Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
119,90 10% 1,16 Mr 110,30 / 119,90
3,63 10% 501,00 Mn 3,31 / 3,63
8,14 10% 2,47 Mr 7,54 / 8,14
53,90 10% 982,81 Mn 47,32 / 53,90
34,80 9.99% 91,16 Mn 34,80 / 34,80
2,90 -9.94% 955,51 Mn 2,90 / 3,13
1.353,00 -9.68% 284,03 Mn 1.349,00 / 1.508,00
7,81 -8.12% 11,40 Mn 7,80 / 8,01
21,92 -7.74% 421,11 Mn 21,42 / 24,44
269,25 -7.16% 258,51 Mn 268,25 / 290,00
329,00 3.7% 35,57 Mr 317,75 / 335,00
3,14 2.61% 34,03 Mr 3,03 / 3,32
39,30 4.86% 15,25 Mr 37,14 / 39,36
15,11 4.64% 14,63 Mr 14,36 / 15,11
83,55 6.98% 13,83 Mr 77,40 / 83,85
19,42 4.52% 1,50 Mr 18,28 / 19,42
414,00 0.73% 8,67 Mr 407,00 / 417,50
196,70 2.45% 9,71 Mr 189,40 / 197,60
765,00 2.55% 4,53 Mr 742,50 / 770,50
95,55 2.52% 697,12 Mn 92,75 / 95,95
118,70 2.33% 332,28 Mn 114,90 / 119,30
414,00 0.73% 8,67 Mr 407,00 / 417,50
32,04 3.96% 257,43 Mn 30,62 / 32,14
10,95 2.34% 240,15 Mn 10,71 / 10,95
80,10 -1.6% 845,03 Mn 78,55 / 82,95

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 223/853 ÝlkÝlk ... 123173213221222223224225233273323723 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 1,777 - 1,784 arasý.

Konu: Bana kalýrsa.

1. alicemal
    Eczacý nýn yüzde olarak karý olduðundan
    70 tl nin yüzde 20 si ile
    15 tl nin yüzde 20 si
    Eþit olamayacaðýndan
    Ýlacýn zorunlu bir ürün olmasýndan ötürü...
    Fiyatlarýn yükselmesini istiyorlar..
    Mesela emlakçýlarda fiyatlar pek umurlarýnda deðil..
    Çünkü fiyatlar yükseldi mi satýþlar da düþtüðünden..

Ama eczanelerde esas kazýk ilaç dýþý malzemelerde gelir..
    Diþ ipi þokda 8 tl eczanede 15 idi mesela 1 sene önce en son aldýðýmda..

Günaydýn,
    Sayýn alicemal,
    Halkýn saðlýðý üzerinden fahiþ para kazanma hýrsý, benim gördüðüm1980 lerden itibaren baþladý.
    Hastaneler,ilaç sanayi,medikal firmalar,ilaç depocularý,ithalatçýlar,görüntüleme merkezleri,eczaneler,doktorlar hepsi sistemin içinde.
    Takdir edersinizki çok azý dürüst satýcý.
    Ülkenin en büyük ecza deposu konyada,Türkiyenin en eski ilaç fabrikasýný satýn alýp üretim iþine de girdi.Ruhsatlandýrmalarý rahatça yapýp, allayýp pullayýp daha sonra Ýtalyanlara sattý.
    Özellikle 90 lý yýllardan sonra kurulan ithal ecza depolarý nasýl ,ve neden kuruldu,kimler hangi sermaye ile kurdu araþtýrýlsa neler çýkar neler. Dünün bölge müdürü, bugünün ithal ecza deposu ortaðý nasýl oluyor?Ýthal ecza deposu açmak öyle kolay birþey deðil, birkere çok büyük sermaye vede ülkede satabilmesi için çevre gerekiyor.
    Bir zamanlar çanta ile ilaç satanlar bugün kamyon fabrikasý,medya satýn alýyor.
    Ýlaç ruhsatlarýnýn ve fiyatlandýrýlmalarýnýn nasýl olduðu,kimlerin dize getirilip, kimlerin tepelere çýkarýldýðý belli.
    Ama bütün bunlarý ortaya çýkaracak siyasi basiret ne iktidarda nede muhalefatte yok.Acaba neden?
    Size, bizi bilgilendirdiðiniz için çok teþekkür ederiz.
    Esenkalýnýz...
    BÝZ DEÐERÝNÝ ÖLÇERÝZ,FÝYATINA PÝYASA KARAR VERÝR.
    BURADA YER ALAN BÝLGÝLER YATIRIM TAVSÝYESÝ DEÐÝL,TAMAMI ÝLE ANALÝZDÝR.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Olaya sürü psikolojisi açýsýndan bakmýþtým ancak, 2 arkadaþýn verdiði bilgilerde deðerli.

En çok koyan'da. Kendine din adamý deyip kalabalýklara liderlik edenlerin soygunda en baþta koþturmalarý ve dahada kötüsü insanlarýn saðlýklarý üzerinden soygun yapmalarý. Bunu ancak bi hayvan yapar.
    Zaten hepimiz hayvanýz demiþtim. O sebeple þaþýrmadýk ama sinirlendik tabi.

Sinirlenmek hormonal bi durum. Ýlgili grup hücreler bazý hormonlar salgýlýyor. Ýnsanda saða sola saldýrma isteði uyandýrýyor.

Peki bu adi hücereler neye göre hormon salgýlýyor.? Nerden biliyor benim neye sinirlendiðimi.? Hormon salgýlamasa ben sinirlenmeyecem. Yani sinirlendim diye hormon salgýlamýyor, salgýladý diye sinirler opluyor.

tabi enflasyonun sebebi faiz artýrýmýdýr diyen ünlü düþünür tayyip e sorsak, sen sinirlendin diye hormon salgýladýlar der fakat konu o deðil.

Konu ne.? Sebepsiz sallamaya baþladým.

Peki benim neye sinirlendiðim ve sinirlenmediðimi, hormon salgýlamakla görevli bu hücre grubu nereden biliyor. Kim söylüyor emþerim. Sýzýntýmý var.?

Bu hücre grubu kim.? Ben kimim.? Niye kendimi hormon salgýlayan hücre grubundan(organ) ayýrdým.?

Çok fazla soru var.?

Neyse yukardakiler ilk cümleler hariç gýrgýrdý.! Ciddiye almayýnda cevap yazmak için vakit kaybetmeyeyim.
    Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Önümüzde abd gezisi var.

Daha önce anlatmýþtým. 2 devlet baþkaný buluþmadan önce, ilgili kurullar tüm detaylarýna kadar buluþma detaylarýný görüþür ve anlaþýrlar. Devlet baþganlarý sadece ortak foto verme ve belki kaðýt imzalamak için giderler.

Konuþup anlaþacaklarý konular, telefon ile çoktan halledilmiþtir. Ýþ buluþup imzaya kalmýþtýr.

Ýstisnalarý saymazsak üç aþaðý beþ yukarý durum böyledir.

tayyip gitmekte tereddüt etti, büyük ihtimalle aþaðýlanma korkusundandýr.

Suriye konusunda abd baþgan yardýmcýsý pence ile görüþmeye zorlandý ve kendini aþaðýlanmýþ hissetti.

Acaba abd dede kötü durumda kalýrmýyým. mesela trump yüksek koltukta otururken beni taburede oturtup öyle medyanýn karþýsýna çýkarýrlarmý.?
    Kapýda beklerken fotolarým çekilirmi.? O kadar saray yaptýrmama raðmen adam yerine koymayabilirlermi.? 2 saray dahamý yaptýrsaydým acaba.?

Bunlarý hesaplarken, tayyip ve ailesinin mal varlýðý araþtýrýlmasý sorunu çýktý. Sanýrým tayyip abd ye giderken baský oluþturmak amaçlý çýkardýlar o durumu.

Her neyse, konular üzerinde anlaþýlmýþtýr, onun üzerine gitmeye karar veriyordur.

Çok büyük þeyler beklememek gerekir.

Tabi 2 adet yanlýþ anlama uzmaný çocuk yanyana gelirse sürpriz olmazmý.? Olabilir. Hem iyi yönde hemde kötü yönde.
    iyi yönde olanlar tayyip ve ailesinin artý akp kaymak tabakasýnýn servetine yarar. Kötü yönde olanlar direk bize girer, tayyip ve ailesinin ise iþine yarar. En kötü halde bile servet yaratma yeteneði var bu akp grubunun.
    Son düzenleme : alicemal; 11-11-2019 saat: 14:11.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Çok ilginç,

Bugün 104 beklemiyordum.! Tabi uzun vadeci olarak bu beklentimin önemi yok.

Ancak 104 neyi gösterir.?

Dolaylý verilerle GERÇEK VERÝYE ULAÞMA UZMANI OLAN KEÇÝ'nin beyninde ne kaynýyor emþerim.?

BIST'de, Dün ve bugün, büyük alýcýlar eðer siyonist yahudilerse.! trump görüþmesinden iyi sonuç çýkacaðýný biliyor olmalýlar.

fetö darbesinden 2 ÝÞ GÜNÜ öncesinden merrill lynch denen siyonist yahudi bankasýnýn yüksek oranda VIOB da satýcý durumda olduðunu unutmayýn. Satýcý = düþüþe oynayan.

TR deki bankalardan siyonist yahudi olan bir tek merrill deðil. Çoðu yahudi. Belliki dünyaya yön veren siyonistlerin en tepesi ile en yakýn baðlarý olan merrill olmalý.

Bu tamamen 7 metre IQ lu ve en tepe EQ lu birinin dolaylý verilerden çýkardýðý yorum. Katýlmayabilirsin. Aslýnda katýlmasan benim için daha bereketli olur. Çünki çoðunluk nereye giderse, endeks kýsa - bazen orta vade trend tersine gider.

Benim pozisyonumun tersine pozisyon almanýz, ÇOK ÇOK iþime gelir.

Ancak cebime girecek para için, sizi yanlýþ yönlendirecek kadar ilkel deðilim(köþe yazarý, tv yorumcusu, spek yancýsý, siyasi yalaka)
    Sadece bi kez yarým yollu bu iþi yapmýþtým. Forumdaþlardan biri, "amaniiin yandýk düþeceeeek, hepimiz öleceeeez, aþaðý þelaaaleeee" dediðinde, onu yamultmamýþ ve "dibinde bidi var" diyerek ne desteklemiþ, nede desteklememiþtim.

Desteklesem, züper kazanç saðlayacaðým, desteklemeyip doðruy söylesem, kendi cebim zarara uðrayacak. Hali ile desteklemiþ gibimSÝ göründüm... Hala vicdan azabý duyuyorum. Aklýmdan çýkmýyor.

Burdan ne ders çýkardýk.?????

Bana kýsa vadeli soru sormayýn.

Doðruyu söylersem ben kaybederim, çünki okuyan çok, al desem sürü alýr ve balinalarda satar. Sat desem sürü satar balinalar alýr.

Balina ne demek.: Orta, bazen uzun vadede Sürünün tersine hareket etmek zorunda olan en büyük oyuncu demek. Uzun vade trendi baþlatan eleman demek. Gücü, endeksi orta uzun vadede deðiþtirebilecek güç demek.

Sürüyü uyandýrýrsam, balina tersime hareket ederek, sürünün ebesini beller ve bende zarar ederim, sürü dersen telef.

Os sebeple, KISA ORTA VADE trend sorusu bana sormayýn.

Ýmdi, temel analiz...

Uzun vadede balinalar bile endeksi UZUN SÜRE ters hareket ettiremez.

Örnek: TR de tayyipin IQ birden bire 70 puan artmýþ ve kýsýr fikirler yejrine TR yi þaha kaldýracak fikirler bulmuþ. TR þahlanmýþ gidiiyor.

Ama trendi yönendiren balinada mal yok.!!!
    Mal almasý için trendi terse hareket ettirip dökülen bilgisiz boþ kafalý týrsýklardan mal toplamasý lazým.

Bir hafta, 2 hafta, medyadaki(TV kanallarý, gazeteler ve internet haber siteleri) köteklerinin dewtseði ile bir kaç hafta ekonominin tersi yönünde endeksi hareket ettirebilirsin ancak hepsi o kadar. Sonra, ülkenin ekonomisinin yönünde endeksi hareket ettirmek zorundasýn.

Tüm dünyaya hakimsen durum deðiþir. Ülke süper kalkýnýr, sen endeksi süper aþaðý indirirsin Aylarca devam eder.
    Þimdilik yahudiler bu kadar güçlü deðil. Eni sonu, bir kaç hafta içinde endeksi, ülkenin ekonomik þartlarýna uygun hareket ettirmek zorundasýn.

Dur yaw...

konuyu unuttum.!

Endeks 104 ve üzerinde kalýrsa, siyonistler gerçek durumu biliyor demektir. Yada 103 altýna inerseler.

Ýnmez ve çýkmazlarda, üç aþaðý beþ yukarý ayný seviyedeseler, þartlar eþit demektir.
    Son düzenleme : alicemal; 12-11-2019 saat: 16:17. Sebep: coloring emþerim
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Nusr et in piyasa deðeri 1 milyar dolara koþuyormuþ.

PR firmasý ile anlaþýp(sanýyorum imamoðlu gibi, yada yazý yazmayý bilen orhan pamuk gibi PR la iþ götürüyor... PR þirketleri batý modasý. Çok iþe yarýyorlar yarým akýllýlar dünyasýnda), kolundaki kýllardan tuz sektiren bu ibibik, yahudi doðuþ(fetir þahenk) ile anlaþýp malý götürmüþtü.

Eðer kendi isteðinizle 1 gün bile kýllý kolundan tuz sektiren bu ibibiðin retestoranýna gitti iseniz, ilkelsiniz emþerim. Kýllý yemek düþkünüsünüz, moda takipçisi boþ beyinlisiniz. Sürü içindesiniz.

Adam TR li olduðu için 1 milyar dolar olmasý süper avantaj diyeceðim ama arkasýnda yahudi ferit þahenk var. vosvos, ausi, skoda, seat vb... ÝTHALATçýsý, TR de yeni fabrika kurmayan, mevcudu satýn alan, bildiðin parazit, kan emici yarasa.
    Tekrar edeyim. Ýhracatçý deðil, tüm firmasý ithalat üzerine kurulu. Mal ve hizmet Üretimi SIFIR. Kazanç miktarý müthiþ.

TR ye faydasýndan çok zararý olan sülük.

TR de kazandýðý paralarý yurt dýþýna kaçýran amip.

yahudi ferit þahenkle iþiniz olduda para verdi iseniz, deðeriniz benim gözümde eksi ve altýnda.
    Para aldý iseniz, sorun yok,sakin, þimdilik her þey yolunda. O parayý nasýl kullanacaðýnýzla alakalý olarak deðeriniz artacak yada azalacak. Sakin... calm down... þþþþþ.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Endeks yükselince yine havaya girmiþim.

Dün yazdýklarýmý bi daha okudum. Resmen gaza gelmiþim.

Kýldan tuz sektireni yazdýðým yazý kafam yerinde deðilken yazdýðým bir yazý. Hep kendi kendime diyorum, kafa yerinde deðilken bilgisayarý açma diye.
    Açmýþým, yine.

Ondan önceki renkli yazýda kafa bulutlu deðildi ama fazla hava atmýþým. Hava atýnca, anýnda dayaðý yiyorum.
    Havaya girdiðimin farkýnda deðildim yanlýz. Bidaha Okuyunca Yeni fark ettim. Bu demektir ki trump görüþmesinden kötü sonuç çýkacak.

Bu arada bir yýl önce faiz kral olacak demiþtim. Bu sabah hatýrladým. O konuda yanýldým.

Verilerde hile olmasa yanýlmadým. Ama hile var ve hile yaptýklarýný artýk saðýr osman bile biliyor.

Hileyide hesaba katmalýydým.

2000 yýlý öncesi hesaplama yöntemi ile ayný kiþiler hesap yapsa, enflasyon bu sene için %40 filan çýkar. Ama hile sonucu devlet enflasyon verisi %8 küsür görünüyor þu an.

Birde FED i hesaba katmayý, unutmuþtum. Epey önce, dow için yýllarca düþecek demiþtim. FEDi görmemem için kör olmam lazýmdý ama görmedim. Bahanem var ancak boþver.

Yaw düþündükçe hatalarým bir bir aklýma geliyor.

Geçen yýlmýydý 2 turlu bir seçim oldu. Belediye seçimimiydi ana seçimmiydi. Ýlk turda biter demiþtim, ikinci tura sarktý. cumbaba seçimiydi sanýrým.
    Ýkinci tura sarkýnca benim hesaplar bozulmuþtu, senet alma zamanlamam sapmýþtý hali ile biraz pahalý almýþtým. Evet cumbaba seçimiydi.

Altýnlarýda biraz erken sattým ama o hata deðildi. Erken sattým evet ama öyle yapmam gerekiyordu. Ýçerde seçim iptali ve suriyeye girme sonra yerleþme, kýbrýs gazý krizleri çýkmasa, plan süperdi.

Þu anda durum idare eder þekilde.
    ABD den kötü biþey çýkmazsa, bu seneyi enflasyonun epey üzerinde bir kazançla kaparým. Tabi kasým aralýkta yeni krizler çýkmazsa.

Herkese bol þans.
    Günah çýkarma yazýsý oldu.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Bu arada ülkede iþlerin kötüye gittiðinin aççýk göstergelerinden biri olan, kuralý ev ve araba veren sistem firmalarý.

Çok büyüdüler ve çok kazanmaya baþladýlar.

Nerden anladým.

Ana TV kanallarýna reklam vermeye baþlamýþlar. Ana TV kanallarýnýn reklamlarý çok pahalýdýr. Prime time daki reklamýn saniyesi bilmem kaç yüz bin TL.

Bu kadar çoðalýp büyümeleri, TR de iþlerin yýllardýr çok kötüye gittiðini gösterir.

Kuralý sistemin avantajý ve dezavantajlarýný bir yýl kadar önce çok detaylý bir þekilde anlatmýþtým.
    @NeAcaipDunya

Sayfa 223/853 ÝlkÝlk ... 123173213221222223224225233273323723 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •