Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
119,90 10% 1,04 Mr 110,30 / 119,90
34,80 9.99% 88,44 Mn 34,80 / 34,80
6,39 9.98% 503,71 Mn 6,02 / 6,39
17,30 9.98% 29,48 Mn 16,41 / 17,30
85,95 9.98% 225,25 Mn 76,30 / 85,95
2,90 -9.94% 882,75 Mn 2,90 / 3,13
1.353,00 -9.68% 159,20 Mn 1.353,00 / 1.508,00
6,43 -9.56% 91,04 Mn 6,42 / 6,88
21,66 -8.84% 249,84 Mn 21,42 / 24,44
7,80 -8.24% 5,48 Mn 7,80 / 8,01
3,19 4.25% 21,18 Mr 3,06 / 3,32
319,50 0.71% 8,58 Mr 317,75 / 322,25
12,99 8.89% 5,43 Mr 11,64 / 13,12
196,50 2.34% 4,14 Mr 189,40 / 196,70
412,50 0.36% 4,10 Mr 407,00 / 416,25
18,40 -0.97% 466,71 Mn 18,28 / 18,66
77,85 -0.32% 2,93 Mr 77,40 / 78,50
196,50 2.34% 4,14 Mr 189,40 / 196,70
747,00 0.13% 1,42 Mr 742,50 / 752,00
93,40 0.21% 214,62 Mn 92,75 / 94,05
115,70 -0.26% 96,66 Mn 114,90 / 116,30
31,00 0.58% 114,76 Mn 30,62 / 31,62
10,75 0.47% 108,60 Mn 10,71 / 10,82
81,80 0.49% 211,22 Mn 81,35 / 82,95

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 246/853 ÝlkÝlk ... 146196236244245246247248256296346746 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 1,961 - 1,968 arasý.

Konu: Bana kalýrsa.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Þu kanal hakkýnda yazacam ama aklýma gelince direk tepem atýyor, en az üç beþ milyon kiþiyi doðrayasým geliyor. O sebeple görmemezlikten geleyim.

"yerli" araba, isveç den arakladýðýmýz önceki "yerli" araba macerasýna benziyor. O maceraya 30 milyon harcamýþtýk, hepsi bizim cebimizden, asgari ücret neden bu kadar düþük. Çünki hovarda yönetim ve yolsuz devlet yüzünden. Onlar yiyorlar.
    Þimdide italya dan yola çýkan "yerli" arabaya para yatýrýyoruz. Yapsýnlar diye 5 babayiðitin her birine 5 milyon verildi.? Detayý hatýrlamadým, dolar mýydý TL miydi, her birinemiydi.?

Her neyse. Yapanlarýn cebinden kuruþ çýkmayacak, hepsi bizim cebimizden, ama tutarsa malý onlar götürecekler.

Görünende yanlýþ hedef kitlesi belirlemiþler, mevcut C segmentinden biraz pay alabilirler oda belki. Ülkeye faydasýndan çok zararý olacak çünki diðer otomotiv firmalarý gibi bolca ithalat yapacaklar.

Bunu sadece yapanlara bakarak söylüyorum yoksa detay bilgim yok.

En iyi ihtimalle, mevcut pazardan biraz pay alýrlar, diðerlerin paylarý biraz düþer. Ülkeye artý katký saðlamaz, oda en iyi ihtimalle. para bizden çýkýyor, yiyecek olanlarýn 4 tanesi yahudi, bir tanesi ethem sancak denen yaþam formu.
    Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

2.  Alýntý Originally Posted by alicemal Yazýyý Oku
    esra kýzýmýz gümüþ sormuþ.

Hemen ilgilenip cevap vermeye çalýþalým. Normalde gümüþ ilgi alanýmda deðil, ancak þeker kýzýmýz saygýlý, swing zibidisi gibi deðil, bilgi vermeyi istiyorum ancak bilgim yok.

Saða sola dalýp biþeyler öðrenip bilgi vermeye çalýþabilirim, ancak yanýltmýþ olurum. Hakim olmadýðým konuda bilgi vermesem iyi olur.

Þunu söyleyebilirim, en azýndan önümüzdeki 3 ay senetden þaþmamayý düþünüyorum. Tek sorun siyasi kriz olabilir. Libya gittikçe ýsýnýyor, tayyibin karþýsýnda neredeyse tüm dünya var, ve tayyip asker göndermeye çalýþýyor.

Normalde yine sorun olmazda, çünki önümüzde örnekler var. Suriye toptan savaþta ama Suriyenin güneyinde plajlar suriyelilerle dolu. gariban çocuklarý ölürken, egemen sýnýf denizde, garibanlarýn kendileri için ölmesini bekliyor. Onlar ölünce boþ kalan arsalarýnada konacaklar.

Libya da benzermiþ, savaþ olmayan bölgede millet normal hayatýný sürdürüyormuþ.

Libyaya asker göndersek, o kadar uzak bir yer bizi etkilemez. Anlaþmada hükümetler arasý onaylanýnca geri dönüþ olmuyormuþ, isterse hükümet devrilsin.
    Bu durumda BIST etkilenmemesi gerekir ancak balinalar ve bankalar, kendi çýkarlarý doðrultusunda olayý abartabiliyorlar yada görmemezlikten geliyorlar.

Senet þimdilik en iyisi, ancak altýn da iyi gidiyor.

Gümüþten epeyce bahsettikten sonra baþka konulara geçelim.
    Edep yahu, paylaþtýðým bilgi ile ilgili konuþun tartýþýn, bilmiyorsanýz konuþmayýn. Laf cambazlýðý ile bu ne pervasýzlýk.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    evet ergen'lerle ve ergen kafalýlarla baþýmýz dertte.

Normalde kolay engellemem ama bu gerçekten çok saygýsýz. Ne yaptýðýnýn bile farkýnda deðil. Topiðe misafir gelmiþ, copy paste ile kirlettiði yetmemiþ gibi, evin sahibi gibi davranýyor, saða sola emir yaðdýrýyor.
    Kimseye öðretebileceði biþey olmadýðýndan, direk engelledim.

Þimdi bu zevzeðin ben þuyum ben bunu yaptým diye sayacaðý da malum. Engellediðimden artýk görmeyeceðim. Siz düþünün.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Konu abd.

abd li bankalar yine iþten adam çýkarýyor.
    Önceki yýl ve bu yýl, otomobil ve bankalardan çýkarýlan iþçi sayýsýnýn bir kýsmýný yazmýþtým. En büyük þirketlerdi onlar ve 10binli rakamlarla iþten çýkarýyorlardý.

Sanayi verileri hýzlý geri gidiþi gösteriyordu.

Hala da bankalar ve sanayi þirketleri iþçi çýkarýyor.

Sonuç.

abd ekonomiside tüm dünya ekonomileri gibi geri gidiyor.

Peki aylardýr abd hükümeti büyüme ve bazý diðer verileri ne geldi.

Büyüme iyi, iþsizlik giderek azalýyor neredeyse bitti gibi, ücretler artýyor, çalýþma saati artýyor filan...

Yaw bu iþte terslik yokmu.?

Aylar önce tersliði ortaya koymuþtum ancak bir yerde abd ekonomisi %75 i hizmete dayanýyor denmiþti, bende hizmetten ne kast ettiklerini, içeriðini bilmediðimden susmuþtum.. Konuyu buz dolabýna kaldýrmýþtým.

Aklýmda olan, acaba abd devletide, bazý konularda uydurma verilermi yayýnlýyor.?

Halada buna net bir cevap veremem çünki %75 hizmet sektörü denen bi ilginçlik var. Tabi bana ilginç geldi çünki bilmiyordum, aklýmda %75 hizmeti pek almýyor. Gerçek hizmet sektörü içine Finans'ý, internet þirketlerini, medyayý filan sokarsan belki %75 i bulursun.

Her neyse, zamana býrakalým.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    yerli araba gösterisi tamamlandý.

Tamamen italyada üretilmiþ, her parçasý ve tasarýmý italyan bir arabayý getirdiler, milletin gözüne dayadýlar. Parasý halkýn cebinden çýktý üretimi italyan, ama milletede "bize güldünüz" diye hakaret etmeyi unutmadýlar. Köylü kandýran bir tavýr. Lan arabanýn parasý benim üreten italyan sana ne oluyor. Direk yargýç karþýsýna çýkmasý gereken insanlar.

5 babayiðitten bir tanesi ethem sancak. Bu herif çöp. Bunu at kenara diðerleri ciddi firmalar.

4 ciddi firma olduðu için yerli araba batacak diyemiyorum. Geliþmeleri görmek gerekir. (hoþ firmalarý araþtýralý çok oldu, dördü yahudi hatýrlýyorum ama vestel hariç isimlerini ve kimliklerini hatýrlamýyorum, biraz ezbere bir yazý oluyor.)

Firmalar ciddi olduðundan, projeye iþe yaramaz demek zor.

Pili sýfýrdan ürettik diye övünüyorlar, büyük ihtimalle BOREN isismli bu ülkenin bor firmalarýndan birinin ürettiði pil i kast ediyorlar.

Eðer pili BOREN üretti ise pilde bu halka ait. Bu parazitlere ait deðil.

Þerit takip, adaptif cuise, engel algýlama, halojen görüntü gibi Teknolojik sistemleride Aselsan ve Havelasan dan aldýlarsa ki ya onlardan alacaklar yada direk dýþardan satýn alacaklar. Patent vermeyeceðiz dediklerine göre yine bu milletin Aselsan ý ve Havelsaný devreye girmiþ. Teknolojiside bizim, yani bu halkýn.
    Normalde bu tür yazýlýmlarý lise düzeyi bir yazýlýmcýda yazar ancak arabaya koyuyorsan yýllarca arabada veya hareketli araçlarda(IHA) test etmen gerekir, bunuda þu ana kadar aselsan havelsan tusaþ gibi firmalarýmýz yapmýþtýr. Hoþ vestel inde IHA sý var ancak o iha israil iha sý ve teknolojisi gibi görünüyor. vestel iha sý ile savaþa girsek, dönüp bize bomba atar gibi duruyor. Herif yahudi.

Tamamen varsayýmsal bir yazý oluyor.

Çünki babayiðitler herþey yerli, yapacaðýz edeceðiz dediler, italyan arabasýný dayadýlar. detay bilgi henüz verilmedi.

Araba tamamen prototip. En az 3 yýl sonra fabrikadan seri çýkmaya baþlayacak.

Eðer üretirlerse, milyarlarca liralýk devlet para koyacak. Yani parasý tamamen bizden çýkýyor, prototipinin parasýný bile biz ödedik.

Herþeyi bizim, kahramanlýðý bu haramiler yapýyorlar.

Olurda seri üretime geçerse, arabaya bakýyorsun 400.000 TL den aþaðý satýlmaz bir araba. SUV olaný 700 bine kadar çýkar.
    Yani mercedes, BMW ye rakip üretmiþler.

Fabrikanýn parasý bizden, sattýklarýnda geliri bu 5 babayiðit denen harami cebine indirecek. parasýný ödeyen halkýn ise belki 100binde biri bu arabayý edinecek oda bedava deðil yüksek fiyatlar.

Yap iþlet devret de köprüden hiç geçmediðimiz halde nasýl parasýný ödüyoruz. Bu arabada aynen öyle yürüyor.

YÖNTEM YANLIÞ. halký soyma projesi baþka biþey deðil, araba fabrikadan çýkmýþ çýkmamýþ bana ne. Bana ne faydasý var. O fabrikada 5 bin kiþi 10 bin kiþi çalýþacak.
    Söylenene göre 22 milyar TL yatýrým gerekiyor. 22 milyarý bana ver 100 bin kiþiye iyi gelirli iþ saðlayayým.

Proje tamamen köylü kandýran projesi.

kanal projesi gibi sadece soyan kesime fayda saðlayacak bir proje. para halktan çýkacak, gelir ise belli azýnlýðýn cebine girecek.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    1961 de Devrim arabasýný baltalayan ve engelleyenler kimler.?

O dönemim medyasý. Yani gazeteler ve abd den araba ithal eden koç ailesi.

O dönem önde gelen gazeteler tamamen yahudi elinde(geçmiþte bilgisiz ama fikirli biri bana ne demiþti, medyayý özgür býrak. Bak unutmamýþým.).

O dönem Türkiyeye araba ithal eden ve 1959 da otomotiv þirketi otosan ý kuran kim.? Eski bakkal çýraðý yeni iþ adamý vehbi koç. genç yaþýnda siyonist yahudi mobil ve ayrýca ford otomobillerinin bayiliðini alýyor. Bu herife yurt dýþý siyonistlerden para ve olanak yaðarak yürü ya kulum deniyor. Karþýlýðýnda Türkiye teknolojisi tamamen siyonist kontrolunde olacak. Geliþtirilmeyecek. 100 yýldýr teknolojiyi yahudilerden ithal ediyorlar bize kaktýrýyorlar.
    Aynen de baþarýyorlar. tabi tek baþlarýna deðil çok oyuncu var.

Basýn ve koç ailesi devrim arabasýný engelliyorlar. tabi parayý konuþturup pek çok akademisyenide satýn almýþ olmalýlarki her yerde akademik toplantýlar düzenleniyor ve karþý geliyorlar. Toplu olarak devrim arabasýna hücum var. Arabayý yapýn diyen o dönemin devlet baþkaný Cemal Gürsel çok bunalmýþ olmalý, çevreside abd nin kurdurduðu partilerin elemanlarý ile dolu. Ýlk sorunda devrim arabasý rafa kalkýyor.

Bazen bende yaparým. üzerime vazife deðilken güçsüzleri korumak için çaba sarf ederim. Bakarýmki koruduðum güçsüzler, doðru yola sokmaya çalýþtýðým hýrsýz yalancýlarla bir olmuþlar. Çevrende senle hareket eden kimse kalmaz. Karþýnda ise güçlüler, egemenler vardýr.
    O zaman bana ne derim. cemal gürsel de ayný þeyi demiþ olmalý.

koç grubu yani yahudiler, 5 babayiðitten çoðu yahudi olduðu halde TOGG arabasýnada muhalefete baþlamýþlar. koç ailesinin medyadaki kýlýcý ege cansen, ortalýðý kesmeye baþlamýþ. TOGG otomobili yürümez demiþ.
    Emri veren akp, abd(yahudi) üretimi, 5 babayiðitten çoðu yahudi, karþý gelen çýkar grubu koç ailesi ve ortaklarý yahudi.

Para ise bizden çýkýyor. Sistem ilginç ve güzel deðilmi.

koç un ortaðý yahudi inan kýraç yani kýraça grubu, TOGG yani üretilecek "yerli" arabanýn kurucu ortaðý.
    diðer babayiðitler anadolu grubu ve zorlu grubu yahudi.

yanlýz inan kýraç ortaklýktan ayrýlmayý düþünüyormuþ.
    Diðer babayiðit trukcell, sahipleri karamemetler ise gelin yahudi hali ile çocuklarda yahudi olarak kabul ediliyor. fabrikalarýnda üst düzeyde yahudi var.

TOGG olayý çok ilginç geliþiyor. Yahudiler pazar kavgasýna baþladýlar birbirlerine çelme takmaya çalýþýyorlar.

Tek kesin þey var, oda parasý halktan çýkýyor. Yardýmlar, hibeler, teþvikler bedava araziler, uzun süre ödemesiz krediler, üretimi satýn alacak kamu kuruluþlarý.

Aynen bayraktarýn IHA projesi gibi. teknoloji devlet kurumu TUSAÞ dan, para devletten, alým garantisi devletten, gelir ise bayraktar ailesinin cebine.
    yada ethem sancak ýn tank projesi gibi. Para ve fabrika devletten, üretimi satýn alacakta devlet, fabrika devletin. Ama gelir ethem sancakýn cebine girecek.
    Son düzenleme : alicemal; 29-12-2019 saat: 13:48. Sebep: coloring
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    tayiip bey varlýk fonu diye biþey kurdu.

Bu ülkenin deðerli neyi varsa, para eden neyi varsa bu fon un içine koyuyor.

Varlýk fonu kurmasýndaki amaç ne.?
    Birincisi için "denetimden kaçýrmak" deniyor. Devleti denetleyen danýþtay denen bir kurum var, devleti zarara uðratan iþleri kayýt ediyor. Varlýk fon unu denetleme yetkisi yokmuþ.
    Ýkincisi ise, aracýlarý ortadan kaldýrmak olsa gerek. tayyip ne yapmak istiyorsa iþlemleri hýzlanacak. Ülkeyi nereye götürüyorsa daha hýzlý götürebilecek.

Devleti aradan çýkardý, bakkal kafasý ile ülkeyi yönetmeye baþladý. Kendi bakkalýný batýrmýþtý, sýra bizim bakkalda.
    Ancak batýrmadan öncede BIST de güzel para daðýtacak gibi görünüyor.

Borsa Ýstanbul'un, baþkalarýndaki paylarý varlýk fonuna devroliyor.
    tayyip devir alýrkende konuþmuþ, borsayý zirveye taþýyacaðýz.

Bu ne demek?
    BIST anlamsýzca yükselip duracak.
    Tabi endeks, þu an olmasý gereken yerin epey altýnda. Önce olmasý gereken yere gelecekki bence en azýndan 140 bin olmalý.
    tayyipin lafýna göre bu yetmeyecek dahada yükseltecekler.

Hareketleri ve laflarýndan bu sonuç çýkýyor. Doðru yanlýþ bilemem, seyredip göreceðiz.

Peki benim açýmdan ne yapmalýyým.? Yükseldikçe bekleyeceðim. Söylemiþtim ilkelde ölçü olmaz, ne yapýyorsa ölene kadar yapar. Kötülük yapýyorsa ölene kadar yapar, iyilik yapýyorsada ölene kadar yapar, ölçü yoktur.

BIST i nereye kadar çýkarabilir. Ona kalsa uzaya kadar çýkarýr. Ancak yabancý payý var.
    Yabancýlar toplu halde "bu kadar yeter, bolca kazandýk, artýk satýp gidelim" diyebilirler. BISt deki büyük þirket sahipleri ellerindeki kendi senetlerini satabilirler.
    Toplamda Bunu karþýlayacak gücü yok bizim devletin. BIST de satarken ayný miktarda piyasadan dolarda çekecekler ülke dýþýna çýkmak için...

Her neyse... biz çýkýþýn keyfini sürelim, vaktinde trenden atlamaya çalýþalým. Geçmiþ tecrübeme dayanarak söylüyorum, aþaðýdan trend dönüþlerini yerinde yakalayamam ama tepeden trend dönüþlerini iyi yakalarým. Ancak onlar kurallara uygun dönüþlerdi, bu seferki anormal olacak. Bakalým yakalayabilecekmiyim.
    Siyasi bir kriz çýkmazsa, çýkýþ uzun aylarý alýr. Ortam çok sisli olduðundan hedef veremiyorum. Dönüþ sinyallerini yakalamaya çalýþacaðým, yapacak baþka biþey yok.

Keyfini sürelim.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    vay canýna haberturk köþesinden yazarý patron zurnasý güntay þimþek in yazýsýný okudum okumaz olaydým.

"yerli" denen arabanýn %51 i yerli olacakmýþ. Sonra yersen artacakmýþ oran. 40 yýldýr oran artacak denen tofaþlarda oran hala ayný hatta geri bile gitti.

Hesaplasan dýþ ve iskeleti oluþturan metal aksam, koltuklar, plastiði ve tekstil kýsýmlar %50 tutar. Bunlarda içerde üretiliyor.

Ýleri Teknolojik aksam ve motor ithal ediliyordu. Pil ve elektrik motoru yerli deðilmi.? Hani yerliydi.? Yazýlýmlar hani yerliydi.? Bunlarýda dahil edersen zaten %80 yerli haline gelir.

%51 deniyor... korkunç korkunç... mevcut araba üretiminden hiç bir farký yok hatta daha kötü.

Üzerine parasýda bizden çýkýyor, yani katmerli kazýk. tamamen soygun hikayesi, fabrikada çalýþanlarýn maaþý, alýnan krediler filan hepsini biz ödeyeceðiz. Vergide vermeyecekler, gelir olursada patronlara gidecek, borç deðil. Araba tutarsa bize borçlarýný ödemeyecekler.

Soytarý herif birde eleþtirmeyin demiþ, hýrsýz baykar ailesini örnek göstermiþ nasýl IHA yaptý diye... arkadaþ katil eder bu herif insaný, herkesimi cahil sandýn a öküz. benimde okuduðumu bilmiyormusun.
    1 tanede olsa keçi var bu ülkede. Herkes maymun deðil...

Arkadaþ bu herifte ne ar var nede haya(haya nedir bilmiyorum)... Utanma dersen zerre yok, o kadar cesurca yazmýþki hayret ettim. "Sizi yersede yemesede seveceðiz itiraz etmeyin" diyor açýkça. Yazýsýný sonuna kadar okuyamadým, resmen adamda, projede korkunç.

yahudi patronunun verdiði maaþý sonuna kadar hak ediyor...

Arkadaþ tüm para bizden, arazi bizden, vergi ve maaþlar bizden. O zaman kamu kurumu bu, neden 5 paraziti ortaya çýkardýn. Zarar bize, kazanç onlara...
    @NeAcaipDunya

Sayfa 246/853 ÝlkÝlk ... 146196236244245246247248256296346746 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •