Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
15,73 10% 16,70 Mn 14,21 / 15,73
19,14 10% 378,76 Mn 17,35 / 19,14
232,40 9.99% 456,47 Mn 226,40 / 232,40
79,25 9.99% 169,22 Mn 74,90 / 79,25
182,00 9.97% 488,95 Mn 165,60 / 182,00
3,87 -10% 2,97 Mn 3,87 / 4,35
23,76 -10% 494,00 Mn 23,76 / 27,68
114,40 -9.99% 127,33 Mn 114,40 / 127,10
3,22 -9.8% 283,76 Mn 3,22 / 3,57
2,94 -8.98% 2,53 Mr 2,91 / 3,37
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
3,06 2.34% 20,72 Mr 3,00 / 3,19
317,25 -0.63% 13,59 Mr 315,50 / 324,50
268,00 2.58% 7,53 Mr 261,50 / 268,00
78,10 -1.01% 6,65 Mr 77,50 / 80,50
18,58 -1.28% 756,46 Mn 18,49 / 19,09
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
746,00 -0.93% 2,59 Mr 744,00 / 765,00
93,20 -0.9% 525,81 Mn 92,65 / 95,75
116,00 -2.19% 231,93 Mn 115,50 / 120,40
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
30,82 -0.9% 95,64 Mn 30,68 / 31,60
10,70 0.66% 395,01 Mn 10,66 / 10,95
81,40 -0.91% 272,06 Mn 81,20 / 83,00

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 21/853 ÝlkÝlk ... 1119202122233171121521 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 161 - 168 arasý.

Konu: Bana kalýrsa.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Bu arada KKTC yi adým adým koparýyorlar.
    Önce yönetime kopma yanlýsý geldi.
    Her kararý kopmaya hazýrlýk üzerine.

Þimdide TL yüzünden maliyetlerim arttý diye baðýrýyorlar. Buda bir adým. Hem KKTC halkýna düþman olarak Türkiyeyi gösteriyorlar. hemde
    AVRO ya geç denmesini bekliyorlar. Sora ya avroya geçtik referandumla AByede geçelim.

adým adým... baktýlar 17 adayý yunan iþgal etti, bizim süper ötesi hükümet týsssss. o esnada gezicileri coplatýyorlardý...
    adým adým götürüyorlar...

ülke garabet... nereye baksan canýn acýyor...
    Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Bankalardaki doviz mevduatý TL yi geçmiþ. Bu ne demek, bizim ülkenin halkýnda ülke bilinci yok. Baþtada %50 yi evde tutuyorum, doviz ve altýn satýn diyenlerde yok. Cahil insan, iyi niyetli bile iþ yapmaya kalksa, yakar yýkar.

Geçen hafta 200 milyon dolar kadar yabancý yatýrýmcý bu ülkede varlýk satmýþ. Net satýcýlar. Neden acaba.? Tamam Türkiyede gelecek parlak deðil ama en azýndan BISTi yükseltip yýl sonu çýkýn.? Neden þimdi.? Acaba suriye savaþý hakkýnda bildikleri biþeymi var. Ýþler büyüyecekmi.?

BIST aslýnda orta vade için epey ucuz. Uzun vadede hepimiz ölcez. 120 den 90 a inmiþ. 120 den bu yana enflasyon %10 artmýþ onuda ekle, þirket karlarý %15 artmýþ onuda ekle. Yani hazirandan bu yana nerdeyse %50 ucuzlamýþ.? Tabi suriye savaþý vurdu, ABD vurdu, akp 17 yýldýr satýp savuruyor, kendi evinde kiracý durumundasýn, ülkenin içine etti. Borsa ucuz demekde can yakýyor doðrusu.

Samsunda seri katil yakalanmýþ. Benim bildiðim bu ikinci seri katilimiz. Bitanede alakasýz 2 kiþiyi öldüren biri yakalanmýþtý. Seri katiller amerika ve kanadadadýr. O kadar çoklarki akýl alýr gibi deðil. Avrupadada varlar. Türkiyede 10 kiþiyi öldüren biri yakalandý. Malý mülkü için öldürüyor, ailesi ve çocuklarý var. Tam seri katýl tanýmýna uyuyor. Seri katiller, þempanzeden evrilenlerden çýkýyor. Makak ve orangutandan evrilenleri bilmiyorum, belki onlardada vardýr yada daha çoktur. Ama hep avrupa ve kuzey amerika, orasýda þempanze dolu. Bu haberin BIST le alakasý yok sakýn "aman ha seri katil" deyip iþleme geçmeyin.

Bugünde baþka bir yabancý grup Türkiyede yatýrým yapýn demiþ. Bunla bu haftaki 3üncü yabancý þirket oldu. Demekki satacaklar. Bizim medya özellikle NTV ve BloombergHT bu haberleri yayýp bizim millete yabancýlarla ortak geçiriyorlar. Durun ya. NTV ve bloomberHT Türk deðil yahudi. Hem yerli, hem yabancý ortaklarý yahudi. Bize geçirmeyeceklerde kime geçirecekler.
    Diðer haberde yanýnda. Yurt dýþýnda yerleþik kiþiler, geçen hafta net 21,5 milyon dolarlýk hisse senedi, 167,4 milyon dolarlýk DÝBS ve 53,1 milyon dolarlýk þirket borçlanma senetleri sattý.

Dün bitcoin %6 dan fazla düþmüþ. Bu bitcoin reklam ve haberlerini yapanlarý izmirde denize dökmek lazým. Bizim milleti koyun gibi bitcoin ahýrýna soktular. Ankarada kardeþimin komþusu kadýn bitcoin stoklamýþ ama 15 binden. Þimdi 6bin. Kardeþime ve oradaki komþulara durmadan bitcoin satmaya çalýþýyormuþ. Kardeþim ekonomik kararlar için hep beni arar. Ýlk defa bu sene USD de biraz yanýldým. Girme KUMAR dedim. Þimdi bana saydýrýyor olabilir.

Altýn ons fiyatý 1200 e kadar düzenli düþüþ yaptý. 1200 de biraz takýldý. Dipmi acaba.? Göründüðü kadarý ile USD ye endekslemiþler. Bu sene temmuz ayýnda Rusya, piyasadan tam 26 ton altýn almýþ ama altýn düþmeye devam etti. Bir ayda 26 ton piyasadan alýnýyor, altýn düþüþ trendini bozmuyor. Sebep. Tüm deðerli maden ve para fiyatlarý yahudi þirketleri tarafýndan Londra ve New yorkta belirleniyor. Onlarýn planlarý ne ise, fiyatlarda öyle oluyor. Rusya 100 tonda alsaydý, durum deðiþmezdi. Þu an tüm dünya uyanmýþ vaziyette ve bundan kurtulmanýn yollarýný arýyorlar. Çin önderlik etmeye çalýþýyor. Bu sistemde batý ülkelerinin kaybetme þansý sýfýr. En büyük Petrol satýcýlarýndan Rusya batý ile kapýþýnca petrol fiyatlarý nasýl 120 USD den 40 USD ye kadar düþtü.? Petrol kullanýmý hiç azalmadýðý halde.?

Bu arada yurt içi yerleþiklere bi kazýk daha. Alamancýlar, avro fiyatý uçup kaçýnca, bu ülkedeki ev ve arsalar onlara bedavaya kadar düþtü. Gelip alýyorlar. Arsa satan bayram ediyor parasýyla hemen 150binTLlik ÝTHAL SUV alýyor. Yani parayý gene yabancý ülkeye iade ediyor. Bize faydasý yok. Ama bu ülkede yaþayan ve ev almak isteyenlere, arsa almak isteyenlere acý. Çünki ev fiyatlarý hep maaþlarýndan çok fazla yükseliyor. yabancýlar aldýðý için. Hayallerindeki ev ve arsalar hep hayallerinde kalmaya devam ediyor. Boþa çalýþýyorlar. Yabancýlar evlere arsalara hücum etmiþler YÝNE. Doviz böyle olunca, kýçýnda don olmayan somalili bile gelip Samsunda ev alýp seri katile komþu olabilecek. Az kaldý.

Ýnsanýn umudunu bitirmiþsen, katil, köle yada ceset yaratmýþsýn demektir. Hangi maymundan evrildiðine göre deðiþiyor aslýnda.
    Son düzenleme : alicemal; 07-09-2018 saat: 11:06. Sebep: düzeltdim be yaw.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Hem BIST hem USD düþüyor.
    USD düþünce BISt al, yükselince sat a alýþtýrmýþlardý.

Niye ikiside düþüyor, haberlerde var. Yabancýlar geçen hafta 200 milyon dolardan fazla varlýk satýþý yapmýþlar, bir kýsmý BIST den.

Yabancý niye tüyüyor endeks kýsa vadede bu kadar ucuzken.???
    Þimdilik Suriye konusunda bi bildikleri vardýr diyorum ama haber okumaya devam ediyorum. Bakalým baþka biþey çýkacakmý.?

Suriye açýklarýna avrupa ve ABD gemi yýðdý. Rusya filo getirdi. ABD ve fransada durmadan "aman kimyasal kullanmasýn suriye yönetimi, yoksa fena yaparým" diyor. Ne zaman böyle demeye baþlasalar suriyede kimyasal patlattýlar yada patlatmýþ gibi yaptýlar ve suriyeyi bombaladýlar.
    Bu sefer Rusya da filo getirdi. Ýþler dahamý ciddi hal aldý acaba.?
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Düzeltme yapiim. %50 ucuz derken yerliler için, dovizle iþi olmayanlar için. Dýþardan 4TL ye doviz getirip içerde olanlara deðil.

Çýkmak istediklerinde 6.50 den USD alýrlarsa bu ticari bir karar olmaz, siyasi yada bu ülke bitti kalan üç kuruþu kurtarayým kararý olur.

Tabi ihtimaller bitmiyor, mesleðimde ihtimal hesaplamak olunca, ihtimallerin sonu gelmiyor.

Bu geçen hafta 200 milyon dolardan fazla satýþ yapanlar, acaba parayý dýþarýmý çýkarýyor.? Çýkardýlarsa intahar gibi biþey.

Bize gelen yabancýlar hep hýrsýz býyýklý yada vur kaçcý hedge fonlar. Bunlar ticari düþünür deðilmi. 3-4-5 TL lerden doviz sokup 6.50 TL den alýp gitmenin manasý ne üstelik BIST ve diðer varlýklar düþmüþken.???
    Belki BIST den çekip, USD nin çýktýðý kadar düþmüþ hale gelen gayrýmenkule girerler. Onlar açýsýndan akýllýca olabilir. Ben bilemem bana sormayýn yaw. USD yine 5 TL ye düþerse gayrýmenkulu sat, USD al çýk yada BIST e gir.. her neyse naaparsanýz yapýn...

Tabi ben para piyasalarý içinde profesyonel deðilim, bilmediðim baþka bi sürü parametre olabilir. Þu swiftler mesela, yada Türkiyeye soktuðu parayý baþka bir biçimde sigortalama iþlerini bilmiyorum.

BU ARADA MB MALI GÖTÜRÜYOR.

Merkez bankasý VIOB a girip dovizde orta vade SHORT çu deðilmiydi.? Malý götürecek. Ama çok kiþi zarar yazacak.

Bunu kriz baþlarken yapsaydý, bu kadar kiþi zarar yazmaz, enflasyon %18 lere çýkmaz(en azýndan bu sene), her neyse... o ayrý konu... ama bu kadar açýk beyinsizlikleri görünce kafa kalmýyor insanda...
    Son düzenleme : alicemal; 07-09-2018 saat: 12:57.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Bizim ülkedeki sahipleri yahudi olan kanallar, merkez bankasýna gaz vermeye baþladýlar. Resmen BASKI oluþturma.

13 eylülde 400-500 baz puan artýþ bekleniyormuþ...

yahudi bloombergin yorumcusu ve köþe yazarý yazmýþ 400-500

400-500 artarsa ne olacak, bankalar kazanacak, halk kaybedecek. Hangi halk kaybedecek.?
    Bankada büyük miktarda parasý olmayan halk. yani bu ülke halkýnýn %60 civarý.

Peki 400-500 bu yorumcu köþe yazarýnýn ne iþine yarýyor, kendi cebinemi giriyor.

Koca bir EVET.

Bu adamlar finans dünyasý içinde, onlara ne kadar kazandýrýrlarsa, kendi ceplerinede o kadar giriyor, çocuklarý o kadar iyi özel okullarda okuyor, sýrtýmýzda o kadar rahat oturuyorlar.

O sebeple bu ülke batsada, bankalar ve finans kurumlarý için bu adamlar çamurun üzerine yatarlar. O zihniyetteki adamlarý tutuyorlar kanallarda, diðerlerini barýndýrmýyorlar.

Bu kanallar banka ve finans kurumlarýna göbekten baðlýlar. O kurumlardan reklam alýyorlar, kendi patronlarý ayný zamanda o finans kurumlarýnýn ortaðý yada sahibi, her türlü akçeli iþlerde ortaklar...

Peki benim derdim ne. MB 400-500 puan artýrsa, BIST yükselir, benimde cebime para girer...

Olay bu deðil...
    Benim cebime para girmesini tabiki isterim ama ülke batsýn ben zengin olayým diyemem.

BÝLÝNÇ BÖYLE BÝÞEYDÝR.

Kendinize zarar verseniz bile BU ÜLKE ÝÇÝN ÝYÝ OLANI SAVUNMAK ZORUNDASINIZ.
    ÜLKE BÝLÝNCÝ BUDUR.

Ülke bilinci olmayan halklar sömürge ve köle olurlar.

MB nin faizleri zaten yüksek, 400-500 gibi çok artýrmasý ülke enflasyonunu etkileyecek ve halkýn %60 ý dahada fakirleþecek.
    Finans dünyasý zenginleþirken halkýn çoðu fakirleþecek.

BÝLÝNÇLÝ hiç bir insan bunu istemez. Kendi cebine para girecek olsa bile istemez.

Bizim ülkede ülke bilincini yok ettiler.
    Kim yok etti.

Atatürk ölür ölmez bu ülkeyi sahiplenen yahudiler.
    Gazeteler onlara aitti. Ülke içindeki yahudilerin yeterli paralarý yoktu, sadece gazete ve dergiler ellerindeydi.
    Ama devlette 400 yýlda iyi örgütlenmiþlerdi. Gittikleri ülkede ilk iþleri devlete girip kilit noktalara yerleþmek. Sonra veya ayný anda Medyayý ele geçirmek. Bu ikisinin yardýmýylada zamanla finans kurumlarýný elde etmek. Kalaný kolay. Finansla tüm þirketleride kurar yada alýrsýn.

Gazete ve dergiler ellerinde, devlette iyi yerleri kapmýþlar(AYNEN FETÖ GÝBÝ, fetö kimin emrinde bunlarýn, taktiklerini uygulatmýþlar.)

Bir tek paralarý yeterli deðil. Parada ABD ve Ýngiliz yahudilerinden geldi. Paralarla tarikat liderlerinide satýn aldýlar.

Hemen seçime gidip, gazete dergi tarikat liderleri ve devletteki adamlarýnýn yardýmýyla ilk seçimleri, kendi kurdurduklarý partiye kazandýrdýlar. Türkiye yeni padiþahlýktan kurtulmuþ, seçim nedir bilmez ama yahudilerin yüzlerce yýllýk seçim yarýþý tecrübesi var. Seçim olayý kendi alanlarý, kendi çöplükleri. Kendi partilerinin kazanma ihtimali %100 dü.
    Sonra partiler yahudi þirketlerini zengin etmeye baþladýlar, koç lar sabancýlar doðdu büyüdü kanýmýzý emdi. Bu hale geldik.
    Bu olaylarýn çok detayý varda kabaca anlattým.

yahudi medyasý Türk kültürünü, gazete ve TVlerden yok etmek için çabaladýlar. Günümüzde bu kültür nerdeyse tamamen ortadan kalktý.

En milliyetçimiz bile yahudinin kurduðu ve yahudi emrindeki ermenilerin yönettiði partinin içinde olduðunu bilmez.

--

Evet haftasonu görevimizide tamamladýk. Herkesin canýný sýkýp imanýný gevrettik.
    Saygýlar efenim...

Son söz.
    MB faiz artýrýrsa bu benim þu anki portfoyume uygun biþey. iyi para kazanacaðým. Ancak faiz artsýn istemem. Ülkeme zararlý çünki.

Bu arada ne dindarým(ateistim), ne herhangi bir siyasi partiye baðlýyým.

Elime makineli verip ceza vermeyeceðiz deseniz, baþta fetö ve eski ortaklarý akp olmak üzere tüm siyasi parti yönetici ve üst üyelerinin kafasýna birer kurþunu hiç acýmadan sýkarým. Yemin ederim sýkarým ve tek tüyüm kýpýrdamaz.

Büyük birde huzur duyarým. tabi geçmiþte bu ülkeyi bu hale getiren gruplarýnda aynen kafalarýna tek kurþun...

Bunu niye yazdým...
    Faiz artmasýn derken birilerinin tarafý olduðumu düþünmeyin diye. Elime fýrsat geçse þu anki hükümeti bir kaþýk suda boðarým. Onlarda faiz artmasýn diyor bende, bu demek deðildirki onlarýn maymunuyum.

Tüm siyasi partileri abd kurdurdu ve yönetiyor. Hepsinin içine edeyim diyorum baþkada biþey demiyorum.
    Fetö okullarý devleti ele geçirecek elemanlarý yetiþtiriyor, amaçlarý içinde olduklarý devleti bu çocuklarla ele geçirmek. Fetö okullarýndan öncede bizim ülkede o iþi robert kolejler görüyordu. O okullarda yetiþtirilen gençler devlette iþe sokulup yahudi medyasý ile parlatýlýyor, yahudi parasý desteði görüyor ve parti lideri yada kurucusu olarak karþýnýza çýkýyor.

Ýlk partinin kurucusu celal bayar robert kolej mezunu.
    Sonraki siyasi parti liderlerine bakýn, bir kýsmý direk robert kolej mezunu, diðer kýsmý yahudi vakýflarýnýn burslarý ile yurt dýþýnda okumuþlar yada kendileri direk yahudi, ermeni rum..

Her neyse, biraz daha can sýktý isem ne mutlu bana...

Son söz... Ülke bilinci, çocuklarýnýn geleceðinide garanti altýna alýr. Kýsa vadede üç kuruþ cebime girecek diye bu ülkenin zararýna biþey istiyorsam, eþþeðim demektir.
    MB faiz artýrýrsada cebime girecek parayýda tabiki sahipleneceðim. Bunlar birbirine ters þeyler deðil. Hatta yýl sonu USD alma hedefimde var.
    Ben alýrým ama devletinde gerekirse bu ülkeyi korumak amaçlý USD aldýðým için bana ceza vermesini isterim.
    Tabi bu hükümetin deðil. TEMÝZ bir hükümetin. Zaten hükümetler TEMÝZ olsaydý ülke bu hale gelmezdi...

Her neyse yazý bitmiyor bir türlü...

Umarým ne demek istediðimi anlatabilmiþimdir... Hýrsýzýn mesleði çalmaktýr. Devlete hýrsýzý yakalasýn kafasýný kýrsýn diye maaþ veririz. Hýrsýz çalmýþsa, suçlu maaþ verdiðimiz devlettir. Bunu anlatamýyorum. Hýrsýz suçlu deðildir, suçlu, hýrsýzý yakalayýp ceza vermeyen devlettir. Heleki bizzat devlet çalýyorsa, ki bizde durum bu... her neyse...
    Son düzenleme : alicemal; 09-09-2018 saat: 11:58.
    @NeAcaipDunya

6. yaziyi bastan sona okudum faiz arttirimina karsi degilim ama arttirilsin diyenlerdende degilim.

Faiz aettirsada para girmiyor arttirmqyinca hic girmiyor.

Yazilarinin bazilarina katilamayacagim enflasyonun tek sebebi faiz degil.

Faizler dusuktu nasil olduda enflasyon yukseldi ? Dolar yuzunden.

Faizi arttirilmasindaki amac dolari volatiletisini indirmek olmaliydi.

Bizimkiler faize ellemeyip hem dolari oynattiriyor sonra dur yaw ben faiz arttirayim diyor.

Enflasyon her ne olursa olsun yukselecek bunun kacari yok.

Ekonomi her halukuarda patlayacak bununda kacari yok...

Ancak faizi dogru ve ufak ufak arttirimlarla arttirsalardi dolar daha stabil sekilde yukari gider daha sakin bir dolar gorurduk.

Su anda fai arttirmazsa dolar yine cilginlasacak faiz arttirsa dolar bir sure yamulup tekrar cikacak.

Bundan kurtulus yok...

Yahudi konularini geciyorum.

Milliyetcilik konusuna deginmeliyim eskiden cok daha milliyetciydim simdi daha az cunku milli duygularin herkes tarafindan somurulmeye calisildigini goruyorum.

Milliyetcilikde din gibi kullanilir oldu bu vatan haini o milloyetci milletimiz icin ulkemiz icin deyip deyip insani insana kirdirtiyorlar.

Ona vatan haini buna bilmem neci deyip kanli bicakli hale getiriyorlar insanlari.

Milliyetcilik eskide kaldi gibi yani nasil desem modern dunyaya uymayacak gibi. ben biraz humanistim yani baris kardeslikden yanayim bu dunya bir tane ve kimse kimse icin birbirini oldurmesin. Birtane ulke olsun hepimiz o ulkeye bagli yasayalim yada dunya isminde bir ulke kuralim. O dinsiz bu ataist bu hristiyan ayrimlari olmasin gelir dagilimi adaletli olsun bana kalirsa komple parayi kaldiririm.

Para insani yozlastiriyor. Para icin herseyi yapiyoruz.

Dunyadaki savaslar kavgalar aclik saglik hersey paraya okadar bagli ki insanligi unutuyoruz
    Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    erhan, yazdýklarýna katýlýyorum.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Bizim otomobil firmalarý, geçen yýla kadar %80 ihracata çalýþýyorlardý.
    Bu doviz fiyatlarýndan sonra, tamamen ihracata çalýþýrlar artýk. Ýhracat rakamý dolar bazýnda yükseldi. Rekorlar geliyor hali ile.
    Biz haketmediðimiz yeni arabalara binmeyiz. Sadece siyasilerle onlarla iþ yapanlar biner. Hak ediyorlar.
    Yurt içi satýþ ilk sekiz ayda %21 daralmýþ. Ama satýþlardan doviz girdisi artmýþ.
    Yurt içinde tek kiþi araba almasa, otomobil firmalarý yine ayný kazanca devam. Sistem güzel kurulu.

Geçen yýl araþtýrmýþtým. Bu otomotivin bizim ülkeye faydasý ne.?

Doviz giriþi faydasý SIFIR.
    Otomobil almak için tihal edilen parçalar, bütün olarak ithal edilen araçlar toplam tutarý. Ýhracat rakamýna denk.

DOVIZ KAZANCIN YOK.

Bazý dönemler, biraz artmýi bazý dönemler biraz azalmýþ ama üç aþaðý beþ yukarý denk geliyor.

O zaman bize faydasý ne bu otomobil fimalarýnýn.?

Görünüþte iþçi çalýþtýrýp onbinlerce kiþiye ekmek saðlýyorlar. Evet bu tarafý fayda. Ayrýca içerde üretilenlerin % 30 parçasýda bu ülkeden temin ediliyor. Bu faydasý var ve süper.

Ancak, ithalata dayalý bu firmalarýn verdiði zarar korkunç. yasal sömürü düzeni.
    Parçalarý yurt dýþýndaki yahudi ortaklarýndan alýyorlar ve bu sayede bu ülkenin parasý her yýl milyarlarca dolar dýþarý çýkýyor.

Ýçerde üretilse, para bu ülkede kalacak. yasal sömürü.

Ve bu içerde parça üretmeme stratejisi, yokluktan deðil, bilinçli seçim.

Tek tek detay veririm, nasýl soyulduðumuza dair ama yeri deðil.

Biz bu teknolojiyi çok kolay üretiriz. Örnek, aselsan, havelsan, roketsan, tusaþ. Otomobil firmalarýndan çok daha sonra kurulmuþ, çok daha az yardým almýþ ama teknolojide dünya liderleri arasýndalar.

Bu firmalara yapýn densin 5 yýlda yabancýlarla yarýþýr arabaný yaparlar. 10 yýldada yabancý parça oranýný %10 a kadar düþürürler.
    Bu sayedede her yýl fazladan 5-10 milyar dolar ülkemizde kalýr.
    Ama bu firmalara yapýn denmedide 5 tane babayiðit buldular, bizim paralarý onlara veriyorlar. otomobil üretsinler diye. Bu 5 ten 4 tanesi yahudi, diðeride bu hükümetin yürü ya kulum dediði ethem sancak. Bunlar yerli oto üretecek. tam tersi vergiler lüplenecek.

yerli üretim olacaðýndan þu anki iþçi sayýsýndan 2 kat fazla iþçi çalýþarak ekmek yer. Örnek tekstil sanayimiz. Tamamen yerli ve ihracat rakamý bu ülkenin net geliri. Faydasý büyük. Otomobil gibi olsaydý, AYNI FABRÝKALARIN sattýklarý kadarda ithal etmeleri gerekirdi. Ama ithal edenlerle üretenlerin tamamý ayný deðil otomobil endüstrisi gibi.
    Ekmek deyince daha duygusal oluyor deðilmi.

Olaylarý fazla ciddiye aldýðýmý düþünmeyin.
    Yazýyorum ama kafayý takmýyorum çünki bu ülke düzelmez. Artýk aldýrmýyorum.

Birazda borsaya döneyim.
    @NeAcaipDunya

Sayfa 21/853 ÝlkÝlk ... 1119202122233171121521 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •