Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
119,90 10% 1,04 Mr 110,30 / 119,90
3,63 10% 453,42 Mn 3,31 / 3,63
34,80 9.99% 88,86 Mn 34,80 / 34,80
85,95 9.98% 240,14 Mn 76,30 / 85,95
6,39 9.98% 504,53 Mn 6,02 / 6,39
1.349,00 -9.95% 204,07 Mn 1.349,00 / 1.508,00
2,90 -9.94% 883,91 Mn 2,90 / 3,13
21,70 -8.67% 277,63 Mn 21,42 / 24,44
6,51 -8.44% 114,63 Mn 6,40 / 6,88
7,80 -8.24% 5,48 Mn 7,80 / 8,01
3,22 5.23% 22,33 Mr 3,06 / 3,32
320,25 0.95% 9,20 Mr 317,75 / 322,25
13,01 9.05% 5,48 Mr 11,64 / 13,12
193,10 0.57% 5,41 Mr 189,40 / 197,00
412,00 0.24% 4,30 Mr 407,00 / 416,25
18,44 -0.75% 503,10 Mn 18,28 / 18,66
78,20 0.13% 3,21 Mr 77,40 / 78,50
193,10 0.57% 5,41 Mr 189,40 / 197,00
745,50 -0.07% 1,55 Mr 742,50 / 752,00
93,75 0.59% 226,00 Mn 92,75 / 94,05
116,00 0% 102,40 Mn 114,90 / 116,30
30,94 0.39% 116,75 Mn 30,62 / 31,62
10,76 0.56% 114,35 Mn 10,71 / 10,82
81,95 0.68% 220,26 Mn 81,35 / 82,95

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 212/853 ÝlkÝlk ... 112162202210211212213214222262312712 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 1,689 - 1,696 arasý.

Konu: Bana kalýrsa.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    TRENDHOUND tatilden dönmüþ. Kendisi sanýrým ÖZEL fon yöneticisi, ayrýca Türkiyede tarým alanlarýnda yatýrýmlarý var diye hatýrlýyorum. Para piyasalarý hakkýnda derin bilgiye sahip. HALKB topiðinde yazýyor.
    Onun bilgisine saygý duyarým. Eski bir forumdaþ kendisi. Para Piyasalarý Bilgisi benle kýyaslayýnca süper ancak tüm profesyonellerin bazen analiz konusunda yanýldýðý oluyor. Bunu yazmazsam aha çoban bulduk diye saldýrýrsýnýz adama. Kimsenin günahýna girmeyeyim.

Dediðine göre cuma yükseliþi, dünyadaki para bolluðunun neticesi. Her zaman hatýrlattýðýmýz negatif faizlerdeki 17 trilyon dolardan bir kýsmý TR ye girdi diyor. Yani bu dev paralara sahip olan kesimden bazýlarý gidecek yer bulamýyor, TRyi tercih ettiler.?

Mümkün.
    Ancak neden cuma gününü tercih etti.? O dev gibi boþta duran para yeni deðil 2008 den beridir artarak devam ediyor. Geçmiþte TR ye bu paradan giren çýkan çok oldu, bu yýl pek gelmiyordu.?

Neden Cuma.?

Yine benim dediðime geliyoruz, bi kaç iþ günü bekleyeceðiz. Alan bankalar abd ile baðlý bankalar olduðundan abd ile bi anlaþma yapýlmýþ olabilir. Yada IMF veya benzeri kurumla.

Böyle bir anlaþma ortada yoksa.
    Biraz yabancý alýþý gelince, bizim fon yöneticileri saldýrdý aldý diyeceðiz. Yani normal bir hareket biraz sýra dýþý hale geldi. Bu sene yabancýlar ilk defa almýyor. Arada alýp satýyorlar, cuma belki biraz daha fazla almýþ olabilirler.
    Ayýn 2 sinden beridir yükselen hacmi de unutmamalýyýz. Endeks siyasi olaylarla baský altýnda tutuldu. Cuma günü stress kopmasý yapmýþ olabilir. Bu durumda, hafif aþaðý gidebiliriz, ancak paniklik bir durum yok. Tabi siyasiler rahat durursa, mevcudun haricinde anormallik yapmazsa.
    Bu ay sonu, tayyipin ABD ye verdiði 2 haftalýk sürenin sonu doluyor. Belki orda bi anlaþma oldu, henüz duyurmadýlar. Önümüzdeki hafta tayyip in restinin sonucu netleþir.

Netçede beklemek gerekiyor.
    Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Tüh kemer i unutmuþuz, onada dün yazmýþým. Dedimya kemer dün kafa yerinde deðildi, ekran baþýna oturmamalýydým. hafif içmiþtim. Sanada saygýsýzca yazmýþým özür dilerim.
    Kafa yerinde olmadýðý için yazdýðýn cümleyi normal algýlamamýþým, her an bi yerlerden saldýrý beklediðimden, senin cümlede o kafayla bana kötü görünmüþ.

Para piyasasýnda karar verirken, hiç bir konuda taraflý olmamalýyýz. Elimizdeki veri neyse ona göre karar vermeliyiz, siyasi ne yaparsa yapsýn uyum saðlamalýyýz. Eleþtiri baþka þey, alým satým kararý alýrken duygusal davranmak baþka þey.
    Duygularýndan kurtulmak için VERÝLERE BAÐLI KALMALISIN. Yoksa yolunan sürü içine gireriz.
    @NeAcaipDunya

Derin paylasimlariniz icin cok tesekkurler.
    Inanin zevkle okuyorum yazilarinizi.
    Hele serviste ise gidip gelirken cok hos oluyor.Allah sizi ailenize bagislasin

SM-A505F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Son iki yilda reis sayesinde sellden kazandiklarimi gecen hafta %25 ini verdim.
    Haklisiniz taraf olmamak gerek.ama temelci olmamdan dolayi verilerin de disina cikamiyorum.yani umut ýþýðý göremiyorum madem piyasa ben daha da cok cikacagim goruntusu ciziyor gidene dur demem.
    Kenara cekilip izlerim.
    Kimse benden bir gram buy poz beklemesin.
    Dunyada istedigi kadar bosta gezen bol para olsun.sonucta yukari cikarirken kazanacaklari kadar dusustende kazanip ceplerini herturlu doldurup gidecekler.
    Arada yine ezilen bizler olacagiz
    Sabah isine giden biz ,dukkanini acan esnaf vergisini verecek hemde daha cok alacaklar hernekadar vermek istemesekte .bir sekilde oyunu kuran masadan her zaman karli cikacaktir.
    Aslinda gecen hafta yahudilerle foto cekerken bunu dusunmem gerek idi .
    Ama yoðunlaþamadim

SM-A505F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

5. Tahtaya müþteri lazým sanýrým

Alýntý Originally Posted by swing Yazýyý Oku
    Ek 23327

Tablodaki veriler Ege Gübrenin son 10 yýlýna ait, genelde bu kadar uzun vadeli analiz yapan olmaz ama bazen aðaçlara bakýp ormaný ýskalýyor insan. Ýsmi ege gübre olmasýna raðmen aslýnda ciddi nakit üreten bir liman þirketi.

Özellikle tahtasýnýn dar olmasý sebebiyle pek bir yatýrýmcý gelemiyor þirkete, ama fiyat 50-100 TL olsa herkes buraya gelecek gibi.

Tablodan görüleceði üzere eggub son 10 yýlda çoook ciddi yol aldý.

Limaný yapýmýndan kalan 43 Milyon dolarlýk borcunu kapattý.

Liman cirosunu kurdaki artýþa raðmen 20 milyon dolar seviyesine çýkarttý (bunun yaklaþýk 9 milyon dolarý konteyner liman kirasý)

Ýsmi ege gübre olmasýna raðmen esasýnda liman gözüyle bakmalý, liman kar marjý neredeyse %75 düzeyinde. Konteyner limanýný devralýrsa liman cirosu yükselecek ama karlýlýk %60'ýn altýna düþmez. Dünyanýn her yerinde liman iþi imtiyazlý ve karlý bir iþtir. Çünkü her isteyen liman kuramaz, çok büyük yatýrýmlar gerektirir bu sebeple yatýrým sonrasý iþletme karý yüksektir. Ege gübre konteyner limaný türkiyede en büyük ilk 10 liman içindedir, konteyner iþi yapan 20 liman vardýr.

Limandan istikrarlý ve yükselen þekilde yýlda 15 milyon dolar civarýnda faaliyet karý elde ediyor, borcu yok, piyasa deðeri ise 60 milyon dolar civarýnda. 4 yýllýk faaliyet karý ile iþlem görmesi hiç makul deðil. Dünyada limanlar yýllýk kazançlarýn 15-20 katý ile iþlem görüyorlar.

Türkiye borsasýnda gelirleri dolar bazýnda geliþen ve istikrarlý kara sahip çok az sayýda þirket vardýr. Konteyner iþletmecisi þirketin paylarýnýn alýnmasý ile liman cirosu daha da büyüyecek. Büyük ihtimalle de ayný çatý altýnda yýllýk 15 milyon dolarýn daha da üzerinde faaliyet karý elde edilecek.

Limanýn bulunduðu bölge Aliaða her geçen gün konteyner trafiðinden daha fazla pay alýyor. Yýllýk 15 milyon dolar faaliyet geliri Aliaða Bölgesindeki fazla kapasiteye (ege gübre, nemport ve petlim limanlarýnýn toplam kapasitesi 3 milyon TEU, yýllýk iþ hacmi ise henüz 1 milyon TEU) raðmen elde ediliyor. Bölgedeki kapasite doldukça liman hizmet fiyatlarý yükselecek ve karlýlýk daha da artacak.

Ege gübrenin 700 dönüm kendine ait arsasý var, Türkiye'de bu ölçüde büyük alana sahip baþka bir liman varmý bilmiyorum, liman geri sahasý iþ hacmini büyütmek için kritik önemde, çünkü liman sahasýnýn içinde ne kadar büyük operasyon (depolama / gümrüksüz saha) yapabilirseniz o kadar deðerli. Arsanýn dönümü 1 milyon TL olsa arsanýn deðeri 130 milyon dolar eder, þu andaki piyasa deðerinin 2 katý. Arsa dýþýnda liman yapým izni almak türkiye'de yýllar alýr. Aliaða gibi derin denizi olan doðal limanlar iþletme için büyük avantaj, çünkü yeni nesil gemilere uygun. Ýzmir limanýna yeni nesil büyük gemiler gelemiyor. Limaný yapmak için de yaklaþýk 100 milyon dolar yatýrým gerekir.
    Arsa ve liman yatýrýmý ve ekipmanlar ile birlikte çok rahat 250 Milyon dolarlýk bir yatýrým deðerinden bahsediyoruz. Sýfýrdan yapýlsa bu yatýrýmý devreye almak ise en az 5 yýl.

Yatýrým deðeri piyasa deðerinin en az 4-5 katý bir þirketten bahsediyoruz.

Gübre iþinden bahsetmeyi gereksiz buluyorum. Yatýrýmcýlar gübre iþine bakarken "kuþa bak kuþa" kandýrmacasýnda olduðu gibi þirketi ýskalýyorlar. Gübre iþinden her yýl ortalama 2-3 milyon dolar zarar ediliyor. Bu zarar temel olarak ithal girdilerin fiyatlara yansýtýlmamasýndan kaynaklanýyor. Gübre iþini kapattýk deseler þirket 15 milyon dolar faaliyet karý ile göz kamaþtýracak. Gübre iþindeki kritik konu döviz kurunun yatay seyretmesi, 2019 yýlý bu anlamda gübre sonuçlarýný olumlu etkileyecek. Belki de gübreden hiç zarar yazýlmayacak. Kur hýzlandýðýnda ise yine yýlda 2-3 milyon dolar ortalama zarar olabilir.

Takip edilecek ilk konu TCE EGE þirketinin satýn alýnmasý olacak. Bakalým nasýl bir alýþveriþ olacak. Þirketi almak için ne kadar para ödenecek, þirketin ne kadar borcu var? TCE EGE nin ne kadarlýk ekipman vb mal varlýðý var. 15 milyon dolarlýk liman faaliyet karý ile kaç yýl içinde üstlenilecek borçlar tümden temizlenmiþ ve "kiracýsýz, kendi ekipmanlarý ve ekibi ile kendi limanýnda hizmet veren þirket" haline geleceðiz.

10 yýl içindeki geliþimine bakýnca bu duruma gelmesi çok uzun süre almayacak görünüyor, ama birçok yatýrýmcý için 1 yýl daha beklemek çok zor oluyor biliyorum.

Ama borsa hayatýmda deðeri ortaya çýkmayan þirket görmedim.

Sabreden hak ettiði deðere kavuþacak diye düþünüyorum.

Tavsiye deðildir.

6.  Alýntý Originally Posted by D R A G O N Yazýyý Oku
    Tahtaya müþteri lazým sanýrým

Ne diyelim bu da bir bakýþ açýsý, hak vermiyor da deðilim, grafiðe bakan bir kiþi zirve seviyesindeki bir kaðýt ile ilgili bu düþünceye kapýlabilir, zirveden gevþeme de olabilir. Borsa düþük fiyatla alma sanatýdýr bu da doðru.

Ancak bazen anlamaya çalýþmak gerekir, bu sebeple "temel analiz" e dayalý yatýrým yapanlarýn grubunda post ettim.

Karþýt fikirler her zaman iyidir, ama karþýt fikrin konuyla ilgili olmasý gerekir. Yani temel analiz bakýþý ile karþýt fikirleri duymak hepimize fayda saðlar.

Borsanýn çok üzerinde performans gösteren hisselere bakýldýðýnda keþke þu zirve geçilirken alsaymýþým dediðiniz çok olmuþtur mutlaka.

Fiyatýn zirve yapmasýyla satýþ yapmak çok sýð bir fikir olur, önemli olan mali geliþimi takip etmektir. Benimde rakamlar ile vurgulamaya çalýþtýðým tümüyle mali geliþimini ortaya koymak idi.

Ben yýllardýr mali geliþimine göre fiyatýnýn çok çok ucuz olduðunu vurgulamak için aktardým.

Bu fikre katýlarak "mali geliþimi fena deðilmiþ ama ucuza almak için geç kalmýþýz, gevþerse ilgilenirim" demek makul bir yaklaþým olur, ama bu mali veriler ile bu fiyat pahalý demek için karþýt görüþ iletmek iyi olur.

Bazý þeyleri zaman gösterir, forum zaten bu tip görüþlerin sonuçlarýný görmek için iyi bir yer.

Tavsiye deðildir.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    swing, temel analiz, teknik analiz nedir konusunu, temel analiz bölümünde bi topicte deþip açmýþtým. Tabi kendi görüþüm, her ekonomist farklý yaklaþabilir.
    O topicte o yazýyý bulup okursan, konuya bakýþ açýmý öðrenmiþ olursun. Hangi topikti, ne zaman yazmýþtým hatýrlamýyorum.

---

Ýmdi Ons Altýn na nooluyoru deþelim.
    Bunu daha önce epey anlatmýþtým, altýn fiyatlarý londrada yahudi 5 bankanýn elinde. Konuyu detaylý anlatmýþtým. Altýn sanayide fazla kullanýlmadýðý için, dünyada sanayi kesiminde, reel sektörde detaylý takip edeni az oluyor. takip edende fiyat takip ediyor, nerde kaç gram ne çýkýyor, kimin elinde ne var gibi detayý para piyasalarý yüzeysel inceliyor. Demir çelik gibi deðil.
    Hali ile londralý bankerlerde altýn tahtasýnda istedikleri gibi at oynatýyorlar.

300 USD den 2000 e çýkarýp, dünyaya akim medyalarý sayesinde malý pazarlayanlarda onlarýn gruptu, sonra malý serbest býrakýp düþmesine izin verende onlarýn grup. En aþaðýdan geri alacaklardýr ama dünyada ki geliþmeler çok rahat hareket etmelerine izin vermedi.

Altýna dayalý ticarete yönelen Çin ve piyasa ortaðý Rusya devleri altýna yöneldi. londralý sömürgecilerde altýnda fazla biþey yapamýyor.

Dünya ticaret savaþý baþlamýþ, abd, Ýran a saldýracam diye hazýrlýk yapýyor açýk beyanlarý var, Ýran ýn arkasýnda Çin ve Rusya var. abd ve avrupa Suriyeye savaþ açmýþ, arap baharý ile pek çok petrol ülkesi karýþmýþ, Ukrayna da abd ve Rusya kapýþmýþ, Çin ve Rusya fýrsat buldukça altýn topluyor, Dünya Ekonomileri aþaðý gidiyor, ama herzaman SAÐLAM LÝMAN olarak medyada lanse edilen altýn bir ileri bir geri. 17 trilyon dolarda boþta tutuluyor.
    300 den 2000 e çýkan þartlarýn daha fazlasý var ama ons altýn malum yerlerde.

Buda görebilen için yeterli veri. londrada kendi çýkarlarýna göre belirliyorlar fiyatlarý.
    Petrol, dünyann en çok kullanýlan ve takip edilen EMTIA larýndan baþta gidenlerden, onda bile istedikleri gibi at oynatýyorlar. Soðuk savaþ bitip Rusya çökünce 40 dan 120 ye çýkar, sonra Rusyya'nýn biti kanlanýp abd ye kuyruk kaldýrýnca petrolle gazla ekonomisini ayakta tutan Rusyaya boyun eðdirmek için 120 den tekrar 40 a düþür.

Tamamen londra ve new yorkun çýkar hesaplarý, ama Çin ve Rusya bugüne kadar katlandýlar. Benim bildiðimi onlar bilmiyormu.? Biliyorlar ama güçleri yetmiyor.

Çin in biti kanlanmaya baþladý. Ortalýðý þimdilik derinden kaþýyor, yatýrýmlarýný yapýyor. 20 sene sonra abd ve avrupanýn gücü Çin e yetmeyecek. Eðer bir dünya savaþý çýkarmazlarsa.

her neyse yaw.. ons altýný anladýk.
    Son düzenleme : alicemal; 30-09-2019 saat: 10:27.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Geçende açýk süt olayýna girip biþeyleri deþecektim ama üþenmiþtim.
    O olaya tamamlayýcý bir bir durumla karþýlaþtým. Ýlçe merkezinde bir ara sokakta minibüsle açýk tuz satan birini gördüm. Çok temiz öðütülmüþ ve öðütülmemiþ kaya tuzu.
    Marketlerde bi kaç yüz gramý 10 20 TL ye süslü paketlerde satýlan tuzlardan.
    Kilosu 2,5 TL.
    Açýk süt, hiç bir þeyi alýnmamýþ, yerel çiftli sütü 4TL. marketlerde içinden yaðý vitamini alýnmýþ sütlükten çýkmýþ beyaz sývý büyük marketlerde 6 TL nin üstünde. Yaðýný alýp ayrý satýyorlar, kalsiyumunu alýp ayrý satýyorlar, vitaminlerini alýp hap diye ayrý satýyorlar, geriye kalan iþe yaramaz beyaz sývý 7 TL.
    Çoðu ürün böyle, olmasý gerekenden 3-4 kat daha pahalý yiyoruz.

Soyuluyoruz.
    Yerel iþletmeleri TV ve gazeteler aracýlýðý ile siyasilere kapattýrýp, yasal soygunlarýný yapýyorlar. Bu milleti açýk kapalý her türlü soyuyorlar.

Açýk süte karþý yürütülen kampanyalarý hatýrlayanýnýz varmý.? Kaç yýl önceydi 15 yýlmý 20 yýlmý.?
    Açýk sütler hastalýk yayýyor diye TV lerde gazetelerde bir kampanya baþlattýlar. Ortalýktan açýk süt satanlar kayboldu. Millete sattýklarý saðlýklý sütü, fabrikalara üçte bir fiyatýna satmak zorunda kaldýlar.
    Hem açýk süt satanlar fakirleþti, ineklerini sattýlar, kestiler, inek sayýsý hýzla düþtü. Hemde millet süte benzemeyen sývýlarý çok daha pahalýya almaya mahkum edildi.

Sonra olay buraya kadar geldi süt diye beyaz sývý satýyorlar.

Sonrada kuyruklunun biri çýkýyor, servet düþmanlýðý yapmayýn diye aðzý dolu dolu ekranda millete laf söylüyor. Lam hýrsýzsýnýz adi lavuk. Paranýz soygun parasý, beni bilmez dingil. parmaklýklar arkasýnda olmanýz gerekir ama yahudi sisteminde krallýk yapýp ekranda köpüklü aðýzla konuþabiliyorsunuz, patron uþaklarý. Savunduðu kendi servetide deðil, yularýný tutan yahudinin serveti. ayný savunmayý süper ötesi delikanlý fatih altaylýda yapmýþtý. servete düþman olmayýn diyor. Hýrsýza soyguncuya düþmanýz, çalýþanýn servetine deðil. Ahlaklý namuslu çalýþýpta servet yapana kim karýþabilir.

Nerden nereye geldik.

Bu arada faytonlara TVler saldýrýyor. Mutlaka arkasýnda bir þey vardýr. Ya büyükadada fayton yerine taksi iþletecek bir patron baþlatmýþtýr saldýrýyý, yada at kokusundan rahatsýz olduklarý için, oranýn yaðlý enseleri istiyordur.
    "Atlar ölüyor" diyorlar slogan öyle.

faytonlar kalksýn, faytoncu ailelerin çocuklarýnýn bir kýsmý, o yaðlý enseli hayvanlarýn evlerine gece hýrsýz katil ve tecvüzcü olarak gireceklerdir.
    Ellerinden ekmeði alýyorsan, onlara ayný gelirde baþka iþ yaratmak zorundasýn. Yoksa bir gece karþýnda elinde býçakla görürsün.

tarikatlar neden yükseliyor deniyor. Evet yahudi sistemi bu. Din'le ülkeleri geri býrakýp kolay sömürme yöntemleri, ancak bu eðitimli orta sýnýfta, aptallýklarýndan çanak tutuyorlar, su taþýyorlar yahudi sistemine.
    Elinden ekmeðini aldýðýnýz herkes, yahudi uþaðý tarikatlarýn kucaðýna gidiyor, allahýn embesilleri.

Çocuðuna yemek vermekte zorlanan aileden, devlet okulunda binlerce lira yardým isteniyor, yada þu elbiseyi almak zorundasýn, þu aracý almak zorundasýn... Ailede çocuðu imam hatipe göndermek zorunda kalýyor. Sonra ne kanunu çýkýyor, özel okullara öðrenci baþýna 5bin TL devlet destek olacak.
    Normal bir ülkede idam sebebi. Kanunu çýkaranlarý ve o konuna ses çýkarmayan hukuk yargý medya sistemini direk idam edeceksin. Sorada yakýp çöpe atacaksýn küllerini, derken o çöpleri götürüp londra new york, los angeles gibi yahudilerin kümelendikleri yerlere havadan dökeceksin.
    @NeAcaipDunya

Sayfa 212/853 ÝlkÝlk ... 112162202210211212213214222262312712 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •