep: sana ne emþerim yaw.?
    Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    yahudilerin dünyayý yönlendirmek için kullandýðý kanallardan bluumberg de þu haber var.

"Küresel piyasalarda bankacýlýk hisselerine talep artýyor."

BENCE dünya çapýnda bankacýlýk hisselerinden çýkacaklar, almaya istekli sürü yaratmaya çalýþýyorlar.

ABD bankacýlýk sektörü, fiyatlarý çok þiþmiþ olmalý.

Benimkisi sadece çýkarým. Ama biraz tecrübe, bolca akýl ve yeterince bilgiye dayalý bir çýkarým, boþ deðil.

ABD endekslerini bolca yükselttiler, bir kaç aydýr alýcý yaratmaya çalýþýyorlar.

Geçen ayki haber neydi, konuya deðinmiþtim ama detayý unuttum. 5 dolara bile senet alabileceksiniz gibi biþeydi. YERSEN Bize müjde olarak sunuyorlardý, yine yahudi kanallarýnda bluum, ntv ve fox.
    @NeAcaipDunya

Geç gördüm bu topiði, güzel tespitleriniz var Cemal bey, teþekkürler.
    DOLAR 5 GAYME OLACAK!
    Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!

Alýntý Originally Posted by reha kaya Yazýyý Oku
    Geç gördüm bu topiði, güzel tespitleriniz var Cemal bey, teþekkürler.
    temel analiz konusunda Alicemal gibi deðerli bir dostumuzda, Cemal Erzengin de vardý keþke bunlar daha fazla yazýp
    orta yerdeki serseri takýmý kaybolsa güzel olacak

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    yaw övgü ayaklarýnda benim ansiklopedik yazýmý yukarý atmýþsýnýz, sizi þark kurnazlarý. yermiyim,
    yedirmezzlerr. Ahanda aldým aþaðý.

Alýntý Originally Posted by alicemal Yazýyý Oku
    "Üretim artmadan birilerinin cebine para giriyorsa, mutlaka ve mutlaka diðerlerinin cebinden çýkýyordur."

Üretim artma veya artmama lafýný, zenginleþme fakirleþme olayýnda mutlaka kullanýyorum. Sebebini açýklamaya çalýþayým.

En basit hali ile anlatayým. Köy örneðide süperdi, bu dahada basit.

Elma aðacý: Türkiye üretimi.
    Muhtar: Hükümet, siyasetçiler, yargý, devlet gibi tüm yöneten, denetleyen, yargýlayan kesim.
    3 kiþi: TR deki sektörler, veya toplumun farklý kesimleri.

3 kiþi 1 elma aðacýna bakýyorsunuz. Yýllýk ürünü eþit ortaklar olarak bölüþüyorsunuz.
    Elma aðacýnýn ürününü her yýl Üç kiþi arasýnda eþit paylaþtýrýlýyor, paylaþtýran muhtar, bu görevi karþýlýðý ona %10 veriyorsunuz.(VERGÝ)

Bu yýl da önceki yýllarda olduðu gibi 100 elma verdi. Muhtar 30 ar tane 3 kiþiye paylaþtýrdý, 10 tane kendi %10 payýný aldý.

Ertesi yýlda elma aðacý 100 elma verdiðini biliyorsunuz, Muhtar size 25 elma getirdi.!

Üretim ayný 100 elma, ama siz bu yýl daha az kazandýnýz.?
    Bu ne anlama gelir.?
    Sizin cebinize girmeyen 5 elma, diðer 2 kiþi ve muhtar arasýndan birilerinin cebine girdi.? Ayarlayan mutlaka muhtar yani devlettir. Herþeyi bilen o. Organizasyonu yapan o. Kurallarý koyan ve uygulayan o.

SOYULDUÐUNUZU ANLAMAK ÝÇÝN HERÞEYÝ BÝLMENÝZ GEREKMEZ. HER YIL AYNI ÇALIÞIP YÝNEDE HAYAT ÞARTLARINIZ ZORLAÞIYORSA, SOYULUYORSUNUZDUR. Tek þart ülkede üretim düþmemiþ olmalý.

Bu yýl Üretim düþtü, elma aðacý 90 elma verdi, o zaman cebinize giren elma azalýr. Ama herkeste azalýr, diðer 2 kiþi ve muhtardada azalýr. herkes fakirleþir.

Ertesi yýl muhtar geldi size 35 elma verdi.! Toplam üretim yine 100 elmaydý.? Nasýl olduda 35 elma aldýnýz.

FAZLADAN ALDIÐINIZ 5 ELMA DÝÐER 2 KÝÞÝDEN ÇIKTI.

Muhtar(hükümet) size 5 elmayý gözünüzün hatýrýna vermez. Demektirki muhtar da cebine fazla elma indirdi, size sus payý verdi. Bu durumda siz ya yargý sistemisiniz yada ordu ya medya. Muhtarý denetleyen, yaptýklarýný duyuran kiþisiniz.
    Muhtar sizi suçuna ortak etti, hýrsýzlýk payýnýzý verdi, susmanýz karþýlýðýnda.
    Sizde aþaðýlýk soytarý iseniz fazladan aldýðýnýz 5 elmayý cebe indirdiniz.

Sýk sýk görürsünüz, polise yargýya þu kadar fazladan zam yapýldý diye. Askere þu kadar zam yapýldý diye. Gazetecilerin emeklilik þartlarý milletvekilleri ile eþitlendi diye. Bunlar, hýrsýzlýðýn sus paylarýdýr.

Peki hýrsýzlýk olmadan gelirinizin artmasý nasýl olur.

Atadan kalma malý mülkü satma olayý konumuzun dýþýnda.?

nasýl olur. TEK BÝR ÞARTI VAR, ÜRETÝMÝN ARTMASI.

Elma aðacý o yýl 120 elma verir. Muhtar %10 u olan payýný alýr, 12 elma eder. Üretim artýþýndan kendi payýda 2 elma artar. kalan108 elmayý 3 eþit parçaya böler. Kiþi baþý 36 elma düþer. Bu yýl 6 elma fazla aldýnýz zenginleþtiniz. Ama herkes eþit þekilde zenginleþti, bu sebeple zenginliðinizi fark edemezsiniz. Yani adil.

MUHTAR(DEVLET=hükümet, polis, savcý,hakim, ordu, ortaklarý medya) HIRSIZ DEÐÝLSE, FAZLA ÇALIÞMANIN KARÞILIÐI TÜM ÜLKEYE YAYILIR.

Üretim azaldý bu yýl 80 elma oldu. Herkes eþit þekilde fakirleþir. Ama herkesin yediði yaptýðý azaldýðýndan, kimse kendini fakir hissetmez. Kýyaslayacaðý kimse yoktur.(TV ler o dönem yok var sayýyoruz. Lanet TVler tüm dünyanýn anna koydu.)
    Zenginliðide farkedemezsiniz çünki herkes zenginleþiyor, kýyaslayacaðýnýz kimse yok. Beyaz yoksa siyahýn siyah olduðunu anlayamazsýnýz.(TVler malum... Þu TVleri serbest býrak diyen ökkeþ nerde kafasýný kýrmak isterimde ne muhatab olacam yaw... koyver gitsin, kýrmaya kalksan milyarlarcasý var, niye uðraþasýn salak olman lazým.)

Her neyse, konuyu çok kolay daðýtma yeteneðim var. Allah vergisi, yada beyinde arýza var. Doðrusu sebebinide biliyorumda, sizi ilgilendirmez, adamý sinir etmeyin...

Her neyse... Üretim olayýný anladýnýz.

Üretim ayný, fakirleþtiniz. Muhtar sizi soyuyor.
    Üretim arttý ama siz ayný kaldýnýz. Muhtar ebenizi seviyor.
    Üretim 10 arttý ama siz 3 zenginleþmeniz gerekirken 1 zenginleþtiniz, muhtar anna koyuyor.
    Üretim 10 düþtü siz fakirleþmediniz ama ülkede fakirleþenler oldu, sen milletin anna koyan kesimindesin. (her dönem siyasetçisi ve medyasý, pop top kültürü, saðlýk kesimi, finans kesimi, devletten ihale alan siyasetçi çevresi kesimi ve yahudi þirketleri)

Her neyse... buda böyle bi yazý oldu...

Kesip saklayayým, arada hatýrlatmak için asarým.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Dün yahudi medya sitesinde cüneyt baþaran ýn yazýsýný okudum.
    tim marshall isimli batýlý bir analistin görüþlerini yazmýþ.

tim marshall demiþki, "dünya ticaret savaþýnda, ilk zora düþen Çin olur. avrupa ve abd bu ticaret savaþýna daha hazýr" demiþ ve bazý makro sebepler yazmýþ.

Doðrudur yada yanlýþtýr tartýþýlýr. Bense farklý düþünüyorum. Ýlk zora düþen batý ve abd olur.

Neden emþerim.?

Çünki kültürler çok çok farklý.
    Çinli günde 1 ekmek yer, oh der bugün güzel geçti. abd li günde 3 öðün yanýnda patatesi ile beraber tavuklu hamburger yemez, koca bardak kolasýný kavesini içmezse ortalýðý ayaða kaldýrýr.

En basit hali ile anlatacaðým konu bu. Kültür farký yada insan yapýsý farký.

Çevrenizde çok þahit olursunuz, kimin ayaðýna kýymýk batsa ortalýðý ayaða kaldýrýr, kimi kanser olur ölümüne 3 gün kalmýþtýr acý çekmesinler diye ailesine bile söylemez.
    Kimi günde 1 taþ taþýr bu gün çok çalýþtým der, diðeri sabahtan 100 taþ taþýr, daha yeni baþladým der.

Þimdi gerçek örneklere geçelim.

Yunanistan halký hep bizden daha refah yaþar. Bunu her alanda görürsünüz. Alt gelir gurubunu kast ediyorum, halkýn %60 ýný. 2008 sonrasý krize girip yardým edin öldük bittik dediklerinde bile bizim ortalama halktan çok daha refah içindeydiler.
    Bizde kaymaðý yiyen ve yiyenlerden faydalanan bir %40 var. Onlar uçuk. Birde kaymak üretipte bu yüzde 40 a veren %60 ezilen soyulan kesim var.

Üstteki %40 larý karþýlaþtýrýrsan biz fark atarýz. Diðer %60 ý karþýlaþtýrýrsan onlar fak atar.

Her neyse konuyu esnetmeyeyim asýla geçeyim.

Yunan halký yaptýklarý iþe kýyasla fazla yüksek maaþlar alýyolardý. Bunu sahte verilerle AB den fazla para çekerek yapmýþlardý. Bu ortaya çýkýp maaþlarý kesilmek isteyince, hemen Yunanistan þehirlerini ayaða kaldýrdýlar. maaþlarý kesilse bile bizdeki ayný gruptan kat kat fazla maaþ alýyorlardý.
    Bizim insanlarýmýzdan týk çýkmaz, yunanlý dünyayý ayaða kaldýrdý. hatta bizim insanýmýz kendini soyan için hayatýný verecek kadar aptallaþtýrýlmýþtýr yada yedi düvelden beridir böyleyiz bilmiyorum. Konu bu deðil.

Baþka örnek.
    Ýstanbulda 3 gün elektrikleri geceleri kes. Hýrsýzlýk tecavüz talan adam öldürme gibi olaylarýn sayýsý pek deðiþmez ayný miktarda olur.
    ABD de new yorkta bir gece arýzadan dolayý 2 saat elektrikler kesildi, o 2 saatte kesilen bölgedeki tüm maðazalarýn camlarý kýrýldý yaðmalandý.

Bizde olsa halk maðazalarýn önüne gider korurdu o yahudi maðazalarýný. yaw bize üstteki cümlelerde fazla hakaret ettim gibi. Þimdi vicdan þeytti. Aptalýz ama kötü deðiliz. baþýmýzdakiler kötü, bizde onlarý yansýtýyoruz hep.

Her neyse...

Batýnýn acýya yokluða katlanma derecesi ile doðunun ki ayný deðil. Uzaktan yakýndan alakasý bile yok.

Vietnam savaþýný hatýrlayýn.
    batý askerleri teknolojik ürünler ve rahat yerlerde savaþýrken, vietnamlý askerler çamur içinde býçakla, maðaralarda 10 gram pirinç yiyerek savaþýyorlardý.

Netçe, sen ne diyon hemþerim.?
    tim marshall vasat biri, onun yazýsýný eleþtirmeden aynen yayýnlayan dolayýsý ile deðer vermiþ olan cüneyt baþaranda vasat biri. Ama malý götürüyor o kanalda. aklý olsa o kanalda yaþatmazlar zaten.

her neyse...

Ticaret savaþýnýn kaybedeni batý olur. Son sebep ise, batý çalýþmadan yemeye çok alýþtý. Özellikle abd halký. ABD para basýyor dünyaya veriyor mal alýyor, ithal ediyor. Halkýda yiyor. 50 yýldýr böyle. Halk kolayý yiye yiye bu hale gedi. Artýk geri döndüremezsin.

Þimdiden aðlamaya baþlayanlar var. Hemde halktan deðil abd nin dev firmalarýndan.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Bugün sanýrým 14:00 de TCMB faiz kararý var.

Geçen sefer sýnýrýn hafif üstünde bir rakam açýklamýþtý. Bu seferde öyle olur diye tahmin ediyorum. Beklenti ne.? 3 e yakýn deðilmi.? Tam takip etmedim sanýrým 3 dü.

Enflasyon kaç.? %15 ve yýl sonu %13 filan bekleniyor.
    TCMB mevcut faizi kaç, 19,75 miydi.?

Demekki 3 indirse sorun olmaz. 4 indirse bocalama olur ama BIST yola devam eder.
    Sýnýr neresi 4... Demekki o civarda bir indirim olacak. 3.50 yada 3.75 filan...

5 ve üstünde faiz indirimi, BISTi kýsa vadede geri çevirir. Düþünmek bile istemem ortalýk karýþýr, piston iner. Sonucunu tahmin etmek mantýklý olmaz.
    Peki en fazla sýnýr indirdi ama açýklamada "BU YIL içinde dahada indireceðiz" sinyali verdi. O zaman BIST in ayaðýna gülle baðlanmýþ olur. ne kadar o gülle kalýr emin deðilim. yani hissede olanlar için iyi haber olmaz.

%100 hisse FON ile yolculuk devam ediyor.

ons altýna þaþýrdým, 1500 ün altýna indirdiler. Bugün yine çýkmýþ...

Yýlbaþýnda yaptýðým makro tahminlerden þu ana kadar sapma yok. Arada ekstrdan çýkarýlan 3-4 krizle gecikme var, ama bi þekilde yoldayýz hala...
    Son düzenleme : alicemal; 12-09-2019 saat: 12:51.
    @NeAcaipDunya

Cuneyt basaran gercegi soylese kovarlar.
     Alýntý Originally Posted by alicemal Yazýyý Oku
    Dün yahudi medya sitesinde cüneyt baþaran ýn yazýsýný okudum.
    tim marshall isimli batýlý bir analistin görüþlerini yazmýþ.

tim marshall demiþki, "dünya ticaret savaþýnda, ilk zora düþen Çin olur. avrupa ve abd bu ticaret savaþýna daha hazýr" demiþ ve bazý makro sebepler yazmýþ.

Doðrudur yada yanlýþtýr tartýþýlýr. Bense farklý düþünüyorum. Ýlk zora düþen batý ve abd olur.

Neden emþerim.?

Çünki kültürler çok çok farklý.
    Çinli günde 1 ekmek yer, oh der bugün güzel geçti. abd li günde 3 öðün yanýnda patatesi ile beraber tavuklu hamburger yemez, koca bardak kolasýný kavesini içmezse ortalýðý ayaða kaldýrýr.

En basit hali ile anlatacaðým konu bu. Kültür farký yada insan yapýsý farký.

Çevrenizde çok þahit olursunuz, kimin ayaðýna kýymýk batsa ortalýðý ayaða kaldýrýr, kimi kanser olur ölümüne 3 gün kalmýþtýr acý çekmesinler diye ailesine bile söylemez.
    Kimi günde 1 taþ taþýr bu gün çok çalýþtým der, diðeri sabahtan 100 taþ taþýr, daha yeni baþladým der.

Þimdi gerçek örneklere geçelim.

Yunanistan halký hep bizden daha refah yaþar. Bunu her alanda görürsünüz. Alt gelir gurubunu kast ediyorum, halkýn %60 ýný. 2008 sonrasý krize girip yardým edin öldük bittik dediklerinde bile bizim ortalama halktan çok daha refah içindeydiler.
    Bizde kaymaðý yiyen ve yiyenlerden faydalanan bir %40 var. Onlar uçuk. Birde kaymak üretipte bu yüzde 40 a veren %60 ezilen soyulan kesim var.

Üstteki %40 larý karþýlaþtýrýrsan biz fark atarýz. Diðer %60 ý karþýlaþtýrýrsan onlar fak atar.

Her neyse konuyu esnetmeyeyim asýla geçeyim.

Yunan halký yaptýklarý iþe kýyasla fazla yüksek maaþlar alýyolardý. Bunu sahte verilerle AB den fazla para çekerek yapmýþlardý. Bu ortaya çýkýp maaþlarý kesilmek isteyince, hemen Yunanistan þehirlerini ayaða kaldýrdýlar. maaþlarý kesilse bile bizdeki ayný gruptan kat kat fazla maaþ alýyorlardý.
    Bizim insanlarýmýzdan týk çýkmaz, yunanlý dünyayý ayaða kaldýrdý. hatta bizim insanýmýz kendini soyan için hayatýný verecek kadar aptallaþtýrýlmýþtýr yada yedi düvelden beridir böyleyiz bilmiyorum. Konu bu deðil.

Baþka örnek.
    Ýstanbulda 3 gün elektrikleri geceleri kes. Hýrsýzlýk tecavüz talan adam öldürme gibi olaylarýn sayýsý pek deðiþmez ayný miktarda olur.
    ABD de new yorkta bir gece arýzadan dolayý 2 saat elektrikler kesildi, o 2 saatte kesilen bölgedeki tüm maðazalarýn camlarý kýrýldý yaðmalandý.

Bizde olsa halk maðazalarýn önüne gider korurdu o yahudi maðazalarýný. yaw bize üstteki cümlelerde fazla hakaret ettim gibi. Þimdi vicdan þeytti. Aptalýz ama kötü deðiliz. baþýmýzdakiler kötü, bizde onlarý yansýtýyoruz hep.

Her neyse...

Batýnýn acýya yokluða katlanma derecesi ile doðunun ki ayný deðil. Uzaktan yakýndan alakasý bile yok.

Vietnam savaþýný hatýrlayýn.
    batý askerleri teknolojik ürünler ve rahat yerlerde savaþýrken, vietnamlý askerler çamur içinde býçakla, maðaralarda 10 gram pirinç yiyerek savaþýyorlardý.

Netçe, sen ne diyon hemþerim.?
    tim marshall vasat biri, onun yazýsýný eleþtirmeden aynen yayýnlayan dolayýsý ile deðer vermiþ olan cüneyt baþaranda vasat biri. Ama malý götürüyor o kanalda. aklý olsa o kanalda yaþatmazlar zaten.

her neyse...

Ticaret savaþýnýn kaybedeni batý olur. Son sebep ise, batý çalýþmadan yemeye çok alýþtý. Özellikle abd halký. ABD para basýyor dünyaya veriyor mal alýyor, ithal ediyor. Halkýda yiyor. 50 yýldýr böyle. Halk kolayý yiye yiye bu hale gedi. Artýk geri döndüremezsin.

Þimdiden aðlamaya baþlayanlar var. Hemde halktan deðil abd nin dev firmalarýndan.
    SM-A505F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sayfa 205/853 ÝlkÝlk ... 105155195203204205206207215255305705 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •