Saðol Moruk.
115 e kadar pek bi realizasyon olmamýþtý. Gelen ürkütücü haberler realizasyonla birleþmiþ olabilir. Bu konuda aklýma geldi.
2 günlük olaylarýda iyice anlayýp hakim olmak lazým. Þimdi onu anlamaya çalýþayým.
---
Ýþten yeni kafamý kaldýrdým, 2 günde bir sürü haber gelmiþ. BIST açýsýndan Hangisi önemli, hangisi deðil anlamak lazým. Biraz araþtýrayým, birazda TV de yahudileri seyredeyim. Bakalým ne anlatacaklar. Olaylarý batý yanlýsý olarak ele alacaklarý kesin, doðruyu yanlýþý ayýrd edecek tecrübe lazým. Karþýndakinin "kim" olduðunu bilmeden dinlersen, kolay aldatýlýrsýn.
Mesela TV de spor yorumcularý var. hangisi hangi takýmýn amigosu önlerinde yazsa. Söylediklerini çok farklý yorumlarsýn. Yazmadýðý için seni kolay aldatabilirler. Yorumcunun Hangi takýmýn fanatiði olduðunu mutlaka bilmelisin. Aynýsý her konu için geçerli.
Bi kaç haftadýrda BISTi ve haberleri pek ciddi takip etmedim.
Olaylar bugün kontrolumden çýkmýþ gibi bir endiþeye kapýldým. Daha öncede defalarca dediðim gibi, "bilgi eksikse yerini korku kaplar."
Tek yazýda bi sürü özlü söz ettim. Taþýyýp, özlü sözlerim arasýna kayýt edeyim.
"bilgi eksikse yerini korku kaplar." -> bu kayýtlýydý diye hatýrlýyorum.
"Karþýndakinin "kim" olduðunu bilmeden dinlersen, kolay aldatýlýrsýn." -> bu yeni olabilir, aman dikkatli taþýyýn, kýrmayýn.
"Ovada otlayan keçi isen, Arslan'ý, Sýrtlan'ý, Leopar'ý görür görmez tanýman lazým, yoksa fazla yaþamazsýn." -> bunuda cümle aleme hediye edeyim. Yahudilerle fazla uðraþtýðýmý, ýrkçýlýk yaptýðýmý düþünenler oluyor, bu özlü sözle durumu izah edeyim. Tüm dünyanýn yahudi yi görür görmez tanýmasý gerekir. Dünyaya musallat bunlar. Çinliler bu açýdan þanslýlar. Aralarýna yahudi girse hemen sýrýtýr. Avrupa ve bizde sýrýtmýyor. Dýþ görünüþümüz çoðunlukla ayný. Sadece kendi içlerinde çoðalan bir yahudi grubu var. Su katýlmamýþ yahudiler. Onlar hemen anlaþýlýyor, tipleri kopyalanmýþ gibi birbirleri ile ayný.
Nereler getirdiniz yine beni... Her neyse, bu akþam iþ çok...
Son düzenleme : alicemal; 03-01-2020 saat: 18:40.
Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
@NeAcaipDunya
Yer Ýmleri