Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
119,90 10% 1,04 Mr 110,30 / 119,90
34,80 9.99% 88,86 Mn 34,80 / 34,80
6,39 9.98% 504,53 Mn 6,02 / 6,39
85,95 9.98% 240,10 Mn 76,30 / 85,95
4.557,50 9.95% 265,40 Mn 4.147,50 / 4.557,50
1.349,00 -9.95% 202,34 Mn 1.349,00 / 1.508,00
2,90 -9.94% 883,75 Mn 2,90 / 3,13
6,48 -8.86% 112,77 Mn 6,40 / 6,88
21,74 -8.5% 274,70 Mn 21,42 / 24,44
7,80 -8.24% 5,48 Mn 7,80 / 8,01
3,20 4.58% 22,15 Mr 3,06 / 3,32
320,00 0.87% 9,02 Mr 317,75 / 322,25
13,01 9.05% 5,47 Mr 11,64 / 13,12
192,80 0.42% 5,24 Mr 189,40 / 197,00
413,50 0.61% 4,24 Mr 407,00 / 416,25
18,46 -0.65% 498,35 Mn 18,28 / 18,66
78,05 -0.06% 3,14 Mr 77,40 / 78,50
192,80 0.42% 5,24 Mr 189,40 / 197,00
747,50 0.2% 1,52 Mr 742,50 / 752,00
93,70 0.54% 225,07 Mn 92,75 / 94,05
116,00 0% 101,32 Mn 114,90 / 116,30
30,98 0.52% 116,32 Mn 30,62 / 31,62
10,75 0.47% 112,47 Mn 10,71 / 10,82
81,95 0.68% 219,74 Mn 81,35 / 82,95

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 235/853 ÝlkÝlk ... 135185225233234235236237245285335735 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 1,873 - 1,880 arasý.

Konu: Bana kalýrsa.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Biþey yazmak için girmiþtim. kitapçý ile cumartesi sebebi ile ne yazacaðýmý unuttum.
    O zaman biraz haber okuyayým. Bakalým dün bizi devlet aracýlýðý ile nasýl soymuþlar.

Ha hatýrladým.

Bu sene kasým 15 e kadar yabancý turiz eksik olmadý. Doviz 6-7 kat yabancýya ucuz olunca, hücum ettiler yurt dýþý tatil yapamayacak olanlar ülkemize.

Onlara yaradý. Para geldiði için bizede yaramasý lazým ama yaramadý. Neden.?

Çünki otelci vergi kaçýrýyor. Bizzat þahit oldum. Üste vergi bile alýyor KDV leri devlete ödemeyerek.
    Parayý yurt dýþýna kaçýrmasalar, hýrsýzlýk parasýnýn yurt içinde kalmasýda avantaj, ama bir kýsmý yurt dýþýna kaçýrýyor. Bende olsam büyük ihtimalle bende kaçýrýrým. Çünki devletin eli uzun. Dürüst namuslu insanlarý aðýr vergilerle çökertiyor. Hýrsýza dokunan yok. Bizzat göstersende dokunmuyorlar.

Diðer taraftan cruise gemileride yeniden eski bolluðuna kavuþtu.
    10 sene önce kýþ aylarý hariç, ayda en az 3-4 cruise turiz gemisi görürdük limanda.

Son 10 senedir býçak gibi kesildiler. Bi anlaþmazlýk oldu diye hatýrlýyorum. 10 deðilde 6 senemiydi. Her neyse...

Doviz 6-7-8 TL olunca, yeniden limana cruise gelmeye baþladý. Eskisi kadar olmasada ayda 2-3 tane görüyorum.

"Emþerim Niye yeniden geldiler.?" dediniz.
    Büyük ihtimalle yakýt ve yiyeceð'i TR den alýp, maliyet düþürmek içindir. 10 sene önce TR den aldýðý yakýta atýyorum 100bin USD veriyorsa, þimdi 50 bin USD ye düþtü onlar için.

KÖYümüzün kuralý neydi. Üretmeden biri kazanýyorsa, o para baþkalarýnýn cebinden çýkýyordur. Kazanýlan para büyüdükçe, kaybedenlerin sayýsý artar. Pozitif korelasyon var. Aynen BIST deki gibi.

Gemi 100 bin yerine 50 bin dolar vermeye baþladýysa, aradaki az verdiði 50 bin bizden çýktý.
    Ayný þekide yiyeceðide bizden alýyorsa, bir 20bin USD de bizden çýktý onlarýn cebine girdi.?

"Emþerim Nasýl bizden çýktý, onlarýn cebine girdi." dediniz.?
    Onlarýn cebine nasýl girdiðini öðrendik, 100 bin yerine 50 bin verdiler doviz fiyatlarý 2 ye katladýðý için, peki bizden nasýl çýktý.?

Köy hikayesini okuduysanýz ve aklýnýzdaysa, USD fiyatý düþüp artýnca, ayný iþi yapýp ayný parayý kazanan insanlar, hayatlarýnda hiç bir þey deðiþmediði halde, kendi kontrolleri dýþýnda nasýl fakirleþip zenginleþiyorlar biliyorsunuz.

Þimdi son aylarda çýkýp yiyecek hariç fiyatlara baktýnýzmý.? Nasýl yükselmiþler. Son 6 ayda benim çevremde gördüðüm kadarý ile %50 fiyatlar artmýþ. Yiyecek hariç. Yiyeceklerin fiyatýna devlet müdehale ettiðinden fiyatlar çok oynak ama yýl sonu kalite düþiyor ama fiyat yerinde sayabiliyor. Bu sene öyle geçti.

Ama yiyecek hariç çevremde herþeyin fiyatý %50 artmýþ görünüyor.
    Ayrýca vergilerimizde arttý. Zamlanan ürünlerde vergininde payý var. Birde direk ödediðimiz, emlak OTV maaþ brütten kesintileri gibi vergiler var.

Ýþte fazladan ödeyeceðimiz o para bizden çýkan para.
    Az verdikleri yakýt ve yiyecek parasý, yurt dýþýna HÝBE ettiðimiz para. Çok zenginiz ya, daðýtýp duruyoruz.

Anlattýðým gibi, devlet direk gelip senin cebine elini sokmuyor. O sebeple maymunlar fakirleþtiklerini hissediyorlar, ama hýrsýzýn kim olduðunu bilemiyorlar.

Hýrsýz, TV lerde maaþlarý düþürün diyen .... ler. Nokta yerine aklýnýza gelen hoþ olmayan bir sýfatý koymanýz gerekiyor. Bugün hayvan ismi koymayýn, bende koymadým, ismini bilmesekte bir köpeðimiz ölmüþ çünki.
    Hýrsýz, TV lerde yiyeceklerde GDO yok diyen .... ler.
    Hýrsýz, TV lerde herkesin enflasyonu ayrý diyen .... ler.
    Hýrsýz, TV lerde eli uzun olduðunu bildiðimiz eski siyasetçileri parlatýp duran .... lar.
    Hýrsýz, TV lerde bankalara, dev otomobil firmalarýna devletin desteði lazým diyen .... ler.
    Hýrsýz, TV lerde þirketleri birleþtirip dev yaratmak lazým diyen .... ler.
    (bunuda ayrý anlatmam lazým. Yahudilerin algý operasyonu. Küçük þirketleri satýn alýp kartel olup ülkeyi her türlü sömürecekler. Ýstedikleri gibi fiyat koyup kural belirleyecekler. Alternatifin küçük þirketler kalmayacaðý içinde baþka þansý olmayacak bu ülkenin. TV lerde Þirketler birleþmeli diyenler sizin dostunuz deðildir.)
    Yakýn örnek migroslar, carrefur lar. Devleþtiler. Sonuç.? Migros varken a101 BIM þok filan varmýydý.? Yoktu. migros devleþip ne zaman kafasýna göre fiyat belirlemeye baþladý. o zaman ufak ufak semt marketleri baþladý, o marketler büyüdü bugünki BIM oldu bugünki A101 oldu. Migroslar hala kendine gelemedi, nasýl bir gerizekalý yönetim içinde olduklarýnýn farkýnda bile deðiller.

Ýþte bu aracýlar ve TV lerdeki gazetelerdeki beslemeleri devlet yardýmý ile parayý bizden alýp cruise gemisine verdiler. Ekonomi güçlü olsaydý, yönetenlerin kapasitesi yüksek olsaydý. USD her rüzgarda, hacý yatmaz gibi ne çok aþaðý inerdi, ne çok yukarý çýkardý.
    Almanyaya bakýn. ABD, almanya baþta avrupaya ticaret savaþý baþlattý ama avro hurraaaa sapýtmadý. Ülke Üretimleri nerdeyse %20 düþtü ama avro 1 günde sapýtmadý, borsa sapýtmadý.

Her neyse... konuyu anladýk deðilmi...
    Her geçen yýl sýkýntýn artýyor, hep daha ucuz þey almaya ve tasarrufa çalýþýyorsan, seni soyuyorlar emþerim.
    Soyanlarýn uþak larý o TV lerdeki yaðlý enseliler.

Geçen yine maaþlarý düþürün diyen ege hoca ile, çok yaðlý bi bankacý vardý.
    ege hocanýn anlattýklarýna çok güldüm ama anlatýrken itirafta ediyordu. Biz güçlüyüz, güçsüzü sömürürüz, doða kanunu bu diyordu.
    ege hoca ile yaðlý bankacýnýn kapitalizmle ilgili anlattýklarý her þey de saçmaydý.
    Halký sistem soymaz. Ýnsanlar soyar. Bunu daha önce anlattým. Kapitalizm, kominizm bunlar sadece cansýz sistem. Kurallar bütünü. Sistemin kurallarýna uymazda onu yönetenlerin çýkarlarýna göre deðiþtirirsen, ve yorumlarsan, onda sistemin suçu olmaz. Ne abd de nede bizde kapitalizm yada serbest piyasa sistemi yok. Sömürge sistemi var.
    Son düzenleme : alicemal; 02-12-2019 saat: 10:27. Sebep: coloring yaw, eccük de syntax
    Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

2. tavþanýn vadesi dolmuþ abi üzülmeyin
    ctesi abimde maþallah çekim yasasý sýrrý
    hatta var filmi kitabi vs onu çözümlemiþ
    sýr zate þu
    zenginler fakirleri habire parmaklýyo
    o da þöyle
    risk alýn kaybedin diyolar ama herþeyi hesap edip ona göre yatýrým yapýyo zengin tahife
    ctesi abi bunu 7 yaþýnda yerine 71 yaþýnda keþfetmiþ ossun o da bi baþarý
    alicemal abime de saygý hörmet vs hayýrlý hafta baþlarý

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Efsanevi bir yazý daha yazdým, resmen muhteþem oldu yaw.. Hayýrlý olsun memlekete. Yazýdan afrika ülkelerine de bir kaç paragraf göndermeli.

Bu arada 50 bin dolarýmýzý geri almak için yarýn limanda herkesi bekliyorum cruise gemisine dalma ve kaçma hareketi yapacaz.
    Ganimeti eþit paylaþacaz. Burda eþitlik var.
    Tabi bi yere kadar, netçede bende hayvaným, bi süre sora sýrtýmýzdaki mevcut hayvanlar gibi davranacaðým garanti gibi. Onlarýn yerini almýþ olacaðým. Sora zayýflar birleþip beni alaþaðý edecek, onlar sömürecek bu þekilde gidiyor. yanlýz çevrede yahudiler varsa zayýflar birleþemiyor, nesiller boyu þevkle yahudiye kendini sömürttürüyor. Sanýrým uyuþturucu bi salgýlarý var, onla milleti ebleh e çeviriyorlar. Eðitilse de millet ne olduðunu anlamýyor, bi keçi çýkýpta "haydi yapalým" deyince "yapamayýz edemeyiz" diye aðlaþarak, koþarak çýðlýklar içinde çevreye daðýlýyorlar. Ýlginç deðil mi.?

Yahudilerin uyuþturucu salgýsý ayný sülükler ve vampir yarasalar gibi. Onlarýnda uyuþturucu salgýsý var.

Yaw keyfimi kaçýrdýnýz, cruise harekatý iptal, harekat iptal..Herkes evlerine.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    moruk araya girmiþ ancak hatamý düzeltmiþ. Hakkaten tavþan.
    @NeAcaipDunya

5. biz kitapçýyla geçmiþte yazýþtýydýk anlatýrdý tavþanýný ordan aklýmda yer etmiþ yoksa hata olduðunun filan halen daha farkýnda vs deðilim ben yav… hata düzeltme kim ben kiiimm.. gerçi tavþan bilmiyom ki abi ev sýcak gelir gene ölür bu vahþi doða hayvaný kürklü mürklü biþey iþte. ben evde apartman dairesi hayvanata karþý bi bireyim. yalnýz ctesi abi muýazzam noktaya deðinmiþ kapital düzende zengin bi iþ yapýcak en ince deliðine dek hesap ediyo sonra býçaðý basýyo yoksulda her iþini önce yapýp sonra düzeltmeye zaman para sabýr harcarkene heba oluyo vs gerçi bunu kendi yaptýðý deprem analizine yapmýþ olsa da ha deprem ha zenginlik. ne fark var.

6.  Alýntý Originally Posted by moruk Yazýyý Oku
    tavþanýn vadesi dolmuþ abi üzülmeyin
    ctesi abimde maþallah çekim yasasý sýrrý
    hatta var filmi kitabi vs onu çözümlemiþ
    sýr zate þu
    zenginler fakirleri habire parmaklýyo
    o da þöyle
    risk alýn kaybedin diyolar ama herþeyi hesap edip ona göre yatýrým yapýyo zengin tahife
    ctesi abi bunu 7 yaþýnda yerine 71 yaþýnda keþfetmiþ ossun o da bi baþarý
    alicemal abime de saygý hörmet vs hayýrlý hafta baþlarý
    yok ölmedi dostum
    darýca kuþ cennetine býraktýlar evdekiler
    ben evden kaçýp izmirde kaldým oðlumun yanýnda kýyamýyorum diye
    6 kiþilik çekirdek ailede 5 imiz çok seviyoruz
    gitmesi dert deðil
    hadi parasýný da dert etmiyorum, kiþi baþý 55 kayme imiþ giriþ
    sadece uzaktan bakabiliyor kucaðýna alamýyormuþsun
    bi ayrýcalýk da tanýmýyorlar bizim býrakmýþ olmamýza raðmen.
    geriye alamazsýnýnýz ö þartla alýyoruz diye de imza attýrmýþlar.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Asgari ücret belirlenecek, en az 20 milyon kiþiyi ilgilendiriyor.
    Hazinede Para yok diye çok düþük belirleyecekler ege hoca göbek atmaya baþlayacak.

Para yok çünki geçen gün içiþleri bakaný ve diyanet, uçak kiralayýp baþka bir ülkeye cami açmaya gitmiþler. Sýrf uçak masrafý 744 bin TL.
    Hastanelere okullara para yok, tamir yok, cihaz yok.
    Para yok çünki 1 tek kiþi için yapýlan saray da, 1 yýllýk karabiber, kimyon ve nane harcamasý 118 bin TL.

petrol zengini þeyhlerde bile bu varmýdýr bilmem. Ýnanýlýr gibi deðil. Zaten adamýn kafaya bi þekilde dubai þeyhlerinin yaþam tarzý girmiþ. Dikkat eden varmýdýr bilmem, dubaide ne oluyorsa benzerini yapmaya çalýþýyor.
    Orasý inþaatla kalkýnmaya çalýþýyor. Petrol parasý olduðu gibi inþaata, dolayýsý ile o inþaatlarý yapan yurt dýþý müteahhitlere gidiyor. Petrol bitsin, o gökdelenler kumlar altýnda kalacak, hepsi boþalacak.
    tayyip de sadece inþaatla kalkýnacaðýný sanýyor.
    Þeyhlerin harcamasý padiþah harcamalarýndan fazladýr. Alýþveriþ için sokaklarý kapatýrlar. Aynýsýný bizim tayyipin hanýmý paris te yaptý.
    Þeyhlerin parasý süper lüks uçaklarý vardýr, har vurup hesapsýzca harcarlar.
    Aynýsý erdoðanda var.

þeyhlerle erdoðan arasýndaki fark ne.?
    þeyhler petrol parasý harcýyor, çalýþanýn emeðini deðil. Bizimki çalýþanýn emeðini harcýyor.

asgari ücrete para yok. emekliye para yok, çalýþana para yok...

Para yok derken hakettikleri para verilmiyor. 10 çalýþýyor, 5 kazanýyor. Aradaki fark birilerinin lüks hayatýna gidiyor... millet seyrediyor yetmiyor büyük bir kesim alkýþlýyor.

Neyseki benim odunlu yaz kampým var. Yaz gelsin halledecem.. Bu yaz olmadý, gelecek yaz garantisi var. Bende.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Ana okulu çocuklarýna din eðitimi için MEB de adým atýlmýþ.

Patron temsilcisi için 600 km yürüyenlerin, bu karar için dünyayý 300 kez turlamalarý gerekir. Tüm ülkenin geleceðini karartan kararlardan biri daha.
    Millet kodlama öðretir, bizimkiler hadis ezberletecek. "bizden olmayan kötüdür. Bizden olmayan kötüdür. Bizden olmayan kötüdür."

Aslýnda ilk yola çýkýþlarý "ilk okullara kodlama öðreteceðiz" diye idi. Ben inanmadým, eðri deðnekten doðru iþ çýkmaz. Adamlarýn yaptýklarý yüzlerce iþ ortada dururken, ilk okullara ciddi anlamda kodlama öðretmesi iþine ancak kim inanýr.? Sanýrým bi tek ben inanmadým. Neden. Keçiyim. Siz niye inandýnýz, maymunsunuz. Yani sizin suçunuz deðil, tamamen þans olayý.
    Kodlamayý Duyanlarýnýzdan çoðu inandý. gelinen nokta bu. Ana okullarýna din eðitimi. Þimdilik ufaktan baþlatýyorlar, ses gelmeyince vurup öldürecekler. Hep öyle yaptýlar. Sað gösterip soldan kafa kýrdýlar. tabi gelecek nesillerin kafalarýný hep kýrdýlar. Ýngilizler yahudiler bayram yapýyordur.

Öðrettikleride ingiliz uydurmalarý, gerçek kuran deðil.

Hangi din kitabýnda "benim gibi düþünmeyenleri, öldürmek, soymak, tecavüz etmek, onlarý ganimet gibi görmek helaldir." diye yazýyor.?

Hangi din kitabýnda yazýyor yaw.?

Býrak baþka dini, kendi dininin mezheplerine karþý saldýrýyorlar, yetmiyor ayný mezhepteki kendi elini ayaðýný öpmeyene saldýrýyorlar.

Ancak þeytana hizmet edenler böyle bir þey uydurur ve ona inanýr.
    @NeAcaipDunya

Sayfa 235/853 ÝlkÝlk ... 135185225233234235236237245285335735 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •