Üstte Yine bi sürü yazý. Caným sýkýlýr diye hiçbirini okumayacaðým.
Evet biliyorum sizde benimkisini okumayarak karþýlýk vereceksiniz. E naapalým katlanacaz.![]()
Üstte Yine bi sürü yazý. Caným sýkýlýr diye hiçbirini okumayacaðým.
Evet biliyorum sizde benimkisini okumayarak karþýlýk vereceksiniz. E naapalým katlanacaz.![]()
Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
@NeAcaipDunya
Yýlbaþýnda uzun vadeli tahminlerimden biri neydi. USD 6 TL yi geçmez. Tabi her tahmine tayyip yeni kriz çýkarmazsa diyede ekliyordum, hala da eklemek gerekiyor.
Çünki 6 TL bile bana göre pahalý. Olmasý gereken 4-5 TL arasý biþey diye yazmýþtým.
Ancak devlet düzgün yönetilmediði için, halka yük olanlara teþvik, faydalý üretim yapanlara engel olunduðu için(hýrsýza teþvik vermen, temiz adama engel çýkarman demektir, bi ara örnekle anlatýrým. Zaten medya hýrsýzlarýn elinde olduundan, diðerlerine engel oluyorlar.) 4-5 TL ye indirmekte kötü sonuçlar doðuruyor, ithalat patlýyor.
Yani rezil bir durumun içindeyiz.
Damat bu sene sonu USD hedefini 5.60 koymasa, yinede USD 5 lere inebilirdi, ama koymadý. Ya bilinçli olarak, yada boþ kafalý olduðu için.
Sadece istanbul seçimi iptal edildiðinde 6 TL geçildi ve geri inildi, ihlal oldu.
Eðer büyük bir SÝYASÝ kriz çýkarýlmazsa, önümüzdeki sene ilk 6 ayda 6 TL yi geçmeyecek diye hesaplýyorum. Ýhlal yine olur, yýl deðiþince hücum gelebilir ancak yaz aylarýna girildiðinde 6 TL veya altýnda olacaðýz.
Neden.? Çünki pahalý.
Neden? Çünki TLnin karþýlýðý bu deðil.?
Neden.? Çünki doviz fiyatý anormal olmasa, avrupalý iþsizlik maaþý ile gelip 5 yýldýzlý tatil yapamaz. Birinci ikinci sýnýf TARIM üretimi ihraç edilmez, biz üçüncü sýnýf meyve sebze yemeyiz. Tabi millet ne yediðinin farkýnda deðil, oda ayrý konu.
@NeAcaipDunya
Bugün yarýn Ankara da S400 radar testleri yapýlacakmýþ.
Bu ne demek. S400 ler faal ve kuruluyor. Kapatýlýp dolaba kaldýrma kararý henüz alýnmamýþ.
Peki bu ne demek.
abd uþaðý yerli medyada, abd yaptýrýmlarý yeniden ýsýtýlacak demek.
Ya bu ne demek.
BIST te alýcýlarýn senetleri üfleyerek ellemesi ve almakta zorlanmasý demek.?
Peki bu ne demek.?
Sinirden yine gebereceðiz demek.
Ne longcu rahat ediyor nede shortçu. 2 yýldýr böyle, hastalýklý bi þekilde ilerliyoruz.
tekrarlayan sýzýlar Kronik hale gelince, hasta kafayý üþütür.
Peki netçe:
yerli uþak medya yaptýrýmlarý ýsýtýr sabah akþam beynimize çakarsa. Uþak bankalarda usd seviyesini yükselterek destek olurlarsa, trend deðiþirmi.?
Uzun vadeden bahsetmek anlamsýz ama önümüzdeki yaza kadar olanki orta vade trend deðiþmez. Endeks þu ankinden daha yüksekte olur. Seviye veremem, versem tutmaz.
Ama kýsa vadede yükseliþi engeller.
110 u geçmemiz zorlaþýr ve üç beþ bin puan aþaðýlarý bi kaç kez görebiliriz.
Yani lanet olsun böyle siyasetede siyasetçiyede. Tüm partiler dahil ediyorum lanetime. Halký hafifletme konusunda hepsi ortaklar.
Peki s400 kurulmasýnmý.?
Sorumu bu emþerim yaw.? O konu ayrý konu.. bana kalsa s400 ve f35 lere vereceðim para ile bizim radar ve füze projemiz uzun menzilli hisar projesini geliþtiririm. Bi sürü yerli proje var kaynak bekleyen... her neyse..
@NeAcaipDunya
Ýçerideki 4millyon suriyeliyi besliyoruz.
Bizim iþgalimiz altýndaki Sýnýrýn suriye tarafýndaki 3 milyon suriyeliyide besliyormuþuz.
60 bin civarý öso denen el kaide uzantýsý el nusra ordusunu, suriye ordusu deyip onlarýda maaþa baðlamýþýz.
Tüm bu kalabalýðýn saðlýk ve eðitim masraflarýda bizden. Alt yapýlarýný evlerinide yapacaðýz.
Ama Türk halkýna gelince kaynak yok, para yok.
Peki suriyeye girmesemiydik emþerim.?
Yaw bu deli sorularýný kim soruyor bilmiyorum, resmen kafa kýrmalýk.
Neyse para piyasalarýný kapatýp iþime döneyim.
@NeAcaipDunya
Keçi efsaneliðini bir kez daha konuþturdu sayýn seyirciler. "MeEeEe" lemelerimle hepinizi bir kez daha aydýnlattým.
Belediye baþkanlarý eli uzun halk topluluðu nun, efsane keçiye çelenk takmak için yollara düþtüðünü sanýyoruz.
Çünki kayýplar. Bu durumda ya halkýn kalan mallarýný kontrol ediyorlar, iç edilebilecek deðerde olanlarýný not ediyorlar, ya Hollanda'dalar, yada çelenk tankmaya keçi yi arýyorlar.
Ne demiþtim? ki ben bu lafý hep söylerim.
yahudi medyasý, abd ve avrupa verilerini iyi göstermek için son bir kaç aydýr farklý yöntem uyguluyorlar.
Sebebi de Çin le girdikleri ticaret savaþýnda psikolojik avantaj elde etmeye çalýþmak olmalý.
Bu sonuca nereden varmýþtým.?
abd nin düþen verisine düþtü demeyip, beklentilerden iyi geldi diye haber yapýyorlardý. Geçen ay þu kadardý, geçen yýl ayný dönem þu kadardý bu kadarda düþtü diye haber yapmýyorlardý.
Çok düþük açýkladýklarý beklenti rakamlarýný baz alýp, beklentiden iyi geldi diye haber yapýyorlardý.
Delil arýyordum, delil geldi.
Bugün Çin e dair veri açýklamýþlar. Haberin manþeti çin verisi düþtü. Devamýnda geçen aya göre þu kadar, geçen yýl ayný döneme göre þu kadar düþtü, korkunç korkunç diye haber yapmýþlar.
Peki TR de neden bu tür maymunlarýn algýsýný deðiþtirme haberi yapýyorlar? Bizi baðlayan ne.? Çin de yayýnlasana.!
Sebebi, bloomberg, ntv, fox tv, haberturkTV, gibi yahudi kanallarý, siteleri, uluslararasý haberleri, abd merkezli yahudi ajanslardan alýyorlar.(hoþ diðer gerici kanallarý daha kötü ya)
Hali ile bir merkezden tüm dünyadaki yahudi kanal ve gazetelerine yayýlýyor. Ülke ayrýmý yapýlmýyor. Tüm dünyayý hipnoz etmeye çalýþýyorlar, savaþta arkalarýna almak için.
Bu kanallarda olanlar sizin dostunuz deðil. Sizin ve ailenizin sýrtýndalar, gelecek kuþaklarýnýzýnda sýrtýnda olacaklar.
Bir merkezden tüm dünyaya ayný haber yayýlarak algý operasyonu yapýyorlar. Ammaç sizi ve dünyayý sömürmek, köle yapmak.
Yetmiyor, ülkelerdeki TV ve gazetelerindeki yahudi ve yahudi uþaðý yorumculara, yazý gönderip, bu yazýyý kendi yazýnmýþ gibi köþende yayýnla, TV de anlat diyorlar.
Medya bu kadar önemli.
Halký, kendi çýkarlarý doðrultusunda hareket eden sürü yýðýnlarý haline getirmek için kullanýyorlar.
Bu sürü içinden beyni þartlandýrýlmýþ elemanlar çýkýp "biz yapamayýz edemeyiz, medya serbest olmalý" gibi möööö diyebiliyorlar... yahudi uþaðý haline geldiklerini bile fark etmeden.
gundi bunu hak etti
medyanýn, ülkenin kendi çocuklarýnýn elinde olmasý çok önemli.!!! ÇOK DAHA ÖNEMLÝSÝ ÝSE ÇOK SIKI DENETLENMELÝ. En kötü kazýðý içeridekilerden yersin.
Yahudiden parayý alýr, sivas ta, menemen de, kahraman maraþta, taksimde aileleri öldürür, ülkeyi karýþtýrmak ve yahudiden aferim ve para almak için.
Millet ne tür bir pisliðin içinde olduðunu bile anlayamaz.
Kendi ülkesine ihanet eder, iyi bir þey yapýyorum sanýr.
Neden.?
Maymunsunda ondan. Kolay hipnoz oluyorsun. TV ye 3 dakka baktýktan sonra dýþarý çýkýp saldýrabiliyorsun, yada TV de 3 dakka kývýran birini dýþarda görünce "ye beni" diye üzerine atlayabiliyorsun, bu kadar maynunsun.
Neyseki keçi varda bi kez daha hepinizi kurtardý.
Dolaylý verilerden gerçeðe ulaþma ustasý keçi, halay çekerek buraya doðru gelmekte olduðunu düþündüðüm belediye baþkanlarý güruh unu bekliyor. "tey, tey, tey"
Son düzenleme : alicemal; 27-11-2019 saat: 10:50.
@NeAcaipDunya
Bu arada dün gece bluumberde yine 2 Özlem vardý. Esmer olaný harika þeyler anlattý. Çünki sürekli aðzý oynuyordu. Biraz kilo almýþ, rengi ve neþesi yerine gelmiþ.
Sarýþýn olanýný çay kave getirsin diye koymuþlardýr diye düþünüyorum. Onunda aðzý arada oynuyordu sanýrým "ne alýrsýnýz" filan diyordu.
Oturum yöneticiside eski formuna kavuþtu. Hem biraz zayýfladý hemde kendi fikirlerini söylemekten vaz geçti. Yönetici misafiri konuþturur, kendisi konuþmaz. Uzmaný olsa bile konuþmaz eðer her gece TV ye çýkýyorsa. Ayda bir çýkarsýn, kendi fikrinide söylersin..
Birde ekoTürk müdür nedir bi kanal var. Ciddi bi þekilde ekonomi kanalý olmaya çalýþýyorlar.
Yanlýz ne zaman açsam ayný oturum yöneticisi, kendi fikir ve yorumlarýný anlatýp duruyor. Katlanmasý imkansýz.
Bu türden oturum yöneticileri var, misafirleri tuzluk niyetine kullanýyorlar. Kendi düþüncelerini anlatmak ve onaylatmak için araç olarak kullanýyorlar.
10 yýllardýr ekonomi kanallarýný izlerim, ntv çok üþüttüðü için onu bi kaç yýldýr izlemiyorum. Mesela bloombergdeki yorumculardan aklýmda kalan hiç bir þey olmuyor.?
Þaþýrtýcý deðilmi.
Bi tek eski topraklar biraz kendilerini dinletiyorlar. Onlardan da bi tek yahudi kafalý sömürgeci olduðunu her programda itiraf eden ege hoca ile Asaf hoca söylediklerini dinletiyorlar. Onlarýn anlattýklarýndan aklýmda kalan bazen olabiliyor.
Ama 10larca yýldýr onbinlerce kez çýkmýþ diðer yorumcular, resmen deve gibi geviþ getiriyorlar.
Bana biþey öðreteni çýkmadý. Siz faydalanmýþsýnýzdýr ne güzel. Bana faydalarý olmadý.
Haber veriyorlar, muhabir gibiler. Haber veriyorsan sana ihtiyaç yokki.? Sunucuda haberi verir zaten.
Çaðrýlanlarýn hepsi, yahudilere hizmet eden figüran gibiler. Bir kýsmý farkýndadýr, çoðunluk farkýnda deðildir.
Kendi firmalarýnýn reklamý için çýkýyorlar. Çýkmak için çoðu para yada reklamda veriyordur.
@NeAcaipDunya
Bir geriye gidiþ haberi daha.
Özel bankalardan vergi ödemesi yapamayacaksýnýz. Direk devletin kasasýna girmesi için kamu bankalarý yada Gelir Ýdaresi baþkanlýðý sitesinden yapacaksýnýz.
Bunun detayý önemli deðil. "Tabiki kamu almalý" diyebilirsiniz, yada "iþimi zorlaþtýrdý ne gereði vardý, o zaman neden özele verdin, þimdi neden geri çekiyorsun" diyebilirsiniz. Olay burada deðil.
Bu bir gösterge sadece. Geriye gittiðimizin göstergesi. Geriye gittiðimize dair Pek çok gösterge var, bu iþlem göstergelerden sadece bir tanesi.
30 yýl geri gittik lafýný kaç yýl önce söylemeye baþlamýþtým.?
Geçmiþ yýllarda ne oldu. pek çok kriz oldu. Bizim vergilerimizle krizler bir ölçüde atlatýldý üstü örtüldü.
Krizlerin altýnda yatan gerçek sebep hep aynýydý. Hýrsýz devlet.?
Çýkan krizlerin sonunda hep pek çok önlem aldýk. Çok dayak yedik, bir daha yemeyelim diye pek çok kanun çýkardýk.
Mesela ihale kanununu, hükümet ve bakanlarýn hýrsýzlýk yapamayacaðý þekilde deðiþtirdik.
Bankalarý bakanlar ve hükümet soyamasýn diye bir kýsmýný özelleþtirdik, kalanýný korumak için de BDDK gibi kurumlar kurduk MB yi özerkleþtirdik filan.
Hükümetlerin elini akçeli devlet iþlerinden çektirebilmek için pek çok kanun çýkardýk.
akp geldikten sonra bu kanunlar birer birer ortadan kalktý.
ihale kanunu, akp döneminde en son 51 kez deðiþtirilmiþti. Tekrar Hýrsýzlýða uygun hale getirildi.
MB ye baský kuruldu, yöneticisi kanunlara uygun olmayan þekilde deðiþtirildi.
devlet bankalarýna ve diðer herþeye sayýþtay denetimi iþe yramaz hale getirildi, sayýþtayý kaale alan olmadý.
varlýk fonu kurulup, devletin tüm akçeli varlýklarý bu fona aktarýldý ve sayýþtay denetimi dýþýna çýkarýldý.
bunun gibi aklýmda bi kaç daha var, aklýmda olmayan ama yapýlan bir çok maddede siz sayarsýnýz ama iþin özüne dönersek.
Milletin yediði dayaklar sonucu, bi daha baþýmýza gelmesin diye aldýðýmýz önlemlerin tamamý yok edildi, eskidende kötü hale getirildi.
Bunu yapanlar fetullah ve akp... birlikte yürüdükleri dönemde birlikte yaptýlar.
Pastayý HALK adýna koruyanlarý ya pasifize ettiler(ordu) yada ele geçirdiler(polis ve yargý). Sonrada pastayý yemeye baþladýlar. Ardýndan sen çok yedin kavgasý çýktý ve fetullahla akp birbiriyle kavgaya baþladý.
Yaw bu anlattýklarým o kadar traji komikki.? Ýnanamýyorum. neredennereye geldik. Sanki film seyrediyorum yada rüya yaþýyorum.
Kaç yýl önce baþlamýþtým 30 yýl geriye gittik diye söylemeye hatýrlamýyorum. 2006 da devlet enflasyon verisi uydurma dedim. Sonra 30 geri gittik dedim ama yýl kaçtý.?
Baþka ülkelerin terörist dediði gruplarý maaþa baðladýktan sonra, ordu ismini verip suriye ye girince çað atladýk. AMA GERÝYE DOÐRU. Bunu en son 100 yýldan daha eski dönemde yapmýþtýk.
Sonra birde süresi belirsiz yerleþmeye karar verincede 100 yýl geri gittiðimizi tasdiklemiþ olduk. Okullar evler yapacaðýz.
Hýzla geri gidiyoruz ZÝHNÝYET OLARAK. 40 haramiler dönemi zihniyetine doðru gidiyoruz. Derebeyleri dönemi yaþayacaðýz yakýnda...
Komik ama bunlar þaka deðil.
Çok yýllar önce 30 yýl geri gittik dediðimde insanlar anlamlandýramamýþlardý. Þimdi ufak ufak belki anlamlandýrabilirler ancak geç kaldýnýz bu arada 100 yýl geri gittik.
"Ama TV var, 100 yýl önce yoktu."
Allah aþkýna IQ seviye kontrolu yaptýrmadan bu topiðe yazý yazýp sinirlerimi bozmayýn. ergenler size diyorum. Yaþýnýz kýrkýn altýndaysa yazmayýn, kýrkýn üstündeyse susun. 40 sada.. kýrk ne yapsýn yaw.? Bulamadým þimdi.
Þuda varki, akp yerine baþka parti gelseydi ne olurdu.? akp hiç kazanmasaydý.!
Fark etmezdi. Yine ayný þeyler olacaktý sadece biraz daha geç olacaktý. Belki bi 10 yýl 20 yýl sonra. yavaþ yavaþ bu noktaya gelecektik. akp yi suçlamýyorum.
Sadece olanlarý yazýyorum, olanlarýn içinde kim varsa. etiket önemli deðil.
50 kere yazdým, akp ve diðer partiler sadece ürün. ÜRETÝLDÝLER.
Ýçerideki yahudiler, dýþarýdaki yahudilerin parasý ve desteði ile fabrikayý 1938 den sonra kurdu ve ülkeyi yavaþ yavaþ ele geçirdiler.
Önce robert kolej gibi okullarda siyasi yetiþtirdiler, sonra o siyasiler aracýlýðý ile ülkeyi sömürge haline getirdiler.
Ne yazý oldu ama, tarihe özet geçtik.
@NeAcaipDunya
Yahu bende yalan dolan olmaz.Konuþamam ama yazarým,baþýmdan geçenler gerçektir.Mevzulara katký yapmadan önce þu telefon olayýný aydýnlatayým.Evimi satýp ev alma aþamasýndaydým,rahmetli babam da biraz katkýda bulunacaktý.Ayrý þehirlerde yaþadýðýmýz için para konusunu (baþka kimsenin duymasýnýn mümkün olmadýðý ortamda) telefonda görüþmüþtük.Akabinde vatandaþýn biri babamý arayarak,kendisine baba diye hitap edip,benim konuþmama benzeterek bana para gönderecektin ya,hesap numaramý vereyim" diyor.Neyseki babamýn müsait olmadýðý bir zamanda aramýþ,konuþma devam etmiyor.Hesapta beni geri aradýðýnda iþi farkediyoruz ve þansa kurtulduk.Konuþmayý yaptýðým telefon tuþlu telefondu ve telefon operatörünü arayýp durumu bildirdim.Yetkililerle görüþüp geri dönüþ yaptýklarýnda bunun teknik olarak mümkün olmayacaðýný ancak apple telefonlarýndaki bazý yazýlýmlarýn þüpheli olduðunu söylediler.Yani telefon operatörleri kendi sistemlerini çok güvenli görüyorlar ve enteresandýr en þüpheli olan da en güvenli bilinen apple telefonlarýymýþ.Sonuçta bir zarar görmedim,apple ile alýp veremediðim de yok,olan biten böyle.
Hemen S400 mevzusuna dönelim.ABD ile poker masasýna oturduk.Aslýnda 4-5 ay önce Vegas'ta olan Vegas'ta kalýr diyerek anlaþtýðýmýzý zannetmiþ ve yaptýrýmlarýn yýrtýlýp atýlacaðý kabulüyle S400 lere müþteri aramaya baþlamýþtýk.Ancak poker face ABD elindeki kartlarý býrakmayýnca biz de elimizdeki kartlarý tutmaya karar verdik.Son turda 2 taraf da pas dedi.Muhtemelen 2020 baharýnda bu kartlar bir þekilde açýlacak.Tek alternatifi "ben pokerden sýkýldým,gidip biraz da Rus ruleti oynayacaðým" diye masadan kalkmak.
Bilmeyen için þu Yahudilik olgusunu da aydýnlatalým.Malum Yahudilik en büyük gücünü paradan alýr,parayý yönetmeyi bilir,bu yüzden de patron olurlar.Yahudi 10 emirden dolayý hýrsýzlýk yapmaz.Mesela çalýþýnýna hakkýný verir,maaþýný týkýr týkýr öder.Ama bu kadar dürüst ve düzgün çalýþsa nasýl büyük para sahibi olacak? Ýþte bunun için Yehova'yý kandýracaklarýný düþünerek faiz sistemini kurmuþlar.Günümüze kadar da faiz sistemine ait birçok enstrümanlar geliþtirmiþler.Öte yandan parayý korumak için güç gerekir,mafya bile bunun için varolmuþ. Yahudiler de bu gücü en güzeli bildiðimiz gibi saðlayalým diyerek firavun sistemini geri getirmeyi tercih etmektedirler,milletin firavun tebasý olmasýný isterler. Bu nedenle bu para ve güç sistemi içerisine giren herkes Yahudi veya Yahudi uþaðý diye tanýmlanýyor ama bu tam olarak doðru deðil çünkü baþka bir hikaye daha var.
Biri yer biri bakar durumu insanýn doðasýna aykýrý olduðu için, Hristiyanlar bu durumu hazmedememiþler. Üstüne üstlük adamlara gelen Peygamberi en vahþi þekilde öldürmeye yeltenmiþler.Bu nedenle aralarýnda ezeli rekabetin ötesinde düþmanlýk var.Hristiyanlar da kendilerine gelen "birisi tokat atarsa öbür yanaðýný da çevir" emrine veren Jesus'a inat en iyi bildikleri anlý þanlý Roma döneminin demir yumruðunun peþindedirler,milletin Roma tebasý olmasýný isterler.Bu hikayede Ýslam nerede dersek,öncelikle forum moderatörleri bu konudan bahsedilmesinden hiç hazetmiyorlar,merak etmesinler bahsetmeyeceðim,zaten Ýslam'ý takan yok.Bu kesimin çoðu ikisini de dene tercihini yap düsturundan yana.Öyle olmasa Araplar konsey toplayýp faizi helal kýlmazdý,kadýnlarýmýz ayaklarýna roma sandaletlerini giymeye özenmezdi,yaðýz delikanlýlar,krallarýn soytarýlarýnýn giydiði taytlarla dolaþmazdý,Nazi modasýna uygun montlar alýp yatak odasýna kýrbaç sokmazdý,ahali kendimize iyi bir firavun bulalým arayýþýnda olmaz,dünya gözüyle þu faizli kredinin tadýna biraz da biz bakalým diyerek ekonomik hayatýný þekillendirmezdi.
Velhasýl kelam sað twixi seçenler sol, sol twixi seçenler sað twix seçenlere her daim gýcýktýrlar.Halbuki adam twixi 2 parça yapmýþ bölüþ ye iþte ne kavga ediyosun?
Yer Ýmleri