Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
15,73 10% 16,70 Mn 14,21 / 15,73
19,14 10% 378,76 Mn 17,35 / 19,14
232,40 9.99% 456,47 Mn 226,40 / 232,40
79,25 9.99% 169,22 Mn 74,90 / 79,25
182,00 9.97% 488,95 Mn 165,60 / 182,00
3,87 -10% 2,97 Mn 3,87 / 4,35
23,76 -10% 494,00 Mn 23,76 / 27,68
114,40 -9.99% 127,33 Mn 114,40 / 127,10
3,22 -9.8% 283,76 Mn 3,22 / 3,57
2,94 -8.98% 2,53 Mr 2,91 / 3,37
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
3,06 2.34% 20,72 Mr 3,00 / 3,19
317,25 -0.63% 13,59 Mr 315,50 / 324,50
268,00 2.58% 7,53 Mr 261,50 / 268,00
78,10 -1.01% 6,65 Mr 77,50 / 80,50
18,58 -1.28% 756,46 Mn 18,49 / 19,09
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
746,00 -0.93% 2,59 Mr 744,00 / 765,00
93,20 -0.9% 525,81 Mn 92,65 / 95,75
116,00 -2.19% 231,93 Mn 115,50 / 120,40
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
30,82 -0.9% 95,64 Mn 30,68 / 31,60
10,70 0.66% 395,01 Mn 10,66 / 10,95
81,40 -0.91% 272,06 Mn 81,20 / 83,00

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 24/853 ÝlkÝlk ... 1422232425263474124524 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 185 - 192 arasý.

Konu: Bana kalýrsa.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Otomotivin liderliðini yerini silah sanayii alsa iyi olur.

Kamu ve özel sektör silah sanayii, küçük silahlarda %100 yerli hammadde ile çalýþýyor diye biliyorum.
    Yüksek teknoloji ürünlerdede büyük oranda yerli üretim.

Tek sorun, azcýk yükselen ve kaliteli üreten yerli firmalarý, yahudiler HEMEN SATIN ALIYORLAR. Ýlaç sektörümüzü öyle yaptýlar.

Savunma sanayii ürünü üreten yerli firmalarý satýn almalarýna izin vermemek gerekir. TC kimlikli yahudilerede ve kullandýklarý ermenilerede izin verilmemeli.

Yoksa, savunma sanayiimizde, otomotiv sektörü gibi, bu ülkenin emeðini sömüren bir sektöre döner.

Ama nerde bunu görecek ve uygulayacak beyin.

Birde acilen çok kaliteli çelik üreten fabrika lazým.
    Ayrýca grafen gibi yeni teknoloji, çeliðin yerini alacak maddelere odaklanýp onlarý içerde üretecek firmalar yaratmalý. gerekirse patentle üretmeli ama sahibi yerli olmalý. Hakiki yerli.
    Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Atatürk saðken, Ýþ bankasýnda %28 hissesini chp ye vermiþti. Diðer tüm mal varlýðýnýda halka baðýþladý. Atatürk'e hakaret eden sn. hükümetle damadýda saðlýklarýnda mutlaka mal varlýklarýný baðýþlayacaklardýr.

Yoksa halka baðýþladý kötü örnek oldu diyemi diyemi küfrettiler.? Her neyse orasý karýþýk.

Bu örnekten yola çýkýp. Aydýn kiþi ile zararlý kiþi arasýndaki farký anlatmaya çalýþacaðým. Tabi kendi kapasitem ölçüsünde, mutlaka daha iyisini yapacak olanda çýkacaktýr.

3 tip insan vardýr diyelim.

1) --- Birincisi akp zihniyeti.
    Bunlar iþbankasý hisselerinide varlýk fonuna istiyorlar. Biliyorsunuz hükümet varlýk fonunu direk kendine baðladý ve denetleme imkanýda yok. Devlette para bitince, direk ulaþamadýðý herþeyi kendine baðlamaya baþladý. Onlarýda bitirecek sonra kapýnýzý çalarsa þaþýrmayýn. Yemin ediyorum imkan verseniz çalmaktan zerre gocunmaz. Bunun evrimsel açýklamasýda varda yeri deðil.

2) --- Ýkincisi chp zihniyeti. Bunlar chp payýný iþ bankasýndan bir süredir almýyorlar. Ama yönetim kurulunda sürekli bir kaç chp li boynu kalýn iyi maaþlar alýyorlar. Birde verilen büyük kredilerde onaylarý vardýr mutlaka, ayrýca mesela aydýn doðan petrol ofisini cebinden kuruþ çýkmadan satýn alýrken, iþ bankasýný kullandý. Anlaþýlýyorki chp li yönetim kurulundakiler bu olaya bi sebepten ses çýkarmadý. Yani parayý almýyorlar demek temizler yada kirliler anlamýna gelmiyor. Bu ancak detaya girilince ortaya çýkar. Fakat almýyoruz diye kendilerini iyi insan olarak görüyorlar. Zaten devlet siyasi partilere korkunç para veriyor.

3) --- Üçüncüsü ise benim mantýðým. Ýþ bankasýnda kuruþ para býrakmazdým çünki iþ bankasýnýn tek sahibi yok ve verdikleri büyük kredilere bakarsanýz, iþ bankasý geliri bi þekilde paylaþýlýyor. Bu ülke halkýna faydasý ne kadar tartýþýlýr. Peki iþ bankasý parasýný ne yapardým. Siyasilerle çatýr çatýr yermiydim. TEK TL sine dokunmazdým. Tamamýna doðuda ilkokuldan baþlayarak üniversiteye kadar okullar kurar, yanýnda þehirler kurar, öðrenci ve öðretmen camiasýný okul þehirlerinde bedava yaþatýrdým. Öðrencileride ilk okuldan alýr, üniversite bitene kadar yatýlý okuturdum. Öðrencileri, bu ülkenin en fakir yerlerindeki, en fakir ailelerinden seçerdim. Onlarý, ailesini, þehrini, ülkesini seven temiz, dürüst, çalýþkan insanlar olarak yetiþtirirdim. Ýþ bankasý parasý bu iþleri ufaktan yapmaya yeter. 2 küçük okul þehri kurabilirsiniz. Peki bu ne iþe yarar. En fakir kesime (az deðil %40- 30 milyon) umut verdiniz, daða çýkanlar býçak gibi kesilir. Doðuya 2 teknoloji þehri kurdunuz. yanýna mezunlarýn çalýþacaðý teknoloji sanayisi kur ülkeye umut ol. Tüm halka doðruyu göster. Gelir açýsýndan alt kesime verilen umut, halk kesimlerinin birbirine nefretinide azaltacaktýr, birlik saðlanacaktýr. Parçalanmayýda durdur, batýnýn kuzeyin ülke üzerindeki gelecek emellerinide bitir.

Buyrun 3 seçenek. Hangi seçeneklerde bu ülke batar. Hangi seçeneklerde kurtulur. Kim kötü, kim embesil, kim iyi.
    Son düzenleme : alicemal; 17-09-2018 saat: 14:30.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Bu almanlar hakkaten ilginç insanlar.

1. dünya savaþýndan harap çýktýlar, yaklaþýk 30 yýlda 2. dünya savaþýný çýkardýlar. 30 yýlda nasýl tüm dünyaya kafa tutacak kadar güçlendin.

2. dünya savaþýndan yenik ve harap çýktýlar, abd emrine girdiler, çok kýsa sürede kalkýnýp güçlendiler, bugün sanayisi dünyada ilk 5 e giriyor, abd emrindende ufak ufak çýkýyorlar.

Avrupanýn göbeðindeki eski Yugoslavyanýn parçalanmasýnda büyük paylarý olduðu söylenmiþti. Bugün yugoslavyanýn yerinde, 3 ülke var. Sýrbistan hýrvatistan ve neydi ya bosna hersek galiba.

Bu hükümet baþa geçtiðinden beridirde hep nefretlerini her türlü dile getirdiler. akp hükümet olmadan önce AB ye gireceksiniz diye imza çaktýlar, akp icraatlarýný gördükten sonra vazgeçtiler. akp li vekilleri almanyaya sokmuyorlar. akp ye her fýrsatta hakaret ediyorlar, aþaðýlýyorlar.

Ama her seçimden öncede erdoðaný çaðýrýp fotoðraf veriyorlar.

erdoðaný önce en nefret ettiði trump çaðýrýyor, sonra merkel. beraber TV lerde görünüyorlar. Buda erdoðanýn seçimlerde elini güçlendiriyor. eðitimsiz kesim almanya ve abd baþkanlarýyla görünce, erdoðaný önemli kiþi sanýyor.

Nefret ettikleri adamý her seçim öncesi neden onurlandýrýyorlar.???
    Aslýnda ülkeyi en çabuk batýrýp parçalayacak insan hükümette kalsýn istiyorlar. Bu ülkenin batmasýný istiyorlar, bunu baþaracak kiþide bu aralar malum erdoðan.

Almanlarýn diðer özelliði vahþi olmalarý. Ýki dünya savaþýnda baþrollerdeydiler. Tabi detay bilmiyorum, orada çok etkin bir yahudi azýnlýk var. Aptal alman sürülerini kullanmýþ olabilirler.

Yugozlavyayý parçaladýlar, þimdi bizi parçalamak istiyorlar. pkk ve fetö korunuyor, maddi ve silah desteði yapýyorlar.

Yani adamlar o kadar aç ve hýrslýki. Üçüncü dünya savaþýnýda almanlar çýkarýrsa þaþýrmam.

Bazý alman bilim adamlarý kendilerini kazaklarla ayný soydan gelmiþ sayýyor. Pek çok alman kazakistana yerleþti, kazaklarýn içinde sarýþýn ve mavi göz yokken, þimdi çok var diyorlar. Ýki ülke sýnýr olsa birleþecekler. Aslýnda alman ve kazak milleti, tip olarak benzemiyorlar. Almanlarý tip olarak biliyorsunuz, kazaklar ise bildiðin asyalý çekik gözler. Almanlar þempanze, kazaklar makak maymunlarýndan evrilmiþ olmalýlar. Tipleri ve huylarý bu maymunlarla ayný.

Mesela bir almanýn fotosunu, bir þempanzeninki ile yan yana koyun. Hangisi þempanze, hangisi alman ayýrt edemezsiniz.
    Þaka þaka, hakaret gibi oldu.
    Bende þempanze ve orangutan karýþýmýyým.
    Kendimi de söyledim ki almana hakaret olmasýn. Espri ve tespit sadece.

Dahada ilginci, bazý alman bilim adamlarý demicem tüm almanlar, kendilerini aryan sanýyor. Aryan, ÝRAN kelimesinin almanca söyleniþi gibi biþey. Yani iranlý ve o bölgenin insaný sanýyor. O bölge, mezopotamyadan baþlayýp, batý hindistandaki INDUS vadisine kadar gider. Tüm medeniyetin, felsefenin, dinlerin doðduðu yerler.

Almanlar biz Ýran lýyýz diyerek, kendilerini medeniyetin kaynaðý olarak görüyorlar.

Bazý alman bilim adamlarý ise, Sanskritçeyi hintlilere biz öðrettik, vedik kültürü bizim eserimiz diyecek kadar da aptallar. Sanskritçe vedik den geliyor, vedik kültürüde sanýyorum alfabe nin baþlangýcý olarak görülüyor bazý yerlerde. Yani almanlar sanskritçe ve vedik kültürünü sahiplenerek alfabeyi dünyaya biz verdik. Üstün ýrkýz demeye getiriyorlar.

Bu konuyu halen araþtýrýyorum.
    Mantýken alfabenin damga(Tamga) lardan çýkmýþ olmasý gerekir. En mantýklý varsayým bu olabilir.

Her neyse, ben niye bu konuya girdim anlamadým. Hemen ekonomiye döneyim.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Dün kendimde deðildim, müthiþ aðrý sýzý. Hükümetle damadýna fazla yüklendim, 3 harflileri peþime taktýlar gibi.

Ne olduda uSD 6.10 lardan hemen 6.40 a çýktýda, bugün niye 6.30 lara gerilemiþ onun sebebini arayayým. Ciddi bi þeymi yoksa merkez bankasý piyasada ekstra tokatlama iþinemi giriþmiþ.?
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Aðustos ayý Banka kredili konut satýþlarý, önceki yýl ayný aya göre %70 düþmüþ. Konut satýþý ise %12,5 düþmüþ.

Bankalar bu kredili satýþlardan iyi kazanýyorlardý. Kazanç kapýlarýndan birinden su az akacak. Ama vatandaþa baþka yerden geçirerek bu farký kapatýp artýya geçer diye düþünüyorum.
    Fikirde vereyim, "bankamýzýn önünden geçtin" kesintisi.
    Nasýl olsa artýk kameralar yüz tanýyor. Banka sistemleride birbirine baðlý. A bankasýnýn önünden geçen B bankasý müþterisinin B bankasýndaki hesabýndan 25 kuruþ anýnda kesilerek aktarýlýr. Vatandaþ acýyý hissetmez, bankalar günde milyonlarca kiþi þubelerin önünden geçeceðinden, voliyi vurur.

Bu sistemi, bütün büyük sayýda üyesi olan þirketler yapýyorlar. Mesela Türk telekom hattým var. Beni biþeye haberim olmadan üye yapmýþ. 2 ay 11 TL kesmiþ. Farkedince iptal ettim. Ama 22 TL gitti. Geri almaya kalk, masraflar 22 TL yi kat kat aþacak. Bu firmanýn 20milyon üyesi olsa, üye baþý her yýl bu sistemle 5 TL çarpsa, yýlda 100 milyon eder. Bunu hep yapýyorlar, devlette hep seyrediyor. Kiþisel olarak mahkemeye git al deniyor. Her yýl 50 milyon kiþi mahkemelere. Böyle deli saçmasý þey olurmu.? 5 TL geri alcam diye 100 TL harca, tonlada vakit. Þirketler bunu bildiðinden sürekli vur kaç yapýyorlar. DEVLETTE 20 YILDIR SEYREDÝYOR

Araba kredili satýþý ve konut kredili satýþlarý düþüyor. Banka deðerlemeleride düþecek. Orta-Uzun vadede BIST açýsýndan kötü.

Yabancýya yapýlan satýþ ise %126 artmýþ. Ama dediðimiz gibi boþluðu dolduramýyor, toplamda 3-4 bin satýþ.
    Alanlar ise, eskiden ingiliz, alman dý. Þimdi Irak, Ýran, Suudi arabistan baþý çekiyor. Birazda ruslar alýyor.

Maalesef içeri gelen para FAÝZ ve KAR PAYI OLARAK her yýl dýþarý çýkýyor. Ülke kalkýnamýyor. Son yýllarda yetiþmiþ eleman göçüde yüksek miktarda.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Yukarda anlattýðým sistemin Türkiye deki ilk uygulayaný cem boyner denen yahudi.

Boyner grubun sahibi. 300 küsür bin üyesine 5 TL faturalarýna çaktýrmadan ekledi. 5 TL lik biþey almamýþsýn, hýrsýzlýk yani.
    Bende o dönem 5 TL kesilenlere dahilim, yýl 1997 filandýr herhalde. Millet fark edince olay oldu. 5 çarpý 300bin ve 1997 yýlýnýn parasý ile.

Boyner ceza almayýnca, bu sistemi tüm yüksek üyeli firmalar uygulamaya baþladý. Halada devam ediyor.

Eðer boynerin kafasý kýrýlsaydý. Mesela 5x300000=1.500.000 TL cebe indirmiþ. 10 milyon ceza verseydin. Bu ülkede bi daha böyle biþey yapan çýkmazdý.

Ceza verilmediði için en baþta bankalar ve telefon þirketleri olmak üzere herkes yapýyor.

Kural bu, ilk yapanýn kafasýný kýracaksýn.
    Yargý sistemini buna göre þekillendireceksin.

Sonra cem boyner parti kurup siyasete atýldý.

"Madem bu sürü soyma vurgununda çok baþarýlý olduk, bari iþin uzmanlarý arasýnda yerimizi alalým." dedi.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Konut satýþlarý düþüþünden sonra, bir kötü haber daha.

Aðustos ayý, geçen yýl ayný aya göre;
    "otomotiv sektöründeki toplam üretim yüzde 34 azalma kaydetti."

USD 6 TL üzerinde kalýrsa, otomobilciler tüm üretimi dýþarý satmak isteyeceklerdir. Ýçerde araba alanlar çok azalacak.
    Son bir yýlda %50 den az artan araba fiyatý yok.

Doviz bu kadar artmýþken, dýþarý satýþýn çok kolaylaþmasý lazým. Bakalým ihracatý artýrabileceklermi. Kolay satmaya o kadar alýþýklarki Türkiye içindeki yahudi firmalarý. Aptallaþýp tembelleþmiþler.

Bakalým bu krize ayak uydurabileceklermi. Uyduramazlarsa, önümüzdeki yýl ciddi kâr kayýplarý görürüz.

Bu sene yüksek kâr yazacaklar çünki 2 kere daha yazmýþtým. Geçen yýlki USD fiyatý ile parça ithalatý yapýp, bu seneki USD fiyatý ile bütün araç sattýlar. Yani parçayý ucuza alýp pahalý sattýlar. Satýþlarýn düþmasi, bilançolarýna adet olarak yansýyacak ama TUTAR olarak yansýmayacak.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Yurt içinde üretim yapan yerli ve yabancý firmalar Yerli üretim logosu kullanabileceklermiþ.

Umarým %100 yerli üretime uygulanýr. vestel gibi, pahalý teknolojik parçalarý ithal edip, ucuz ve düþük teknoloji üretimi içerde yapýp "yerli üretim " diye kaktýrmaya çalýþanlarda deðil.

Logo bu.

4352423-bjpg_Ofewa.jpg
    @NeAcaipDunya

Sayfa 24/853 ÝlkÝlk ... 1422232425263474124524 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •