Originally Posted by
alicemal
"Üretim artmadan birilerinin cebine para giriyorsa, mutlaka ve mutlaka diðerlerinin cebinden çýkýyordur."
Üretim artma veya artmama lafýný, zenginleþme fakirleþme olayýnda mutlaka kullanýyorum. Sebebini açýklamaya çalýþayým.
En basit hali ile anlatayým. Köy örneðide süperdi, bu dahada basit.
Elma aðacý: Türkiye üretimi.
Muhtar: Hükümet, siyasetçiler, yargý, devlet gibi tüm yöneten, denetleyen, yargýlayan kesim.
3 kiþi: TR deki sektörler, veya toplumun farklý kesimleri.
3 kiþi 1 elma aðacýna bakýyorsunuz. Yýllýk ürünü eþit ortaklar olarak bölüþüyorsunuz.
Elma aðacýnýn ürününü her yýl Üç kiþi arasýnda eþit paylaþtýrýlýyor, paylaþtýran muhtar, bu görevi karþýlýðý ona %10 veriyorsunuz.(VERGÝ)
Bu yýl da önceki yýllarda olduðu gibi 100 elma verdi. Muhtar 30 ar tane 3 kiþiye paylaþtýrdý, 10 tane kendi %10 payýný aldý.
Ertesi yýlda elma aðacý 100 elma verdiðini biliyorsunuz, Muhtar size 25 elma getirdi.!
Üretim ayný 100 elma, ama siz bu yýl daha az kazandýnýz.?
Bu ne anlama gelir.?
Sizin cebinize girmeyen 5 elma, diðer 2 kiþi ve muhtar arasýndan birilerinin cebine girdi.? Ayarlayan mutlaka muhtar yani devlettir. Herþeyi bilen o. Organizasyonu yapan o. Kurallarý koyan ve uygulayan o.
SOYULDUÐUNUZU ANLAMAK ÝÇÝN HERÞEYÝ BÝLMENÝZ GEREKMEZ. HER YIL AYNI ÇALIÞIP YÝNEDE HAYAT ÞARTLARINIZ ZORLAÞIYORSA, SOYULUYORSUNUZDUR. Tek þart ülkede üretim düþmemiþ olmalý.
Bu yýl Üretim düþtü, elma aðacý 90 elma verdi, o zaman cebinize giren elma azalýr. Ama herkeste azalýr, diðer 2 kiþi ve muhtardada azalýr. herkes fakirleþir.
Ertesi yýl muhtar geldi size 35 elma verdi.! Toplam üretim yine 100 elmaydý.? Nasýl olduda 35 elma aldýnýz.
FAZLADAN ALDIÐINIZ 5 ELMA DÝÐER 2 KÝÞÝDEN ÇIKTI.
Muhtar(hükümet) size 5 elmayý gözünüzün hatýrýna vermez. Demektirki muhtar da cebine fazla elma indirdi, size sus payý verdi. Bu durumda siz ya yargý sistemisiniz yada ordu ya medya. Muhtarý denetleyen, yaptýklarýný duyuran kiþisiniz.
Muhtar sizi suçuna ortak etti, hýrsýzlýk payýnýzý verdi, susmanýz karþýlýðýnda.
Sizde aþaðýlýk soytarý iseniz fazladan aldýðýnýz 5 elmayý cebe indirdiniz.
Sýk sýk görürsünüz, polise yargýya þu kadar fazladan zam yapýldý diye. Askere þu kadar zam yapýldý diye. Gazetecilerin emeklilik þartlarý milletvekilleri ile eþitlendi diye. Bunlar, hýrsýzlýðýn sus paylarýdýr.
Peki hýrsýzlýk olmadan gelirinizin artmasý nasýl olur.
Atadan kalma malý mülkü satma olayý konumuzun dýþýnda.?
nasýl olur. TEK BÝR ÞARTI VAR, ÜRETÝMÝN ARTMASI.
Elma aðacý o yýl 120 elma verir. Muhtar %10 u olan payýný alýr, 12 elma eder. Üretim artýþýndan kendi payýda 2 elma artar. kalan108 elmayý 3 eþit parçaya böler. Kiþi baþý 36 elma düþer. Bu yýl 6 elma fazla aldýnýz zenginleþtiniz. Ama herkes eþit þekilde zenginleþti, bu sebeple zenginliðinizi fark edemezsiniz. Yani adil.
MUHTAR(DEVLET=hükümet, polis, savcý,hakim, ordu, ortaklarý medya) HIRSIZ DEÐÝLSE, FAZLA ÇALIÞMANIN KARÞILIÐI TÜM ÜLKEYE YAYILIR.
Üretim azaldý bu yýl 80 elma oldu. Herkes eþit þekilde fakirleþir. Ama herkesin yediði yaptýðý azaldýðýndan, kimse kendini fakir hissetmez. Kýyaslayacaðý kimse yoktur.(TV ler o dönem yok var sayýyoruz. Lanet TVler tüm dünyanýn anna koydu.)
Zenginliðide farkedemezsiniz çünki herkes zenginleþiyor, kýyaslayacaðýnýz kimse yok. Beyaz yoksa siyahýn siyah olduðunu anlayamazsýnýz.(TVler malum... Þu TVleri serbest býrak diyen ökkeþ nerde kafasýný kýrmak isterimde ne muhatab olacam yaw... koyver gitsin, kýrmaya kalksan milyarlarcasý var, niye uðraþasýn salak olman lazým.)
Her neyse, konuyu çok kolay daðýtma yeteneðim var. Allah vergisi, yada beyinde arýza var. Doðrusu sebebinide biliyorumda, sizi ilgilendirmez, adamý sinir etmeyin...
Her neyse... Üretim olayýný anladýnýz.
Üretim ayný, fakirleþtiniz. Muhtar sizi soyuyor.
Üretim arttý ama siz ayný kaldýnýz. Muhtar ebenizi seviyor.
Üretim 10 arttý ama siz 3 zenginleþmeniz gerekirken 1 zenginleþtiniz, muhtar anna koyuyor.
Üretim 10 düþtü siz fakirleþmediniz ama ülkede fakirleþenler oldu, sen milletin anna koyan kesimindesin. (her dönem siyasetçisi ve medyasý, pop top kültürü, saðlýk kesimi, finans kesimi, devletten ihale alan siyasetçi çevresi kesimi ve yahudi þirketleri)
Her neyse... buda böyle bi yazý oldu...
Kesip saklayayým, arada hatýrlatmak için asarým.
Yer Ýmleri