Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
15,73 10% 16,70 Mn 14,21 / 15,73
19,14 10% 378,76 Mn 17,35 / 19,14
232,40 9.99% 456,47 Mn 226,40 / 232,40
79,25 9.99% 169,22 Mn 74,90 / 79,25
182,00 9.97% 488,95 Mn 165,60 / 182,00
3,87 -10% 2,97 Mn 3,87 / 4,35
23,76 -10% 494,00 Mn 23,76 / 27,68
114,40 -9.99% 127,33 Mn 114,40 / 127,10
3,22 -9.8% 283,76 Mn 3,22 / 3,57
2,94 -8.98% 2,53 Mr 2,91 / 3,37
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
3,06 2.34% 20,72 Mr 3,00 / 3,19
317,25 -0.63% 13,59 Mr 315,50 / 324,50
268,00 2.58% 7,53 Mr 261,50 / 268,00
78,10 -1.01% 6,65 Mr 77,50 / 80,50
18,58 -1.28% 756,46 Mn 18,49 / 19,09
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
746,00 -0.93% 2,59 Mr 744,00 / 765,00
93,20 -0.9% 525,81 Mn 92,65 / 95,75
116,00 -2.19% 231,93 Mn 115,50 / 120,40
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
30,82 -0.9% 95,64 Mn 30,68 / 31,60
10,70 0.66% 395,01 Mn 10,66 / 10,95
81,40 -0.91% 272,06 Mn 81,20 / 83,00

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 209/853 ÝlkÝlk ... 109159199207208209210211219259309709 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 1,665 - 1,672 arasý.

Konu: Bana kalýrsa.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    abd verileri yine kafa karýþtýrýcý geldi. Tabi abd verilerini yakýn takip etmeyen biri için. Takip edenin kafa karýþýk deðildir.
    Her haber sitesi olaya farklý yönden bakýp yazýnca, benim kafa karýþýyor.

geçende ISM PMI gibi bi deðinmiþtim.
    Bakmýþtým abd büyümesi %75 hizmet sektöründen kaynaklanýyor diye bilgi var. Hem TV de biri söyledi hemde internette ciddi bi yerde okumuþtum.
    Tamam dedim %75 hizmet geliþmiþ ülke için anormal ama, elindeki veri bu, mecbur bunu deðerlendireceksin. Doðru veya yanlýþ diyecek bilgin HENÜZ yok.

Bugün açýklanan verilerde bambaþka...

Akþam yada yarýn, abd nin tüm PMI verilerini grafik halinde inceleyeyim.
    Medya abd li yahudilerin elinde olunca, herþeyi kendi çýkarlarý doðrultusunda veriyorlar. Cýmbýzla gerçeðe ulaþmak bana kalýyor.
    Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alýntý Originally Posted by alicemal Yazýyý Oku
    ege cansen bu günkü yazýsý ile açýkça ben hayvaným demiþ.
    ...
    Çünki biz insanýz. Hayvandan ayrýlan yönlerimiz var.

Hoþ hangi yönler ayrýlýyor, onuda araþtýrýyorum. Bulursam paylaþýrým. Umudum pek yok, fazla heveslenmeyin.

...
    .
    Bu lafý ettik. Hakkatende uzun yýllardýr aklýmda olan bir konu. Bizi hayvandan ayýran ne.?
    Soru yanlýþ oldu. Bizi hayvandan ayýraný bildiðimi sanýyorum. HAFIZA.
    maymun dalda gezerken bizim marsa cihaz indirmemz, tamamen hafýzamýzýn hayvandan biraz daha fazla olduðu için diye düþünüyorum.

Bakýn kesin söylemedim, düþünüyorum dedim. Böylede süpermenim yani. Ancak bu tezlerim hep doðru çýkýyor. O ayrý konu.

Gelelim ana konuya.
    Þu an hayvandan farklý ne yapýyoruz. Tabi özde ne yapýyoruz. Huy olarak ne.? ÖZDE NE FARKLI.?

Hem bilim adamlarý tarafýndan hemde benim tarafýmdan söylenen þeyler, hep boþ çýktý. Ne yapýyorsak hayvanlarda yapýyor.

Plan kuruyoruz, hayvan kuramaz dedik. Zamanla bir sürü hayvan türünün plan yaptýðýný gördük.
    Alet kullanýyoruz, hayvan alet kullanamaz dedik. Zamanla bir sürü hayvanýn alet kullandýðýný gördük.
    Bizde olan huylar,
    nefret? Hayvanda var.
    Kin tutma.? Hayvanda var.
    Alet kullanma? Hayvanda var.
    Kumpas kurma? Hayvanda var.
    Tuzak kurma? Hayvanda var.
    Aldatma? Hayvanda var.
    Sevgi, aþk? Hayvanda var. (bunlar sürü oluþturma ve üreme ile ilgili duygýulardýr.)
    Sanat? Eser üretme.? Bu konu tartýþmalý, düþünmek lazým. Sanat neye denir? Bunun cevabýný verirsen, eser nedir cevabýný verirsen, hayvanýnda yaptýðýný göreceksin.! Tartýþýlýr bir konu.!

Matematik, felsefe, fizik, edebiyat filan fýzstýk hepsi hafýza ile ilgili konular, temel huylar deðil, bunlar yüzey. Ýnsanýn hafýzasýný kýsalt, gittikçe hayvana döner. tamamen bilgi birikimi ve onu hatýrlama ile ilgili ilgili olay. hafýzan varsa bilgi birikimin olur.
    2x2=4 dü sonraki nesle öðretirsen, 2x3 ü sonraki nesil ekliyor, öyle gidiyor.

Netçeye gel. Bugün bir farkýmýzý bulduðumu sanýyorum.
    Gelecek nesle faydasý olacak biþeyler yapmak için yük altýna girmek. tabi buda hafýza ile ilgili biþey olabilir. Hafýzasý azcýk daha fazla bir hayvanýz yaw...

Her neyse... hayvanýz yaw... uzatmayýn iþte. 3 kuruþ hafýzan fazla diye maymun deðilim diyorsun. Maymunsun.
    Ýstersen ucuz gibi görünen kýzlarýn çevresinde toplanan mart erkeklerine bak. nasýl birbirlerini ezmeye çalýþýyorlar. Kýzýþmýþ diþi çevresinde dolanan erkek köteklerden fark göremeyeceksin.
    yada yemek gören insanlara bak. Nasýl %80i toplanýyor yemek çevresinde.

Eðitimlide olsan fark etmiyor. Dünyaca ünlü teknoloji firmalarýnýn bazý toplantýlarýna katýldým. Toplantý öncesi yada sonrasý sandalyesiz yüksek masalarda toplantý baþlamadan önce yada sonra aperatif türü yiyecekler verirler. nasýlda saldýrýr o dünya çapýnda eðitim almýþ gençler, sürü olduklarýnýn farkýnda olmadan.

Evet boþ masa bulamadým aç kaldým o sebeple burada giydirmeyi uygun buldum. 20 yýldýr bu günü bekliyordum, sonunda geçirdim ve rahat ettim. zýkkým yiyin adiler.
    Bu arada zýkkým, Balýkesir yöresinde üretilen hafif acýmsý bir sos gibi bi þey. Kahvaltýda yiyorlar.(ÝL hatalý olabilir, aklýmda bu kaldý)
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    BIST, 100 ün üzerinde þimdilik tutundu Ancak hemen rahat nefes almamak gerekir.
    Þu 2 haftalýk hedef netleþmeli. 2 hafta sonra, eðer abd ile tayyip uyuþamazsa ne olacak.? Netleþmedikçe, yükseliþ trendine devam edemeyiz.

2-3 gündür YETERÝNCE haber takip edemiyorum. Netleþirse haberim olmayabilir. abd ile anlaþabilirler, 2 tarafta ödün verir filan.

Ýnglizlerin ve abd nin doðurduðu, besleyip büyüttüðü herkes, sonunda onlarýn topraðýnda ölüyor. Yani akp ve diðer partiler, abd ve yahudilerden kopamaz.

Döner dolaþýr, yine göbeklerini yerleþtirirler batýnýn kucaðýna.
    Ýstereseniz yahudi ve abd düþmaný gibi görünen yobazlarýn servetlerine bakýn. Servetleri suudi arabistandamý yoksa Ýngilteredemi.?(abd ve ingiltereyi ayýrmayýn.)
    Son padiþahýn halife padiþahý vetorunlarýna bakýn. suudi arabistandamý yoksa abd demi.?
    Þu an suudi arabistaný yöneten sülaleye bakýn. Servetleri nerede...

Tüm servetleri ve gelecek planlarý abd de.(ingiltereyi ayýrmayýn dedik.)
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    1 Haftadýr açýk süte geçtim.

Ýmdi bunun önemini anlatayým, sonundada yahudiye baðlayayým, medya nýn nasýl uþak olduðunu güneþe sereyim.

Hemde gerçek örnekle. Yaþý yetenler vereceðim örneði anlayacaktýr. "Yaw" dicekler, "o günlerde bizi soyma hazýrlýðý yapýyorlarmýþta, bizde mal konumunda seyrediyormuþuz."

TV ve gazetelerde gördüðünüz insanlarýn, size akýl ve haber veren insanlarýn, hýrsýzdan hiç bir farklarý yok. Sadece gözlerinde bant yok ve yaptýklarý iþi, okullarda iyi eðitim aldýklarý için nitelikli olarak yapýyorlar. Sizin eðitiminiz hemen anlamaya yetmiyor. Ya sofra baþýnda oluyorsunuz, yada kýzlarýn etek altlarýný hayal ediyorsunuz. Yani meþgul beyin ve mideleriniz. Mazeretiniz var.

Devletide kendileri þekillendirdiðinden, kanunlar ve kurallar bunlara ve siyasetçiye iþlemiyor. O þekilde düzenliyorlar.

Vereceðim, tam hayattan, yaþadýðýnýz, içinde olduðunuz ve tren seyreder gibi seyrettiðiniz örneði görünce. "Hakkatende keçi doðruyu söylüyor. Hepimiz sýðýrmýþýz" diyeceksiniz. Yetmeyecek, camý açýp baðýracaksýnýz "ben sýðýrýýýýým" diye. hatta evi arayýp hanýmýnýza, "haným ben öküzün önde gideniymiþimde haberim yokmuþ diyeceksiniz", yetmeyecek "hepimiz eþeðiz þiirini sokaklarda okuyarak."

Evet bayaðý bi sinirim geçti.
    Yazmak iþe yarýyor.

Ýmdi, daha 20 yýl geride, her yerde açýk süt satan kamyonetler varken, "neden ortalýktan kayboldular emþerim." Konusunu deþelim.
    Onlarý yok eden neydi.? Kayboldular nereye gittiler.?
    Bunun ülkeye etkileri ne oldu.?

Yaw, bu konuyu anlaþýlýr þekilde anlatabilmem için, önce medya nýn yani gazete ve TV lerin, insan üzerindeki büyük etkisini anlatmam gerekir.
    Özellikle TV lerin korkunç etkisi var insanlar üzerinde, hipnoz etkisi yaratýyor. Paraya kavuþmuþ Bütün hýrsýz ve katillerin TV kanalý, gazete veya haber sitesi sahibi olmaya çalýþmasý bu yüzden.
    Medya gücünü anlatmadan, açýk süt olayýný anlatmam, yeterince vurucu olmayacak. Yaralý býrakacak.

Bayaðý bi uzun iþin içine daldýk. Yazmasammý.? Nasýl olsa biþey deðiþmeyecek. Zaten stresim de gitti sayýlýr.
    Keþkül kývamý deðil ama peynir kývamýna geldim.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Habere bak. Yine soygun haberi.

Dün varlýk fonunun üç müteahhiti kurtardýðý haberi vardý.
    Bugünde kamu bankalarýnýn, yerli(yersen yerli) araba alacaklara özel kredi verecekleri haberi var. Borçlandýracaklar, araba firmalarýnýn satýþlarýný artýracaklar.

Önce gidin o araba firmalarýna sorun. "kardeþim yýlbaþýndan buyana %20 zam yaptýn, Neden.? Dovizde yerinde saydý, enflasyon desen 8 aylýk enflasyon senin yaptýðým zammýn yarýsýnýn altýnda.

Ben seni niye paraya boðayým.

Hükümette bu soruyu soracak beyin yok maalesef. Yada ortaklar bu firmalarla. Ortak deðillerde beyin yok.
    Varlýk fonu içinde yüzmekten, ülkede ne döndüðünü anlayamýyorlar.

HALKA KAZIK ATAN ARABA FÝRMALARINA, HALKI BORÇLANDIRARAK YARDIM EDÝYORLAR.

Artýk fiyatda indirmezler. Normalde arabanýn liste fiyatý 150 binse, almaya gidip pazarlýk yaptýðýnýzda 15-20 bin düþüyorlar. Bu %10 u da düþürmeyecekler hali ile, kredili ucuza alýyorum derken, normal fiyatýnda üzerine alacaksýnýz. Giren yine araba almayan vatandaþa girecek çünki kamu bankalarý çok düþük faiz verip kasa boþalýnca, yine iþsizlik fonu, BES fonu, emekli maaþlarýnýz, oralara dalacaklar. Biraz daha fakirleþeceksiniz. Sizden çýkan kadar para miktarý, araba firmalarýnýn cebine girecek.

Hayýrlý olsun, bir deli dumrul uygulamasý daha. Ev fiyatýna araba almaya devam.

Adamýn altýnda 200bin TL lik SUV var ama inþaatda harç karýyor. Tam Türkiyenin geldiði noktayý özetliyor.

Atadan kalma, yani kurtuluþ savaþý ile kazandýðýmýz tarlasýný satmýþ, ev almýþ, SUV araba almýþ.
    SUV arabanýn yakýtýný vergisini karþýlayabilmek içinde inþaatda harç karýyor, taþ taþýyor. Mesleði yok, emekli maaþý yok çünki vergi ödememiþ, ülkeye sýfýr katkýsý olan biri hep yemiþ, eðitimi yok.

Atatürk ün kazandýrdýðý tarla ile ev araba almýþ, yobazlarýn þekillendirdiði ülkede aç, harç karýyor. Atatürkün en büyük düþmaný, durmadan küfür edip duruyor. Bizi bu hale o getirdi diyor.

Ülkenin eðitim seviyesinin geldiði durumda bu. Bu iþçiyi geçende bi gün anlatmýþtým. Kendini soyanlar için hayatýmý veririm diyor, Atatürk ü temsil eden þeylere sokak ortasýnda baðýrarak küfür edecek kadarda kara cahil.
    Son düzenleme : alicemal; 26-09-2019 saat: 11:10.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    YERLÝ, Türkiyede üretilen fiat egea sedan full modeli, yýlbaþýnda 114bin, þimdi 148 bin TL. Bu arada arabanýn satýþý çok düþmesine raðmen bu zammý yapmýþlar.

Dahada kötüsü Ýthal ayný sýnýf alman, fransýz, italyan arabasý ile ayný fiyat. Avrupada maliyet 3 kat daha fazla. Nasýl oluyorda yerli dediðiniz araba ayný fiyat.? Ýthalat masraflarý yok, maliyetin normalde 3 kat düþük olmasý lazým. Devletin aldýðý avrupadan daha yüksek vergi ile ancak kazýk kýsmýn %33 ünü açýklarsýn, kalan %66 kazýðý açýklayamazsýn.

Soran yok.? Halktan al bunlara ver.

renaultda fiyatlar dahada kazýk.

Buyrun yasal soygun.

Millet gitmiþ 180 ay vade ile, arabayý ne zaman alacaðýn belli olmayan kura çekiþli firmalardan ev araba almaya çalýþýyor. Kamu Bankalarý aracýlýðý ile kuradan ümit bekleyen O insanlardan paralar çekilip hýrsýzlara aktarýlýyor.
    Bu firmalar son 10 yýlýn ürünü, son 2 yýlda koptu gittiler. Yeni yeni firmalar kuruluyor. fakirleþtiðinin açýk göstergesi. Ýlaveten kurumsal dev firmalarda ikinci el araba iþine girdi her yer reklam dolu. Fakirleþtiðinin bir göstergesi daha. bakarsan, kör deðilsen görüyorsun.

Millet o kadar cahil býrakýlmýþki, kendisini ev fiyatýna araba almaya mecbur býrakan insanlar için hayatýmý veririm diyor.

Peki süper eðitimli elit kaymak tabaka CHP vekil ve medyasý araba firmalarýna, kardeþim neden bu halde bu sektör diye soruyormu.?
    Hadi diðer partiler cahil yobaz filan sormuyorlar tersine faydalanýyorlar, peki kendini ayrý yere koyan CHP neler döndüðünü araþtýrýp soruyormu.?

Hayýr tam tersine, onlardan medyada olanlarý bu arabalarý test edip ne güzel araba yapmýþlar diye reklam yapýp artýk ne kapýyor arkada bilmiyoruz, siyasilerde araba patronlarý ile yemekte, tatilde, kolkola.

Düzenin parçasý olmuþlar.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Geçen gece zararlý olduunu düþündüðüm abdurrahman yýldýrým yaðlý ensesi ile yine TV deydi. Bu herifi sýk çýkarýyorlar.
    Ýnsanlarýn çoðu, cehaletlerinden bilinçsiz zararlýdýr. Çok yüksek eðitimde almýþ olsalar böyledir. Çok az kýsmý ise bilinçli zararlýdýr. Ne halt yediðini bilerek yaparlar.

abdurrahman yýldýrým da bilinçli olanlardan diye düþünüyorum. Geçen aylarda Türkiyede GDO tohum yoktur diyen zibidi. Halbuki ülkemizde GDO suz tohum yok. Detayýný anlatmýþtým.
    Bu lavuk Kime sormuþ da GDO yok diyor.? Tohum fabrikalarý temsilcisine. Bu herif ne oluyor o zaman. Patron uþaklýðý yapanlardan.

Geçen gecede aðzýný doldura doldura, kameraya nefretle bakarak þu sözleri ard arda yineliyordu. "neden servet düþmanlýðý yapýyorsunuz."

Lam ne idüðü belirsiz yaþam formu "milleti soyarak servet yapýyorsun, servete deðil adi hýrsýzlýða düþmanlýðým. Ahlaklý çalýþtýn servet yaptýnda laf söyleyenmi oldu.?"
    Ülkede halký soymadan servet sahibi olanmý var. 100 kiþi varsa 80 tanesi adi hýrsýz. 20 tanesi temizdir, alýn teri ile hak ederek kazanýyordur.

Herifi görünce tüylerim diken diken oluyor. Süzme patron adamý. fatih altaylý gibi yarým yamalak patron adamý deðil tam patron adamý.

Yobazýn palalý kara cahilinin karþýlýðý bu herif. pala yerine aðzýný kullanýyor.
    Pala ile saldýran bi kaç kiþiye zarar verir, bu herif konuþmasý ile milyonlarý zehirliyor. Yani pala lýdan çok daha zararlý bir yaþam formu.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Evet keþkül kývamýna geldim. Birazda BIST e döneyim.

Geçen ay aylýk gelirden artaný BIST e gömmemiþtim, bu aykinide gömmeyeceðim. 100 bin üzerinde senet almak mantýklý gelmiyor. IMF veya benzeri kurumla anlaþma olmazsa, birde abd ile hala horoz dövüþü yapýyor olursak, endekste 110 bini geçmemiz zor.

Çok uzun vadede ONS altýnýn krallýðýný görüyorum.
    Zaten geçen yýldan beridir altýn alýp sattýðýmý biliyorsunuz. Altýn her yýl yeterince kazandýracak. Ancak daha uzun vadede yeterincedende fazla kazandýracak gibi görünüyor. Yani 3 veya 5 yýllýk bir zaman sonra ons altýnýn yükseliþi hýzlanacak.

Daha erken olma ihtimali yokmu.?
    Var ama ihtimal sadece, kesinlik yok.
    Muhtemelen Önümüzdeki bi kaç yýl tam tersini gösteriyor gibi olacak. Altýn alanlar ne yaptým ben borsalar uçtu kaçtý gibi dönemlere girecekler. O dönemlerde çok daha fazla altýn toplamalý çünki ucuz olacak. Sora kaos ve altýn yukarý. Yýlý bilemiyorum, 3-5 yýl uygun gibi duruyor. Zaten kim bilebilirki. Yeni bir karar alýnýyor, trump gibi yada tayyip gibi biri çýkýyor, çok þey deðiþiyor, yeni analiz ve tahminler gerekiyor.

Portfoyde her daim altýn bulunmalý, yýl geçtikçe artýrýlmalý. Tabi çok uzun vadeciler için söylüyorum. Yatýrým amaçlý ev alacaðýna altýn almak daha mantýklý. Keçi söyledi dersiniz.
    Tabi TR de altýn alýrsan doviz fiyatlarý direk kazancýný etkiliyor. Yurt dýþýnda özellikle batýda yaþýyor olupta ons altýn almak çok daha avantajlý olacak. Çünki orada doviz sorunu yok ve parana faiz vermiyorlar. Nüfus artýþýda olmadýðýndan emlakta uçup kaçmýyor. Bi ara kaçýyordu, bu ara kaçmýyor diye biliyorum.

Þu an neden altýným olmadýðýnýda biliyorsunuz, seçim ve sonrasý hesabý yaptým. Altýný satayým sonra alýrým dedim, BIST orta vadede altýndan daha çok kazandýracak dedim.
    Çýkarýlan bi kaç ek krizle o tahminim henüz tutmadý. USD düþüþü sebebi ile gram altýn çok yükselemedi, krizler sebebi ile BIST yükselemedi. Elimdeki altýn duruyor olsaydý, benim açýmdan çok biþey deðiþmeyecekti.

Bakanlýk çaðýrmýþ 2 aydýr IMF ile görüþülüyormuþ. Ciddi biþeymi deðilmi bilmiyorum. Tayyip yularý IMF ye býrakmayacaðýný bu sene içinde bi kaç kez gösterdi.

Maaþtan artan para nakit olarak duruyor. Altýnda gözüm. Uygunlaþýrsa ki o zaman BIST de yükselmiþ demektir, altýn FON alýrým. Altýn fon gram altýndan hesaplandýðýndan doviz fiyatlarýda önemli.

Her neyse artýk, bol þans.
    @NeAcaipDunya

Sayfa 209/853 ÝlkÝlk ... 109159199207208209210211219259309709 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •