Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
15,73 10% 16,70 Mn 14,21 / 15,73
19,14 10% 378,76 Mn 17,35 / 19,14
232,40 9.99% 456,47 Mn 226,40 / 232,40
79,25 9.99% 169,22 Mn 74,90 / 79,25
182,00 9.97% 488,95 Mn 165,60 / 182,00
3,87 -10% 2,97 Mn 3,87 / 4,35
23,76 -10% 494,00 Mn 23,76 / 27,68
114,40 -9.99% 127,33 Mn 114,40 / 127,10
3,22 -9.8% 283,76 Mn 3,22 / 3,57
2,94 -8.98% 2,53 Mr 2,91 / 3,37
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
3,06 2.34% 20,72 Mr 3,00 / 3,19
317,25 -0.63% 13,59 Mr 315,50 / 324,50
268,00 2.58% 7,53 Mr 261,50 / 268,00
78,10 -1.01% 6,65 Mr 77,50 / 80,50
18,58 -1.28% 756,46 Mn 18,49 / 19,09
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
746,00 -0.93% 2,59 Mr 744,00 / 765,00
93,20 -0.9% 525,81 Mn 92,65 / 95,75
116,00 -2.19% 231,93 Mn 115,50 / 120,40
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
30,82 -0.9% 95,64 Mn 30,68 / 31,60
10,70 0.66% 395,01 Mn 10,66 / 10,95
81,40 -0.91% 272,06 Mn 81,20 / 83,00

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 23/853 ÝlkÝlk ... 1321222324253373123523 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 177 - 184 arasý.

Konu: Bana kalýrsa.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Kendi paramýz ile ticaret yapacaðýz diye anlaþmalar yapýlýyor.
    Çinlede yapacakmýþýz.?

Peki 1 yuan kaç TL edecek.? Bunu kendi aranýzda belirlerseniz, faydasý olur.
    Ama USD üzerinden deðer belirlerseniz, hiç bir þey fark etmez.

USD üzerinden belirlemek ne demek. TL ve yuan ý önce USD ye çevirip sonra karþý para birimine çevirmekten bahsediyorum. Þu an öyle belirleniyor zaten ama USD satýn alýp veriliyor.

Diyorlarki USD ye elimiz deðmesin, yuan ve TL ye deðsin. Ama hesabý USD üzerinden yaparsan pek biþey fark etmez, yine senin paranýn deðeri londra ve newyorkta belirlenir. Hali ile çin le yapacaðýn alýþveriþte etkilenir.

Bence yine USD üzerinden hesabý yapýyorlardýr. Yoksa kendi baþlarýna 1 yuan 3 TL olsun, 1 TL 2,5 rus rublesi olsun filan demezler.
    Bunu demenin yöntemi, Çinde para borsasý kurman ve sadece oradan alýþveriþ yapman. Batý buna uymazsada batý ile ticari iliþkileri bitene kadar azaltman. Eni sonu uymak zorunda kalýrlar.
    Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Bizim hükümet altýna yedinci süper lüks uçaðýnýda çekti. Hemde 400 milyon dolara.

Arap krallarda yok böyle uçak, demekki araplardan üstünüz artýk.

Ýþin güzel tarafý ise þimdi geliyor, avrupa ve abd dede yok. Bizi sürekli aþaðýlayan fransa, almanya, hollanda, ABD. Hiçbirinin devlet baþkanýnýn altýnda böyle süper lüks uçak yok.

Buda avrupayý aþtýðýmýz anlamýna geliyor. Süper ötesi ülke olduk.

USD nin düþmemesi ve Suriye nin kafa kesen yobaz ordulara teslim olmamasý için hiç bir sebep kalmadý.

Þimdi birazda biz elimizi cebimize atacaz arkadaþlar, bu ülke için altýn ve dovizlerinizi yastýk altýndan çýkarýn. Süper bi ülkeye yakýþan davranýþý yapýn. Gerekirse 600 milyon dolarada devlet baþkanýmýzýn gýçýna yakýþýr süper lüks uçak alabiliriz. Bunu yapacak yüreðimiz, iþkembemiz ve dalaðýmýz var.

Uçaðý görmek isteyen, cumhurbaþkanlýðýna gidip sýraya girsin, soya yaðlý lokum ve trans yaðlý baklava ikramýda var. Bebelere ithal süt tozundan yapýlmýþ, bal aromalý ithal kanserojen þurupla tatlandýrýlmýþ dondurmada var.

Ejder meyvesinide camekanda seyredebilirsiniz, ama bekleme yapmayýn. Naþ naþ, yallah, hööööö, bürsssst...
    Son düzenleme : alicemal; 15-09-2018 saat: 13:06.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Ýlk okullarýmýzýn hepsine elektronik tahta koyduk ve habere kitlenin, "yazýlým dersleri vermeye baþladýk."

Ýlk okul ve anaokullarýna yazýlým dersleri dünyada yok. Bunu beklemiyordunuz ama 400 milyon dolara gýçýnýn altýna süper lüks uçak çekmiþ insanlýk ötesi bi baþgandan bahsediyoruz. Onun için bunlar normal.

Kýzlý erkekli ayrý imam hatip okullarýnda ki yakýnda imam hatip olmayan okul kalmayacak.

Kuran dersini imam elektronik tahtadan verecek. Tahtada kuranýn arapça yazýmý çocuklara ezberletilecek.

Çocuklar hep bir aðýzdan eliiif, beee, ciiim, haaaa, hýýýý, daaaal, diye coþkuyla baðýracaklar. yaramazýn kafasýnda imamýn odunu.

Sonra yazýlým dersine geçilecek yine imam girecek.

Çocuklar tahtadaki HTML yazýlým cümlelerini coþkuyla ezberleyecekler.

"kaaapýyýýý aaaaaç, eeeeeyyç, Tiiiiiii, Eeeeeeem, eeeeeeeL, kapýyýýý kapaaaa"

Okul bittiðinde, hem kuraný hemde bir yazýlým dosyasýný ezbere okuyabilecekler hemde tek nefeste.

Daha noolsun, dovizlerle altýnlarý bozdurmayý unutmayýn yoksa dersten sonra çocuklarý üzerinize salarým "eeeeeyçç tiiiii" diye dalarlar size.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Haaah hah,
    benim 2 üstte dün yazdýðým"Bizim hükümet altýna yedinci süper lüks uçaðýnýda çekti. Hemde 400 milyon dolara." yazýnýn aynýsýný yýlmaz özdil bugün yazmýþ.

Tabi özdil in yazým tarzý ile benimki ayný deðil. Adamýn mesleði edebiyat ve araþtýrma. Benim ise hobim. O sebeple benim yazý vurup, kýrarken, onunkisi kendini okutmuþ. Ama giriþ, geliþme ve baðlama ayný.

Özdili severdim temiz dürüst ve doðru tarafta olduðu için, ayrýca çok iyi yakalayýp vuruyor. Okutuyor kendini. Ama aydýn doðan isimli yahudi sermayesi uþaðý yahudiyi bir konuþmasýnda övünce, yýlmaz özdil benim için bitti.

Gördüðüm kadarý ile, yýlmaz özdilin içinde bulunduðu siyasi grup, kendi hýrsýzlarýný geri istiyorlar. aydýn doðan denen bu ülkeyi þimdiki sömürge konumuna getiren gurubun üyesi yahudi, bana yetki verilse ilk asacaðým kiþilerden. neticede akp denen parti ve içinde olduklarý kültür, aydýn doðan denen yahudi grubunun ÜRETÝMÝ.
    Þimdi kavgalýlar.

Kendi doðurup büyüttüðü yetiþtirdiði oðlu ile kavgalý olan anne, baba yokmu.?

Bana kýzdýnýz, özdil i herkes sever, bende hala yazýlarýný okuyorum, ama benim için artýk aydýn bir yazar deðil. Sadece bilgili ve edebiyatçý bir yazar. Hepsi o.

Doðruyu ve gerçeði severim. Adam tutmam, parti tutmam, takým tutmam.

Geçmiþi temiz olmak þartý ile, hangi grup doðrunun peþinde gidiyorsa, doðrunun peþinden gittikleri müddetçe onlarla beraber yürürüm. Yoldan ayrýldýklarý anda, ben kendi yolumda devam ederim.

En sevdiðim adam bile olsa, hýrsýzý savunuyorsa, benim için akýllý deðildir. Arkadaþlýðýmýz devam etsede, ortak davamýz varsa, o bitmiþtir.

Tabi DOÐRU denen þey göreceli. Zamana, kiþiye, kültüre, gruba baðlý olarak sürekli deðiþiyor. Tek bir doðru yok. Ýnsan sayýsý kadar doðru var.

Doðru derken benim doðrum olarak bahsediyorum. Sadece bir kavram.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Ege Cansen de benim deðindiðim konuya deðinmiþ.

Rusya ve Ýran ile, kendi para birimlerinizde iþ yapmak konusunda anlaþtýnýz. Çinlede masadasýnýz.

Peki ticaret nasýl olacak.? TL kaç ruble edecek.? yada yuan yada riyal.

Nasýl karar vereceksiniz.? Bu açýk deðil. Yada ben bilmiyorum henüz.

Eðer önce TL ve rubleyi usd ye çevirip sonra birbirlerine çevirip kullanacaksanýz. Yine USD ile baðýnýzý koparmýþ olmazsýnýz.

blockChain kullanalým da denebilir. Fark etmez, blockChain de USD nin yerini alýr. TL kaç blockChain edecek, ruble kaç.?

BlockChain kontrolu kimde ise, oraya baðlý kalacaksýn. blockChain denen para cinslerinde en çok destek görenler abd kontrolunde, baþtada bitCoin gidiyor.

Bu aralar birCoin demek yerine blockChain diyorlar. Sebebini anlamaya çalýþýyorum. Arkada bitCoin kullanýyorsun, bugüne kadarda bitCoin diyordun gazetende, TV nde. Þimdi neden blockChain demeye baþladýn.? Sebebi acaba, bitCoin deyince abd akla geliyor. Buda dünyada rahatsýzlýk uyandýrýyor, acaba blockChain diyerek arkada bitCoini gizlesek, bitCoin daha hýzlý yayýlýrmý.?

Belkide bu mantýkla bitCoin ismi kullanýlmýyor. Yani TL, USD, AVRO, Ruble demek yerine para, yada doviz demek gibi. Arkada USD ile iþlem yapmýþsýndýr ama dovizle yaptým dersen USD kelimesi geçmez, akla da abd gelmez.

bitCoin olayýný anlatmýþtým. Paraya hakim olan dünyaya hakim olur diye etkili bir söz ve gerçeklik var.
    Para olayý internete kayýnca, internet parasýnada hakim olabilmek için USD ve AVRO nun sahibi yahudiler, bitCoin denen zincir parayý çýkardýlar. Dünya hakimiyetlerini devam ettirebilmek için. bitCoini tüm dünyada yaymaya çalýþýyorlar, ama bitCoin in sýnýrlarý var ve zorluklarý var, o sebeple bitCoin 2 veya baþka isimle baþka zincir para çýkarabilirler.

Durun ya konu bu deðildi.

Kendi paranla nasýl ticaret yapacaksýn.
    Ya takas yapacaksýn, bir kilo çelik, 3kilo un eder deyip çelik verip un alacaksýn, zorlu bir sürece gireceksin.

Yada 1 ruble 3TL eder deyip bunun pazarýný rusya yada Türkiyede kuracaksýn. Ticaretini kolay yapacaksýn. Ama pazarý kurmak ve iþletmek zorlu bir süreç. Ayrýca bunu yaparsan batý ile tamamen kopma aþamasýný baþlatmýþ olacaksýn. Batý ile ne rusya kopabiliyor, nede Türkiye. Sürekli siyasetçiler, bir taraftan istemezük derken, yorgan altýndan bi taraflarýný batýya dayýyorlar. Tabi bizim bi tarafýmýzý dayýyorlar. kendileri kral. Veren halk.

Çin ise muamma. Yahudiler yüzyýllardýr Çin i sömürge yapmak istiyor. Baþardýmý baþaramadýmý bilmiyorum henüz.
    Anlayabilmek için büyük çin firmalarýnýn sahiplerini bilmek gerekir. Bunun içinde büyük bir araþtýrma gerekir, göründüðü gibi olmayabiliyor.

Bakýyorsun en büyük Hintli firmanýn baþýnda hint isimli, hint görünümlü adam ve ailesi var. Detaya girince bambaþka biþey çýkýyor. Firmanýn yahudi kontrolunde olduðunu görüyorsun.

Yahudiler, gizli kalarak firma sahiplenmenin sistemini dünyaya kurmuþlar.

Borsa, Anonom þirketler, halka açýk þirketler, fon lar... Ancak detaylý ve dolaylý bir araþtýrma ile bulabiliyorsun.

Ýnternet sayesinde bu mümkün. yeterli bilgi ve tecrübeniz varsa, bulma þansýnýz oluyor. Türk ve batý þirketlerini araþtýrdým biliyorum ama doðuyu bilmiyorum.

Rusya firmalarýda açýk, zaten bizzat yahudiler söylüyorlar. Rus özel þirket firmalarý yahudilerde.
    Çin ve asya henüz benim için muamma. Bi kaç firmayý buldum, kalaný için epey araþtýrma lazým.
    @NeAcaipDunya

6.  Alýntý Originally Posted by alicemal Yazýyý Oku
    Ege Cansen de benim deðindiðim konuya deðinmiþ.

Rusya ve Ýran ile, kendi para birimlerinizde iþ yapmak konusunda anlaþtýnýz. Çinlede masadasýnýz.

Peki ticaret nasýl olacak.? TL kaç ruble edecek.? yada yuan yada riyal.

Nasýl karar vereceksiniz.? Bu açýk deðil. Yada ben bilmiyorum henüz.

Eðer önce TL ve rubleyi usd ye çevirip sonra birbirlerine çevirip kullanacaksanýz. Yine USD ile baðýnýzý koparmýþ olmazsýnýz.

blockChain kullanalým da denebilir. Fark etmez, blockChain de USD nin yerini alýr. TL kaç blockChain edecek, ruble kaç.?
    Blockchain kripto para ve benzeri sistemlerde altyapinin adi. Yani yerel bir otoriteye bagli olmadan bir dizi chain server/bilgisayar uzerinden dogrulama ve guvenlikli islem yapmayi saglayan sistem gibi dusunebiliriz. Noter olmadan sistemde bulunan 1000 kopya uzerinden eslesme ile yapilan digital bir dogrulama kurgusu. Ve sadece para icin degil her turlu evrak vs icinde uygulanabilinirligi mumkun seklinde lanse edilen altyapi. Ben daha bulasmadim o ayri

Yazdiklarinizi merak ve bazen abovvvlar esliginde okuyorum.
    Emeginize bilginize saglik.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Aralýk BIST 110 bin hedefim zorda.

MB ne yaptýysa DOVIZ cilerin kafasýný kýramadý. Bu iþin yöntemi basit ve çocuk oyuncaðýydý.
    En baþta en çok doviz alan kurumsal firmanýn kafasýný kýrsaydý, iþler bu hale gelmezdi. En büyük kaybý HALK çekecek herþeye gelen zamlar yüzünden.

Bakýn ABD dün danimarka bankasýna ceza kesmiþ. Kara para aklýyor diye. Bizim yeni vestel eski adýyla poly peck firmasý sahibi, londra borsasýnda 30 milyon dolarlýk kendi firmasýna iþlem yaptý diye, poly pecki, koca holdingi batýrdýlar, sahibini hapse attýlar. Sadece 30 milyon dolar.
    Bunun gibi kafadan 5 örnek daha sayarým, araþtýrsam 10 tane daha bulurum. Ülkenin düzenini bozan firmanýn,

DAHA ÝÞÝN BAÞINDA KAFASINI KIRARSIN. Kural budur. Bunu gören diðer fýrsatçýlar daðýlýr. Netçede insan dediðinde bir hayvan. Güçlü hissederse saldýrýr, güçsüz hissederse uysallaþýr. Her fýrsatta da talana açýktýr.

Ama cezayý ancak temiz ve aklý baþýnda bir hükümet verebilir, yoksa kendi pisliklerinde ortaya dökülür. Hoþ bizde dökülen pisliðin haddi hesabý yok ama ceza alan yok, tersine pisliði ortaya çýkaran ceza alýyor.

Daha ilk atakta, dovize ihtiyacý olmayýpta, yüklü doviz alan büyük bir bankaya, milyarlýk bi ceza veselerdi. Enflasyon fýrlamazdý. Enflasyonun artmasý iþsizliði tetikler. Fakirlik artar ve enflasyondan faydalanan kesimin cepleri dolar.

Yani kalabalýk gruplar fakirleþirken, küçük gruplar zenginleþir. Köy kuralý neydi, üretim ayný iken, birileri fakirleþiyorsa-cebinden para çýkýyorsa, o para mutlaka ve mutlaka, birilerinin cebine giriyordur.

Zengin sayýmýz artacak, halk dahada fakirleþecek. Buna üzülen hükümetle damadý, yeni bir uçak sipariþi daha verip, marmarise 100milyon dolarlýk organik çiftlik yapacak. GDOlu kanserojen ürün yemeyecek.

USD eni sonu düþecek ama enflasyon kalýcý hale gelmiþ olacak.

Hani bunlarýn hepsi eni sonu olacaktý ama 3 ayda olmasý var 3 senede olmasý var. 3 senede olsa, etkisi daha hafif olurdu. Tamamen HALKý düþünerek konuþuyorum.

Cebinde milyonla piyasada paradan para kovalayanlar zerre umrumda deðil. Batsa eline iþemem. Aynýsý benim içinde geçerli tabi.
    Batarsam sizde elime iþemeyin, zaten fazla param yok, onuda enflasyona yedirmeyeyim diye uðraþýyorum.

Bu iþeme atasözü farklýmýydý.?
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Temmuz ayý imalat sanayi sektörü endeksi %5,6 artmýþ. Ýyi haber.

Tabi bu rakam anketle bulunuyor. Firmalara form gönderiyorlar. Sonuçlarý topluyorlar. Açýklanan rakamý doðrulama veya yanlýþlama þansýn yok.

Türkiyenin lokomotif sektörü otomotivde daðýlmýþ durumda, rakamlar sürekli düþüyor. Ýlk 8 ayda otomotiv üretimi %5 düþmüþ. Tutar olarak yükseldi, çünki maliyet geçen seneki USD üzerinden, satýþlar bu seneki USD üzerinden. Ýstisnai bir yýl, satýþlarý düþtü ama gelir arttý. USD ayný kalýrsa, önümüzdeki sene otomotiv, hýzlý gelir kaybý açýklayacak çünki, satýþlarý %20 düþtü. Bide USD düþerse, önümüzdeki sene satýþlar düþük USD den ama maliyet bu seneki USD den olacak. Yani gelir çakýlacak, ama USD yükselirken fiyatý USD +enflasyondan daha çok yükselttiler, USD düþünce fiyatý düþüreceklermi.? Tabiki hayýr. ama bu seferde satýþlar düþecek yine zarar.

Devlet adam olsa, hemen tusaþ a yerli oto talimatý verir, elektroniðinide aselsana havale eder. Aldýðý 400 milyon dolarlýk uçaðýn parasý yeterde artar bile.

Bak o zaman tofaþ, reno nasýl adam olacaklar.
    En eski araba firmalarýmýz bunlar ama ikisinin sahibide yahudiler. (reno nun %51 i fransýz yahudisinin, tofaþýn sahibi Türk yahudisi)

Hemen 80 yýldýr yapmadýklarý yerli üretim için kollarý sývayacaklar. yahudi gazetelerde ve medyada tusaþ ve aselsaný kötüleyip, reno ve tofaþý parlatmaya baþlayacak.
    Devrim arabasýný nasýl *** ettilerse, aynýsýný tusaþ ada yapmaya çalýþacaklar.

tusaþ üretmesinde yahudi sömürgesi devam etsin diye.

Konu hemen daðýlýyor. Sadece ekonomik veri yazayým diyorum, kafa hemen sebebine odaklanýyor. yazý uzuyorda uzuyor...
    @NeAcaipDunya

Sayfa 23/853 ÝlkÝlk ... 1321222324253373123523 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •