Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
119,90 10% 1,16 Mr 110,30 / 119,90
3,63 10% 501,00 Mn 3,31 / 3,63
8,14 10% 2,47 Mr 7,54 / 8,14
53,90 10% 982,81 Mn 47,32 / 53,90
34,80 9.99% 91,16 Mn 34,80 / 34,80
2,90 -9.94% 955,51 Mn 2,90 / 3,13
1.353,00 -9.68% 284,03 Mn 1.349,00 / 1.508,00
7,81 -8.12% 11,40 Mn 7,80 / 8,01
21,92 -7.74% 421,11 Mn 21,42 / 24,44
269,25 -7.16% 258,51 Mn 268,25 / 290,00
329,00 3.7% 35,57 Mr 317,75 / 335,00
3,14 2.61% 34,03 Mr 3,03 / 3,32
39,30 4.86% 15,25 Mr 37,14 / 39,36
15,11 4.64% 14,63 Mr 14,36 / 15,11
83,55 6.98% 13,83 Mr 77,40 / 83,85
19,42 4.52% 1,50 Mr 18,28 / 19,42
414,00 0.73% 8,67 Mr 407,00 / 417,50
196,70 2.45% 9,71 Mr 189,40 / 197,60
765,00 2.55% 4,53 Mr 742,50 / 770,50
95,55 2.52% 697,12 Mn 92,75 / 95,95
118,70 2.33% 332,28 Mn 114,90 / 119,30
414,00 0.73% 8,67 Mr 407,00 / 417,50
32,04 3.96% 257,43 Mn 30,62 / 32,14
10,95 2.34% 240,15 Mn 10,71 / 10,95
80,10 -1.6% 845,03 Mn 78,55 / 82,95

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 222/853 ÝlkÝlk ... 122172212220221222223224232272322722 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 1,769 - 1,776 arasý.

Konu: Bana kalýrsa.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    abd ve AB den bi sürü veri açýklandý, onlarý incelemeliydim. Ýncelemedim. Heves kalmadý.
    TR de tayyipin verdiði siyasi kararlar, dünya verilerinin önüne geçti. BIST'in yönünü tayyipin dudaklarý belirliyor.

2 yýl önce 120 bindeydik.
    Þimdi 101 bindeyiz.
    Arada alýnan yanlýþ siyasi kararlar olmasa, þimdi kaçta olurduk acaba.? Hesabý zor, peki enflasyondan yola çýksa. 2 yýl için %30 desek.
    120*1,3 = ne çok etti.

Evet anlamsýz bi hesap.
    TR büyük þirketlerin Bilançolarý ve dünya makro verilerini incelemem lazým...

Çok tembelleþtim çok.
    Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Son bir yýlda ons altýný fýrlatacak o kadar çok olay gerçekleþtiki. Peki nereye kadar çýkmasýna izin verdiler.?
    1200 den döndü 1500 USD. de durdu ve geri.

Þimdi ise Çin ve abd anlaþma masasýndalar, ab ve abd verilerinin toparlama ihtimali belirdi. Bunlar ons altýn için kötü haberler.
    Kýsa orta vadede ons altýn biraz gerileyecek gibi görünüyor.

Çinle abd yeniden bozuþursa, aþaðý düþmeyebilir.

Peki düþerse nereye kadar düþer.? Onu teknik analizci tahmin edebilir. Bilir demiyorum tahmin edebilir diyorum. Düþüþ yolunda gelecek siyasi ve ekonomik makro veriler, düþüþ seviyesini deðiþtirir.
    "Masa baþýnda deðiþtiriyorlar diyordun, o zaman þimdi neden makro veri filan dedin.?". Tamamen dünyadan baðýmsýz olarak herhangi bir emtia fiyatý ile çok fazla oynayamazlar. Bahaneler bulmalarý gerekiyor. Yoksa satmak istediklerinde alýcý bulamazlar, almak istediklerinde satýcý bulamazlar. Biraz tiyatro gerekiyor yedirecekleri kitle için.

Altýn þu an için elimde olmadýðýndan, grafiklere dalma niyetim yok.

USD-TL düþerse ve BIST ten satýp çýkmýþssam. Yeniden altýn'ý portfoye eklemeye niyetim var. Þimdilik bekliyorum.

USD-TL deðeri 6.0 nýn hemen altýnda dengelendi gibi görünüyor bu sene için.

Bana göre bu fiyat pahalý.
    Neye göre hesap yapýyorum. Turistik bölgedeyim, gelen ve yerleþen bitli turistleri görüyorum, hesabým onun üzerine. Bacaðýnda 10 TL lik don var, 5 yýldýzlý otelde herþey dahil kalýyor ve otelden dýþarý çýktýðýnda cafe deki çay a verecek parasý yok. Bankta oturuyor.
    Bu mantýklý deðil. Bu adamýn kendi ülkesinde kalmasý gerekirdi. Ýþsizlik parasý ile gelip TR de 5 yýldýzlý tatil yapýlýyor.
    Hala otobüs otobüs turistler geliyor. Hiç böyle olmamýþtý.

Tahminime göre USD nin 4 le 5 arasýnda olmasý gerekir.

Ancak USD o fiyatlara düþþün, yine ithalat patlayacak, soysuz sanayici TR de üretmek yerine koþacak dýþarý.
    TR de üretmeye kalksa ahlaksýz devlet binecek tepesine çok yüksek vergi isteyecek. Belki "benden deðilsin" diyerek önüne engel çýkaracak.

Hali ile USD-TL nin 6 TL den aþaðý inmesi bir dert, inmemesi bir dert.

Ahlaklý ve adil Hukuk kurallarýnýn olduðu ve iþletildiði serbest piyasa ülkesinde, bu durum kendi kendine orta vadede düzelir. Ama bu ahlaksýz rezil durumu yaratan bizzat devletin ve hukuku uygulayanlarýn kendisi ise, o zaman düzelmiyor.

Saplanýp kalýyorsun bataða.
    Son düzenleme : alicemal; 06-11-2019 saat: 16:22.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    damat bazý þeyler açýklamýþ. Önce 20 yýldýr içine ettikleri her þey için baþkalarýný suçlamýþ. Zaman geçsin 5 yýl sonra filan "Suriyeye biz girmek istemedik, muhalefetin zoru ile girmek zorunda kaldýk" derler ve bu milletin %80 inede yedirirler. Bugünden yemeye hazýr bir %50 vardýr.

perinçek daðda apo ile el ele gülerek foto çektirir.. Bugün ise herkes pkk dostu bi onlar düþman.
    akp, pkk yý meclise sokar, sýnýrda çiçeklerle karþýlar, barzaninin bayraðýný meclise diker, Türk kelimesi ve bayraðý neredeyse yasaklanýr... Bugün ise herkes pkk dostu bi onlar düþman.
    akp, barzaninin peþmergesini Irak tan alýr, TR topraðýndan geçirir, Suriyeye sokar, isimleri pyd ypg olur beraber savaþýrlar. Bugün ise herkes pyd dostu bi onlar düþman.

Her neyse... bu konuda deðiþtirebileceðimiz bir þey yok. Katlanmasý zor oluyor yanlýz. Sabah akþam yalan dolan.

Damat a gelirsek, söylediklerinden akýlda kalýcý olaný, "dar gelirlilere her yýl 100bin konut yapacaðýz." diyor.

Onlara kalýrsa þu an uzay istasyonu kurmuþ olmamýz lazýmdý da.

Dar gelirliler için konut yapmasý gereken TOKÝ denen kurum var zaten. 20 yýldýr bu kurumu müteahhit ve arsa sahibi zengin etmek için kullandýlar.

Þimdi ise dar gelirlilere diyor.

Bu iþi talan için kullanmasalar, gerçektende dar gelirlilere konut yapmayý baþarsalar ve bu konutlarýda gerçek anlamda dar gelirliler alabilse. Ki bu karakterdeki insanlarýn kendi ceplerini hesaba katmadan erdemli bir iþ yapabilmeleri neredeyse imkansýz.

Yapabilseler, 2023 seçimlerinide tayyip alýr.
    Bu konut iþini baþarsýn, nükleer bomba yapmaya filanda kalkmasýn, lafla yada silahla baþka hiç bir ülkeye saldýrmasýn, parti kapamaya filan.. yaw demem oki yeni kriz çýkarmasýn. 2023 ü rahat alýr.
    Millet çöp yer ama yinede tayyipe oy atacak çok olur. tayyipin rakibi yok. Olanlar ise zengin partisi görünümünde. Ama millet çok fakirleþti.
    tayyip artýk altýn klozete hacet gidermesine, Paris te alýþveriþ için petrol þeyhleri gibi sokak kapatmasýna raðmen, hala halk adamý görüntüsü çiziyor.

tayyip le damadý sarayda bi yere baðlayýp aðýzlarýnýda týkasalar. Su ve yiyeceði sisteme sokup, atýklarý ortalýðý pisletmeden geri alabilmenin yolunu bulsalar. 2023 seçimlerini tayyip açýk ara kazanýr.

Benden söylemesi.

Muhalefet hem zengin partisi imajý çiziyor, hemde halkýn sýkýntýdaki %60 ý için tek bir projesi yok çünki.
    Bütün projeleri akp nasýl kötü onu anlatmak üzere.

Daha Çin ortada yokken, palazlanmamýþken, huawei, oppo filan yokken. cehape ye bir proje gönderdim. Bunu yazmýþtým bi çok yerde.
    Kurulumuza gönderdik diye yanýt verdiler.
    Kuruldan onay almamýþ.

Proje neydi biliyormusunuz.
    Dev tren lerle TR yi asya ile birleþtirmek. Tam profesyonel bir tasarým. Çin þu an TR ye 12 günde gelebiliyor ve çok az konteynerle. Ben 3 günde ulaþtýrýyorum.
    Hat üzerindeki ülkelerden bazýlarýnýn çin karþýsýnda ezilmemesi içinde çok saðlam bir anlaþma daha iþe baþlamadan yapýlacak.

Ýþte bu preojeyi Çin palazlandý ve þu an uyguluyor.
    Çanakkale ve Ýstanbul boðaz akýntýlarýndan elektrik üretimi projem bir diðeriydi...

her neyse... cehape nin chp olduðunu sandýðým dönemlerdi.

Þimdi chp ye giydirdimya, chp yi düþman görenlerin yaðlarý eriyecek. Yaw, 100 katýný diðerlerine giydiriyorum, onlarýda gör.

Her neyse... 2 tarafta adam olmaz, boþa çaba... özal sonrasý nesiller yumurtadan bozuk çýkýyor.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Ýlginç,
    abd ve Çin, karþýlýklý olarak yaptýrýmlarý kaldýrmaya baþlýyorlar.

Bundan ne anlamalýyýz. ?

2 tarafta kaldýrýyorsa, kazanan yok demektir.
    Baþlatan kimdi.? abd.

Niye koydun, neden kaldýrýyorsun.?

Bu arada 3-5 aydýr yahudi haber kanallarýnýn neden asýl verilere göre deðilde beklentilere göre kýyas yaptýðýnýda anlamýþ olduk.

Bi kaç gün önce yazmýþtým.
    yahudi bluumberg kanallarý, veri bu geldi beklenti þuydu diye abd verilerini yayýnlýyordu.
    Halbuki daha önceden, veri þu geldi, önceki ay buydu, geçen yýl ayný ay buydu, beklenti þuydu diye veriler yayýnlanýrdý.? Sebebini yeni anladým.

Veri kötü gelsede, beklentiler çok düþükse, beklentinin üzerinde geldi diyerek, kötü veriyi olumlu algýlatmaya çalýþýyorlardý.

Peki neden böyle yapmaya baþlamýþlardý.?
    Anladýðým kadarý ile Çin kapýþmasý yüzünden.

Hani bluumberg de bir süzme, "ticaret savaþýnda Çin ülkesi, abd ülkesinden daha çabuk teslim olur" diye yazmýþtý ya.! (yada "yazýyý kendi yazýnmýþ gibi yayýnla" diye eline vermiþlerdi onu bilemeyiz.)

Demekki Çin e diz çöktürmek amacý ile, abd nin verilerini iyi gösterip, Çine karþý psikolojik avantaj kazanmaya çalýþýyorlardý.

Demekki o savaþý kazanamadýlar, çünki iki tarafta yaptýrýmlarý kaldýrýyor.

Tabi bunu demek için henüz erken, belkide Çin, bazý þartlarý kabul etmiþtir ve henüz açýklanmamýþtýr.

Ne olursa olsun, uzun vadede, abd ve ingiltere ile kankalarý fransa nýn hali çok kötü olacak. Diðer avrupa ülkeleride pencereden sokaða mýçtýklarý veba dönemine geri dönecekler. Çok deðil 500 yýl kadar önceye.
    Önümüzdeki 20 yýl içinde Çin i yok edemezlerse, batýnýn ve çobanlarý yahudilerin hali harab.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Bugün pazar, yok cumartesi.

Gerçek hayattan bir örnek yakalamýþken, bunu kullanayým.

Konu: Eðitimli lide olsa, insanýn, içinde olmadýðý olaylar hakkýndaki körlüðü.

Direk cehape li süzmelere giydirecem ama eðitimli insanlarýn empati eksikliði filan diye cümle kurarak olayý bilimsel bi seviyeye taþýmaya çalýþýyorum.
    Direk yontma dan giydirme alýþkanlýðýmdan dolayý, anlatým þeklini yumuþatarak, laflarýn muhatablarý dahil herkes tarafýndan kolay hazmedilen öðretici alana taþýmayý beceremiyorum.

Bu cümle güzel oldu yanlýz. Tekrar okuduðumda anlamadým beyinden dumanlar çýktý ama cümle kýyak oldu gibi.

Ne diyordum.

Atasözümüz ne diyor. HERKESÝ KENDÝN GÝBÝ SANIRSIN.

Ýþte buna örneði ceHaPe den vereceðim.

Ýçki yasaðý geldi, eðitimli kesim saldýrdý. "Kardeþim herkesin aklý var, yasakla bi yere varamazsýn. Ýlkelsiniz."
    Kýz erkek ayrýmý pek çok alana geldi. "Kardeþim kýzla erkek yanyana dursa, yada ayrý olsa biþey deðiþmez. Kýzýn, erkeðin aklýnda varsa zaten istediðini yapar. Örümcek kafalýsýnýz."

VB.

Devletten beslenen cehape kaymak tabakasý, sanýyorki, tüm ahalinin, garibanlarýn ve dar gelirlilerin çocuklarýda, kendi çocuklarý gibi iyi eðitim alýyor, korunaklý mahallelerde, korunaklý yollarda geziyor, korunaklý okul ve iþe gidiyor.

O sebeple, kendi ailesini, kendi çocuklarýný aklýna getirip ahkam kesiyor. Benim oðlum kýzým içki içmez, gece tekin olmayan sokaklarda dolaþmaz, uyuþturucu kullanmaz, alkolik olmaz, herþeyin ölçüsünü bilir.
    NEDEN?

Öyle eðitildiler.

Anlamadýklarý þeyse, o AÝLE VE OKUL EÐÝTÝMÝNÝ halkýn %40 ýnýn çocuðu almýyor, bir %20 ninde alýp almadýðý belli deðil.
    Aileler aðýr çalýþmaktan, maddi sýkýntý çekmekten, hayatýn dertleri ile boðuþmaktan, ne çocuklarýnýn eðitimine vakit ayýrabiliyor, nede maddi açýdan çocuklarý destekleyebiliyor.
    Zaten anne baba eðitim almamýþ, üzerine hayat dahada zorlaþmýþ, çocuklarýna nasýl iyi eðitim versin ve hayatýn gerçeklerini öðretsin. Daha kendisine öðretilmemiþki.!

Ýþte devletin parasý ile rahat yaþayan, çocuklarýný özel okullara servizlerle götüren, nezih semtlerde yaþayan, çocuklarýný eðitebilmek ve örnek olabilmek için yeterli vakti olan ceHaPe nin kaymak tabakasý, tüm milleti ayný þekilde yaþýyor sanýyor.

Dar gelirlinin çocuðu, kolaylýkla alkolik olabilir, kolaylýkla uyuþturucuya bulaþabilir, kolaylýkla yoldan herhangi bir þekilde çýkabilir.
    Anne baba çalýþmaktan ve hayat tarafýndan ezilmekten o kadar bunalmýþki, çocuklarý eðitecek ne vakti var, ne enerjisi var, ne maddi kaynaðý var nede bilinci var. Onlarda eðitimsiz.

Zaten TVler sürekli teþvik ediyor yoldan çýkmayý. Hayat boyu çalýþsa, ulaþamayacaðý þeyler TV lerden ortalýða fýþkýrtýlýp duruyor. TV seyredince, çalýþmadan keyif sürmenin ne kadar kolay olduðunu görüyorsun. Bi kanal para sayma makinelerini günde 24 saat gösteriyor, diðer kanal sahilde eðlenen gençleri gösteriyor, ötekisi kanal yarýþmada 2 küfredip 500 bin TL kazananlarý, 3 koþturup araba kazananlarý gösteriyor, berikisi kanal topçu, popçu, dizici denen kesimin, ülkeye zerre faydalarý olmadan nasýl milyonluk arabalarda gezdiðini gösteriyor, internet desen korkunç "ayda 50 bin kazanmanýn yolu, bitcoin aldý ferrarisi oldu, 500bini nasýl kolayca kazandý" filan fýstýk.

Ýmdi acý örneðe geleyim.

Geçtiðimiz yýllarda, sokaklara hayvanlar için bir tabakta sen koy gibi reklam yapýldý.
    Sokak hayvanlarýný doyurmamýz gerektiði anlatýldý.

Baktýk hem varoþ denen dar gelirlilerin mahallelerinde, hemde eðitimli ortasýnýf larýn mahallelerinde sokaklarda su kaplarý, yemek kaplarý filan görmeye baþladýk. Köpekler, kuþlar ve kediler bayram yaptý.
    Zengin mahallelerinde sokakta kedi köpek olmadýðý için oralarda cadde kenarlarýnda kap kacak görmedim. Kaza ile bir köpek oraya gitse, anýnda zabýta, jandarma, MIT ve polis sokaða girerek köpeði alaþaðý ederler. Tabi bunu yazarken devletin hizmet organlarýnýn halk arasýnda nasýl ayrým yaptýðýný düþünerek yazdým. Sadece sokak hayvanlarýný kapsamadý.

Her neyse...

Ýmdi gelelim TV lerden empoze edilen bir kap da sokak hayvanlarý için sen koy reklamýnýn, 2 farklý kesim arasýndaki uygulamasýna.

Eðitimli orta sýnýf mahallesinde ne oldu.
    Mahalleli tarafýndan Hemen sokak köpek ve kedileri kýsýrlaþtýrýldý, aþýlar yapýldý ve cadde kenarlarýna kap kacak konarak beslendi. Hoþ bu mahallelerde zaten bu uygulama vardýda, miktarý arttý. Karþý gelenler azaldý.

Eðitimsiz dar gelirli mahallesine gelelim.
    Bu kesim zaten TV den gelen herþeyi Vahiy gibi algýlýyor. Ortalýk kap kacak doldu, hayvanlar beslenmeye baþladý. Zaten bolca olan kedi köpek sayýsý ertesi yýl üçe katladý.

NEDEN?

Çünki kýsýrlaþtýrmadýlar.
    Eðitimli kesim gibi belediyenin bedava kýsýrlaþtýrdýðýný bilmezler. Bilseler götürmezler çünki beyin eðitim ile geliþmemiþtir, bu hayvanlarýn bolca doðrup, ortalýðý hayvan gübresi dolduracaðýný akýl edemezler, gübreninde her türlü hastalýðý taþýyacaðýný. Köpeklerin çoðaldýðýnda çeteleþtiðini, bölge sahiplendiðini ve saldýrýlara baþladýðýný.
    Netçede ne oldu.

Eðitimli semtte, köpekler, kediler, kuþlar, keneler, kertenkeleler kýsýrlaþtýrýldý, sayýlarý artmadý, mevcut hayvanlarada ölene kadar bakýldý.

Eðitimsiz dar gelirli semtinde, hayvanlar beslendi. 2 sene sonra sayýlarý dörde katladýðýnda, o kadar hayvaný kimse besleyemedi. Havlamalarý saldýrmalarý ve sokaklarý bok içinde býrakmalarý yüzünden millete gýna geldi ve hayvanlar topluca ortalýktan bir gün kayboldu.
    Ya zehirlendiler, yada götürülüp bir daða býrakýldýlar. Acý son.

Ýþte eðitimli kesimin, ceHaPeli kaymak tabakanýn anlayamadýðý bu.
    Siz çalýþan kesimin vergileri ile çocuklarýnýza vakit ayýrýp iyi eðitebilirken, çocuklar güçlü ve baðýmsýz büyürken, ayný þey her yerde olmuyor. Maaþlarýný çaldýðýnýz çalýþan kesimin dar gelirli olanlarý, yani milletin çoðunluðu zora düþüyor.
    Kendileri maddi sýkýntý yada eðitimsizlikten beceremediðinden, devletin olabildiðince onlara bu konularda destek ve örnek olmasý gerekiyor.

ceHaPe nin kaymak tabakasýda diyorki "yahu benim çocuklarým, kýz erkek okuyor, sigara içki içmiyor, alkolik ve uyuþturucusu baðýmlýsý olmuyor, kafalarý çalýþýyor, eðittik onlarý. yasaða kurala gerek yok."

Anlayamýyorlar bir türlü. Kýt beyinleri yetmiyor hayatý anlamaya. O sebeple sadece zengine ve orta sýnýfýn üstüne hizmet ediyorlar ve maalesef yaptýklarýnýn zerre farkýnda da deðiller.
    Oy alamayýncada baþlýyorlar halka hakaret etmeye. "makarnacýlar, kömüre oy satanlar" filan diye.

Neyseki ben varým.

Tüm ceHaPe kaymak tabakasýný bir stada doldurun. kapýlarýnýda kapatýn.
    Ben eðitim odunu ile aralarýna dalayým. Vurayýmda vurayým... hah hah keyfim yerine geldi yaw..

Tahminen 3 ay kadar bir eðitimden sonra, bunlar ülkeye zararsýz hale gelirler... O yaþtakileri eðitemezsin ancak zararsýz hale getirebilirsin, kontrol altýnda tutabilirsin.

Tabi odunlu eðitimden önce staddaki ceHaPe sürüsünü hafiften uyuþturmak lazým. Bu kalýn enseliler, kapalý stadda 3 dakkada yutarlar beni. Öyle bir risk de var fakat benden kaçmadý tabi.
    Ellerini arkadanmý baðlasak.? Ayaklarýnýda.. Evet bu daha iyi.

Uyuþturucu gaz hepsini etkilemezse, stad içinde bi sürü kýzgýn öküzle baþbaþa kalmayayým.
    El ayak baðlanacak. Bide arkada hazýr kuvvet olsa iyi olur. Yaw amma týrsýk çýktýk...

Neyse bi yolunu bulacaz. ceHaPe kaymak tabakasýný, ödül almak üzere olan odunlu eðitimimden geçrimek þart.

Oy verenleri kast etmiyorum, partinin yönetim organlarýný kast ediyorum. Milletin sýrtýnda rahat yaþayýp, sonrada hakaret edenler onlar. Medyada bunlarý destekleyenlerde ayný.
    Oy verenler ise önemli kýsmý mecburiyetten veriyordur. Tabi bir kýsmý çýkar iliþkisi, gönül baðý filan onlarý saymamak lazým.

Bunu yazdým diye akp'li, saadet'li, gerici yobaz, yada deve milliyetçi filan sanmayýn. Onlarý eðitmeye bile çalýþmam, direk uyum saðlayacaklarý baþka ülkelere sürerim. Mesela Mars'a.
    Tabi çocuklarýný alýr, din temelli olmayan, bilim temelli olan düzgün bir eðitimden geçiririm. Onlarý kurtarýrýz.
    Son düzenleme : alicemal; 09-11-2019 saat: 10:53. Sebep: coloring und syntax maybe tiny improving
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Bu arada trump açýklama yapmýþ. Çin'le anlaþma filan olmadý. Umarým olur diye.

Çin ve abd barýþmasý ve bozuþmasý bizi þu dönem için DÝREKT olarak etkilemiyor. Etkilememesi lazým.

Fýndýk bulamayanýn, fýndýk alerjisinden endiþe etmesi gerekirmi. (Bu cümleyi, özlü sözlerim arasýna kayýt edeyim.)

Biz zaten gübre çukurunun içindeyiz. Gübreden çýkacaksýnki, aklýný üretim ve ticarete yoðunlaþtýrasýn.

Tabi balinalar trump açýklamasý üzerine endeksi aþaðýdan açarak, muhtemel korku satýþlarýný aþaðýdan karþýlamak isteyebilirler. Satýþ yoðunluðuna göre dahada aþaðý çekip orada toplayabilirler.

Bunu bir kaç kez daha yazmýþtým. Balinalarýn aklýnda bir taraf varsa, trend deðiþtirecek kadar büyük olmayan ani haberlerde, muhtemel satýþ yada alýþlarý uygun yerde karþýlamak için, habere uygun hareket yapabilirler. Taaaki satýþ yada alýþ yoðunluðu bitene kadar.

Siz olsanýz öyle yapmazmýsýnýz.?
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Ýhtiyaç olmadýðý halde Milletin vergileri ile saraylar yaptýrýp, yüzlerce milyon dolarlýk makam uçaklarý alan þahsiyetin ülkesinde 4 kiþilik bir aile, yokluk yüzünden intihar etti.

Son 2 yýlda, maddi sýkýntý sebebi ile 3 kiþi kendini yaktý, bir bebek açlýktan öldü.

Bunlarda medyaya yansýyanlar. Yansýmayanlarý da çobanlar tarafýndan kör edilmeyenler mahallelerinde görüyor.

130 milyar dolar alýp, abd nin yanýnda suriyeye girdik.
    Bal tutan parmaðýný yalar hesabý, o 130 milyar dolardan epey nasiplenen olmuþtur Türkiyede. Putin nin söylediðine göre en çok sebeplenenlerden biride tayyip ve ailesi.

Suriye sebebi ile hem þimdinin, hem geleceðin sermayesinden yedik. kazanç: Sadece bazý aileler semirdi. Türk halký biraz daha fakirleþti.

Her yýl Türkiyedeki milyoner sayýsýna 10binler katýlýyor. Milyarder sayýmýz artýyor.

Altýn Kural neydi.

Üretim artmadan birileri zenginleþiyorsa, kalabalýklar fakirleþiyordur. 4 kardeþ intihar etti fakirlik yüzünden.

Malesef film yeni baþladý ama bu günleri 10 yýldýr söylüyorum. "Bu günler iyi günlerimiz" diyordum hep... iþte küçük bir fragmanla baþladýk. Cep telefonlarýnýzý kapatýn.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Az geliþmiþ insanda sürü koruma güdüsü çok güçlüdür. Sürüsünü korurken bilinçsiz davranýr, ne yaptýðýnýn farkýnda deðildir.

Sözkonusu olan sürü olunca akýl, bilinç varsa, onlar uçar gider ve yerini içgüdüler alýr. Ýçgüdüler hayvan tarafýmýzdýr.
    Sürümüzü korurken hayvanlaþýrýz demeye çalýþýyorum. Neyse açýkça söyleyeyim bari yormayýn, hayvanýz hepimiz. Tabiz siz maymundan evrilmesiniz. Keçi nin yeri ayrý.

Ne demiþtim, insanlar 3 tür maymundan verilmiþ. 1 tür geliþmiþ, diðer 2 tür maymun ise daha az geliþmiþ. Hayvana daha yakýn.

Maalesef insanlarýn %80 i, az geliþmiþ bu 2 tür maymundan evrilmiþler. %20 si ise biraz daha geliþmiþ olan maymundan evrilmiþler. Bir tanede keçi var.

Yanlýþ anlamayýn bunlar tamaamen benim gözlemlerim ve araþtýrmalarým. Bunu 30 yýl önce fark ettim, bu zamana kadarda veri topladým delillendirdim, 2000 yýlýndan beridirde internette yazýyorum.

Bilim adamlarý benim dediðime doðru yöneldiler.

Her neyse.

2 olaydan bahsedeyim.
    Geçen eczaneden kendi paramla ilaç alacaðým, fiyat, Ýran da ve amerikada satýlan ayný içerikli ilaçtan 3-5 kat arasý daha pahalý.
    Ýlacýn orjini amerika. Bu ilaç amerikada 30 TL, Türkiyede 100 TL.

Düþünün amerika bizden kat kat daha zengin ama sanki biz daha zenginmiþiz gibi ilaç bizde 3 kattan daha fazla pahalý. Ýranda ayný içerikli ilaç 5 kat daha ucuz ve daha etkili. Sanmayýn abd üretiminin daha kaliteli olduðunu.

Eczacý erkek le muhabbet açýldý, fiyat farkýný söyledim. Anýnda kafayý üþüttü ve ilaç sahiplerini koruma moduna geçti. Sesi kýsýldý, kafayý eðdi, bütün derisi gerildi. karþýsýnda düþman varmýþ gibi davranmaya baþladý.

Ulan maymun orjinli lavuk, sen eczacýsýn, aldýðýn komisyon belli, fiyat farký olsa olsa ithalatçý ve depoda oluþuyordur. Sanamý düþtü onlarý savunmak. Gerçekte farký onlar cebe indiriyor ama müþterinin derdini dinleyen sensin. Yani sanada zararlý.

akp li imamlar, 2006 yýlýnda ssk nýn ilaç üretim tesislerini kapadýlar. Ýlaç ithalatýna baþladýlar. O tarihten sonra ilaç fiyatlarý uçtu. Ýthal eden özel þirketler fetö tarafýndan ele geçirildi ve TR ye korkunç fiyatlarla ilaçlar gelmeye baþladý.
    akp li imamlar, o dönemde saðlýk sektörünü fetö ye teslim ettiler. Biliyorsunuz fetö gerçekte süper bir eczacý ve nobelli týb doktorudur. O sebeple ilaç sektörü ona teslim edildi. Yada yolu açýldý. Sonuçta onlarýn elinde diye yazýlýyor.

Ýlaçtan yediðimiz kazýklarýn parasý þu an fetö ve ortaklarýna gidiyor.

Düþünün, mürüdlerince peygamber zannedilen fetullah, hasta insanlarý soyuyor. Ayrýmda yapmýyor, ateistide soyuyor, günde 72 vakit namaz kýlan dindar kesimide, hristiyanýda, museviside. Eczaneye gittiðinizde, din gruplarýna ayrý fiyat çekmiyorlar bildiðim kadarý ile.

tarikat lideri fetullah gibi Nasýl aþaðýlýk insanlarýn peþinden gidiyorsunuz görün. Sýrf kanser ilaçlarý cirosu yýlda 6 milyar TL ve kanser ilaçlarý ithalatý tamamen fetö nün elindeydi. Darbeden sonra deðiþtimi bilmem ama el konulan tüm fetö þirketleri birer birer geri verildi.

Bu eczacý hayvani dürtülerle kendisine bi faydasý olmayan fetullahý koruyordu. Kendisini o sürüden görüyor çünki. Tabi arkada fetullahýn olduðunu biliyormu o ayrý konu.

Tabi þuda varki, siz eczaneden para ile ilaç almadýðýnýzdan, soygun sizden yapýlmýyor. Bir tek beni soyuyorlar. Siz rahat nefes alýn. Sizin ilaç paralarýnýzý SGK ödüyor. Ne güzel deðilmi.?
    SGK nýn geliride aðaçlardan toplanýyor. Ýlaç paralarýný öyle ödüyor. yine siz ödemiyorsunuz. SGK nýn geliri vergilerimizden olsa, ilaç al alma, dünyanýn en saðlýklý insaný ol, senide soyuyorlar demekti ama öyle deðil. Aðaçtan.
    Hani nasýl, geçmediðin paralý otoyolun, geçmediðin paralý köprünün tünelin, kullanmadýðýn doðalgazýn parasýný sen ödüyorsun, senin vergilerinle ödeniyor. Neyseki ilaçta öyle biþey yok.

Baþka örnek:

Ziraat Odalarý Birliði'nin Genel Baþkaný, ismi gerekli deðil. Açýklama yapmýþ.
    "6 dönümlük tek tarlada Ispanak toplanýrken araya ayný görüntüde zehirli bir ot var o karýþmýþ. Ýþçiler yanlýþ otuda toplamýþlar. Zehirlenme ondan."

Tek bir tarlada olmuþ bu.

Zehirli ot dedikleride, ýspanakla ayný görüntüde bir bitki ama zehirli.? Bu bitki her yerde olmaz, ekeceksinki senin tarlanda olsun.
    Neden.? Çünki deðerli bir bitki. Ýlaç yapýmýnda kullanýlýyor.

Suçu, ýspanak toplayan iþçilere atmýþ.

Sürü koruma dürtüsü.

Halbuki elle toplanýyorsa, ýspanakla ayný görüntüdeki zehirli bitkinin, ýspanakla karýþtýrýlmasýna çok çok zor.
    Birincisi tohumunu ekmen lazým çünki zehirli denen o bitkiden deðerli ilaç yapýlýyor. Ve ýspanak el ile kolay toplanýrken zehirli bitkiyi topraktan elle çekemezsin. Kökü çoktur ve derindir.

Biçer döverle toplanýyorsa, 6 dönümlük tarlaya koca biçer döver girmez. Ama zaten adam diyorki, tarým iþçisi topladý.
    Geçen sene zehirli ot ektin, bu sene ýspanak ektin, hali ile zehirli otda ýspanak arasýnda çýktý. O zamanda iþçi toplarken zehirli otu elle çekemez. Her bir zehirli ot için özel çaba sarf etmesi gerekir ve güçlü olmasý gerekir

Bilerek ýspanak arasýna karýþtýrmazsa, elle toplanmasý durumunda zehirli otun, ýspanaðýn arasýna karýþmasý çok çok zor. Kolay olsa üç beþ yýlda bir ýspanaktan zehirlenenleri duyardýk zaten.

hayvani iç güdülerle, kendi sürüsü olarak gördüðü kesimi korumaya çalýþýyor ve en büyük grubu oluþturan tarým iþçilerinide aslanlarýn önüne atýyor. Tarým iþçilerini belliki kendi sürüsünden görmüyor.

Maalesef bu sendika baþkanlarý, oda baþkanlarý, herhangi bi yerin baþýna oturmuþ olanlar, bizde aða kafasý ile iþ yapýyor. Geri kalanýda maraba olarak görüyorlar.

Tamaamen kötü eðitimden kaynaklý ve bu kötü eðitimin temelleri ingilizler ve abd tarafýndan atýldý.

Bide radyasyonlu çayý hüpletirken, bakýn bana biþey olmadý diyen eski bi bakan vardý... inanýlmaz deðilmi... çocuk zekalý insanlarýn bakan olabilmesi... trump mesela en fazla 15 yaþýndadýr. Zeka yaþý olarak.
    þaþýracaksýnýz, dünya ortalamasý 17 yaþ. Þimdi benim maymun teorim daha mantýklý gelmeye baþladýmý.?

Atatürk öncesi ve sonrasý dönem var.

Her neyse yaw... boþa vakit kaybý oldu gibi.
    Son düzenleme : alicemal; 11-11-2019 saat: 10:57.
    @NeAcaipDunya

Sayfa 222/853 ÝlkÝlk ... 122172212220221222223224232272322722 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •