Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
119,90 10% 1,04 Mr 110,30 / 119,90
34,80 9.99% 88,44 Mn 34,80 / 34,80
6,39 9.98% 503,71 Mn 6,02 / 6,39
17,30 9.98% 29,48 Mn 16,41 / 17,30
85,95 9.98% 225,25 Mn 76,30 / 85,95
2,90 -9.94% 882,75 Mn 2,90 / 3,13
1.353,00 -9.68% 159,20 Mn 1.353,00 / 1.508,00
6,43 -9.56% 91,04 Mn 6,42 / 6,88
21,66 -8.84% 249,84 Mn 21,42 / 24,44
7,80 -8.24% 5,48 Mn 7,80 / 8,01
3,19 4.25% 21,18 Mr 3,06 / 3,32
319,50 0.71% 8,58 Mr 317,75 / 322,25
12,99 8.89% 5,43 Mr 11,64 / 13,12
196,50 2.34% 4,14 Mr 189,40 / 196,70
412,50 0.36% 4,10 Mr 407,00 / 416,25
18,40 -0.97% 466,71 Mn 18,28 / 18,66
77,85 -0.32% 2,93 Mr 77,40 / 78,50
196,50 2.34% 4,14 Mr 189,40 / 196,70
747,00 0.13% 1,42 Mr 742,50 / 752,00
93,40 0.21% 214,62 Mn 92,75 / 94,05
115,70 -0.26% 96,66 Mn 114,90 / 116,30
31,00 0.58% 114,76 Mn 30,62 / 31,62
10,75 0.47% 108,60 Mn 10,71 / 10,82
81,80 0.49% 211,22 Mn 81,35 / 82,95

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 221/853 ÝlkÝlk ... 121171211219220221222223231271321721 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 1,761 - 1,768 arasý.

Konu: Bana kalýrsa.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Dünyada otomobil firmalarý birleþip duruyor. Ayrýca birbirlerinden pay alýyorlar. Hangi fabrikanýn sahibi, hangi aile pek belli deðil. Hem asyada hemde batýda iyice çorbaya dönüyor iþ.

Alman opel'i batmak üzere iken abd li chrysler almýþtý.
    Sonra chrysler zor duruma düþtü, Opel el deðiþtirdi PSA ya geçti.(pejo sitroen grubu) Chryslerde FIAt ile birleþti.
    Derken aptalca kararlarý sonrasý FIAT da zor duruma düþtü ve dün PSA ile birleþti.

FIAT ýn zora düþmesi inanýlýr gibi deðil. Üç-beþ yýl öncesine kadar en iyi dizel motorlar ondaydý. Dünyaya satýyordu.

FIAT grubu Ýtalyan Agnelli ailesine ait. Bu aile yahudilerle içli dýþlý. Büyük ihtimallede yahudi kökenliler ama delil bulamadým.
    En son torun elkann denen melez yahudi(belki safdýr) FIAT ýn baþýna baþkan olarak geçti. Þu an FIAT zorda.

SOn yýllarda kabul görmeyen bir tip belirlediler ve o tip satmadýðý halde ýsrarcý oldular. Kabul gören egea ailesini ise kötürüm býraktýlar. Son teknolojileri egea ya koymadýlar. Onlara maliyeti 10 TL lik gündüz LED farýný bile yýllarca koymadýlar o kadar aptalca hareket ettiler.
    Her hangi bir yazýlým lise öðrencisinin yazabileceði sensör yazýlýmlarýný kullanmadýlar. Kör nokta, þerit deðiþtirme, yorgunluk uyarý, trafik iþaretleri okuma, adaptif cruise filan hepside lise düzey yazýlýmlar.

Neden lise düzey çünki tüm dünya ortak yazýlým kullanýyor. intel firmasýnýn çekirdeðini yazdýðý, açýk kaynak kodlu, herkese açýk bedava bir paketi alýp kendi isteklerine göre uyarlýyorlar. Bir delikanlý alýp kendi paketini geliþtirmiþ ve dünyada þu an en çok tutan yazýlýmlardan birini yapmýþ, bedava herkes kullanabiliyor. Otonom sürüþte bile kullanabilirsin, anýnda google gibi bu iþleri yapanlarla yarýþýrsýn. Bu kadar kolay yazýlým tarafý. Tabi eðer otomobil üreticisiysen.

FIATýn egeasýnda yok. En üst modele yýllar sonra lütfen bir uyduruk LED gündüz farý koydular.

Motoru anlarým. Geliþtirmesi zor ve masraflýdýr. FIAT ýn benzinli motoru çok geliþmiþ deðildi ama dizel i en geliþmiþlerden biri idi, halada öyle.

Her neyse...

Bu FIAT ýn ölen sahibi, dede giovanni agnelli, abd li siyonist yahudi rockefeller'in bankasý chase manhattan bank(yeni JP morgan & chase) bizim koç ailesinden rahmi koç'la yýllarca yan yana oturdular. Beraberce Yönetim kurulundaydýlar.

Ne alakasý var rahmi koç la rockefeller'in bankasý nýn filan demeyin. Dünya ÇÝN hariç bu durumda.

Ülke ve dünya çapýnda þirketin varsa, ya yahudisin yada onlara hizmet eden uþaksýn.
    Deðilsen yakýnda ya satýn alýrlar þirketini yada batýrmaya çalýþýrlar. Nasýl olsa para onlara bedava. Bas FED de, alacaðýn þirketin deðeri üç liramý. Ver 10 lira. Kabul etmedimi ver 100 lira al. para onlara bedava. FEDin sahipleride yahudi, denetleyen kurumlarda yahudi. Hesapsýz bas. Git altýn, deðerli maden, arazi al. Dolar batsada aldýklarýn baki. Böyle bir rezilliði dünya yaþýyor.

Öyle bolluk içinde yüzüyorlarki, uyduruk resimlere antikalara her yýl yüzlerce milyon dolar yatýrýyorlar. Alýn teri ile kazansalar, 50 milyon dolar verdikleri bir resime, on bin dolar vermezler.
    Bide kara para sahipleri var. Onlarda para ile adam olamayýnca sanat eseri alarak, vakýflara saçarak adam görünmeye çalýþýrlar o ayrý mavzu.

Ne diyordum.

FIAT-chrysler ile PSA yani peugeot-citroen grubu(PSA) birleþti.

Devler hangileri.
    toyota grup, vosvos grup, bu yeni grup artýk adýný ne koyacaklarsa, reno grup, ford grup. Ýsmini bildiðiniz diðer büyük firmalar bu gruplarýn altýndadýrlar. Rus lada bile reno altýnda.
    Dünyanýn en ileri uçaklarýný üreteceksin, uzayý ayak yolu yapacaksýn ama otomobil yapamayacaksýn... rusyadaki bu durumda ayrý inceleme konusu.
    Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Ay deðiþmiþ, bilançoyu yazmam lazým.
    Endeks düþerken bilançoya ve hesaplara bakmayý sevmem.

Son durum full senet FON, çok çok az nakit.
    K/Z oranýda +%13 küsür.
    Yýl içinde 2 kez %22 yi geçtim ancak tayyip çok baþarýlý, aman vermedi.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Enflasyonu düþük açýklamayý yine baþardýlar. Yeni tüik müdürü müthiþ çýktý.

SON 1 yýllýk enflasyon, devletin açýkladýðý enflasyondan etkilenenler açýsýndan %30 la %50 den aþaðý deðil. Ortalama %40 diyelim.
    Enerji fiyatlarýna gelen zamlara bakmanýz yeterli. Temel girdidir enerji USD gibi herþeyi etkiler ama mucize oldu etkilemedi.

Devletin açýkladýðý enflasyon, en çok gelir daðýlýmý açýsýndan en alttaki %40 ý etkiler. Onlarýn enflasyonuda %50 civarýdýr. Ama maaþlarýna %8 zam gelecek.
    Gelir açýsýndan üstteki gruplarý devletin açýkladýðý enflasyon çok az etkiler. Hatta pozitif yönde etkiler çünki faiz düþüp kredi borçlananlarýn sayýsý artýnca, patronlar daha çok mal satacak, o kesimlerde çalýþan kilit gruplar daha çok kazanacak.

Kilit gruptan kastým, mesela bankalar. Bankalardaki temizlikçiler, güvenlikçiler ve kasalarda sizlerle muhatap olan elemanlar asgari ücret alýr aðýr çalýþýrlar, sorumluluklarý yüksektir. Bankada çalýþýyorlar diye her yýl açýkladýklarý 8-10 milyarlýk kârdan pay aldýklarýný sanmayýn. Ama bankada genel merkezdekiler malý götürür. Þubelerde yönetim kademesindekiler malý götürür. Yýllýk kazançlarý pek çoðunun milyonlarý geçer. Ana parayýda zaten patron grubu kazanýr. Ýþte bankadaki kilit gruplar bunlar. Müdürler, yardýmcýlar ve genel merkezdekiler. Bunlar çok bol götürür, harcamalarýda bol olur, bunlarla iþ yapanlarda kazanýr, bunlara otomobil sataný ev sataný, ev eþyasý sataný, elbise sataný filan.

Ayrýca soyguncu sektörler var. Saðlýk sektörü, banka sektörü, iletiþim sektörü, medya sektörü, topçu, popçu, dizici filan, devletle iþ yapan inþaat sektörü gibi. Bunlarda enflasyondan etkilenmediði gibi, halk düþük faizle daha çok borçlanýp harcadýðýnda bunlar pozitif etkilenir.

Her neyse yaw, bu enflasyon BISTi gelecek altý ayda nasýl etkileyecek onu düþünmem lazýmdý. Kafa gitti yine.

Bu durumu taaa geçen yýl sonundan açýklamýþtým defalarca baz etkisi diye. Ancak rakip tayyip güçlü çýktý ve yeni suriye sorunlarý yarattý. Þu ana kadar Baz etkisinden yeterince faydalanamadýk. Ülkenin karanlýk görüntüsüde, sürekli sorun yaratan yönetimi, dýþarýdan para sokanlarý daha ürkek yaptý. Büyük ihtimalle bezdirmiþtir, çýkacak bahane arýyorlardýr.

Üçüncü çeyrek bankacýlýk sektörü kârlarýný incelemem gerekiyordu, onu bile incelemedim, bende çok bezdim bu tayyipin yediði haltlardan, biri bitiyor diðeri baþlýyor.

3. çeyrek Banka bilançolarýna bakmam lazým...
    Son düzenleme : alicemal; 04-11-2019 saat: 12:31.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Türk Telekom bilançosu korkunç gerçeði bir kez daha yüzümüze vuruyor. Orada korkunç bir soygun olmuþ. Lübnanlýmýydý hariri ailesi, arkalarýnda suudi selefi katiller varmýþ deniyor. Korkunç çarpmýþlar.
    akp nin Türk Telekom yönetim kuruluna koyduðu yiðit bulut gibi ... ler(artýk hangi sýfatý koyarsanýz koyun) Bu soyguna, yüksek maaþlar ve akp korumasý karþýlýðýnda sessiz kalmýþlar. Kimbilir kaç kiþi beslendi oradan.

Kural neydi. Üretmeden zengileþenler varsa, siz fakirleþirsiniz. Parayý aðaçtan toplamýyorlarsa, sizin cebinizden çýkýyordur. Çalýþmanýz ayný ise, maaþýnýz arttýðý halde neden fakirleþesiniz. Neden hayatýnýz daha zor.?

Sorun þurdaki direk cebinizden almadýklarý için, sizi kimin fakirleþtirdiðini bile anlayamazsýnýz. Sizi soyanlar size hedef gösterirler, sizde gösterilen hedeflere saldýrýrsýnýz.

Neyseki ben varým da anlatýyorum. Altýn ve doviz yüklü eþekler yoldamý.?

hariri denen sunni selefi vahabi soyguncular gidince, T.Telekom büyük hýzla yüksek kâra geçti. haririlere beleþe satýlmadan önce yýllýk 2 milyarýn üzerinde kârý vardý diye hatýrlýyorum. haririlerle beraber hýzla zarara geçtiler ki ben o dönemde yazmýþtým böyle biþeyin olmasý imkansýz diye. Sebebinide yazmýþtým ama mallar analiz yetenekleri olmadýðý için öööle anlamadan bakmýþlardý. 2006 da devletin açýkladýðý enflasyon rakamlarý hatalý demeye baþladýðýmdada ayný bakýþlar vardý.

Þimdi T.Telekom çeyreklik bazda yüksek kârlara geçmiþ. Soygun korkunç ve açýk soygun, gizli deðil. Devletin nasýl çürüdüðünün göstergesi.

özal tohumlarý attý, kendine aydýn diyen soytarýlar ses çýkarmadý çünki onlarda patronlarla ayný sofradaydýlar, karidesleri, kobi biftekleri bedavaya götürüyorlardý. aydýn doðan gibilerin kucaðýndaydýlar.
    özal ailesin attýðý tohumlar, CEZASIZ KALINCA iþ buraya geldi.

Ne örneði vermiþtim.
    Diyelim bir ailenin 4 tane kýzý var. baba ve anne 1 tane kýzlarýna faiþelik yapma izni verse ve bunu aileye doðalmýþ gibi gösterse, o ailenin gelecek bütün nesilleri faiþe olur. Faiþe olmayanlar istisna olur.

Birilerinin soygununa izin verdik, þimdi ülke soyguncular ülkesi oldu. Halada ses çýkaran yok. Cývýldayan var, karþý gelen yok. 600 km yürüyenler, rahat koltuklarýnda, belediyelerdeki koltuklarý kapma yarýþýndalar.
    Son düzenleme : alicemal; 04-11-2019 saat: 13:01. Sebep: colored und syntax
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Büyük þirket Bilançolarýn önemli kýsmý henüz açýklanmamýþ. Açýklananlar idare eder durumda. batan biþey yok. Cam þirketleri ilginç, satýþ artmýþ ama acaip zarar eden var. Kumu ithalmi ediyor bunlar.? Neyse ilgi alanýma girmiyor.

ford ve tofaþ iyi durumda ama devlet bunlara destek için, çok kazýk fiyata satýþa sürdükleri arabalarý millet alsýn diye devlet bankalarýndan para desteði yapýyor. nasýl bu kadar kör olabiliyorlar diyeceðim ama arkada yataný tahmin etmek zor deðil. Bir kýsmý çok yetersiz insanlarýn devlet koltuklarýný doldurmasý, diðer kýsmý "özel" iþler olsa gerek. Artýk bu firmalar nasýl ve ne þekilde kulis yapýyorlarsa çok baþarýlýlar. zerrab da çok baþarýlýydý güzel kulis yapýyordu. Bunlarda zerrabýn yolundanmý gidiyor, hiç bilemeyeceðiz çünki ülkede... her neyse...

Baz etkisi son çeyrekte en çok etkiyi göstermeli. Bu çeyrek hayal kýrýklýðý olmuþ ama beklentim önümüzdeki çeyrek banka kazançlarýnýn dipten artýþa geçmesi. Tabi normal olmasý gereken gidiþatý devlet bankalarý biraz bozdu çünki zararýna kredi veriyorlar. Bu diðer bankalarýda kötü yönde etkileyecektir. Ne kadar etkiler bilemem. Çok fazla etkilemeyebilir çünki devlet bankalarý ciddi kredileri yandaþlara daðýtýyor, herkese daðýtmýyor diye duyuyorum, onlarda götürüp doviz alýyorlar.

Bunu herkes görüyor ve yapmayada devam ediyorlar. Hem devlet bankalarýnýn düþük faizli kredileri, hem devlet teþvikleri, Sürekli doviz alýmlarýný artýrýyor. Demekki bu kararlarý verenler durumdan memnun. Bi þekilde iþlerine geliyor olmalý. mokoko ya devam.

Hali ile özel bankalarý çok etkilemez diye umuyorum. Son çeyrek bilançolarýnda az çok durum anlaþýlýr.

Düþen kredi faizleri, bankalarýn bundan sonraki çeyreklerdeki bilançolarýný güzel etkileyecektir. Borçlanan halk alýmlarý artýracaðýndan, zincirleme etki ile pek çok sektör görünümü düzelecektir. 2020 ilk altý ayý bilançolar açýsýndan iyi geçecek.

TABÝ TAYYÝP YENÝ ÝCAD ÇIKARMAZSA. Hep böyle yazdým, oda hep yeni icad çýkardý.

Nükleer bombaya baþladýk derse þaþýrmam. Millet hazýr zaten, "Herkeste var bizde yapacaðýz" diye sürü halinde cývýldarlar.
    Tek eksiðimiz o olduðu için, uçak gemisi ve istanbul kanalýnýn yanýna nükleer bombayýda ekleriz. Halk sürünür ama nükleer bomba diyede aðlaþýrlar. Demedi demeyin. Cehalet böyle biþey.

Neye benzer. Marabanýn Kendisi parasýzlýktan evlenememiþtir ama kendisinin emeðini sömüren parasýný eksik veren aða, beþinci karýsýný alýnca, maraba kendisi gerdeðe girmiþ gibi mutlu olur oynar. Aynen buna benzer.
    Son düzenleme : alicemal; 04-11-2019 saat: 13:02.
    @NeAcaipDunya

Baþtan itibaren baþladým okumaya. Sürükleyici bir roman havasý var yazdýklarýnýzda. Okudukça, daha fazla okuyasý geliyor insanýn.
    Düþünmek ayrý bir eylem, düþündüðünü kaleme yansýtmak ise daha baþka. Katýldýðým noktalar çoðunlukta. Baþarý büyük.
    Konuya abone olduk bakalým. Ýlgiyle takip ediyoruz Alicemal Bey.
    "Ya bir yol bulacaðýz ya da bir yol açacaðýz"

Aynen bende hergun bakarim ali cemal bey neler yazmis diye.
    Hatirlarsaniz ali cemal bey ben daha oncede yazmistim .
    Akp iktidarda oldugu surece sellciyim.
    Bunlarla bu ulke hayatta duzelmez.hele gittiklerinde daha buyuk bir tahribat birakacaklar.asil buyuk dusus o zman olacakktir
    Eylul sonu uzunlarimin bir kismini kapamistim.korkuttular.sonucta kumarhane yaptilar borsayi.
    Sonra 103 binden geri sortladim saolsun reisle beraber poz aliyoruz sanki.
    hemen suriye operasyonu zararlarimi geri kazandirdi.
    Ali cemal bey dusuncemde ne kadar hakliyim ne kadar haksizim bilemiyorum.
    Ama cevremde herkesin borsanin daha da cikacagi yonunde sanki 120 binlere bir cikis olabilecegi yonunde dusuncesi var

Acaba sert bir yukari sonra yine aglama duvarina cevirmesinler bisti?

SM-A505F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    yaw gaz verip durmayýn, sonra olaylara saðlýklý bakamýyorum. Saðlýklý bakamayýncada kafada boþluklar oluþuyor. O boþluklar korkuyla doluyor. Sonra "aaaaaa" bi bakmýþsýn, korku içinde bi aþaðý bi yukarý koþan sürünün içindesin.
    Gaz yok, gaz yok.

Aklýmda biþey vardý, biyerleri deþecektim unuttum. Kimbilir ne kadar önemliydi.
    @NeAcaipDunya

Sayfa 221/853 ÝlkÝlk ... 121171211219220221222223231271321721 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •