Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
119,90 10% 1,16 Mr 110,30 / 119,90
3,63 10% 501,00 Mn 3,31 / 3,63
8,14 10% 2,47 Mr 7,54 / 8,14
53,90 10% 982,81 Mn 47,32 / 53,90
34,80 9.99% 91,16 Mn 34,80 / 34,80
2,90 -9.94% 955,51 Mn 2,90 / 3,13
1.353,00 -9.68% 284,03 Mn 1.349,00 / 1.508,00
7,81 -8.12% 11,40 Mn 7,80 / 8,01
21,92 -7.74% 421,11 Mn 21,42 / 24,44
269,25 -7.16% 258,51 Mn 268,25 / 290,00
329,00 3.7% 35,57 Mr 317,75 / 335,00
3,14 2.61% 34,03 Mr 3,03 / 3,32
39,30 4.86% 15,25 Mr 37,14 / 39,36
15,11 4.64% 14,63 Mr 14,36 / 15,11
83,55 6.98% 13,83 Mr 77,40 / 83,85
19,42 4.52% 1,50 Mr 18,28 / 19,42
414,00 0.73% 8,67 Mr 407,00 / 417,50
196,70 2.45% 9,71 Mr 189,40 / 197,60
765,00 2.55% 4,53 Mr 742,50 / 770,50
95,55 2.52% 697,12 Mn 92,75 / 95,95
118,70 2.33% 332,28 Mn 114,90 / 119,30
414,00 0.73% 8,67 Mr 407,00 / 417,50
32,04 3.96% 257,43 Mn 30,62 / 32,14
10,95 2.34% 240,15 Mn 10,71 / 10,95
80,10 -1.6% 845,03 Mn 78,55 / 82,95

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 248/853 ÝlkÝlk ... 148198238246247248249250258298348748 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 1,977 - 1,984 arasý.

Konu: Bana kalýrsa.

1.  Alýntý Originally Posted by alicemal Yazýyý Oku
    Akþama olaylarý anlamaya çalýþayým.

Medya da doðru dürüst analiz yokki.
    Anlaþýlacak kýsým abi ortam medyadan okuduðun haberlerdeki gerginlikten petrol roketledi sanki öyle
    Ama on gün böyle klas forumlarý oku
    Baþta elliotçu teknik analistler
    Hönk diyip bunlar olmamýþ olsada petrol yukselirdi endekslerin duzelmeye ihtiyacý vardý argümanlarýný dile getirirlerdi her zamanki gibi
    Ýþin bi yönünden bakýlýnca yani biþey olmadý

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Saðol Moruk.
    115 e kadar pek bi realizasyon olmamýþtý. Gelen ürkütücü haberler realizasyonla birleþmiþ olabilir. Bu konuda aklýma geldi.
    2 günlük olaylarýda iyice anlayýp hakim olmak lazým. Þimdi onu anlamaya çalýþayým.

---

Ýþten yeni kafamý kaldýrdým, 2 günde bir sürü haber gelmiþ. BIST açýsýndan Hangisi önemli, hangisi deðil anlamak lazým. Biraz araþtýrayým, birazda TV de yahudileri seyredeyim. Bakalým ne anlatacaklar. Olaylarý batý yanlýsý olarak ele alacaklarý kesin, doðruyu yanlýþý ayýrd edecek tecrübe lazým. Karþýndakinin "kim" olduðunu bilmeden dinlersen, kolay aldatýlýrsýn.
    Mesela TV de spor yorumcularý var. hangisi hangi takýmýn amigosu önlerinde yazsa. Söylediklerini çok farklý yorumlarsýn. Yazmadýðý için seni kolay aldatabilirler. Yorumcunun Hangi takýmýn fanatiði olduðunu mutlaka bilmelisin. Aynýsý her konu için geçerli.

Bi kaç haftadýrda BISTi ve haberleri pek ciddi takip etmedim.

Olaylar bugün kontrolumden çýkmýþ gibi bir endiþeye kapýldým. Daha öncede defalarca dediðim gibi, "bilgi eksikse yerini korku kaplar."

Tek yazýda bi sürü özlü söz ettim. Taþýyýp, özlü sözlerim arasýna kayýt edeyim.
    "bilgi eksikse yerini korku kaplar." -> bu kayýtlýydý diye hatýrlýyorum.
    "Karþýndakinin "kim" olduðunu bilmeden dinlersen, kolay aldatýlýrsýn." -> bu yeni olabilir, aman dikkatli taþýyýn, kýrmayýn.
    "Ovada otlayan keçi isen, Arslan'ý, Sýrtlan'ý, Leopar'ý görür görmez tanýman lazým, yoksa fazla yaþamazsýn." -> bunuda cümle aleme hediye edeyim. Yahudilerle fazla uðraþtýðýmý, ýrkçýlýk yaptýðýmý düþünenler oluyor, bu özlü sözle durumu izah edeyim. Tüm dünyanýn yahudi yi görür görmez tanýmasý gerekir. Dünyaya musallat bunlar. Çinliler bu açýdan þanslýlar. Aralarýna yahudi girse hemen sýrýtýr. Avrupa ve bizde sýrýtmýyor. Dýþ görünüþümüz çoðunlukla ayný. Sadece kendi içlerinde çoðalan bir yahudi grubu var. Su katýlmamýþ yahudiler. Onlar hemen anlaþýlýyor, tipleri kopyalanmýþ gibi birbirleri ile ayný.
    Nereler getirdiniz yine beni... Her neyse, bu akþam iþ çok...
    Son düzenleme : alicemal; 03-01-2020 saat: 18:40.
    Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Bu arada USD/TL yi gördünüz. Spekülatörler tarafýndan pek kýpýrdatýlamadý. Hemde böyle bir günde.

Aþýrý yükselmesinin ve düþmesinin, ülkeye verdiði zararý biliyoruz. Ben biliyorumda siz Allah lýksýnýz yaw, hepinizi kýyma yapsam bir porsiyon köfte çýkmaz. Sýrf kuyruk yaðý....(Bunuda özlü sözlere.)

Ancak eskiden USD/TL spekülatörler tarafýndan çok fazla hareketlendiriliyordu, her harekette spekülatörlere pek çok ödün veriyorduk. Hükümetleri devirdiler, þirketlerimizi ucuza kapattýlar. istedikleri kanunlarý çýkartýrdýlar, çýkardýklarý kanunlar sayesinde en deðerli þirket, maden ve arazilerimizi aldýlar. Tüm bunlar olurken yahudi medyasýda spekülatörlerle birlikte çalýþtý çünki medyanýn sahipleri ile spekülatör finans þirketlerinin sahipleri ayný yahudi grup. Ne zaman bizim tayyip babasý abd ile kapýþtý, ondan sonra Merkez bankamýz USD yi savunmaya baþladý. Doðrusuda bu.

Eðer bir kaç yýl daha böyle savunabilirse, bizim cahil sürü dolar almayý býrakýr, þartlanma ortadan kalkar. Deþem komik olur. Bu ithal düzeni ile dolar þartlanmasý bitermi.?
    tayyip yerli alýn diye elinde telefon salladý, salladýðý telefon ithaldi, burada montaj ediliyordu.
    tayyip yerli alýn diye elinde araba ile geldi, araba isveçlinindi. Þimdiki italyan.
    tayyip dolar almayýn diye baðýrýp duruyor, cebinde TL yok, kýpýrdasa dolar saçýyor. akp liler ve akp müteahhitleride ayný. TL leri dolara çevirip yurt dýþýna taþýyorlar yada doviz tevdiata.

her neyse..
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    2 gündür haber takip edip araþtýrma analiz yazýlarýný okuyarak, mevcut duruma hakim olmaya çalýþýyorum.

Ne demiþtik, bilgin eksikse, korkarsýn. Bilgin tamsa ne yapacaðýný bilirsin. En kötü ihtimalle çýkýþ yolu göremiyorsan kenara çekilirsin.

Mevcut olaylarýn trend deðiþtirip deðiþtirmeyeceðini anlamak lazým. Bi kaç günde geliþen olaylar nelerdi.?
    - Libyaya asker göndereceðiz ve Libyada karþýmýzda Rusya var.
    - Doðu akdenizde 3 ülke boru hattý anlaþmasý imzaladý.
    - MB zorunlu karþýlýktan ciddi miktarda komisyon alacaðým dedi.
    - Ýran'lý general abd lilerce öldürüldü.

Göründüðü kadarý ile mevcut olaylarýn en önemlisi Ýran'lý generalin öldürülmesi. Hem bizim açýmýzdan hemde dünya açýsýndan çok önemli.

Ancak olayý yaratan PENTAGON dan baþka kimsenin olaylarýn nereye varacaðýný bildiðini sanmýyorum.

CIA ve pentagon tamamen siyonist yahudilerin kontrolunde. abd baþkanlarý hep kukladýr. Yahudilerin tersine hareket ederlerse öldürülürler. trump niyet ettiðindede gördünüz nefes aldýrmadýlar, sürekli davalarla boðuþuyor. ABD de savcýlar hakimler siyasetçinin deðil yahudinin köpeði. Öyle bir sistem kurulmuþ.

Pentagon trump ýn önüne
    "Ýranlý general Irak ta þu havaalanýnda olacak, bu adam þöyle kötü" diye belge uzatýyor. Büyük ihtimalle bu adamý vuralým þeklinde aptal trump ý dolduracak bilgiler veriyorlar.
    Aptal trump ýn ne yapacaðýnýda biliyorlar. O da vur emri veriyor. Olay trump ýn deðil yahudi pentagon'un kontrolunde.

Þimdi olayýn nereye varacaðýný hesaplamak gerekir.

2-3 yýldýr yazdýðým bir þey vardý. Asya ve avrupanýn bazý ülkeleri abd hegemonyasýný dünyada kýrmaya çalýþýyorlar. Ticaret savaþýndan önce almanya bu tutumunu açýk bir þekilde netleþtirmiþti, Asya ya yanaþýyordu. Ticaret savaþý ile abd, almanya ya kýsýtlamalar getirince, tamamen ihracata dayalý ekonomisi olan almanya kuyruk indirmek zorunda kaldý. Fransa kuyruk indirmedi hala abd ye kafa tutuyor, fransanýn afrikada çok fazla aktif sömürgesi var, onlardan gelen paralarlamýdýr bilmem, ticaret savaþýnda almanya kadar kötü duruma düþmedi.

5-6 yýldýr belki daha eskidir yazdýðým bir þeyde vardý, abd duraklama döneminden çýktý gerileme dönemine girdi. Çoktandýr girdide ben o zaman yazdým belki fark ettim.
    abd ülkesi tamamen dünyadaki medya ve finans sistemini kontrol ettiði için ve FED de karþýlýksýz basýlan paralar sayesinde ayakta. USD ise abd ordusu sayesinde ayakta. abd ordusuda dünyada kabul gören beþ para etmez USD sayesinde ayakta.

Obez ABD nin yýkýlmaya doðru gittiðini gören bazý avrupa ülkeleri asya ya yakýnlaþmaya baþladý.

Gidiþattaki kötü durumu gören yahudiler ise ekonomik çözüm üretemediler. Ýngiltereyi ve abd yi tam kontrollerinde tutan yahudiler ne yapacaktý.

Ne yazmýþtým.?
    yahudiler abd ve ingiltere ile beraber tarihin karanlýðýna gömülecek. Eðer büyük bir dünya savaþý çýkararak ÇÝN i dümdüz etmezlerse, yahudilerin ve batýnýn sonu geliyor. 20 sene sonra Çin öyle güçlenecekki, abd ordusu Çin ordusunu alt edemeyecek.

Yahudiler dünya savaþý çýkarmak zorunda diye bir kaç sefer yazmýþtým.

Çin þu an için tek baþýna abd ile baþ edemez ancak 20 belki 30 sene sonra kolaylýkla baþ edebilir hale gelecek. yahudiler buna izin verirmi.? Vahþi Karakterlerine bakarsak vermezler.

Þimdi dönelim Ýran'lý generalin yahudi pentagon tarafýndan öldürülmesine.

Bizi ne kadar etkiler.?

ÇÝN ve RUSYA, Ýran'a açýk ve tam destek verirlerse, abd kuyruk indirecektir fazla ileri gidemeyecektir. Ýran bi kaç kiþi öldürüp stres atacaktýr, esip gürleme çok olsada ciddi bir þey çýkmayacaktýr.

Geçen hafta Çin, Rusya ve Ýran, ortak tatbikat yaptýlar. Göründüðü kadarý ile açýk destek veriyorlar.

Bu üç ülkede en þüpheli olan ise Rusya.

Kaç sefer yazdým, her ne kadar batý ile düþman gibi görünselerde, Rusya tamamen yahudi kontrolunde olabilir. Sebep olarakta ne yazmýþtým. Aynen bizim ülkede olduðu gibi Rusya dada yahudi azýnlýk var. Devletin içindede var. Lenin bile yahudiydi.
    SSCB daðýldýðýnda Rusyanýn tüm dev þirketleri yahudilerin eline geçti, dýþarýdaki siyonist yahudilerin maddi desteði ile Rusya þirketlerini satýn aldýlar. Bu þirketler aracýlýðý ile her yýl on milyarlarca dolar rus parasý batýya akýyor ve putin ses çýkarmýyor. Bunu anlayamadýðýmdan her zaman Rusyaya þüphe ile bakmýþýmdýr.

Görüntü kötü, üçüncü dünya savaþýnýn saflarý belirginleþmeye baþlýyor gibi.

Pentagon'da bilinçli bir hamle ile ilk kurþunu sýktý gibi. trump'ýn önüne koyduklarý taraflý veri ve bilgi ile onu yönlendirdiler. Ýran'ýn karakteri ve sergilediði geçmiþ tavýrda belli, nasýl karþýlýk verdiðinide biliyorlar. Pentagon un hareketi bilinçsiz bir hamle olamaz.

Þimdi Ýran'ýn ne karþýlýk vereceði önemli. Ýran'ýn vereceði karþýlýk, ... aslýnda devamýnda ne olur kestirmek benim için güç... izleyeceðiz. %89 ciddi bir þey olmaz. Çin ve Rusya açýk destek veriyor Ýran'a.
    tayyip güvenilmez olsada Türkiyeyi yanlarýnda isterler bu sebeple Libya da karþýmýzda durmak yerine anlaþma yoluna gidebilirler. Türkiyeyi yanýna çekmek için abd bile bize daha ýlýmlý yaklaþabilir. Küçük ihtimalde olsa bu iþ KISA VADEde Türkiye nin iþine yarayabilir. Libya çýkmazýndan yara almadan çýkarýz hatta avantajlý duruma geçeriz. Rusya yanýmýza geçerse hafter diye biþey kalmaz. hafter in arkasýndaki en önemli destek Rusya dan. fransa ikili oynuyor italya etkin deðil. abd ingiltereyi bilmiyorum. Almanyanýn ne halt yediði ise yýllar sonra ortaya çýkar. en pisi almanya dýr..

Libya da ise Rusya ile anlaþma yapmak gerekli. tayyip hala ikili oynamaya devam ediyor, kýsa vadeli KÝÞÝSEL çýkarý neredeyse oraya meylediyor.

Büyük savaþ çýkarsa, ingilizlerin yarattýðý vahabi selefi dinine uygun davranan liderlerimizle bu savaþý karþýlayacaðýz.

Umarým Ýran aptalca bir hareket yapmaz ve Çin le Rusya, Ýran'ýn yanýnda açýk desteklerini sergilemeye devam ederler.

Olayý anlayabildim, ancak neler olacaðýný kimsenin bildiðini sanmýyorum. Bekleyip göreceðiz ve þans yanýmýzda olsun diye umacaðýz.
    Son düzenleme : alicemal; 05-01-2020 saat: 13:10.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    BIST endeks yýlbaþý maliyetinin altýnda. Portfoyun neredeyse tamamý senet olmasaydý, 110bine yaklaþtýðýnda senet alým emri girerdim.
    Generalin öldürülmesinden bize ciddi bir sonuç çýkmayacaðýný düþünüyorum o sebeple. Eðer bizim fazla etkileneceðimizi düþünseydim, almayý düþünmezdim.

General olayý yukarýdada yazdýðým gibi, KISA VADEde bizim iþimize yarayabilir. abd ve rusya, yanlarýnda TR yi görmek isteyeceklerinden bize karþý daha ýlýmlý hale gelebilir. libya'da rusya ile anlaþabiliriz, caatsa danda ciddi biþey çýkmaz gibi filan.

Yukarda hafter in arkasýndakileri sayarken suudi katilleri yazmayý unutmuþum. bae ve suudiler hafter'i finanse ediyor. Ancak sadece para ve silah vermekle bir sonuç elde edilmez. rusya ise bizzat kiralýk paralý katilleri ve askeri danýþmanlarý ile orada. Bu sebeple rusya yý sayýyorum, petrol zengini araplarý saymýyorum.

Yanlýz bu gidiþat çok kötü.

Delinin eline deðneði verirsen, gider çocuklara vurur(suriye).
    Çocuklar kaçýþýnca deðneði sihirli sanýr hoþuna gider, gider kadýnlara vurur(Libya)
    Kadýnlar kaçýþýnca iyice cesaret gelir ve kendini tanrý sanmaya baþlar, netçede deli, zekasý yeterli deðil.
    O deðnekle baþka yerlerede saldýrmaya baþlar ve kendini öldürtene kadar durmaz.

Deliden kastým ne olduðunu anlamayan kiþi. Abartýlý örnekle açýkladýmki vurucu olsun.

Netçede bizim ülkeyi yönetenlerin mesleðide imam. Ne strateji anlarlar, ne savaþlar tarihinden anlarlar, ne ekonomik kalkýnmadan anlarlar. hali ile güçsüz suriye ve haftere karþý baþarýlarý gözlerini çok kolay kamaþtýrýr.
    Libya dan sonra baþka ülkeleride ordumuz ile korkutmaya kalkarsak þaþýrmayýn. Bu cümleyi unutmayýn. Zamaný geldiðinde hatýrlatacam ve "o gün beni dinlemediniz, hepiniz mal mal baktýnýz." diyecem.
    2006 da enflasyon uydurma demeye baþladýðýmda hepiniz mal mal bakýyordunuz. daha yeni anladýnýz ne demek istediðimi. Ýþ iþten çoktan geçti. Bütün veriler uydurma olmaya baþladý.

trump Iraktan tazminat istiyormuþ.

Irak'a haksýz yere girip yerle bir eden abd, tazminatý isteyende abd. Komediye bakarmýsýnýz.
    abd bakaný itiraf etti, bizzat trump itiraf etti, zamanýnýn ingiltere baþbakaný itiraf ett. "Irak'a suçlarý olmadýðý halde uyduruk delillerle girdik."

Iraka a tazminat ödemeleri gerekir, ama tazminat alýyorlar.
    Son düzenleme : alicemal; 06-01-2020 saat: 10:37.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Parasýzlýktan intahar eden 1 kýzýmýz daha.
    Kýzýmýzýn umudu olsa, aç kalsada intihar etmez, ama okulunu bitirsede iþ bulma umududa yok. Diðer milyonlarca gencimiz gibi.

kendisine halife muamelesi yapsýnlar diye her yýl milyarlarca lira harcayan akp yöneticisinin sarayýnýn bir yýllýk masrafý ile tüm öðrencileri bedava okutursun.

Sorun yine çözülmez çünki yüzbinlerce üniversite mezunu iþsiz ve iþ bulanlarda okulda aldýklarý eðitimle ile alakasý yok. Boþuna masraf edip okudular. Ülkede iyi eðitim veren kamu ve özel 8-10 üniversite var.

Onlardan mezun deðilseniz rahat edeceðiniz parayý kazanabilmeniz þansa kalýyor. her yer lise düzeyinde eðitim veren üniversitelerle dolu. Mezun oldun iþ yok.

Ülkenin tüm parasý varlýklarý akp-mhp aracýlýðý ile devletle iþ yapan müteahhitlere akýyor. Müteahhitlerin kazandýðý milyarlarda her yýl yurt dýþýna çýkarýlýyor.

---

Dün gece bu kýzýmýz için aðlayan bir TV maymunu vardý. Bir kanalda çýkýp siyasi ve ekonomik konularda program yapanlardan biri.

Bu adamlar yýl boyu patronlarýn reklamýný yapar, patronlarýn soygunundan pay alýrlar, beslenirler, iþçiye, çalýþana karþý patronu savunurlar. Halký patronlar sömürsün diye 365 gün TV lerden yönlendirme yaparlar. Halktan oy almak içinde intihar eden kýzýmýzý kullanýrlar.

Kendisine sorarsan medeni modern laik filan filan... Gerçekte ise akp lilerin en berbatýndan farký olmayan bildiðin ilkel maymun.

Öz ayný, görüntü farklý.

---

Evet yeminimizi bozduk. Olaylara iyi tarafýndan bakacaðým demiþtim.

Patron metresi Aðlayan maymunu görünce tepem attý.

koç ailesinin yanaþmasý ege cansen mesela kullanmýyor bu tür olaylarý. Direk sizi soyuyoruz soyacaðýzda kardeþim. Ben arslaným sen zebra'sýn, benim yiyeceðimsin diyor. Açýk açýk söylüyor.
    Aðlayan maymun ise dolaylý yoldan vuruyor. Kýzýmýzý açlýða mahkum eden patronlarla iþ yaparken, diðer yandan soyduklarý insanlar için aðlayabiliyor. Bi ara çiller de aðlamayý baþarmýþtý. Helal olsun.

.
    @NeAcaipDunya

7. Dolar topiðinde Melanya'nýn altýn günü yaptýðýný yazmýþtým ancak "bana kalýrsa" topiðinde olmasý daha uygun sanýrým.Bu gazete de rötuþlayýp haber yapmýþ.
    https://www.sozcu.com.tr/2020/ekonom...er-mi-5550345/
    Her ne kadar devletlere savaþ lazým olduðunda,iþ bir kývýlcýma baksa da mevcut savaþ tamtamlarýnýn þimdilik tantanadan ibaret olduðunu düþünüyorum.Tahminim "Ýran daðý taþý vurup ABD'yi vurduk diyerek ABD de herhangi bir zaiyat olmadýðýný söyleyip tehditlerinin dozunu arttýrarak nükleer kartýný masaya sürebilir" þeklinde bu gerilimi bu yýl devam ettirirler.Bizde de suikast öncesi yapýlan telefon görüþmesi ve Cuma günü bankalarla yapýlan görüþme neticesi dolarýn yularýnýn elden býrakýlmayacaðý görülüyor ancak bu kadar oynak zeminde dizginlerin saðlamlýðý çok önemli prestij meselesi konumunda.Çok kýsa vadede birþey olacaðýný sanmýyorum,amma ve lakin, 2020'de 9 Mart moon tarikatý,30 Mayýs ve 12 Temmuz evangelistler için özel günler.Belki bu tarihlerde kanlý ayinler yapabilirler.Elbette getirisi iyi olsa da falcýlýða soyunmuþ deðilim,bu herifler manyak ben ne yapayým? Tahmin de mi yapmayalým?

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    BIST
    Libya'da abd nin pozisyonunu bilmediðimi yazmýþtým.

Bugün bir haber okudum, tayyip'inde desteklediði mevcut resmi hükümetle görüþüyorlarmýþ. GÖRÜNTÜDE milislerin karþýsýndalarmýþ. Dahada iyisi, milislere karþý ne yapabiliriz diye mevcut hükümetle toplantýlar düzenliyorlarmýþ.
    aydýnlýk sitesinin haberi, ne kadar doðru bilmiyorum.

Eðer gerçekse, abd, mevcut hükümetin yanýnda aktif yer alýrsa, Bu durumda hafter'in arkasýndaki rusya nýn önemi azalýyor.
    TR açýsýndan iyi haber sayýlabilir. Libya hükümeti, müslüman kardeþler denen ingiliz üretimi dine tabi olduðuna göre, tayyipin, suriyeye attýðý kazýk gibi bi kazýk atýp karþý hafter tarafýna geçme ihtimalide yok. tayyip göründüðü kadarý ile ihvan yani müslüman kardeþler örgütünün kafa yapýsý olarak bir üyesi.

Komik tarafý ihvan ý(müslüman kardeþler) kuran besleyen ingilizler. Müslüman dünyayý kontrolleri altýna almak için kurduklarý örgütlerden biri sadece.
    tayyip müslümanlýk adýna savaþ verdiðini söylerken, görünüþe bakýlýrsa hristiyanlarýn askeri haline gelmiþ. farkýndamýdýr deðilmidir bilmem.

Netçede, abd ile Libya'da ayný tarafta olmamýz bir açýdan rahatlatýcý olur. Mesela ben þimdiden yayýldým koltuða.

Tabi abd, fransa gibi ikili oynuyorda olabilir. Kim kazanýrsa yanýnda yer almak ve anlaþmalar imzalamak için. Ýkili oynuyorsa, bize bir avantajý olmaz.
    @NeAcaipDunya

Sayfa 248/853 ÝlkÝlk ... 148198238246247248249250258298348748 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •